Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Kölcsey Központ - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen belvárosában: konferenciák, kongresszusok
Kölcsey Központ - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen belvárosában: konferenciák, kongresszusok

Berecz András fellépései. Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész előadásai országszerte várják az érdeklődőket.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Fellépések, előadások 2018

MESE A MESÉRŐL - Berecz András ének- és mesemondó estje

2018. NOVEMBER 7. SZERDA, 19:00
Debrecen, Kölcsey Központ, Nagyterem

Héttorony Fesztivál 2018 - Berecz család koncertje km. Mihó Attila és barátai

NOVEMBER 19. HÉTFŐ, 17:30
Bak - Faluház
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

17:30 Őshonos gyümölcsfák, Tündérkert és pálinka ‒ Kovács Gyula pomológus kiállítása, megnyitja Szarvas József színművész.
A gazdag, de pusztuló vidéki világ gyümölcsfajtáinak megőrzése volt a célja az első Tündérkertek megálmodóinak, Szarvas József színésznek és Kovács Gyula pórszombati erdésznek. Kovács Gyula pórszombati erdész akkor kezdett a az őshonos fajták megőrzésének szükségességével foglalkozni, amikor az 1980-as években erdészként a Göcsej szívében látta "a gyümölcsfákat és a régi kultúra emlékeit is elpusztulni". Úgy vélekedett, hogy a hihetetlen gazdagságú vidéki világból valamit meg kell őrizni, és ehhez végül nem egyedül fogott neki, társakat keresett hozzá. Ma már a Kárpát-medence minden térségében létrehozták a Tündérkerteket, ezekből már közel száz található. A "gyümölcsészet" és a néprajzi hagyományok megőrzése együttes feladat, amit a zalai Hetés vidékén talán már sikerült megvalósítani. Szarvas József, a Tündérkert másik alapítója, a Nemzeti Színház művésze, Kovács Gyula erdész szakmai támogatásával 2009-ben hozta létre Vas megyei portáján a Tündérkertet. Azóta minden esztendőben annyi őshonos gyümölcsfát mentenek be a kertbe, ahány gyermek az előző évben a faluban született, így a Vas megyei településen nincs olyan gyermek, akinek a gondjaira, gondnokságára ne lenne bízva egy-egy őshonos gyümölcsfa.

18:00 A Berecz család koncertje Mihó Attila és barátai közreműködésével
Berecz András Kossuth-díjas énekes és mesemondó írta magáról, hogy "életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, nmesemondó lettem". Az egyszerű, eszköz nélküli mulattatás, búfelejtés igénye talán az emberiséggel egyidős. Formája bármi lehet: népi mesemondás, örkényi napló vagy stand up comedy. A mesélő díszlet nélkül is tökéletesen érthető üzenetet közvetít, képzeletünket semmi sem gátolja vagy irányítja, a hatás csorbulatlan. Berecz András mindezt tudja.

Elgondolkodtató, hogy hová érnek el a híres kunhegyesi táncos, nótafa és tréfamester Tanka Gábor képességei, amit vérében hurcolt, és tudománya, amit pásztorok közt tanult, a budapesti énekes, mesemondó unokában, és a táncos valamint a zongorista dédunokákban.

Ezen az estén erről adnak számot Berecz András és fiai: István és Mihály. A 2012-es Fölszállott a páva népzenei-néptáncos tehetségkutató szóló tánc kategóriájának nyertese, Berecz Mihály Bartók és Kodály népzenei ihletésű zongoradarabjaival mutatja be a művészi kiteljesedés lehetséges útjait. Az apa pedig mesékkel, dalokkal fűzi össze az ifjak tudományát.

Berecz András: Mese a meséről

NOVEMBER 21. SZERDA, 19:00
Budakeszi, Erkel Ferenc Művelődési Központ

Berecz András est

2019. JANUÁR 16. SZERDA, 18:00
Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház, Déryné Színházterem

Az első dalokat édesanyjától tanulta, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. András Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetett. Élete különféle vargabetűi után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is volt hajszolt embertársai örömét keresgélő énekes, mesemondó lett. Kedves dalai és meséi a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai. Felnőttekhez szólnak inkább. Sok lemezt, kazettát, CD-t, rádió- és televízió felvételeket készített itthon, Európában, USA-ban és Kanadában is. Tanított magyar népzenét Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontoi York egyetemen, kanadai, amerikai nyári zenei táborokban, Hollandiában magánkurzusokon. Mesét mondott tolmácsok segítségével kanadai, észt, francia, holland, olasz, egyiptomi közönségnek is. Utóbb műfordítással is foglalkozik. Nem először jár a KMO-ban. Nagyon szereti a kispesti közönség, ezért úgy gondoltuk, újra meghívjuk hozzánk a kiváló művészt.

Szenvedélyem: a népzene – Berecz András / MATINÉKONCERTEK - SZENVEDÉLYEK

2019. JANUÁR 20. VASÁRNAP, 11:00
Budapest, Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Online jegyvásárlás

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Berecz András fellépései 2018. Online jegyvásárlás

Könyvtár

Szolgáltató

MÜPA
MÜPA
  • Budapest
  • IX. kerület

Legjobb élmények

Corvina kiállítás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
Buszos városnézésre hívjuk és várjuk, fedezze fel velünk Budapest legfontosabb látnivalóit!
11619
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket