Dinnyés Hagyományőrző Központ programok 2020
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Dinnyés Hagyományőrző Központ programok 2020


A Dinnyés Hagyományőrző Központ főépülete előadások, bemutatók, tanácskozások megtartására, valamint a turisták tájékoztatásának, informálásának helyszínéül szolgál. A földszinten három előadóterem, egy előcsarnok és kiszolgáló helyiségek találhatóak. Az előadótermek közül kettő egybe nyitható, lehetőséget adva nagyobb közönséget vonzó rendezvények lebonyolítására. A tetőtérben a rendezvények fellépőit kiszolgáló helyiségek, (pihenőszoba, öltözők, vizesblokk) kerültek kialakításra.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Programok

2020. szeptember 26., szombat, 18:30–21:10
Népművészet a mozivásznon

A népzene, néptánc hagyományait ismerteti meg az érdeklődőkkel az a sorozat, amely 2020 őszén a megye több településére is eljut majd a Fejér Megyei Népzenei Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően. Ismeretterjesztő előadás, táncház, viselet-, hangszer- és táncbemutató is szerepel a kínálatban, ráadásként pedig minden helyszínen mozizhatnak is a résztvevők: a Barátság mozi „házhoz viszi” a filmeket. A sorozat következő állomása a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ: ide szeptember 26-án, szombaton 18.30 órára várjuk a közönséget.

A közel húsz éve működő Fejér Megyei Népzenei Egyesület megalakulása óta a népművészet, azon belül is a népzene hagyományainak, értékeinek megőrzéséért, megismertetéséért, terjesztéséért dolgozik. Alkotóközösségeket, műhelyeket működtet a különböző népművészeti ágakban; tanfolyamokat, továbbképzéseket, szakmai bemutatókat, konferenciákat, előadásokat, kiállításokat szervez, hogy minél szélesebb kört elérjen tevékenységével.

Az egyesület céljainak megvalósítása érdekében rendszeresen részt vesz pályázatokon. Az elmúlt évben a Csoóri Sándor Program keretében a Népművészet a mozivásznon – Fejér megyei szakmai napok című, CSSP-E-MEGYEI-2019-0020 számú projektjükkel nyertek el hárommillió forintos támogatást, ennek köszönhetően a megye több településén valósulhatnak meg a programok, amelyek elsősorban a néptánchoz kötődnek. A szervezők igyekeztek olyan településeket kiválasztani, ahol kevesebb a programlehetőség, viszont olyanok az adottságaik, hogy megszervezhetők a szakmai napok és a vetítések is.

Az egyes helyszíneken az érdeklődők hallhatnak egy rövid előadást többek között a 90 éve született Pesovár Ferenc életéről, munkásságáról: a neves néprajzkutató tevékenységével, gyűjtéseivel jelentősen hozzájárult Fejér megyei néptánchagyományainak megismeréséhez.

A programban

szerepel tánc-, viselet- és hangszerbemutató is: moderátorként Majoros Andor, az Alba Regia Táncegyüttes művészeti menedzsere kalauzolja végig a közönséget a néprajzi előadáson. Majoros Róbert, az Alba Regia Táncegyüttes művészeti vezetője és Majorosné Szabó Veronika, az együttes munkatársa, táncpedagógusok néptánc-improvizációkkal színesítik a bemutatót, közben a Szedtevette zenekar muzsikál. A rendezvénysorozat helyszínein filmvetítést is tartanak majd: a Barátság mozi modern hang- és vetítőberendezései valódi moziélménnyel, a 10 nap anyu nélkül című francia vígjátékkal ajándékozzák meg a jelenlevőket.

A kertmozi program része egy zöld kezdeményezés is, a Barátság mozi ugyanis csatlakozott az „Ültess egy fát!” mozgalomhoz, így minden helyszínen egy-egy facsemete őrzi majd az ottani vetítését emlékét – ez a hagyomány folytatódik ezeken a helyszíneken is.

Forrás: Szervezők

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Dinnyési-fertő programok 2020
Dinnyési-fertő programok 2020
  • Dinnyés
2020. október 17.
Honvédfesztivál 2020 Pákozd
Honvédfesztivál 2020 Pákozd
  • Pákozd
2020. szeptember 25 - 29.

Hasonló ajánlatok

Alsószeli Jurtanapok 2021
Alsószeli Jurtanapok 2021
  • Alsószeli
2021. július 2 - 4.

Figyelmébe ajánljuk!

Dinnyési-fertő
Dinnyési-fertő
  • Dinnyés

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Dinnyési programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás