Duna Múzeum programok 2021 Esztergom

Duna Múzeum programok 2021 Esztergom

Kiemelt ajánlat
2021. június 23.

Esztergom egyik legnépszerűbb közgyűjteményi intézménye, a Duna Múzeum a Kölcsey utcában található. Az 1730-ban épült egykori káptalani ház kitárja kapuit a folyók, tavak, a vízi világ és hajózás témakörei iránt érdeklődők előtt. A Duna Múzeum célja, hogy az általános humán, természettudományos és műszaki ismereteket integrálva, a vízzel és más természeti erőforrásokkal való gazdálkodás különböző szempontjait bemutatva tudatosítsa a nagyközönségben a környezet-, klímaváltozás és vízvédelem iránti közös és egyéni felelősséget, kutatásaival és ismeretátadó tevékenységével segítse az egységes ökológiai szemlélet társadalmi méretű kialakítását.


2021.06.23. Madárbarát nap
Ez a nap a madarakról szól! A DINPI Strázsa-hegyi tanösvényén odúkat nézünk, fészket lesünk. Mitől madár a madár? Madárhang, fészek, lábnyom, tollak után nyomozunk. Milyen egy madárbarát kert? Egy kis kézműveskedés után megmozgatjuk magunkat, lesz békaszedés gólyacsőrrel, dobj és mozogj madárként játék, ügyességi feladatok tojással.
Nyárszerdák a Duna Múzeumban
Esztergom
Megnézem
2021.06.25. 19:00 BOTOS Péter + SEBESTYÉN Sára + WOLSKY András különleges tárlatának megnyitója
Megnyitó és tárlatvezetés: Szöllősi-Nagy András
Esztergom
Megnézem
2021.06.30. Színek a természetben
A virágok szépek, színesek, illatosak, kicsik és nagyok, vagy érdekes formájúak. A sokféle növényi trükk mind a beporzók csalogatására szolgál, mellesleg szemet gyönyörködtet. A növények titkos életét egy virágos réten ismerjük meg, színpalettát gyűjtünk, festünk növényekkel. Délután Kemendi Ágnes, a festőnövények nagy ismerője lesz a vendégünk, tintát készítünk, és megismerjük a növényi festékek titkát!
Nyárszerdák a Duna Múzeumban
Esztergom
Megnézem
2021.07.07. Vízre fel!
Amint megismerkedett a csapat, indulunk terepre vízmintákat gyűjteni. Útközben várjuk az ötleteiket tiszta, avagy szennyezett vizet találunk. A múzeumban meg is vizsgáljuk a vízmintákat, izgalmas kísérleteket végzünk. Délután a Vízeum c. kiállítás hajómakettjeit fedezzük fel. Legóból hajókat építünk, tutajt készítünk, megvizsgáljuk a hajókötelet, majd választunk egy kapitányt, aki a matrózoknak illő feladatokat ad!
Nyárszerdák a Duna Múzeumban!
Esztergom
Megnézem
2021.07.14. Legyél te is Vízbiológus!
A Dunavirág Vízibusz (DINPI) egy mobil vízvizsgáló állomás, amolyan interaktív mozgó laboratórium. A kiválasztott vizes élőhelyen vízi gerincteleneket gyűjthetsz és vizsgálhatsz, megismerheted a mikroszkopikus parányokat is. Ismerd meg! Szeresd meg! Védd meg!
Nyárszerdák a Duna Múzeumban
Esztergom
Megnézem
2021.07.21. Öko-nap
Gumikesztyű, bot, zsákok és irány a vízpart, árokpart. Jó munkánk gyümölcse a szép tiszta vízpart lesz! A nap során az tengerpartra is „kiruccanunk”, hogy megnézzük milyen környezeti problémákkal küzdenek az élőlények. Tollas barátaink, a pingvinek pulóverbe öltöztek, vajon miért?
A homokozónk átalakul, benépesítheted a vízi élőlényekké!
Nyárszerdák a Duna Múzeumban
Esztergom
Megnézem
2021.07.28. Erdőfürdőzés Rendes Nikivel
Az erdő fürdőzés során megtapasztalhatod milyen igazán „jelen lenni” az erdőben, átadni magunkat az illatoknak, neszeknek, hangoknak, színeknek, ellazulni… Érzékszervi kalandok, színek, illatok, formák gyűjtése. Land-art az erdőben!
Nyárszerdák a Duna Múzeumban
Esztergom
Megnézem

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG