MONTMARTRE-I ÉJSZAKÁK - CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - EGY MŰTEREM TITKAI CÍMŰ KIÁLLÍTÁS FINISSZÁZSA
MONTMARTRE-I ÉJSZAKÁK - CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - EGY MŰTEREM TITKAI CÍMŰ KIÁLLÍTÁS FINISSZÁZSA
Exkluzív gasztro program sztárséfekkel Hévízen!
Exkluzív gasztro program sztárséfekkel Hévízen!
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Rejtélyes pótszilveszter maffiaháború logikai társasjáték vacsorával
Rejtélyes pótszilveszter maffiaháború logikai társasjáték vacsorával
Farsangi programajánló
Farsangi programajánló

Balaton-átevezés 2019. Fonyód - Badacsony

2019. július 13.

Július 13-án irány Fonyód, és a Balaton-átevezés egészen Badacsonyig, majd vissza! Vágjatok neki a tónak, szinte bármilyen hajóval, tetszőleges társasággal és győzzétek le a 10,2 kilométeres távot! Közben mutassátok meg, hogy nálatok nincs gyorsabb, vagy izmosabb, vagy viccesebb, vagy dögösebb, vagy napbarnítottabb, vagy hangosabb, vagy vidámabb legénység az egész Balatonon!

Balaton-átevezés 2019. Fonyód - Badacsony

Részvétel: Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, sárkányhajóval evezős hajóval lehet részt venni.

10 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 8 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos nevezhető. 20 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 16 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos nevezhető. A létszám korlátozására a hajó merülésének csökkentése érdekében van szükség. (Vízmerő eszközről minden egység maga gondoskodjon).

Beülős kajak használata esetén javasolt a spriccdeck használata.

Kisállatot az átevezésen nem lehet a hajóban tartani.

Az átevezéshez szükséges hajókról és eszközökről, beleértve azok helyszínre szállítását mindenkinek magának kell gondoskodnia.  Külön felhívjuk a figyelmet, hogy az átevezés csak mentőmellényben lehetséges, amelyről mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A versenyt érintő aktuális információkat (időjárás, közlekedés, esetleges halasztás stb.) a Szervezők az esemény oldalon megjelentetett hivatalos közleményekben teszik közzé.

Részvételi és fizetési feltételek

Megközelítés

A rendezvény terület nem rendelkezik saját postacímmel! A helyszín pontos beazonosításának érdekében jó támpontot nyújthat a Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete (8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.), illetve a helyszín mellett található Fonyódi kutyás strand. A 7-es útról lehajtás a partra a Fonyódi Hajókikötő vonalába eső vasúti átjárónál.

Helyszín: Fonyódi Kutyás Strand
GPS: 46°44’56.63″É; 17°33’9.03″K

Parkolás

A rendezvény helyszínén korlátozott számban állnak rendelkezésre parkolóhelyek, melyeket a szervezők elsősorban a vontával, illetve hajós utánfutóval érkezők számára tartanak fenn.

Behajtási engedély igényléséhez parkolási űrlapot szükséges kitölteni, mely elérhető a honlapunkon. FIGYELEM! Az engedélyek kiadása limitált, további tájékoztatás az űrlapon olvasható.

A helyszínre érkezés és az elrajtolás közötti teendőim

Parkolás

    Leparkolom az autóm
    Gyalog besétálok a hajómmal a rendezvényterületre
    Első utam a regisztrációs sátorhoz vezet.

Regisztráció

A regisztrációs sátor két elkülönített ablakon keresztül fogadja résztvevőket.

Előnevezéssel rendelkező résztvevők: Az e-mailen kapott regisztrációs visszaigazolás és az aláírt felelősségvállalási nyilatkozatok leadásával minden adminisztratív feladatomnak eleget teszek és átveszem az ajándékcsomagot.

Figyelem! Csak a hajóegység összes tagjának kinyomtatott és aláírt felelősség vállalási nyilatkozatával lehet előnevezéssel regisztrálni. Ennek hiányában a nevezés helyszíni nevezésnek minősül.

Előnevezéssel nem rendelkező résztvevők: Az előnevezéssel nem rendelkező résztvevők helyszíni, nevezés útján jogosultak a részvételre. A helyszínen nevezni, a szükséges formanyomtatványok (nevezési lap, regisztrációs lap, felelősségvállalási nyilatkozat) kitöltésével, és a nevezési díj befizetésével lehet. A megkapott karszalaggal felkészülök a vízreszállásra.

Vízreszállás

A vízreszállító területre belépéskor a szervezők ellenőrzik a vízreszálláshoz szükséges jogosultságaim feltételeinek meglétét.

  •     hajó
  •     mentőmellény
  •     kötelező felszerelés csomag
  •     karszalag

Ha minden formalitásnak eleget tettem és készen állok a rajtra, kisétálok a stégre és a lehető leggyorsabban elrajtolok.

Megjegyzés

A rendőrség tájékoztatása értelmében a résztvevők, kizárólag a szervezők által előírt regisztráció után, karszalaggal szállhatnak vízre a megjelölt helyen és csak a kijelölt evezőfolyosóban tartózkodhatnak.

Mi vár rám a vízen?

Rajt

    Rajtolni 9:00-13:00 között lehet. A megadott rajtidő intervallumot figyelemben véve tetszőlegesen eldönthetem, hogy mikor szeretnék elrajtolni. A rajtkapu 13:00-kor bezár, azt követően az elrajtolás nem megengedett.
    A vízre szálló területről igyekszem minél előbb a rajt- stégen beszállni és elindulni.
    A stégről elindulva a rajtbóját elhagyva megkezdődik az időmérés, tehát hivatalosan is megkezdtem az átevezést. Az irányt a pályát kijelölő horgonyzó vitorlások határozzák meg, úgy haladok, hogy a vitorlás hajók mindig (oda és vissza is) JOBBKÉZRE maradjanak el.

Szintidő mérés

    A rajtkaputól számítva először egy 200 méteres mért szakaszt kell teljesítenem az első vitorlásig.
    A 200 méteres mért szakaszon a célom, hogy a lehető legjobb időeredményt érjem el, mert az itt mért időeredményem alapján rangsorolom magam.
    A versenybíróság rögzíti a mért szakaszon teljesített időeredményemet és fehér zászló felmutatásával engedélyt ad az átevezés folytatására, amennyiben legalább 3 perc alatt teljesíteni tudtam a távot.

Átevezés

    Amennyiben fehér zászlót kapok a 200 méteres mért szakasz végén, folytathatom az átevezést. Irány a vitorlások mellett a Badacsonyi mólótól 500 méterre dél-nyugati irányba kihelyezett fordító bója.
    A Fonyód – Badacsony közötti vízfelületen, jobb kézről 300-500 méterenként horgonyzott vitorlás hajók jelölik az útvonalat. A hajóktól nyugat irányban kb. 50 m széles képzeletbeli folyosóból nem lépek ki, ugyanakkor ügyelek a hajók horgonykötelére.
    Fáradtság vagy rosszullét esetén, bármelyik horgonyzott vitorlás hajó mellé kiköthetek, ahol a hajó legénysége frissítővel lát el vagy szükség esetén segítséget tud hívni. Az átkelés résztvevőit mentőmotorosok és a vízi rendészet hajói is folyamatosan felügyelik, szükség esetén bátran kérjünk segítséget tőlük.
    Badacsony közelébe érve már szemmel is láthatóvá válik a mólótól nyugati irányban kihelyezett fordító bója.
    A fordító bóját úgy kerülöm meg, hogy az jobb kéz felől marad el, így elhaladok a rendezőhajó és a bója között.
    A bóját megkerülve Fonyód felé visszafordulva folytatom az evezést a horgonyzott hajók keleti oldalán, tehát úgy, hogy a hajók mindig jobb kéz felé maradjanak el.

Megjegyzés

A Balaton-átevezés napja, a balatoni hajózás és menetrend szerinti hajózás egyik legforgalmasabb napja az évnek. Az átevezés útvonalát több ízben kisebb motoros és vitorlás hajók is keresztezhetik. Az átevezés napján hajózárlatot elrendelni nem tudunk, ezért a résztvevők fokozott figyelmét kérjük az ütközések elkerülése érdekében. Az átevezés résztvevőire a hajózási szabályzat rendelkezései vonatkoznak. Elsőbbség adási kötelezettsége, a hajózási szabályzatban meghatározott járműnek van. A verseny szervezett keretei nem jogosítanak fel, a hajózási szabályzatban foglaltaktól eltérő magatartásra.

Befutó

Az átevezés befutója, a fonyódi strand rajttól bal kézre eső kis öble. A célhoz közeledve a Fonyódi Vízirendészet épülete adja az irányt. A célvonalig egy 200 méteres sűrűn bójázott folyosó vezeti a befutó hajókat.

A parton kijelölt területen kiszállok a hajóból és a hajómat haladéktalanul a parton kijelölt területre teszem, illetve a lehető leghamarabb a vontára/ autóra felhelyezem. Felhívjuk a figyelmet, hogy a befutó területen hagyott hajókat a Szervezők helyszűke esetén erre alkalmas helyre szállítják.

Az átevezés felfüggesztése esetén

Amennyiben másodfokú viharjelzés lép életbe a térségben az átevezés időtartama alatt, az átevezést azonnali hatállyal felfüggeszti a szervezőség.

A viharjelzés életbelépésének pillanatától, minden vízen lévő hajóegység a hozzá közelebb eső, a pályarajzon feltüntetett mentési pont egyikére kell kikössön, oly módon, hogy a pályarajzon kijelölt útvonalról nem tér le, amíg el nem éri az 1-es vagy 2-es számú pályabóját. A pályabóját elérve a mentési pontot a lehető legrövidebb útvonalon kell megközelíteni. A mentési pont kiválasztásakor a szélirány és hullámzás körülményeit is mérlegelni kell.

Megjegyzés

Mivel az esemény időpontjában hajózási zárlat elrendelésére lehetőség nincs, az átevezés útvonalát több nagyméretű személyszállító, kisebb motoros és vitorlás hajók is keresztezhetik. Kérjük a résztvevők fokozott figyelmét. Az átevezés résztvevőire a hajózási szabályzat rendelkezései vonatkoznak. Elsőbbség adási kötelezettsége, a hajózási szabályzatban meghatározott járműnek van. Az átevezés szervezett keretei nem jogosítanak fel, a hajózási szabályzatban foglaltaktól eltérő magatartásra.

Időmérés

Abszolút idő

A rajt és célvonal között minden hajóegység idejét mérik a szervezők. A hajók a rajtszámaik alapján kerülnek azonosításra.
Szintidő mérés

A szintidő mérés a rajtvonal átlépésével veszi kezdetét egy 200 méter hosszú szakaszon.

A szintidő mérés két alapvető funkciót lát el:

1. Az átevezésre alkalmatlan hajóegységek szűrését. Az a hajóegység, amelyik a 200 méteres szintidőt 3 percen túl képes csak teljesíteni, nem indulhat el az átevezésen. A szervezők fenntartják az indulás jogának megvonását.

2. A hajóegységek sebesség alapú kategorizálását. A résztvevők abszolút idejének összesítésén túlmenően, a szervezők sebesség alapon kategorizálják az egyes hajóegységek által elért időeredményeket, a 200 méteres szintidőt alapul véve. A sebesség alapú kategorizálás lényege, hogy korosztálytól, nemtől, hajótípustól függetlenül egy kategóriát képez azon hajóegységek összessége, akik a 200 méteres szintidőt közel azonos idő alatt (tehát hasonló sebességgel) tudták teljesíteni.

Kategóriák

Abszolút kategóriák:

    Női egyes
    Férfi egyes
    Női páros
    Férfi páros
    Vegyes Páros
    Csapathajó (2 főnél nagyobb létszámú hajóegység, nemtől független)

Idő alapú kategóriák:

    Versenyző (1 perc alatti szintidő/200 m)
    Szabadidős (1- 1,5 perc közötti szintidő / 200 m)
    Vízitúrázó (1,5-2 perc közötti szintidő / 200 m)
    Turista (2-3 perc közötti szintidő / 200 m)

Szállásfoglalás


2019.07.13.
Találatok száma: 13

Gasztro Élménybirtok Balatonlelle - Rádpuszta

Gasztro Élménybirtok Balatonlelle - Rádpuszta

Rádpuszta egy olyan hely, ahol Rád vár minden élményekkel teli kikapcsolódás. A Balatonlelle-Rádpuszta Gasztro Élménybirtok egy egyedülálló területi és környezeti adottságokkal megáldott, lenyűgöző birtok. Megközelíthetőségét tekintve az M7-es autópályától alig 800 méterre, míg a Balatontól csekély ... Bővebben


Hubertus Hof Landhotel Szálloda és Étterem

Hubertus Hof Landhotel Szálloda és Étterem

A Hubertus Hof Landhotel*** és Étterem a Balaton déli partjától nyolcszáz méterre, egy parkerdőben található. Otthonos, frissen felújított szobáink és lakosztályaink egyszerre akár több családnak vagy baráti társaságnak nyújthatak kikapcsolódást. À la carte éttermünkben a saját farmunkon nevelt ... Bővebben


Köveskál Vendégház

Köveskál Vendégház

300 éves, műemlék épületű vendégházunk Köveskál szívében található, a Városkúttal szemben. Ízlésesen berendezett franciaágyas szobákkal, csendes pihenő kerttel és finom reggelivel várjuk a hozzánk érkező vendégeket. Érdemes átsétálni vendéglőnkbe, megkóstolni házias konyhánkat. Vagy csak pihenni ... Bővebben


Borbély Vendégház

Borbély Vendégház

Badacsonytomaj külterületén a pince fölött 8-10 fő részére kényelmes, komfortos, pihenést biztosító vendégházunkba várjuk a pihenni vágyó és a badacsonyi bort is szerető vendégeinket. Bővebben


Hattyú Kemping

Hattyú Kemping

A Hattyú Kemping a Balaton déli partján, Balatonszemesen közvetlenül a vízparton, a kikötő szomszédságában található. Sekély vizű, homokos saját strandja, és játszótere különösen vonzóvá teszi a kisgyerekes családok számára. Korábban nyitnak kempingjeink! A Hattyú kemping április 27-én, szombaton ... Bővebben


Sellő Kemping

Sellő Kemping

A Sellő Kemping Balatonbogláron, a vitorláskikötő mellett található. Méltán nevezhető a Balaton-part egyik legcsodálatosabb kempingjének, amely egy festői homokos partú félszigeten terül el. Különösen népszerű a vízisportok kedvelőinek körében. Várjuk kedves vendégeinket! Bővebben


Balatonfenyves és környéki kiadó házak, apartmanok, szálláshelyek, szobák

Balatonfenyves és környéki kiadó házak, apartmanok, szálláshelyek, szobák

Balatonfenyvesen és környékén található szálláshely kínálatunkban megtalálja az igényinek megfelelő nyaralót. Válasszon igényei és lehetőségei szerint a kiadó vízparti, vízparthoz közeli nyaralók, apartmanok, szobák, egyéb szállások közül! Nyaralóink teljesen felszereltek, de ha különleges kívánsága ... Bővebben


Paplak Vendégház Szőlősgyörök

Paplak Vendégház Szőlősgyörök

Kellemes, nyugodt környezetben ajánljuk vendégházunk ízlésesen berendezett szobáit, amely családok és a valódi falusi turizmust keresők számára ideális szálláshely Szőlősgyörökön. A nemdohányzó épület a falu központjában, közvetlenül a templom mellett található. Romlatlan falusi romantikát kínálunk, ... Bővebben


Babodi Nyaralóház Látrány

Babodi Nyaralóház Látrány

A nyaralóház a falu csendes, de jól megközelíthető helyén fekszik. A 90 m2-es, 6 fő fogadására alkalmas nyaralóház nappalival, konyhával, étkezővel, 3 szobával, fedett terasszal és biztonságos parkolási lehetőséggel rendelkezik. A szálláshelytől 100 méternyire található a parkos környezetben fekvő ... Bővebben


Bende Vendégház Látrány

Bende Vendégház Látrány

Bende Vendégház 2012-től fogadja a nyaralni vágyó vendégeket. Június 1. és augusztus 31. között vehető igénybe a tetőtér-beépítéses parasztház . A szállást maximálisan egyszerre 10 fő veheti igénybe. Bővebb információért kattintsanak a fenti honlapcímre, vagy keressenek meg e-mailben illetve ... Bővebben


1 2   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Rejtélyes történelem

Programajánlat

Fonyódi Kolbászfesztivál 2019
Fonyódi Kolbászfesztivál 2019
  • Fonyód
2019. február 8 - 10.
Balatoni Retro Fesztivál 2019 Fonyód
Balatoni Retro Fesztivál 2019 Fonyód
  • Fonyód
2019. július 26 - 27.
RockBalaton Fonyód 2019
RockBalaton Fonyód 2019
  • Fonyód
2019. augusztus 8 - 11.
Pünkösdi Eljegyzés Badacsony 2019
Pünkösdi Eljegyzés Badacsony 2019
  • Badacsonytomaj (Badacsony)
2019. június 9.
Bortriatlon Badacsony 2019
Bortriatlon Badacsony 2019
  • Badacsonytomaj (Badacsony)
2019. május 11 - 12.

Szállást online? Gyorsan és egyszerűen!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Várjuk a kultúra fellegvárában Budapesten. Irány a Várkert Bazár!
Élményvacsora sztárséfekkel Hévízen
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Rejtélyes pótszilveszter maffiaháború logikai társasjáték vacsorával
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Corvinák - Szenzációs kiállítás a Budai Várban
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket