Érezd Szombathelyt 2023
Októberben újra vár mindenkit az ősz egyik legjobb gasztrofesztiválja, a siófoki Halfesztivál!
Októberben újra vár mindenkit az ősz egyik legjobb gasztrofesztiválja, a siófoki Halfesztivál!
Csabai Kolbászfesztivál - SZTÁRFELLÉPŐK EGÉSZ SORA ÉRKEZIK AZ IDEI CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁLRA
Csabai Kolbászfesztivál - SZTÁRFELLÉPŐK EGÉSZ SORA ÉRKEZIK AZ IDEI CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁLRA
Szabadság, szerelem...Nyáry Krisztián - Szegő János irodalmi estje
Szabadság, szerelem...Nyáry Krisztián - Szegő János irodalmi estje
Tuning és Retró Fesztivál
Tuning és Retró Fesztivál
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Októberben újra vár mindenkit az ősz egyik legjobb gasztrofesztiválja, a siófoki Halfesztivál!
Októberben újra vár mindenkit az ősz egyik legjobb gasztrofesztiválja, a siófoki Halfesztivál!
Szabadság, szerelem...Nyáry Krisztián - Szegő János irodalmi estje
Szabadság, szerelem...Nyáry Krisztián - Szegő János irodalmi estje

Érezd Szombathelyt 2023

9700 Szombathely , Több helyszínen
Népszerűség

Kulturális és gasztronómiai összművészeti pezsgés Szombathelyen idén negyedik alkalommal. A kulturális és turisztikai programkavalkád több mint 25 helyszínen 100-nál is több programmal várja májustól szeptemberig szinte valamennyi hétvégén a kultúrakedvelő közönséget. Koncertek, mozifilm-vetítések, tárlatvezetések, táncos rendezvények, gasztro-estek, művészeti programok sokasága színesíti a város életét a következő hónapokban.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Érezd Szombathelyt!

2023. májustól szeptemberig

Összművészeti pezsgés májustól szeptemberig Szombathelyen! Érezd Szombathelyt!

Immár negyedik alkalommal, 2023. május 19-től elindul az Érezd Szombathelyt! programsorozat kulturális és turisztikai kavalkádja.

Az idei évben több mint 25 helyszínen 100-nál is több program várja májustól szeptemberig szinte valamennyi hétvégén a kultúrakedvelő közönséget.

Az idei év is számos meglepetést tartogat. Visszatérnek a régi események új tartalommal, helyi kedvencek, új felfedezettek, és bemutatkoznak új programok is, garantáltan megdolgoztatva a látogatók érzékszerveit. Fülbemászó koncertek, szórakoztató mozifilm-vetítések, tudástárunkat bővítő tárlatvezetések, pezsdítő táncos rendezvények, ínycsiklandó gasztro-estek, kreativitásunkat beindító művészeti programok kavalkádja színesíti a város életét a következő hónapokban.

Quadrille Európai Táncfesztivál

A programsorozat idei nyitórendezvénye immáron megszokottan a Quadrille Európai Táncfesztivál, melyhez május 19-én a város főterén Magyarországról kizárólagosan a szombathelyi diákok csatlakoznak szép számmal. A tánc a legnagyobb, egy időben előadott szinkrontánc kategóriában évekkel ezelőtt bekerült a Guiness Rekordok könyvébe is.

Mercedes Oldtimer találkozó és felvonulás

A veterán autók szerelmeseinek ajánljuk a május 20-án a Belvárosban megrendezésre kerülő Mercedes Oldtimer találkozót és felvonulást.

EgySZál Feszt

Népszerű zenekarok frontembereivel készülnek a június 3-4-én tartandó EgySZál Feszt – akusztikus minifesztiválra a Zsinagóga udvarban, ahol Lovasi András, Pásztor Anna, Bérczesi Róbert, Felefánt, Müller Péter Sziámi „egyszál gitáros” előadásait hallhatja a közönség.

Helló nyár! Fesztivál

Június 9-10-én Helló nyár! néven kétnapos nyárindító fesztivállal lobban be a nyár a Történelmi Témaparkban, olyan neves fellépőkkel, mint a Bikini, a Republic, az Animal Cannibals, a Bon Bon, vagy például a helyi kötődésű Mokka zenekar.

Szervusztok, pajtikák! – csepűrágók világtalálkozója

Június 16-18-án kerül megrendezésre a Szervusztok, pajtikák! – csepűrágók világtalálkozója. A program a magyarországi Nemzetközi Színházi Olimpia része, ahol vásári kesztyűsbáb és marionett előadások, bábos mesemondók, újcirkuszi és animációs produkciók, óriásbábos és gólyalábas menetszínházak, változatos és különleges bábtechnikával megvalósított szólójátékok, pantomimelőadások várják nemcsak a legkisebbeket, hanem minden érdeklődőt 0-99 éves korig.

