PONTYSHOW - Közép-Európa legnagyobb horgászkiállítása Budapesten!
PONTYSHOW - Közép-Európa legnagyobb horgászkiállítása Budapesten!
Korda György és Balázs Klári - Életműkoncert 2018. Online jegyek!
Korda György és Balázs Klári - Életműkoncert 2018. Online jegyek!

Benczúr Zeneszalon - a holnap művészei a Benczúr Házban: Havonta több alkalommal látjuk vendégül a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Klasszikus Tanszék végzős növendékeinek vizsgaprogramjait és a már hivatásos magyar és külföldi zenei estjeit. Benczúr Zeneszalon - otthon a zenében: A jazz kedvelőinek kínál kivételes zenei élményt a MESTEREK ÉS TANÍTVÁNYOK sorozatunk, amelynek keretében közös koncerten lépnek fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszék különböző tagozatainak vezető művésztanárai és diákjai. Mini Muzsikáló Zenetörténet - Rivaldafényben a zongora: Az ismeretterjesztő programsorozat látogatói a 6 alkalommal megismerkedhetnek a hangszer történetével és a zongorára írt művekkel. Ezt a programot (nem csak) középiskolásoknak ajánljuk.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

2018. SZEPTEMBER 24. 19.00
NICOLA LOSITO zongoraestje
MŰSOR:
Joseph Haydn (1732-1809):
C-dúr szonáta, Hob. XVI:50 (I. Allegro, II. Adagio, III. Allegro molto)
Ludwig van Beethoven (1770-1827):
cisz-moll szonáta, op. 27, No.2 („Sonata quasi una Fantasia”) („Holdfény”) I. Adagio sostenuto, II. Allegretto, III. Presto agitato
Fryderyk Chopin (1810-1849):
B-moll noktürn, op. 9, Tizenkét etűd, op. 10, 1. C-dúr (Allegro), 2. a-moll (Allegro), 3. E-dúr (Lento, ma non troppo), 4. cisz-moll ((Presto), Esz-dúr keringő, op. 18
Robert Schumann (1810-1856):
Bécsi farsangi tréfa (Faschingschwank aus Wien), op. 26
I. Allegro. Sehr lebhaft, II. Romanze. Ziemlich langsam,
III. Scherzino, IV. Intermezzo. Mit grösster Energie, V. Finale. Höchts lebhaft
Magyarországon először ad koncertet NICOLA LOSITO, akit nemzedéke legnagyobb tehetségei között tartanak számon.
21 évesen az Amadeus folyóirat borítóján jelent meg a még kiadás előtt álló CD-vel, amellyel Robert Schumann emléke előtt tiszteleg. 2017-ben – tehetsége elismeréseként megkapta a képviselőház elnökének díját.
Számos koncertet adott Olaszországban és külföldön, többek között Ausztriában, Belgiumban, Horvátországban, Franciaországban, Németországban, Norvégiában, Lengyelországban Romániában, Szlovéniában, Spanyolországban, Törökországban és az Amerikai Egyesült Államokban.
Szólistaként szintén megfordult ezen országok jelentős zenekaraiban. 2017 óta a CIDIM (Olasz Zenei Nemzeti Egyesület) által támogatott művész.  2018-ban mutatkozik be Isztambulban, Oszlóban és Londonban. Számos első helyezést ért el hazai és nemzetközi versenyeken. Jelenleg a triesti Nemzetközi Zongoraakadémián és a Triesti Konzervatóriumban tökéletesíti tudását. Jelentős szerepet vállal az Amadeus folyóiratnál és a Movimento Classical, egy lemezborítók készítésével foglalkozó cégnél. Vendége volt az olasz rádióknak és a Vatikáni Rádiónak.
2017 óra elnöke és igazgatója az Olasz Filharmóniai Egyesületnek.
Belépődíj: 1500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 Ft

2018. OKTÓBER 1. 19.00
BENCZÚR ZENESZALON --- otthon a zenében
RUTH COCHEN zongoraestje
A ZONGORA SZÍNEI
„A zongora billentyűi feketék és fehérek, mégis milliónyi színt képesek megjeleníteni az elménkben.”
Maria Cristina Mena
MŰSOR:
Johann Sebastian Bach: c-moll partita no.2. BWV826
Ludwig van Beethoven: c-moll szonáta op.13. no.8. “Pathetique”
Liszt Ferenc: II. Magyar rapszódia S.244/2
szünet
Frederic Chopin: három noktürn op.9.
Sergei Rachmaninov: b-moll zongoraszonáta op.36. no.2.
Ruth Cochen gyermekkora óta a zene szeretetének szenteli életét. Álma, hogy a muzsika öröme és gyógyító ereje mindenkihez eljusson. Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban, és több ázsiai országban is. Országos és nemzetközi sikereit követően mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában. Röviddel ezután Kínában debütált a Shanghai-i világkiállításon. Azóta többszörös győztese hazai és nemzetközi zongora, orgona- és kamarazene versenyeknek. Kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián. Kamarazenei együttesével, a Trio Energico-val is gyakran lép fel itthon és külföldön egyaránt. Legutóbb a Coimbra Zongora Világtalálkozón nyert Liszt-díjat, és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért.
Belépődíj: 1500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 Ft

2018. OKTÓBER 11. 19.00
CSAK A HANGUNK ZENÉL…
… a capella kórusok koncertjei a Benczúr Házban
A sorozatban négy együttes lép fel, a repertoár pedig tartalmaz jazz, pop és világzenei elemeket, majd az adventi időszakban egy gospelprogrammal zárul.
A VOICE DROPS ACAPELLA EGYÜTTES KONCERTJE
A Voice Drops acappella együttes 2015-ben alakult Budapesten, zenei alapja a jazz, azon keresztül pedig számos egyéb műfajba is kitekint.Tagjai professzionális énekesek, komoly hazai és nemzetközi koncertélettel a hátuk mögött, akik a legkülönbözőbb forrásokból merítenek a sajátos összhangzás megformálásához.   2017 új fejezetet nyitott a formáció életében, az új tagok új zenei szemléletet is hoztak, így a klasszikus, finom jazz mellett már egyre határozottabb a modern jazz, a világzene és az art pop hatása is.  2018 nyarán Grazban megkapták első nemzetközi elismerésüket, a Ward Swingle Award acappella díj harmadik helyezését jazz kategóriában.
Belépődíj: 1000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 Ft

2018. OKTÓBER 25. 19.00
BENCZÚR ZENESZALON … otthon a zenében
Kamarazenei est Claude Debussy, Leon Janácek és Olivier Messiaen hegedű-zongora műveiből
MŰSOR:
Leos Janácek: Hegedű-zongora szonáta (1914)
Olivier Messiaen: Húsz pillantás a gyermek Jézusra (1944) - részletek
I. Az Atya tekintete, II. A csillag tekintete, VII. Tekintet a keresztről, XVI. A próféták tekintete
Claude Debussy: Hegedű-zongora szonáta (1917)
Olivier Messiaen: Kvartett az idők végezetére (1940-1941) – VIII. Jézus halhatatlanságának dicsérete
Előadók: FARKAS KATALIN – hegedű, SZABÓ FERENC JÁNOS – zongora
Farkas Katalin DLA – 2003-ban szerezte meg kitüntetéses hegedűművész,- tanári diplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Perényi Eszter növendékeként, majd 2012-ben summa cum laude minősítésű doktori fokozatot szerzett szintén a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Hazai tanulmányai közben az Universitat für Musik und Darstellende Kunst Graz hallgatójaként Sylvia-E. Viertel osztályában is tökéletesítette tudását. 2008 óta a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének hegedű- és kamarazene tanára. 2012 és 2015 közt az Új Magyar Kamarazenekar első hegedűszólamának tagja. Kamarazenészkéntkül- és belföldön koncertezik rendszeresen. Több országos és nemzetközi versenyen díjjal, különdíjakkal jutalmazták. 2015 novemberében az MTA Miskolci Területi Bizottságának elismerésében részesült.
Szabó Ferenc János DLA – (1985, Pécs) zongoraművész, zenetörténész. 2008-ban kitüntetéssel diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Jandó Jenő és Falvai Sándor zongora szakos növendékeként, ugyanebben az évben felvételt nyert a Zeneakadémia Doktori Iskolájának zongora szakos DLA- és zenetudományi PhD-képzésre, valamint a Kunstuniversitat Graz kamarazenei mesterképzésére. DLA fokozatát (summa cum laude minősítéssel) 2012-ben szerezte meg. Alapító tagja a THReNSeMBle kortárszenei kamaraegyüttesnek és a Trio Duecento Corde zongorástriónak, utóbbi tagjaként több nemzetközi kamarazenei versenyen nyert díjat, 2009-ben és 2010-ben Martha Debelli- és Fischer Annie-ösztöndíjas volt. Európa több országában, valamint Kínában lépett pódiumra zongoristaként, 2013 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének tanszékének óraadó oktatója. 2011-ben a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont, majd ugyanezen év szeptemberétől az MTA BTK Zenetudományi Intézet tudományos munkatársa, a „Lendület” 20-21. századi magyar zenei archívum és kutatócsoport tagja. 2014-ben elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia Ifjúsági díját, 2016-ban és 2017-ben pedig a Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjat.
Farkas Katalin (hegedűművész) és Szabó Ferenc János (zongoraművész) doktoriskolai éveik óta több alkalommal léptek fel együtt. Első közös, teljes estet betöltő szonátaestjükre 2017 februárjában került sor, a jelenlegi koncert műsorához hasonlóan aktuális zenei évfordulókra épített műsorral. Céljuk a színvonalas kamarazenélés összekapcsolása az aktuális zenei évfordulókkal, s hogy az így elsajátított, esetleg egyébként ritkábban játszott, ám értékes művek beépüljenek az előadóművészek repertoárjába, így téve ismertebbé e remekműveket a nagyközönség előtt.
Belépődíj: 1500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 Ft

2018. NOVEMBER 26. 19.00
CSAK A HANGUNK ZENÉL…
… a capella kórusok koncertjei a Benczúr Házban
A sorozatban három együttes lép fel, a repertoár pedig tartalmaz jazz, pop és világzenei elemeket, majd az adventi időszakban egy gospelprogrammal zárul.
A BUDAPEST SHOW KÓRUS KONCERTJE
A Budapest Show Kórus 2008-ban alakult, az amerikai gimnáziumokban működő show choir-ök mintájára. A hagyományos kórusokhoz képest az a különlegessége, hogy könnyűzenei dalok többszólamú feldolgozásait adják elő, élőzenei kísérettel és tánccal kiegészítve. Fennállásuk 10 éves évfordulóját nagyszabású, teltházas koncerttel ünnepelték a MOM Kulturális Központban 2018 áprilisában. Emellett rendszeresen közreműködnek tévéműsorokban, videoklipekben, stúdiófelvételeken. Repertoárjukban pop, rock, gospel, musical, jazz és filmzene egyaránt megtalálható.
A kórus művészeti vezetője: Eőry Krisztina.
Belépődíj: 1200 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 Ft

2018. DECEMBER 6. 19.00
CSAK A HANGUNK ZENÉL…
… a capella kórusok koncertjei a Benczúr Házban
A sorozatban három együttes lép fel, a repertoár pedig tartalmaz jazz, pop és világzenei elemeket, majd az adventi időszakban egy gospelprogrammal zárul.
A LUMEN CHRISTI GOSPEL KÓRUS KONCERTJE
Az 1997 óta működő  Lumen Christi gospel kórusát fiatal amatőr énekesek és zenészek alkotják. A kórus karvezetője Gergő Lajos. A “fekete gospel” zene hazai képviselői, a néger spirituálé alapjára építkező dalaikat jellegzetesen egyéni felfogásban adják elő, saját ötleteikkel gazdagítják, színesítik, így formálják a maguk képére; így alakul ki saját, egyéni zenei világuk. 2009-ben a grazi Kórusolimpián Ezüst diplomát szereztek. A négyszólamú vegyes kar próbahelye 2015 szeptemberétől a Belvárosi Ferences Templom Szent Ferenc-terme. 2017-ben a Budapesten megrendezett nemzetközi kórusversenyen Arany diplomát nyertek.


2018.10.01. 19:00
2018.10.11. 19:00
2018.10.25. 19:00
2018.11.26. 19:00
2018.12.06. 19:00
Kapcsolódó időpontok

2018.09.05. - 2018.09.28. Benczúr Ház kiállítások Budapesten
2018.09.01. - 2018.09.30. Benczúr Ház programok 2018
2018.10.01. - 2018.10.31. Benczúr Ház programok 2018
2018.10.01. - 2018.11.11. Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018 Budapest, Postamúzeum
2018.10.01. 19:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten
2018.10.05. - 2018.10.31. Benczúr Ház kiállítások Budapesten
2018.10.11. 19:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten
2018.10.25. 19:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten
2018.10.29. 15:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten
2018.11.01. - 2018.11.30. Benczúr Ház programok 2018
2018.11.05. - 2018.11.30. Benczúr Ház kiállítások Budapesten
2018.11.15. 19:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten
2018.11.26. 19:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten
2018.12.01. - 2018.12.17. Benczúr Ház programok 2018
2018.12.06. 19:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
Benczúr Zeneszalon, zenés estek a Benczúr Ház Kulturális Központban

Programajánlat

Benczúr Ház kiállítások Budapesten
Benczúr Ház kiállítások Budapesten
 • Budapest
 • VI. kerület
2018. szeptember 5 - 28.
Benczúr Ház programok 2018
Benczúr Ház programok 2018
 • Budapest
 • VI. kerület
2018. szeptember 1 - 30.
Benczúr Ház koncertek Budapesten
Benczúr Ház koncertek Budapesten
 • Budapest
 • VI. kerület
2018. október 1. 19:00
Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018 Budapest, Postamúzeum
Múzeumok Őszi Fesztiválja 2018 Budapest, Postamúzeum
 • Budapest
 • VI. kerület
2018.10.01. - 11.11.
Oktoberfest Budapest 2018. Online jegyvásárlás
Oktoberfest Budapest 2018. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • X. kerület
2018. szeptember 27 - 30.

Szolgáltató

Benczúr Ház Kulturális Központ
Benczúr Ház Kulturális Központ
 • Budapest
 • VI. kerület
Borkápolna
Borkápolna
 • Budapest
 • VII. kerület
Bozsik Sífutó Iskola
Bozsik Sífutó Iskola
 • Budapest
 • VII. kerület
CatCafe Macskakávézó
CatCafe Macskakávézó
 • Budapest
 • VII. kerület

Legjobb élmények

Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
Buszos városnézésre hívjuk és várjuk, fedezze fel velünk Budapest legfontosabb látnivalóit!
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket