Balaton-átevezés 2019. Fonyód - Badacsony

TOP 10-es ajánlat TOP 10-es ajánlat
2019. július 6.

Ezen a nyáron ismét rajthoz állhatnak a vízi sportok kedvelői a magyar tenger déli partján. Kajakban, kenuban, SUP hátán vagy épp sárkányhajóban lapátolva is megtehető majd a közel 10 km-es táv, azon a vitorlásokból összeállított vízi folyosón keresztül, ami a déli partról vezet át Badacsonyba és vissza. A július 6-án Fonyódról induló szabadidős regatta célja idén is az, hogy széles közönség számára kínáljon biztonságos lehetőséget egy igazán élményszámba menő sportteljesítményhez.

Balaton-átevezés 2019. Fonyód - Badacsony

Programok, információk

Részvétel

Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehet részt venni.

10 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 8 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos, 20 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 16 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos nevezhető. A létszám korlátozására a hajó merülésének csökkentése érdekében van szükség. (Vízmerő eszközről minden egység maga gondoskodjon!)

Beülős kajak használata esetén javasolt a spriccdeck használata.

Kisállatot az átevezésen nem lehet a hajóban tartani!

Az átevezéshez szükséges hajókról és eszközökről, beleértve azok helyszínre szállítását mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A helyszínen korlátozott számban lesz hajóbérlésre lehetőség, amelyről az esemény honlapján lehet tájékozódni. Külön felhívjuk a figyelmet, hogy az átevezés csak mentőmellényben lehetséges, amelyről mindenkinek magának kell gondoskodnia!

A versenyt érintő aktuális információkat (időjárás, közlekedés, esetleges halasztás stb.) a Szervezők az esemény weboldalán megjelentetett hivatalos közleményekben teszik közzé. Kérjük ezen közlemények nyomon követését.

 • Időpont:   2019. július 6., 9:00 órától – 17:00 óráig
 • Esőnap:     2019. július 13., 2019. július 20.

Amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálat 2019. július 5., 13:00 órás hivatalos előrejelzése alapján az időjárási körülmények alkalmatlanok az esemény lebonyolítására, a szervezők az esőnapra teszik át az eseményt.

Útvonal: Fonyód - Badacsony - Fonyód

Táv: 9 km

Online előnevezés

Online nevezést 2019. július 4-én 22:00 óráig a kapcsolati adatoknál megtalálható linken lehet leadni.

Kérjük, hogy a nevezési felületen megadott instrukciókat követve adja le a nevezést, melynek legfontosabb részleteit az alábbiakban olvashatja:

    A hajóegység nevezését a Kapitány (Kapitány: a hajóegység nevezéséért felelős, hajóban ülő személy) kezdeményezheti.

    Egyszemélyes hajóegység nevezése esetén, ugyanez az eljárás menete.

    A regisztrációs felületen belépve a Kapitány megadja a nevezni kívánt hajóegység paramétereit és a hajóegységbe meghívni kívánt legénység tagjainak nevét és e-mail címét. Amennyiben nem szokványos vízi járművel kíván valaki részt venni az átevezésen, kérjük ezt előzetesen a szervezőknek jelezze. A Szervezők a nem megfelelőnek ítélt eszközök indulását a helyszíni rajtkor megtagadhatják.

    A Kapitány által megadott legénység tagjainak e-mail címére, a rendszer egy automatikusan generált meghívót küld.

   Az e-mailen kapott meghívóra kattintva a legénység tagjainak is regisztrálni kell és így automatikusan a meghívót kiküldő hajóegységbe kerülnek benevezésre.

    A hajóegység nevezése, az összes résztvevő hiánytalan adatlapjának és nyilatkozatainak kitöltésével véglegesíthető.

    A nevezés véglegesítése után a nevezési díjat az online felületen kell befizetni.

    Az online nevező rendszerben kitöltött felelősségvállalási nyilatkozatot kinyomtatva és aláírva a helyszínen telepített regisztrációs ponton
    köteles minden résztvevő leadni, ennek hiányában az egység nem tud az átevezésen elindulni.

    A felelősségvállalási nyilatkozat leadására és a rajtszám, karszalagátvételre lehetőség van a helyszínen már az eseményt megelőző napon 12.00- 18.00 óra között, vagy a rajtot megelőzően a rendezvény napján 7.00-12.00 óra között.

Nevezési díjak

Online előnevezés esetén

felnőtt 6.900 Ft / fő felnőtt 9.000 Ft / fő

14 év alatt 4.900 Ft / fő

Helyszíni nevezés

 • A rendezvényt megelőző napon              12:00-18:00 óra között
 • A rendezvény napján                               7:00-11:00 óra között

A helyszíni nevezés során kizárólag csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Helyszíni nevezés esetén

felnőtt 9.000 Ft / fő

14 év alatt 8.000 Ft / fő

A nevezési díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza

 •     A nevezési díjak tartalmazzák a törvényes előírásoknak megfelelő ÁFA-t.
 •     Egyedi Balaton-Átevezés pólót
 •     Ajándékcsomagot
 •     Egyedi, névre szóló letölthető online emléklapot
 •     Vízirendészet és Vízimentő Szolgálat által biztosított vízi útvonalat
 •     Orvosi szolgálatot
 •     Időmérést
 •     Kategória helyezettek díjazását
 •     Az átevezéssel összefüggő szervezési és lebonyolítási feladatokat

Azoknak a résztvevőknek, akik 2019. június 10-ét követően neveznek a szervezők a rövid gyártási idő miatt, nem tudják az ajándék pólót garantálni.

Rajtszám átvétel a helyszínen

 • A rendezvényt megelőző napon              12:00-18:00 óra között
 • A rendezvény napján                                   8:00-12:00 óra között

Rajt idő                                                9:00-13:00 óra között

Helyszín

Fonyódi Kutyás Strand

Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete mellett

(8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.)

GPS: 46°44'56.63"É; 17°33'9.03"K

A rendezvény területe a Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete (8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.) mellett található illetve a helyszín mellett található Fonyódi kutyás strand. A 7-es útról lehajtás a partra a Fonyódi Hajókikötő vonalába eső vasúti átjárónál.

Parkolás, behajtás

A rendezvényterület problémás megközelítése miatt javasoljuk a gyalog, vagy vízen történő megközelítést. A helyszíntől kb. 12 perc sétára található parkoló használatára korlátozott számban a kinyomtatott nevezési lappal van lehetőségük a versenyzőknek. Ebben a parkolóban lehetőség van a a hajók egyéni vízrebocsátására is.

Helyszín Fonyódi Kutyás Strand

Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete mellett(8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.)

GPS: 46°44'56.63"É; 17°33'9.03"K

A rendezvény területe a Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete (8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.) mellett található illetve a helyszín mellett található Fonyódi kutyás strand. A 7-es útról lehajtás a partra a Fonyódi Hajókikötő vonalába eső vasúti átjárónál.

Parkolás, behajtás

A rendezvényterület problémás megközelítése miatt javasoljuk a gyalog, vagy vízen történő megközelítést. A helyszíntől kb. 12 perc sétára található parkoló használatára korlátozott számban a kinyomtatott nevezési lappal van lehetőségük a versenyzőknek. Ebben a parkolóban lehetőség van a hajók egyéni vízrebocsátására is.

Érkezés vontával, utánfutóval, sárkányhajók szállítása

A sárkányhajóval indulóknak, illetve a vontával, utánfutóval érkezők számára korlátozott számban parkolóhelyek elérhetők a rendezvényterületen. Behajtási engedély igényléséhez az alábbi űrlapot a balatonatevezes@mkksz.hu címre visszaküldeni.

Megközelítés a víz felől

Lehetőség van a rendezvényre a vízen érkezni, azonban az eseményen való részvétel ebben az esetben regisztrációhoz (rajtszám, karszalag) kötött.

A távnak regisztráció nélkül nekiindulókat a vízirendőrség visszafordítja.

Lehetőség van az eseményt megelőző napon 2019. július 5-én (esőnap esetén július 12., illetve 19-én)  12.00-18.00 óra között a nevezést véglegesíteni, a karszalagot és a rajtszámot átvenni. Többszemélyes hajó esetén előzetes rajtszám átvételre csak az egység kapitánya jogosult, amennyiben az egység MINDEN tagjának aláírt felelősségvállalási nyilatkozatával rendelkezik. A Kapitány felelőssége, hogy az átvett karszalagokat a másnapi rajtnál az egység minden tagja viselje. Az elvesztett karszalagot nem áll módunkban pótolni.

Hajódepó

Előzetes rajtszám átvétel esetén lehetőség van a hajót a helyszínen kialakított őrzött hajódepóban díjmentesen elhelyezni. A hajódepó használatának feltétele a befejezett nevezés és a hajóra felragasztott rajtszám. A depóban leadott hajók őrzése a rendezvény napján 10.00 óráig biztosított, a hajót eddig az időpontig át kell venni. Az időben át nem vett hajókat a szervezők a rendezvényterület őrzés nélküli részén elhelyezik, a hajókért semmilyen felelősséget nem vállalnak. A hajódepó területe őrzött ugyanakkor a hajókat saját felelősségre lehet a depóban elhelyezni.

Parkolás

    Leparkolom az autóm
    Gyalog besétálok a hajómmal a rendezvényterületre vagy felveszem a hajóm a hajódepóban
    Ha online neveztem, akkor felveszem a rajtszámom a regisztrációs sátorban, ha helyszínen kívánok nevezni,
    kitöltöm a jelentkezési lapot és utána megyek a regisztrációhoz
    Ha nem neveztem előre online, akkor a helyszínen kihelyezett nevezési lapot, regisztrációs lapot
    és felelősségvállalási nyilatkozatot kitöltöm, majd ezután megyek a regisztrációhoz

Regisztráció

Online előnevezéssel rendelkező résztvevők:

Az e-mailen kapott regisztrációs visszaigazolás és az aláírt felelősségvállalási nyilatkozatok leadása után felveszem a karszalagom és a rajtszámot.

Helyszíni nevezés esetén:

    A regisztrációs területen lévő asztalokon elhelyezett dokumentumokat kitöltöm, majd a kitöltött dokumentumokkal a regisztráció „Helyszíni Nevezés” ablakához megyek.

Figyelem! Csak a hajóegység összes tagjának kinyomtatott és aláírt felelősség vállalási nyilatkozatával lehet előnevezéssel regisztrálni. Ennek hiányában a nevezés helyszíni nevezésnek minősül.

Vízreszállás

    A vízreszállító területre belépéskor a szervezők ellenőrzik a vízreszálláshoz szükséges jogosultságaim feltételeinek meglétét.

 •     hajó, felragasztott rajtszámmal
 •     karszalag
 •     mentőmellény
 •     kötelező felszerelés csomag

    Ha minden formalitásnak eleget tettem és készen állok a rajtra, kisétálok a stégre és a lehető leggyorsabban elrajtolok.

Megjegyzés

A rendőrség tájékoztatása értelmében a résztvevők, kizárólag a szervezők által előírt regisztráció után, karszalaggal szállhatnak vízre a megjelölt helyen és csak a kijelölt evezőfolyosóban tartózkodhatnak.

Az eseményre a rendezők hajót nem biztosítanak a résztvevőknek, ugyanakkor lehetőség van bérelt hajóval történő indulásra. Hajót bérbeadó partnereink listája az esemény honlapján folyamatosan frissül.  A versenyre történő benevezés a hajóbérléstől függetlenül történik. A szervezők a harmadik személytől történő hajóbérléssel kapcsolatosan semmilyen felelősséget nem tudnak vállalni, kérjük, hogy mindenki győződjön meg arról, hogy a megfelelő jármű a verseny időpontjára a rendelkezésére áll.

Rajt

    Rajtolni 9:00-13:00 óra között lehet. A megadott rajtidő intervallumot figyelembe véve tetszőlegesen eldönthetem, hogy mikor szeretnék
    elrajtolni. A rajtkapu 13:00 órakor bezár, azt követően az elrajtolás nem megengedett.
    A vízreszálló területről igyekszem minél előbb a rajt- stégen beszállni és elindulni.
    A stégről elindulva a rajtbóját elhagyva megkezdődik az időmérés, tehát hivatalosan is megkezdtem az átevezést. Az irányt a pályát kijelölő horgonyzó vitorlások határozzák meg, úgy haladok, hogy a vitorlás hajók mindig JOBBKÉZRE maradjanak el.

Átevezés

    A Fonyód - Badacsony közötti vízfelületen, jobbkézről 300-500 méterenként horgonyzott vitorlás hajók jelölik az útvonalat. A hajóktól kb. 50 m széles képzeletbeli folyosóból nem lépek ki, ugyanakkor ügyelek a hajók horgonykötelére.
    Fáradtság vagy rosszullét esetén, bármelyik horgonyzott vitorlás hajó mellé kiköthetek, ahol a hajó legénysége frissítővel lát el vagy szükség esetén segítséget tud hívni. Az átkelés résztvevőit mentőmotorosok és a vízi rendészet hajói is folyamatosan felügyelik, szükség esetén bátran kérjünk segítséget tőlük.
    Badacsony közelébe érve már szemmel is láthatóvá válik a mólótól nyugati irányban kihelyezett fordító bója.
    A fordító bóját úgy kerülöm meg, hogy az jobb kéz felöl marad el, így elhaladok a rendezőhajó és a bója között.
    A bóját megkerülve Fonyód felé visszafordulva folytatom az evezést a horgonyzott hajók keleti oldalán, tehát úgy, hogy a hajók mindig jobb kéz felé maradjanak el.

Megjegyzés

A Balatonátevezés napja, a balatoni hajózás és menetrend szerinti hajózás egyik legforgalmasabb napja az évnek. Az átevezés útvonalát több ízben kisebb motoros és vitorlás hajók is keresztezhetik. Az átevezés napján hajózárlatot elrendelni nem tudunk, ezért a résztvevők fokozott figyelmét kérjük az ütközések elkerülése érdekében. Az átevezés résztvevőire a hajózási szabályzat rendelkezései vonatkoznak. Elsőbbség adási kötelezettsége, a hajózási szabályzatban meghatározott járműnek van. A verseny szervezett keretei nem jogosítanak fel, a hajózási szabályzatban foglaltaktól eltérő magatartásra.

Befutó

Az átevezés befutója, a fonyódi strand rajttól bal kézre eső kis öble. A célhoz közeledve a Fonyódi Vízirendészet épülete adja az irányt. A célkapuig egy 200 méteres sűrűn bójázott folyosó vezeti a befutó hajókat.

A parton kijelölt területen kiszállok a hajóból és a hajómat haladéktalanul a parton kijelölt területre teszem, illetve a lehető leghamarabb a vontára/ autóra felhelyezem. Felhívjuk a figyelmet, hogy a befutó területen hagyott hajókat a Szervezők helyszűke esetén erre alkalmas helyre szállítják.

Online emléklap

Itt érheted majd el az online emléklapodat, ha teljesítetted a távot. A rajtszáma alapján minden induló elérheti majd saját,
egyedi névre szóló emléklapját. Az emléklap azonnal megosztható és letölthető lesz.

Időmérés

    A rajt és célvonal között minden hajóegység idejét mérik a szervezők. A hajók a rajtszámaik alapján kerülnek azonosításra.
    A verseny alatt a rajt, forduló és célidő kerül rögzítésre.
    Az egyes kategóriákban az 1-3 helyezett kerül díjazásra

Kategóriák

ABSZOLÚT

    férfi egyes
    női egyes
    vegyes csapat

Abszolútként a távot leggyorsabban teljesítő, férfi, nő és vegyes csapatot díjazzuk, függetlenül attól, milyen eszközzel, milyen kategóriában indult. A vegyes csapatnak értendő minden olyan eszköz amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától

KENU

    női egyes
    férfi egyes
    vegyes csapat

Kenu kategóriában kerül díjazásra minden minden szabadidős, hobbi vagy verseny kenu.

A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától

SÁRKÁNYHAJÓ

    10 –es hajó
    20 –as hajó

Sárkányhajó kategóriában kerül díjazásra minden 10-es vagy 20-as sárkányhajó, függetlenül a legénység összetételétől és létszámától.

KAJAK

    női egyes
    férfi egyes
    vegyes csapat

Kajak kategóriában kerül díjazásra minden szabadidős, hobbi vagy verseny kajak. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.

SUP

    férfi
    női

SUP kategóriában kerül díjazásra, minden SUP lapáttal, állva hajtott egyes SUP. Többszemélyes SUP csak az Egyéb kategóriában indulhat!

EGYÉB

    férfi egyes
    női egyes
    vegyes csapat

Egyéb kategóriába sorolandó minden olyan kézi erővel hajtott vízieszköz, amely egyik kategóriának sem felel meg. Az Egyéb kategóriában indulók az abszolút legjobb időért versenyezhetnek.


2019.07.06.
Találatok száma: 15

Gasztro Élménybirtok Balatonlelle - Rádpuszta

Gasztro Élménybirtok Balatonlelle - Rádpuszta

Rádpuszta egy olyan hely, ahol Rád vár minden élményekkel teli kikapcsolódás. A Balatonlelle-Rádpuszta Gasztro Élménybirtok egy egyedülálló területi és környezeti adottságokkal megáldott, lenyűgöző birtok. Megközelíthetőségét tekintve az M7-es autópályától alig 800 méterre, míg a Balatontól csekély ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hubertus-Hof Landhotel Szálloda és Étterem

Hubertus-Hof Landhotel Szálloda és Étterem

A Hubertus Hof Landhotel*** és Étterem a Balaton déli partjától nyolcszáz méterre, egy parkerdőben található. Otthonos, frissen felújított szobáink és lakosztályaink egyszerre akár több családnak vagy baráti társaságnak nyújthatak kikapcsolódást. À la carte éttermünkben a saját farmunkon nevelt ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Família Hotel Balatonboglár

Família Hotel Balatonboglár

Nosztalgia üdülés közvetlenül a vízparton. A Balaton, az édesvizű tenger déli partjának közepén Balatonboglár és Balatonlelle több mint száz éve fogadja a pihenni vágyó családokat. A két város határán, közvetlenül a vízparton várja Önöket a Hotel Familia**. A hatalmas park a pihenésre vágyók és a ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hattyú Kemping

Hattyú Kemping

A Hattyú Kemping a Balaton déli partján, Balatonszemesen közvetlenül a vízparton, a kikötő szomszédságában található. Sekély vizű, homokos saját strandja, és játszótere különösen vonzóvá teszi a kisgyerekes családok számára. Korábban nyitnak kempingjeink! Várjuk kedves vendégeinket! Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Sellő Kemping

Sellő Kemping

A Sellő Kemping Balatonbogláron, a vitorláskikötő mellett található. Méltán nevezhető a Balaton-part egyik legcsodálatosabb kempingjének, amely egy festői homokos partú félszigeten terül el. Különösen népszerű a vízisportok kedvelőinek körében. Várjuk kedves vendégeinket! Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Köveskál Vendégház

Köveskál Vendégház

300 éves, műemlék épületű vendégházunk Köveskál szívében található, a Városkúttal szemben. Ízlésesen berendezett franciaágyas szobákkal, csendes pihenő kerttel és finom reggelivel várjuk a hozzánk érkező vendégeket. Érdemes átsétálni vendéglőnkbe, megkóstolni házias konyhánkat. Vagy csak pihenni ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Balatonfenyves és környéki kiadó házak, apartmanok, szálláshelyek, szobák

Balatonfenyves és környéki kiadó házak, apartmanok, szálláshelyek, szobák

Balatonfenyvesen és környékén található szálláshely kínálatunkban megtalálja az igényinek megfelelő nyaralót. Válasszon igényei és lehetőségei szerint a kiadó vízparti, vízparthoz közeli nyaralók, apartmanok, szobák, egyéb szállások közül! Nyaralóink teljesen felszereltek, de ha különleges kívánsága ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Paplak Vendégház Szőlősgyörök

Paplak Vendégház Szőlősgyörök

Kellemes, nyugodt környezetben ajánljuk vendégházunk ízlésesen berendezett szobáit, amely családok és a valódi falusi turizmust keresők számára ideális szálláshely Szőlősgyörökön. A nemdohányzó épület a falu központjában, közvetlenül a templom mellett található. Romlatlan falusi romantikát kínálunk, ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp

Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp

A családiasan kialakított, színvonalas kemping közvetlenül a Balaton partján, számos lehetőséget kínál a pihenésre, kikapcsolódásra és a szabadidő aktív eltöltésére. Az ápolt parcellák, a nagy gonddal tisztán tartott korszerű vizesblokkok és a családias hangulat a kemping főbb vonzerői. A napos ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Babodi Nyaralóház Látrány

Babodi Nyaralóház Látrány

A nyaralóház a falu csendes, de jól megközelíthető helyén fekszik. A 90 m2-es, 6 fő fogadására alkalmas nyaralóház nappalival, konyhával, étkezővel, 3 szobával, fedett terasszal és biztonságos parkolási lehetőséggel rendelkezik. A szálláshelytől 100 méternyire található a parkos környezetben fekvő ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

1 2   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
További információra lenne szüksége?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől itt
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket