Budafoki Pincejárat: nyitott pincék minden hónap első szombatján - megközelítés a BKV járataival

Budafoki Pincejárat: nyitott pincék minden hónap első szombatján - megközelítés a BKV járataival

TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat
2021. augusztus 7.

Fedezze fel velünk a Bornegyedet, nyitott pincék Budapesten - igazi borélmény várja Budafokon minden hónap első szombatján. A programok a borkultúrát bemutató egyedülálló élményt biztosítnak a borospincék és a kultúra világába. Borkóstolók, kiállítások és könnyűzenei programok. Gasztronómia, tradíció és megannyi boros élmény: a főváros szívétől mindössze 30 percre! Megközelítés a BKV járataival.

Talán sokan nem is tudják, hogy a fővárosunk egyik kerülete, a „Budapest Bornegyedeként” is ismert Budafok, mennyi csodát, látványosságot rejt. 

Budapest Bornegyedében számtalan neves pezsgőkészítő cég és borászat található. Az impozáns pincékben vendéglátóhelyek, látványos kiállítások is helyet kapnak. A Városház térről ingyenes 6-8 személyes transzferbuszok közlekednek, minden hónap első szombatján. A járat azoknál a pincészeteknél és látványosságoknál áll meg, ahol a vendégek valamilyen különleges élményben részesülhetnek, és boros program-szolgáltatást vehetnek igénybe. Borkóstolók, vezetett pinceséták, koncertek és megannyi kulturális program részesei lehetnek az idelátogató vendégek.

Éljük át együtt a pezsgő borkalandot minden hónap első szombatján Budapest Bornegyedében, Budafokon!

Ajánlott útvonalak tömegközlekedéssel

Deák térről
busz: 213, 133E, 114, 33
villamos: 47

Móricz Zsigmond körtérről
busz: 33, 114, 213
villamos: 47

Széll Kálmán térről
villamos: 56A

Augusztusi Pincejárat Budapest Bornegyedében, Budafokon

Gazdag programkínálattal várja látogatóit Budapest Bornegyede augusztus 7-én is!

Majecsko augusztusi Pincejárat ajánlata
Nyitvatartás: 9.00-22.00
Helyszín: Magdolna udvar: 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24.

Júniusban csatlakozott a Pincejárat helyszínekhez Majecsko Kávézója a Magdolna Udvarban, Budafok belvárosában.
Maja készíti a kerület süteményét: gazdag almás pite pezsgőkrémmel, amit augusztus 7-én egy pohár borral kóstolhatunk meg 800 Ft-ért.
Ezen felül készít nagyon finom házi sós pálcikákat is, amit egy pohár fröccsel 700 Ft-ért vásárolhatunk meg nála.
Érdemes betérni hozzá!

BORgiorno fröccsterasz a Pincejáraton
Nyitvatartás: 12-24 óráig
Helyszín: Szieszta Pont, Mária Terézia u. 1-7.

A kedvenc fröccsteraszod Budafok szívében, amely gasztronómiai programokkal, vásárokkal, koncertekkel és filmvetítésekkel tölti meg az egykori mozi helyét!
Budafokon egyedülálló módon összegyűjtötték Nektek kerületünk pincészeteinek legjavát, de azoknak sem marad üres a pohara akik sörre vagy különleges alkoholmentes italokra vágynak.
A koktélórákban is érdemes lesz betérni hozzájuk és az italok mellé harapni valamit a borkorcsolyák és snackek közül.
16.00-21.00 zenél a Pincejárat zenei tehetségkutatóján megismert LiliMiki duó

Pinceséták a Záborszky Pince – Borvárosban
Várunk minden kedves érdeklődőt augusztus 7-én, szombaton a Záborszky Kúria - Borváros teraszán.  A nap során 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 és 20:00 órakor borkóstolással egybekötött pinceséták indulnak. A körülbelül 1 órás pincesétánk ára 1 pohár bor kóstolása esetén 1.700 Ft, 2 pohár bor kóstolása esetén 1.900 Ft.
Étel- és italbárunk 13:00 órától várja vendégeit. 
15:00 órakor Bitai Gergely sommelier invitálja az érdeklődőket egy izgalmas borkóstoló programra. 
Kóstolásra kerülő borok:
- Francois President Brut
- Vimavin Harmatcsepp Rajnai Rizling 2019
- Katona Hosszúdűlő Chardonnay 2018
- Katona Cabernet Franc Rosé 2019
- Várszegi Cabernet Sauvignon 2019
- Záborszky Szekszárdi Barrique Merlot 2013
- Várszegi Wieland Cuvée 2015
A program ára: 5.900 Ft/fő (mely tartalmazza 7 bor kóstolását, borkorcsolyát, ásványvizet)
A program regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a gergo@sommelierservice.hu címen lehet.
(maximális létszám 30 fő)

Magdolna Udvar a Bornegyed szívében tárlatvezetéssel, egyedi fotogram készítéssel
Nyitvatartás: 14.00-20.00
Helyszín: 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24.

Magdolna Udvar Helytörténeti Gyűjteménye, melynek küldetése, hogy Budafok-Tétény kulturális emlékeit őrizze és bemutassa az érdeklődőknek.
Gyűjteményük elsősorban a kerülethez köthető személyes tárgyi és képi emlékekre, valamint a gyáriparra, kisiparra koncentrál. Első állandó kiállításukon a Budafok-Tétényi lakosok által adományozott legérdekesebb tárgyak és képek mellett interaktív elemekkel idézik fel az elmúlt évszázadokat egészen napjainkig.
14:00 Tárlatvezetés a helytörténeti gyűjteményben (Gyönki Viktória)
15:00 Tárlatvezetés a helytörténeti gyűjteményben (Gyönki Viktória)
16:00-18:00 Egyedi fotogram készítése (Mag Krisztina) 6-100 éves korosztálynak. Időtartam: 2x 45 perc
Betekintést kaphatunk, az analóg fotográfia kezdeti világába, ahol megismerhetjük milyen a fényérzékeny anyag és hogyan lehet elővarázsolni bárki számára is egy kis képet, majdnem teljesen sötétben. A műhelymunkához csak kedv, pár kis tárgy, kíváncsiság, no meg türelem szükségeltetik.
Mindenki készíthet egy darab egyszeri és megismételhetetlen fotót magának. Csak ezt a fotót nem fényképezőgéppel készítjük el, hanem egy kis sötétkamrában, fotópapírra és magunk „hívjuk elő”(vegyszerek segítségével), aminek a neve „Fotogram”. Ezt a munkát a Körkép c. kiállításhoz kapcsolódóan mutatja be Mag Krisztina, ahol saját Fotogramja is szerepel.
18:00-20:00 Kontor-Horváth Acoustic koncert
Kontor Tamás és Horváth Misi évtizedekre visszanyúló barátsága mostanra teljesedett ki egy közös zenei produkcióban. A műsor sokszínűsége, a két zenész ingerekben gazdag zenei útjának egyenes következménye, hallhatunk popos rockos nótát ugyanúgy, ahogy visszaköszön a blues vagy a country is.
A duó színpadi produkciója gitár, ének, loop pedál, harmonika, és a lábdob (Stomp Box) segítségével olykor komplett zenekarként szólal meg.

Tárlatvezetés a Barlanglakás Emlékmúzeumban
Nyitvatartás: 14.00-19.00
Helyszín: Barlanglakás Emlékmúzeum (1222, Budapest Veréb u. 4.)

Budafok és Tétény történetének elválaszthatatlan részét képezik az egykori barlang- és pincelakások. Egészen a közelmúltig tömegek laktak ezekben a kényszerűségből kialakított lakásokban, nehéz körülmények között.
A 20. század közepére azonban sok pincelakás fölé ház épült, az egykori kényszerlakhelyek elnéptelenedtek. Mély udvarok még láthatók a kerületben sétálva, de a lakások mára már eltűntek.
Özvegy Tóth Győzőné egészen a 1960-as évek végéig használta azt a lakás, amely a Budapesti Történeti Múzeum jóvoltából kiállítóhellyé alakult. Napjainkban a fenntartó 22. Kerületi Önkormányzat és Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési központ felügyelete alatt működik a kiállítóhely, amely özvegy Tóth Győzőné szobáját és konyháját, illetve az albérlők lakrészét mutatja be látogatóinknak.
Az emlékkiállítást 2021-ben fokozatosan megújítjuk, és új kiállítási enteriőröket mutatunk be a látogatóknak. Elsősorban a helyi kisiparosok, mesterek, munkások szerszámait és tevékenységeit lehet majd megtekinteni megújuló kiállításunkon.
Ha teheti, jöjjön és tekintse meg ezt a Magyarországon egyedülálló kiállítóhelyet!
2021. augusztus 7-én 14.00-tól 18.00- ig minden egész órában tárlatvezetéssel várja Önöket Appel Péter és Gyönki Viktória. A jó hangulatról Kaltenecker Gábor harmonikaművész gondoskodik.
Előzetes bejelentkezés a gyonki.viktoria@klauzalhaz.hu címen, vagy a 06 20 424 9280-as számon lehetséges Gyönki Viktória muzeális gyűjteményi referensnél lehetséges.

Budafoki Borismereti „séta” Bitai Gergely sommelier-vel
Kezdés: 15:00
Helyszín: Záborszky Pince - Borváros, 1222 Budapest Nagytétényi út 24-26.

Borkóstolás alapismeretekkel, helytörténeti érdekességekkel
Tudtad, hogy Budafok az ország borkereskedelmi központja volt? És hogy hány hektárnyi szőlő termett itt egykor? Kíváncsi vagy, mi volt az egykori bormúzeumunk (mert olyan is volt) legkülönlegesebb bora? El tudod képzelni, hogy Nagy-Magyarország éves bortermelésének negyedét itt, Budafokon tárolták?
Izgalmas borkóstoló programra invitálunk, amennyiben érdekel Budafok (Promontor) borászati múltja és elmélyülnél a borok rejtelmes, sokszínű és érdekes világában is!
A történelmi visszatekintés mellett kielemezzük poharunk tartalmát, beszélünk a kóstolás és a borkészítés technikáiról, ételpárosításról és megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket.
Tételek:
Francois President Brut
Vimavin Harmatcsepp Rajnai Rizling 2019
Katona Hosszúdűlő Chardonnay 2018
Katona Cabernet Franc Rosé 2019
Várszegi Cabernet Sauvignon 2019
Záborszky Vörös 2013
Várszegi Wieland Cuvée 2015
Ára: 5.900 Ft/fő (mely tartalmazza 7 bor kóstolását, borkorcsolyát, ásványvizet)
A program regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a gergo@sommelierservice.hu címen lehet.
(maximális létszám 30 fő)

A 18. századi Promontor rejtelmei - Tematikus séta Garbóci Lászlóval
A séta időtartama: 15.00 - 16.30
sétavezető: Garbóci László
Indulás: Magdolna Udvar (1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24.)
Érkezés: Borgiorno (Szieszta Pont, Mária Terézia u. 1-7.)

Sétánk kiindulópontja a frissen megnyílt Magdolna Udvar Helytörténeti Gyűjteménye, melynek küldetése, hogy Budafok-Tétény kulturális emlékeit őrizze és bemutassa az érdeklődőknek. Gyűjteményük elsősorban a kerülethez köthető személyes tárgyi és képi emlékekre, valamint a gyáriparra, kisiparra koncentrál. Első állandó kiállításukon a Budafok-Tétényi lakosok által adományozott legérdekesebb tárgyak és képek mellett interaktív elemekkel idézik fel az elmúlt évszázadokat egészen napjainkig.
A séta folyamán a Magdolna utcán végighaladva megismerjük a frissen felújított Nepomuki Szent János szobor történetét, majd megpihenünk a Szent Péter és Pál kápolna előtt álló mezei juhar árnyas lombjai között, melynek korát a helytörténészek 250 évesre becsülik. A kápolna megtekintése után, a BIBLIAI JÁTSZÓTÉR (STÁCIÓKERT) a következő állomás, ahol, az idelátogató gyermekek, fiatalok, érdeklődők játékosan ismerkedhetnek meg a Szentírással, a vallással és a Stációk történetével.
Az egyik legszebb „élő” műemlék, a Budafoki Kálvária is utunk része, mint ahogy számos érdekes és a hétköznapi ember számára ismeretlen történet is, melyet kerületünk díszpolgára, Garbóci László helytörténész oszt meg velünk sétánk során.
Utunk végállomása az újonnan megnyílt Borgiorno, ahol a finom falatok mellett Budafoki borválogatás és finom fröccsök segítenek abban, hogy együtt éljük át a pezsgő borkalandot.
A csomag ára: 1800 Ft, amely tartalmaz egy pohár bort és frissen sült sós rudat a Magdolna Udvarban.
Előzetes regisztrácóhoz kötött: jegy@klauzalhaz.hu

Promontor asszonyai- Tematikus séta Vágvölgyi Anikóval
A séta időtartama: 17.00-18.30
sétavezető: Vágvölgyi Anikó
Indulás: Magdolna Udvar (1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 24.)
Érkezés: Borgiorno (Szieszta Pont, Mária Terézia u. 1-7.)

Egy szent. Egy királynő. Egy kormányzó felesége. Egy kereskedő asszonya. Egy színésznő. És egy férfi, aki nőket teremtett.
Nők Budafokon. Nők, akik jelen voltak, és nők, akik sosem jártak Budafokon. Nők, akiknek az életműve közvetlen hatással volt a környék lakóira. Nők, akik szűkebb pátriánkhoz kapcsolódnak, de nemzetközi szinten is ismertek.
És egy férfi, aki megőrizte az örökkévalóságnak őket.
Az olykor ma már érthetetlenül nehéz történelmi keretek között, az adott kor szabályai és lehetőségei közt mindig akadtak olyan nők, akik hétköznapjaik során is kiemelkedőt tudtak alkotni.
Sétánkon nem a klasszikus „mikor-mennyiért-milyen-nagyot” jellegű gazdasági vagy politikai vonalon közelítjük meg a valaha itt élt nők életének egyes fejezeteit, hanem egy ennél sokkal ősibb - asszonyi, érzelmi, olykor gyarló emberi - szempontból. Keserédes és vidám történetek útján nyerünk betekintést a legkülönbözőbb társadalmi háttérrel rendelkező nők világába.
Utunk végállomása az újonnan megnyílt Borgiorno, ahol a finom falatok mellett Budafoki borválogatás és finom fröccsök segítenek abban, hogy együtt éljük át a pezsgő borkalandot.
A csomag ára: 1800 Ft, amely tartalmaz egy pohár bort és frissen sült sós rudat a Magdolna Udvarban.
Előzetes regisztrácóhoz kötött: jegy@klauzalhaz.hu

Vacsora és pincekvíz a Borköltők Pince Étteremben
A teljes program időtartama: 18.00-21.30 (vacsora+kvíz)
Helyszín: Borköltők Társasága Étterem (1223, Bp., Jókai Mór u. 26.)

A Quiz@ egy csapatjáték 2-6 fős társaságoknak, amiben barátokkal együtt játszva kell megoldani különböző feladványokat. A kérdések minden témakört érintenek: általános műveltség, logikai feladványok, képek, filmkockák, zenék felismerése és még sok egyéb.
A Magyarországon egyedi kérdésköröket tartalmazó vetélkedőben, a kreatív gondolkozásra is szükséged lesz és a taktikai érzékedet is használhatod.
Minden alkalommal egy kis időutazást teszünk a nyolcvanas és kilencvenes évekbe, új, érdekes dolgokat tudunk meg a világról és próbára tesszük emlékező képességünket, miközben legjobb barátainkkal iszogatunk és szórakozunk.
Tedd próbára magad, ismerj meg új embereket és játssz egy jót.. vigyázat, erős függőséget okoz. A győztes csapat 1 üveg bort nyerhet.
Menü:
Padlizsán érmék gomolyával, paradicsommal felülsütve, kevert salátával burgonyafánkkal 3800.-
Ördöglángos steak burgonyával, kovászos uborka 3990.-
Harcsapaprikás túrós galuskával 3990.-
Brownie málnás mascarpone krémmel 1090.-
Eclair fánk pisztáciás vanília krém, málna, fehér csoki, csoki ganázzsal 1490.-
Előzetes regisztrációhoz kötött!
Jelentkezés augusztus 5-e csütörtök reggel 8.00-ig előreutalással lehet e-mailen: borkoltokpince@gmail.com vagy messengeren: https://www.facebook.com/borkoltok
A menüt is addig lehet kiválasztani. A jelentkezést a választott menü árának előzetes utalásával tudják megerősíteni. A helyszínen készpénzben fizethető a többi fogyasztás.
Kvíz: 19.00 (érkezés: 17.45-18.15)

A helyszínek között 15.00-21.00 ingyenes kisbuszok közlekednek a Herman Ottó Intézet jóvoltából a Szieszta Ponttól.


2021.08.07.
2021.09.04.
Találatok száma: 3

22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

A Rendezvényközpont Budafok központi részén, a Törley Kastély és Törley Hungarikum Múzeum tőszomszédságában helyezkedik el. A rendezvényközpont négy teremből, azok kiszolgáló egységeiből, egy kültéri rendezvényhelyszínből és a 27 szobás Boutique Hotelből áll. Termeink minden típusú rendezvényhez ... Bővebben


Belle Fleur Panzió

Belle Fleur Panzió

A Belle Fleur Panzió barátságos, családi panzió Budapest dél-budai részén, nyugalmas zöldövezetben, távol a város zajától, mégis közel a centrumhoz (7 km), jó tömegközlekedéssel. A panzióban szépségszalon működik. 500 m-re étterem, lovaglás, tenisz, uszoda lehetőség van. A 8 szoba mindegyike saját ... Bővebben


Szent Arnold Lelkigyakorlatos Ház Budapest

Szent Arnold Lelkigyakorlatos Ház Budapest

A budatétényi lelki központba hívjuk mindazokat, akik lelki frissülésükre helyet és új programot keresnek. Egyéni személyek vagy csoportok, idősek és fiatalok, katolikusok és nem katolikusok felé irányítjuk a figyelmünket. Verbita misszionáriusi lelkiségünk nem engedi meg, hogy bezárjuk a kapuinkat ... Bővebben
Találatok száma: 18

Budafoki Gyors

Budafoki Gyors

Éttermünkben a levesektől a főzelékekig, a frissensültektől a desszertekig finom, házias ízekkel várjuk kedves vendégeinket Budafok központjában, a Kossuth Lajos utcában. Az étterem önkiszolgáló, így mindenki kedvére állíthatja össze menüjét az aznapi kínálatból, valamint változatos Séf ajánlatunkból. ... Bővebben


Chevaliers Törley Pezsgőrend

Chevaliers Törley Pezsgőrend

A pezsgőrend célja, az alapító Törley József (1858-1907) nyomdokain haladva a magyar pezsgő, a Törley hírnevének öregbítése, a hagyomány és a minőség megőrzése, ezek betartása fölötti őrködés, a pezsgőfogyasztás kultúrájának terjesztése. Bővebben


György-Villa Pincészet

György-Villa Pincészet

A György Villa borkülönlegességei a fehérborairól ismert Etyek-Budai borvidékről és a vörösborairól méltán híres Villányi borvidékről származnak. A György Villa borokban a fajták tiszta gyümölcsösségét szeretnénk megmutatni a fogyasztónak. Bővebben


István Tanya Vendéglő

István Tanya Vendéglő

Az István Tanya Vendéglő 1999-ben nyitotta meg kapuit Budafok szívében, a macskaköves Magdolna utcában. Vendéglőnk családias hangulatú belső termében 30 főt, fűtött télikertjében 30 főt, nyáron a kellemes-hűvös, `óriás gesztenyefa-árnyas” kerthelyiségében 40 főt tud vendégül látni. Esküvők, ... Bővebben


Lics Pincészet Budafok

Lics Pincészet Budafok

A Lics Pincészet központi borászata a Budafoki hatalmas pincelabirintus egyik pincéje. A budafoki Lics Pincészetben saját termelésű, a Szekszárdi és az Etyek-Budai Borvidék jellegzetes borai érlelődnek, kerülnek palackozásra. A pincészet bejelentett csoportok számára egész évben látogatható. Budafoki ... Bővebben


Promontor Kertvendéglő

Promontor Kertvendéglő

Budafok szívében a budafoki bor, pezsgő és sváb gasztronómiát és kertvendéglő kultúrát újra vissza hozó étterem, borpincével, rendezvényteremmel, kerttel. Éttermünk kiválóan alkalmas családi ebédek és vacsorák és céges rendezvények, esküvők események lebonyolítására. Legyen szó születésnapról, esküvőről, ... Bővebben


Szent István Korona Pincészet

Szent István Korona Pincészet

A Szent István Korona borcsalád tagjaival Magyarország legnépszerűbb fajtái mutatkoznak be, a technológiának köszönhetően a szőlő eredeti illat- és zamatanyagait megőrizve. Bővebben


Vasmacska Terasz

Vasmacska Terasz

Budafokon, közvetlenül a Duna- partján található a kellemes hangulatú Vasmacska étterem és grillterasz. Az idilli környezetben elhelyezkedő étterem páratlan kikapcsolódási lehetőséget, különleges ízeket, változatos italokat nyújt minden idelátogatónak. A család és kutyabarát helyszín, kiváló választás ... Bővebben

Jegyvásárlás
Ár: 3 000 Ft -tól 10 000 Ft -ig JEGYVÁSÁRLÁS

Záborszky Kúria Pincészet Budafok Borváros

Záborszky Kúria Pincészet Budafok Borváros

A borról egy egész város mesél Önnek azon a helyen, amely a magyar borászati hagyományok legimpozánsabb jelképe: a budafoki pincerendszerben, amit a bor tett Európa egyik leghíresebb pincelabirintusává. Bővebben


Akácos Vendéglő

Akácos Vendéglő

Az épület 1910-1911-ben Kleofász Károly vendéglős építette és „Villatelep-Beszálló Vendéglő” néven üzemeltette. Hátul az udvarban kocsiszín volt, ahol a vidékről jövő kereskedők, fuvarosok lovaikat megetették, megitatták, ők maguk pedig törzsvendégek voltak. 1939-ben a Kméhling család ... Bővebben


1 2   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Borozni hívjuk és várjuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG