Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2018

2018. július 7-én és 8-án várjuk a gyógynövények szerelmeseit Szabó Gyuri bácsi falujába, a Bükk egyik legszebb kis településére, Bükkszentkeresztre. Ez a fesztivál mára sok ezer ember számára olyan ünnep, ami összehozza, gazdagítja őket: reméljük, idén is sokan készülnek már hozzánk! A Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat Gyuri bácsi indította el még 12 évvel ezelőtt, mert megérezte, hogy a természetszerető és a kiegészítő gyógymódok iránt nyitottabb embereknek szükségük lenne egy találkozóra, egy olyan alkalomra, amikor a Bükk szívében, a romlatlan természeti környezetben rokon lelkek között lehetnek, előadásokat hallgathatnak, új ismereteket szerezhetnek, nagyokat kirándulhatnak, feltöltődhetnek.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

XII. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2018

2018-ban a fesztivál mottója a következő lesz: Egészségtudatos fiatalok és fiatalos idősek – avagy hogyan maradjunk fiatalosak, egészségesek, vonzóak?

Az előadók között köszönthetjük Monspart Sarolta hosszútávfutót, Soltész Erzsébet dietetikust, Kautzky Adrienn természetgyógyászt, Kriston Andrea intimtorna trénert, Orbán Zoltánt, a Magyar Madártani Egyesület vezető munkatársát, Cseh Tamás diabétesz bloggert, Huszka Éva geronto-andragógust és Houweling Zsófia természetgyógyászt. Böjte Csaba ferences szerzetes, Gyuri bácsi régi barátja is ígéretet tett, hogy eljön, és mindent megtesz, hogy sűrű programja mellett ez sikerüljön.

Természetesen Szabó Gyuri bácsi és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta, gyógynövényszakértő a fesztivál mindkét napján tart majd előadást és nyilvános tanácsadást is. Az esemény háziasszonya – mint évek óta mindig – Kertész Zsuzsa lesz.

Minden évben egyre több korosztály kíváncsi a Gyógynövénynapokra, hiszen itt mindenki megtalálhatja a kedvenc programját: a nagysátorban neves előadókat lehet meghallgatni, több helyszínen szeminárium jellegű workshopokon vehetnek részt a látogatók, igénybe vehetik az Egészségkamion ingyenes szűréseit, vagy egészségügyi tanácsadókhoz is fordulhatnak kérdéseikkel. A kisebbeket szokás szerint a Gyereksziget szabadtéri népi játékai várják, de idén a Magyar Madártani Egyesület Bükki Csoportját is megismerhetik. Gyuri bácsi színpompás gyógynövénykertjébe is ellátogathatnak az érdeklődők a fesztivál ideje alatt.

Nyár elejétől már a végleges program is kint lesz a Györgytea weboldalon.


2018.07.07. - 2018.07.08.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2018