Július 19. és 21. között újra csúcsra járatjuk a bulit a 26. Harkányi Fürdőfesztiválon!
Július 19. és 21. között újra csúcsra járatjuk a bulit a 26. Harkányi Fürdőfesztiválon!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?

Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál 2018


Ezotéria - tudomány - természetgyógyászat - művészet. A Természetgyógyász Magazin XXII. Ezoterikus Karácsonyi fesztiválját 2018. december 2-án vasárnap 9-től 19 óráig rendezik meg a budapesti Villányi úti Konferenciaközpontban. Ezoterikus és természetgyógyászati előadások, művészeti programok, ingyenes állapotfelmérés, tanácsadás, biobüfé, kiállítások, vásár.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A tudatalatti hatalma - ez a mottója a Természetgyógyász Magazin idei karácsonyi fesztiváljának.

Az ezoterikus közélet és az alternatív gyógyászat legjobb neveit felsorakoztató előadók mellett ezúttal igazi szakmai potentát fémjelzi a rendezvényt prof. dr. Boros G. László biokémikus-orvos, a Kalifornia Egyetem (UCLA) tanára személyében, akinek egyik fő kutatási területe az
emberi sejtek anyagcserevízének deutériumtartalma. Előadásában megpróbál "tiszta vizet önteni a fejekbe" a kívánatos mennyiségű és minőségű vízfogyasztást illetően. Ezen kívül hallhatjuk még Müller Péter írót, aki bensőséges gondolatait osztja meg az igaz szerelemről, valamint Domján Lászlót, a hazai agykontroll apostolát a jelenlét erejéről, és dr. Csókay András világhírű idegsebészt Krisztus és a tudomány kapcsolatáról. Élvezhetjük számos ezoterikus érdeklődésű művész, pl. Soma Mamagésa előadását, vagy a Samsara Boulevard mantra zenét játszó közkedvelt együttest stb. Lesz még kerekasztal beszélgetés többek között a halálból visszatértek élménybeszámolóival, valamint különböző meditációs technikákat felsorakoztató programok segítik a testi-lelki megújulást az ingyenes gyógyítások és tanácsadások mellett. Az ország legnagyobb ezoterikus vására pediga karácsonyi ajándékozáshoz kínálja színes választékát.

További előadók: Balogh Béla, Paulinyi Tamás, Jakab István, dr. Tamasi József, László Ruth, dr. Simoncsics Péter, Béky László, Barnai Roberto, Szendi Gábor, dr.Sági Mária, R. Kárpáti Péter, Honti Margó, Keya, Dobronay László, Rohály Éva, dr. Darnói Tibor, Kalo Jenő, Izsó Nóra Sofia, Hegedűs Zita, Maharishi Bhramananda yógi, Herencias együttes, Kövi Szabolcs, Keck Mária, Farkasné Erzsébet, Balázs Gergő és a MandalaM együttes, Delhusa Gjon, Hannah Berger Quartett, Kiyo-Kito Taiko japándob együttes, Barkó Judit, Völcsei Judit, Diószegi Gabriella, Kovács Julianna.

Mindenkit szeretettel várunk! Gyertek, a program megéri!

Jegyvásárlás

A jegyek elővételben kedvezményesen vásárolhatók meg a Természetgyógyász Magazin Szerkesztőségében. Ha ugyanitt feliratkoznak a Magazin hírlevelére az újság korábbi számaiból válogathatnak!

• elővételben olcsóbban(!) a Természetgyógyász Magazin Szerkesztőségében és a www.jegy.hu és a www.jegymester.hu oldalakon:

normál: 4500 Ft
nyugdíjasoknak, tanulóknak (igazolványokat kérjük felmutatni): 3800 Ft

• a helyszínen (csak a rendezvény napján):

teljes árú: 5500 Ft
nyugdíjasoknak, tanulóknak (igazolványokat kérjük felmutatni): 4500 Ft

• 14 órától, a helyszínen mindenkinek:                                                               3500 Ft

A vidékiek telefonon vagy e-mailen történő feliratkozása a szerkesztőségben elővételnek számít!

Ezoterikus előadások

Helyszín: 600-as előadóterem (földszint)

DR. GÖRGEI KATALIN,
PAULINYI TAMÁS

Megnyitó
Időpont: 9.45–10.00

BALOGH BÉLA
A lelki fejlődés hullámvasútja
Időpont: 10.00‒10.40

Sokan úgy gondolnak a spiritualitásra, mint menekvésre az anyagi világ nehézségei elől. Mások életük problémáinak megoldását remélik tőle, ismét mások az anyagi világon túli élményekkel szeretnék gazdagítani az életüket. Vannak, akik beavatásokra vagy különleges képességekre vágynak, és még hosszan sorolhatnánk... A spirituális út azonban nem fog elhárítani minden akadályt. Milyen út vezet hát az igazi nagy beavatásokig, és mit is jelentenek azok valójában? Milyen tapasztalatok során költözik be az életedbe a belső béke és nyugalom? És ha már a fizikai tested halálától sem rettegsz, vajon mi jöhet még? Balogh Béla rövid nyitó meditációval segíti a lelki ráhangolódást előadására és az ünnepi rendezvényre.

MÜLLER PÉTER
A szerelem titkai
Időpont: 11.00‒11.40

„Szerelmes vagyok. Hatvankét éve.” – Így vall legbensőbb titkairól hiteles őszinteséggel az író. Előadásában szenvedélyesen beszél az „öröklángról”, amelyről tudja, hogy nem lesz parázs soha, és öregkorban lobog a legszebben. Szót ejt az ötezer éves férfiuralom veszedelmes összeomlásáról, a nők mai öntudatának forradalmi változásáról, lelkünk varázshatalmáról, a szeretet és szerelem különbségéről, a szeretkezésről és a magányról, a titkos szerelmek megrendítő történetéről, a „szívvel látni” misztériumáról. Eközben arra keresi a választ, van-e „igazi”, s megtaláljuk-e.

DR. DOMJÁN LÁSZLÓ
A jelenlét ereje
Időpont: 12.00‒12.40

A legendás előadó az agykontroll első számú hazai képviselője, a Silva-féle agykontroll meghonosítója, aki több mint két évtizede egyre több és több embernek segít megtapasztalni az elme erejét, a tudatalatti hatalmát, a jelen megélésének a fontosságát. Elmondása szerint nagy hatással volt rá a megvilágosodott spirituális tanító, Eckhart Tolle, aki négy „kaput” említ meg a műveiben, amelyeken át beléphetünk a „most”-ba, és hozzáférhetünk az ott lévő energiához. ‒ Ahogy a parányi atommagban hatalmas erő lapul, amit az atomerőművekben „vernek csapra”, a jelen pillanatban is meglepően nagy erő rejlik ‒ vallja. Az előadás résztvevői rövid relaxációs gyakorlat keretében„kóstolót” is kapnak a jelenlét erejéből.

DR. CSÓKAY ANDRÁS
Krisztus szembenéz az idegsebészetben

Időpont: 14.00‒14.40

Az idegsebész és agykutató előadó nemcsak a gyógyításban alkalmazott új eljárásaival, fantasztikus szakmai teljesítményeivel szerzett magának világhírnevet, hanem vallásos elhivatottságáról is ismert. ‒ Az agy a legmagasabban differenciált emberi kivitelező szerv, hihetetlen mennyiségű információ tárolására képes – mondja. ‒ Ám hogy ebből az adatbázisból mit hívunk elő, ahhoz érzelmeink és isten segítenek hozzá. Tőle kapjuk az erőt és a kreatív ötleteket, hogy emberséggel és magas színvonalon tudjuk végezni a munkánkat. „Legyek bármilyen testi vagy lelki bajnak a gyógyítója, hogy az igazsághoz jussak, le kell szállnom a lelkem mélyére, hogy megtaláljam a megfelelő terápiát. A szemlélődés így segíti a gyógyítás tudományát.”

PROF. DR. BOROS G. LÁSZLÓ
Szükségtelen vízfogyasztás – „elázott egészség”
Időpont: 15.00–15.40

Az előadó idei fesztiválunk sztárvendége, biokémikus orvos, egyetemi tanár, a Kalifornia Egyetem (UCLA) professzora. Tudományos munkásságát rangos kitüntetésekkel ismerték el hazánkban és az Egyesült Államokban egyaránt. Hivatalból folyamatos kapcsolatot tart a világ legrangosabb egyetemeinek oktatóival és tudósaival. Hisz a természetgyógyászatban, és vallja, hogy a természet a legjobb megelőzési lehetőségeket és megoldásokat kínálja annak, aki érti a működését. Egyik kutatási területe az emberi sejtek anyagcserevizének deutériumtartalma. Előadása is ezt a témát öleli fel, melynek során megpróbál „tiszta vizet” önteni a fejekbe a kívánatos mennyiségű és minőségű vízfogyasztást illetően. „Szervezetünk naponta több liter deutériumcsökkentett vizet termel oxigén és természetes zsírok bevitele mellett a sejtjeinkben munkát végző fehérje-nanomotorok működtetése közben. A környezetből szükségtelenül bevitt magas deutériumtartalmú ivóvíz egészséget károsító hatásainak pontos biokémiai hátterét szeretném ismertetni, melynek megértése a sikeres gyógyítás egyik alappillére.”

SOMA MAMAGÉSA
Új nő – új férfi ‒ avagy változóban
lévő nemi szerepek
Időpont: 16.00-16.40

Egy új korszak első fecskéi vagyunk. Paradigmaváltás van: hozott minták, elavult hitrendszerek falai repedeznek az egyén, a társadalom életében, és magasabb rendeződési szinteken is. Nap mint nap tapasztaljuk, hogy a klasszikus férfi- és női szerepek a XXI. század társadalmi munkamegosztásában idejétmúltak, és változik a bennünk kialakult férfi-nő kép, valamint a nemekhez való hozzáállásunk. Milyen hát a XXI. századi férfi és nő? Milyen folyamat részesei vagyunk? Merre tartunk? Hogyan őrizhetjük meg nemi identitásunkat a szélsebesen változó körülmények között? Mi a felelősségünk a jövő nemzedék testi-lelki egészségének megőrzése érdekében? Hogyan legyünk boldogok? Miként őrizgessük a szerelem örök lángját úgy, hogy jól érezzük magunkat „új” bőrünkben nőként, férfiként, no meg együtt? Ezekre a mindenkit foglalkoztató kérdésekre keresi a választ izgalmas előadásában az ezoterikus gondolkodásáról is ismert művésznő, Soma.

PAULINYI TAMÁS
Az intuíció titkos világa ‒ a megérzések szerepe a művészetben és tudományban
Időpont: 17.00‒17.40

A népszerű pszi-kutató előadásában olyan új megvilágításban hallhatunk az intuíció és a megérzések mélyebb világáról, amely az emberi tudatnak a kollektív tudattalannal és a pszi-mezőkkel való kapcsolatát a kreativitás alapvető összetevőjének tekinti. Leonardo da Vinci, Jules Verne és más látnoki géniuszok példáján keresztül bemutatásra kerül a mindennapi emberek kreativitásának a forrása is, amit egyszerű gyakorlatokkal bárki felismerhet és kamatoztathat a hétköznapokban is. Az előadást vezetett, közös, zenés meditáció zárja.


Természetgyógyászati előadások

Helyszín: 300-as előadóterem (földszint)

JAKAB ISTVÁN
Szájon át könnyebb
Időpont: 10.00–10.40

Egyre több embernek van emésztőrendszeri, felszívódási problémája, így nagyon sok hasznos tápanyag, vitamin, nyomelem nem hasznosul megfelelően szervezetük számára. Óriási lehetőség a szájüregen keresztül felszívódó hatóanyagok kifejlesztése és mindennapi használata. Ezek ily módon azonnal a szisztémás keringésbe jutnak, ellentétben a bélből történő felszívódással. A szájüregnek bő a vérellátása és vékony a nyálkahártyája, így kis felülete ellenére alkalmas arra, hogy onnan a különféle hatóanyagok gyorsan felszívódjanak.

DR. TAMASI JÓZSEF
Implantátumok – téveszmék a szépségiparban
Időpont: 11.00–11.40

Az utóbbi néhány évtizedben rohamosan fejlődik az implantátumipar. Nem csak női kebleket nagyobbítanak általa, hanem fogakat, ízületeket, csontokat, szívritmusszabályzókat, hajszálakat, különböző szöveteket építenek be az emberi szervezetbe. Ezek az implantátumok életet menthetnek, de számtalan életminőséget megkeserítő fejleménynek is a kiindulópontjai lehetnek. Az előadó vázolja az implantátumok beültetésének motivációit, a nem kellően megfontolt, profitorientált beavatkozások mellékhatásait, kései szövődményeit. Ezen túlmenően alternatív megoldásokat, természetes kiegészítő módszereket keres az orvoslás észszerű határain belül.

LÁSZLÓ RUTH
A négy misztérium
Időpont: 12.00–12.40

A misztériumban az érzékfeletti, a transzcendens világ jelenik meg. De magát a szertartást is tartalmazza, amelynek keretében időben is lezajlanak azok a mély titkokat rejtő események, amelyek életünket meghatározzák. Helyezhetnénk-e máshová a születést, a halált, a szerelmet és az alkotást, mint a zodiákus kardinális keresztjére, amely az egész Akasha Krónika koordinátája? Ezen túlmenően pedig analógiák egész sorozatát tartalmazza. El kell tűnődnünk a születés és halál kapcsán a kezdetről és végről, a múlandóságról és az öröklétről, arról, van-e élet a születés előtt és a halál után, valamint sikerül-e megélnünk a szerelem misztériumát, és elérjük-e azt a felülnézetet, amely az alkotáshoz szükséges?

DR. SIMONCSICS PÉTER
A sárkány integrációja – a hagyományos kínai orvoslás
és a ma tudománya
Időpont: 13.00–13.40

Manapság reneszánszát éli az ötezer éves távol-keleti gyógyító kultúra. Egyre több gyógyító ismeri fel, hogy az orvoslás etikája megköveteli a nyitottságot, a rugalmasságot, arról nem beszélve, hogy a tapasztalati eredményeken túl a modern tudományos bizonyítékok is egyre több orvost győznek meg az ősi tanítások igazáról. Az előadó, miközben érzékletesen vázolja a szervek, szervrendszerek, valamint a lelki tényezők mindennapi gyakorlatban is fontos összefüggéseit, arra hívja fel a figyelmet, hogy jelen esetben nem pusztán egy alternatív gyógymódról van szó, hanem olyan gyógyító és filozófiai rendszerről, amely új szemlétet hozhat a nyugati medicinában, és annak integratív részévé kell válnia. Itt hát az ideje, hogy a kínai sárkány megbarátkozzon Aszklépiosz kígyójával, a nyugati orvoslás szimbólumával.

BÉKY LÁSZLÓ
Vesebajok – a dialízis igenis elkerülhető!
Időpont: 14.00–14.40

Amikor a laborvizsgálatokból kiderül, hogy a veseműködés paraméterei aggasztóak, az orvos rendszerint egyetlen terápiás javaslata, hogy az illető igyon több folyadékot, egyen kevesebb fehérjét és mellőzze a sót. Nem csoda, hogy a magára hagyott beteg ilyenkor összeroppan, és azonnal a dialízist vizionálja. Pedig holisztikus szemlélettel, az egyéni állapotnak megfelelő terápiás javaslatokkal és a természetes gyógyító módszerek gazdag tárházának a felhasználásával a vese működése helyreállítható. Erre vonatkozóan a nagy tapasztalattal bíró, országosan ismert természetgyógyász számtalan jó tanáccsal és eddig még nem közölt recepttel szolgál. De ne feledjük: a siker érdekében a páciens kitartása és fegyelmezett életmódja is szükséges!

BARNAI ROBERTO
Szexuális zavarok – hormonális problémák – Új Medicina
Időpont: 15.00–15.40

Az előadó az Új Medicina magyarországi meghonosítója. A német Hamer doktor felismerései nyomán azt vallja, hogy a fizikai elváltozások mindig valamiféle érzelmi elváltozások (sokk) hatására alakulnak ki, és a gyógyuláshoz vezető elváltozásokat is mi vezéreljük. „Ha lelkileg nem szenvedsz, az agyad nem produkál elváltozást.” Roberto előadásában a frigiditás, impotencia, hormonális problémák és szexuális zavarok témakörét veszi górcső alá, és az öt biológiai természettörvény felvázolásával megoldást is kínál. Gyógyító eredményei önmagukért beszélnek: ami egykor szégyen volt, az ma már – durva beavatkozások nélkül is – megoldható feladat.

SZENDI GÁBOR
Miért butulunk? – Az Alzheimer-kór oka és megoldása
Időpont: 16.00–16.40

Az első Alzheimer-beteget 1906-ban írták le, mára e demenciatípus egyre gyakoribb. Egy 65 éves férfinak 12%, egy 65 éves nőnek 21% esélye van a későbbiekben Alzheimer-beteggé válni. Az Alzheimer egyértelműen a szénhidrátalapú táplálkozás következménye, azaz civilizációs betegség, s az agyi inzulinrezisztencia miatt 3. típusú diabétesznek nevezik. Az orvostudomány a kórt kezelhetetlennek tekinti, ezzel szemben drasztikus szénhidrátmegvonással mára több száz beteget sikerült meggyógyítani.

DR. SÁGI MÁRIA
Távgyógyítás a gyakorlatban
Időpont: 17.00‒17.40

Günter Haffelder, a Stuttgarti Agykutató Intézet vezetője a 70-es évek óta kutatja az agy elektromos tevékenységét. ‒ Az egyik ilyen kísérletnek én is résztvevője voltam – állítja az előadó ‒, s megfigyelhető volt, hogy a gyógyító agyfrekvenciáit a kísérleti személy agyfrekvenciái 2 másodperc múlva követték. A gyógyító és a páciens EEG-görbéinek magas szinkronizáltsági foka azt is bebizonyította, hogy a csakraterápiának kimutatható fiziológia hatása van. Az előadó megosztja a hallgatóságával a távgyógyításban szerzett tapasztalatait, bemutatja annak lehetőségeit és korlátait, és nem utolsósorban bizonyítékokkal szolgál az általa alkalmazott homeopátia hatásosságáról. Nem hagy kétséget afelől, hogy a távgyógyítás legnagyobb előnye a hirtelen segítség, amikor is a beteg még a kórfolyamat kezdetén megkapja a szükséges kezelést, útját állva a betegség súlyosbodásának.


Kerekasztal délelőtt

Helyszín: 200-as előadóterem (I. emelet)

PSZICHEDELIKUS UTAK A SPIRITUALITÁSBAN
– kerekasztal-beszélgetés
Időpont: 10.00‒10.40

Manapság egyre több alternatív pszichológiai terápiában használnak olyan hallucinogéneket, amelyeket a sámáni utazásokkor és gyógyításokkor már évezredek óta alkalmaznak. Ezeket az úgynevezett beavató- és tanítónövényeket mégsem nevezhetjük egyszerűen kábítószernek, ugyanis olyan tudatdimenziókat nyitnak meg, amelyek többek között a drogfüggések felszámolására is alkalmasak. Ezeket a paradox tapasztalatokat és például a kannabisz gyógyító szerepét járja körül Paulinyi Tamás vezetésével Nádor Judit Keya kulturális antropológus, Honti Margó pszichológus és dr. Karácsony Ferenc orvos-természetgyógyász, akik saját tapasztalatok alapján is véleményt alkotnak az izgalmas kérdéskörről.

A HALÁLKÖZELI ÉLMÉNYEK ÜZENETE AZ ÉLŐKNEK
– kerekasztal-beszélgetés
Időpont: 11.00‒11.40

Alig pár évtizede tudjuk, hogy a klinikai halálból visszatértek olyan különös élményekről számolnak be, ami nemcsak számukra válik világképformálóvá, de az emberi megismerés számára is az egyik legjelentősebb kérdésre ad választ. A tudat testtől független létét bizonyíthatja az, hogy agyműködések hiányában is képesek vagyunk észlelni a környezetet, másképp éljük meg az idő dimenzióját, sőt az életünket egyben látva oszlopos erkölcsi felismerésekre juthatunk. A Paulinyi Tamás által vezetett beszélgetésben részt vesz R. Kárpáti Péter, akinek a témában több könyve jelent meg, valamint a halálközeli élmény két átélője, Rohály Éva és Dobronay László, akiktől első kézből hallhatunk arról, hogy milyen is odaát…
 
GONDOLATOK A SZERELEMRŐL A MŰVÉSZET ÉS A TUDOMÁNY SZEMSZÖGÉBŐL
– kerekasztal-beszélgetés
Időpont: 12.00‒12.40

Müller Péter személyes élményekkel teli előadásának gondolatait a szerelemről új nézőpontból boncolgatják a kerekasztal résztvevői: dr. Darnói Tibor orvos, holisztikus gyógyító, a Yotengrit Alapítvány elnöke, valamint maga az író és Jakab István (VNTV), aki egyúttal a beszélgetést is vezeti. Az „illegalitásból” nemrég felszínre került ősi magyar vallás, a Yotengrit szerint a férfi és a női minőség isteni szerelméből születik a világ, és én ennek minden élményét tapasztalom – mondja Müller Péter. – Darnói Tibort, aki ezt a tudáskincset képviseli, szellemi testvéremnek tekintem. A szerelem összetett kérdéskörének általa képviselt tudományos megvilágítása – párhuzamba állítva a beszélgetésben részt vevők más nézőpontú gondolataival ‒ különös élményt nyújt.


Meditációs délután

Helyszín: 200-as előadóterem (I. emelet)

KALO JENŐ
Önismeretei meditáció
Időpont: 14.00‒14.40

Mindenkinek van egy hiedelemrendszere önmagáról, a környezetéről, az egész világról. Bizonytalan énképet ácsolgatunk, aminek jobbára semmi köze a valósághoz. „Mindannyian külön világot építünk magunknak a rögeszméinkből, és tökéletlen fényjelekkel próbáljuk értesíteni egymást” (Szerb Antal: Pendragon legenda) A népszerű asztrológus meditációs gyakorlatának az a célja, hogy közelebb hozza egymáshoz azt a képet, amit saját magunkról alkottunk és a mások által látottakat. Nem utolsósorban azt szeretné elérni, hogy mindenki találkozzon saját istenképével.

IZSÓ NÓRA SOFIA
Kozmoszeretet imagináció
Időpont: 15.00‒15.40

Az ősi hermetikus tanok szerint az univerzumot átható és összetartó legtisztább energia a szeretet, ami valójában maga a bölcsesség. Ez teszi lehetővé az anyagi világ, vagyis a kozmosz összetevőinek harmonikus és koherens összerendeződését, ami egy csodálatos szimfóniát képez. Földi szféránkban a szeretetet leginkább érzelmi szinten tapasztaljuk meg, de az átélt frusztrációk és traumák hatására sokszor még ezt is lefojtjuk magunkban. A kozmoszeretet irányított imagináció összehangolt univerzális szeretet-teret teremt, amivel zsigeri szinten tölthetjük fel és hangolhatjuk össze önmagunkat szeretteinkkel és a kozmosszal.

HEGEDŰS ZITA
Hangtálas meditáció – hogy megtörténjen bennünk a változás
Időpont: 16.00‒16.40

A meditatív állapot elérésére az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a hangfürdő, ahol a különböző hangfrekvenciákat megszólaltató hangtálak, gongok és csengők segítik az elme elcsendesítését és a mélyebb tudatállapot elérését. A hangok áradásának hatására észrevétlenül közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és meghallhatjuk lelkünk legbensőbb, csendes hangját. A hangtálak és csengők köré elhelyezett kristályok felerősítik a tér harmóniáját, és segítik a pozitív folyamatokat. A hangfürdő során keletkező biztonságos közegben oldódnak a mindennapi stressz okozta feszültségek és félelmek, beindulnak az öngyógyító folyamatok testi-lelki szinten.

MAHARISHI BRHAMANANDA YOGI
Belső béke meditáció
Időpont: 17.00‒17.40

Ha úgy gondoljuk, hogy a világ nyomorult hely, az azért van, mert rosszul érzi benne magát az elme, amely képtelen megérteni a valóságot az érzelmi kiegyensúlyozatlanság, az önzés vagy a mohóság miatt. Ilyenkor az a legjobb, ha leállítjuk a gondolatok kavalkádját, azaz a meditáció segítségével létrehozunk egyfajta „ürességet”. Ezt az állapotot hívjuk „éberségnek”, ilyenkor felismerhetjük valódi szükségleteinket. A tudatos énünk szívesen kalandozik a múltban vagy szövöget jövőbeli ábrándokat, de ritkán van jelen itt és most. A meditáció célja a belső béke megtalálása, a szeretet és a jelen pillanat megélése. Maharishi a meditációs gyakorlat után szívesen válaszol a kérdésekre, és a tőle megszokott módon gyógyító ölelésben részesíti az érdeklődőket.


Művészeti programok

Helyszín: Aula

HERENCIAS EGYÜTTES
Kitárt szárnyú, andoki sasmadár
Időpont: 9.00‒9.45

A dél-amerikai Herencias együttes évek óta fesztiválunk megnyitó zenekara, velük kezdődik az ünnepi vasárnap, ők hoznak tüzet a decemberi reggelen minden érkezőnek. Az andoki zenekar hosszú évek óta Magyarországot tekinti új hazájának, indián vérük azonban mindig is Dél-Amerika ritmusait diktálja nekik, ahol a havas hegyek magasságaiban kitárt szárnyú sasok keringenek a szikrázó napsütésben, a lélek, a zene és a tánc felemelő szabadságát hirdetve, amit, ha valaki hallja őket, ugyanúgy a zsigerein keresztül érezhet meg.

KÖVI SZABOLCS
A bánat elszáll
Időpont: 10.40‒11.00

Pontosan azzal a céllal válogatta össze Szabolcs a jókedvre hangoló és lélekemelő számait az Elveszett földrész és a Csillagok, csillagok című dinamikus albumaiból, hogy a bánat és a depresszió messze szálljon. Előadásában olyan különleges hangszerek szólalnak meg, mint az okarina, tilinkó, bansuri és más egzotikus fúvósok.

KECK MÁRIA
Négy szent kapu
Időpont: 11.40‒12.00

A szent kapuk ősi énekekkel, ritmusokkal és tánccal nyílnak meg bennünk, örvényszerűen kalauzolnak bennünket egy fényesebben, tisztábban lüktető belső önmagunkhoz. Keck Mária énekes, koreográfus, táncos (világzene, flamenco) táncműhelyeivel és művészi produkcióival bejárta a világot: Spanyolország, Finnország, Norvégia, Anglia, Németország, Észtország, Japán és Argentína után most nekünk hozza el indiai-arab, amerikai bennszülött énekeit, tibeti éneklő hangtálait és varázslatos táncát.

FARKASNÉ ERZSÉBET
Szakrális körtánc
Időpont: 12.40‒13.00

Az immár harmadik éve prolongált fesztiválprogram ezúttal is közös táncra invitálja a közönséget. A körtáncban megélhetjük a jelen varázsát, megtapasztalhatjuk a zene és a mozdulatok pozitív hatását testünkre, lelkünkre. Mindenki csatlakozzon bátran, hiszen tánctudás nem szükséges, sokkal inkább egyfajta mozgásmeditáció részesei lehetünk.

SAMSARA BOULEVARD
Gyógyító erdő – meditációs koncert
Időpont: 13.00‒13.40

Helyszín: 600-as előadóterem

Az ezoterikus körökben ma különös népszerűségnek örvendő Samsara Boulevard zenéje négy olyan ember, négy olyan tapasztalt muzsikus világának találkozása, akik a város forgatagában a zene, az emberi hangok és a mantraéneklés hagyományain keresztül keresik az istenivel való kapcsolódást közel 40 hangszer megszólaltatásával! Teszik ezt oly módon, hogy közben nem félnek megélni, megmutatni és megosztani az úton járó vágyait, botlásait, humorát, vagy akár legérzelmesebb pillanatait a legmélyebb meditációtól a legőrültebb transzig. A zenészek hangtálakkal, gongokkal, fúvós hangszerekkel, valamint az emberi hangokkal és mantraénekléssel egy szakrális erdőn vezetik keresztül a hallgatókat, kollektív-meditatív állapotot előidézve. A zenekar tagjai képzett zenészek, mantraénekesek, hang-, mozgás- (jóga-) és gongterapeuták.

KÖVI SZABOLCS
Álomutazás
Időpont: 13.00‒13.40

Helyszín: 200-as előadóterem

A fuvolaművész kezdetektől fogva szereplője rendezvényünknek. Kiskoncertjében legújabb CD lemezéről, az Álomutazás című albumból mutat be részleteket. ‒ Ezt az albumot azzal a céllal készítettem el, hogy minél szebb álmokat inspiráljak vele magamnak – mondja Szabolcs. Ám hogy ez nem csak őt inspirálta, annak bizonyságául álljon itt néhány vélemény a CD hallgatóitól: „Az Álomutazás felemelő, léleksimogató zene... Levett a lábamról, pedig engem nehéz!... Csodálatos léleknyugtató és lélekemelő album!... Nem földi zene…”

BALÁZS GERGŐ ÉS A MANDALAM EGYÜTTES
Mariorisz
Időpont: 14.40‒15.00

A MandalaM együttes magyar, roma és indiai zenei elemeket felhasználva írja és improvizálja az elsősorban odisszi táncelemeket felhasználó táncos-zenéit. Az együttes vezetője Balázs Gergely világhírű hegedűművész, aki első hegedűsként turnézott Al Di Meolával, a Jethro Tull együttessel, és részt vett Ennio Morricone nagy sikerű európai turnéján is. A fellépésen közreműködik Szekeres Attila kannaművész és difónikus énekes, Magyar Melinda odisszi táncművész, továbbá Tölli Rukmini Szófia, aki szintén az odisszi táncművészet jeles előadója is.

DELHUSA GJON
Mediterrán mantra
Időpont: 15.40‒16.00

Gjoni a szeretet és a lélek popzenei hírnökének nevezi magát. Kétségtelen, hogy spirituális érzékenysége, mediterrán temperamentuma és mély érzésekkel átszőtt hangszíne, előadása évek óta elvarázsolja fesztiválunk látogatóit. Idén is tanúi lehetünk lelki fejlődésének, amit elengedhetetlennek tart zenei pályafutásában. A mediterrán popmeditáció képviselője ezúttal is szeretné bizonyítani, hogy ha az ének hat, a lélek varázsolni képes.

HANNAH BERGER QUARTETT
Misztika és érzelem
Időpont: 16.40‒17.00

Hannah Berger énekesnő (fesztiválunk állandó szereplője) és zenekara ebben az évben az érzelmekben, színekben, misztikában oly gazdag szefárd zene gyöngyszemeiből válogatnak. Előadásukban a szefárd zenére jellemző hangulatok, hatások csendülnek fel ladino nyelven. A régi múltra visszavezethető szefárd zene gazdag görög, török, argentin, arab és mór zenei hatásokkal, a női éneket pedig keleti és európai hangszerek kísérik.

KIYO-KITO TAIKO
Ünnepi dobkoncert
Időpont: 18.00‒18.40

A tizennyolc éves Kiyo-Kito Taiko – hazánkban az első – japándob-zenekar hosszú évek óta rendszeres zárófellépője a Természetgyógyász Magazin fesztiváljának. Ezúttal is a legnépszerűbb, „leghúzósabb” dalaikból válogatott dobzenecsokrot fognak átnyújtani a hallgatóságnak, csillagszóróként sziporkázó előadás formájában.


Szepes Mária-emlékműsor

Helyszín: 216-217-es terem (II. emelet)

A rendezvény házigazdája:
Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke
 
SZEPES MÁRIA– HEGYI BÉLA
A csodák valósága – filmvetítés
Időpont: 10.00‒11.20

„A csoda az egyetlen realitás. Minden elmúlik, elvész, csak a csoda halhatatlan. Róla beszélünk ezer meg ezer éve, és róla fogunk beszélni ezer meg ezer évig, amíg világ a világ. Az emberi élet a legnagyobb csoda, mert halhatatlan. Változik, átalakul, átfordul egy másik dimenzióba, de megmarad, mert a szellem élteti” – vallja Szepes Mária a Hegyi Bélával folytatott beszélgetésben, az Édesvíz Kiadó által készített 73 perces riportfilmben.

BARKÓ JUDIT
ANTiIZGULIN – avagy a lámpaláz leküzdhető
Időpont: 11.25‒12.50

Ahhoz, hogy sikeres legyen a vizsga vagy bármilyen nyilvános szereplés, nem elég a tárgyi tudás. Az előadó bemutatja egyedülálló módszertanát a lámpaláz, e gyötrő érzés leküzdésére. Közben interaktív beszélgetést folytat a hallgatókkal, akiknek segít felismerni a tüneteiket és végleg megoldani a problémájukat. Barkó Judit témáról szóló, legújabb könyvét előadása után dedikálja.

VÖLCSEI JUDIT
A múlt fátylán át
Időpont: 14.00‒15.25

„Szeretet, jóság, végtelenség, halhatatlanság. Ezek a szavak, amelyeknek mindenkibe bele kell nőnie és meg kell valósítania, mielőtt tovább adná ő is” ‒ vallotta Szepes Mária. De vajon megvalósulhatnak-e ezek a tulajdonságok, ha a gyermeki lélek nem tud kibontakozni? Megtaláljuk-e a helyes utat önmagunkhoz? Tudunk-e felelősséget vállalni, tovább tudjuk-e adni a feltétel nélküli szeretetet? Tudunk-e a megfelelő lélekcsoportunkhoz kapcsolódni, emlékszünk-e igazi önvalónkra?

DIÓSZEGI GABRIELLA
„Ahogy születsz, úgy élsz” – születéskori elakadások
Időpont: 15.30‒17.00

Többdimenziós lényként élünk, egyszerre vagyunk jelen a fizikai és a többrétegű energiatestünkben. A fizikai testünk jelenlegi inkarnációnkhoz köt bennünket, míg energiatesteink tartalmazzák az evolúciós sorozatunkra vonatkozó összes információt. „Perinatális szaktanácsadóként a magzati elakadásokra, születéskori nehézségekre fókuszálok. Családállítóként a rendszerben lévő determinációkat és sorismétlődéseket keresem, az asztrológia és a parapszichológia segítségével pedig a jelen életünkre kiható kozmikus törvényeket vizsgálom."

KOVÁCS JULIANNA
Kirándulás Aszklépiosz gyógyító szentélyébe ‒ Szepes Mária meditációja
Időpont: 17.00‒18.00

Szepes Mária kiemelten fontosnak tartotta az elméleti stúdiumok gyakorlati alkalmazhatóságát az életünkben. Számtalan meditációt írt, azt segítve, hogyan fedezhetjük fel benső, pszichikai forrásainkat, hogyan fejleszthetjük transzcendens érzékelésünket. Ezúttal Mária egy csodálatos álomutazásra hív bennünket Kos szigetére, az Égi Vízeséshez, ahol megpihenhetünk és új erőkkel töltődhetünk fel.


Ingyenes állapotfelmérés és tanácsadás

 • Acél Ágnes energiakezelés, aura és test kezelés
 • Aigner Ivan   
 • holisztikus állapotfelmérés, életviteli tanácsadás
 • Bartha Tamás asztrológia
 • Braun Miklós Voll-féle állapotfelmérés, keringésjavítás
 • Csendes Miklós sorselemzés
 • Csikós Olivér asztrológia
 • Csörgő Ágnes grafológia
 • Farkasné Erzsébet mesés-családállítás
 • Fehér Sas Páholy auratisztítás
 • Grezsa Erzsébet asztrológiai és számmisztikai elemzés, tanácsadás
 • Hegedűs Zsuzsanna hang-, csakraterápia (csoportos)
 • Hepp Gréta mozgás- és testtartáselemzés, sérülésmegelőzési tanácsadás
 • Horváth Andrea allergiavizsgálat
 • Ibránszki Bea sorselemzés numerológia-kronobiológia
 • Jóság Tava Reiki Alapítvány reiki kezelés
 • Kertész János kineziológia
 • Kis Zsolt bioenergetikai kezelés
 • Kocsis Zoltán, Kocsisné Kecskés Krisztina tuina (kínai masszázs)
 • Kristály Akadémia reiki kezelés
 • Majoros János energetikai állapotfelmérés
 • Nagy Ágó frissítő masszázs
 • Nagy Henrietta reflexológia
 • Otyehel Krisztina reflexzónás talpmasszázs, svédmasszázs, füllukasztás
 • Papp Éva kineziológia
 • Petróczy Gábor Theta-healing
 • Pohankovics Zsolt Thompson-kiropraktika
 • Polaris Self Healing Kft. polarizált fénykezelés
 • Rácz Mária Erzsébet tanácsadás
 • Saródy Judit indiai asztrológia
 • Starosta János, Starosta Kata esszenciális olajok, tanácsadás, állapotfelmérés
 • Szabados Ilona Bach-virágterápia, pszichogenetika
 • Tóth Bertalan csontkovácsolás
 • Tóth Mónika frissítő masszázs
 • Tóth Tekla Erika testösszetétel-mérés, állapotfelmérés és táplálkozási tanácsadás
 • Valens-Clinique Kft. polarizált fénykezelés
 • Varró József tarot
 • Virágh Júlia íriszdiagnosztika

Figyelem!
Az állapotfelmérés és tanácsadás ingyenes, de az eszközökért (pl. laborvizsgálat stb.) fizetni kell. Felhívjuk figyelmüket arra is, hogy az ingyenes szolgáltatásokat csak korlátozott számban és a jelentkezések sorrendjében tudjuk kielégíteni. Regisztrálás csak a helyszínen, a második emeleten. 9.15-kor és 13.15-kor.

Forrás: Természetgyógyász Magazin honlapja

További ajánlataink

2019.07.19. - 2019.07.21. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.07.26. - 2019.07.28. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.08.02. - 2019.08.04. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.08.09. - 2019.08.11. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.08.16. - 2019.08.18. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.08.23. - 2019.08.25. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.08.30. - 2019.09.01. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.09.06. - 2019.09.08. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.09.13. - 2019.09.15. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.09.20. - 2019.09.22. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.09.22. Villányi úti Konferenciaközpont programok és jegyvásárlás 2019 / 2020
2019.09.27. - 2019.09.29. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.10.04. - 2019.10.06. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.10.11. - 2019.10.13. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.10.17. Villányi úti Konferenciaközpont programok és jegyvásárlás 2019 / 2020
2019.10.18. - 2019.10.20. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.10.25. - 2019.10.27. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.11.01. - 2019.11.03. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.11.08. - 2019.11.10. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.11.15. - 2019.11.17. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.11.22. - 2019.11.24. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.11.27. Villányi úti Konferenciaközpont programok és jegyvásárlás 2019 / 2020
2019.11.29. - 2019.12.01. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.12.06. - 2019.12.08. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.12.13. - 2019.12.15. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.12.20. - 2019.12.22. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.12.27. - 2019.12.29. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.01.01. - 2019.12.31. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
2020.01.29. Villányi úti Konferenciaközpont programok és jegyvásárlás 2019 / 2020
Találatok száma: 2

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 4

Mimama Konyhája Budapest

Mimama Konyhája Budapest

A hagyományos magyar ízvilág és a különleges alapanyagok találkozásából olyan ételek születnek Mimama Konyhájában, amelyekkel a legdrágább belvárosi éttermek sem tudják felvenni a versenyt. Az étterem kialakításánál különös figyelmet fordítottunk arra, hogy a vendégek az itt töltött idő alatt ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Gellért Söröző & Brasserie

Gellért Söröző & Brasserie

Egy söröző, ami nem akar több lenni, de az, nagyon.
Budapest legrégibb sörözője 2015-ben olyan megújult belső terekkel nyitja meg kapuit, ami eddigi történetének új fejezetét jelenti. A legújabb trendeket követő enteriőr pedig keretbe foglalja a konyha új filozófiáját, a korántsem szokványos ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Panoráma Étterem Budapest

Panoráma Étterem Budapest

A Gellért szálloda Panoráma Étterme egyaránt elismert és híres kiváló konyhájáról. Pincészetek nagyszerű borai, egyedülálló kilátás teszik egésszé a gasztronómiai élményt. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Törley Bár

Törley Bár

A Törley Bár a több, mint százéves múlttal rendelkező Törley Pezsgő Pincészet pezsgőit és nemzetközi italkínálatot vonultat fel a kiváló ízeket kedvelők részére. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.

Közeli ajánlatok

Nagy Budapesti Fagylalt Ünnep 2019
Nagy Budapesti Fagylalt Ünnep 2019
 • Budapest
 • XI. kerület
2019. augusztus 23 - 25.
B32 Galéria és Kultúrtér programok 2019. Online jegyvásárlás
B32 Galéria és Kultúrtér programok 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • XI. kerület
2019. augusztus 28 - 29.

Hasonló ajánlatok

Alma Együttes koncertek 2019
Alma Együttes koncertek 2019
2019. augusztus 2.
Hétvégi családi programok a Várkert Bazárban
Hétvégi családi programok a Várkert Bazárban
 • Budapest
 • I. kerület
2019. július 20 - 21.
Jóga program a Várkert Bazárban
Jóga program a Várkert Bazárban
 • Budapest
 • I. kerület
2019. július 23.

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!

Csokoládia Csokoládémanufaktúra
Csokoládia Csokoládémanufaktúra
 • Budapest
 • XI. kerület
Danubius Hotel Flamenco
Danubius Hotel Flamenco
 • Budapest
 • XI. kerület
Dolce Vita Bor & Delikát Üzlet
Dolce Vita Bor & Delikát Üzlet
 • Budapest
 • XI. kerület

Ez is érdekelheti!

Corinthia Hotel Budapest
Corinthia Hotel Budapest
 • Budapest
 • VII. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket