Hotel Vécsecity**** | A kastélyba zárt város
Hotel Vécsecity**** | A kastélyba zárt város

A Boldogkőváralja község felett emelkedő ovális alakú andezittufa hegy tetején a szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos Boldogkő vára emelkedik a magasba.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

A vár látnivalói

Palotaszárny:
1. A vár palotarésze kétszintes, vasbeton födémes, lapos tetős építmény volt. Kedvezőbb használhatósága és állagának megóvása érdekében az épületrészre magas tető épült. Ilyen formában létrejött egy nagy és impozáns lovagterem.
2. Ebben a szárnyban kapott helyet a több ezer elemből álló, a magyar történelem fontosabb eseményeit, csatáit ábrázoló ólomkatona kiállítás, amely egy igényes kivitelű, aprólékosan és határozott koncepció szerint kidolgozott bemutató. A csatajelenetek alkalmasak kihelyezett iskolai történelemórák megtartására. E kiállítás Közép-Európa legnagyobb ilyen látványossága.

Malom-bástya:
A szárazmalom visszaállítása egy működőképes installáció keretében történt meg, amely során a látogatók megnézhetik és ki is próbálhatják, hogyan működött az egykori szárazmalom.

Északi védmű és az alsóvár kapujának visszaállítása:
A projekt fontos része volt a 2002-2003. évi feltárás folytatása. A korábbi és az új kutatás eredményeinek ismeretében került megtervezésre és kivitelezésre a vár kaputornya és az északi védmű.

Kiállítások  a várban

“A reneszánsz világa, a világ reneszánsza” kiállítás (korabeli könyvek, metszetek)
A Boldogkői Várgaléria fotókiállításai 
Borsos István (nyugd. Gim. Ig.) szoborkiállítása
Történeti ólomkatona kiállítás, terepasztalon mutatja be az 1240-es muhi csatát
Ásványkiállítás


2018. október 20.
PANORÁMA TRAIL

Különleges terep maraton, amely összeköt három csodás várat a meseszép zempléni erdőkben. Három meghatározó állomása, a Boldogkő Vár, a Regéci Vár és a Füzéri Vár.
A várak gyönyörűek, lenyűgöző a látvány. Az erdő is az, pláné őszi színekben. Boldogkő várának kapujából elindulunk, majd a Regéci várat érintve a Füzéri várban futunk célba.

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS A KÖZÉPKORBA, BOLDOGKŐ VÁRÁBA (Boldogkőváralja)
2018. május 28 – június 1, június 4 - 8.

Örök élményt nyújtó, tematikus osztálykirándulás, amelynek programjában játékos történelmi- és hagyományőrző foglalkozások szerepelnek. A rendezvény helyszíne a Zemplén kapujában, gyönyörű környezetben fekvő Boldogkő romantikus lovagvára. Tematikus foglalkozásaink (minden nap 5 óra):

1. óra: Rendhagyó történelemóra és a kiállítások látogatása jelmezes udvarhölgyek vezetésével (lovagterem, pénztörténeti kiállítás, magyar történelmi ólomkatona kiállítás).

2. óra: Magyar néptánc foglalkozás és gyermek-táncház az egerszalóki Tekergő zenekarral.

3. Óra: Kézműves mesterség óra - korongozás, kupafaragás, szerencsepatkó kovácsolás – a Naszály Kézműves Porta mestereivel.

4. óra: Apródok versenye és középkor lovagi viseletét és fegyvereit bemutató előadás a Kóborlovagok közreműködésével.

5. óra: Honfoglalás-kori harci bemutató a Csallóközi Lovasíjászok közreműködésével.

Az egész napos rendezvényre a részvételi díj 1.500 Ft/gyermek. 10 gyermekenként 2 fő kísérő pedagógus vagy szülő részére a belépés díjtalan.

Tisztelt Pedagógusok, Osztályfőnökök! Kérjük, hogy tematikus osztálykirándulásról szóló felhívásunkat ismertessék tantestületük nevelőivel és a szülői munkaközösségekkel. Válasszanak egy alkalmas időpontot, várjuk Önöket szeretettel!

Forrás: A település honlapja


2018.05.28.
2018.10.20.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Boldogkő vára programok 2018 Boldogkőváralja