Bloomsday - kortárs művészeti fesztivál

Június 16-17-én az elmaradhatatlan Bloomsday- kortárs művészeti fesztivál veszi kezdetét, hogy emlékezzék James Joyce Ulysses című művére, egy kis ír kultúrát juttatva a város kulturális vérkeringésébe.

Tűzoltók nemzetközi versenye

A tavaly nagy sikerrel zajlott Legerősebb Tűzoltók nemzetközi versenye idén június 23-án visszatér a szombathelyi Főtérre, melynek keretében öt ország mintegy 100 hivatásos, önkéntes tűzoltója méri össze erejét a rendkívüli próbatételen.

Szentiván-éji vigasságok

Június 23-24-én a Csónakázótónál az év leghosszabb napját ünnepeljük a Szentiván-éji vigasságok szabadtéri rendezvénnyel.

Lamantin Jazz Fesztivál

Visszatérnek a megszokott események is, új tartalommal: július 2-8. között 23. alkalommal várja a jazz szerelmeseit az improvizatív zenei tábor a Lamantin Jazz Fesztivál keretei között, melynek helyszíne idén is a Weöres Sándor Színház lesz.

Nyitott városháza

A Nyitott városháza sorozat keretein belül 4 alkalommal különleges hangulatú teraszkoncerteken élvezhetjük a kellemes nyári estéket.

Gasztro programok

Az ízlelőbimbók megdolgoztatására ajánljuk a 108-as Étterem Bucival a világ körül gasztro-utazásait, illetve az Il Gallo Nero étterem grillestjeit. A koktélok és jó borok szerelmeseit a Molo étterem és a Víztorony Bisztró és bár kényezteti zenés kóstolókkal. S akinek mindez nem elég: kellemes nyár esti kerti hangulattal, fröccsterasszal és éjszakai fagylaltozással várja a hűsítő különböző típusaira vágyókat Szombathely legnagyobb múltú családi cukrászata, a Mészáros cukrászda.

Nagy Szombathelyi Kvíz Party

Idei újdonság a Nagy Szombathelyi Kvíz Party, amit július 6-án a Történelmi Témaparkban rendezünk meg. Itt a kocsmakvíz szabályai szerint, játékos formában mérhetik össze szülővárosukról szóló ismereteiket baráti társaságok, munkahelyi közösségek, sportklubok, vagy akár családok is, akik beneveznek a megmérettetésre.

Nagy Gatsby party

A jó hangulat tovább fokozódik a Témaparkban: Nagy Gatsby partyt rendezünk az elektroswing legrangosabb hazai képviselőivel, majd a piknikhangulatot júliusban és augusztusban megismételjük a Merry Go Round és a Wonderfleck Duó segítségével, babzsákon és pléden üldögélős, piknikkosaras, lazulós, rozé-kortyolgatós módon.

„EMLÉK-MŰ-SOR” retroparty

Július 22-én A megújult Emlékmű alatt „EMLÉK-MŰ-SOR” retroparty várja a nagyérdeműt, mellyel megünnepli a város az Emlékmű és környezetének felújítását. Helyi kötődésű énekesek, zenekarok mellett lézershow és fényfestés várja a bulizókat. Retro-cuccban érkezni ér.

SUP- vizes programok

S aki egy kis mozgásra vágyik, annak ajánljuk a július 29-30-án megrendezésre kerülő SUP- vizes programokat a Csónakázótónál.

Király Ferenc nemzetközi labdarúgó emléktorna

Augusztus 12-én lesz a Király Ferenc nemzetközi labdarúgó emléktorna.

Családi délután

Az Agora-Savaria szervezésében az idei évben is nagy szeretettel várják izgalmas Családi délutánra Szombathely apraját-nagyját, július 29-én a Víztoronyhoz, egy hónappal később augusztus 12-én a Csónakázótóhoz, ahol az egész család számára sok szórakoztató és élménydús, közös játékokkal teli programot, önfeledt kikapcsolódást kínálnak. A Víztoronynál kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, illetve egész délután át tartó Csupa-csoda játszóházzal, zenés interaktív gyermekműsorral és Kalózpartyval várják az érdeklődőket, a Csónakázótónál interaktív öko-játék, észpörgető feladatok, átmozgató sportfoglalkozások, játszóház, babasarok és színpadi előadások várja a kicsiket és nagyokat.

„A DAL UGYANAZ MARAD” Zenés kertmozi

A programsorozat bőven tartogat még élményt, hiszen a „A DAL UGYANAZ MARAD” Zenés kertmozi az Emlékmű dombon című tematikus sorozat a klasszikus koncertfilmekből, zenés filmekből és magyar filmvígjátékokból idén is garantálja, hogy Érezzük Szombathelyt!

Lakodalom a Vasi Skanzenben

Lakodalom lesz a Vasi Skanzenben, ahol a Skanzen vaskeresztesi pajtájából indulva, a falu portái között vonulva jelenítik meg a régi idők lakodalmi és az azt megelőző időszak hagyományait. A remények szerint a közönség is csatlakozik a nászmenethez, ehhez táncházat biztosítanak. Álmenyasszonyok feltűnésének, söprűtáncnak és lakodalmi tréfáknak is tanúi lehetnek a látogatók.

Tematikus tárlatvezetések

A kultúra kedvelői a Savaria Múzeum szervezésében számtalan izgalmas, ingyenes tematikus tárlatvezetéssel lehetnek gazdagabbak, legyen szó római étkezési szokásokról, császárokról, Szombathely településfejlődéséről vagy éppen a herendi porcelánról, az ötvösművészetről.

Határvonalak színházi fesztivál

A Weöres Sándor Színház fesztiválja.

Utcaművészeti Fesztivál

Július végén megrendezésre kerül az Utcaművészeti Fesztivál.

Vár a Püspökvár - koncertek

Augusztusban csatlakozik a programkavalkádba az Egyházmegyei Karitasz szervezésében a Vár a Püspökvár- koncertek a szabad ég alatt elnevezésű rendezvény Pál Dénessel és a Fool Moonnal.

Szeptemberben a kutyások örömére együtt ünnepelhetünk a 15. jubileumát ünneplő Fekete István Állatvédő Egyesülettel és négylábú kedvenceinkkel a felelős állattartás jegyében.

A programok többsége ingyenesen látogatható, hiszen azok megvalósítását Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata támogatja.

Találatok száma: 15

Alvég Panzió és Étterem Szombathely

Alvég Panzió és Étterem Szombathely

Panziónk Szombathely keleti városrészén helyezkedik el zöldövezetben. Könnyen és egyszerűen megközelíthető, helyi járatos buszmegálló a panziótól 10 m-re. Zárt parkolónkban körülbelül 30 autó parkolását tudjuk biztosítani. Éttermünkben házias ételekkel, szolid árakkal, panziónkban otthonos, olcsó szobákkal ... Bővebben


Garda Hotel

Garda Hotel

A Garda Hotel Szombathely legszebb részén, a Csónakázó-tó közelében, a városi Fedett Uszoda és Termálfürdő szomszédságában és a gyönyörűen felújított Tófürdő strandtól pár perc sétára található. Jelenleg 3 csillagos szállodaként üzemelünk. Szoba választékunkban található nagyobb méretű, elegáns, ... Bővebben


Herényiek Háza Szombathely

Herényiek Háza Szombathely

A Herényiek Háza Szombathely herényi városrészében a híres Kámoni Arborétum szomszédságában található a Gyöngyös és a Perint patak völgyében, karnyújtásnyira Dunántúl legmagasabb pontjától, az Írottkőtől. Vendégeinket a külső megjelenésében ókori római kori villa hangulatát idéző 2007-ben megújult ... Bővebben


Il Gallo Nero - Fekete Kakas Étterem Panzió Szombathely

Il Gallo Nero - Fekete Kakas Étterem Panzió Szombathely

Az `Il Gallo Nero` Étterem és Panzió Szombathely történelmi belvárosától néhány perces sétányira helyezkedik el. Bővebben


Józsi bácsi Vendéglője és Szállodája Szombathely

Józsi bácsi Vendéglője és Szállodája Szombathely

Szeretettel várjuk minden kedves vendégünket aki Szombathelyen szállást, vendéglőt vagy akár 200 fő befogadására is alkalmas rendezvénytermet keres. Bővebben


P4W Hotel - Residence Szombathely

P4W Hotel - Residence Szombathely

A P4W Hotel-Residence Szombathely Magyarország egyik legrégebben lakott településének központi, de csendes részén várja a kikapcsolódni vágyó vagy munkájuk kapcsán – a Nyugati Királynőnek is nevezett – Szombathelyre látogató vendégeit. Szállodánkban közel négycsillagos ellátásban részesülhet, míg ... Bővebben


Park Hotel Pelikán**** Szombathely

Park Hotel Pelikán**** Szombathely

Park Hotel Pelikán Szombathely. A város szívében, közel a városközponthoz és a történelmi látványosságokhoz, a Pelikán Parkkal szemben található. A szállodában étterem, wellness részleg és konferencia terem várja mind a pihenni vágyó turistákat mind az üzleti utazókat. Bővebben


Sunset Motel

Sunset Motel

Szombathely zöldövezetében várják a bármely irányból könnyen megközelíthető, az amerikai autós motelek stílusában megépített és európai igényeket kielégítő szállodában. A gyönyörű kerttel körbevett Sunset Motel kedvező áron kínálja hotel szintű és minőségű szolgáltatásait. Szállás Szombathelyen, minőség ... Bővebben


Vadász Panzió**** & Étterem

Vadász Panzió**** & Étterem

A panzióban a mai designnak megfelelő szobákat alakítottunk ki, így szolgálva minden kedves vendégünk kényelmét. Hangulatos, árnyas belső kerthelyiségünk gyermekbarát játszótérrel van felszerelve. Panziónk kiváló választás mindenkinek, aki akár üzleti útra érkezik, akár családdal vagy baráti ... Bővebben


Wagner Hotel & Étterem Szombathely

Wagner Hotel & Étterem Szombathely

A Wagner Vendégudvar Hotel & Étterem Szombathely belvárosában immáron három generáció óta várja a Szombathelyre érkező turistákat, látogatókat. A családias hangulatú hotelben 12 szoba található, melyek mindegyike kiválóan felszerelt. Bővebben


1 2   


Találatok száma: 21

Alvég Panzió és Étterem Szombathely

Alvég Panzió és Étterem Szombathely

Panziónk Szombathely keleti városrészén helyezkedik el zöldövezetben. Könnyen és egyszerűen megközelíthető, helyi járatos buszmegálló a panziótól 10 m-re. Zárt parkolónkban körülbelül 30 autó parkolását tudjuk biztosítani. Éttermünkben házias ételekkel, szolid árakkal, panziónkban otthonos, olcsó szobákkal ... Bővebben


Il Gallo Nero - Fekete Kakas Étterem Panzió Szombathely

Il Gallo Nero - Fekete Kakas Étterem Panzió Szombathely

Az `Il Gallo Nero` Étterem és Panzió Szombathely történelmi belvárosától néhány perces sétányira helyezkedik el. Bővebben


Józsi bácsi Vendéglője és Szállodája Szombathely

Józsi bácsi Vendéglője és Szállodája Szombathely

Szeretettel várjuk minden kedves vendégünket aki Szombathelyen szállást, vendéglőt vagy akár 200 fő befogadására is alkalmas rendezvénytermet keres. Bővebben


Mészáros Cukrászda Szombathely

Mészáros Cukrászda Szombathely

Hagyomány- és családtisztelet, ízek és illatok kavalkádja. Torták, sütemények, fagylaltok - minden, ami megédesíti az életet! Szombathelyen évtizedek óta ezt nyújtja, erről híres - A Mészáros! Gyerünk, menjünk a Mészároshoz, és együnk egy jó fagyit vagy süteményt! Bővebben


Vadász Panzió**** & Étterem

Vadász Panzió**** & Étterem

A panzióban a mai designnak megfelelő szobákat alakítottunk ki, így szolgálva minden kedves vendégünk kényelmét. Hangulatos, árnyas belső kerthelyiségünk gyermekbarát játszótérrel van felszerelve. Panziónk kiváló választás mindenkinek, aki akár üzleti útra érkezik, akár családdal vagy baráti ... Bővebben


Wagner Hotel & Étterem Szombathely

Wagner Hotel & Étterem Szombathely

A Wagner Vendégudvar Hotel & Étterem Szombathely belvárosában immáron három generáció óta várja a Szombathelyre érkező turistákat, látogatókat. A családias hangulatú hotelben 12 szoba található, melyek mindegyike kiválóan felszerelt. Bővebben


Ziccer Vendéglő Szombathely

Ziccer Vendéglő Szombathely

Friss és minőségi alapanyagokból, házias receptek alapján készítjük ételeinket. Hetente frissülő menükínálattal várjuk vendégeinket családias hangulatban. Bővebben


Öreg Sam Sörkert és Étterem Szombathely

Öreg Sam Sörkert és Étterem Szombathely

Házias, magyaros konyhával várjuk kedves vendégeinket az egyetem szomszédságában. Külön büszkeségünk a kerthelyiségünk (téli-nyári), mely felejthetetlen élményt és kikapcsolódást nyújt a gasztronómia szerelmeseinek. Térjen be egy menüre, randevúra, családi összejövetelre - nem fog csalódni kollégáink ... Bővebben


AFRI Cafe & Bar

AFRI Cafe & Bar

Sok szeretettel fogadunk afrikai hangulatot idéző bárunkba, ahol nem csak egy tökéletes kávéval várunk. Bővebben


Broadway Club Cafe Szombathely

Broadway Club Cafe Szombathely

Kulturális központ a város szívében. Jó mozi, legújabb filmslágerek, filmsikerek. Nívós kávézó, bárzenével, kávé, ital és étel különlegességekkel. Zenés terasz , élőzene. Kiváló koncert helyszín. Bővebben


1 2 3   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok


Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok