Őszi élményszünet programok az egész családnak mesés minivilágunkban!
Őszi élményszünet programok az egész családnak mesés minivilágunkban!
Őszi pihenés Sopronban kedvező árakon - gazdag programkínálat!
Őszi pihenés Sopronban kedvező árakon - gazdag programkínálat!
Töltődjön fel wellness szállodánkban a vadregényes Tisza-tó partján, Tiszafüreden!
Töltődjön fel wellness szállodánkban a vadregényes Tisza-tó partján, Tiszafüreden!

Csángók, Jászberény, szerelem. Csáng, csángál, cángó, csángat, chango, csángú, sángó, sángú, sangó, csangó és csangú - végtelen a csángó név eredtéhez és múltjához köthető szavak arzenálja. 2017 augusztusában újra eljött az idő, hogy tovább bogozzuk a régmúlt emlékeit, összekötve a jelennel a XXVII-ik alkalommal megrendezésre kerülő Csángó Fesztiválon, Jászberényben! 2017. augusztus 8-13. között rendezik meg a hagyományos Csángó Fesztivált Jászberényben, ahol a rendezők, a Folklór Kulturális Közalapítvány és a Jászság Népi Együttes vendégeként közel 60 program, 1000 közreműködő várja az érdeklődőket hat napon át.


Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

XXVII. Csángó Fesztivál és Népművészeti vásár

A Csángó Fesztivál létrejöttének gondolatisága 27 évvel ezelőtt fogalmazódott meg a Jászság Népi Együttes tagjai között, akik évtizedek óta kutatják a magyar élő néptánc gyökereit, a magyar nemzeti kultúra egyik meghatározó részét. Így jutottak ki először 1990-ben Moldvába, az első gyűjtőútra. Még ez évben meghívtak egy autóbusznyi erdélyi és moldvai táncost, zenészt a Nemzetközi Tánc- és Zenésztáborba, melynek célja felhívni a figyelmet és megismertetni minél több emberrel az évszázadok óta az anyanemzettől elszigetelten élő magyarság sorsát.

„A magyar nyelvhatár legkeletibb peremén élő moldvai csángók fojtogató légkörben, magyar iskolák, magyar papok hiányában elszántan küzdenek puszta fennmaradásukért. Az erőszakolt etnikai keveredés miatt magyarok tízezrei növekednek fel úgy, hogy kisebbségi létük szégyenérzetet vált ki bennük, s ezért megtagadják anyanyelvüket, kultúrájukat, önnön mivoltukat. A jövő generációk lelkiismerete és közérzete rajtunk is múlik.

Célunk, hogy egy adott kisebbségben élő magyar népcsoport, esetünkben a csángó magyarok kulturális értékeit, életét, a csángó embereket minél szélesebb rétegnek bemutassuk. Feladatunk, hogy minél tovább sikerüljön megőrizniük kisebbségi létükben a tradicionális, egyedi csángó magyar kultúrájukat.

Küldetésünk, hogy minél többen megismerjék a határainkon innen és túli autentikus magyar és európai kultúrákat, népművészeti értékeket.”

A Folklór Kulturális Közalapítvány és a Jászság Népi Együttes szervezi 1981 óta a Nemzetközi Tánc- és Zenésztábort, és főrendezője 1991 óta a Csángó Fesztiválnak.

Közel 60 program, 1000 közreműködő 6 napon át!

A számos kiváló honi és határon túli zenekar, táncegyüttes, hagyományőrző fellépése mellett, „Aprók tere” gyermek- és családi programok, „Ízek utcája” gasztronómiai különlegességekkel, folklórműsorok, néprajzi kiállítások, folk mise, éjszakai koncertek, táncházak, fényfestés, tűzijáték, továbbá számos érdekes program várja a látogatókat.

A 6 napos fesztivál kiemelkedő eseményei a Szabadtéri Színpadon megrendezésre kerülő GÁLAMŰSOROK, melyeken a Csík Zenekar „Van még benne…” című koncertjét a Jászság Népi Együttes közreműködésével, valamint a "Fölszállott a Páva" televíziós vetélkedő kategóriagyőzteseit, minden a műsorban részt vett jászsági gyermek és felnőtt táncos közreműködésével láthatja, hallhatja a nagyérdemű.

Népművészeti vásár több mint 100 népművésszel, kézművessel

Magyar hagyományőrző együttesek Moldvából, Gyimesből, Erdélyből, Felvidékről és a Vajdaságból. Külföldi együttesek Törökországból, Észak-Ciprusról, Kolumbiából, Tajvanról és Grúziából.

A Jászság Népi Együttes Víz utcai székházában idén is folytatódnak a népszerű ÉJSZAKAI KONCERTEK ÉS TÁNCHÁZAK, augusztus 9-én a Tükrös zenekar, 10-én a Női vonások, 11-én Ferenczi György és a Rackajam, Pál István „Szalonna” közreműködésével. A fesztivál nyitóestéjén, augusztus 8-án ugyanitt Boka Gábor Színházának a közönség bevonásával előadott Toldi Legenda Historica, avagy a Képes Krónika elveszettnek hitt lapjai című rendhagyó, rengeteg humorral átitatott előadása alapozza meg a hangulatot. A Parno Graszt zenekar koncertjére a Szabadtéri Színpadon kerül sor augusztus 12-én, szombaton.

PROGRAMOK

Augusztus 8. kedd

20.00 Magyar TÁNCHÁZ, valamint Boka Gábor színháza: Toldi – Legenda Historica
Helyszín: Jászság Népi Együttes székháza (Víz u. 1)
Táncház-és koncertbelépő: 1000 Ft

Fesztiválnyitó szórakozás és vidámság, egy őrült előadás és táncház az idei első "Csángós" estén!

BOKA GÁBOR SZÍNHÁZA - Toldi Legenda Historica
Helyi szereplőkkel!
Előadás kezdete: kb.(!) 21.30 óra

20.00 órától 02.00 óráig ugyanitt Magyar Táncház tánctanítással, muzsikál a Zagyva Banda.
Helyszín: a Jászság Népi Együttes Víz utcai székháza

Az előadásra és táncházra ELŐVÉTELBEN is vásárolható jegy július 31. hétfőtől, a jászberényi Lehel Film-Színházban (Fürdő u. 3.). Nyitva tartás: minden nap 15.00 és 22.00 óra között.
A nagy érdeklődésre és a helyszín befogadóképességére tekintettel, érdemes elővételben megváltani a belépőket!

Boka Gábor színháza - TOLDI LEGENDA HISTORICA, avagy a Képes Krónika elveszettnek hitt lapjai.

Az előadás táblaképekkel illusztrálja Toldi Miklós kalandjait. A közönség bevonásával jelenik meg egy-egy különös helyszín, vagy akár maga a hős. De kiderül az is, hogy az a bizonyos rúd nem is petrencés volt, hanem annál jóval nagyobb.

A történelmi korszak eseményeinek felidézése Arany János idézeteivel párosulnak.

Közreműködnek: Boka Gábor színidirektor és a jelenlévők

Augusztus 9. szerda

19.00 XXVII. Csángó Fesztivál megnyitója és ünnepélyes zászlófelvonás
Közreműködik: Jászság Népi Együttes, Külföldi együttesek, Zagyva Banda
Helyszín: Főtér

20.00 "FOLK VILÁG" - Gálaműsor I.
Bemutatkozik: Törökország, Észak-Ciprus, Kolumbia, Tajvan és Grúzia
Helyszín: Főtéri színpad
Programszponzor: B.Braun

A Csángó Fesztivál egyik legváltozatosabb programja évről évre más nemzetek népi kultúráját mutatja be. A hagyományos és modern táncelemekkel átszőtt műsor betekintést nyújt más nemzetek világába.

Fellépnek:

 • Fundación Artística del Tundama (Kolumbia)
 • Georgian Folk Dance Ensemble ’MANGI’ (Grúzia)
 • Degirmenlik Culture and Art Association (Des- Der) Folk Dance Group (Észak-Ciprus)
 • Hanci Folkdance Ensemble (Törökország)
 • Chinese Arts Dancing Ensemble (Tajvan)

Helyszín: Jászberény Főtere
A műsor megtekintése ingyenes!

Egy kis betekintés az egyes országok világába:

KOLUMBIA
A tánc és zene rendkívül fontos eleme a kolumbiai kultúrának. Kolumbiában módfelett széles választéka van a zenének, mely főként Latin-Amerikából és a karib térségről származik.

Köztudott, hogy Dél-Amerikában nagyon szeretnek táncolni az emberek. Ez a tánc szeretet a családoknál is jelen van. Akár a vasárnapi ebéd után is széttolja az asztalokat és székeket a család, hogy a nappaliban elindulhasson a tánc, ahol kortól függetlenül mindenki élvezettel áll be.

ÉSZAK-CIPRUS
Ciprus zenéje erősen kapcsolódik, illetve kötődik az ókori Görögországhoz, a Bizánci Birodalomhoz és a görög szigetekhez. Ráadásul Ciprus mintegy ötvözete a görög civilizáció különböző területeinek.

A népművészet hozzátartozik az ország történelméhez és hagyományaihoz. Egyenesen az ókorig nyúlik vissza, amikor is Ciprus elsősorban kézművességéről volt híres. A csodaszép munkák titka anyagukban rejlik: értékes kövek, fém, fa vagy szövet, selyem vagy gyapjú. Ugyanakkor eredetiségük, egyszerűségük, megőrzésük és megújulásuk egyszerre teszik őket még értékesebbé. Ezeket a tárgyakat előszeretettel használják táncaik során is.

21.00 FÉNYJÁTÉK a Déryné Rendezvényház homlokzatán
Helyszín: Főtér – Déryné Rendezvényház
Programszponzor: Dobó Trans

21.00 Magyar TÁNCHÁZ, valamint Éjszakai KONCERT

23.00 TÜKRÖS Zenekar koncertje
Helyszín: Jászság Népi Együttes székháza (Víz u. 1)
Táncház-és koncertbelépő: 1.500 Ft

Éjszakai koncertek és Táncházak 1.

TÜKRÖS zenekar koncertje

Koncertkezdés: 2017. augusztus 9. szerda 23.00 óra
21.00-től 23.00 óráig és a koncert után 02.00 óráig ugyanitt Magyar Táncház!
Helyszín: a Jászság Népi Együttes Víz utcai székháza
Belépő: 1.500 Ft

A koncertre és táncházra ELŐVÉTELBEN is vásárolható jegy július 31. hétfőtől, a jászberényi Lehel Film-Színházban (Fürdő u. 3.). Nyitva tartás: minden nap 15.00 és 22.00 óra között.

A nagy érdeklődésre és a helyszín befogadóképességére tekintettel, érdemes elővételben megváltani a belépőket!

A TÜKRÖS ZENEKAR azon kevesek közé tartozik, akik úgy gondolják, hogy a legjobb falusi bandák összeszokott "kamara muzsikálása" magában hordozza azt a fajta erőt és dinamizmust, amely minden korban megállja a helyét, és a feldolgozás szándéka és a műfaji keverés nélkül is képes nem mindennapi élményt nyújtani a hallgatóságnak. Az más kérdés, hogy az úgynevezett revival zenekarok számára ugyanezt a teljesítményt produkálni szintén nem mindennapi feladat, amivel csak nagyon kevesen hajlandóak megküzdeni.

Hogy honnan is van ez a meggyőződés? Az 1980-as években még sok helyen élte kései virágkorát a falusi muzsika. A lakodalmakban és egyéb közösségi eseményeken a falusiak a saját vidékükre jellemző dalokat énekelték, saját táncaikat táncolták, és többnyire a helybéli zenekar szolgálta ki mulatságaikat. Kalotaszeg és a Mezőség falvai voltak a kedvenc célpontjai sok akkori magyarországi fiatalnak, és szinte az év bármely szakában is indult útnak valaki, minden esélye megvolt rá, hogy életreszóló élményben legyen része egy-egy erdélyi látogatás alkalmával. Akkor még nem sejthették, hogy mindez nem sokkal később, a romániai forradalom után pedig viharos sebességgel meg fog változni. A legendás bandák tagjainak halála után csak kivételes esetben fordult elő, hogy a fiatalabb generáció ugyanott folytathassa, mint az elődök. Az életformával együtt elmúlt, illetve megváltozott minden a falvakban az elmúlt néhány évtizedben. Ahogyan folyamatosan uniformizálódni kezdett az európai emberek életformája, úgy tűnnek el természetszerűen mindazok az értékek, amelyek a közelmúltban még fontos szervező erői voltak a falvak mindennapjainak. Ilyen a falusi zenei és táncos kultúra is.

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a következő generációk is részesei lehessenek ennek az erőtől, energiától, szépségtől, élettől teljes, közös kincsünknek, akkor ezt ennek megfelelően kell tudnunk számukra megmutatni. Mára szerencsére egyre több életrevaló kísérlet létezik, mégpedig a legfiatalabb muzsikusoknak és táncosoknak köszönhetően, akik új energiákkal töltik fel és új megközelítésben értelmezik újjá ezeket a hagyományokat. Ami a legfontosabb, hogy sikeresen teszik, hiszen produkcióik tömegeket vonzanak a saját korosztályukból.

Ebben a közegben bármilyen furcsának is tűnik, de újra progresszív törekvésnek tűnik a Tükrös zenekaré, amelyik kizárólag az autentikus megszólalás eszköztárával gondolja ugyanezt a célt elérni. Szerintük ma is elő lehet csalni ebből a muzsikából ugyanazt az életerőt, ami a hajdani fiatalok vérét hajtotta, amikor a legjobb muzsikusok húzták a fülükbe kedvenc dallamaikat.

Augusztus 10. csütörtök

NÉPMŰVÉSZETI VÁSÁR
Több mint 100 népművésszel, kézművessel
Helyszín: Margit-sziget

12.00-17.30 KÁRPÁT-HAZA MAGYAR KONFERENCIA és Üzletember Fórum
Helyszín: Szikra Galéria és Étterem

17.00 Nemzetek népzenéje és tánca: Észak-Ciprus, Grúzia, Kolumbia, Tajvan és Törökország
Helyszín: Főtéri színpad

18.00 Heves Banda koncertje
Helyszín: Margit-szigeti színpad

19.00 A 15 éves Zagyva Banda jubileumi koncertje
Helyszín: Főtéri színpad

19.00 Flaska Banda koncertje
Helyszín: Margit-szigeti színpad

20.00 Horba Zenekar koncertje – Csángó muzsikák
Helyszín: Főtéri színpad

20.00 "Van még benne…” - Csík zenekar koncertje - Gálaműsor II.
Közreműködik: a Tölcséres Banda és a Jászság Népi Együttes
Helyszín: Szabadtéri színpad
Belépő elővételben: 3.900 Ft, helyszínen: 4.500 Ft

A Csík zenekar tagjai és fúvós zenészbarátaik a magyar népzene eddig kevésbé ismert szegmensét, a régi rezesbandákat idézik meg közös műsorukban, melyben a hagyományápoláson kívül fontos hangsúlyt kap a szórakoztatás.

Pörgős muzsika, különleges hangzás, egyedi ötletek, humoros megoldások és sziporkázó hangszeres játék mellett ismerheti meg a közönség gazdag magyar néphagyományunk most előtérbe helyezett részét.

A felkutatott töredékeket vonós forrásból egészítették ki, így hallhatjuk, milyenek lehettek a régi mulatságok, ahova a rezesbandát is elhívták. A programban természetesen a könnyűzenei feldolgozások is helyet kapnak, szintén újszerű, de a zenekar hangzásvilágába beilleszkedő formában.

JEGYELŐVÉTEL már ONLINE is:
LEHEL FILM-SZÍNHÁZ
Jászberény, Fürdő u. 3.
Nyitva: minden nap 15.00-22.00

21.00 „Tizenhárom almafa” – a Debreceni Népi Együttes előadása
Helyszín: Főtéri színpad

A Wass Albert „Tizenhárom almafa” című regénye alapján készült táncjáték főszereplője Tánczos Csuda Mózsi, a kommandói vadőr, kinek az újonnan kijelölt magyar-román határ éppen a háza alatt szeli ketté Erdélyországot. Mózsi annak idején húsz almafát ültetett, melyekből bár csak tizenhárom marad meg, de azok a történelem viharai során a székely megmaradás jelképévé válnak.

„Mert Isten, aki a kivágott csonkból termőfát tud növeszteni újra, nem hagyja elveszni a népeket sem, akik benne hisznek.”

21.00 Magyar és nemzetközi TÁNCHÁZ, valamint Éjszakai KONCERT

23.00 Női vonások -Női táncházzenészek koncertje
Helyszín: Jászság Népi Együttes székháza (Víz u. 1)
Táncház-és koncertbelépő: 1.500 Ft

21.00-től 23.00 óráig és a koncert után 02.00 óráig ugyanitt Magyar és Nemzetközi Táncház!

A koncertre és táncházra ELŐVÉTELBEN is vásárolható jegy július 31. hétfőtől, a jászberényi Lehel Film-Színházban (Fürdő u. 3.). Nyitva tartás: minden nap 15.00 és 22.00 óra között.

A nagy érdeklődésre és a helyszín befogadóképességére tekintettel, érdemes elővételben megváltani a belépőket!

NŐI VONÁSOK
A produkció az idei év Nőnapján mutatkozott be először a Fonó Budai Zeneház szervezésében. A koncert célja, hogy bemutassa a nagyközönség számára, a szebbik nem milyen szép számmal, színes hangszereléssel képviseli ezt a szakmát, és egy maradandó élményt adjon át a hallgatók számára. Emellett a zenészek szeretnék tiszteletüket tenni mestereik előtt (Virágvölgyi Márta, Salamon Beáta), akik szintén részt vesznek az előadáson.

Közreműködnek:

 • Virágvölgyi Márta, Salamon Beáta, Lovászi Irén,
 • Strumann Jenőné "Toncsi", Kuczera Barbara, Páll Éva,
 • Csernók Klára, Szabó Adrienn, Kálna Natália, Mészáros Erzsébet, Nagy Dóra, Hajdu-Némethné Magyar Ildikó,
 • Héjja Bella Emerencia, Römer Judit, Blumenschein Alinka,
 • Nyitrai Lilla, Márczi Anna, Pék Zsuzsanna, Konkoly Csenge,
 • Hermann Mária, Éri Kati, Szilágyi Boglárka.

Augusztus 11. péntek

NÉPMŰVÉSZETI VÁSÁR
Több mint 100 népművésszel, kézművessel
Helyszín: Margit-sziget

10.00 Nemzetek népzenéje: Észak-Ciprus, Grúzia, Kolumbia, Tajvan és Törökország
Helyszín: Piactér

10.00-16.30 KÁRPÁT-HAZA MAGYAR KONFERENCIA és Üzletember Fórum
Helyszín: Szikra Galéria és Étterem

13.00-21.00 „Csángó Falu” – kiállítás Kelemen Gabriell rendezésében
Helyszín: Lehel Vezér Gimnázium

14.00 CsángÁLLÁS - Állásbörze megnyitója
Látogatható: 14.00-20.00
Helyszín: Déryné Rendezvényház

Megnyitó: Augusztus 11. péntek 14.00
Az állásbörzét megnyitja: Dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere

Látogatható: Péntek 14.00-20.00 | Szombat 10.00-20.00
Helyszín: Déryné Rendezvényház (Lehel vezér tér 33.)

Ön is állást keres?
Ismerje meg, milyen munkalehetőségeket kínálnak leendő munkatársaiknak a Csángó Fesztivált támogató cégek!

A belépés ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött.
A regisztrált látogatók között a 220VOLT jóvoltából
egy 2 főre szóló 3 napos, 2 éjszakás BRNO-I KIRÁNDULÁST sorsolunk ki!

Az Ön cége is munkaerőhiánnyal küzd?

Találja meg új munkatársait ott, ahol nem is gondolná, a Jászság legnagyobb, leglátogatottabb kulturális rendezvényén!

16.00 FOLKMISE a moldvai, gyimesi csángók és a külföldi együttesek részvételével
Helyszín: Római Katolikus Főtemplom

Több mint 20 éve minden évben szentmisével emlékezünk Lőrinc Györgyné Hodorog Luca moldvai csángó énekesre a Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomban, aki az első Csángó Fesztiválon még részt tudott venni, majd később a városunkban temették el.

A Szentmisén a mélyen vallásos moldvai és gyimesi csángókon kívül részt vesznek a fesztiválra érkező külföldi nemzetek, nemzetiségek képviselői is.

A folkmise nagyon szép és magasztos része a Csángó Fesztiválnak, amely lelki feltöltődést adhat az ide látogatónak.

16.00-20.00 FONÓ – Fiatal tehetségek színpada
Közreműködik: Busai Bori és Makula Zoltán, Folkmanushowk, Horváth Áron,
Korinda Zenekar, Naszály Zenekar, Sarjú Banda, Szilágyi Tóni és Bandája
Helyszín: Margit-szigeti színpad

Társszervező: Fonó Budai Zeneház

Hagyományos műveltségünk, népi kultúránk eredeti közegében az utolsó, vagy utolsó utáni óráját éli. Sorban mennek el a nagy mesterek, hamarosan felnő a nemzedék, aki már csak felvételről fogja ismerni ezeket a hús-vér embereket. De vegyük észre, hogy az utolsó óra első óra is, mert temérdek fiatal lendülete, tehetsége, és tudásszomja, amely frissen tartja, és újra meg újra megújítja, és tölti meg élettel azt a kultúrát, amely a táncház mozgalomnak köszönhetően már nem csak a gazdálkodó ember kultúrája, hanem olyan közös nemzeti kincs, amely valóban mindenkié.

Összeköt, megtart. Közösségi vérkeringésünket tartja frissen. Tánc, zene és ének igaz szövetség ember és ember között. A felnövekvő nemzedék a jövő kulcsa, a Fonó ezért is tartja nagyon fontosnak az ő támogatásukat.

Ebben a pénteki 4 órában szeretnénk felcsillantani pár ifjú tehetséget, valakik épp csak most nőttek ki a földből, de már felnőtteket megszégyenítő tudásuk van, mint pl. Berény büszkeségei, Busai Bori és makulátlan Makula Zolika, vagy a kamaszlányok álombandája, az örökmosolyú Sarjú Banda, a cimbalomtanárok álomtrófeája, Horváth Áron, de lesz itt az egyetemista generáció kiváló bandáiból is egy-kettő, a Naszály zenekar, vagy a moldvai csángó muzsikát ritka kiváló ízléssel megszólaltató Korinda zenekar, és a Táncművészeti Egyetem frissen végzett néptáncos fiai, a FolkManushowk. És nem utolsó sorban a 20as éveiben járó szamosújvári Szilágyi Tóni barátunk, aki fiatal kora ellenére olyan repertoárral, tudással rendelkezik, amit egy élet alatt szoktak összegyűjteni mások.

Érdemes megcsodálni őket, kedves jászok, s mindenki mások!

17.30 Nemzetek tánca és népzenéje: Észak-Ciprus, Grúzia, Kolumbia, Tajvan és Törökország
Helyszín: Főtéri színpad

17.30 Csángó Ház – kiállításmegnyitó
Helyszín: Táncsics Mihály u. 2.

19.00 „CSÁNGÓ GUZSALYAS”
Moldvai és gyimesi hagyományőrzők tánc- és viseletbemutatója
Helyszín: Főtéri színpad

20.00 "FÖLSZÁLLOTT A PÁVA" - Gálaműsor III.
A népszerű televíziós vetélkedő kiváló gyermek és felnőtt táncosainak, zenészeinek és énekeseinek,
összes jászsági szereplőjének közreműködésével élőben, csak Jászberényben!
Helyszín: Szabadtéri színpad

Belépő elővételben: 2.000 Ft, helyszínen: 2.500 Ft
Programszponzor: Carrier Corporation

JEGYELŐVÉTEL két helyen és ONLINE is:

LEHEL FILM-SZÍNHÁZ
Jászberény, Fürdő u. 3.
Nyitva: minden nap 15.00-22.00

JÁSZBERÉNYI VÁROSI KÖNYVTÁR július 24-ig
Jászberény, Bercsényi út 1.
Nyitva: H.,K.,Cs.,P.: 9.00-18.00, Szo.: 9.00-13.00

Akiket láthatsz a színpadon:

 • Albert Csaba
 • Balogh Károly
 • Bognár Adrián
 • Busai Bori és Makula Zoltán
 • Debreceni Népi Együttes
 • Erdélyi Luca
 • Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili
 • Gyúr Gabriella
 • Horváth Áron
 • Iglice Gyermek Néptáncegyüttes
 • Jászság Gyermek Néptáncegyüttes
 • Jászság Népi Együttes
 • Khamoro Budapest Band
 • Kesice Néptáncegyüttes
 • Pál István "Szalonna" és Bandája
 • Patonai Bátor
 • Sarjú banda
 • Tintér Gabriella
 • Ifj. Ürmös Sándor
 • Zagyva Banda

ALBERT CSABA
Csabát a Fölszállott a páva 2016-os szériájában láthattuk szólótáncosi kategóriában. A 11 éves táncos szabadidejéből más hobbikra is áldoz, ugyanis szeret focizni, teniszezni és íjászkodni is. Ezen felül még zongorázni is tanul. Mindezt azért, hogy lekösse magát és levezesse az energiáját. Az elmondottak alapján egy igencsak energikus fiút fogunk látni az idei Csángó Fesztiválon a Szabadtéri színpadon, aki Győr mellől érkezik hozzánk.

BALOGH KÁROLY - Jászberény
Karcsi 1998-ban kezdett táncolni, majd 2011-ben került fel a Jászság Népi Együttes felnőtt csoportjába.
2009-ben a "Tedd ki a pontot" nemzetközi legényes versenyen szerezte az első komolyabb sikert. Akkor megkapta az "Ördöngösfüzesi ritka és sűrű fogásolás kiváló előadója" címet és a közönségdíjat is. 2010-ben ugyanezen a versenyen a zsűri által kiszabott különdíjat kaptam.
2014-ben indul a Fölszállott a páva televíziós vetélkedőn, amire nem is ő nevezett be. Ezt Szűcs Gábor, a Jászság Népi Együttes művészeti vezetője tette meg helyette. Gábor ötlete volt, hogy induljon a versenyen, de Karcsi eleinte nem akart ebben részt venni. Végül belement és nem is hiába, hiszen egészen a döntőig jutott, ahol megkapta az OTP különdíját.

BOGNÁR ADRIÁN
Adrián határon túlról, pontosabban Ágfalváról érkezik hozzánk. Adriánnak két ikertestvére is van, de a 2016-os Fölszállott a pávában egyedül kell helyt állnia, ugyanis táncos szólistaként indult. Testvérei természetes a kulisszák mögül támogatták. Szabadidejében szeret esküvőkre járni édesapjával, aki vőfélyként dolgozik.

BUSAI BORI ÉS MAKULA ZOLTÁN – Jászberény
Busai Bori 2015-ben indult a Fölszállott a pávában, ahol még csak 7 éves volt, így ő volt a televíziós vetélkedő legfiatalabb táncosa. Ekkor a békési Mahovics Tomi volt a párja. Idén Makula Zolival láthatjátok, akit a 2016-os pávából ismerhetünk, ahol szólótáncosként indult, de most Bori oldalán fog táncolni.

DEBRECENI NÉPI EGYÜTTES
A Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy összegyűjtse és műsorában feldolgozza az alföldi magyar néphagyományokat, dalokat, táncokat. Ma már hazánk minden tánctípusa és dialektusa szerepel az együttes műsorán. A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel büszkélkedhet, valamint 2008-ban Megyei Príma Díjban részesült. Az együttes tevékenysége sokrétű, de alapja a magyar néptánc és zenei kultúrája, amelyet igyekeznek mindenkor olyan szinten művelni, hogy méltóak legyenek közönségük szeretetére. 2014-ben indultak a Fölszállott a páva televíziós vetélkedőn, ahol az elődöntőig jutottak.
Jelenleg az együttes művészeti vezetői Hercz Beáta és Hercz Vilmos, a Népművészet Ifjú Mesterei.

ERDÉLYI LUCA
A 13 éves Luca Üllésről érkezik hozzánk. Ő nyerte a 2016-os Fölszállott a páva televíziós vetélkedő énekes szólista kategóriáját. Luca igazi táncos lábú családban nevelkedett: édesanyja, édesapja és testvére mellett dédapja és ükapja is táncolt. Az ő életében azonban az éneklés játszik nagyobb szerepet, saját bevallása szerint az ének felvidítja, ha szomorú. Luca átlagos gyereknek tartja magát, aki néha kicsit sértődékeny, de mindezt ellensúlyozza türelmességével és segítőkészségével.

FUNDÁK KRISTÓF ÉS FUNDÁK-KASZAI LILI – Jászfényszaru
Fundák Kristóf és Kaszai Lili 2014-ben indultak a Fölszállott a páva televíziós vetélkedőn és szólótáncosi kategóriájuk győztesei lettek. A két táncos, akik már akkoriban is egy párt alkottak, azóta össze is házasodtak. Táncos karrierjüket együtt folytatják táncpedagógusként és koreográfusként, Lili emellett énekesi karrierjét sem hanyagolja el. Rohanó világunkat a fantasztikus lehetőségek időszakának vélik, ahol nagyon könnyen el lehet veszni – egyedül nem lehet boldogulni, kell egy társ, kellenek barátok, kell egy közösség. Próbálják megtalálni ősi hagyományaink azon elemeit, amelyeket ebbe a furcsa századba – nem egyszerűen ugyan -, de be tudják illeszteni.


GYÚR GABRIELLA
Gyúr Gabriella a moldvai Trunk településről, a Szeret folyó partjáról érkezett, csángó- magyar. Különösen fontosnak érzi a néphagyományok ápolását, ősei kultúrájának megőrzését. Gabriella még csak 14 éves, de máris számtalan fellépésen van túl, hiszen 6 éves kora óta rendszeresen lép fel énekversenyeken, fesztiválokon, jótékonysági műsorokban. Nyaranta éneket és táncot tanít különböző táborokban és az idei évtől már besegít édesanyjának is, aki a hagyományőrző foglalkozásokat vezeti Trunkon. Népművészeti munkájában elért eddigi legnagyobb sikere az a különdíj, mellyel a 2016-os Fölszállott a Páva tehetségkutató műsorban nyújtott kiemelkedő teljesítményét jutalmazták.

HORVÁTH ÁRON - Jászfényszaru
Áron 13 éves, Jászfényszarun él. Először első osztályos korában egy iskolai rendezvényen került kapcsolatba a cimbalomal. Itt még Áron dobolással lépett fel, de azóta szenvedélye lett a népzene és a Cimbalom. Mesterei Unger Balázs és Balogh Kálmán. 2014-ben a Zeneiskolák országos versenyén második helyezett lett, 2016-ban a Fölszállott a páva szólóhangszeres kategóriájának első helyezettje lett. Sebő Ferenc zsűri elnök véleménye szerint, árad belőle a zene és játékát erőteljes virtuozitás jellemzi. Áron fiatal kora ellenére a magyar népzene, a magyar népi hagyományok feltétel nélküli elkötelezettje.

IGLICE GYERMEK NÉPTÁNCEGYÜTTES - Jászfényszaru
Az Iglice Gyermeknéptánc Együttes 1994-ben alakult Jászfényszarun. Jelenleg az együttes négy csoporttal rendelkezik. A gyerekek igyekeznek a lehető legalaposabban elsajátítani a magyar paraszti tánc és zenei folklór még élő hagyományait, a táncos szokásokat és ezt a színpadi tánc törvényeihez igazodva hűen bemutatni. Az oktatók fontosnak tartják a gyerekek mozgásra, táncos közösségi életre nevelését.
2010-ben az Iglice Gyermeknéptánc Együttes megkapta Jászfényszaru város legrangosabb kitüntetését, a Jászfényszaruért díjat.
2015-ben a III. Jászsági Gyermek és Ifjúsági szólótáncversenyen egy pár szólista az együttesből nívódíjat kapott teljesítményéért. Az első Várhelyi Lajos Gyermek és Ifjúsági néptáncversenyen az együttes arany minősítést nyert, a VIII. Fény Fesztiválon aranyfény minősítéssel díjazták a csoportot, míg a Jászkun Világ szemlén a táncegyüttest szintén nívódíjjal jutalmazta a zsűri.
2016-ban az együttes kiemelt arany minősítést kapott a IV. Tatabányai gyermek és ifjúsági népművészeti KI-MIT-TUD-on, valamint bekerült az országos Fölszállott a páva televíziós vetélkedő legjobb tizenkettő táncegyüttese közé.

JÁSZSÁG GYERMEK NÉPTÁNCEGYÜTTES
A 15 éve működő Viganó Alapfokú Művészeti Iskolában jelenleg közel 400 jászberényi és jászsági gyermek ismerkedik meg a magyar néptánc, a népi játékok alapjaival, majd sajátítja el azokat magasabb szinten.
A Viganó Iskola magas szakmai színvonalon működő, erős közösség. A tehetséges, lelkes növendékek, a kiváló néptánc-pedagógusok és az áldozatos szülők közös sikere, hogy a Jászság Népi Együttes utánpótlása biztosított és olyan sikerek alapjául szolgál, mint például az, hogy 2016-ban a felnőtt Együttes nemcsak Jászberényt, hanem Magyarországot is képviselhette Mexikóban, a Népművészetek Olimpiáján.
A felnőtt együttes a közelmúltban számos más elismerés mellett Príma díjat, Csokonai Vitéz Mihály közösségi, alkotói állami díjat nyertek, valamint a 2012-es “Fölszállott a páva” táncegyüttesi kategória győztesei lettek.
A Jászság Gyermek Táncegyüttes pedig a 2016-os Fölszállott a páván indult és ők kapták a legtechnikásabb együttes címet.

JÁSZSÁG NÉPI EGYÜTTES
A Jászság Népi Együttes 1971-ben alakult és a magyar néptánc egyik legkiválóbb képviselője, évtizedek óta meghatározó szereplői a magyar néptáncművészetnek. Az első igazi sikert 1977-ben érte el, miután megnyerte az országos televíziós KI MIT TUD versenyt. Céljuk a magyar paraszti tánc és zenei folklór még élő hagyományainak felkutatása, megőrzése, feldolgozása. Ezt a fontos nemzeti értéket igyekszik a Jászság Népi Együttes a legalaposabban elsajátítani és színpadra állítani. Kutató és alkotói munkájuk mellett nagy figyelmet fordítanak az utánpótlás nevelésre, melyet a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola testesít meg. Művészeti munkájuk egyik legnagyobb elismeréseként megkapták az „Örökös Kiváló Együttes” címet. Alkotó műhelyükben számos remek koreográfia, műsor készült, készül, amit díjaik, elismeréseik is mutatnak. A Bartók Díjas Jászság Népi Együttes 2012-ben megnyerte a Fölszállott a páva televíziós vetélkedő néptánccsoport kategóriáját, 2013-ban pedig Csokonai Vitéz Mihály közösségi állami kitüntetésben részesült. 2014-ben megkapták a Prima díjat és a Prima Primissima Közönség-díjat. Művészeti vezetőjük Szűcs Gábor.

KHAMORO BUDAPEST BAND
A Khamoro Budapest Band cigány folklór együttes, aki autentikus cigány zenét játszik az ország egész területéről. Gyűjtések, feldolgozások mellett saját zenéket írnak, komponálnak és jelentetnek meg. Dalaikat virtuóz hangszerelés jellemzi, melyeket szájbőgőzéssel, gazdag, színes és ízes pergetésekkel díszítenek.
A Khamoro küzd a cigányság értékeinek vállalhatóvá tételéért, elfogadtatásáért, bemutatásáért, hogy a cigány kultúra az egyetemes és a magyarországi kulturális fórumokon rangjának és értékének színvonalán lehessen jelen. Alapvető feladatának tekinti a cigány kultúra, zene, tánc, cigánynyelv és a haladó hagyományok fejlesztését, felkutatását és propagálását.
"A Nap életelem számunkra a cigány kultúra is az."

KESICE NÉPTÁNCEGYÜTTES
A gyimesfelsőloki gyermek néptáncegyüttes 2015-ben indult a Fölszállott a páva televíziós vetélkedőn. Ők Gyimesfelsőlok egyetlen jelenleg működő tánccsoportja, a társulat vezetője, Bodor Tibor, a nagy öregeket sajnos csak ritka alkalmakkor tudja bevonni a programba.

PÁL ISTVÁN "SZALONNA" ÉS BANDÁJA
Ahogy azt a Duna TV-ben is megszoktuk, ők fogják kísérni a fellépőket a színpadon.

PATONAI BÁTOR
A budapesti Bátor még 2012-ben kápráztatta el a Fölszállott a páva zsűriét tekerőlant játékával. Bevallása szerint az akkori zsűrielnök munkássága ösztönözte arra, hogy ennek a hangszernek a virtuóza legyen.

SARJÚ BANDA
A zenekar 4 tagja, Nagy Dani, Ifj. Ürmös Sanyi, Gál Tibi és Ifj. Hajdu-Németh Laci a 2015-ös Fölszállott a páva televíziós vetélkedőn ismerkedtek meg és kötöttek barátságot. De a zenekar alapításának ötlete csak a 2016-os táncháztalálkozón fogalmazódott meg Magyar Kálmánban, Laci nagyapjában. Ekkor szóltak a fiúk 2 kistestvérének, Ürmös Ferinek és Hajdu-Németh Balázsnak is, akik szintén csatlakoztak a csapathoz. Felkészítő tanáruk Kuczera Barbara, akit a zenekar „anyja”-ként emlegetnek. A 2016-os Fölszállott a páva műsorban már együtt indultak és egészen a döntőig jutottak. Azóta is minden hétvégén lelkesen gyakorolnak, szabadidejüket szeretik együtt tölteni.

TINTÉR GABRIELLA
A 2014-es Fölszállott a páva felfedezettje minden szereplésével katartikus élményt nyújt a közönségnek, akár egyedül énekel, akár kísérettel.

Ifj. ÜRMÖS SÁNDOR
Ifj. Ürmös Sándor a 2015-ös Fölszállott a páva televíziós vetélkedő győztese, aki 7 éve tanul a Molnár Antal zeneiskolában Móri Beátánál cimbalom szakon. Legnagyobb példaképe apja, akiről a nevét is kapta.

ZAGYVA BANDA
Az elmúlt 15 év alatt a hazai népzenei élet meghatározó képviselőjévé vált a Zagyva Banda. A Táncházmozgalom egyik legaktívabb zenekara 2002-ben alakult Turán, nevüket a Karancs hegységben eredő Zagyva folyóról kapták, nem véletlenül, hiszen a banda tagjai mind e vidékről származnak.
Családi gyökereik a Galga vidékéről erednek, éppen ezért különösen a szívükön viselik a Galga mente népzenei kultúrájának megőrzését, ápolását, népszerűsítését. Repertoárjukban az otthonról hozott népzenén túlmenően a Kárpát-medence magyarságának és más nemzetiségének népdalai és táncmuzsikái is szerepelnek.
2010-ben vehették át a Vankóné Dudás Juli díjat, ez a díj 1990 óta a Galga mente népművészetének, népi hagyományainak feltárásában és megőrzésében legeredményesebben tevékenykedők elismerése. Kitartó munkájukat Pest Megye Önkormányzata 2014-ben Pest Megye Népművészetéért díjjal ismerte el.

21.00 Szeres Zenekar koncertje
Helyszín: Főtéri színpad

22.00 Antal Banda koncertje (Csíkcsobotfalva)
Helyszín: Főtéri színpad

21.00 Nemzetközi és magyar TÁNCHÁZ, valamint Éjszakai KONCERT
„Népies Rock'n'Roll” - Ferenczi György és a Rackajam koncertje
Közreműködik: Pál István „Szalonna”
Helyszín: Jászság Népi Együttes székháza (Víz u. 1)
Táncház-és koncertbelépő: 2.500 Ft
Programszponzor: Ilpea Profext Kft.

Koncertkezdés: 2017. augusztus 11. péntek 23.00 óra
21.00-től 23.00 óráig és a koncert után 02.00 óráig ugyanitt Nemzetközi és Magyar Táncház!
Helyszín: a Jászság Népi Együttes Víz utcai székháza

A koncertre és táncházra ELŐVÉTELBEN is vásárolható jegy július 31. hétfőtől, a jászberényi Lehel Film-Színházban (Fürdő u. 3.). Nyitva tartás: minden nap 15.00 és 22.00 óra között.
A nagy érdeklődésre és a helyszín befogadóképességére tekintettel, érdemes elővételben megváltani a belépőket!

NÉPIES ROCK 'N' ROLL
"Az Első Pesti Rackák a Csángó Fesztiválon!
A zenekar fő célja a saját zenei kultúránk megismerése és összekapcsolása Woodstock-i muzsikákkal úgy, hogy nyomokban se tartalmazzon világzenei kamu sóbizniszt....
Mi a világot járjuk ezzel a furcsa, vidám produkcióval és hiszünk a tanulás erejében!
A zenekar életében számtalan áttanult népzenei workshop, Dűvő-tábor, Betyárjáték-előadás után ez lesz az első olyan koncert, ahol kizárólag népi eredetű zenéket muzsikálunk, ezért különleges estére van kilátás." Ferenczi György

Augusztus 12. szombat

NÉPMŰVÉSZETI VÁSÁR
Több mint 100 népművésszel, kézművessel
Helyszín: Margit-sziget

10.00-18.00 APRÓK TERE – népi gyerekjátékok, ének- és tánctanítás
Helyszín: Margit-sziget külső része

A kirakodóvásár forgatagában az APRÓK TERE nyújtja a gyermekeknek az önfeledt szórakozás lehetőségét. Szakemberek vezetésével a gyerekek megismerkedhetnek a népi játékokkal, bemutathatják, kipróbálhatják kézügyességüket is; különböző játékos versenyeken, közvetlen módon feleleveníthetik a régi gyerekjátékokat, megismerkedhetnek népi hangszerekkel, népdalokkal és játékosan a néptánccal. Kipróbálhatnak különböző természetes anyagokból készült játékokat, sőt el is készíthetik azokat.

Folyamatosan:
• Fűz népi játéktér és kézműves foglalkozás a tarisznyás kézműves műhellyel. Több, mint 30 féle fonott és fából készült ügyességi játékok gyűjteménye. Kosárfonás, kákasisak, nemezelés, kötélverés, fajátékok készítése, fafaragás, koszorúfonás!
• Kézzel hajtós fonott kosaras körhinta
• Íjászat

Kerekítő baba-mama foglalkozás:
• augusztus 12-13. 10.00-tól
• Népi mondókákra, dalokra, hangszerekre épülő foglalkozás 0-4 éves korú gyermekeknek szüleikkel együtt.

„Síppal, dobbal…” - hangszeres népi játék és táncfoglalkozás:
• augusztus 12-13. 15.00-tól
• Hangkeltő hangutánzó ritmushangszerekkel ének, népi körjátékok.

10.00-20.00 CsángÁLLÁS – Állásbörze
Helyszín: Déryné Rendezvényház

10.00-21.00 „Csángó Falu” – kiállítás Kelemen Gabriell rendezésében
Látogatható: 10.00-13.00 és 15.00-21.00
Helyszín: Lehel Vezér Gimnázium

10.00-14.00 KÁRPÁT-HAZA MAGYAR KONFERENCIA és Üzletember Fórum
Helyszín: Szikra Galéria és Étterem

13.30 Nemzetek tánca és népzenéje: Észak-Ciprus, Grúzia, Tajvan és Törökország
Helyszín: Margit-szigeti színpad

15.00 „TÁNCKÉPEK” – Folklór műsor
Közreműködik: Csöbörcsök Táncegyüttes (Stuttgart), Talentum Táncegyüttes (Szabadka),
Ilosvai Selymes Péter Táncegyüttes (Nagyida) és a Zagyva Banda
Helyszín: Margit-szigeti színpad

16.00 Khamoro Budapest Band koncertje
Helyszín: Főtéri színpad

16.00 Garagulya Gólyalábas Kompánia műsora
Helyszín: Margit-szigeti színpad

17.00 TÁNCFORGATAG - Táncos-zenés felvonulás
Helyszín: Főtér

17.00 Bara Zenekar koncertje
Helyszín: Margit-szigeti színpad

18.00 „A kalap” – Kerek Perec Egylet műsora
Helyszín: Margit-szigeti színpad

19.00 "Táncról - táncra": a Jász-Nagykun-Szolnok megyei együttesek műsora
Közreműködik: Pendzsom, Hétszínvirág, Cuháré, Tisza, Petrence Táncegyüttesek,
valamint a Jártató zenekar
Helyszín: Margit-szigeti színpad

19.00 "Ez a kedvünkre való …" - VIGANÓ Alapfokú Művészeti Iskola gálaműsora
Közreműködik: Árendás, Barkóca, Kis Barkóca, Borbolya, Kis Galagonya,
Galagonya, Jászság Gyermek Táncegyüttesek, Jártató Ifjúsági Táncegyüttes,
Zagyva Banda
Helyszín: Főtéri színpad

20.30 "MAGYAR LÉLEK" Gálaműsor
Moldvai és gyimesi csángók, erdélyi hagyományőrző táncosok,
énekesek, zenészek műsora
Helyszín: Főtéri színpad

21.00 FÉNYJÁTÉK a Déryné Rendezvényház homlokzatán
Helyszín: Főtér – Déryné Rendezvényház
Programszponzor: Dobó Trans

21.00 Magyar és nemzetközi TÁNCHÁZ
Helyszín: Jászság Népi Együttes székháza (Víz u. 1)
Táncházbelépő: 1.000 Ft

23.00 Parno Graszt Zenekar koncertje
Helyszín: Szabadtéri színpad
Belépő elővételben: 2.000 Ft, helyszínen: 2.500 Ft
Programszponzor: Szerencsejáték Zrt.

Éjszakai koncertek és Táncházak 4.

A koncerttel párhuzamosan, 21.00-től 02.00 óráig Nemzetközi és Magyar Táncház a Jászság Népi Együttes Víz utcai székházában!

A koncertre és a táncházra ELŐVÉTELBEN július 31. hétfőtől, a jászberényi Lehel Film-Színházban (Fürdő u. 3.) vásárolható jegy. Nyitva tartás: minden nap 15.00 és 22.00 óra között.
A nagy érdeklődésre és a helyszín befogadóképességére tekintettel, érdemes elővételben megváltani a belépőket!

Az 1987-ben alakult Parno Graszt, azaz a "Fehér ló", roma népzenei együttes, mely tradicionális cigányzenével táncoltatja meg a közönséget.
Zenéjük stílusa feszes ritmusokra, a húros hangszerek virtuóz kontrázására, és a vokálok összetéveszthetetlenül egyedi karcosságára épül.
Magyarul és romani nyelven is énekelnek, olykor egy dalon belül is. Zenei gyökereik a közvetlen környezetük muzsikáiból erednek, rengeteg dallamot gyűjtöttek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Paszab és környékéről. Az együttes tagjai a mai napig itt élnek, távol a nagyvárosok zajától és gyorsan múló divatjától. Zenéjük így őrizhette meg ősi, eleven karakterét, a muzsikusok pedig őszinte, közvetlen természetüket.
A svájci zenei szakfolyóirat a Vibrations 2005-ben Parno Graszt a tíz legjobb zenekar közé sorolta. Rávágok a zongorára című lemezük 2002-ben a 7. helyen végzett az Európai Világzenei Ranglistán (World Music Charts Europe), ez más magyar együttesnek azóta sem sikerült.
Belgium, Olaszország, Anglia, Dél-Korea, Amerikai Egyesült Államok: csupán néhány további ország, ahol számos sikert könyvelhettek el, de népszerűségük idehaza is töretlen.
A Parno Graszt célja, hogy őszintén átadják mindazt az örömöt és vidámságot amit az együttes képvisel. Az általuk mutatott életstílussal hoznak jókedvet a közönség estéjébe.

Augusztus 13. vasárnap

NÉPMŰVÉSZETI VÁSÁR
Több mint 100 népművésszel, kézművessel
Helyszín: Margit-sziget

10.00-18.00 APRÓK TERE – népi gyerekjátékok, ének- és tánctanítás
Helyszín: Margit-sziget külső része

10.00-17.00 „Csángó Falu” – kiállítás Kelemen Gabriell rendezésében
Látogatható: 10.00-13.00 és 14.00-17.00
Helyszín: Lehel Vezér Gimnázium

13.30 Nemzetek tánca és népzenéje: Észak-Ciprus, Tajvan és Törökország
Helyszín: Margit-szigeti színpad

15.00 BAHORKA Társulat: Búzamese, avagy Boglya és Palkó története
Improvizációs folklórszínház gyerekeknek és felnőtteknek
Helyszín: Aprók tere, Margit-sziget külső része

15.00 Erdélyi hagyományőrzők műsora
Közreműködik: Jártató Zenekar, Jászság Gyermektáncegyüttes
Helyszín: Margit-szigeti színpad

16.00 Könyvbemutató: Etelközi fohászok – Harangozó Imre előadása
A moldvai csángó népénekek világa
Helyszín: Margit-szigeti színpad

17.00 Jártató Zenekar koncertje
Helyszín: Margit-szigeti színpad

17.00 Nemzetek tánca és népzenéje: Észak-Ciprus, Tajvan és Törökország
Helyszín: Főtéri színpad

18.00 Festeres Zenekar koncertje
Helyszín: Főtéri színpad

18.00 A kaftántól a viganóig: Jász viseletbemutató a Jászsági Hagyományőrző
Egylet előadásában
Helyszín: Margit-szigeti színpad

19.30 "VISZONTLÁTÁSRA JÁSZBERÉNY"
Erdélyi hagyományőrzők, moldvai csángók, külföldi együttesek gálaműsora
Helyszín: Főtéri színpad

22.30 Tűzijáték
Helyszín: Főtér
Programszponzor: Főtéri Trafik


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervező fenntartják a programváltoztatás jogát!

Kapcsolódó időpontok

2017.10.24. 19:00 Jászberényi programok 2017
2017.10.12. - 2017.10.28. Jászberényi kulturális programok 2017
Őszi Művészeti Hetek Jászberény
2017.11.05. 10:00 Jászberényi programok 2017
2017.11.17. 19:00 Jászberényi programok 2017
2017.11.21. 18:00 Jászberényi programok 2017
Találatok száma: 3

Jászsági Művésztelep

Jászsági Művésztelep

A Jászsági Művésztelep 1991. évben alapíttatott Jászberény város mellett lévő közel 70 hektár erdőterületen.
A művésztelep célul tűzte ki, hogy olyan szellemi műhelyt hozzon létre, amely a helyi ...


Kata Vendégszállás

Kata Vendégszállás

Alacsony árak egész évben a Kata Vendégszálláson Jászberényben. A Kata Vendégszállás a Katona út 10. szám alatt található kertes családi ház, a városhoz 10 percre. 6 szoba áll a rendelkezésre, ...


Rózsa Büfé - Fizető vendégszállás

Rózsa Büfé - Fizető vendégszállás

Egész évben szeretettel várunk családokat, barátokat, sportolókat, cégeket, valamint csak egy éjszakára betérő vendégeket akár hétvégére is.
Találatok száma: 9

Arizona Steak House

Arizona Steak House

Jászberény belvárosának szívében található a 40 fő befogadóképességű Arizona Steak House. Egyedi atmoszférájú éttermünk és szezonálisan működő 100 fős teraszunk steakek bőséges kínálata mellett ...


Rózsa Büfé - Fizető vendégszállás

Rózsa Büfé - Fizető vendégszállás

Egész évben szeretettel várunk családokat, barátokat, sportolókat, cégeket, valamint csak egy éjszakára betérő vendégeket akár hétvégére is.


Aranysas Vendéglő

Jászberény belvárosának zajától távol, a csendes, nyugodt környezetben található Aranysas Étterembe invitáljuk régi és leendő vendégeinket.


Cimbalom Csárda

Tájjellegű reprezentatív csárda egyedi bútorzattal, magyaros ételekkel , élő cigány zenével várja kedves vendégeit!


Pipacs Étterem

Belvárosi kisvendéglő házias ízekkel, jászsági ételspecialitásokkal, és hangulatos kerthelyiséggel várja vendégeit.


Vincellér Étterem és Borozó

Étel és Borkülönlegességek széles választékával várjuk kedves vendégeinket.
KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Csángó Fesztivál 2017 Jászberény

Programajánlat

Jászberényi programok 2017
Jászberényi programok 2017
 • Jászberény
2017. október 24. 19:00
Jászberényi kulturális programok 2017
Jászberényi kulturális programok 2017
 • Jászberény
2017. október 12 - 28.
Baba-Expo bababörzék 2017
Baba-Expo bababörzék 2017
2017. november 5.
Zákányszéki Vásár 2017
Zákányszéki Vásár 2017
 • Zákányszék
2017. november 5.
Ezer Székely Leány Napja 2018
Ezer Székely Leány Napja 2018
 • Csíkszereda
2018. július 1.