Savaria Történelmi Karnevál helyett Savaria Napok és Borfesztivál 2021 Szombathely
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Savaria Történelmi Karnevál helyett Savaria Napok és Borfesztivál 2021 Szombathely


Ugyan idén a Savaria Történelmi Karnevál elmarad, augusztus utolsó hétvégéjén sem marad programok nélkül Szombathely. Savaria Napok és Borfesztivál címmel három napos rendezvényre várunk mindenkit 2021. augusztus 27-29-én a város több pontján: a Fő téren, a Történelmi Témaparkban, az Iseumban, a Berzsenyi téren, a Víztoronynál és a Romkertben. Amennyiben a jogszabályi előírások nem változnak augusztus végéig, a program védettségi igazolvány nélkül látogatható.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Savaria Napok 2021

Augusztus utolsó hétvégéjére Szombathely kicsit újra Savariává változik, hogy megidézze a város egykori római alapítóit, és víg forgataggal búcsúztassa a nyarat. Ebben az évben a nyilvánvaló pénzügyi nehézségek és a tervezési időszakban beláthatatlan, esetlegesen várható járványügyi helyzet miatt a város sajnos nem tudja megrendezni a Savaria Történelmi Karnevált, de a szervezők mindent elkövettek azért, hogy a Karnevál programjának közönségkedvenc elemei is megjelenjenek a Savaria Napokon.

Így a sokak által szeretett Borok utcája Borfesztivál néven beköltözik a Fő térre, ahol olyan kiváló magyar pincészetek vendégeskednek majd, mint a Laposa, a Blum, a Garamvári pince, Tiffán Imre pincészete vagy a Bezerics Borház. A szervezők arra törekedtek hogy a rendezvényen minél több helyi vállalkozás megjelenhessen, első körben nekik ajánlottak a szervezők lehetőséget a hangsúlyozottan méltányos árú megjelenésre, így a gasztronómiai kínálatban számos helyi vendéglátóssal találkozhatunk majd. A Fő téri színpadon a magyar könnyűzenei fesztiválok állandó szereplői lépnek fel, de természetesen a fellépők kiválasztásánál is fontos szempont volt a helyi kötődésű művészek, zenekarok szerepeltetése is. A zenei paletta a hatvanas évek rockabilly zenéjétől a nyolcvanas évek alter-pop-zenéjén, a harmincas-negyvenes évek gipsy-jazz-muzsikáján, a két háború közti Budapest füstös bárjainak zenéjén és a countryn és az indie-rockon át egészen az ír folk-punk-rockig és a korunk reggae, ska, punk és latin zenéjét egybeolvasztó, meghatározhatatlan stílusú és fergeteges hangulatot teremtő Ocho Macho-ig terjed majd a színpadon: itt lesz többek között a Mágikus Mintha, a KFT, a Swing á la Django, a Budapest Bár, a Varnyú Country, a Soulwave és a Firkin.

A Történelmi Témapark igazi időutazásra hívja a Savaria Napok látogatóit. A Sextus Palpellius Hister helytartó savariai udvarába tévedt időturistákat katonai hagyományőrző bemutatók és színes, római kori tábori élet várja. A Kr. utáni 1. és 3-4. századi római és germán hadviselés mellett bronzműves és fegyverkovács műhely is helyet kap a parkban és megismerkedhetünk a római gabonafajtákkal, feldolgozásuk módjával is. Ebben szombaton közreműködik majd a Colonia Claudia Savariensum, azaz Savaria város északi szomszédságában (a mai Kőszegen) született, de birodalomszerte ismert pékmester, Sabillus Liberfilius (Szabi, a pék) is, aki számos kovászolós trükk mellett a római focaccia-készítés rejtelmeibe avatja majd be a szombathelyi "kovászcimbiket" és az érdeklődőket. Nem hiányozhatnak a programból a savariai közönség kedvencei sem: találkozhatunk majd a város alapításában kulcsszerepet játszó XV. Apollinaris legio katonáit megjelenítő Savaria Legio Egyesülettel, a Collegium Gladiatorium acélos izmú gladiátoraival és a lovasíjászat világhírű apostolával, Kassai Lajossal is.

Iseum

A Római Birodalom több mint félszáz ismert Isis-temploma közül az 1955-ben, Szombathelyen megtalált savariai Iseum a harmadik legnagyobb ilyen komplexum volt. Minden bizonnyal az Isis-tisztelet egyik legfontosabb kultuszhelye lehetett a hatalmas épületegyüttes. Falai között a Savaria Napok keretében újjáélednek az antik római hétköznapok. Isis-szertartások, kincskereső és sírbontó kalandok, római per és római esküvő, ókori fazekasok és az antik üvegművészet remekei várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak olyan jeles római múzeumok is, mint Azaum, Gorsium és Baláca.

Folkudvar (Berzsenyi tér)

A megszámlálhatatlan magyar és nemzetközi díjjal kitüntetett Ungaresca Táncegyüttes szervezésében megvalósuló programok nem titkolt célja a népzene és néptánc megismertetése és megszerettetése az érdeklődő közönséggel. A műfajt professzionális szinten űző felnőtt zenekarok és tánccsoportok mellett a fiatal korosztály is megmutatja tudását és tehetségét a Berzsenyi téri helyszínen, az esti időszakban pedig bárki csatlakozhat a táncházi forgataghoz. A színes színpadi programok mellett a régió helyi termelőinek és kézműveseinek portékáiból is alkalmunk nyílik majd válogatni a vásárban.

KRESZ-park

Szombathely legújabb turisztikai attrakciója és egyben kulturális helyszíne a Víztorony. Az árnyas fák között a magasba törő ikonikus építmény tövébe a szervezők a Savaria Napok legifjabb látogatóit várják. Az időutazó játék egy Szent Márton korabeli ókori „miniváros” díszletei között játszódik, felidézve az ókori Savaria életét, az itt élt emberek és gyermekek mindennapjait. Jellegzetes épületek, történetek elevenednek meg a játékváros falain belül, ahol a résztvevők látogatást tehetnek a római fórumon, a helytartói palotában, a fazekas és a kereskedő műhelyében, a római csatorna labirintusában. 7 próba, 7 játék! Kalandra fel!   

Romkert

Városunk és a Nyugat-Dunántúl legnagyobb összefüggő régészeti kertje az egykori Püspökkert hatalmas fáinak árnyékában megbújó Romkert. Az 1938-ban felfedezett római emlékek közül kiemelkedik a Borostyánkőútként elhíresült, valójában inkább feltehetően a város falain kívül húzódó egykori "elkerülőút" kb. 50 méteres szakasza. A több különböző római és középkori leletréteget bemutató szabadtéri múzeum valódi arcát igazán csak szakavatott tárlatvezetés során mutatja meg a kíváncsi látogatóknak. A Járdányi Paulovics István Romkertben a Savaria Napokon szombaton és vasárnap 10:30 és 14:30 órakor várja tárlatvezetés az érdeklődőket.

Püspöki Palota

A Püspöki Palota kertjében az Isis Big Band jótékonysági koncertjén a Swing örökzöld dallamain utazhatunk vissza a jazz aranykorába. A népszerű zenekar koncertjén Horváth Meggie és Dell'amico Romeo is közreműködik.

Vasi Skanzen

A Falumúzeumban augusztus 29-én 15:00 órakor kezdődő Tündérkert a Vasi Skanzenben címmel rendezett tárlatvezetésen ismerkedhetünk meg Vas megye falvainak egykori növényi környezetével: az e tájra jellemző erdei fákkal és cserjékkel, szőlő- és gyümölcs-tájfajtákkal.

A rendezvény helyszínei védettségi kártya és egyéb korlátozás nélkül látogathatók. Ez alól egyedül a közvetlenül Fő téren álló nagyszínpad előtti terület képez kivételt, ahol a hatályos járványügyi óvintézkedéseknek megfelelően csak védettségi igazolvánnyal lehet tartózkodni.

Programok helyszín szerinti bontásban

Fő tér

2021. augusztus 27.
14:00 Capito Gitárklub
16:30 A Nyughatatlan Zenekar
18:00 Rope Skipping Team Szombathely ’25- Ugorj be velünk Szombathely 25 pontjára!
19:00 Mágikus Mintha koncert
21:30 KFT. Zenekar koncertje

2021. augusztus 28.
10:30 Alma zenekar gyermekkoncertje
14:00 Capito Gitárklub
16:30 Swing à la Django
19:00 Stereo Swing koncert
21:30 Budapest Bár koncert

2021. augusztus 29.
10:30 Varnyú Country Együttes gyermekkoncert
14:00 Capito Gitárklub
16:30 Soulwave koncert
19:00 Ocho Macho együttes koncertje
21:00 Firkin Együttes

Történelmi Témapark

2021. augusztus 27. Péntek
18:00 A Savaria Napok ünnepélyes megnyitója az ősi római ünnep, a Volturnalia keretében zajlik. Volturnus a folyóvizek és Tiberis istene volt az antik Rómában, ünnepét éppen augusztus 27. napján tartották Róma polgárai.

2021. augusztus 28. Szombat

9:30-18:00 Tábori élet
10:00 - Római legiók seregszemléje - Legio XV Apollinaris COH II; Legio I Adiutrix; Legio Leonum Valentiniani; Lanciarii Savariensis; Colonia Rostallo
10:20 - Colonia Rostallo, Legio XV Apollinaris Cohors II, Terra Dacica, a Hasta Nomadorum Egyesület és a Jaurinum Történeti Társaság - Római, dák, szarmata, és korai germán hadviselés az 1-2. században
10:40 - Collegium Gladiatorium - élő történelemóra Pannonia legnagyobb gladiátoriskolájának tagjaival: a gladiátorok élete az antik Rómában.
11:10 - Kassai Lajos és tanítványai - Kassai Lajost és a lovasíjászatot nem kell bemutatni a szombathelyi közönségnek.
11:30 - A Vita Romana élő történelemórája: Mit ettek a római polgárok? Kenyeret, húst, zöldséget és gyümölcsöt - na de milyet? Felismered az ókori alapanyagokat? Kipróbálod a tudásodat a korabeli gabonákat, fűszereket illetően? Az egyesület standjánál megismerkedhetünk az ókori gasztronómia titkaival.
11:40 - Az élő történelemóra a Vita Romana standjánál folytatódik, ezzel kezdetét veszi a Tábori élet
● A Vita Romana standja mellett találkozhatunk Sabyllus Liberfilius 21. századi reinkarnációjával, azaz Szabival, a pékkel, aki a római focaccia sütésének és a kovász használatának rejtelmeibe avatja be a nagyérdeműt.
● A Jaurinum Győri Történeti Társaság markomann táborában annak a germán népcsoportnak az életmódját és fegyvereit ismerhetjük meg, akiknek Marcus Aurelius legioi ellen vívott háborúját a nagysikerű Gladiátor című film vitte vászonra. 
● A Collegium Gladiatorium, Pannonia provincia legnagyobb ludusa, azaz gladiátoriskolája ugyancsak impozáns táborral várja azokat, akik kíváncsiak a római kor szupersztárjainak mindennapjaira.
● A Savaria Legio Egyesület, az általuk megjelenített Legio XV. Apollinaris veteránjai egészen biztosan szerepet kaptak Savaria Kr. u. 50 körüli alapításában is. Táboruk a Duna menti Brigetioból (Szőny) érkező Legio I. Adiutrix táborával együtt a római erődrészlet-rekonstrukcióban kap helyet, itt a korai principátus (Kr. u. 1. sz.) és a 3-4. századi római legionáriusok viseletével és harcmodorával ismerkedhetünk.
● A Savariában először táborozó Colonia Rostallo a principátus korának hadviselését és civil életét jeleníti meg, táboruk az erőd falain kívül található a Témaparkban. Táborukban megismerkedhetünk római civil viseletek szabályaival és a nemezelés technikájával is.
● Szent Márton korának fegyvereit és viseletét mutatja be a Lanciarii Savariensis. A Savariában állomásozó palotagárda alakulatban szolgált a 316-ban Savariában született Szent Márton apja is.
● Az Északi Gárda, azaz a Nordegard táborában a marcona északi harcosok, a gepidák és a longobárdok népvándorlás korabeli viseletét és eszközeit ismerhetjük meg.
● A Kenaz Manufaktúra táborában longobárd kézművesek készítenek népvándorlás kori bőr használati tárgyakat készítenek.
● Idén először találkozhatunk két ősi, az ókori fegyvergyártásban is fontos szerephez jutó mesterség művelőivel. Kocsy Márton majd’ három évtizede keresi kovácsként a kenyerét, Európa számos rendezvényén mutatta már be tudását, ezúttal Savariában kerülnek ki pörölye alól a legkülönfélébb vastárgyak. Bíró Csaba 18 esztendeje foglalkozik bronzöntéssel, ma hazánk egyik legismertebb történelmi bronzművese.
13:30 - Északi Gárda, Legio I. Adiutrix, Legio Leonum Valentiniani, Lanciarii Savarienses - kvád-szarmata betörés Pannóniába
13:50 - Collegium Gladiatorium - Pompeiit Kr. u. 79-ben pusztította el a Vezúv gigantikus kitörése, sok gladiátor is áldozatul esett a tragédiának. Fiktív játékukban a Collegium Gladiatorium tagjai a Pompeii katasztrófát túlélő gladiátorokat idézik meg, akik harcos áldozatot mutatnak be Vulcanusnak, a tűzhányók istenének.
14:20 - Kassai Lajos és tanítványai - lovasíjász bemutató
14:40 - Legio I. Adiutrix; Legio XV Apollinaris - milyen volt a római “tüzérség”? Mit keres egy skorpió, egy onager, azaz vadszamár a rómaiak fegyvertárában? Mi volt a szerepe az íjászoknak a reguláris római hadseregben? Mindezt megtudhatjuk két legio bemutatójából.
15:00 - Colonia Rostallo - mik a lehetőségei és a korlátai az autentikus principátus korabeli katonai viselet megjelenítésének? Hogy tudjuk ma hitelesen megidézni Augustus korának reguláris hadseregét? Az egyesület régész és történész tagjai bemutatják, hogy milyen lehet egy principátus korabeli hiteles viselet és fegyverzet rekonstrukció.
15:15 - Colonia Rostallo, Legio XV Apollinaris Cohors II, Északi Gárda - a markomannok és a kvádok már a Krisztus utáni 1. században betörtek a frissen elfoglalt Pannónia területére. A bemutató során egy markomann rajtaütést idéznek meg a harcosok.
15:30 - Katonai hagyományőrző csapatok teljes seregszemléje, amiből megtudhatjuk, hogy hol mit láthatunk a Történelmi Témaparkban felvert táborokban.
16:00 - Tábori élet
18:00 - A Témapark bezárja kapuit.

2021. augusztus 29. Vasárnap

9:30 - 18:00 Tábori élet
10:00 - római legiók seregszemléje - Legio XV Apollinaris COH II; Legio I Adiutrix; Legio Leonum Valentiniani; Lanciarii Savariensis; Colonia Rostallo
10:20 - Colonia Rostallo, Legio XV Apollinaris Cohors II, Hasta Nomadorum Egyesület - Római, szarmata hadviselés az 1-2. században
10:40 - Collegium Gladiatorium - élő történelemóra Pannonia legnagyobb gladiátoriskolájának tagjaival: a gladiátorok élete az antik Rómában.
11:10 - Kassai Lajos és tanítványai -
11:30 - A Vita Romana élő történelemórája: Mit ettek a római polgárok?
11:40 - Az élő történelemóra a Vita Romana standjánál folytatódik, ezzel kezdetét veszi a Tábori élet
● A Jaurinum Győri Történeti Társaság markomann tábora
● A Collegium Gladiatorium, gladiátoriskolájának impozáns tábora
● A Savaria Legio Egyesület tábora és  a Duna menti Brigetioból (Szőny) érkező Legio I. Adiutrix tábora
● Colonia Rostallo a principátus korának hadviselését és civil életét jeleníti meg
● Szent Márton korának fegyvereit és viseletét mutatja be a Lanciarii Savariensis.
● Az Északi Gárda, azaz a Nordegard tábora
● Kocsy Márton fegyverkovács
●  Bíró Csaba bronzöntő
13:30 - Északi Gárda, Legio I. Adiutrix, Legio Leonum Valentiniani, Lanciarii Savarienses - kvád-szarmata betörés Pannóniába
13:50 - Collegium Gladiatorium gladiátoriskola bemutatója
14:20 - Kassai Lajos és tanítványai - lovasíjász bemutató
14:40 - Legio I. Adiutrix; Legio XV Apollinaris - milyen volt a római “tüzérség? -  bemutató.
15:00 - Colonia Rostallo -hiteles viselet és fegyverzet rekonstrukció- bemutató.
15:15 - Colonia Rostallo, Legio XV Apollinaris Cohors II, Északi Gárda bemutatója
15:30 - Katonai hagyományőrző csapatok teljes seregszemléje
16:00 - Mars-szertartás - A Nova Roma és a jelenlévő római katonai hagyományőrző alakulatok közreműködésével.
16:30 - Tábori élet
17:00 - Távolról érkezett hagyományőrző barátaink táborbontása
18:00 - A Témapark bezárja kapuit.
Belépőjegy árak a témapark  programjaira
felnőtt: 2.200,- Ft
Szent Márton kártyával: 2.000,-
Diák/nyugdíjas: 1500,- Ft
6 év alattiaknak és 70 év felettieknek ingyenes a belépés.

Iseum

2021. augusztus  28-29. szombat-vasárnap, 10:00-18:00 óráig

10.00-18.00 Kalandra fel! - kincskeresés, sírbontás és egyéb izgalmak! - Játokos ismerkedés a régészek munkájával - a Vasi Múzeumbarát Egylet, a Panniculus Régiségtani Egylet és az Iseum Savariense munkatársai közreműködésével.
10.00-18.00 A római fazekasság és termékei - Kézműves bemutató és vásár Udvardi Balázs restaurátorral
10.00- 18.00 Hetessy Gábor üvegművész antik római üvegtárgyai - vásár és üvegmozaik készítés
10:15 Templomnyitó szertartás: Apuleius antik író és Isis pap alapján rekonstruált szöveggel
10:30 Hol volt, hol nem volt…. volt egyszer egy Iseum - rendhagyó tárlatvezetés az Iseum állandó kiállításában
11:00 Séta az ókori Savariában – OTP Bank alatti római városrészlet megtekintése szakmai vezetéssel, előzetes bejelentkezés alapján (egységes ár: 1.000 Ft, bejelentkezés helye és jegyvásárlás az Iseum Savariense jegypénztáránál).
11:30 római per (Nova Roma)
14:00 római esküvő (Nova Roma)
14:30 Tévhitek és újdonságok Savariából – rendhagyó tárlatvezetés a Savaria Underground című időszaki kiállításban
15:00 Séta az ókori Savariában – OTP Bank alatti római városrészlet megtekintése szakmai vezetéssel, előzetes bejelentkezés alapján (egységes ár: 1.000 Ft/fő, bejelentkezés helye és jegyvásárlás az Iseum Savariense jegypénztáránál).
16:00 Navigium Isidis – Isis istennő hajójának jelképes vízrebocsátása Isis papjaival és papnőivel – rekonstruált szertartás
17:00 Weixelbaum János előadása Mithrasról
17:45 Templomzáró szertartás
Belépőjegy árak az Iseumi programokra:
felnőtt: 2.500,- Ft
Szent Márton kártyával: 2.000,-
Diák/nyugdíjas: 1250,- Ft
6 év alattiaknak és 70 év felettieknek ingyenes a belépés.
Az OTP alatti csatornavezeték megtekintésének belépőjegy ára egységesen 1.000,- forint, amihez elő

Berzsenyi Tér - Folkudvar

2021. augusztus 28. szombat:

10.30 – 11.30 Horgas Béla: A fabatkák kertje, a Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös előadása
14.00 – 14.30 Ungaresca Senior Együttes előadása
15.00 – 16.00 Bagi Muharay Népi Együttes előadása
16.00 – 17.00 Ungaresca Táncegyüttes előadása
18.00 – 19.00 Tükrös Zenekar koncertje
19 órától táncház a Tükrös Együttessel és az Ungaresca Táncegyüttessel.

2021. augusztus 29. vasárnap:
10.30 – 11.30 Kukoricza Jancsi, a Vitéz! a Kuttyomfitty Társulat előadása
13.30 – 14.30 Dr. Pesovár Ernő AMI csoportjainak műsora
15.00 – 16.00 Boglya Együttes koncertje
16.00 – 16.45 Nyugat-magyarországi regionális szólótáncosok műsora
17.30  Koprive Tamburazenekar koncertje
18.30 horvát táncház a Koprive Tamburazenekarral és a Gradišće Horvát Kulturális Egyesület táncosaival
19.00  táncház a Boglya Népzenei Együttessel és az Ungaresca Táncegyüttessel.
A programok ingyenesen látogathatók.

Jegyárak

Történelmi Témapark: felnőtt: 2.200 Ft, Szent Márton kártyával: 2.000 Ft, Diák/nyugdíjas: 1.500 Ft. 6 év alattiaknak és 70 év felettieknek ingyenes a belépés.
Katonatörténeti Kiállítás – Aréna u. 8.: A „Római legiótól a Magyar Honvédségig” alcímet viselő, a Szombathelyi Helyőrség katonai múltjába bevezető kiállítás a Történelmi Témaparkba megváltott jegyekkel ingyenesen látogatható.
Iseum Savariense: felnőtt: 2.500 Ft, Szent Márton kártyával: 2.000 Ft, Diák/nyugdíjas: 1.250 Ft. 6 év alattiaknak és 70 év felettieknek ingyenes. Az OTP Bank alatti szakmai vezetés ára egységesen 1.000 Ft, amihez előzetes regisztráció szükséges (maximum létszám: 15 fő/ vezetés) (regisztráció  10.00 és 17.30 között).
Romkert: teljes árú (felnőtt): 600 Ft, 26 év alatti és nyugdíjas jegy: 300 Ft. Hat éves kor alatt a Romkert ingyenesen látogatható. A belépőjegy ára a meghirdetett tárlatvezetések árát tartalmazza.
A Vasi Skanzen augusztus 29-én ingyenesen látogatható – beleértve ebbe a tárlatvezetést is.

Forrás: Fesztivál közösségi oldala

Találatok száma: 15

Alvég Panzió és Étterem Szombathely

Alvég Panzió és Étterem Szombathely

Panziónk Szombathely keleti városrészén helyezkedik el zöldövezetben. Könnyen és egyszerűen megközelíthető, helyi járatos buszmegálló a panziótól 10 m-re. Zárt parkolónkban körülbelül 30 autó parkolását tudjuk biztosítani. Éttermünkben házias ételekkel, szolid árakkal, panziónkban otthonos, olcsó szobákkal ... Bővebben


Ciao Amico Pizzeria Kávézó és Hotel

Ciao Amico Pizzeria Kávézó és Hotel

A Ciao Amico vendéglátóipari és szórakoztató centrum a régió nyugati kapujában, az osztrák határtól 10 km-re, Szombathelyen, a Bucsui határátkelő felőli elkerülő, valamint a Kőszegi határátkelőtől érkező 87-es út városba érkezésénél található. Szombathely egyedüli és legnagyobb ilyen jellegű ... Bővebben


Garda Hotel

Garda Hotel

A Garda Hotel Szombathely legszebb részén, a Csónakázó-tó közelében, a városi Fedett Uszoda és Termálfürdő szomszédságában és a gyönyörűen felújított Tófürdő strandtól pár perc sétára található. Jelenleg 3 csillagos szállodaként üzemelünk. Szoba választékunkban található nagyobb méretű, elegáns, ... Bővebben


Hotel Claudius****

Hotel Claudius****

Szállodánk a város legszebb zöldövezeti részén fekszik gyönyörű kilátást biztosítva a festői környezetű Csónakázó-tóra. 97 szobával várjuk az utazókat, melyek mindegyike légkondicionált, telefonnal, televízióval, minibárral felszerelt. 200 főt befogadni képes légkondicionált és technikailag felszerelt ... Bővebben


Il Gallo Nero - Fekete Kakas Étterem Panzió Szombathely

Il Gallo Nero - Fekete Kakas Étterem Panzió Szombathely

Az `Il Gallo Nero` Étterem és Panzió Szombathely történelmi belvárosától néhány perces sétányira helyezkedik el. Bővebben


Józsi bácsi Vendéglője és Szállodája Szombathely

Józsi bácsi Vendéglője és Szállodája Szombathely

Szeretettel várjuk minden kedves vendégünket aki Szombathelyen szállást, vendéglőt vagy akár 200 fő befogadására is alkalmas rendezvénytermet keres. Bővebben


P4W Hotel - Residence Szombathely

P4W Hotel - Residence Szombathely

A P4W Hotel-Residence Szombathely Magyarország egyik legrégebben lakott településének központi, de csendes részén várja a kikapcsolódni vágyó vagy munkájuk kapcsán – a Nyugati Királynőnek is nevezett – Szombathelyre látogató vendégeit. Szállodánkban közel négycsillagos ellátásban részesülhet, míg ... Bővebben


Park Hotel Pelikán**** Szombathely

Park Hotel Pelikán**** Szombathely

Park Hotel Pelikán Szombathely. A város szívében, közel a városközponthoz és a történelmi látványosságokhoz, a Pelikán Parkkal szemben található. A szállodában étterem, wellness részleg és konferencia terem várja mind a pihenni vágyó turistákat mind az üzleti utazókat. Bővebben


Sunset Motel

Sunset Motel

Szombathely zöldövezetében várják a bármely irányból könnyen megközelíthető, az amerikai autós motelek stílusában megépített és európai igényeket kielégítő szállodában. A gyönyörű kerttel körbevett Sunset Motel kedvező áron kínálja hotel szintű és minőségű szolgáltatásait. Szállás Szombathelyen, minőség ... Bővebben


Vadász Panzió**** & Étterem

Vadász Panzió**** & Étterem

A panzióban a mai designnak megfelelő szobákat alakítottunk ki, így szolgálva minden kedves vendégünk kényelmét. Hangulatos, árnyas belső kerthelyiségünk gyermekbarát játszótérrel van felszerelve. Panziónk kiváló választás mindenkinek, aki akár üzleti útra érkezik, akár családdal vagy baráti ... Bővebben


1 2   


Találatok száma: 17

Alvég Panzió és Étterem Szombathely

Alvég Panzió és Étterem Szombathely

Panziónk Szombathely keleti városrészén helyezkedik el zöldövezetben. Könnyen és egyszerűen megközelíthető, helyi járatos buszmegálló a panziótól 10 m-re. Zárt parkolónkban körülbelül 30 autó parkolását tudjuk biztosítani. Éttermünkben házias ételekkel, szolid árakkal, panziónkban otthonos, olcsó szobákkal ... Bővebben


Ciao Amico Pizzeria Kávézó és Hotel

Ciao Amico Pizzeria Kávézó és Hotel

A Ciao Amico vendéglátóipari és szórakoztató centrum a régió nyugati kapujában, az osztrák határtól 10 km-re, Szombathelyen, a Bucsui határátkelő felőli elkerülő, valamint a Kőszegi határátkelőtől érkező 87-es út városba érkezésénél található. Szombathely egyedüli és legnagyobb ilyen jellegű ... Bővebben


Il Gallo Nero - Fekete Kakas Étterem Panzió Szombathely

Il Gallo Nero - Fekete Kakas Étterem Panzió Szombathely

Az `Il Gallo Nero` Étterem és Panzió Szombathely történelmi belvárosától néhány perces sétányira helyezkedik el. Bővebben


Józsi bácsi Vendéglője és Szállodája Szombathely

Józsi bácsi Vendéglője és Szállodája Szombathely

Szeretettel várjuk minden kedves vendégünket aki Szombathelyen szállást, vendéglőt vagy akár 200 fő befogadására is alkalmas rendezvénytermet keres. Bővebben


Mészáros Cukrászda Szombathely

Mészáros Cukrászda Szombathely

Hagyomány- és családtisztelet, ízek és illatok kavalkádja. Torták, sütemények, fagylaltok - minden, ami megédesíti az életet! Szombathelyen évtizedek óta ezt nyújtja, erről híres - A Mészáros! Gyerünk, menjünk a Mészároshoz, és együnk egy jó fagyit vagy süteményt! Bővebben


Vadász Panzió**** & Étterem

Vadász Panzió**** & Étterem

A panzióban a mai designnak megfelelő szobákat alakítottunk ki, így szolgálva minden kedves vendégünk kényelmét. Hangulatos, árnyas belső kerthelyiségünk gyermekbarát játszótérrel van felszerelve. Panziónk kiváló választás mindenkinek, aki akár üzleti útra érkezik, akár családdal vagy baráti ... Bővebben


Wagner Hotel & Étterem Szombathely

Wagner Hotel & Étterem Szombathely

A Wagner Vendégudvar Hotel & Étterem Szombathely belvárosában immáron három generáció óta várja a Szombathelyre érkező turistákat, látogatókat. A családias hangulatú hotelben 12 szoba található, melyek mindegyike kiválóan felszerelt. Bővebben


Ziccer Vendéglő Szombathely

Ziccer Vendéglő Szombathely

Friss és minőségi alapanyagokból, házias receptek alapján készítjük ételeinket. Hetente frissülő menükínálattal várjuk vendégeinket családias hangulatban. Bővebben


Öreg Sam Sörkert és Étterem Szombathely

Öreg Sam Sörkert és Étterem Szombathely

Házias, magyaros konyhával várjuk kedves vendégeinket az egyetem szomszédságában. Külön büszkeségünk a kerthelyiségünk (téli-nyári), mely felejthetetlen élményt és kikapcsolódást nyújt a gasztronómia szerelmeseinek. Térjen be egy menüre, randevúra, családi összejövetelre - nem fog csalódni kollégáink ... Bővebben


Domus Mensa Étterem Szombathely

Domus Mensa Étterem Szombathely

Szombathely Derkovits városrészén, a DOMUS​ ​Üzletház emeletén hétfőtől szombatig várjuk naponta változó és gazdag​ ​állandó​ ​kínálatainkkal vendégeinket! Ételeink​ ​nagyanyáink szerető gondosságával kerülnek az​ ​asztalokra, a múltat idéző klasszikus ízek keverednek​ a modern konyhában oly​ ​fontos ... Bővebben


1 2   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Winelovers Grand Borfesztivál 2022 Budapest
Winelovers Grand Borfesztivál 2022 Budapest
  • Budapest
  • VII. kerület
2022. március 26.
Vonyarci Boros Forgatag 2022
Vonyarci Boros Forgatag 2022
  • Vonyarcvashegy
2022. július 27 - 31.
Vadpörkölt Fesztivál Zalaegerszeg 2022
Vadpörkölt Fesztivál Zalaegerszeg 2022
  • Zalaegerszeg
2022. szeptember 1 - 30.

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
9700 Szombathely , Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események