Családi Nap Budapesten, családi fittnap a Természettudományi Múzeumban


Családi fittnap lesz a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban. A programon előadásokkal, kalandos tárlatvezetéssel, a Kolompos együttes koncertjével és még sok-sok érdekességgel várjuk a családokat. A múzeum ezen a napon ünnepli 216. születésnapját, ezért a program ingyenes! Kapunyitás 9.30-kor. Tartsatok velünk!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

ÁCIÓ-RÁCIÓ-REKREÁCIÓ!!!!
Simulj velünk! – családi fittnap a múzeumban
2018. október 27-én 10-től 17 óráig


Még csak most indult az iskola, de te már belefáradtál? Tölts egy mesés napot a Magyar Természettudományi Múzeumban és egyszerűen csak… SIMULJ VELÜNK!
Megtudhatod, hogyan vigyél egy kis nyugit a suliba, mitől válhatsz kütyüfüggővé, mit egyél és hogyan, hogy védd a környezeted és családod egészségét. Előadások szülőknek és felnőtteknek a netfüggőségről, az iskolai stresszről, az egészséges táplálkozásról. Rovar- és növénybemutató erdei kirándulásokhoz muzeológusainkkal. Mese, torna, jóga, zene és tánc a kisebbeknek. Vendégeink a NÉBIH okos ételekkel, a Felelős Gasztrohősök a magyar superfoodokkal, a Bailavidrum meseösvény a kiállításainkra kitalált új mesetúrával, a Pesti Est kézműves foglalkozással, a Magyar Vöröskereszt rajzversennyel és elsősegély-bemutatóval, a Mebeto élménytornával és a KOLOMPOS együttes zenés-mesélős, játékos-táncos mókázással.

Részletes program:

Kezdjük a napot egy kis bemelegítéssel:

Mesebeli torna – MEBETO Tóth Csilla egészségnevelővel

10.30 órakor élménytorna gyerekeknek – zenés egészség- és környezeti nevelés tornával, mesével, bábokkal, szerepjátékkal, tánccal.

Vegyél részt velünk egy csodálatos utazáson a Szivárványerdőbe, ahol megtornáztathatjuk a lelkünket, szívünket és a testünket is! De csak azok juthatnak el addig, akik megértették az állatok üzenetét. Számos próbatétel után, felülhetünk a szivárványbiciklire és eljuthatunk a Szivárványerdőbe, ahol sok-sok kaland vár ránk.
Mi lesz még a mesében? Íme, egy kis ízelítő: állatok utánzása, ének, zene, tánc, lábtörlés, Földanyánk megmentése, léleksimogatás, önbizalom-erősítés. A környezetvédelmi érzékenyítés végén garantáltan nem lesz olyan gyerek, aki nem fogja kimondani, hogy boldog vagyok, ügyes vagyok, szeretni tudok, és szerethető vagyok! Az élménytorna végén a gyerekek kirajzolhatják magukból a történteket!
Várok mindenkit szeretettel!

Egész nap folyamatosan zajló interaktív programokkal a múzeum Ludovika téri épületében több helyszínen is várjuk a látogatókat:

HŐSKÖDJ VELÜNK! EGYÉL JÓT! – Felelős Gasztrohős Alapítvány

Finomat enni jó! A friss és közelről érkező alapanyagok pedig nemcsak ízletesebbek, hanem sokszor olcsóbbak és egészségesebbek is, mint a messziről utaztatott versenytársaik.
A Felelős Gasztrohős Alapítvány célja a környezettudatos, felelős étkezés minél szélesebb körben való megismertetése. Bemutatja, hogy az egyének és a vendéglátóipari egységek mit tehetnek azért, hogy az étkezések során a környezetvédelmi szempontok is érvényesüljenek. Az alapítvány szeretné minél szélesebb körben elterjeszteni a felelős étkezési kultúrát. Ennek megfelelően támogatja a helyi, szezonális ételek fogyasztását, a kiemelten környezetterhelő ételek felhasználásának a csökkentését, és segíti a felelősen gondolkodó vendéglátóhelyeken a környezetbarát intézkedések bevezetését.
A rendezvényen kicsik és nagyok ismerkedhetnek meg a fenntartható, környezettudatos étkezés alapjaival játékos formában.
- párkereső: környezetbarát védjegyek és a hozzájuk tartozó termékek, leírások
- szezonális zöldség-gyümölcsökkel foglalkozó játék
- tesztek, gasztrohős színezők,
- terményfelismerő játék 
- hulladék szelektálós játék

ÉTELT CSAK OKOSAN – NÉBIH

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2013-ban elindította az „Ételt csak okosan! Élelmiszerbiztonságról mindenkinek!” elnevezésű társadalmi célú kampányát, melynek célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra a tényre, hogy az élelmiszer eredetű megbetegedések 70%-a megelőzhető. A NÉBIH a vásárlóknak minél szélesebb körű tájékoztatást nyújt a tudatos vásárlástól a megfelelő konyhatechnológiai módszereken át a biztonságos ételkészítés elsajátításához.

SZABAD A GAZDI – NÉBIH

A kutya az ember legjobb barátja – a szinte közhellyé vált mondás talán kétszeresen igaz, ha menhelyről, ebtelepről magunkhoz vett kutyáról beszélünk. Rajongásuk, hálájuk és hűségük leírhatatlan, csak megtapasztalható. A gazdinak, aki örökbefogadott kutyával él, nem kell ecsetelni, milyen módon viszonozza négylábú kedvence nap mint nap a felelős döntést. Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által 2013-ban közösen indított „Szabad a Gazdi” program célja, hogy ebben az élményben minél több gazdinak és kutyának része legyen.


MŰHELYTITKOK

Programunkban Gubányi András parazitológus azt mutatja meg, hogy milyen paraziták juthatnak a háziállatokról az emberre, ha nem elég felelős és körültekintő állattartó.

ELSŐSEGÉLY-BEMUTATÓ ÉS RAJZVERSENY A VÖRÖSKERESZT IFJÚSÁGI TAGOZATÁVAL

A Magyar Vöröskereszt elsősegély bemutatóján megtudhatod és ki is próbálhatod, milyen a lélegeztetés, a stabil oldalfektetés, a kötözések, a különböző életmentő fektetési módok. „Imádom a zöldségeket és a gyümölcsöket” témában házi rajzversenyt is hirdetünk, ahol a résztvevőknek ajándékkal kedveskednek a szervezet ifjúsági tagozatának munkatársai.
A legjobb rajz készítője a múzeumtól családi belépőt kap ajándékba.  (A rajzokat a múzeum grafikusa zsűrizi, a nyertest 5 napon belül értesítjük. Résztvevő az lehet, aki a helyszínen jelezte a versenyben való részvételi szándékát, valamint aláírta az adatvédelmi nyilatkozatot az e-mail címének felhasználására a rajzverseny lezárultáig.)

MESEÖSVÉNY AZ ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSBAN A BAILAVIDRUMMAL

A Bailavidrum lelkes csapata hetedik éve szervez gyermekek számára interaktív programokat. A természetbe (erdőbe-mezőre, Duna-partra) hívják ki a családokat, ahol egy-egy népmesén keresztül sok mindent átélhetnek a gyermekek, miközben aktívan részesei is a játéknak. Erre a napra kifejezetten a múzeum állandó kiállítására adaptálva hoznak el egy mesét.
A program regisztrációköteles. 
Mit érdemes tudni a meseösvényről?
•  Az egész programra szánjatok legalább két órát!
•  Az ugyanarra az időpontra regisztrált családoknak elmondjuk a mesét.
•  Mesehallgatás után játékkal, kiállításnézéssel tölthetitek a várakozási időt.
•  Kisebb csapatokban elindítunk a múzeumi meseösvényen, ahol nyilak mutatják az útvonalat.
•  Az egyes helyszíneken jelmezes, bábos meseepizódokat varázsolunk elétek, amelyekbe bevonjuk gyermekeiteket is.
•  Átélitek a mese örömét és próbatételeit.
•  A végén jutalmatok: kipirult arc és élményekkel teli szív.
Ha nem hiszitek, járjatok utána!
A múzeum akadálymentes, így a babakocsival vagy tolószékkel érkezők is részt vehetnek a programon.

TERMÉSZETJÁRÁS A MÚZEUMBAN

A természetben kirándulni nemcsak testi-lelki feltöltődést jelent, hanem szellemit is…ha nyitott szemmel járunk.  Rovarbemutatónkon Merkl Ottó entomológustól és Grabant Aranka preparátortól tudhatod meg, milyen rovarokkal találkozhatsz erdei sétád során. Pifkó Dániel, botanikus pedig azt mutatja meg, milyen vadon élő növények kerülhetnek a konyhádba és milyen vadnövényekkel teheted izgalmasabbá a hétköznapi kosztot.

MONDD CSAK, HOGY VAGY? – SEGÍTŐ, TÁMOGATÓ BESZÉLGETÉS

Molnár Adrienn
Kérdésed a munkáddal, a munkahelyeddel, saját magaddal, a képességeiddel vagy akár az életvezetéseddel kapcsolatban? Egyéni beszélgetés keretében figyelemmel meghallgatunk, és segítünk, hogy közelebb kerülhess a neked legjobb megoldásokhoz. Segítő munkatársainkhoz (szabad kapacitás függvényében) bárki odaülhet beszélgetni. Akikkel beszélgethetsz: Molnár Adrienn, Tamás Lilla, Timár Noémi - mindhárman okl. szupervizorok és coachok.

KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS A PESTI ESTTEL

A Pesti Est rendhagyó módon mutatkozik be ezen a napon. Kézműves foglalkozásán a gyerkőcök papírelefántot hajtogathatnak és ehető díszeket készíthetnek, természetesen csupa egészséges nassolnivalóból.

Délután 4-kor pedig a Kolompos együttes koncertje mozgat meg kicsiket és nagyokat a mamut alatt.

Előadások a szakértőktől szülőknek és felnőtteknek a netfüggőségről, az iskolai stresszről, az egészséges táplálkozásról
10.00    RÁKATTANVA – A FIATALOK INTERNETFÜGGŐSÉGE
előadó: dr. Koronczai Beatrix pszichológus

Az internet/okostelefon a leginkább a fiatalok körében népszerű annyira, hogy az intenzív használat olyan negatív következményekkel járjon, mint a videójáték-függőség, közösségimédia-függőség, a cyberbullying, testképzavarok, „Facebook-depresszió".
Az előadás ezek mibenlétét járja körül, és azt is bemutatja, vajon miért épp a fiatalok a legsérülékenyebbek ezekre a hatásokra.

11.00    SULINYUGI PROGRAM
előadó: Szigeti Réka a Lélek az Egészségért Alapítványtól

Manóstressz, gyerekideg, kamaszfeszkó. Stresszkezelés szülőknek és gyerekeknek. Milyen tünetei lehetnek az iskolai stressznek a gyerekeinknél? Hogyan ismerhetjük fel őket?  Hogyan segíthetnek a stressz kezelésében a szülők?
A változó környezethez való alkalmazkodás nemcsak a felnőtteket állítja kihívás elé, hanem a gyerekeket is. A halmozódó stressz kezelése, különösen gyerekkorban nélkülözhetetlen a hosszú távú egészségmegőrzéshez. A szülők az előadáson tippeket is kapnak a stressz kezelésére. 

11.00 MENTÁLFITNESZ - STRESSZKEZELÉSI MINI-TRÉNING
Tréninget tarja: Tamás Lilla (okl. szupervizor és coach) és Timár Noémi (okl. szupervizor és coach)

Mi okoz neked stresszt a mindennapokban? És mi tölt fel? 1 órás stresszkezelési mini-tréningünkön ezt a kérdést járjuk körbe és mutatunk

Ha biztosítani szeretné a részvételét, itt regisztrálhat: termeszettudomanyi@gmail.com

12.00    OKINAWAI MINDENNAPOK – TÁRSADALOM, CSALÁDOK, ÉLETMÓD OKINAWÁN
előadó: dr. Korsós Zoltán, zoológus

A Magyar Természettudományi Múzeum zoológusa, jelenlegi főigazgatója az okinawai Riukiu Egyetem meghívására 2009-2012 között három évet töltött talajlakó állatok tanulmányozásával a csodálatos szubtrópusi szigetvilágban, Japán déli részén. A történelemre, a helyi viszonyokra, az emberi kapcsolatokra nyitott szemmel és folytonos kíváncsiságtól hajtva járta a szigeteket. Előadásában a Riukiu-szigeteken élő emberek családi viszonyairól, a természethez való kapcsolódásukról, társadalmi berendezkedésükről beszél.  Vajon milyen egy okinawai család élete? Igaz-e, hogy ott élnek a legtovább az emberek? Kik azok a „látó asszonyok”?

13.00    NYAKRA-FŐRE MENTES?
előadó: Fülöp Lili dietetikus (Egészségmagazin)

Biztosan egészséges, ha „mindentől mentes” az étkezésünk?  Terítéken a divatdiéták, helytelenül gondolt táplálkozási mítoszok.
Napjainkban sokat hallunk az ételallergiákról és intoleranciákról, az elhízás alapú betegségekről és a közkedvelt csodadiétákról, ami rámutat arra, hogy a mindennapi táplálkozás szerepe már messze túlnőtt a létfenntartáson. Miért fontos a rostok fogyasztása, az elegendő folyadékfogyasztás vagy a szezonalitás? Az előadás ezeket a kérdéseket (is) hivatott megválaszolni.

14.00     SZÁMÍT, HOGY MIT ESZEL!
előadó: Víghné Boóc Judit, Felelős Gasztrohős Alapítvány

Mit jelent az élelmiszer-kilométer kifejezés? Mi köze egymáshoz a hamburgernek és az Iphone-nak? Mitől „zöld" egy vendéglátóhely? Ezekre és még sok más kérdésre választ kaphattok a Felelős Gasztrohős előadásából, ami az étkezés és környezetvédelem kapcsolatáról és a felelős étkezés alapjairól szól. Mert számít, hogy mit eszel! 

15.00     SUPERFOODOK NYOMÁBAN
előadó: Papp Andrea Ibolya gasztrobiológus, Felelős Gasztrohős Alapítvány, Napi Táptudás blog

A problémát nem az egészségtelen ételek, hanem az egészségtelen táplálkozás jelenti. Nézeteim szerint sokkal alázatosabban kellene hozzáállnunk az ételhez, hiszen nagy kincs. Kíváncsi vagyok, hogyan lenne célszerű táplálkozzunk, hogy az elkövetkezendő generációk is legalább olyan szerencsések legyenek, mint mi.
Saját projektem, a Napi Táptudás nevű ismeretterjesztő kezdeményezés. A Napi Táptudás social media felületein Nagy-Laczkó Balázs régész szerzőtársammal igyekszünk olyan információkat szolgáltatni, amelyek segíthetnek az egészségünk, környezetünk és nem utolsó sorban pénztárcánk védelmében. Vagy néha csak pusztán szórakoztatóak.
A „superfood” jelenséget a fentiek fényében itt az ideje tisztába tenni. Léteznek-e superfood-ok? Jobbak-e az egzotikus termékek a hazaiaknál? Az előadás konyhapraktikákkal és spórolási tippekkel fűszerezve nyújt betekintést a csoda-élelmiszerek világába.

Ezt a családi napot a Családok éve programsorozat keretében és a Semmelweis emlékév jegyében rendezzük, ezért kiemelt témája az egészséges életmód, és jelentősége a családban.

Várunk téged is október 27-én!

Kapcsolódó időpontok

2019.06.18. - 2019.08.20. Fotókiállítás a budapesti Természettudományi Múzeumban Utazás a Mikrovilágba címmel
2019.06.22. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2019 Budapest
Múzeumok Éjszakája
2019.06.22. Múzeumok Éjszakája Magyar Természettudományi Múzeum Budapest 2019
2019.06.26. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2019 Budapest
Teadélután nyugdíjasoknak - Dr. Szives Ottilia: Mire jók a kövületek? Mire nem jók az álkövületek?- avagy: geológia dióhéjban
2019.06.26. 15:00 Múzeum program nyugdíjasoknak, teadélután előadással, beszélgetéssel a Természettudományi Múzeumban
2019.05.22. - 2019.12.30. Magyar Természettudományi Múzeum időszaki kiállítás: PORONDON A KIVÁLASZTOTTAK - 2019-es év fajai
2019.03.01. - 2019.12.31. Múzeumi szabadulószobák a Magyar Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Terembérlés Budapest, izgalmas és különleges rendezvényhelyszín Budapest egyik legnagyobb parkjában!
2019.01.01. - 2019.12.31. A dinoszauruszok kora Magyarországon, állandó kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Rovarlesen, múzeumpedagógiai foglalkozás óvodásoknak és alsósoknak a Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Korallzátony világa, múzeumpedagógiai foglalkozás 4-14 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Erdő lakói - erdőkerülő, múzeumpedagógiai foglalkozás 4-10 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Mamutok és társaik múzeumpedagógiai foglalkozás 5-10 éveseknek a Magyar Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. A mi dinoszauruszaink, múzeumpedagógiai foglalkozás 5-10 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. A vizek világa, múzeumpedagógiai foglalkozás felsősöknek a Magyar Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Az erdők világa, múzeumpedagógiai foglalkozás felsősöknek a Magyar Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. A világ rovarszemmel, múzeumpedagógiai foglalkozás 10-18 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Az ember evolúciója, múzeumpedagógiai foglalkozás 10-18 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Dinoszaurusz kiállítás, állandó szoborkiállítás a Természettudományi Múzeum kertjében
2019.01.01. - 2019.12.31. Emberi csontok titkai, múzeumpedagógiai foglalkozás 10-18 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Paleontológia, csontok nyomában múzeumpedagógiai foglalkozás a Magyar Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Városi vadon, múzeumpedagógiai foglalkozás felsősöknek a Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Barázdás bálna csontváza, állandó kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Természetbúvár terem, interaktív program gyerekeknek a Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. A korallzátonyok csodálatos élővilága, állandó kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Sokszínű ÉLET - Felfedező úton Magyarország tájain, állandó kiállítás a Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Titkok a föld alatt – ásványok, kőzetek, drágakövek kiállítás a Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Különleges rendezvényhelyszín a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Különleges születésnapi helyszín a budapesti Természettudományi Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. JÉGKORSZAK - a Magyar Természettudományi Múzeum kölcsönözhető vándorkiállítása
Találatok száma: 5

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Figyelmébe ajánljuk!

Magyar Természettudományi Múzeum
Magyar Természettudományi Múzeum
  • Budapest
  • VIII. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Gödöllői Királyi Kastély
Időutazása hívjuk! Ismerje meg, hogy milyen lehetett az élet a középkori Magyarországon!
MINI világ ÓRIÁSI élmények! A világ egyik legnagyobb modellvasút kiállítása Budapest belvárosában
Katica Tanya, egy élményparadicsom a kisgyermekes családok számára
Kalandpark Játszóház
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket