Oldtimer Show 2022
Gyere és tölts el egy felejthetetlen gyereknapi hétvégét a családdal!
Gyere és tölts el egy felejthetetlen gyereknapi hétvégét a családdal!
Rövidesen megnyit az Interaktív Bányászati Kiállítás a Tulipános Házban!
Rövidesen megnyit az Interaktív Bányászati Kiállítás a Tulipános Házban!
Pünkösdi Fesztivállal indul a siófoki nyár sok izgalmas programmal!
Pünkösdi Fesztivállal indul a siófoki nyár sok izgalmas programmal!
Bor, zene, boldogság… ez a BOLDOGkisfalud Feszt Tokaj-Hegyalja szívében
Bor, zene, boldogság… ez a BOLDOGkisfalud Feszt Tokaj-Hegyalja szívében
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Oldtimer Show 2022


2022-ben ismét a Magyar Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása a budapesti Oldtimer Show. 100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok és teherautók. 500 db veterán jármű kerül bemutatásra.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

XVII. Budapesti Oldtimer Show

2022. május 13-15.

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer-jármű kiállítása 2022-ban megújul!

Nagyon ritka és Magyarországon soha sem látott autók bemutatására számíthat a közönség! Nemzetközi kiállításunkon ismét összemérhetik a szépségüket a hazai és a külföldi oldtimer járművek: autók, motorok, kerékpárok, katonai járművek, teherautók, buszok, traktorok, stabil motorok. Különböző kategóriákban összesen 32 díjat ítél majd oda a zsűri, a kedvelt „Szelep Kupa”-t. A kiállításon kívül az „OT Találkozó”-ra is sok szépséget neveztek be.

A találkozó mindhárom rendezvénynapon lesz, ide oldtimer autókkal és világháború előtti motorokkal lehet jelentkezni. A külső területeken lesznek elhelyezve a nagyobb vasak: buszok, teherautók és veterán traktorok a Csabai Tájház mellett. A Víztorony Parkban lesz ismét veterán katonatábor és íjásztatás a gyerekeknek –díjmentesen. A fiatalok kedvéért ismét lesz „Sport- és Tuningautó Kiállítás” Az apróságok kipróbálhatják a népi termelőeszközöket. A gyerekek saját maguk által morzsolt kukoricával etethetik meg az állatkákat a 30 féle állattal benépesített karámjainkban.

Ismét 10 hektáros rendezvényterületen várjuk a látogatókat, a Magyar Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összekapcsolt területein.  A fedett kiállítócsarnokon kívül sok kiállítás és kiegészítő program lesz szabadtéren is. Európa legnagyobb gőzmozdony és vasútikocsi kiállításán látható lesz a holokauszt emlékvonat, a híres Aranyvonat és Horthy kormányzó tárgyalókocsija is. A gyerekeknek lesz terepasztal és vasútmodell kiállítás. Az Orient csarnok elejében ismét lesz autómodell kiállítás, a West csarnokban pedig retro tárgyak és régi játékok kiállítása.

A nosztalgiajárművek mellé illik a hagyományőrzés és a gasztronómia -a magyar hagyományok legjava! A „Gasztro utca”-ben füstölt kolbászokat, kürtőskalács, házi sajtokat, lekvárokat, fűszereket és mindenféle háztáji ételt lehet vásárolni. A „Kézműves utcában” és a „Vásártéren” kézműves portékák lesznek kaphatók.

2022-ben megújul az Oldtimer Show! Jelmondatunk: „Középpontban a család”  Szakítunk az eddigi fesztiválos beléptetési szokással. A látogatók ezentúl behozhatják a parkba az uzsonnájukat. A nagycsaládosoknak kedvezve piknik helyszínt alakítunk ki a Díszkút melletti gyepen. Mostantól az Oldtimer Show-ra be lehet hozni a szendvicset és a teát (Kis mennyiségben, saját fogyasztásra.  A szeszes italokat továbbra sem lehet behozni és az étel helyben készítése vagy a melegítése sem engedélyezett.)  Akik a helyszínen szeretnének frissen sülteket fogyasztani, azok számára újdonsággal jelentkezünk: A nagy parkban az eddig szokásos sütöde helyett „Food-Truck” utcát alakítunk ki, ahol sokféle étel és ital különlegesség lesz kapható. 

Az olcsóbb pénteki jeggyel főként a nyugdíjas látogatóknak akarunk kedvezni. Péntek munkanap lévén a parkban tágasabb lesz a hely, így nyugodtabb körülmények között lehet majd sétálni és könnyebben lehet lefotózni a kiállított járműveket.

Az ajándékokról most sem feledkezünk meg! A jegypénztáraknál a belépőjegyek mellé Oldtimer Show emlékmatricát adunk. A Víztorony Parkban a gyerekeknek kedveskedve ajándék plüssfigurákat osztogatunk a „Sport és Tuningautó Kiállítás” részen.  Különféle autós és motoros újságokból is lesz ajándékba hazavihető egy raklappal.

Jöjjenek régi korok ruháiban és meghívjuk önöket egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra! A gyümölcsbor kóstolót a Díszkutas kanyarban lévő faházban kérhetik a retro ruhás látogatóink.

Ismét meghirdetjük a nyílt „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t! Ezen minden látogató részt vehet, aki retro ruhában érkezik a rendezvényre. A versenyre regisztrálni a helyszínen lehet, az Orient csarnokban lévő Keleti-Pályaudvar makettnál, az oldtimer kerékpáros standnál. Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruhájában érkező látogató párnak: sofőrkesztyű +1 üveg Sápi meggybor. Mindhárom napon 17:00-kor lesz az eredményhirdetés. Gyere te is retro ruhában az Oldtimer Show-ra! 

Az Oldtimer Show családbarát! A belépőjegy megváltása után a park területén sok ingyenesen igénybe vehető játék lesz a gyerekeknek, amikért más rendezvényeken fizetni kell: nagy légvár a kis parkban, bungee gumiasztalok és mini légvár a főbejárat közeli gyepen, arcfestés és népmese foglalkozás a Vasútikocsi színpadon, Víztorony Parkban díjmentesen kipróbálható az íjászat, kézműves foglalkoztatónk a Tájház mellett lesz. Ugyanitt régi termelő eszközök interaktív kiállítása lesz, ahol ki lehet próbálni a kukorica morzsolót, darálót és a tökpucolót. A Tájház előtti karámoknál terményeket lehet etetni az állatkákkal és lesz állatsimogató is. Három karámunkban törpe kecske, törpe bivaly, alpaka, láma és őshonos magyar háziállatok lesznek: kismalac, nyuszi, csacsi, kakas, stb… Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol egy korabeli parasztház berendezési tárgyait lehet megnézni. Az ide betérők vendégünk lesz egy „Csabai” kolbász kóstolásra!   Tájház utcában a Palotai Betyárok is várják a gyerekeket népi mesterség bemutatóikkal és gyerekfoglalkoztatóval.

Ismét lesz a nagy parkban tűzoltóruhába öltözős, tűzoltás a gyerekeknek a Kalandjárók Kiállítás területen -díjmentesen! (a díjmentes játékok sorban állás után vehetők igénybe)

Fesztiválunkon díjmentesen lehet használni az összes WC-mosdó egységet. Természetesen mindenütt ki lesz helyezve kézfertőtlenítő és minden mosdóban lesz pelenkázó a kisgyerekeseknek. A parkolás is díjmentes lesz nagy befogadóképességű parkolóinkban. A parkolóink füvesítésén sokat dolgoztunk, azért hogy ne legyen itt por. Fontos! A parkolóinkat csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasítása szerint parkol le. A parkolók és a bejáratok térképe itt nézhető meg: https://www.oldtimershow.hu/berendezesi-terkep/    Lehetőség van a parkhoz közeli utcákban is parkolni, hiszen a parkolás hétvégén díjmentes. Kérjük a látogatóinkat, hogy az utcán csak a parkolósávokba parkoljanak. Ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba. Ezt a Közterület Felügyelet ellenőrzi és bírságol!

A Vasúttöréneti Parkba több fajta tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is az Esztergomi vonalon. A mozgást kedvelők jöjjenek a helyszínre kerékpárral! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítunk a P1 jelű parkolónkban. A Vasúttörténeti Park megközelítése -különböző közlekedési eszközökkel a rendezvény honlapján fel vannak sorolva „KIÁLLÍTÁS HELYSZÍNÉNEK MEGKÖZELÍTÉSE” link alatt.

A legfontosabb kérdés -mint mindig- a kiállítási anyag. Sokan kételkednek benne, vajon a következő kiállításunkon tudunk-e újat mutatni. Megnyugtatjuk a kételkedőket, ismét teljesen új kiállítási anyagot láthatnak a 2022-es Oldtimer Show-n. Amennyiben a külföldi kiállítók közül valaki nem tudna jönni, akkor a kiállítóhelyét exclusiv hazai vagy Magyarországon lévő külföldi gyűjteményekből pótoljuk.

Különleges „keleti” gyártmányok bemutatására is törekszünk. Egyik unikum lesz egy Wartburg Sport Coupe, ami éppen az Oldtimer Show-ra fog elkészülni 3 éves restaurálás után. A kiállítás korelnökei: 120 éves automobil és 119 éves motorbicikli.

Figyelem! A járműveket védő kordonköteleket átlépni TILOS! A körbekerített szekciók sarkain álló betonbólyákat és díszkordonokat kérjük ne érintsék meg. Ez nem csak biztonsági, hanem vírusvédelmi szempontból is fontos! Felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy biztonsági okokból 50db kamerából álló kamerarendszer van kiépítve a rendezvény területén.

Több kiállítási szekcióban korabeli ruhába öltözött hostess lányok lesznek majd, akik a kiállított járművek mellett örömmel állnak modellt az emlékfotók elkészítéséhez. Veterán katonai járművek és relikviák is lesznek a kiállításon. Kérjük az öltözeteken látható önkényuralmi jelképeket csupán kortörténeti emléknek tekitsék.

Fiataloknak szóló kiegészítő programok is lesznek az Oldtimer Show-n! A Víztorony Parkban „Tuning és Sportautó Kiállítás”-on extrém tuning autók, versenyautók és luxus sportautók lesznek kiállítva. A depóhangulathoz tartozó csinos lányokkal is találkozhat itt a közönség. Itt lesz látható az MATS idei nyereményautója is! A tuningautók között lesznek „retro tuning autók” is, amik felspécizett oldtimerek.

Veterán katonai hagyományőrzők várják az érdeklődőket a Víztorony Park füves területén. Itt veterán katonai járművek, fegyver és öltözet kiállítás lesz látható. Lesznek felpróbálható veterán katonai öltözetek és kézbe vehető korabeli fegyverek is. 

A „Tour de Hongrie” kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítás is lesz, korabeli ruhákba öltözött kerékpárosokkal.

Az Oldtimer Show hétvégéjére a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Ismét be lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, a hatalmas Truman. A veterán gőzössel rövid próbautat is lehet tenni a parkban. Itt lesz a híres Nohab dízelmozdony, a Csajka és a GMC sínautók. Lesz még lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás és a gyerekek kedvence a kerti vasút meghosszabbított sínpályán. Emellett a Vasúttörténeti Park összes látványossága megtekinthető lesz.

Oldtimer jármű tulajdonosok szempontjából a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide azok nevezhetnek be, akik szép oldtimer járművükkel túrázással egybekötött kiállítás-látogatásra jönnek a fesztiválunkra. Mindhárom napon lesz ez a program, ami változó oldtimer autó felhozatalt kínál.

A nevezési határidő: május 9. Az OT Találkozó résztvevői a rendezvényre díjmentesen léphetnek be. (akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjegy megvásárlása után léphetnek be a parkba)

Nyitvatartás: pénteken 12:00-18:00-ig, szombaton és vasárnap 09:00-18:00-ig.

A belépőjegyeket a helyszínen készpénzzel, bankkártyával és mindhárom bank SZÉP kártyájával meg lehet vásárolni. (SZÉP kártyák zsebei közt átjárhatóság van hatályban)

Az érintésmentes jegyvásárlást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. fesztivál belépőjegy vásárlási applikációjával lehet megoldani. 

Belépőjegy árak: pénteki jegy 4.000Ft (egységáras), nyugdíjas jegy 4.000Ft, felnőtt jegy 6.000Ft, gyerek jegy 4.000Ft (14 éves kor alatt), családi jegy 15.000Ft (2 felnőtt +2 gyerek)

A jegyek az Oldtimer Show bármelyik napján felhasználhatók, de a pénteki jegy csak pénteken használható fel! A jegyek mind napi belépőjegyek és csak egyszeri belépésre jogosítanak.

A parkba élő állatot sajnos nem lehet behozni!

Kérjük olvassák el a honlapunkon található „HÁZIREND”-et.

Az „Oldtimer Show”-ról folyamatosan frissülő információk a honlapunkon találhatók.

Az előző években kiállított oldtimer járműveket és a díjnyerteseket a fotógalériában nézhetik meg.

Látogassák meg facebook oldalunkat a friss hírekért.

Posztolják az Oldtimer Show kreatívjait, hogy időben értesülhessen róla minden ismerősük.

Adja tovább a XVII. Budapesti Oldtimer Show hírét barátainak, ismerőseinek és munkatársainak.

Vegyen részt facebook képmegosztó játékunkon, ahol belépőjegyeket nyerhet.

Találkozzunk május 13-15-ig a Magyar Vasúttörténeti Parkban!

Kiss Tamás rendező (Oldtimer Show Kft.)

További ajánlataink

2022.10.07. - 2022.10.09. Disznótoros Kolbászfesztivál 2022 Budapest
Találatok száma: 11

Green Hotel**** Budapest

Green Hotel**** Budapest

A Green Hotel Budapest a főváros egyik egyedi stílusú szállodája, a kiemelt rendezvényközpont közelében, a Puskás Ferenc Stadionnál. Különböző, a természet meghitt nyugalmát idéző hangulatban kialakított, tágas és modern szobákkal, illetve üzleti és családi rendezvényekhez, kisebb konferenciákhoz ... Bővebben


Hotel Lucky***

Hotel Lucky***

A Hotel Lucky*** kényelmes szobáival, konyhás, légkondicionált apartmanjaival minden elvárásnak megfelel, akár üzletemberek, turisták vagy tranzit utasok veszik igénybe szolgáltatásait. Legtöbb szobánkban vezeték nélküli internet hozzáférést biztosított. Éttermünk gazdag büféreggelivel várja kedves ... Bővebben


Passzió Panzió

Passzió Panzió

A panzió Zugló zöldövezetében található. Könnyen megközelíthető a belvárostól és az M3 autópályától. Szobáiban a vendégek kényelemre lelnek, akár pihenés akár munka céljából érkeznek a családias hangulatú szálláshelyre. Minden szobához fürdőszoba, rádió, kábeltévé, ventilátoros csillár tartozik. ... Bővebben


Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

Szőnyi Garden Hotel Pest *** Superior és Étterem

A Szőnyi Hotel*** Zuglóban található, így vendégeink egyszerre élvezhetik a belváros közelségét és a zöldövezet nyugalmát. Házunk 42 szobával rendelkezik, melyekben 90 fő szállásolható el. Budapest történelmi belvárosa autóval vagy tömegközlekedéssel néhány perc alatt elérhető. Legfontosabb célunk, ... Bővebben


Ajtósi Dürer sori Kollégium

Ajtósi Dürer sori Kollégium

Az Ajtósi Dürer sori Kollégium 9 emelete otthont nyújt az Eötvös Loránd Tudományegyetem minden karáról érkező hallgatóknak. Bővebben


Danubius Hotel Arena****

Danubius Hotel Arena****

A hotel Budapest legnagyobb sport- és rendezvénycentrumainak közelében, a Puskás Ferenc Stadion és a Papp László Sportaréna közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A hotel frissen felújított, mediterrán hangulatú, fürdőszobás, légkondicionált szobái ideális helyszínt biztosít sporteseményekre, ... Bővebben


Hotel Amadeus*** Budapest

Hotel Amadeus*** Budapest

A Hotel Amadeus Budapest zöldövezetében, Zugló kertvárosában csendes, kellemes környezetben helyezkedik el, a belvárostól és a Hungexpo területétől is csak néhány kilométerre. A szálloda 39 tágas, kényelmes szobával, valamint körpanorámás étteremmel, kerthelységgel, konferenciatermekkel és egy ... Bővebben


Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotel Romantik Panzió Budapest

Hotelünk családias környezetben üzemel, mely Budapest belvárosától 3 km-re, a Városliget turisztikai látványosságainak közelében, az M3-as autópálya bevezető szakaszánál található. A Romantik Hotel a romantikát nemcsak a nevében viseli, hanem megjelenésében is: diófa falborítás, antik szekrények, régi ... Bővebben


Hotel Veritas Budapest

Hotel Veritas Budapest

A Hotel Veritas a Papp László Sportaréna, a SYMA kiállítási központ és az EXPO kiállítási területhez is közel található. Bővebben


Hotel Zugló Budapest

Hotel Zugló Budapest

Hotelunk Zuglóban, Pest egyik legelegánsabb, legrégebbi kerületében helyezkedik el, közel a város főbb látnivalóihoz. Légkondicionált szobáink LCD TV-vel, hűtőszekrénnyel illetve mini bárral, telefonnal, internet csatlakozási lehetőséggel vannak ellátva. Bővebben


1 2   


Találatok száma: 30

Aranyhal Vendéglő Budapest

Aranyhal Vendéglő Budapest

Vendéglőnk már évtizedek óta családi vállalkozásként üzemel, ahol mindig kiemelt hangsúlyt fektettünk a színvonalas vendéglátásra és a tradicionális magyar konyha kínálta gasztronómiai élmények megőrzésére. Méltóan az Aranyhal névhez, a hazai halétel különlegességek széles választékát kínáljuk; korhely ... Bővebben


Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

Bagolyvár Étterem és Terasz Budapest

A Bagolyvár egy családias hangulatú étterem, amely nagyanyáink és anyáink vasárnapi ebédjeit, vacsoráit idézi és a hagyományos magyar vendégszeretet értékeit kínálja az új évezred vendégeinek. Bővebben


Bocanova Olasz Étterem és Pizzéria Budapest

Bocanova Olasz Étterem és Pizzéria Budapest

Célunk, hogy vendégeink nagyon kellemes, igényes környezetben kóstolhassák meg a tradicionális olasz régiók konyháinak ízeit. Bővebben


Pavilon Kert Budapest

Pavilon Kert Budapest

Tökéletes kikapcsolódás a város zöld szívében. Ha azt mondjuk, Városliget, szinte biztos, hogy azonnal elmosolyodsz, hiszen ez az a hely Budapesten, amit egyszerűen nem lehet nem imádni. A közvetlen közelben a Széchenyi fürdő, az imádott Állatkert és a gyönyörű Hősök tere is, így nem csoda, ha örömmel és ... Bővebben


Robinson Restaurant Budapest

Robinson Restaurant Budapest

A Robinson Restaurant 1989-ben nyitotta meg kapuit a gasztronómia kis szigetén, a Városligeti tavon, amely a Hősök terétől néhány perc sétával elérhető. A Robinson az elmúlt évtizedekben a főváros közönségének és az itt élő külföldiek kedvelt éttermévé vált. Számos világsztár (Arnold Schwarzenegger, ... Bővebben


Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Stefánia Pizzéria és Étterem Budapest

Zuglóban a Városliget szomszédságában, a Stefánia és a Thököly út sarkán kellemes hangulatú éttermünkben várjuk kedves vendégeinket. Nyáron nyitott, télen zárt teraszunkról szemlélheti a Stefánia úti fasor látványát. Belső termeink kellemes hangulatát a barátságos felszolgálás a természetes anyagokból ... Bővebben


Széchenyi Kertvendéglő Budapest

Széchenyi Kertvendéglő Budapest

A Széchenyi Kertvendéglő Budapest szívében, a Széchenyi fürdő patinás épületének tövében található, és bár a belvároshoz közel van, csodálatos körpanorámájának köszönhetően mégis távol áll a sematikus belvárosi pincehelyiségektől és a régi bérházak éttermeitől. Míg nyáron az étterem nyitott, de ... Bővebben


Szőnyi Étterem Budapest

Szőnyi Étterem Budapest

Éttermünk Zuglóban, a Városliget közelében, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető helyen, ugyanakkor csendes környezetben található. Bővebben


Trófea Grill Étterem Zugló

Trófea Grill Étterem Zugló

Az étterem, ami már a századfordulón is fogadta a budapesti polgárokat, most különleges szolgáltatásokkal várja Önöket! Varázslatos svédasztalt állítottunk fel, amelyről meghatározott összegért korlátlanul fogyaszthat, több mint 100 féle ételből és italból! Bővebben


VAN BORIS

VAN BORIS

Nyitottunk Zuglóban egy helyet, ahol lehetsz, ehetsz, ihatsz...Találsz itt teát, kávét, finom falatokat, sört a csapon, minőségi párlatokat és Van Boris! Bővebben


1 2 3   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Disznótoros Kolbászfesztivál 2022 Budapest
  • Budapest
  • XIV. kerület
2022. október 7 - 9.

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Érdemes felkeresni!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események