Falk Art Fórum 2019. Antik és Modern Művészeti Fesztivál Budapest
Milyen autót vegyek? Ismerje meg a A Volkswagen SUV modelljeit!
Milyen autót vegyek? Ismerje meg a A Volkswagen SUV modelljeit!
Musical Szilveszter Budapesten! Sztárvendégekkel várjuk a Marriott Hotelben!
Musical Szilveszter Budapesten! Sztárvendégekkel várjuk a Marriott Hotelben!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tóparti wellness pihenés kedvező árakon - Irány Gyopárosfürdő!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Falk Art Fórum 2019. Antik és Modern Művészeti Fesztivál Budapest


2019. május 18-án ismét megrendezik a Falk Art Fórum Antik és Modern Művészeti Fesztivált a Falk Miksa utcában, immár tizenkilencedszerre. Ezen a napon közel 20 galéria ünnepli a kultúrát és a művészetet.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
Élmények és értékek! Hívjuk, várjuk, jöjjön!

A Falk Art Fórum a lipótvárosi művészeti negyed egyik legizgalmasabb programja, ahol idén is izgalmas kiállításokkal, különleges tárlatvezetésekkel, tematikus sétákkal, művészeti előadásokkal, koncertekkel, kortárs művészek által színesre festett padokkal várják a nagyérdeműt – ráadásul nemcsak a kultúra és művészet iránt érdeklődő felnőtteket, hanem a legkisebbeket is, akik a kincskereső játékon különböző ajándékokat nyerhetnek.

Több kerekasztal-beszélgetéssel is várják az érdeklődőket, többek között Varga Judit kétszeres Emmy-díjra jelölt díszlettervezővel és Kajdi Csabával, a Visage Model vezetőjével Szegal Hanna Lea művészeti menedzser beszélget az egyedi és tucattermékekről, így tárva fel a tárgyak személyes történeteit, míg a Pintér Galériában a Ziggy Art Fair, Fiatalok a kortárs piacon – A gyűjtők, a művészek és a szakértők szempontjai névre keresztelt kortárs kiállítás és vásár kapcsán járják körül a kortárs műgyűjtés lehetőségeit, a Nagyházi Galériában pedig a legendás gyűjtőre és műkereskedőre, Nagyházi Csabára emlékeznek Bánó András vezetésével.

Természetesen a zene sem maradhat ki a programból. Az Odett által útjára indított, #zenélazutca névre hallgató kezdeményezés szereplőinek a Falk Art Fesztivál ad utcaszínpadot, melynek keretein belül a vlog több tehetséges utcazenészét is meghallgathatja majd a közönség. A hamarosan megjelenő harmadik Fortepan-album, a Kérek egy feketét a kávéházi kultúrát mutatja be a Fortepan fotó archívum képein keresztül. Ezek a fotók és a névadó Forte gyár termékei adták az ötletet egy rendhagyó és izgalmas design táska kollekcióhoz, mely a Falk Art Fórumon mutatkozik be, tervezője pedig a kortárs divattervező, 'KOBY'.

Május 18-án ismét megrendezik a Falk Art Fórum Antik és Modern Művészeti Fesztivált a Falk Miksa utcában, immár tizenkilencedszerre. Ezen a napon közel 20 galéria ünnepli a kultúrát és a művészetet. A Falk Art Fórum a lipótvárosi művészeti negyed egyik legizgalmasabb programja, ahol idén is izgalmas kiállításokkal, különleges tárlatvezetésekkel, tematikus sétákkal, művészeti előadásokkal, koncertekkel, kortárs művészek által színesre festett padokkal várják a nagyérdeműt – ráadásul nemcsak a kultúra és művészet iránt érdeklődő felnőtteket, hanem a legkisebbeket is, akik a kincskereső játékon különböző ajándékokat nyerhetnek.

Budapest szívében, a lipótvárosi Falk Miksa utcában, amely mára a főváros egyik emblematikus jelképévé nőtte ki magát, idén is megrendezik a Falk Art Fórumot, a 19. Antik és Modern Művészeti Fesztivált, ahol május 18-án délután két órától este 9-ig a Kossuth tér és a Szent István körút közötti szakasz egy napra sétálóutcává alakul. Több kerekasztal-beszélgetéssel is várják az érdeklődőket, többek között Varga Judit kétszeres Emmy-díjra jelölt díszlettervezővel és Kajdi Csabával, a Visage Model vezetőjével Szegal Hanna Lea művészeti menedzser beszélget az egyedi és tucattermékekről, így tárva fel a tárgyak személyes történeteit, míg a Pintér Galériában a Ziggy Art Fair, Fiatalok a kortárs piacon – A gyűjtők, a művészek és a szakértők szempontjai névre keresztelt kortárs kiállítás és vásár kapcsán járják körül a kortárs műgyűjtés lehetőségeit, a Nagyházi Galériában pedig a legendás gyűjtőre és műkereskedőre, Nagyházi Csabára emlékeznek Bánó András vezetésével.

Somlai Tibor designer az 1900-as évek nagypolgári és arisztokrata enteriőrjeiről tart érdekes és élvezetes előadást.

A kültéri programokra délután fél 3-tól várják az érdeklődőket, amikor is a Falk Miksa utca történetébe nyerhetnek bepillantást Balázs Kata idegenvezető, újságíró segítségével, fél 5-től pedig egy galériák közötti sétára invitálnak minden látogatót, ahol a galériák tulajdonosai mesélnek különböző érdekességekről a hallgatóságnak.

Természetesen a zene sem maradhat ki a programból. Az Odett által útjára indított, zenélazutca névre hallgató kezdeményezés szereplőinek a Falk Art Fesztivál ad utcaszínpadot, melynek keretein belül a vlog több tehetséges utcazenészét is meghallgathatja majd a közönség. A hamarosan megjelenő harmadik Fortepan-album, a Kérek egy feketét a kávéházi kultúrát mutatja be a Fortepan fotó archívum képein keresztül. Ezek a fotók és a névadó Forte gyár termékei adták az ötletet egy rendhagyó és izgalmas design táska kollekcióhoz, mely a Falk Art Fórumon mutatkozik be, tervezője pedig a kortárs divattervező, 'KOBY'.

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából a Falk Art Fórumon számos japán tematikájú program közül választhatnak a látogatók: teaszertartáson vehetnek részt, kimono bemutatót láthatnak, origamit hajtogathatnak, valamint haiku írásra és versmondásra is lesz lehetőségük, de akár a kalligráfia művészetével is megismerkedhetnek. Természetesen nem maradhat el a szusi és szaké kóstolás sem.

A Falk Art Fórum 19. Antik és Modern Művészeti Fesztivál résztvevői:  az Artcore Antik&Design, a Bardoni Interieur, a Bodó Galéria, a Citygraph Galéria, a Darius Galéria, a DrBruckner Galéria, a Gallery A., a Haas Galéria, a HáriAnikó Ékszer, a Magyar Kerámia Galéria, a Missionart, a Moró Antik Galéria, a Nagyházi Galéria, a Neodeco, a Pintér Galéria, a Sil Design, a Wladis Galéria, a Titok Bisztro és Spráneats Bisztro.

PROGRAMOK EGÉSZ NAP PROGRAMOK EGÉSZ NAP

GALÉRIÁK / VENDÉGLÁTÓHELYEK

  ARTCORE ANTIK&DESIGN Magyar és francia art deco különlegességek Egyedi tervezésű és gyártású lámpák, különleges üveg és fém dísztárgyak, tükrök – tanácsadás

  BARDONI INTERIEUR Szecessziós, art deco és a Bauhaus stílusában alkotott műtárgyak, 1960-as,  1970-es évek színes designbútorai Kiállítás: Keke A véletlen megtagadása

  BODÓ GALÉRIA ÉS AUKCIÓSHÁZ Tavaszi vásár – 20-30% kedvezménnyel kínált 19-20. századi festmények, műtárgyak, szobrok, bútorok.

  CITYGRAPH GALÉRIA Magyar Béla tollrajzainak és az azokból készített giclée nyomatoknak a témája Budapest, és általában a város, a nagyváros.

  DARIUS ANTIQUES Idén először, magyar kortárs festőművészek – Papageorgiu Andrea, Varga Patrícia Minerva, Ujházi Péter, Szurcsik József, és mások – művei a 18–19. századi bútorok és festmények mellett.

  DR. BRUCKNER – ANTIQUE GALLERY A kínálat jelentős részét távol-keleti műtárgyak, antik kínai kerámiák, porcelán és bronz tárgyak jelentik.

  GALLERY A A Ralph Lauren Home és Yves Delorme lakberendezési darabjai.

  HAAS GALÉRIA Redő Ferenc és Vörös Rozália festményei, grafikái és szőttesei Remekművek – remek művek XIII.:  Aba-Novák Vilmos: Önarckép, 1923

  HÁRI ANIKÓ ÉKSZERGALÉRIA Touch me baby! A burmai rubin. A köveket megérinthetik és meghallgathatják történetüket is.

  MAGYAR KERÁMIA GALÉRIA Az előző századforduló ezüst, dísz- és használati tárgyait gyártáskori állapotukban kínáljuk eladásra.

  MISSIONART GALÉRIA Felhalmozott kincseink – mesterművek a 20. századból. Válogatás a galéria gyűjteményéből.

  MORÓ ANTIK A japán kard – Válogatás Moró Lajos gyűjteményéből. Mesterművek a pengecsodák világából.

NAGYHÁZI GALÉRIA Jubileumi árverési kiállítás – 25 éve az első aukciónak a Balaton utcai galériában. In memoriam Nagyházi Csaba.

  NEO DECO GALÉRIA Retikülök, régi utazótáskák, bőrszettek, felújított aktatáskák – idén különös tekintettel a férfiakra!

  PINTÉR GALÉRIA ÉS AUKCIÓSHÁZ Szüts Miklós akvarelljei, ZiggY Art Fair, Resident Art Buda Pest – kiállítás kortárs művekből.

  SIL – DESIGN A SIL üzletében a lakberendezés teljes palettája megtalálható.

  WLADIS GALÉRIA Szelencék, dobozok, ládikák –kiállítás. Titkok őrzői, de maguk is személyes történeteket hordoznak.

  3. SÁTOR Divat és Fortepan – A Fortepan Kiadó és egy kortárs divattervező, KOBY közös design táska kollekcióval mutatkozik be.

MEGNYITÓK,  TÁRLATVEZETÉSEK

  16:00  HAAS GALÉRIA Redő Ferenc és Vörös Rozália kiállítását megnyitja dr. Redő Ferenc régész, a művészházaspár fia

  17:00 MORÓ GALÉRIA A japán kard – Kereszthury Gábor ötvösművész kiállításmegnyitó előadása

  17:30  BODÓ GALÉRIA Tárlatvezetés a kiállított festményekről, Nagy Zsófia Nóra HAAS GALÉRIA Tárlatvezetés a galéria kiállításain

  18:00 NAGYHÁZI GALÉRIA Dr. Kiss Erika művészettörténésznek, a Nemzeti Múzeum muzeológusának a tárlatvezetése az aukciós kiállítás ezüst tárgyairól.

  18:00 WLADIS GALÉRIA Péter Vladimír tárlatvezetése a Szelencék, dobozok, ládikák kiállításon

  18:30 MISSIONART GALÉRIA Nagy T. Katalin művészettörténész beszél az idén 30 éves galériáról

  19:00 TITOK BISZTRÓ Ef Zámbó Szonja kiállítása – megnyitja: Holt Lenszkij – különleges performance keretében

  19:00  HAAS GALÉRIA Tárlatvezetés a galéria kiállításain

JAPÁN TÉMÁJÚ PROGRAMOK

  1. SÁTOR 14:30 Kimonó bemutató 15:30 Furoshiki – csomagolás 17:30  Ikebana – virágrendezés 18:30 Haiku

  2. SÁTOR 14:00 Sakuhacsi – fuvola 14:00–19:00 Kalligráfia 14:00–19:00 Origami, papírhajtogatás 15.00 Teaszertartás 15:00–18:00 Szaké, szushi–árusítás
  MORÓ GALÉRIA ELŐTT 16.30   Harcművészeti bemutató  szamuráj kardokkal

UTCAI PROGRAMOK

   14:00–19:00 ELVESZETT MŰTÁRGYAK  – Nyomozó játék gyerekeknek! A résztvevők ez idő alatt bármikor indulhatnak, menetleveleiket a Balaton utca – Falk Miksa utca sarkán felállított információs sátornál vehetik át. A kicsiknek fejtörők segítségével kell az adott galériákban megtalálniuk a különféle művészeti alkotásokat. A helyszíneken minden egyes megtalált tárgyért egy-egy pecsét jár a „nyomozó” menetlevelébe, amit végül meglepetés ajándékra válthatnak  az információs sátorban.

   14.00–21.00 PAD NÉZEGETÉS, PIHENÉS –  Kortárs művészek által festett padokon

   14:30 A FALK MIKSA UTCA TÖRTÉNETE – végig az utcán, vezeti Balázs Kata idegenvezető

   15:00–19:00   #ZENÉLAZUTCA

   16:30 SÉTA A GALÉRIÁK KÖZÖTT –  a tulajdonosok mesélnek – vezeti Balázs Kata idegenvezető

KEREKASZTAL  BESZÉLGETÉSEK, ELŐADÁSOK

  15:00  NAGYHÁZI GALÉRIA IN MEMORIAM NAGYHÁZI CSABA – vezeti: Bánó András Résztvevők: Bergmann Erzsébet, a  Bergmann Könyvelő Iroda vezetője,  Gyöpös Miklós restaurátor-művész,  Lengyel László művészettörténész, Levárdy Henriett műemléki felügyelő,  Sólyom László, volt köztársasági elnök és Szendrey Gábor gyűjtő.
  16:00  BODÓ GALÉRIA SOMLAI TIBOR: VOLT ÉS NINCS –  a II. Világháború előtti arisztokrata lakásberendezésekről, sok vetített fotóval
   16:30 FALK MIKSA U. 14. ELŐTTI SÁTORBAN RÉGI VAGY ÚJ, EGYEDI TERVEZÉSŰ VAGY ÁRUHÁZI? – beszélgetés a lakberendezésről: Kajdi Csaba, a Visage Models vezetője, Varga Judit díszlettervező. Vezeti: Szegal Hanna Lea művészeti menedzser.
   18:00 PINTÉR GALÉRIA ZIGGY ART FAIR FIATALOK A KORTÁRS PIACON –  A GYŰJTŐK, A MŰVÉSZEK ÉS  A SZAKÉRTŐK SZEMPONTJAI Vezeti: Schneller János művészettörténész, a Ferenczy Múzeumi Centrum kurátora. Résztvevők: Gajzágó György,  CCA – Kortárs Műgyűjtő Akadémia,  Kertész László művészeti író, Jakab Luca, az artconscious.com alapítója, Barabás Zsófi képzőművész, Bársony István műgyűjtő

ZENEI PROGRAMOK

  14:00   TITOK BISZTRÓ Hajnóczy Janka – gitár, ének
  15:00–19.00   #ZENÉLAZUTCA Kristóf, Sztojka, és még sokan mások, Odett szervezésében
  17:00    TITOK BISZTRO Troll Balázs – gitár, ének, zajhangszerek
  18:00   HAAS GALÉRIA GANGVERSENYE A FALK MIKSA U. 13. UDVARÁN WESZELY ERNŐ harmonika
  18:00   TITOK BISZTRO Fövényi Sándor – gitár
  19:00   BODÓ GALÉRIA Medley's Együttes
  20:00   TITOK BISZTRO Troll Balázs – gitár, ének, zajhangszerek EGYÉB PROGRAMOK  HÁRI ANIKÓ ÉKSZERGALÉRIA 13:00–14:00 Ingyenes ékszerbecslés 14:00 órától sötétedésig  Páris Beáta és Páris Noémi ékszerbemutatója

Forrás: sajtóanyag

Találatok száma: 2

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, tágas ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 4

Prime Steakhouse

Prime Steakhouse

Az igazi steak kedvelőknek a Prime Steakhouse maga a steak mennyország, a legnagyobb steak választék, a nagyvárosi elegancia és a borkultúra találkozása. Steak választékunk az országban egyedülálló. A legmagasabb Prime minősítésű amerikai USDA, Omaha, Creekstone, Japán Kobe Wagyu, argentin ANGUS ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner Kiemelt partner

Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a tehetséges és mindig szolgálatkész mixerek készítettek a számunkra, szinte a mennyben érezhetjük magunkat. ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon Budapest legszebb építményeire, mint a Lánchíd, vagy a Budai Vár. Az étterem egyedi látványkonyhájának köszönhetően ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

ARAZ Bisztró

ARAZ Bisztró

Az Araz Bistro 2011. február 23-tól várja vendégeit. Éttermünkben a nemzetközi konyha kínálata mellett megtalálhatók a hagyományos magyar ételek is. Az ARAZ Bistro bejárata a Szarka utca 5. szám alatt található, de elérhető a szálloda Só utcai főbejáratán is. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Budapest éjjel

Budapest nappal

Közeli ajánlatok

Vígszínház előadások 2019 / 2020. Műsor és online jegyvásárlás
Vígszínház előadások 2019 / 2020. Műsor és online jegyvásárlás
 • Budapest
 • XIII. kerület
2019. november 18 - 24.
Észt Kulturális Intézet programok 2019
Észt Kulturális Intézet programok 2019
 • Budapest
 • V. kerület
2019. november 23.

Hasonló ajánlatok

Tihanyi fesztiválok 2019
Tihanyi fesztiválok 2019
 • Tihany
2019. december 7.
Godot Galéria kiállítás, program 2019 Budapest
Godot Galéria kiállítás, program 2019 Budapest
 • Budapest
 • XI. kerület
2019.10.23. - 11.23.
Kecskeméti Téli Fesztivál 2019
Kecskeméti Téli Fesztivál 2019
 • Kecskemét
2019.11.30. - 2020.01.01.

Érdemes felkeresni!

Munkaerő közvetítés Budapest
Munkaerő közvetítés Budapest
 • Budapest
 • XIII. kerület
1000 Út Utazási Iroda
1000 Út Utazási Iroda
 • Budapest
 • V. kerület

Ez is érdekelheti!

Abigail Galéria
Abigail Galéria
 • Budapest
 • V. kerület
acb Kortárs Művészeti Galéria
acb Kortárs Művészeti Galéria
 • Budapest
 • VI. kerület
Ágens Galéria
Ágens Galéria
 • Budapest
 • II. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Milyen autót vegyek? Ismerje meg a A Volkswagen SUV modelljeit!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás