A Gellértben mindig történik valami!
A Gellértben mindig történik valami!
Anna Hotel - Budai szállás üzleti utazóknak és turistáknak
Anna Hotel - Budai szállás üzleti utazóknak és turistáknak

Újabb tél jön, újabb karácsony, és természetesen újabb találkozás egymással a Villányi úton, ahol most huszonegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Természetgyógyász Magazin ezoterikus fesztiválja. A huszadik, jubileumi év után ismét évforduló következik, az idei évben ugyanis Szepes Mária eltávozásának tizedik évfordulójáról emlékezünk meg a 200-as teremben, ahol a fesztivál keretei között, hosszú évek óta az írónő pályatársai, tanítványai és szellemi rokonai adnak elő, emlékeznek rá ‒ életben tartva az ezotéria nagyasszonyának szellemiségét. A rendezvényi nap, mint minden évben, most is újdonságokat hoz, úgy az ezoterikus, mint a természetgyógyászati, valamint a művészeti előadások, bemutatók terén.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: 1114 Budapest XI. kerület , Villányi út 11., Villányi úti Konferenciaközpont és Étterem

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Programok 2017

A fesztivál a konferencia központban 5 helyszínen zajlik, egy 600, egy 300, egy 200, egy 90 fős befogadó képességű teremben, valamint az aulában is. A helyfoglalás érkezési sorrendben zajlik.

Ezoterikus előadások
Helyszín: 600-as előadóterem (földszint)


9.45–10.00
DR. GÖRGEI KATALIN, PAULINYI TAMÁS


Megnyitó

10.00–10.40
PAULINYI TAMÁS

Virtuális világaink (nyitó mandalameditációval)

Mai világunk technikai csodái a spirituális eszközök, módszerek között is megjelentek, biofeedback készülékekkel relaxálunk, agytrénerekkel meditálunk, elektronikus programokat használunk tudatunk kitágításához. Az előadó ezeknek a technikáknak az ismertetése után a hagyományokhoz tér vissza, a sámándoboktól indulva a buddhista mandalameditációkon át jutva ugyanoda: tudatunk virtuális világaihoz, belső dimenzióihoz. Paulinyi Tamás, aki maga is használ kutatásaiban tudatmódosító készülékeket és hagyományos belső utazásokat is vezet, az előadását egy közös, nyitó mandalameditációval zárja.

11.00–11.40
MÜLLER PÉTER

Az isteni gondviselésről ‒ A Lélek színpadán

A népszerű író előadásában beszélgetést ígér a sorsról és a szabad akaratról; az isteni és az önakaratról; az imáról és a meditációról; a jóslás és a jövőbelátás lehetőségeiről; az ember egyéni szerepéről a kollektív világdrámában. Müller Péter előadását az teszi különösen izgalmassá, hogy mélyenszántó gondolatait személyes tapasztalataival szövi át, és így fogalmaz: „Mivel sorsom a színház, érintem mindazt, amit életem során a színházban tanultam, a LÉLEK SZÍNPADÁN.”

12.00–12.40
A. J. CHRISTIAN

Létezik a szeretet?

„Tudom, hogy hiszel az univerzális szeretetben. Amikor feltétel nélkül, mindenkit szeretsz. S igen, van ilyen. Azonban, ha képes vagy erre az »isteni« szeretetre, nem beszélsz róla. Mert éled. Az emberek jelentős része csak belemenekül a »mindenkit szeretek« dumába: nincs felelősség, nincs közös élet ‒ a nem létező »mindenkiért« nem kell tenned semmit. Ezzel szemben a barátaidért, a családodért tenned kell. Áldozatot kell hoznod. Úgyhogy az esetek többségében, aki »mindenkit « szeret, senkit se szeret. Még saját magát sem. Ne próbálj mindenkit szeretni. Csak szeresd azt, akit tudsz. De azt nagyon.” Erről az örökérvényű témáról fejti ki gondolatait A. J. Christian a tőle megszokott kendőzetlen stílusban. Hazánk egyik legismertebb spirituális tanítója, mint mindig, most is meglepi hallgatóit a bevett önismereti sémáktól eltérő előadásával.

14.00–14.40
PROF. DR. PAPP LAJOS

A lélek útján a gyógyuláshoz

Van-e lélek, és ha igen, mi köze van a fizikai állapotunkhoz? Meg tud-e betegíteni, gyógyítani? Mit tehetünk a saját gyógyulásunk érdekében? Meggyógyíthat-e a hit? Vannak-e csodák? ‒ Ezekre a sokat feltett kérdésekre sztereotípnak tűnik a válasz, ám ezúttal a kérdés-felelet kuriózumát a világhírű szívsebész, Papp Lajos professzor személye adja. A holisztikus szemléletű orvos műtétjei során több halál közeli élménynek volt a fültanúja, ő magának is öt szívinfarktusa volt. Több témában is szembemegy a hivatalos orvosi állásponttal: vitatja a koleszteringyógyszerek szükségességét; állítja, hogy a szív nem is úgy működik, ahogy tanítják. És még számtalan érdekes gondolat, tapasztalat, amit a nagyformátumú előadó megoszt a hallgatóságával.

15.00–15.40
DOMJÁN GÁBOR

Gondolat-nagytakarítás ‒ Tudatosság ‒ Boldogság

A Silva-féle agykontrollt 27 éve oktató előadó ezúttal nem csupán a mindennapi problémáink megoldásában segítségül hívható praktikus agykontrolltechnikákkal ismerteti meg hallgatóságát, hanem elsősorban alapvető, a sorsunkat meghatározó dolgokkal kapcsolatban osztja meg gondolatait. „Jelen életünk eddigi gondolkodásunk produktuma. Jövőnk pedig mostani gondolkodásunk eredménye lesz. Boldogságunk a tét.” Domján Gábor ‒ mondanivalója alátámasztásául ‒ levetít egy filmrészletet a sokak által ismert és kedvelt író, Anthony de Mello előadásából, végül saját gitárjátékával egy Bob Dylan-dallal búcsúzik a közönségétől.

16.00–16.40
PATAKY ATTILA

Sztárkarma ‒ Sztársors

„A rockzene a pillanat varázsa, csoda és áldás” ‒ állítja a rockénekes, szövegíró, akit 43 éve kitartó szeretettel övez a rajongótábora, s aki nem mellesleg ezoterikus érdeklődéséről is ismert. Ebből fakadó világlátása és a természetes gyógyító módszerek is segítették őt abban, hogy legyőzze súlyos betegségét. Pataky Attilától érdekfeszítő előadásra számíthatunk az ún. sztársorsról, ami ‒ megítélése szerint ‒ lehetőség, ám ennek felismerése és vállalása szolgálat. Beszél a szabad akaratról, a művész komoly felelősségvállalásáról, életének buktatóiról, örömeiről „Az igazi siker az, ami másoknak is örömet okoz. A sztár felé ugyanis rengeteg energia áramlik, és lehetőséget kapott felemelni lelkeket. Ám nem csak kapni kell, hanem mindenekelőtt adni, adni, adni...”. Attila előadásában zenét és meglepetésvendéget is ígér.

17.00–17.40
JAKAB ISTVÁN

A meditáció ereje ‒ Belső és tudatos „szkennelés”

Azt mondják, Buddha volt az első kvantumfizikus, aki felfedezte a virtuális CT-t. Az ún. belső szkennelés technikáját a Vipassana meditáció alkalmazza, melynek során a test tetőtől talpig történő állandó feltérképezése zajlik, keresve és figyelve ezáltal a keletkező és elmúló testérzeteket. Ennek továbbfejlesztett változata az ún. tudatos szkennelés, amelynek segítségével nemcsak sejtszinten vizsgálódhatunk, tüneteket még nem mutató szervi rendellenességekre bukkanhatunk, hanem szerveinkre fókuszálva akár egészségjavulást is képesek vagyunk elérni. Az előadó kitér arra is, milyen módon hozzuk létre belső manifesztációinkat a hitrendszereink, a gondolataink és az érzéseink által, valamint rövid meditációs gyakorlattal búcsúzik a hallgatóságától.


Természetgyógyászati előadások
Helyszín: 300-as előadóterem (földszint)

10.00–10.40
DR. GELLÉRI JULIANNA

A betegség a szervezet túlélési programja

Teremtett csoda vagyunk, nem romolhatunk el. A betegség a testünk megoldása egy adott élethelyzetre – állítja az előadó, aki az Új Medicinával és más természetes módszerekkel már sok súlyos betegségben szenvedő embernek, köztük Pataky Attilának is segített visszanyerni az egészségét. „Fontos felismerni a betegséghez vezető okot, s azt megoldani vagy elfogadni, mert ha nem sikerül, akkor visszatér a tünet. A betegség ugyanis a szervezet természetes védekező reakciója, üzenete. Nem más, mint egy túlélési program, és a gyógyulásra akkor van esély, ha erre a programra már nincs szükség.” Az előadó rendhagyó tanácsokkal is szolgál a megoldáshoz.

11.00–11.40
DR. CSISZÁR RÓBERT

Bioindikátor – A hatodik érzékelési módszer

Ha meg akarjuk őrizni az egészségünket, nagyon fontos, hogy a nekünk megfelelő ételeket, italokat fogyasszuk, a szervezetünkkel harmonizáló gyógyszerek, étrend-kiegészítők közül válogassunk. De honnan kapunk erre vonatkozóan megbízható információt? Erich Körbler osztrák tudós, aki a múlt század végén új alapokra helyezte a homeopátiát, feltalálta az ún. bioindikátort. Ez lényegében egy antennaszerű rezonátor, ami felerősíti és érzékelhetővé teszi azokat a nem látható elektromágneses rezgéseket, pozitív és káros sugárzásokat, amelyeket ugyan sokan éreznek, de mégis elmondhatjuk, hogy ezt az érzékelőképességünket a civilizáció következtében jobbára elveszítettük. Az előadó a Körbler-módszer és a bioindikátor alkalmazása során szerzett tapasztalatait szeretné megosztani a hallgatóságával, és arról győz meg, hogy ezen ismeretek otthoni alkalmazásával mindenki saját maga és családja orvosává válhat.

12.00–12.40
LÁSZLÓ RUTH

Szentségmandala

A szakralitás isteni szikránkat őrzi, miként a mitológiában is „istenné válnak” a jó földi pályafutásukat követően a hősök. Ez történt például Aszklépiosszal, a gyógyítás istenével. A szentség az ERŐ EREJÉNEK EREJE. Jel a magasabb dimenziókból. Ellenfogalma a profán, a szentély előtti, a be nem avatott, a kívül rekedt, aki kegyeletsértő. A zodiákus Akasha Krónikájának többrétegű az olvasata. Szentségjelentésük is van.

14.00–14.40
DR. SIMONCSICS PÉTER

Pszichés betegségek gyógyítása a kvantummedicinában

Világszerte egyre nagyobb problémát jelent az egészségügyben a különböző pszichiátriai betegségek növekvő száma. A szorongás, pánikbetegség, fóbiák,  testképzavarok és nem utolsósorban a depresszió kezelése jobbára csak a tünetekre korlátozódik. Ezzel szemben a kvantummedicinában már bizonyított, hogy az aurában és a csakrákban tárolt információk feltérképezésével megrajzolható az ember finomenergetikai rendszere. Ezen meglepően érdekes ismeretek felhasználásával pedig ‒ az ősi indiai és kínai tanításokat is magába foglaló ‒ teljesen új gondolkodásmódot megvalósító gyógyító rendszer, a pszichoszomatikus energetika pontos diagnosztikai és hatékony terápiás megoldásokat kínál a pszichiátriai kórképek oki kezelésében.

15.00–15.40
DR. TAMASI JÓZSEF

Banálisnak tűnő hasi panaszoktól a rákig

Az emberek nem is sejtik, hogy a sokakat érintő, jelentéktelennek látszó hasi panaszoknak milyen nagy a jelentősége. Pedig amíg a szervezetben kialakul egy daganat, rengeteg figyelmeztető jelet kapunk. Általánosságban elmondható, hogy például a colitis ulcerosa hajlamosít a vastagbélrák kialakulására, ugyanakkor az minden más krónikus gyulladással egyetemben újabb és újabb gyulladást indukálhat bárhol a szervezetben. Ezek elindíthatnak akár autoimmun-folyamatokat is, és előfordulhat, hogy ezek hoznak létre különféle daganatos elváltozásokat (pajzsmirigy-, hasnyálmirigy-, máj-, prosztata-, nőgyógyászati és melldaganatok). Ráadásul nem csak a gyulladásos burjánzás jelent veszélyt, hanem az ennek következtébenkialakult hegesedés is, ahol könnyebben kialakul a rák előfutára, az ún. atípia. A természetes gyógymódok szakértője előadásában nemcsak a vázolt összefüggésekre mutat rá, hanem megismertet az integrált medicina terápiás lehetőségeivel is.

16.00–16.40
SZENDI GÁBOR

A rák „cukorhipotézise” – Ketondiéta

Ma élete során minden második ember rákban betegszik meg, és minden negyedik abban is hal meg. A rák a huszadik század során vált ennyire gyakorivá azzal összefüggésben, hogy étrendünk egyre nagyobb részét töltik ki a finomított szénhidrátok. Ez folyamatosan magas vércukor- és inzulinszinttel jár, s mivel a rák „cukorfüggő”, ez az életmód kedvez kifejlődésének. A megelőzésben és a rákgyógyításban fontos szerepet kéne kapnia a lowcarb és ketogén étrendnek, mert ezek elvágják a rák „utánpótlási vonalait”. A ketogén étrend másik előnye, hogy hatására a szervezet  deutériumcsökkentett vizet termel, és ez szintén rákellenes hatású.

17.00–17.40
DR. TARACZKÖZI ISTVÁN

A gluténérzékenység ezer arca

A glutén olyan fehérjék összefoglaló neve, amelyek gabonafélékben találhatók, legnagyobb mennyiségben a búzában. Egyre nyilvánvalóbb, hogy szervezetünk a nagyobb mennyiségű gluténnal nem tud megbirkózni. A gluténérzékenységet tulajdonképpen a gliadin okozza, ami a bélnyálkahártyában antitestekkel immunkomplexet képez, és ezáltal a sejtes immunitás fő katonáinak, az ún. killersejteknek az összecsapódását váltja ki, s ez nyálkahártya károsodásához,majd hasmenéshez vezet. Ha a cöliákiát nem ismerik fel, megnő más autoimmun-betegségek, valamint a csontritkulás és a bélrák kialakulásának kockázata. A gyakorlatban az érintetteknek valójában csak kis hányada mutat jellegzetes hasi tüneteket, sokkal gyakoribbak a felszívódási zavarok miatt kialakult tápanyaghiányos állapotok, az idegrendszeri és ízületi panaszok stb. Az előadó a sokakat érintő probléma megismertetésén túl tanácsokat ad az étrendi változtatásokra, és felhívja figyelmet a vitaminés ásványianyag-pótlás szükségességére.


Szepes Mária-emlékműsor 200-as előadóterem (I. emelet)
A rendezvény házigazdája: Almási Csaba, a Szepes Mária Alapítvány elnöke

10.00‒10.40
DR. MÜLLER FERENCZ KÁROLY

Természeti medicina

Az okkult tudományok iránt komolyan érdeklődő Szepes Máriát nem véletlenül foglalkoztatták az ezoterikus és természetes gyógymódok. A „medicina” ugyanis bár orvoslást jelent, a fogalom eredeti jelentése: „titok”. Az előadó egy ezzel kapcsolatos kultúrtörténeti érdekességet tár a hallgatói elé. Elmondása szerint Amazóniában az ún. mesternövényekből készül a medicina fizikai manifesztációja, a pszichoaktív főzet is, és arra szolgál, hogy felvegyék a kapcsolatot a dzsungel (világmindenség) élő szellemeivel. A medicina azonban nem azonos a főzettel: a rítus, a ceremónia, a spirituális tartalom, a szellemek megidézése és az átélt élmények együtt adják a lényegét. A látomáskereső a mesternövények energiájával keresi a kapcsolatot, e növények szelleme pedig álmokon, látomásokon, sőt a mindennapok történésein keresztül tanít és védelmez.

11.00‒11.40
VERES MIKLÓS

Szepes Mária és a sci-fi

A Petőfi Irodalmi Múzeum történész-muzeológusa előadásában arra vállalkozik, hogy bemutassa, milyen jelentőséggel bír Szepes Mária munkássága a magyar nyelvű tudományos-fantasztikus irodalom történetében. Szó esik arról is, miként került kapcsolatba az írónő a sci-fivel, milyen irodalmi forrásokból merített inspirációt. Végül bemutatásra kerülnek Szepes Mária sci-fi regényei és novellái, valamint az írások problémafelvetéseivel és azok megoldásaival is megismerkedhetnek az érdeklődők.

12.00‒12.40
ESZTERHAI KATALIN

Hogyan legyünk az ÉLET csodálói?

Eszterhai Kati olyan, mint a csillagok: valósággal beragyogja a környezetét. „Figyelnünk kell az élet dalára, mert valamennyiünk szívében ott van az a rejtett forrás, amelyből hitet, reményt és szeretetet meríthetünk. Én naponta kitárom a karom, hogy magamhoz öleljem az életet. Addig, amíg csodálatos álmok röpítik a lelkemet, ameddig nem hullok alá, mint az őszi falevelek, addig biztosan tudom, hogy kiírhatom az ajtómra: itt lakik az élet csodálója.” A Kanadában élő írónő, televíziós szerkesztő ezúttal is lenyűgöző előadást ígér, és különleges történeteivel hitelesen eleveníti fel Szepes Mária hitvallását: „Aki nem hisz a csodákban, az nem realista.”

14.00‒14.40
Máriára emlékezünk

Éppen 10 éve annak, hogy Szepes Mária kilépett földi szkafanderéből, és egy szebbdimenzióba távozott. Termékeny szellemi életének, tanításainak örökbecsű hagyatékát  könyvei és a belőlük készült színdarabok, valamint tanítványai és barátai őrzik. Hozzá fűződő  emlékeiket idézik fel: Csongrádi Kata, Eördögh Kristóf, Igó Éva, Jaross Viki és Paulinyi Tamás. A beszélgetést vezeti: Kondor Katalin 

15.00‒15.40
EÖRDÖGH KRISTÓF

Univerzális Kapcsolat Szintézis ‒ Régi-új önfejlesztő módszer

Eördögh Kristóf Svájcban élő természetgyógyász, spirituális tanító, Szepes Mária volt tanítványa. Azért érkezett haza, hogy halála évfordulóján tisztelegjen az írónő emlékének, és előadásában bemutassa az ún. Univerzális Kapcsolat Szintézis önfejlesztő rendszert. „Mediális úton kaptam meg az információt és a felhatalmazást arra, hogy beindítsam ezt a technikát. Fő célja és feladata, hogy minden már működő, de az idők folyamán megkopott, megmerevedett rendszert az egyén számára gyökerében és szellemében újraélesszen. A technika maga energetikai kezelésből, testtartásból, az ember energiaközpontjaira való összpontosításból, speciális légzőgyakorlatokból és bizonyos izmok mozgatásából áll. Sikeresen alkalmazható a mindennapi problémák megoldásában, a stressz kezelésében, és segíti a koncentrációt.”

16.00‒16.40
DR. ÖRLŐS GÁBOR

Emberiség, ébresztő!

A Dharma a hinduizmusban az egyetemes törvény, igazság, örök erkölcsi kötelesség, amelyhez a valóság megismerésének folyamatában az ember mindig igazodni kíván. Buddhánál ezen felül kifejezi a világ rendjét, minőséget, tulajdonságot, eszméket és elveket. Az előadó dharmikus küldetése legfontosabb feladatának tekinti, hogy a jelenkor emberét felébressze a Mája fátylából, a tudatlanság, a félelem, a hamis vágyak álmából, melyek által az emberiség elfelejtette, hogy ki ő valójában, honnan jön, hova tart, és milyen céllal érkezett a Planétára. A spirituális tanító végtelen hálát érez Szepes Mária iránt, aki 25 évvel ezelőtt felmutatott neki egy másfajta életszemléletet, a félelem nélküli örök élet tudatállapotát. Ráébresztette küldetésére, ezáltal megtapasztalta, milyen „kegyelemben” részesülni.

17.00‒18.00
Apropó ‒ Kepes András filmje

Az MTV Pentaton Alapítványprodukciójában, az Apropó sorozatban készült Kepes András nagy sikerű riportfilmje Szepes Máriáról. Ebben az írónő a tőle megszokott őszinteséggel vall – egyebek között ‒ a sokszínű alkotói készséggel megáldott családjáról. A riportot számtalan, gyermekszínész korából származó filmrészlet gazdagítja, és olyan filmek jeleneteit is láthatjuk, amelyeknek ő volt a forgatókönyvírója. (A film 58 perces!)


Művészeti programok
Helyszín: Aula

9.00‒9.45
HERENCIAS EGYÜTTES

Szikrázó hó és napsütés

Az andoki zenét játszó dél-amerikai együttes a havas hegytetők friss levegőjét és napfényes derűjét hozza zenéjével a fesztivál reggeli, nyitó aulaprodukciójába. Richard Rivas, Enrique és Marcelo Tigse világjáró vándorokként – bár régóta Magyarországon élnek –, a föld minden táján ugyanazt a táncos ritmusát és eleven zenei világát mutatják be szülőhazájuknak, ami a csörgőkkel, andoki furulyákkal és pánsípokkal elvarázsolva, innen Budáról is Dél-Amerika hegytetőire repíti a képzeletet.

10.40‒11.00
BARÁT ISTVÁN ZSOLT

A belső hang dalai

Barát István Zsolt a bennünk rejlő ősi tudást és a szív természetes bölcsességét énekkel és zenével jeleníti meg, s adja át a hallgatóságnak. Dalait hallgatva belső világunk elevenedik meg, s fejeződik ki képekben, érzésekben. Zeneszerzőként és előadóként a magyar hagyományok és népdalkincs, az ázsiai nomád kultúrák, valamint a hindu és tibeti buddhista filozófiák hatására alakult ki egyéni stílusú dalvilága. A magyar Szív Útja Központ és a Négy Őselem Útja Iskola, valamint a Norvégiában működő Fire Elementer Skole alapítója és vezetője, közös munkára a kazah Turan és a norvég Bålfolket, valamint a számi Máttarváhnen világzenei együttes is felkérte.

11.40‒12.00
ÉNEKMONDÓ EGYÜTTES

Boldogság

A zenekar tevékenysége több évtizedes művészeti munkára tekint vissza. A „Daloló életfrekvenciák” című műsorukból az alapító tagok – Kelemen Béla és Gyula – ez alkalommal Paulinyi Tamás megzenésített verseit adják elő. A költemények mondanivalója az emberi képzelet irányítását segíti, míg a zene a szolfézs frekvenciák hatását erősíti. A képekben gazdag szöveg és a zene egysége segítséget nyújt a személyes jólét építésére. A fesztiválon tartott bemutatójukon a résztvevők is meggyőződhetnek a dalok egészségmegőrző hatásáról és pozitív erejéről.

12.40‒13.00
FARKASNÉ ERZSÉBET

Szakrális körtánc

A fesztiválunkon évek óta ingyenes gyógyítóként tevékenykedő kineziológus – új oldaláról bemutatkozva ‒ már nem először hívja közös táncra a közönséget. A két évvel ezelőtt is sikerrel bemutatott körtáncban megélhetjük a jelen varázsát, megtapasztalhatjuk a zene és a mozdulatok pozitív hatását testünkre, lelkünkre. Mindenki csatlakozzon bátran, hiszen tánctudás nem szükséges, sokkal inkább egyfajta mozgásmeditáció részesei lehetünk.

13.00–13.50
Helyszín: 600-as előadóterem
KÖVI SZABOLCS ÉS SZABÓ SIPOS BARNABÁS

Fény-játékok

„Az ember nem látja a fényt, csak azt, amit számára a sötétségből megmutat. A bölcsesség belső fénye valódi világosságot teremt. A karácsony ünnepe pedig a fény születése az ember lelkében.” ‒ Ilyen és ehhez hasonló „fényes” gondolati és érzelmi sugallatoknak lehetünk részesei Szabó Sipos Barnabás színész és festő, valamint Kövi Szabolcs fuvolaművész közös előadásának. Kettőjük zenei produkciói ‒ színesítve meditatív prózai részletekkel, valamint Barnabás festményeinek kivetítésével ‒ felejthetetlen, meghitt hangulatot varázsolnak közönségük köré, melyben mindenki inspirációt kap arra, hogy átérezze a belső fény világosságát. Elhangzanak részletek Szabolcs legújabb, az Elveszett földrész című lemezéről is.

13.00–13.50
Helyszín: 300-as előadóterem
SZŐKE ZOLTÁN ÉS R. KÁRPÁTI PÉTER

„Barátok közt” a spiritualitásról

A népszerű televíziós sorozatban hajdan együtt játszó két színészt Berényi testvérekként ismerhették a nézők. Azt azonban kevesen tudják, hogy mindkettőjüket nemcsak hogy megérintette a spiritualitás, de gyakorló módon foglalkoznak is vele. Szőke Zoltán rendszeresen végez Síva meditációt, ami a MOST pillanatainak megélésével már élete szerves részét jelenti, R. Kárpáti Péter pedig évek óta foglalkozik a halál közeli élményekkel, amiről dokumentumfilm-sorozatot készített, műsort vezet és könyvet is írt. A „szerepek mögötti emberekkel” – Zoltánnal és Péterrel – minderről Paulinyi Tamás beszélget. 

14.40‒15.00
SIVASAKTI KALÁNANDA TÁNCSZÍNHÁZ – Somi Panni társulata

„Tálamantra”

Somi Panni, a dél-indiai klasszikus bharatanátjam tánc első magyar táncosaként 1991 óta rendszeres előadója a hazai és külföldi színházaknak. Több száz tanítványa van Magyarországon és szerte a világban. A táncszínház 20 éve alakult azzal a céllal, hogy a klasszikus értékek közvetítése mellett új repertoárt, új szemléletet, táncszínházi darabokat hozzon létre. Megszületett a társulatot azóta is fémjelző stílus, létrejöttek a tematikus táncjátékok, látványos, ritmusos-technikás koreográfiák, melyek az együttes színpadi szereplését jellemzik.

15.40‒16.00
HANNAH BERGER

Égi és földi szerelem

Kis-Ázsia számos vidékéről, Albániából, Törökországból és a mezopotámiai régióból gyűjtött dalokkal készült az idei fesztiválra Hannah Berger énekesnő és együttese. A dalok szövegében az égi és földi szerelmet idéző, egyben lüktető ritmusú, titokzatosan szép és misztikus keleti zenével szeretné elbűvölni hallgatóit.

16.40‒17.00
DELHUSA GJON

Kívánjunk szép karácsonyt!

Az ezoterikus érdeklődéséről is ismert énekes, zeneszerző immáron állandó vendége fesztiválunknak. Ez alkalommal Gjoni a valaha írt legszebb karácsonyi dalaiból készült válogatással szeretne hozzájárulni az ünnepváró hangulathoz – egyúttal a zene hullámhosszán kielégítve legelemibb emberi szükségletünket, a szeretetvágyunkat.

17.40‒18.10
HOLDDALANAP ZENEKAR

Holdvilágzene-Napvilágzene

A HolddalaNap Zenekar elsősorban saját dalokat öltöztet közös zenei tudásukból szőtt ruhába. A hazai népzene az otthonuk, a zenekar tagjai e forrás vizein nevelkedtek. Aztán, ki-ki a maga élete, útja szerint: a  régi zenei, a balkáni, perzsa, latin-amerikai – s talán a csapatból a legtöbbjük – a flamenco hangszerekkel/hangképzéssel, dallamvilággal kötött mélyebb ismeretséget. A muzsikájukban így
közös tudásuk alapoz világzenét, hiszen ma a világ zenéi is álmainkba szövődnek, a hangok ezer íze mögött ott lüktet a sokféle világ. Vágyuk az, hogy a muzsikájukra, mint a régi ünnepeken ‒ ha imát énekelnek is ‒ táncra dobbanjon a szív s a láb.

18.10‒18.50
KIYO KITO TAIKO

Dob-ban a szív

A fesztiváli nap ünnepi lezárásában hosszú évek óta működik közre az első magyarországi japándob-csoport, a Kiyo Kito Taiko együttes, amelynek elementáris hangzásvilágú, fergeteges zenéjét sok korábbi látogató sem tudja feledni. Ez alkalommal is az óriási dobok dübörgése teszi fel az i-re a pontot, a dobzenekar nemcsak klasszikus szerzeményeiből, de természetesen új számaiból is válogat a fellépésen. A záróprogramban idén is különlegességre számíthatunk, a HolddalaNap Zenekar zenészei és a Kiyo KitoTaiko dobosai ugyanis egy közös produkcióval is meglepik a látogatókat.


XXI. Karácsonyi Fesztivál - Workshop és ingyenes állapotfelmérés
Workshop – Helyszín: II. emelet 216–217-es terem

10.00–10.40
Majoros János

 • Szingliség és a tudati meddőség – Energianövelő és tisztító módszerek
 • A nők mentik meg a világot – A finomenergiák hozzák el az új „Gyémánt-kort”

11.00–11.40
Nagy Melinda

 • Kulcsfontosságú dátumok, meghatározó emberek – Kínai asztrológia egyszerűen
 • Asztrológiai segítségnyújtás pár perc alatt – Nyomtasd ki és hozd magaddal a kínai asztrológiai képletedet 

12.00–12.40
Tóth Miklós (Naturhelix)

 • Újdonságok a fülgyertya témakörben
 • Hatásmechanizmus és sikeres eredetkutatás

13.00–13.40
Dr. Deák Krisztina

 • Speciális jógagyakorlatok betegségekre és megelőzésre
 • Hatha jóga (keringés), jógalégzés (idegrendszer), tibeti jóga (hormonális rendszer), jóga stresszoldásra stb.

14.00–14.40
Egedi-Kovács Melinda

 • Szellemi beavatottá válás útja a 21. században
 • Az önbeavatás korszerű formája – Védikus alkímia

15.00–15.40
Farkasné Erzsébet

 • Agykontroll és villámolvasás
 • Az örömteli tanulás egyszerű fortélyai

16.00–16.40
Szilvásy Judit

 • Lakáshoroszkóp 2018-ra
 • Lakberendezés az adott év energiáival összhangban

17.00–17.40
Maharishi Bhramananda Yogi

 • A bölcsesség útja
 • Az elme kezelésének egyszerű módja – Nirvána meditáció – Gyógyító ölelés

INGYENES ÁLLAPOTFELMÉRÉS ÉS TANÁCSADÁS

 • Bartha Tamás: asztrológia
 • Bíró Ilona: életvezetési tanácsadás, Access Bars Facilitator
 • Blazsek Mónika: Theta-healing
 • Braun Miklós: Voll-féle állapotfelmérés
 • Csendes Miklós: sorselemzés
 • Csikós Olivér: asztrológia, parapszichológia, reiki
 • Csörgő Ágnes: grafológia
 • Faragó-Juhász Barbara: Theta-healing, kineziológiai állapotfelmérés
 • Farkasné Horváth Erzsébet: kiscsoportos családállítás
 • Fehér Sas Páholy: auratisztítás
 • Hegedűs Zsuzsanna: hangés csakraterápia
 • Horváth Andrea: allergiavizsgálat Vega-teszttel
 • Ibránszki Bea: sorselemzés, numerológia, kronobiológia
 • Imolai Judit és csapata: pszichoasztrológia, asztrológia, tarot, kártyavetés
 • Jóság Tava Reiki Alapítvány: reiki-kezelés
 • Kertész János: kineziológiai állapotfelmérés
 • Kis Zsolt: gyógyítás bioenergiával
 • KK Moves Egészségközpont (Aigner Ivan, Grezsa Erzsébet): holisztikus állapotfelmérés, természetgyógyászati tanácsadás, talpmasszázs és energetikai kezelés
 • Kocsis Zoltán: Tuina (kínai masszázs)
 • Kristály Akadémia: kristálytudatgyógyászat
 • Majoros János: energetikai állapotfelmérés, aurafeltöltés kristályokkal
 • Otyehel Krisztina és csapata: svéd frissítő masszázs, csontkovácsolás
 • Papp Éva: kineziológiai állapotfelmérés
 • Pohankovics Zsolt: Thompson-féle kiropraktika
 • Rácz Mária Erzsébet: asztrozófiai tanácsadás
 • Szabados Ilona: Bach-virágterápia, numerológia
 • Varró József: tarot
 • Virágh Júlia: íriszdiagnosztika

Figyelem! Az állapotfelmérés és tanácsadás ingyenes, de az eszközökért (pl. laborvizsgálat stb.) fizetni kell. Felhívjuk figyelmüket arra is, hogy az ingyenes szolgáltatásokat csak korlátozott számban és a jelentkezések sorrendjében tudjuk kielégíteni.

Forrás: Természetgyógyász Magazin honlapja

Online jegyvásárlás

Találatok száma: 2

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos ...


Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és ...
Találatok száma: 4

Mimama Konyhája Budapest

Mimama Konyhája Budapest

A hagyományos magyar ízvilág és a különleges alapanyagok találkozásából olyan ételek születnek Mimama Konyhájában, amelyekkel a legdrágább belvárosi éttermek sem tudják felvenni a versenyt. Az étterem ...


Gellért Söröző & Brasserie

Gellért Söröző & Brasserie

Egy söröző, ami nem akar több lenni, de az, nagyon.
Budapest legrégibb sörözője 2015-ben olyan megújult belső terekkel nyitja meg kapuit, ami eddigi történetének új fejezetét jelenti. A legújabb ...


Panoráma Étterem Budapest

Panoráma Étterem Budapest

A Gellért szálloda Panoráma Étterme egyaránt elismert és híres kiváló konyhájáról. Pincészetek nagyszerű borai, egyedülálló kilátás teszik egésszé a gasztronómiai élményt.


Törley Bár

Törley Bár

A Törley Bár a több, mint százéves múlttal rendelkező Törley Pezsgő Pincészet pezsgőit és nemzetközi italkínálatot vonultat fel a kiváló ízeket kedvelők részére.
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál 2017. Online jegyvásárlás

Programajánlat

Frei Tamás előadás 2018. Online jegyvásárlás
Frei Tamás előadás 2018. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • XI. kerület
2018. október 13.
Hétvégi programok Budapesten 2018. Online jegyvásárlás
Hétvégi programok Budapesten 2018. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • Több kerületben
2018.01.01. - 12.31.
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2018
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2018
 • Budapest
 • Több kerületben
2018.01.01. - 12.31.
B32 Galéria és Kultúrtér programok 2018. Online jegyvásárlás
B32 Galéria és Kultúrtér programok 2018. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • XI. kerület
2018. szeptember 22.

Szolgáltató

Bartók 32 Galéria
Bartók 32 Galéria
 • Budapest
 • XI. kerület
Csokoládia Csokoládémanufaktúra
Csokoládia Csokoládémanufaktúra
 • Budapest
 • XI. kerület
Danubius Hotel Flamenco
Danubius Hotel Flamenco
 • Budapest
 • XI. kerület
Dolce Vita Bor & Delikát Üzlet
Dolce Vita Bor & Delikát Üzlet
 • Budapest
 • XI. kerület

Legjobb élmények

Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
Buszos városnézésre hívjuk és várjuk, fedezze fel velünk Budapest legfontosabb látnivalóit!
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket