Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Decemberi nyereményjáték
Decemberi nyereményjáték

Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2018


2018. július 7-én és 8-án várjuk a gyógynövények szerelmeseit Szabó Gyuri bácsi falujába, a Bükk egyik legszebb kis településére, Bükkszentkeresztre. Ez a fesztivál mára sok ezer ember számára olyan ünnep, ami összehozza, gazdagítja őket: reméljük, idén is sokan készülnek már hozzánk! A Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat Gyuri bácsi indította el még 12 évvel ezelőtt, mert megérezte, hogy a természetszerető és a kiegészítő gyógymódok iránt nyitottabb embereknek szükségük lenne egy találkozóra, egy olyan alkalomra, amikor a Bükk szívében, a romlatlan természeti környezetben rokon lelkek között lehetnek, előadásokat hallgathatnak, új ismereteket szerezhetnek, nagyokat kirándulhatnak, feltöltődhetnek.

Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

XII. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2018

12. alkalommal rendezik meg a Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember nevével fémjelzett Gyógynövénynapokat. Az elmúlt 12 év alatt az esemény egy ezrek által látogatott egészségfesztivállá nőtte ki magát. A rendezvény célja, hogy tartalmas programokat biztosítson azoknak, akik tisztelik a természetet, hisznek a gyógynövények erejében és tudatosan tesznek egészségük megőrzéséért.

Az idei fesztivál mottója: Egészségtudatos fiatalok és fiatalos idősek. 

Az idei fesztivál mottójához híven több előadás és program szól arról, mit kell tennünk azért, hogy fiatalon és idősen is egészségesen, energikusan élhessünk. Olyan hiteles előadók beszélnek erről a témáról, mint például Monspart Sarolta tájfutó világbajnok. Érdekes területet mutat be Huszka Éva geronto-andragógus, aki a társasjátékozást a lelki és szellemi egészségmegtartás egyik eszközének tekinti. Az előadók között lesz még Böjte Csaba ferences szerzetes, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozónő és Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója.

Az esemény elmaradhatatlan és fő programelemei azok az előadások, amelyeket a két nap során Szabó Gyuri bácsi és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta tartanak a gyógynövényekről, azok egészségre gyakorolt hatásairól. A résztvevőknek lehetőségük lesz meglátogatni Gyuri bácsi gyógynövénykertjét is.

Az egészségmegóvás jegyében szűrőkamion várja az érdeklődőket, külön helyszín, a Diabess sátor foglalkozik a cukorbetegséggel, ahol Soltész Erzsébet dietetikus ad táplálkozási tanácsokat. Az előadások között a látogatók jógán és Aviva tornán mozgathatják meg magukat. A Gyerekszigeten a kisebbek szórakoztatására kézműves foglalkozásokat szerveznek, akik ezen túl kipróbálhatnak népi játékokat és a Madártani Egyesület jóvoltából érdekes madarakkal ismerkedhetnek meg.

A XII. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokra a belépés ingyenes, ahogy az előadásokon, mozgásórákon, egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon is ingyen lehet részt venni. Néhány speciális tanácsadásért, a gyógynövénytúráért jelképes hozzájárulást kérnek a szervezők, amit minden programpontnál jeleznek a látogatóknak.

A szervezők praktikus tanácsokkal, utazási és szállásjavaslatokkal segítik az érdeklődőket az esemény honlapján. A Gyógynövénynapok programja a faluban 8 helyszínen zajlik, amelyeket a honlapon jól áttekinthető térkép mutat be, a helyszínen pedig útmutató táblák és a szervezők segítik a tájékozódást. Fontos információ a látogatók számára, hogy a rendezvény ideje alatt autóval nem közlekedhetnek a faluban, a gépjárműveket a falu határában kijelölt parkolókban lehet hagyni.

Nyár elejétől már a végleges program is kint lesz a Györgytea weboldalon.

2018-AS SZAKMAI PROGRAMOK

2018. július 7. szombat

  • NAGYSÁTOR (1. számú helyszín) - A rendezvény háziasszonya: Kertész Zsuzsa

10.00-10.15 Megnyitó
10.15-11.00 Gyuri bácsi, a bükki füvesember és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta: A hosszú, egészséges élet titka, avagy mit csinálhatnánk jobban? (1. rész)
11.00-12.00 Monspart Sarolta, tájfutó világbajnok, mesteredző, Idősek Tanácsa tag: Mozdulj minden-kor és minden-hol!
12.15-13.15 Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója: A szeretet erejével
13.15-14.30 Ebédszünet
14.30-15.00 Gyuri bácsi és Lopes-Szabó Zsuzsa: Könyvdedikálás
15.00-16.00 Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok magyar kajakozónő: Mindig tedd azt, amiben hiszel, és higgy abban, amit teszel! (Nisargadatta Maharaj indiai spirituális tanító)
16.00-17.00 Gyuri bácsi és Lopes-Szabó Zsuzsa: Nagymamák és nagypapák régen és ma –az öregedés evolúciója
17.00-18.00 Gyuri bácsi és Lopes-Szabó Zsuzsa Nyilvános tanácsadás

  • TORNATEREM (3. számú helyszín) Műsorvezető: Lehoczki Éva

11.15-12.15 Kautzky-Szemők Adrienn okleveles természetgyógyász, agrármérnök, reflexológus: Szív küldi szívnek szívesen
12.30-13.30 Huszka Éva tanár, geronto-andragógus: Miért játsszunk? Játékkal a lelki és szellemi egészségért
15.00-16.00 Houweling Zsófia akupunktőr, természetgyógyász, táplálkozási szakértő: Mindennapi praktikák az egészségünk és fiatalságunk megőrzése érdekében

  • MOZGÁS- ÉS JÁTÉKTÉR (6. számú helyszín) - Az általános iskola aulájában, bejárat a tornaterem felől.

11.15-12.15 Zsámbókné Zana Mária jóga- és Aviva oktató: Aviva
14.00-15.00 Zsámbókné Zana Mária jóga- és Aviva oktató: Jóga
15.15-16.15 Huszka Éva tanár, geronto-andragógus: Játsszon velünk 50 felett is! (társasjátékozás)

2018. július 8. vasárnap

  • NAGYSÁTOR (1. számú helyszín) - A rendezvény háziasszonya: Kertész Zsuzsa

10.00-11.00 Gyuri bácsi és Lopes-Szabó Zsuzsa Egészség, szépség, fiatalság növényekkel
11.00-12.00 Soltész Erzsébet dietetikus Ételérzékenység, allergia és cukorbetegség
12.15-13.15 Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szóvivője: Madarak nélkül miért nem megy?
13.15-14.30 Ebédszünet
14.30-15.00 Gyuri bácsi és Lopes-Szabó Zsuzsa: Könyvdedikálás
15.00-16.00 Kriston Andrea pedagógus, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója: Fiatalos idősek titka. Mit tanítanak a gyógynövények?
16.00-17.00 Gyuri bácsi és Lopes-Szabó Zsuzsa: A hosszú, egészséges élet titka, avagy mit csinálhatnánk jobban? (2. rész)

  • TORNATEREM (3. számú helyszín) Műsorvezető: Lehoczki Éva

11.15-12.15 Baráth Georgina személyi edző, a Georganic Method edzésmódszer megalkotója: Hogyan lehet egy edzés és életmód organikus?
12.30-13.30 Cseh Tamás cukorbeteg-életvezetési tanácsadó, vlogger: Divatdiéták: cukorbetegként melyiket szeressem?
15.00-16.00 Houweling Zsófia akupunktőr, természetgyógyász, táplálkozási szakértő: Hulladékmentes otthonunk. Hogyan kezdjek neki?

  • MOZGÁS- ÉS JÁTÉKTÉR (6. számú helyszín) - Az általános iskola aulájában, bejárat a tornaterem felől.

11.15-12.15 Zsámbókné Zana Mária jóga- és Aviva oktató: Aviva
12.30-13.30 Huszka Éva tanár, geronto-andragógus: Játsszon velünk 50 felett is! (társasjátékozás)
15.00-16.00 Zsámbókné Zana Mária jóga- és Aviva oktató: Jóga

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

Találatok száma: 10

Hunguest Hotel Flóra Eger***

Hunguest Hotel Flóra Eger***

Hunguest Hotel Flóra*** a gyógyvízforrások központjában, a városi strand és a versenyuszoda közvetlen szomszédságában található. A vendégek a szálloda halljából közvetlenül és díjtalanul mehetnek át a városi termálfürdőbe. A hotel wellness részlege az igényes kikapcsolódást, a tartalmas pihenést ... Bővebben


Egri Korona Borház és Wellness Hotel

Egri Korona Borház és Wellness Hotel

Eger mellett, Egerszalók szomszédságában, Demjénben szeretettel várja Önt is az Egri Korona Borházhoz tartozó Wellness Hotel és Borfalu. Hangulatos hotel Demjénben, Eger és Egerszalók mellett, Budapesttől mindössze egy órás utazótávolságra, egy kétszázhetven hektáros szőlőbirtok közepén, az ... Bővebben


Ózon Panzió Lillafüred

Ózon Panzió Lillafüred

Panziónk a Bükk hegység keleti részén, a festői szépségű Lillafüreden, a Szent István cseppkőbarlanggal szemben található. Elhelyezkedése miatt pihenésre, kikapcsolódásra, szórakozásra, sportolásra, mikroklímája miatt gyógykezelésre is kitűnő lehetőséget biztosít. Sok szeretettel várunk párokat, ... Bővebben


Erdei Kisház Noszvaj

Erdei Kisház Noszvaj

Erdei Kisház Noszvaj - Tóra néző panorámás faház 10 fő részére Noszvajon, 2 km-re a De la Motte-kastélytól: Faházunk Noszvaj legszebb részén, a tó és az erdő közötti részen fekszik és elsősorban családosoknak és csoportoknak ajánljuk, akik a nyugodt zöld környezetet kedvelik. Egyedülálló panoráma, ... Bővebben


Hunguest Hotel Palota**** Superior

Hunguest Hotel Palota**** Superior

Festői völgyben található hazánk egyik legszebb klimatikus üdülőhelye, Lillafüred. A Hunguest Hotel Palota**** kastélyszálló mára már számos új szolgáltatással bővítve várja kirándulni és pihenni valamint az aktív pihenésre vágyó kedves vendégeket a Bükk-hegység szívében! Bővebben


Imola Hotel Platán

Imola Hotel Platán

Magyarország első felnőttbarát szállodája, így kizárólag 16 éven felüli vendégeket fogad. Szállodánk hitvallása, hogy minden szülő, nagyszülő megérdemli a kényeztetést. A gyógyászati és wellness egységek kiváló lehetőséget teremtenek reumatológiai és mozgásszervi betegségek kezelésére. A helyi, ... Bővebben


Jurta Üdülőközpont

Jurta Üdülőközpont

A Jurta üdülőközpont névadója az a három kör alaprajzú, jurtát formázó épület, amelyekben nagyobb csoportokat tudunk együtt, mégis kisebb szobákban elhelyezni. Az üdülőközpont másik részén 5 ikerház 10 apartmanja várja a vendégeket. Egy-egy jurta-, illetve apartmanház akadálymentes. Bővebben


Thermál Kemping és Faházak

Thermál Kemping és Faházak

Egész évben működő téliesített Thermál Kemping és Faházak várják a vendégeket Bogácson. A fürdő északi részén, annak parkjától le nem választva található a mintegy 250 sátor és lakókocsi elhelyezésére alkalmas kemping. A füves területen árnyat adó fák alatt kereshetnek maguknak sátorhelyet a ... Bővebben


Thermál Szálló és Panzió Bogács

Thermál Szálló és Panzió Bogács

A szálló két különálló épülete a fürdő keleti (A épület, közvetlenül a főbejárat mellett), illetve nyugati (B épület) oldalán húzódik. Az összesen 18 darab, 2, 3 és 4 ágyas szoba többsége pótágyazható. A fürdő déli részén fekvő panzió 5 szobája közül a 4 ágyasokban a berendezés része egy-egy ... Bővebben


Pénzpataki Vadászház

Pénzpataki Vadászház

A Pénzpataki Vadászház ingyenes wifivel és hegyekre nyíló kilátással várja vendégeit Répáshután. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2018

Legjobb élmények

Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Síeljen Ausztriában, sziesztázzon Sopronban!
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Szilveszterezzen Budapesten Velünk!
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Karácsony hangulatban advent idején egy világhírű kórus koncertjén!
Corvina-kiállítás Budapesten - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Wellness ajándék teljes panzióval
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Lepje meg szeretteit Karácsonyra!
12.000 felett
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
17.000 felett
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 felett
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket