Falk Art Fórum 2019. Antik és Modern Művészeti Fesztivál Budapest
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Falk Art Fórum 2019. Antik és Modern Művészeti Fesztivál Budapest


2019. május 18-án ismét megrendezik a Falk Art Fórum Antik és Modern Művészeti Fesztivált a Falk Miksa utcában, immár tizenkilencedszerre. Ezen a napon közel 20 galéria ünnepli a kultúrát és a művészetet.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A Falk Art Fórum a lipótvárosi művészeti negyed egyik legizgalmasabb programja, ahol idén is izgalmas kiállításokkal, különleges tárlatvezetésekkel, tematikus sétákkal, művészeti előadásokkal, koncertekkel, kortárs művészek által színesre festett padokkal várják a nagyérdeműt – ráadásul nemcsak a kultúra és művészet iránt érdeklődő felnőtteket, hanem a legkisebbeket is, akik a kincskereső játékon különböző ajándékokat nyerhetnek.

Több kerekasztal-beszélgetéssel is várják az érdeklődőket, többek között Varga Judit kétszeres Emmy-díjra jelölt díszlettervezővel és Kajdi Csabával, a Visage Model vezetőjével Szegal Hanna Lea művészeti menedzser beszélget az egyedi és tucattermékekről, így tárva fel a tárgyak személyes történeteit, míg a Pintér Galériában a Ziggy Art Fair, Fiatalok a kortárs piacon – A gyűjtők, a művészek és a szakértők szempontjai névre keresztelt kortárs kiállítás és vásár kapcsán járják körül a kortárs műgyűjtés lehetőségeit, a Nagyházi Galériában pedig a legendás gyűjtőre és műkereskedőre, Nagyházi Csabára emlékeznek Bánó András vezetésével.

Természetesen a zene sem maradhat ki a programból. Az Odett által útjára indított, #zenélazutca névre hallgató kezdeményezés szereplőinek a Falk Art Fesztivál ad utcaszínpadot, melynek keretein belül a vlog több tehetséges utcazenészét is meghallgathatja majd a közönség. A hamarosan megjelenő harmadik Fortepan-album, a Kérek egy feketét a kávéházi kultúrát mutatja be a Fortepan fotó archívum képein keresztül. Ezek a fotók és a névadó Forte gyár termékei adták az ötletet egy rendhagyó és izgalmas design táska kollekcióhoz, mely a Falk Art Fórumon mutatkozik be, tervezője pedig a kortárs divattervező, 'KOBY'.

Május 18-án ismét megrendezik a Falk Art Fórum Antik és Modern Művészeti Fesztivált a Falk Miksa utcában, immár tizenkilencedszerre. Ezen a napon közel 20 galéria ünnepli a kultúrát és a művészetet. A Falk Art Fórum a lipótvárosi művészeti negyed egyik legizgalmasabb programja, ahol idén is izgalmas kiállításokkal, különleges tárlatvezetésekkel, tematikus sétákkal, művészeti előadásokkal, koncertekkel, kortárs művészek által színesre festett padokkal várják a nagyérdeműt – ráadásul nemcsak a kultúra és művészet iránt érdeklődő felnőtteket, hanem a legkisebbeket is, akik a kincskereső játékon különböző ajándékokat nyerhetnek.

Budapest szívében, a lipótvárosi Falk Miksa utcában, amely mára a főváros egyik emblematikus jelképévé nőtte ki magát, idén is megrendezik a Falk Art Fórumot, a 19. Antik és Modern Művészeti Fesztivált, ahol május 18-án délután két órától este 9-ig a Kossuth tér és a Szent István körút közötti szakasz egy napra sétálóutcává alakul. Több kerekasztal-beszélgetéssel is várják az érdeklődőket, többek között Varga Judit kétszeres Emmy-díjra jelölt díszlettervezővel és Kajdi Csabával, a Visage Model vezetőjével Szegal Hanna Lea művészeti menedzser beszélget az egyedi és tucattermékekről, így tárva fel a tárgyak személyes történeteit, míg a Pintér Galériában a Ziggy Art Fair, Fiatalok a kortárs piacon – A gyűjtők, a művészek és a szakértők szempontjai névre keresztelt kortárs kiállítás és vásár kapcsán járják körül a kortárs műgyűjtés lehetőségeit, a Nagyházi Galériában pedig a legendás gyűjtőre és műkereskedőre, Nagyházi Csabára emlékeznek Bánó András vezetésével.

Somlai Tibor designer az 1900-as évek nagypolgári és arisztokrata enteriőrjeiről tart érdekes és élvezetes előadást.

A kültéri programokra délután fél 3-tól várják az érdeklődőket, amikor is a Falk Miksa utca történetébe nyerhetnek bepillantást Balázs Kata idegenvezető, újságíró segítségével, fél 5-től pedig egy galériák közötti sétára invitálnak minden látogatót, ahol a galériák tulajdonosai mesélnek különböző érdekességekről a hallgatóságnak.

Természetesen a zene sem maradhat ki a programból. Az Odett által útjára indított, zenélazutca névre hallgató kezdeményezés szereplőinek a Falk Art Fesztivál ad utcaszínpadot, melynek keretein belül a vlog több tehetséges utcazenészét is meghallgathatja majd a közönség. A hamarosan megjelenő harmadik Fortepan-album, a Kérek egy feketét a kávéházi kultúrát mutatja be a Fortepan fotó archívum képein keresztül. Ezek a fotók és a névadó Forte gyár termékei adták az ötletet egy rendhagyó és izgalmas design táska kollekcióhoz, mely a Falk Art Fórumon mutatkozik be, tervezője pedig a kortárs divattervező, 'KOBY'.

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából a Falk Art Fórumon számos japán tematikájú program közül választhatnak a látogatók: teaszertartáson vehetnek részt, kimono bemutatót láthatnak, origamit hajtogathatnak, valamint haiku írásra és versmondásra is lesz lehetőségük, de akár a kalligráfia művészetével is megismerkedhetnek. Természetesen nem maradhat el a szusi és szaké kóstolás sem.

A Falk Art Fórum 19. Antik és Modern Művészeti Fesztivál résztvevői:  az Artcore Antik&Design, a Bardoni Interieur, a Bodó Galéria, a Citygraph Galéria, a Darius Galéria, a DrBruckner Galéria, a Gallery A., a Haas Galéria, a HáriAnikó Ékszer, a Magyar Kerámia Galéria, a Missionart, a Moró Antik Galéria, a Nagyházi Galéria, a Neodeco, a Pintér Galéria, a Sil Design, a Wladis Galéria, a Titok Bisztro és Spráneats Bisztro.

PROGRAMOK EGÉSZ NAP PROGRAMOK EGÉSZ NAP

GALÉRIÁK / VENDÉGLÁTÓHELYEK

  ARTCORE ANTIK&DESIGN Magyar és francia art deco különlegességek Egyedi tervezésű és gyártású lámpák, különleges üveg és fém dísztárgyak, tükrök – tanácsadás

  BARDONI INTERIEUR Szecessziós, art deco és a Bauhaus stílusában alkotott műtárgyak, 1960-as,  1970-es évek színes designbútorai Kiállítás: Keke A véletlen megtagadása

  BODÓ GALÉRIA ÉS AUKCIÓSHÁZ Tavaszi vásár – 20-30% kedvezménnyel kínált 19-20. századi festmények, műtárgyak, szobrok, bútorok.

  CITYGRAPH GALÉRIA Magyar Béla tollrajzainak és az azokból készített giclée nyomatoknak a témája Budapest, és általában a város, a nagyváros.

  DARIUS ANTIQUES Idén először, magyar kortárs festőművészek – Papageorgiu Andrea, Varga Patrícia Minerva, Ujházi Péter, Szurcsik József, és mások – művei a 18–19. századi bútorok és festmények mellett.

  DR. BRUCKNER – ANTIQUE GALLERY A kínálat jelentős részét távol-keleti műtárgyak, antik kínai kerámiák, porcelán és bronz tárgyak jelentik.

  GALLERY A A Ralph Lauren Home és Yves Delorme lakberendezési darabjai.

  HAAS GALÉRIA Redő Ferenc és Vörös Rozália festményei, grafikái és szőttesei Remekművek – remek művek XIII.:  Aba-Novák Vilmos: Önarckép, 1923

  HÁRI ANIKÓ ÉKSZERGALÉRIA Touch me baby! A burmai rubin. A köveket megérinthetik és meghallgathatják történetüket is.

  MAGYAR KERÁMIA GALÉRIA Az előző századforduló ezüst, dísz- és használati tárgyait gyártáskori állapotukban kínáljuk eladásra.

  MISSIONART GALÉRIA Felhalmozott kincseink – mesterművek a 20. századból. Válogatás a galéria gyűjteményéből.

  MORÓ ANTIK A japán kard – Válogatás Moró Lajos gyűjteményéből. Mesterművek a pengecsodák világából.

NAGYHÁZI GALÉRIA Jubileumi árverési kiállítás – 25 éve az első aukciónak a Balaton utcai galériában. In memoriam Nagyházi Csaba.

  NEO DECO GALÉRIA Retikülök, régi utazótáskák, bőrszettek, felújított aktatáskák – idén különös tekintettel a férfiakra!

  PINTÉR GALÉRIA ÉS AUKCIÓSHÁZ Szüts Miklós akvarelljei, ZiggY Art Fair, Resident Art Buda Pest – kiállítás kortárs művekből.

  SIL – DESIGN A SIL üzletében a lakberendezés teljes palettája megtalálható.

  WLADIS GALÉRIA Szelencék, dobozok, ládikák –kiállítás. Titkok őrzői, de maguk is személyes történeteket hordoznak.

  3. SÁTOR Divat és Fortepan – A Fortepan Kiadó és egy kortárs divattervező, KOBY közös design táska kollekcióval mutatkozik be.

MEGNYITÓK,  TÁRLATVEZETÉSEK

  16:00  HAAS GALÉRIA Redő Ferenc és Vörös Rozália kiállítását megnyitja dr. Redő Ferenc régész, a művészházaspár fia

  17:00 MORÓ GALÉRIA A japán kard – Kereszthury Gábor ötvösművész kiállításmegnyitó előadása

  17:30  BODÓ GALÉRIA Tárlatvezetés a kiállított festményekről, Nagy Zsófia Nóra HAAS GALÉRIA Tárlatvezetés a galéria kiállításain

  18:00 NAGYHÁZI GALÉRIA Dr. Kiss Erika művészettörténésznek, a Nemzeti Múzeum muzeológusának a tárlatvezetése az aukciós kiállítás ezüst tárgyairól.

  18:00 WLADIS GALÉRIA Péter Vladimír tárlatvezetése a Szelencék, dobozok, ládikák kiállításon

  18:30 MISSIONART GALÉRIA Nagy T. Katalin művészettörténész beszél az idén 30 éves galériáról

  19:00 TITOK BISZTRÓ Ef Zámbó Szonja kiállítása – megnyitja: Holt Lenszkij – különleges performance keretében

  19:00  HAAS GALÉRIA Tárlatvezetés a galéria kiállításain

JAPÁN TÉMÁJÚ PROGRAMOK

  1. SÁTOR 14:30 Kimonó bemutató 15:30 Furoshiki – csomagolás 17:30  Ikebana – virágrendezés 18:30 Haiku

  2. SÁTOR 14:00 Sakuhacsi – fuvola 14:00–19:00 Kalligráfia 14:00–19:00 Origami, papírhajtogatás 15.00 Teaszertartás 15:00–18:00 Szaké, szushi–árusítás
  MORÓ GALÉRIA ELŐTT 16.30   Harcművészeti bemutató  szamuráj kardokkal

UTCAI PROGRAMOK

   14:00–19:00 ELVESZETT MŰTÁRGYAK  – Nyomozó játék gyerekeknek! A résztvevők ez idő alatt bármikor indulhatnak, menetleveleiket a Balaton utca – Falk Miksa utca sarkán felállított információs sátornál vehetik át. A kicsiknek fejtörők segítségével kell az adott galériákban megtalálniuk a különféle művészeti alkotásokat. A helyszíneken minden egyes megtalált tárgyért egy-egy pecsét jár a „nyomozó” menetlevelébe, amit végül meglepetés ajándékra válthatnak  az információs sátorban.

   14.00–21.00 PAD NÉZEGETÉS, PIHENÉS –  Kortárs művészek által festett padokon

   14:30 A FALK MIKSA UTCA TÖRTÉNETE – végig az utcán, vezeti Balázs Kata idegenvezető

   15:00–19:00   #ZENÉLAZUTCA

   16:30 SÉTA A GALÉRIÁK KÖZÖTT –  a tulajdonosok mesélnek – vezeti Balázs Kata idegenvezető

KEREKASZTAL  BESZÉLGETÉSEK, ELŐADÁSOK

  15:00  NAGYHÁZI GALÉRIA IN MEMORIAM NAGYHÁZI CSABA – vezeti: Bánó András Résztvevők: Bergmann Erzsébet, a  Bergmann Könyvelő Iroda vezetője,  Gyöpös Miklós restaurátor-művész,  Lengyel László művészettörténész, Levárdy Henriett műemléki felügyelő,  Sólyom László, volt köztársasági elnök és Szendrey Gábor gyűjtő.
  16:00  BODÓ GALÉRIA SOMLAI TIBOR: VOLT ÉS NINCS –  a II. Világháború előtti arisztokrata lakásberendezésekről, sok vetített fotóval
   16:30 FALK MIKSA U. 14. ELŐTTI SÁTORBAN RÉGI VAGY ÚJ, EGYEDI TERVEZÉSŰ VAGY ÁRUHÁZI? – beszélgetés a lakberendezésről: Kajdi Csaba, a Visage Models vezetője, Varga Judit díszlettervező. Vezeti: Szegal Hanna Lea művészeti menedzser.
   18:00 PINTÉR GALÉRIA ZIGGY ART FAIR FIATALOK A KORTÁRS PIACON –  A GYŰJTŐK, A MŰVÉSZEK ÉS  A SZAKÉRTŐK SZEMPONTJAI Vezeti: Schneller János művészettörténész, a Ferenczy Múzeumi Centrum kurátora. Résztvevők: Gajzágó György,  CCA – Kortárs Műgyűjtő Akadémia,  Kertész László művészeti író, Jakab Luca, az artconscious.com alapítója, Barabás Zsófi képzőművész, Bársony István műgyűjtő

ZENEI PROGRAMOK

  14:00   TITOK BISZTRÓ Hajnóczy Janka – gitár, ének
  15:00–19.00   #ZENÉLAZUTCA Kristóf, Sztojka, és még sokan mások, Odett szervezésében
  17:00    TITOK BISZTRO Troll Balázs – gitár, ének, zajhangszerek
  18:00   HAAS GALÉRIA GANGVERSENYE A FALK MIKSA U. 13. UDVARÁN WESZELY ERNŐ harmonika
  18:00   TITOK BISZTRO Fövényi Sándor – gitár
  19:00   BODÓ GALÉRIA Medley's Együttes
  20:00   TITOK BISZTRO Troll Balázs – gitár, ének, zajhangszerek EGYÉB PROGRAMOK  HÁRI ANIKÓ ÉKSZERGALÉRIA 13:00–14:00 Ingyenes ékszerbecslés 14:00 órától sötétedésig  Páris Beáta és Páris Noémi ékszerbemutatója

Forrás: sajtóanyag

Találatok száma: 1

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 2

Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a tehetséges és mindig szolgálatkész mixerek készítettek a számunkra, szinte a mennyben érezhetjük magunkat. ... Bővebben

Kiemelt partner

Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon Budapest legszebb építményeire, mint a Lánchíd, vagy a Budai Vár. Az étterem egyedi látványkonyhájának köszönhetően ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Országgyűlési Múzeum programok 2020
Országgyűlési Múzeum programok 2020
 • Budapest
 • V. kerület
2020. szeptember 21 - 27.
Vígszínház előadások 2020 / 2021. Műsor és online jegyvásárlás
Vígszínház előadások 2020 / 2021. Műsor és online jegyvásárlás
 • Budapest
 • XIII. kerület
2020. szeptember 26 - 27.

Hasonló ajánlatok

Kolbászvásár 2020 Budapest
Kolbászvásár Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban
 • Budapest
 • XIV. kerület
2020. október 9 - 11.
Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál 2020. Online jegyvásárlás
Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál 2020. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • Több kerületben
2020. október 9 - 25.
Godot Galéria kiállítás, program 2020 Budapest
Godot Galéria kiállítás, program 2020 Budapest
 • Budapest
 • XI. kerület
2020.09.10. - 10.10.

Érdemes felkeresni!

Országgyűlési Múzeum
Országgyűlési Múzeum
 • Budapest
 • V. kerület
1000 Út Utazási Iroda
1000 Út Utazási Iroda
 • Budapest
 • V. kerület

Ez is érdekelheti!

Abigail Galéria
Abigail Galéria
 • Budapest
 • V. kerület
acb Kortárs Művészeti Galéria
acb Kortárs Művészeti Galéria
 • Budapest
 • VI. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás