Debreceni Ünnepi Játékok 2021
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Debreceni Ünnepi Játékok 2021


2021. nyarán egy nagyszabású fesztivál, a Debreceni Ünnepi Játékok indul útjára, ahol a ZENE, a SZÍNHÁZ és az OPERA lesz a főszereplő a város olyan ikonikus helyszínein, mint a Nagyerdei Szabadtéri Színpad, a Városháza udvara, vagy a Debreceni Református Nagytemplom előtti tér. A fesztivállal kinyílik egy olyan zenei, színházi, operai világ, amellyel a magyar kulturális életen túl, a régió kultúrája is gazdagodni fog évről-évre. Találkozzunk Debrecenben!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Debreceni Ünnepi Játékok - zene, színház, opera 

2021. augusztus 10-20.

Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Városháza udvara, Debreceni Református Nagytemplom előtti tér

Augusztus 10-én, este a Csárdáskirálynő előadással kezdetét veszi az I. Debreceni Ünnepi Játékok. Biztosak vagyunk benne, hogy a nyitóelőadást követően, egészen az államalapítás ünnepéig, szinte minden estére találnak valamilyen különleges produkciót, rendhagyó zenei csemegét a fesztivál programjában.

Előadások

2021. 08. 16. 20:00
ROST ANDREA FEAT. HOT JAZZ BAND: MA ÉJJEL TÁNCOLNÉK

Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Musicalrészletek, filmzenék és a táncdalfesztiválok győztes dalai szólalnak meg, Gershwintől Fényes Szabolcsig, Karády Katalintól Marylin Monroe-n át Marlene Dietrich-ig, az Óz világslágerétől a My fair ladyn át a West Side Story-ig.

A Kossuth- és Liszt- díjas operaénekesnő, a New York-i Metropolitan, a milánói Scala, a bécsi Staatsoper, a párizsi Bastille Opera, a londoni Royal Opera House sztárja, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, José Carreras és José Cura partnere, a szintén Kossuth díjas  közreműködésével ezúttal sajátos jazzes hangvételben mutatja meg fiatalságának meghatározó slágereit. Musicalrészletek, filmzenék és a táncdalfesztiválok győztes dalai szólalnak meg, Gershwintől Fényes Szabolcsig, Karády Katalintól Marylin Monroe-n át Marlene Dietrich-ig, az Óz világslágerétől a My fair ladyn át a West Side Story-ig. Természetesen az ének duettek sem maradnak ki a műsorból, Bényei Tamás közreműködésével. A Hot Jazz Band két nagyszerű művészbarátjukkal is kiegészül: Mátrai Zoltán szaxofonművésszel és Korb Attilával, aki ez alkalommal zongorán játszik, és a hangszerelések nagy részét is készíti.

Az előadás korhatár nélkül megtekinthető.
Az előadás hossza (szünet nélkül) 90 perc

Kapunyitás: 19:00
Esőhelyszín: Kölcsey Központ

2021. 08. 17. 20:30
ERKEL FERENC: BÁNK BÁN

Debrecen, Kossuth tér

Opera három felvonásban, két szünettel

3 óra 10 perc

12 éves kortól ajánlott

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében a Shakespeare-i királydrámák mélységeit hordozó történetet, Magyarország kiemelkedő, nemzetközi szinten is ismert operaénekesei keltik életre.

2021. 08. 18. 19:00
JÁVORKAI BROTHERS: A VIRTUÓZITÁS TITKA – TEUFELSGEIGER OPERAPARAFRÁZISOK

Régi Városháza udvara

A Jávorkai Brothers virtuóz, szakmai elismerésekkel és díjakkal büszkélkedő, külföldön is elismert, hegedűn és csellón játszó testvérpár-duó.

Dinamika, ötletgazdagság, abszolút technikai biztonság, belülről fakadó zeneiség – a kritika rendszerint ezekkel a szavakkal jellemezi játékukat. Sándor és Ádám a nemzetközi zenei életben is elismert híres muzsikuscsaládban születtek, Győrben. Sándor első hegedűleckéit édesapjától vette három évesen, öt évesen pedig már közönség előtt játszott, sikerrel. Testvére, Ádám a gordonkát választotta, melyben hasonló elismeréseket ért el. Mindketten a Bécsi Zene-és Előadóművészeti Egyetemen szerezték diplomáikat, párhuzamosan zenetudományi doktori tanulmányokat is folytattak. Ők voltak az első külföldi előadók, akik Ausztriában elnyerték az Év Ifjú Muzsikusai címet két egymást követő évben, 2009-ben és 2010-ben is. A Gramola gondozásában kiadott albumuk a megjelenés idején a hónap CD-je díjat is elnyerte Ausztriában. A testvérpár sikere töretlen, az elmúlt években olyan koncerttermekben léptek fel, mint a Musikverein Wien, a Konzerthaus Berlin, a Philharmonie Luxemburg, az Art Center Soul, vagy az Opera City Tokyo. A Jávorkai Brothers már a távolkeletet is meghódította, legutóbb a tokiói NHK televízióban közös felvételüket több, mint 8 millióan látták.

65 perc, szünet nélkül, 8 éves kortól ajánlott

2021. 08. 19. 19:00
VIRTUÓZOK KAMARAEGYÜTTES: OPERAPARAFRÁZISOK

Régi Városháza udvara

A zenekar a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató elmúlt évadainak kiemelkedő tehetségeiből alakult 2019-ben. A fiatal zenészek virtuóz játékukkal mindannyiunkhoz közelebb hozzák a klasszikus zenét, az együtt-zenélés örömére és a közös alkotásra hívják fel a figyelmet. A Debreceni Ünnepi Játékok keretében egy klarinét-hegedű-zongora formációt hallhat a közönség, műsorukba pedig operaparafrázisokat, operákból merítkező műveket mutatnak be. Színpadra lép Lugosi Dániel Ali, az első évad abszolút győzetese, Szüts Apor, a Kamaraegyüttes művészeti vezetője, zeneszerző, zongoraművész és Bácsy-Schwartz Zoltán hegedűművész.

60 perc, szünet nélkül, 8 éves kortól ajánlott

2021. 08. 19. 20:00
MAGYAR MENYEGZŐ: ÁSÓ, KAPA, NAGYHARANG (NÉPTÁNC GÁLA)

Debrecen, Kossuth tér

2021. 08. 20. 20:30
HUNGARIKUM GÁLA

Debrecen, Kossuth tér
A látványos, több magyar várost megjárt, nagyszabású Hungarikum Gálakoncert az előadóművészet szemüvegén keresztül, annak lehetőségei, különlegességei és sajátosságai segítségével mutatja be nemzeti értékeinket, tradícióinkat, büszkeségeinket: hungarikumainkat - sztárfellépőkkel. A hangverseny a népzene, az operett, az opera, és a magyar nóta köré épül, és vezet végig minket egy egészestés utazás keretében a több mint ezeréves kultúránk történelmén. Az est fellépői a négy műfaj legnépszerűbb, elismert képviselői, műsoruk pedig a négy művészeti ágazat esszenciáját öleli fel. A több mint 100 színpadi közreműködőt felvonultató koncert látványvilága megidézi kulturális tradícióinkat, képzőművészeti, épített és innovációs értékeinket.

Közreműködők: Rost Andrea, Haja Zsolt, Bangó Margit, Kállay Bori, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Laki Péter, Jávorkai Brothers, Vadász Károly és Zenekara, a Magyar Állami Népi Együttes táncosai, Táncverzum Balettkar, Kodály Filharmonikusok

Vezényel: Somogyi-Tóth Dániel

90 perc, egy részben, 6 éves kortól ajánlott

Jegyek: 500 Ft regisztrációs jegyek

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok


Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események