Budapesti Nyári Fesztivál: Kultúrák és kontinensek találkozója - világsztárok Budapesten!

Falk Art Fórum 2017. Antik és Modern Művészeti Fesztivál Budapest

Idén is lesz Falk Art Fórum, Antik és Művészeti Fesztivál, amikor teljes szélességében és teljes hosszában a gyalogosoké lesz a Falk Miksa utca, kinyílnak a budapesti galériák kapui, és bárki kedvére nézelődhet és válogathat az értékes alkotások és izgalmas programok között.


Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

2017-ben immáron tizenhetedszer Falk Art Fórum!

Évente egyszer ezen a kitüntetett napon valóban a művészetek utcájává válik a Falk Miksa utca. Mi mindent láthat, hallhat idén az ide látogató művészetrajongó? Mitől más a mostani fesztivál, és mi az, ami már hagyományosan ismétlődik?

Idén nem lesznek színpadok, helyettük az utcán, sátrakban kialakított, úgynevezett találkozóhelyeken zajlanak a különféle programok. Érdekes emberekkel beszélgetünk különféle témákról – főleg róluk, a szakmájukról. Závada Péter fiatal íróval, Tordai Hajnal jelmeztervezővel, Dr. Grád András műgyűjtővel, jogásszal, pszichológussal, és Tóth József, Füles fotóművésszel találkozhatnak és beszélgethetnek e találkozók résztvevői.

Radák Eszter festőművésszel, Varga Judit díszlettervezővel és Gáti Anna enteriőrtervezővel, Szegal Hanna Lea az Art&Antique street művészeti menedzsere beszélget. A SIL -Design galériában Tálas Áron ad zongorakoncertet, míg az utcán Váczi Eszter, a By The Way valamint a Nagyházi Galériában Záthor Gábor tangóharmónika előadóművész szórakoztatják a közönséget. A Haas Daléria Gangversenyén hagyományosan Weszely Ernő tangóharmónikázik.

Folytatódnak a tavalyi nagysikerű művészeti és várostörténeti séták az utcában és a galériákban, Balázs Kata újságíró és Schneller János művészettörténész vezetésével.

S mit láthatnak a galériákban?

Balansz címmel Szanyi Borbála festőművész első önálló tárlatát rendezi meg a MissionArt Galéria.

A Moró Antik Különleges műtárgyak című kiállításán olyan keleti- és fegyvergyűjteményből származó műtárgyakat állít ki, amelyek meg is vásárolhatóak.

A Wladis Galéria papíron, vásznon, márványban, bronzban megörökített arcképekből rendez tárlatot annak megmutatására, hogy ilyenek voltunk, vagyunk és leszünk.

A Bardoni Interieur a FAF alkalmából Makláry Kálmán festőművész alkotásait állítja ki.Hári Anikó ékszergalériája Magyarországon eddig ismeretlen csiszolású drágaköveket mutat be, amíg meghívott vendégei, egy ötvösöket oktató iskola tanulói, a szakma fogásait mutatják be.

A BÁV Szent István körúti antikvitása a fesztivál napján helyszíni értékbecsléssel és szakmai bemutatóval várja a látogatókat. A bútorkészítés során használt fafajtákat, valamint az intarziakészítés és fafaragás rejtelmeit mutatják be a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola diákjai segítségével.

A Bujanovics Régiségboltban az antik ezüstök és a faliórák szomszédságában nagy számban és változatosságban találhatók régi sétabotok.

A Darius Antiques látogatói egy neves magyar szobrászok műveiből álló gyűjteményt tekinthetnek meg.

Az Európa Galériában Lex Mihály az életről, a kitaszítottakról, a társadalom perifériáján élő emberekről készült fotóit állítja ki Türelmes életképek címmel.

A Haas Galéria első ízben rendez tárlatot kizárólag akvarellekből. A galéria Remekművek – Remek művek sorozatának XI. részeként Nicolas Schöffer, magyar születésű francia képzőművész Próféta című festménye kerül bemutatásra.

A Magyar-Francia Galéria a 19. századi szalonok világába kalauzolja el látogatóit, a Magyar Kerámia Galéria pedig a magyar art deco és a későbbi évek retró kerámiatárgyait vonultatja fel ezen a napon.

Ha mindezek láttán elfáradnak, idén is pihenhetnek a Falk Miksa utca művészek által festett padjain.

Minden látogatónknak jó szórakozást kívánunk!

Forrás: Sajtóanyag


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát!

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Falk Art Fórum 2017. Antik és Modern Művészeti Fesztivál Budapest

Programajánlat

Tűzijáték Budapest 2017. Nézze velünk az év legnagyobb tűzijáték parádéját augusztus 20-án!
Tűzijáték hajóról Budapesten
 • Budapest
 • XIII. kerület
2017. augusztus 20. 19:00
MÁV nosztalgia utak 2017. Gyertyafény expressz, élményvonat, gőzmozdony, nosztalgiavonat
MÁV nosztalgia utak
 • Budapest
 • VI. kerület
2017. augusztus 12.
Golden Eagle Danube Express - Hálókocsis luxus utazások 2017
Golden Eagle Danube Express - Hálókocsis luxus utazások 2017
 • Budapest
 • VI. kerület
2017. augusztus 16.
Budapest Jazz Club programok 2017. Műsor és online jegyvásárlás
Budapest Jazz Club programok 2017. Műsor és online jegyvásárlás
 • Budapest
 • XIII. kerület
2017. július 17 - 23.

Szolgáltató

MÁV Nosztalgia Jegyiroda
MÁV Nosztalgia Jegyiroda
 • Budapest
 • VI. kerület
Race Center Autóverseny Szimulátor Központ
Autóverseny Szimulátor
 • Budapest
 • V. kerület
Alma Mater Étterem
Alma Mater Étterem
 • Budapest
 • V. kerület
Autoclub Travel Angyalföld
Autoclub Travel Angyalföld
 • Budapest
 • XIII. kerület
Azur Event
Azur Event
 • Budapest
 • XIII. kerület
Bánki Hostel
Bánki Hostel
 • Budapest
 • VI. kerület