Cifrapalota programok Kecskemét 2020
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Cifrapalota programok Kecskemét 2020


A Cifrapalota a Kecskeméti Katona József Múzeum kiállítóhelye. 1902-1903-ban, Márkus Géza építész tervei alapján épült fel magyaros szecessziós stílusban. A hullámzó vonalú attikának mint a felvidéki pártázatos reneszánsz jellegzetes elemének tudatos felhasználása jellemzi az épületet.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Programok

Kulturális Örökség Napjai

2020. szeptember 20.

ÉPÜLETVEZETÉS A CIFRAPALOTÁBAN

Kalauz: ifj. Gyergyádesz László művészettörténész

Kezdés: 2020. szeptember 20., vasárnap 10.30-tól

Helyszín: Kecskeméti Katona József Múzeum – Cifrapalota 

IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK

Pentelei Molnár János remekművei a Boda-gyűjteményben
2020. július 16. – szeptember 20.

A kiállítást rendezte és megnyitja: Osztényi Éva Gizella művészettörténész (Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Osztály)

Pentelei Molnár János (1878–1924) a 20. század elejének elismert csendéletfestője volt. Festészeti tanulmányait viszonylag későn 24 éves korábban kezdte. Kortársaihoz hasonlóan látogatta Hollósy Simon müncheni festőiskoláját, akiről így nyilatkozott: „Hollósy széles, összefoglaló látásra tanított, ezt igyekszem követni ma is, amit tudok, neki köszönhetem.” (Művészet, 1912, 351. o.). Pentelei Molnár János 1903-ban Párizsba utazott és festői tanulmányait a Julian Akadémián folytatta. Hazatérése után a Benczúr Gyula vezette I. számú Festészeti Mesteriskola tagja lett. Egyéni festői stílusa a 20. század első évtizedében alakult ki, későbbi sikereit jól példázza a számtalan hazai és külföldi elismerés, állami díj és ösztöndíj. Elsősorban a csendélet műfajában vált ismertté, mely különösen az 1910-es évek elején válik hangsúlyossá művészetében. Csendéletei között, melyek „boszorkányosan anyaghűek” voltak, számos típus megjelenik; a szalon-csendéletektől kezdve egészen a puritán festői megoldásokkal szerkesztett konyhai csendéletekig. Emellett festett bibliai tárgyú kompozíciókat, tájképeket és életképeket is. Festői pályafutásának korai halála vetett véget. Alkotásai a 20. század eleji magyarországi műgyűjtés legjelentősebb képviselőinek, így például Beczkói Bíró Henrik és Nemes Marcell kollekcióiban is megtalálhatóak voltak. A kiállításon szereplő festmények egy olyan egyedülálló gyűjtemény részei, mely méltó követője a 20. század eleji nagy elődök szellemiségének. A Cifrapalota I. emeletén megrendezett tárlaton a magángyűjtemény 36 darabja mellett – a házigazda jogán – a Kecskeméti Katona József Múzeum 2 Pentelei Molnár-csendélete is kiállításra kerül.

A kiállítás megtekinthető: 2020. július 16-tól szeptember 20-ig, naponta 10 és 17 óra között.

Forrás: Cifrapalota honlapja

Találatok száma: 1

Gokart Hotel**** Kecskemét

Gokart Hotel**** Kecskemét

A négycsillagos Gokart Hotel, Kecskemét business és sport szállodája, Kecskemét mindig pezsgő belvárosától alig 2 km-re, Budapesttől mindössze 60 percre található. Szobáink többsége rendelkezik terasszal, egyedileg szabályozható légkondicionálóval, minibárral, hajszárítóval, laptop méretű széffel, ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Gokart Étterem Kecskemét

Gokart Étterem Kecskemét

A Gokart Hotel étterme precíz szakértelemmel hozza harmóniába a magyar és nemzetközi konyha íz-világát, amely magában foglalja a magas színvonalú, helyi forrásból származó termékeket, csak a legfrissebb alapanyagokból. Az étterem panoráma ablakain és nyári teraszán élvezheti konyhánkat, ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás