Oldtimer Show 2020
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Oldtimer Show 2020


2020-ban ismét a Magyar Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása a budapesti Oldtimer Show. 100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok és teherautók. 500 db veterán jármű kerül bemutatásra. Az országos tisztifőorvos hivatalos állásfoglalása szerint az október eleji Oldtimer Show kiállítás és Kolbászvásár KORLÁTOZÁS NÉLKÜL MEGTARTHATÓ. A fesztiválon nem lesz zenés-táncos program, így nem vonatkozik rá az 500 fős limit sem.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

XV. Oldtimer Show Budapest

2020. október 9-11-ig ismét a Magyar Vasúttörténeti Park-ban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása. A vírusvédelmi intézkedések megtartása mellett, a rendezvény LÉTSZÁMKORLÁTOZÁS NÉLKÜL megtartható. A budapesti Oldtimer Show 2020-ban 15. jubileumát ünnepli! Ez alkalomból extra kiállítási anyaggal készülünk! Magyarországi rendezvényeken még sosem látott oldtimerek autók sokasága lesz kiállítva.

A nyitvatartása 3 órával bővül az előző éviekhez képest: péntek 12:00-19:00 (+2ó), szombat 09:00-19:00 (+1ó), vas. 09:00-18:00-ig. Október közepén szokott lenni a budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválunk, ami a zenés-táncos programok 500 fős limitje miatt most elmarad. Ezt pótolandó, óriási „Kolbászvásár” csatlakozik a nosztalgia járműves fesztiválunkhoz.

100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok, teherautók, veterán katonai járművek, gőzmozdonyok, vasúti kocsik és kerékpárok: 500 db válogatott oldtimer kerül bemutatásra! Minden típusból csak 1-1 példányt mutatunk be! Ettől más a többi oldtimer rendezvényhez képest a budapesti Oldtimer Show. És hogy mi lesz a külföldi extra járgányokkal a vírushelyzet miatt? Megnyugtatjuk az aggódó közönséget. Nagyon exclusív autókat és motorokat tudtunk összegyűjteni a 15. nemzetközi kiállításunkra! Lehet élesíteni az obejktíveket, mert igazán komoly példányok lesznek bemutatva a Vasúttörténeti Parkban! 

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású nosztalgia rendezvény, amely számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összekapcsolásával 10 hektárosra bővített rendezvényterület megtelik látványossággal egy hosszított hétvégére. 2020-as újdonság egy újabb átjáró nyitása a kép park között, ami könnyebbé teszi a látogatók áramlását a nagy park és a Víztorony Park között.

A legfőbb vonzerőt az Orient és a West mozdony-körfűtőházakban elhelyezett kincsek jelentik. A kiállított oldtimer autók és motorok összegyűjtése a szervezőknek 1 éves előkészítő munkájába kerül. A prioritási listán első helyen a nagyon öreg „antik” besorolású oldtimerek szerepelnek. Ez különbözteti meg alapvetően a többi hazai oldtimer rendezvénytől az Oldtimer Show-t.

A budapesti Oldtimer Show-n lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló! 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotoros vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! A gőzautót működés közben is bemutatjuk a közönségnek. Az indítások időpontjai titkos, a nagyobb csoportosulás elkerülése miatt.

A „szocialista” korszak autói a West nevű mozdony-fűtőházba kerülnek, ahol egy verklis tekeri majd a nosztalgia hangulatot. A Keleti-Pályaudvar óriás makettje előtt exclusiv oldtimer kerékpár kiállítás lesz látható. Budapestről startoló (jövőre)  Giro d’Italy kerékpáros verseny alkalmából rendkívüli oldtimer kerékpár kiállításra számíthatnak a kerékpár kedvelők! A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük az amerikai óriásautókat, teherautókat, autóbuszokat és a veterán katonai járműveket.

A régi korok divatját korabeli ruhába öltözött hostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók is beszállhatnak! A nosztalgia ruhában érkező vendégek ajándék Sápi gyümölcsbor kóstolót kapnak. Mindhárom napon a legszebb korabeli ruhába öltözött látogató-pár külön ajándékot is kap a nyílt „Öltözködési Stílus Verseny”-ünkön: Alpa Gloves sofőrkesztyűt és egy palack Világbajnok Sápi cigánymeggybort.

A gyermekekre sok díjmentesen használható játék vár: régi termelőeszköz interaktív kiállítás, kézműves foglalkozás, íjászat, airsoft lövészet, arcfestés és játszótér. Újdonság lesz a tűzoltás imitáció tűzoltó ruhába öltözve és a bungee gumiasztalok. –mind díjmentes!

Az állatsimogatónkban 30 féle állatka lesz. Az állatokat a gyerekek a saját kezükből etethetik meg a saját maguk morzsolta kukoricával. A Csabai Tájházmúzeumban régi berendezési tárgyak lesznek láthatók, előtte pedig a régi termelőeszközökből lesz kiállítás. Természetesen a tájházban meg lehet majd kóstolni a világhírű Csabai Kolbászt is!

A park minden interaktív vasutas programja üzemelni fog ezen a hétvégén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és két igazi gőzmozdonyt is felefűtenek. Komoly látványosság és nagyon ritka alkalom élőben látni két működő gőzmozdonyt! A Vasúttörténeti Park igazán kitesz magáért nosztalgia rendezvényünk alkalmából! A vasútmúzeum legöregebb 1026 gőzöse és az óriási Truman fog füttyögni az Oldtimer Show-n.

A nagy parkban lesz Gőzmozdony kiállítás, Vasútikocsi kiállítás, Terepasztal kiállítás és Vasútmodell kiállítás.

Az Orient csarnokkal szemben „USA Oldtimer Autó Kiállítás” lesz igazi nehéz vasakkal.

A Víztorony Parkban lesz mindhárom napon a „Tuning és Sportautó Kiállítás” a fiatalság kedvéért. Itt „retro tuning” autók, terepralli és Formula versenyautók is lesznek kiállítva.

A Víztorony Parkban lesz megrendezve az OT Találkozó. Erre a programra „lábon” érkeznek majd az előre regisztrált oldtimer autók. Mindhárom napon más oldtimer autók és tuning autók lesznek láthatók.

Disznótoros Kolbászfesztiválunkról ismert 127 éves cséplőgép is bemutatkozik majd az Oldtimer Show-n. Működés közben fogják bemutatni a csépélést a fából készült ősrégi géppel a hagyományőrző aratók.

A gasztronómia és a hagyományőrzés nagy teret fog kapni! Hatalmas Kolbászvásár lesz, ahol a 200 féle füstölt kolbászon kívül mindenféle disznótoros étel is kapható lesz. Gasztro utcában és a Vásártéren kézműves ételeket lehet majd kóstolgatni és vásárolni: kürtőskalács, sajt, fűszerek, méz, lekvár és egyéb háztáji ételek. A melegkonyhás ételeket a „Disznótoros Kolbászfesztivál”-unk profi szakácsai fogják készíteni és azokat szabályozott árakon árusítják majd a látogatóknak, a mindkét parkban felállított házias vendéglőkben.

Az autóval érkezőket nagy befogadóképességű, ingyenes parkolónk várja a helyszínen.
(a parkolót csak azok vehetik igénybe, akik a rendészek utasítása szerint parkolnak le)

A Vasúttörténeti Park vasúton, busszal, villamossal és kerékpárúton is megközelíthető! P1 jelű parkolóban külön kerékpár parkoló és külön motorkerékpár parkoló is lesz. CSALÁDBARÁT rendezvényünkön a WC díjmentesen használható.

Jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg nyitvatartási időben, készpénzzel, bankkártyával és SZÉP Kártyákkal.

Elővételben a rendezvény webshopjában lehet megvásárolni a jegyeket. Az elővételes jegyek megvásárlására 2020. okt. 04-én (vas.) éjfélig van lehetőség.

Újdonság! A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációja újabb fejlesztési lépcsőhöz ért. Az érintésmentes fesztiváljegy vásárlás az „Oldtimer Show és Kolbászfeszvásár”-on fog debütálni. A belépőjegyeket mobil applikáció segítségével lehet megvásárolni elővételben és a helyszínen is, ezzel a vírusvédelmet, vagyis az érintésmentes vásárlást segítve.

Az Oldtimer Show programjairól, tömegközlekedési és egyéb információkról a honlapokon és közösségi oldalakon találhatók további információk, amiket hetente frissítünk.

Találkozzunk október 9-11-ig a Magyar Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp., Tatai út 95.)

Kiss Tamás rendező (Oldtimer Show Kft. ügyvezető)

Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Budapesti Nemzetközi Ásványbörze 2021
Budapesti Nemzetközi Ásványbörze 2021
  • Budapest
  • XIV. kerület
2021. augusztus 27 - 29.
OFF Kultúrszövőgyár koncertek 2020. Online jegyvásárlás
OFF Kultúrszövőgyár koncertek 2020. Online jegyvásárlás
  • Budapest
  • IV. kerület
2020. október 30.

Érdemes felkeresni!

Magyar Vasúttörténeti Park
Magyar Vasúttörténeti Park
  • Budapest
  • XIV. kerület
Soproni Vendéglő
Soproni Vendéglő
  • Budapest
  • XIII. kerület
ABUSZ Buszbérlés
ABUSZ Buszbérlés
  • Budapest
  • XIII. kerület

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események