Turizmus Program

Siófoki Gasztrohétvége

Halloween

Balatoni Őszvarázs

PontyShow Horgászkiállítás

Csoki workshop

Kastély élmények

Európa-élményközpont

Erdőhorváti perec sütés, hétvégi program a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Skanzenben

Kiemelt ajánlat

Egykor az erdőhorváti asszonyok Miskolctól Sátoraljaújhelyig híresek voltak perecükről. A nehéz megélhetés miatt piacokon árulták őket, így tettek szert további bevételre. Ezt a néhány alapanyagból készült tésztát (víz, liszt, só, cukor, élesztő) karika formájúra nyújtják, majd megfőzik, utána pedig a kemencében megsütik. A több hónapig elálló pereceket magában vagy mákkal megszórva és tejjel, vízzel leöntve is fogyasztották.

Kedves Látogató!

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Erdőhorváti kerek perec

Ha kíváncsi az erdőhorváti perec titkára, arra, hogy hogyan készítették, vagy megkóstolná, keresse fel perecsütőnket!

Nyitva: a kiállítás mindig megtekinthető, de az aktív helyszín csak hétvégente üzemel.

Itt található: I. Észak-magyarországi falu, Erdőhorváti lakóház

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Kapcsolódó témák: