Balaton-átevezés 2021 Zamárdi - Tihany
Borbarangolás Borvacsorák Badacsonyban
Borbarangolás Borvacsorák Badacsonyban
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Balaton-átevezés 2021 Zamárdi - Tihany


2021-ben ismét egy parádés vízi futamra hívunk! Július 10-én Balaton-átevezés! A táv 8 km, útvonal Zamárdi - Tihany - Zamárdi. Nekivághattok bármilyen kézzel hajtható vízisport eszközzel, egyedül vagy csapattársakkal!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Balaton-átevezés

Mutasd meg a tónak, ki a főnök! Idén a Red Bull segít elrugaszkodni a szárazföldtől, tehát kelj útra, és szállj vízre július 10-én Zamárdiban. Szeld át egyedül vagy csapatban a Balatont, csodáld meg vízről az apátságot Tihanyban aztán irány vissza!

A terep adott, az üzemanyagot mi hozzuk, a vízi járgányt pedig te választod! Bármilyen kézzel hajtott vízisport eszközzel indulhatsz, vagy indulhattok.

Időpont: 2021. július 10.

  • Rajt: 9.00
  • Esőnap: 2021. július 17. és július 24.
  • Útvonal: Zamárdi – Tihany – Zamárdi
  • Táv: 8 km

Kategóriák

Az egységek kategóriába sorolását az "amilyen lapát, olyan kategória" elv határozza meg.

Abszolút

    Női egyes
    Férfi egyes
    Vegyes csapat

Abszolútként a távot leggyorsabban teljesítő, férfi, nő és vegyes csapatot díjazzuk, függetlenül attól, milyen eszközzel, milyen kategóriában indult. Vegyes csapatnak értendő minden olyan eszköz, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.

Kajak

    Női egyes
    Férfi egyes
    Vegyes csapat

Kajak kategóriában kerül díjazásra minden olyan eszköz, amely kajaklapáttal kerül meghajtásra. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.

Kenu

    Női egyes
    Férfi egyes
    Vegyes csapat

Kenu kategóriában kerül díjazásra minden olyan eszköz, ami kenu lapáttal kerül meghajtásra. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.

Evezős

    Női egyes
    Férfi egyes
    Vegyes csapat

Evezős kategóriába sorolandó minden olyan eszköz, amely két oldalon evezőlapáttal kerül meghajtásra. A vegyes csapatba sorolandó ezek közül az, amelyben egynél több ember ül, függetlenül a benne ülők nemétől, számától.

SUP

    Női
    Férfi

SUP kategóriában kerül díjazásra, minden SUP lapáttal, állva hajtott egyes SUP. Többszemélyes SUP (dragonSUP) csak az abszolút kategóriában kerül díjazásra.

Sárkányhajó

    10-es hajó
    20-as hajó

Sárkányhajó kategóriában kerül díjazásra minden 10-es vagy 20-as sárkányhajó, függetlenül a legénység összetételétől és létszámától.


Mi vár rám a vízen?

Rajt

    Rajtolni 9:00-14:00 között lehet. A megadott rajtidő intervallumot figyelembe véve tetszőlegesen eldönthetem, hogy mikor szeretnék elrajtolni. A parton felállított vízre szálló terület kapuja 14:00-kor bezár, azt követően az elrajtolás nem megengedett. Az Átevezést legkésőbb 16:00 óráig be kell fejeznem, ekkor a Vízirendészet kiüríti az átevező-folyosót.
    A vízre szálló területre már teljesen felszerelt hajóval érkezem és azonnal vízre szállok, hogy ne tartsam fel a többieket.
    A stégről elindulva megkezdődik az időmérés, tehát hivatalosan is megkezdtem az átevezést. A stégtől elindulva a két rajtbója között elhaladva ráhaladok az evezőfolyosóra. Az irányt a pályát kijelölő horgonyzó vitorlások határozzák meg.
    A Balaton-Átevezés szintideje 2 óra, ezért kérjük, hogy aki várhatóan ennél lassabban teljesíti a távot, időben kezdje meg azt Átevezést, mert az evezőfolyosót 16.00 óráig el kell hagyni.

Átevezés

    A Zamárdi – Tihany közötti vízfelületen 3-400 méterenként horgonyzott vitorlás hajók jelölik az útvonalat. Úgy haladok végig, hogy a vitorlás hajók mindig jobb kézre maradjanak el.
    A hajóktól számított kb. 50 m széles képzeletbeli folyosóból nem lépek ki, ugyanakkor ügyelek a hajók horgonykötelére.
    Fáradtság vagy rosszullét esetén, bármelyik horgonyzott vitorlás hajó mellé kiköthetek, ahol a hajó legénysége frissítővel lát el vagy szükség esetén segítséget tud hívni. Az átkelés résztvevőit mentőmotorosok és a vízi rendészet hajói is folyamatosan felügyelik, szükség esetén bátran kérjünk segítséget tőlük.
    Tihany közelébe érve már szemmel is láthatóvá válik a parttól keleti irányban kihelyezett fordítókapu.
    A fordító kapun úgy haladok át, hogy áthaladást követően jobb kéz felé tudjak fordulni.
    A kapun áthaladva Zamárdi felé visszafordulva folytatom az evezést a horgonyzott hajók keleti oldalán, tehát úgy, hogy a hajók továbbra is jobb kéz felé maradjanak el.

FONTOS! A Balaton-átevezés napja, a balatoni hajózás és menetrend szerinti hajózás egyik legforgalmasabb napja. Az átevezés útvonalát több ízben kisebb motoros, vitorlás és Tihany közelében menetrend szerinti hajók keresztezik. Az átevezés napján hajózárlatot elrendelni nem tudunk, ezért a résztvevők fokozott figyelmét kérjük az ütközések elkerülése érdekében. Az átevezés résztvevőire a hajózási szabályzat rendelkezései vonatkoznak. Elsőbbség adási kötelezettsége, a hajózási szabályzatban meghatározott járműnek van. A verseny szervezett keretei nem jogosítanak fel, a hajózási szabályzatban foglaltaktól eltérő magatartásra.

Befutó

    A parttól kb. 50 méterre lévő célkapun áthaladva befejeződik az időmérés. A célterületet minél előbb elhagyom, hogy helyet adjak a többi célba érkezőnek.
    A vízbe telepített ideiglenes úszóstégen vagy rámpán kiszállok a hajóból és a hajómat haladéktalanul a parton kijelölt területre teszem, illetve a lehető leghamarabb a vontára felhelyezem.
    Sárkányhajóval a kapun való áthaladást követően körültekintően visszaevezek az öbölbe.
        átadom a helyem a következő sárkányhajó legénységnek.
        az öbölben található sóján kiviszem társaimmal a sárkányhajót és a lehető leghamarabb a vontára felhelyezzük.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a befutó területen hagyott hajókat a Szervezők helyszűke esetén erre alkalmas helyre szállítják a hajókért további felelősséget nem vállalnak.

További információk és tudnivalók a weboldalunkon.

Találatok száma: 5

Bohém Birtok Zamárdi

Bohém Birtok Zamárdi

Természetes környezetben, a vidék illatával, reggel madarakkal, éjjel tücskökkel a Balaton egyik kis ékszerdobozában várunk egész évben! Hangulatos csárdánkban lehetőség van családi, vagy céges összejövetelek megtartására, de a spontán megéhezőket is szívesen látjuk Zamárdiban található csárdánkban. ... Bővebben


Czer Apartman Zamárdi

Czer Apartman Zamárdi

Családi házunk és mögötte a négy apartman 2000 m2-es, zárt, parkosított udvarban áll és a Balatontól 700 m-re található. Az apartmanok teljesen szeparáltak egymástól, így egyenként vagy együtt is bérelhetők. Bővebben


Hotel Wellamarin Leisure & Wellness **** superior

Hotel Wellamarin Leisure & Wellness **** superior

Látogasson el a Balaton szívéhez, Zamárdiba, melynek szabadstrandjáról páratlan látvány nyílik a Balaton északi partjára és a Tihanyi apátságra. A vízparti hotel a festői látvány mellett feng-shui elven kialakított és berendezett, letisztult, kényelmes terekkel, sokszínű kulináris fogásokkal, aktív és passzív ... Bővebben


Napsugár Panzió Zamárdi

Napsugár Panzió Zamárdi

A Balaton déli partján szép parkosított környezetben, helyezkedik el – a tótól 100 méterre – a modern, jól felszerelt, mai igényeknek megfelelően kialakított panzió. Bővebben


Regőczy Vendégház Zamárdi

Regőczy Vendégház Zamárdi

A Balaton déli partján, barátságos, családias környezetben üzemelő magánszálláshely, mely 600 m-re fekszik a település 7 km hosszú szabad strandjától. A nagy gyepes udvar kerti bútorral, kerti zuhanyzóval, grillezési lehetőséggel a vendégeink kellemes időtöltését szolgálja. A zárt udvaron parkolási ... Bővebben
Találatok száma: 4

Bohém Birtok Zamárdi

Bohém Birtok Zamárdi

Természetes környezetben, a vidék illatával, reggel madarakkal, éjjel tücskökkel a Balaton egyik kis ékszerdobozában várunk egész évben! Hangulatos csárdánkban lehetőség van családi, vagy céges összejövetelek megtartására, de a spontán megéhezőket is szívesen látjuk Zamárdiban található csárdánkban. ... Bővebben


Bohém Csárda

Bohém Csárda

A helyszín, amely képes a megszokottból kilépni, megújulni, élmények sokaságával gazdagítani, mosolyt csalni az arcodra. A bohémság olyan fokát érezzük a helyben, amelyet szeretnénk mindenkinek megmutatni. Bővebben


Paprika Csárda és Pinceborozó

Paprika Csárda és Pinceborozó

A Paprika Csárda a Balaton déli partján, Zamárdi település központjában található, közvetlenül a 7-es főút mellett. Egész éves nyitva tartással várjuk kedves vendégeinket. Vállaljuk nagyobb rendezvények lakodalmak, keresztelők, születésnapok, üzleti találkozók lebonyolítását is 200-250 főig. Bővebben


Patkó Büfé Zamárdi

Patkó Büfé Zamárdi

Klasszikus balatoni büfé. Balaton környéki termelők nyersanyagaival készült ételek. Balaton-melléki borok, hűtött sörök.
Házi szörpök és szódavíz, és rétes. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
8640 Zamárdi , Szabadstrand
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események