Oldtimer Show 2021

Oldtimer Show 2021

Kiemelt ajánlat
2021. június 18 - 20.

2021-ben ismét a Magyar Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása a budapesti Oldtimer Show. 100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok és teherautók. 500 db veterán jármű kerül bemutatásra.

XVI. Budapesti Oldtimer Show

2021. június 18-20. Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park

XVI. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park és környéke, a 10 hektárosra növelt területével. A tavalyi jubileumi rendezvényünk alkalmából bevezetett olcsóbb pénteki jegy idén is kapható lesz. Ez főként a nyugdíjas látogatóknak akar kedvezni. Péntek munkanap lévén a parkban tágasabb lesz a hely, így nyugodtabb körülmények között lehet majd fotózni a járműveket.

Az örök kérdés: mi lesz az idei újdonság? Természetesen ismét új kiállítási anyagot mutatunk be. Az Oldtimer Show védjegyeként ismert antik autók és motorok idén is nagy számban lesznek kiállítva. A fakerekűek többsége külföldi gyűjtőktől érkezik. Láthatja végre a magyar közönség a világ első hibrid autóját: 1916-os Woods-Stanley villany-benzin, majd gőz-hajtásra átalakított fakerekű óriásautó. Az autómatuzsálem beindítását is tervezzük a kiállításon!

Szélesebb közönség előtt először az Oldtimer Show-n lesz bemutatva a tavaly újjáélesztett „Aranyvonat”. Az egykor híres, Szent István koronáját szállító ereklyeszállító hatalmas költségvetésű restaurálása 2020-ban fejeződött be. A rendkívül impozáns látványt nyújtó oldtimer jármű a mozdony-körfűtőház 28-as vágányán lesz bemutatva. A aranyozott jármű mellett díszmagyarba öltözött koronaőrök fognak őrt állni. Óránkénti őrségváltásuk különleges látványosságot fog nyújtani!

2021-ben kiemelt téma lesz a szocialista korszak járművei. A teljes „keleti” paletta bemutatására törekszünk, ezért világháború előtti Tartra, Praga, Wikow, Magosix modelleket is kiállítunk. Nem maradhatnak majd ki a nagy fekete autók sem!

A nagy park külső területein kiállítunk USA nagyvasakat és ismét lesz lakókocsi kiállítás. Terepralli versenyautók „Kalandjárók Kiállítás” területen, a kis parkban pedig Formula versenyautók. Újdonság lesz a vendéglátás területén a „Food-Truck Karaván”. Itt retro autókból kialakított büfékocsikban fogják készíteni a gasztro-különlegességeket. A Víztorony parkban lesz egy új látványosság is, az óriáskerék. A látogatóknak lehetősége lesz majd a fesztivál területét madártávlatból is megnézni.

A kisebbik parkban lesznek még hagyományőrző látványosságok. A békéscsabai tájházban az igazi Csabai kolbászt is meg lehet kóstolni. A tájház előtt lesznek kiállítva a régi termelő eszközök: kukorica morzsoló, daráló, tök pucoló, vaj köpülő, stb… Ezeket ki is próbálhatják a látogatók! A gyerekek saját maguk morzsolta kukoricával etethetik meg az állatkarámokban lévő állatokat. A három karámunkban 30 féle állat lesz elhelyezve, köztük cuki kisállatkákkal: törpe kecske, törpe malac, nyuszi, csibe. Őket a gyerekek megsimogathatják és meg is etethetik a kezükből.
Szintén a Víztorony Parkban lesz a fiatalok kedvence, a „Sport és Tuningautó Kiállítás” Itt a sokféle stílust felvonultató tuning autóktól a Formula versenyautókig sok extra járgány lesz bemutatva. Természetesen lesznek „retro tuning” autók is! A tuningautó részlegnél HELL energia italokat kínálnak majd a csinos pit-girlek, a gyerekek pedig ajándék plüss állatkával térhetnek majd haza. Reményeink szerint idén fel tudjuk majd állítani ezen a területen az óriáskereket is, amiről a rendezvény területét madártávlatból is meg lehet nézni.

A 2-es bejárat utáni füves-fás területet szokás szerint a hagyományőrző katonai alakulatok fogják berendezni. Itt veterán katonai járművek, régi fegyver kiállítás, katonatábor és harcászati bemutatók lesznek minden nap 14:00-kor.

A hagyományőrzés jegyében ismét lesz „Háztáji és Kézműves Vásár” A termelőktől közvetlenül lehet majd megvásárolni a háztáji kolbászt, sajtot, mézet, lekvárt, fűszereket, stb… Lesz frissen sütött körtős kalács, kézműves sör, bor és pálinka. A nagy parkban lévő sütödében disznótoros ételeket is lehet majd kapni, sok más házias étel mellett: töltött káposzta, sült kolbász, csülök, stb…

Családbarát rendezvényhez illően a gyerekeknek rengeteg díjmentesen használható játék lesz a rendezvényen, a komolytól a cukiig: airsoft lövészet, íjászkodás, kézműves foglalkozás, arcfestés, állatsimogató, bungee ugráló, tűzoltás imitáció –mind ingyenes! Lesz még autómodell kiállítás az Orientben, vasútmodell kiállítás, terepasztal kiállítás és játszótér is a nagy parkban.

A felnőttek a mozdony-körfűtőházban kiállított oldtimer autók és motorok mellett, a parkos területeken is sok helyen találkozhatnak oldtimerekkel: USA autók, hotrodok, buszok, teherautók, traktorok, stabil motorok. Díjmentes lesz a mozdonyforgatózás a nagy parkban. A Vasúttörténeti Park összes interaktív programja üzemelni fog: lóvasút, sínautó, hajtányok, kerti vasút és ismét felfűtünk egy igazi gőzmozdonyt. Ezen kívül a park összes látványossága megtekinthető: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, stb…

Jöjjenek a rendezvényre régi korok ruháiban és meghívjuk önöket egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra! A gyümölcsbor kóstolót a Díszkutas kanyarban lévő faházban lehet meginni.

Az Oldtimer Show látogatói részére ismét meghirdetjük a „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t! Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruhájában érkező látogató párnak: sofőrkesztyű +1 üveg Sápi meggybor. A versenyre jelentkezni az Orient csarnokban lehet, az oldtimer kerékpáros standnál, ami a Keleti-Pályaudvar makettnél lesz. Mindhárom napon 17:00-kor lesz az eredményhirdetés.

Fesztiválunkon díjmentesen lehet használni a WC-mosdó egységeket. A parkolás is díjmentes lesz a kibővített parkolóinkban.

Fontos megjegyezni, hogy a parkolókat csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasításait betartja. A parkolókba érkező autók csak a rendészek által mutatott helyre parkolhatnak! Lehetőség van a parkhoz közeli utcákban is parkolni, hiszen a parkolás hétvégén díjmentes. Kérjük a látogatóinkat, hogy az utcán csak a parkolósávokba parkoljanak. Ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba. Ezt a Közterület Felügyelet ellenőrzi és bírságol!

A Vasúttöréneti Parkba több fajta tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is az Esztergomi vonalon. A mozgást kedvelők jöjjenek a rendezvényre kerékpárral! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítunk a P1 parkolóban.

Több kiállítási szekcióban korabeli ruhába öltözött hostess lányok lesznek majd, akik örömmel állnak a kiállított járművek mellé az emlékfotók elkészítésére.

Oldtimer tulajdonosok szempontjából persze a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide azok nevezhetnek be, akik szép oldtimer járművükkel kirándulás keretében szeretnének a rendezvényre érkezni. Mivel a hely korlátozott, így a jelentkezési sorrend is számít. Márc. 20-tól lehet jelentkezni az OT Találkozóra, a benevezni kívánt autó vagy motor fotójával. A nevezési határidő: ápr. 04 (vas.). Az OT Találkozó résztvevői a rendezvényre díjmentesen léphetnek be. (Akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjegy megvásárlása után léphetnek be a rendezvényre, az autójuk nélkül)

A belépőjegyeket a helyszínen készpénzzel, bankkártyákkal és mindhárom bank SZÉP kártyájáéval lehet megvásárolni. A Mobilfizetési Zrt. fesztivál belépőjegy vásárlási applikációjával érintésmentesen is meg lehet vásárolni a belépőjegyet.

Nyitva tartás: pénteken 12:00-18:00-ig, szombaton és vasárnap 09:00-18:00-ig.

Jegy áraink: felnőtt jegy 5.000Ft, gyerek jegy 4.000Ft (14 éves kor alatt), nyugdíjas jegy 4.000Ft, családi jegy 14.000Ft (2 felnőtt +2 gyerek)
A jegyek a rendezvény bármelyik napján felhasználhatók.
A pénteki jegy 4.000Ft (egységáras)  A pénteki jegy csak pénteken használható fel!
A jegyek mind napi belépőjegyek és csak egyszeri belépésre jogosítanak.

Az elővételben áprilisra megvásárolt jegyek automatikusan erre az időpontra lesznek érvényesek ha így alakulna.

A rendezvényre élelmiszert behozni TILOS! (kivétel a bébi tápszer)
A parkba élő állatot sajnos nem lehet behozni!

Kérjük olvassák el a honlapunkon található „Fesztivál házirend”-et.

Kérjük hogy tartsanak egymástól 1,5m-es védőtávolságot a járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Kérjük olvassák el a speciális vírusvédelmi házirendünket!

Figyelem! A kordonkötelet átlépni TILOS! A körbekerített szekciók sarkain álló betonbólyákat ne érintsék meg. Ez vírusvédelmi szempontból is fontos.

Az „Oldtimer Show”-ról folyamatosan frissülő információk a honlapunkon találhatók.

Az előző években kiállított oldtimer járműveket és a díjnyerteseket a fotógalériában nézhetik meg.

Látogassák meg facebook oldalunkat a friss hírekért. Kérem posztolják az Oldtimer Show kreatívjait, hogy időben értesülhessen róla minden ismerősük.

Adja tovább a 16. Budapesti Oldtimer Show hírét barátainak, ismerőseinek és munkatársainak.


2021.06.18. - 2021.06.20.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Kapcsolat, elérhetőség
Kontakt személy:
Kiss Tamás
ügyvezető
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG