Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Bükki Nemzeti Park programok 2024

2024. június 1. (szombat)
, Több helyszínen

Az ország legnagyobb hegyvidéki, erdős nemzeti parkja létrehozásának alapját a névadó hegység földtani viszonyai teremtették meg. A Bükki Nemzeti Park egész évben változatos programkínálattal várja látogatóit. Tematikus programjainkon, madárgyűrűzés, ősvilágtúra, csillagfigyelés is várja az érdeklődőket!

Bükki Nemzeti Park programajánló 2024

ESTI CSILLAGÁSZATI PROGRAM A BÜKKI CSILLAGDÁBAN
2024. MÁJUS 25., Június 1, 8, 15, 22, 29.

Időjárási viszonyoknak megfelelően csillagdánk éjszakai programokat is szervez távcsöves csillagászati bemutatókkal.

A programokra előzetes jegyvásárlás kötelező.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy az esti programok indulásához min. 20 fő részvétele szükséges, s csak online tudnak jegyet vásárolni. A foglaláskor látják a létszám aktuális állását is.

Felhős idő esetén éjszakai tanösvénybejárás, és élőszavas planetáriumi csillagászati bemutató kerül megtartásra. Esős idő esetén planetáriumi csillagászati bemutató, filmvetítés és a VR eszközhasználat segít elfeledtetni a felhős időjárást.

Az esti programhoz biztosítunk védőitalt és édes/sós falatkákat.

Amennyiben nincs elég résztvevő, akkor a vételárat természetesen visszatérítjük vásárlóinknak.

EURÓPAI GEOPARKOK HETE A PALÓCOK GEOPARKJÁBAN
2024.05.18. 09:00 - 2024.06.02. 17:00

A megalakulásának 20 éves jubileumát ünneplő Globális Geoparkok regionális hálózatának tagjai, az Európai Geoparkok tavasz végén, nyár elején minden évben megemlékeznek öreg kontinensünk földtani örökségéről, melyhez 2024. május 18. és június 2. között a 80 évvel ezelőtt védetté nyilvánított Ipolytarnóci Ősmaradványok is csatlakoznak. De a Palóc Geopark szívében, Hollókőn és Szentkúton is lesznek érdekes programok.

A szlovák-magyar, transznacionális Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark sok érdekes programmal ünnepli meg földtani- és kulturális örökségét, hagyományait. Beléptető kapuja a mi Miocén Parkunk, ahol a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakértői által vezetett túrák során érhetők tetten az egykori tengerek és vulkáni katasztrófák nyomai. Földünk dinamikus élete és az éghajlatváltozások mellett az Ősvilági Pompeji legújabb őslénytani felfedezéseivel is megismerkedhetnek a résztvevők a geológiai tanösvényen. De az Európai Geoparkok Hete tiszteletére egyéb speciális, tematikus programokat is szervez a terület, melyeken érdemes részt venni.

Május 25-én 11 óra 45 perckor a fogadóépülettől induló Miocén Ősvilági tematikus túrán a résztvevők a Pannon-tó bükkábrányi fáitól, a vulkáni katasztrófán keresztül, az őstengeri cápákig búvárkodnak a múltban, átélve az éghajlat változások megpróbáltatásait is. A tematikus túrán csak az előre regisztráltak vehetnek részt (3.000 Ft/fő).

Június 1-én két kiemelt programot is tartanak az Ősmaradványoknál. A Lombkorona kávézó cápás tavacskája mellett palacsinta - és malomkalács sütés lesz, de:bográcsos palócgulyást és helyi fokhagymás kenyérlángost is kínálnak.

Ekkor lesz a megyei gyermek-vadásznap az őslények birodalmában: természetismerettel és vadászattal kapcsolatos előadások, ügyességi versenyek, kutyás bemutató, íjászat és kézműves foglalkozások mellett a legkisebbek energiáinak levezetésére ugrálóvár is rendelkezésre áll majd.

Június 1-jén egész Európában Vulkánnapot tartanak, melynek tradíciója van az Ősmaradványoknál. Ezen a napon geológiai tanösvényi vezetett túrák és egy különleges tematikus szabadtéri program szorítkoznak a vulkanizmus részletezésére. 10 óra 45 perckor az Ősfenyő Belépő fogadóépülettől indul a vulkántúra, melyen geológiai tanösvényi jeggyel lehet részt venni.

A vezetett program a miocén erdőn keresztül a geológiai tanösvényt, majd a kőzetparki ösvényt érintve érkezik vissza a fogadóépülethez. A kb. 2 óra időtartamot felölelő túra 2,3 km hosszú, könnyű terepi sétát jelent.

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE - ESZTÁZ-KŐI BARLANGTÚRA
2024.05.24. 10:00 - 11:00

A kicsi, de annál látványosabb cseppkövekben bővelkedő barlang Felsőtárkánytól 3,5 km-re, a Gyetra-völgyben nyílik. A barlangban sem villanyvilágítás, sem betonjárda nincs, egy helyen létra segíti a közlekedést.

A barlang hőmérséklete 10 fok körül alakul, vizes-sáros és száraz szakaszok egyaránt találhatóak. A látogatáshoz sisak, fejlámpa szükséges, melyet a túravezetők biztosítanak a résztvevők számára, a rövid túra résztvevőinek ezeken kívül csak túraruházatra van szüksége. A minimális túralétszám 5 fő, maximális létszám 9 fő (ettől nagyobb létszám esetén több turnus szükséges). A barlangban töltött idő 30 perc. A túrákon mindenki a saját felelősségére vehet részt.

Megközelítése: gyalogosan 1 óra, kerékpárral 20 perc alatt. A barlangig kerékpárral kényelmesen járható út vezet, gyönyörű környezetben. A találkozó a barlangnál lesz egyéni kijutással.

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE - ŐSERDŐ TÚRA
2024.05.25. 09:30 - 17:00

A résztvevők a látványos túra közben megismerkedhetnek a természetes erdőképpel a fokozottan védett, csak szakvezetővel látogatható Őserdőben, ahol több mint kétszáz éve nem folyik gazdálkodás.

A túra útvonala: Bánya-hegyi elágazó - Három kő – Őserdő – Bánya-hegyi elágazó

Táv: 15 km, szintemelkedés: 300 m

Programvezető: Bartha Attila természetvédelmi terület-felügyelő

Találkozás (buszmegálló és parkoló): Bánya-hegyi elágazó (Répáshuta közelében, térképen János-rét)

HANGTÁLAS RELAXÁCIÓ A FEKETE-TEREMBEN
2024.05.25.

Valóban tiszta, teljesen pollen- és allergénmentes levegőjű helyen szeretne regenerálódni? Szívesen részt venne egy hangtálas meditáción, miközben a barlangi környezet jótékony hatásait is élvezi? Relaxáljon egyedülálló módon a Bükk-hegység egyetlen gyógybarlangjában, a lillafüredi Szent István-barlang Fekete-termében!

Lélegezzen fel a közel 100%-os páratartalmú, állandó 10 °C körüli hőmérsékletű, mikrobiológiai szempontból csaknem steril (por-, csíra- és allergénmentes) közegben! A barlangi környezet nemcsak a légző szervrendszerre fejtheti ki jótékony hatását, de nyugtatólag hathat az emberi idegrendszerre is. Hogy tovább fokozzuk ezen pozitív hatásokat, legújabb programsorozatunkban hangterápiás meditációs lehetőséget is biztosítunk az érdeklődőknek, Laczai Zoltán hangtál terapeuta és hanggyógyító mester közreműködésével.

Május 25-én 10.30 és 14.30 órától várjuk az érdeklődőket egy hangfürdővel egybekötött barlanglátogatásra a Szent István-barlangba, hogy a barlangtúra és gyógybarlangban töltött idő még inkább felejthetetlen élménnyé váljon! Ezen különleges alkalmakkor a barlang normál túravezetését követően vendégeink a Fekete-teremben elhelyezett fekhelyeken elfoglalhatják helyeiket, majd élvezhetik a Laczai Zoltán hanggyógyító mester által tartott 1,5 órás IASH hangtálas relaxációt. A relaxációs programhoz a polifoamokat a BNPI biztosítja.

GYERMEKNAP A BÜKKI CSILLAGDÁBAN
2024.05.26. 09:30 - 18:00

2024. május 26-án külön csillagászati programmal és gyerekeknek szóló filmvetítéssel várjuk a családokat gyereknap alkalmából!

10:00 - 11:00 óra - Rövid program (ajánlott 7 éves korig)
Jegyár gyerekeknek: 100 Ft/fő (regisztrációs jegy)

Gyermekek családtagjainak: 1500 Ft/fő (kiállítás jegytípus)

12:00-14:00 óra - Komplex program – 3D filmvetítéssel (ajánlott 8-14 éves korig)
Jegyár gyerekeknek: 100 Ft/fő (regisztrációs jegy)

Gyermekek családtagjainak kedvezményes jegy: 2500 Ft/fő

Kísérő programok egész nap:
- gyöngyfűzés

- csillámtetoválás

- kézműves foglalkozás

- kalandjáték a Bolygótúra tanösvényen:

A tanösvényen egy nyolcállomásos játék várja az érdeklődőket. A jelzett helyeken logikai, ügyességi és szórakoztató feladatokat kell megoldani egy kalandlap segítségével, mely során mindenki a tudásának legjavát nyújthatja, hogy célba érjen. A kalandozás a Bükki Csillagdától indul és egy kb. 4 kilométeres körtúrát megtéve, a főépületnél ér véget. A kalandlap nyitvatartási időben a jegypénztárnál ingyenesen felvehető és kitöltés után ugyanott leadható. A kalandlapot helyesen kitöltőknek oklevél és ajándék is jár.

EHETŐ ERDŐ TÚRA - SZELETA SZERELVÉNY
2024.06.15. 13:00 - 15:30

Ki ne lenne kíváncsi a minket körülölelő erdő ehető rejtett kincseire?

Hagyományteremtő szándékkal új programsorozatot hirdetünk, amikor látogatóink, vendégeink erdei gasztrotúrán vehetnek részt, ahová egy különleges gasztroexpresszen juthatnak el, és a program során folyamatos kóstolóra is lehetőség lesz az Erdő kincseiből készült különleges falatokból, illetve Bükki Nemzeti Parki Védjegyes termékekből.

A vadnövénykutató túrán a miskolci Szeleta Parktól indulva fedezhetik fel a minket körülölelő bükki erdő ehető részeit szakmai vezetés, erdei stand up keretén belül.

A program alkalmával valódi gasztroutazás részesei lehetnek, hiszen erdei különvonatot indítunk több megállóval. Az út alkalmával megismerkedhetnek a különböző vadzöldség, vadgyümölcs, gomba gyűjtés rejtelmeivel és felhasználási módjaival. A szakvezetést 2 fő, köztük Bózsó Gyula okleveles erdőmérnök, erdei food scaut, gombaszakellenőr, ehető vadnövény szakértő - Az ERDŐ finom könyv szerzője tartja.

 • Indulás: 2024. június 15., 13.00 - Szeleta Park Látogatóközpont
 • Különvonat indulás: Papírgyári megálló
 • Terepi érkezési pont: 32 szelvény Csanyik-völgy
 • Edukációs gyalogtúra (kóstolási lehetőséggel) 4 megállási pont
 • Visszaút: Ortástetői kitérő
 • Termék kóstolási lehetőség a kisvonaton (különleges alapanyagok felfedezése)
 • Érkezés kisvonattal: Papírgyári megálló
 • Visszaérkezés időpontja: kb. 15.30-kor a Szeleta Parknál, ahol a programon kóstolt termékek megvásárlására is lehetőség nyílik
 • Maximális létszám: 68 fő (nincs életkori megkötés)

ASZTROGASZTRO - CSILLAGFÉNYES VACSORA A BÜKKI CSILLAGDÁBAN
2024.06.20. 19:30 - 23:00

Különleges gasztronómiai és egyben asztronómiai élményben lehet része azoknak, akik részt vesznek a Bükki Csillagda második Hold- és csillagfényes vacsoráján 2024. június 20-án, csütörtök este.

Élmény, ízek, illatok – e három tényező kombinációját kínálja a Bükki Csillagda és Marsi Zsolt látványkonyhája az év legrövidebb éjszakáján, amikor közösen gyönyörködhetünk a kései naplemente látványában - felhőtlen idő esetén - és együtt köszönthetjük a csillagászati nyár kezdetét.

Képzelje csak el! A Bükki Csillagda teraszán szolid megvilágítás, csillagos égbolt, kellemes társaság, kiváló étkek, miközben csillagászati tárlatvezetőink kalauzolják Önöket a bolygók és galaxisok között!

Tervezett programunk jó idő esetén:

19.30 Érkezés, regisztráció

20.00 - 20.30 Élőszavas planetáriumi előadás

20.30 - 20.50 Az előétel elfogyasztása a teraszon, majd az elsőként előbukkanó csillagok megfigyelése

20.50 A társaság egyik fele marad a teraszon, a másik fele pedig a kupolába megy

20.50 - 21.20 Hold- és csillagnézés a teraszon a kistávcsővel, a kupolában a nagytávcsővel halványabb objektumok észlelése. Ezek után a főétel következik.

21.20 - 22.00 A csoportok helyet cserélnek.

22.00 - 22.10 Közös desszert a teraszon

22.10 - 23.00 További észlelés az obszervatóriumban vagy planetáriumi program.

Látnivalók az égen derült idő esetén:

Hold, Mizar-Alcor (kettőscsillag), Epsylon Lyrae (többes csillag) M13 (gömbhalmaz), M57 (Gyűrűs-köd), M51 (Örvény-galaxis)

A Holdat már 20:30-tól megfigyelhetjük, amint egyre magasabbra emelkedik, majd 21:30-tól várható más égi látványosságok észlelése.

Tervezett programunk kedvezőtlen időjárás esetén (a Bükki Csillagda előterében):

19.30 Érkezés, előételek elfogyasztása

20.00 - 21.00 Élőszavas planetáriumi előadás

21.00 - 22.10 Két részre bontjuk a jelenlévőket. Az "A csapat" elfogyasztja a főételt, megtekinti az obszervatóriumot, majd a kiállítást. "B csapat" megnézi a kiállítást, elfogyasztja a főételt és majd megtekinti az obszervatóriumot

22.10 - 22.20 Közös desszert

22.20 - 23.00 Planetáriumi filmnézés

Forrás: A Nemzeti Park honlapja


2024.06.01.
2024.06.08.
2024.06.15.
2024.06.20.
2024.06.22.
2024.06.29.
További ajánlataink

2024.05.01. - 2024.05.31.
2024.05.01. - 2024.05.31.
2024.05.27. - 2024.06.02.
2024.06.01.
2024.06.01.
2024.06.01. - 2024.06.30.
2024.06.01. - 2024.06.30.
2024.06.03. - 2024.06.09.
2024.06.08.
2024.06.10. - 2024.06.16.
2024.06.15.
2024.06.17. - 2024.06.23.
2024.06.20.
2024.06.22.
2024.06.24. - 2024.06.30.
2024.06.29.
2024.07.01. - 2024.07.07.
2024.07.08. - 2024.07.14.
2024.07.15. - 2024.07.21.
2024.07.22. - 2024.07.28.
2024.07.29. - 2024.08.04.
2024.08.05. - 2024.08.11.
2024.08.12. - 2024.08.18.
2024.08.19. - 2024.08.25.
2024.08.26. - 2024.09.01.
2024.09.02. - 2024.09.08.
2024.09.09. - 2024.09.15.
2024.09.16. - 2024.09.22.
2024.09.23. - 2024.09.29.
2024.09.30. - 2024.10.06.
2024.10.07. - 2024.10.13.
2024.10.14. - 2024.10.20.
2024.10.21. - 2024.10.27.
2024.10.28. - 2024.11.03.
2024.11.04. - 2024.11.10.
2024.11.11. - 2024.11.17.
2024.11.18. - 2024.11.24.
2024.11.25. - 2024.12.01.
2024.12.02. - 2024.12.08.
2024.12.09. - 2024.12.15.
2024.12.16. - 2024.12.22.
2024.12.23. - 2024.12.29.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.
2024.01.01. - 2024.12.31.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Nemzeti park programok 2024 Nemzeti park programok 2024
2024. május 1. (szerda) - 2024. május 31. (péntek)
Bükki Csillagda programok 2024 Bükki Csillagda programok 2024
 • Répáshuta
2024. június 1. (szombat)

Hasonló ajánlatok

Hortobágyi programok 2024. Fesztiválok, események, rendezvények a Hortobágyon Hortobágyi programok 2024. Fesztiválok, események, rendezvények a Hortobágyon
 • Hortobágy
2024. július 12. (péntek) - 2024. július 14. (vasárnap)

Figyelmébe ajánljuk!

Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!