Csurgó túraútvonal - Túrázzon gyalog vagy kerékpárral Csurgó és Abasár körül!

Csurgó túraútvonal - Túrázzon gyalog vagy kerékpárral Csurgó és Abasár körül!

TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat
2021.01.01. - 12.31.

Pattanjunk fel! Csurgó és Abasár - Akik nem ismernék Csurgót, amely egy 5300 lelket számláló kisváros, mely történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza, Somogy megye délnyugati részén három tájegység – Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék – találkozásánál, érdemes ellátogatni, hiszen keresve sem találhatna szebb és jobb helyet, minthogy a környék lehetőségeit és természeti sokszínűségét kihasználva kimozduljon, és tekerjen egy jót.

Akik pedig még nem ismernék Abasár lankáit, mely nemcsak a csodás panorámával, hanem ízletes boraival is elkényeztet minket, látogasson el a Mátrai borvidék egyik meghatározó, Magyarországon legmagasabban fekvő szőlőtermesztő vidékére.

Abasár és Csurgó között a távolság igen jelentős, több mint 340 km, azonban a két település kellő elszántsággal és akaraterővel igyekszik nemcsak a településen élők, hanem a messzebbről odalátogatók számára is tartalmas, szabadtéri programokat kínálni. Ebben jelentett hatalmas segítséget a Vidékfejlesztési Program keretén belül a „VP6-19.3.1-17 kódszámú, A LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása elnevezésű felhívás alapján, a Kerékpárral a Mária Úton című projekt, melyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága hirdetett meg.
A pályázat keretén belül összesen 10 útvonal került kialakításra, melyek igyekeznek megmutatni a települések épített, valamint természeti és gasztronómiai értékeit is. Ezúton szeretnénk hát meginvitálni a lelkes kezdőket, haladókat és száguldozó kerékpárosokat, családdal kikapcsolódni vagy az egyedül kikapcsolni vágyókat, látogassanak el akár Csurgó vagy Abasár településére, a remek élményeket és tartalmas kikapcsolódást garantáljuk.  A többi útvonal részletes leírását a a település honlapján tekinthetik meg.

Most Abasárra kalauzolnánk el az érdeklődőket. Abasár központjától nem messze induló utunk a szőlőtőkékkel övezett kis szerpentineken visz fel minket a Sár-hegyi Szent-Anna kápolnához. A kápolnát Bossányi Gáspár építette 1745-ben, melynek különleges hangulatát a Sár-hegy fennsíkszerű, lapos teteje és a rajta, mintegy 50-55 méter átmérőjű kialakult tó, az úgynevezett Szent Anna-tó adja. A kápolna környéke természetvédelmi terület, különleges növény és állatvilággal rendelkezik. Az előttünk elterülő tájban érdemes kis időre elmerülni. Egy a Kiss Mária útra vezető kanyargós úton térhetünk vissza és garantáltan nem maradunk érdekességek nélkül, hiszen ellátogathatunk Aba Sámuel sírhelyéhez, valamint egy a központhoz közeli utcában a Kapásháznál megtekinthetjük az abasári borkultúra tárgyi emlékeit.

Az útvonal az időjárástól függően egész évben járható.

Táv: 5,3 km
Nehézség (1-5): 2
Jármód: gyalog
Kiknek ajánljuk: kisebb csoportoknak, családoknak, hobby túrázóknak
Becsült időtartam: Abasári Szent Péter és Pál apostol templomtól indulva és ugyan oda érkezve összesen 1 óra

Látnivalók:
Abasári Szent Péter és Pál apostol templom
Sár-hegy Szent-Anna kápolna
Pince – Aba Sámuel Sírhelye Abasár
Kapásház

„A VP6-19.3.1-17 kódszámú, A LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása elnevezésű felhívás alapján, a Kerékpárral a Mária Úton című, 1944363914 azonosító számú projekt keretében”


2021.01.01. - 2021.12.31.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kapcsolat, elérhetőség
Pontos cím, geokód, térkép
8840 Csurgó ,
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG