Élmény mindenkinek! Kaposvári Roxínház előadások.
Élmény mindenkinek! Kaposvári Roxínház előadások.

Balaton-átevezés 2018. Fonyód - Badacsony

2018-ban egy újabb színes kihívással, egy valódi örült futammal bővül a nyári program-kavalkád a Balatonon. Július 14-én irány Fonyód, és a Balaton-átevezés egészen Badacsonyig, majd vissza! Vágjatok neki a tónak, szinte bármilyen hajóval, tetszőleges társasággal és győzzétek le a 10,2 kilométeres távot! Közben mutassátok meg, hogy nálatok nincs gyorsabb, vagy izmosabb, vagy viccesebb, vagy dögösebb, vagy napbarnítottabb, vagy hangosabb, vagy vidámabb legénység az egész Balatonon!

Balaton-átevezés 2018. Fonyód - Badacsony

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Programismertető

Időpont: 2018. július 14. 9.00 — 17.00
Esőnap: 2018. július 21.

Amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálat 2018.július 12. 13,00 órás hivatalos előrejelzése alapján az időjárási körülmények alkalmatlanok az esemény lebonyolítására, a szervezők az esőnapra teszik át az eseményt.

 • Útvonal: Fonyód — Badacsony — Fonyód
 • Táv: 10 km
 • Rendező: Magyar Kajak-Kenu Szövetség
 • Helyszíni nevezés: 8.00 — 11.00
 • Rajt idő: 9.00 — 13.00
 • Célba érkezés legkésőbbi időpontja: 17.00

Részvétel: Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, sárkányhajóval evezős hajóval lehet részt venni.

10 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 8 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos nevezhető. 20 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 16 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos nevezhető. A létszám korlátozására a hajó merülésének csökkentése érdekében van szükség. (Vízmerő eszközről minden egység maga gondoskodjon).

Beülős kajak használata esetén javasolt a spriccdeck használata.

Kisállatot az átevezésen nem lehet a hajóban tartani.

Az átevezéshez szükséges hajókról és eszközökről, beleértve azok helyszínre szállítását mindenkinek magának kell gondoskodnia.  Külön felhívjuk a figyelmet, hogy az átevezés csak mentőmellényben lehetséges, amelyről mindenkinek magának kell gondoskodnia.

A versenyt érintő aktuális információkat (időjárás, közlekedés, esetleges halasztás stb.) a Szervezők az esemény oldalon megjelentetett hivatalos közleményekben teszik közzé.

Online nevezés 2018. július 12-én 10:00 óráig a kapcsolati adatoknál megadott linkre kattintva.

Kérjük, hogy a nevezési felületen megadott instrukciókat követve adja le a nevezést, melynek legfontosabb részleteit az alábbiakban olvashatja:

A hajóegység nevezését a Kapitány (Kapitány: a hajóegység nevezéséért felelős, hajóban ülő személy) kezdeményezheti. Egyszemélyes hajóegység nevezése esetén, ugyanez az eljárás menete.

A regisztrációs felületen belépve a Kapitány megadja a nevezni kívánt hajóegység paramétereit és a hajóegységbe meghívni kívánt legénység tagjainak nevét és e-mail címét. Amennyiben nem szokványos vízi járművel kíván valaki részt venni az átevezésen, kérjük ezt előzetesen a szervezőknek jelezze. A Szervezők a nem megfelelőnek ítélt eszközök indulását a helyszíni rajtkor megtagadhatják.

A Kapitány által megadott legénység tagjainak e-mail címére, a rendszer egy automatikusan generált meghívót küld.

Az e-mailen kapott meghívóra kattintva a legénység tagjainak is regisztrálni kell és így automatikusan a meghívót kiküldő hajóegységbe kerülnek benevezésre.

A hajóegység nevezése, az összes résztvevő hiánytalan adatlapjának és nyilatkozatainak kitöltésével véglegesíthető.

A nevezés véglegesítését követően a felület az online fizetési oldalra irányít. A nevezési díjat a Kapitány tudja befizetni.

Fizetni bankkártyával vagy Barion virtuális pénztárcával lehet. Banki átutalással a fizetés nem lehetséges

Az online nevező rendszerben kitöltött felelősségvállalási nyilatkozatot kinyomtatva és aláírva a helyszínen telepített regisztrációs ponton köteles minden résztvevő leadni, ennek hiányában az egység nem tud az átevezésen elindulni.
Helyszíni nevezés

Korlátozott számban lehetőség van helyszíni nevezés leadására. Helyszíni nevezést az esemény napján, a nevezési lap, a személyes regisztrációs lap és a felelősségvállalási nyilatkozat kitöltésével lehet kezdeményezni. A nevezés, a nevezési díj befizetésével válik érvényessé.

Nevezési díjak

Online nevezés esetén
felnőtt 5.900 Ft / fő
18 év alatt 3.900 Ft / fő

Helyszíni nevezés esetén
felnőtt 7.900 Ft / fő
18 év alatt 6.900 Ft / fő

A nevezési díjak tartalmazzák a törvényes előírásoknak megfelelő ÁFÁ-t.

A nevezési díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 •     Vízirendészet és vízimentő szolgálat által biztosított vízi útvonal Fonyód-Badacsony-Fonyód útvonalon
 •     Orvosi szolgálat
 •     Időmérés
 •     Lángos a strandon
 •     Ajándék póló (2018. június 17-ig leadott nevezés esetén) *
 •     Abszolút helyezettek díjazása
 •     Az átevezéssel összefüggő szervezési és lebonyolítási feladatokat

Azoknak a résztvevőknek, akik 2018. június 17-ét követően neveznek a szervezők a rövid gyártási idő miatt, nem tudnak ajándék pólót biztosítani.

Részvételi és fizetési feltételek

Megközelítés

A rendezvény terület nem rendelkezik saját postacímmel! A helyszín pontos beazonosításának érdekében jó támpontot nyújthat a Balatoni Vízirendészet Fonyódi Rendőrőrsének épülete (8640 Fonyód, Vitorlás utca 2.), illetve a helyszín mellett található Fonyódi kutyás strand. A 7-es útról lehajtás a partra a Fonyódi Hajókikötő vonalába eső vasúti átjárónál.

Helyszín: Fonyódi Kutyás Strand
GPS: 46°44’56.63″É; 17°33’9.03″K

Parkolás

A rendezvény helyszínén korlátozott számban állnak rendelkezésre parkolóhelyek, melyeket a szervezők elsősorban a vontával, illetve hajós utánfutóval érkezők számára tartanak fenn.

Behajtási engedély igényléséhez parkolási űrlapot szükséges kitölteni, mely elérhető a honlapunkon. FIGYELEM! Az engedélyek kiadása limitált, további tájékoztatás az űrlapon olvasható.

A helyszínre érkezés és az elrajtolás közötti teendőim

Parkolás

    Leparkolom az autóm
    Gyalog besétálok a hajómmal a rendezvényterületre
    Első utam a regisztrációs sátorhoz vezet.

Regisztráció

A regisztrációs sátor két elkülönített ablakon keresztül fogadja résztvevőket.

Előnevezéssel rendelkező résztvevők: Az e-mailen kapott regisztrációs visszaigazolás és az aláírt felelősségvállalási nyilatkozatok leadásával minden adminisztratív feladatomnak eleget teszek és átveszem az ajándékcsomagot.

Figyelem! Csak a hajóegység összes tagjának kinyomtatott és aláírt felelősség vállalási nyilatkozatával lehet előnevezéssel regisztrálni. Ennek hiányában a nevezés helyszíni nevezésnek minősül.

Előnevezéssel nem rendelkező résztvevők: Az előnevezéssel nem rendelkező résztvevők helyszíni, nevezés útján jogosultak a részvételre. A helyszínen nevezni, a szükséges formanyomtatványok (nevezési lap, regisztrációs lap, felelősségvállalási nyilatkozat) kitöltésével, és a nevezési díj befizetésével lehet. A megkapott karszalaggal felkészülök a vízreszállásra.

Vízreszállás

A vízreszállító területre belépéskor a szervezők ellenőrzik a vízreszálláshoz szükséges jogosultságaim feltételeinek meglétét.

 •     hajó
 •     mentőmellény
 •     kötelező felszerelés csomag
 •     karszalag

Ha minden formalitásnak eleget tettem és készen állok a rajtra, kisétálok a stégre és a lehető leggyorsabban elrajtolok.

Megjegyzés

A rendőrség tájékoztatása értelmében a résztvevők, kizárólag a szervezők által előírt regisztráció után, karszalaggal szállhatnak vízre a megjelölt helyen és csak a kijelölt evezőfolyosóban tartózkodhatnak.

Mi vár rám a vízen?

Rajt

    Rajtolni 9:00-13:00 között lehet. A megadott rajtidő intervallumot figyelemben véve tetszőlegesen eldönthetem, hogy mikor szeretnék elrajtolni. A rajtkapu 13:00-kor bezár, azt követően az elrajtolás nem megengedett.
    A vízre szálló területről igyekszem minél előbb a rajt- stégen beszállni és elindulni.
    A stégről elindulva a rajtbóját elhagyva megkezdődik az időmérés, tehát hivatalosan is megkezdtem az átevezést. Az irányt a pályát kijelölő horgonyzó vitorlások határozzák meg, úgy haladok, hogy a vitorlás hajók mindig (oda és vissza is) JOBBKÉZRE maradjanak el.

Szintidő mérés

    A rajtkaputól számítva először egy 200 méteres mért szakaszt kell teljesítenem az első vitorlásig.
    A 200 méteres mért szakaszon a célom, hogy a lehető legjobb időeredményt érjem el, mert az itt mért időeredményem alapján rangsorolom magam.
    A versenybíróság rögzíti a mért szakaszon teljesített időeredményemet és fehér zászló felmutatásával engedélyt ad az átevezés folytatására, amennyiben legalább 3 perc alatt teljesíteni tudtam a távot.

Átevezés

    Amennyiben fehér zászlót kapok a 200 méteres mért szakasz végén, folytathatom az átevezést. Irány a vitorlások mellett a Badacsonyi mólótól 500 méterre dél-nyugati irányba kihelyezett fordító bója.
    A Fonyód – Badacsony közötti vízfelületen, jobb kézről 300-500 méterenként horgonyzott vitorlás hajók jelölik az útvonalat. A hajóktól nyugat irányban kb. 50 m széles képzeletbeli folyosóból nem lépek ki, ugyanakkor ügyelek a hajók horgonykötelére.
    Fáradtság vagy rosszullét esetén, bármelyik horgonyzott vitorlás hajó mellé kiköthetek, ahol a hajó legénysége frissítővel lát el vagy szükség esetén segítséget tud hívni. Az átkelés résztvevőit mentőmotorosok és a vízi rendészet hajói is folyamatosan felügyelik, szükség esetén bátran kérjünk segítséget tőlük.
    Badacsony közelébe érve már szemmel is láthatóvá válik a mólótól nyugati irányban kihelyezett fordító bója.
    A fordító bóját úgy kerülöm meg, hogy az jobb kéz felől marad el, így elhaladok a rendezőhajó és a bója között.
    A bóját megkerülve Fonyód felé visszafordulva folytatom az evezést a horgonyzott hajók keleti oldalán, tehát úgy, hogy a hajók mindig jobb kéz felé maradjanak el.

Megjegyzés

A Balaton-átevezés napja, a balatoni hajózás és menetrend szerinti hajózás egyik legforgalmasabb napja az évnek. Az átevezés útvonalát több ízben kisebb motoros és vitorlás hajók is keresztezhetik. Az átevezés napján hajózárlatot elrendelni nem tudunk, ezért a résztvevők fokozott figyelmét kérjük az ütközések elkerülése érdekében. Az átevezés résztvevőire a hajózási szabályzat rendelkezései vonatkoznak. Elsőbbség adási kötelezettsége, a hajózási szabályzatban meghatározott járműnek van. A verseny szervezett keretei nem jogosítanak fel, a hajózási szabályzatban foglaltaktól eltérő magatartásra.

Befutó

Az átevezés befutója, a fonyódi strand rajttól bal kézre eső kis öble. A célhoz közeledve a Fonyódi Vízirendészet épülete adja az irányt. A célvonalig egy 200 méteres sűrűn bójázott folyosó vezeti a befutó hajókat.

A parton kijelölt területen kiszállok a hajóból és a hajómat haladéktalanul a parton kijelölt területre teszem, illetve a lehető leghamarabb a vontára/ autóra felhelyezem. Felhívjuk a figyelmet, hogy a befutó területen hagyott hajókat a Szervezők helyszűke esetén erre alkalmas helyre szállítják.

Az átevezés felfüggesztése esetén

Amennyiben másodfokú viharjelzés lép életbe a térségben az átevezés időtartama alatt, az átevezést azonnali hatállyal felfüggeszti a szervezőség.

A viharjelzés életbelépésének pillanatától, minden vízen lévő hajóegység a hozzá közelebb eső, a pályarajzon feltüntetett mentési pont egyikére kell kikössön, oly módon, hogy a pályarajzon kijelölt útvonalról nem tér le, amíg el nem éri az 1-es vagy 2-es számú pályabóját. A pályabóját elérve a mentési pontot a lehető legrövidebb útvonalon kell megközelíteni. A mentési pont kiválasztásakor a szélirány és hullámzás körülményeit is mérlegelni kell.

Megjegyzés

Mivel az esemény időpontjában hajózási zárlat elrendelésére lehetőség nincs, az átevezés útvonalát több nagyméretű személyszállító, kisebb motoros és vitorlás hajók is keresztezhetik. Kérjük a résztvevők fokozott figyelmét. Az átevezés résztvevőire a hajózási szabályzat rendelkezései vonatkoznak. Elsőbbség adási kötelezettsége, a hajózási szabályzatban meghatározott járműnek van. Az átevezés szervezett keretei nem jogosítanak fel, a hajózási szabályzatban foglaltaktól eltérő magatartásra.

Időmérés

Abszolút idő

A rajt és célvonal között minden hajóegység idejét mérik a szervezők. A hajók a rajtszámaik alapján kerülnek azonosításra.
Szintidő mérés

A szintidő mérés a rajtvonal átlépésével veszi kezdetét egy 200 méter hosszú szakaszon.

A szintidő mérés két alapvető funkciót lát el:

1. Az átevezésre alkalmatlan hajóegységek szűrését. Az a hajóegység, amelyik a 200 méteres szintidőt 3 percen túl képes csak teljesíteni, nem indulhat el az átevezésen. A szervezők fenntartják az indulás jogának megvonását.

2. A hajóegységek sebesség alapú kategorizálását. A résztvevők abszolút idejének összesítésén túlmenően, a szervezők sebesség alapon kategorizálják az egyes hajóegységek által elért időeredményeket, a 200 méteres szintidőt alapul véve. A sebesség alapú kategorizálás lényege, hogy korosztálytól, nemtől, hajótípustól függetlenül egy kategóriát képez azon hajóegységek összessége, akik a 200 méteres szintidőt közel azonos idő alatt (tehát hasonló sebességgel) tudták teljesíteni.

Kategóriák

Abszolút kategóriák:

    Női egyes
    Férfi egyes
    Női páros
    Férfi páros
    Vegyes Páros
    Csapathajó (2 főnél nagyobb létszámú hajóegység, nemtől független)

Idő alapú kategóriák:

    Versenyző (1 perc alatti szintidő/200 m)
    Szabadidős (1- 1,5 perc közötti szintidő / 200 m)
    Vízitúrázó (1,5-2 perc közötti szintidő / 200 m)
    Turista (2-3 perc közötti szintidő / 200 m)

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Balaton-átevezés 2018. Fonyód - Badacsony

Programajánlat

Fonyódi Kolbászfesztivál 2019
Fonyódi Kolbászfesztivál 2019
 • Fonyód
2019. február 8 - 10.
Badacsonyi gasztro programok 2018. Gasztrohegy hétvégék
Badacsonyi gasztro programok 2018. Gasztrohegy hétvégék
 • Badacsonytomaj (Badacsony)
2018. november 23 - 25.

Legjobb élmények

Szilveszterezzen Budapesten Velünk!
Karácsony hangulatban advent idején egy világhírű kórus koncertjén!
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Corvina-kiállítás Budapesten - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Tatai Vadlúd Sokadalom
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
11925
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket