Felvidéki városok látnivalói nyomában
Újra fénybe borítja Pécset a Zsolnay Fényfesztivál!
Újra fénybe borítja Pécset a Zsolnay Fényfesztivál!
A hazai dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású eseménye!
A hazai dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású eseménye!
Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója
Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója
Mézesvölgyi Nyár 2022 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2022 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Felvidéki városok látnivalói nyomában

2022.01.01. - 12.31.

A Cserehát dombos lankái közt elterülő Hernád völgyében Miskolc és Kassa között majdnem félúton található Hotel Vécsecity kastélyszálloda kiváló kiindulópont a felvidéki városok felfedezésére. Autójában ülve élvezheti a tájat, hegyeket, völgyeket, folyót, erdőt, s biztos, hogy történelmi-építészeti nevezetességekhez, a szívet is megérintő emlékekhez jut el. A felvidéki városokban (Rozsnyó, Szepsi, Nagyida, Nagyida, Saca, Kassa) számos látnivalót csodálhatnak meg az autós túra során.

Rozsnyó

Rozsnyó nevezetessége a Diák-templom, melyet 1650-ben Lippay György érsek építtetett barokk stílusban, tűztornya a toronyórával a város szimbóluma lett. A Szűz Mária Mennybevétele tiszteletére szentelt székesegyház a 14. század elején épült gótikus stílusban. Többször átépítették. Egyik oltárképe 1511-ből való. A püspöki palota eredetileg a jezsuiták székházának épült, mai copf formáját 1777-ben átépítésekor kapta. További látnivalók még a ferencesek temploma és kolostora 1733-ból, az evangélikus templom, az 1810-ben empire stílusban épült városháza, a reneszánsz stílusban épített 38 m magas őrtorony és a Magdolna-forrás, melynek középkori kápolnája  búcsújáróhely.
A város négyzet alakú főtere a legnagyobb középkori tér Szlovákiában.

Szepsi
A Szent Rókus kápolna az 1831-ben kirobbant kolerajárvány áldozatainak emlékére és Szent Rókus tiszteletére épült a város északi részében. A kápolnában az áldozatok emlékére, minden évben szent Rókus ünnepén, búcsúi szentmisét szolgálnak. A katolikus plébánia klasszicista, kétemeletes épület, a 18. század végén épült. A homlokzaton az első emelet szintjén, falmélyedésben látható Nepomuki Szent János szobra. Érdekesség még a szecessziós stílusú Városháza a 20. század elejéről, mely eredeti homlokzatával és lépcsőjével műemlék jellegű épület.

Nagyida

A mára csak Cigányvár néven ismert várat a Perényiek építették, azonban a várépületnek ma már nincs maradványa: sáncvonala és árkolása azonban elég tisztán kivehető még ma is. A Csáky kastélyt a 18. században a Csákyak építették, melyben gyönyörű angol kert, pompás tavak, üvegházak, vadaskert van. A kastélyban található egy különálló, impozáns kápolna, a Csákyak sírboltjával és érdekes, régi képekkel.

Saca

Kassa városrésze, az óvárostól 15 km-re délnyugatra fekszik. 1427-ben birtokosa a Semsey család volt akik a falu fölé emelkedő magaslatra várat építettek. A várat Mátyás király parancsára a kassaiak rombolták le nehogy a husziták kezére kerüljön. A falu területén a középkor óta vízimalmok működtek. Nevezetessége a Semsey család rokokó kastélya.
Sacához csatolt kis település Buzinka, ahol egy 18. század beli klasszicista stílusban épült Zichy-kastély található.

Kassa

A kassai dóm, azaz Szent Erzsébet főszékesegyház a gótikus építészet legszebb alkotásai közé tartozik. A dóm helyén a XIII. században már állt egy nagyméretű templom, de a ma látható háromhajós csarnok-templom csak 1520-ban készült el, melyet mai alakjára - 1877-1896 között Steindl Imre tervei szerint építették újjá, amikor az északi hajó alá kriptát építettek. 1906-ban itt helyezték örök nyugalomra II. Rákóczi Ferenc, édesanyja Zrínyi Ilona és a fejedelem idősebbik fia, Rákóczi József hamvait. A Szent Mihály-kápolna, mely valaha temetőkápolna volt, az 1330-as évek elejéről származó gótikus alkotás, oldalában 17 régi sírkő van. Jelentős látnivalói még Kassának az Orbán-torony, melyben a városhoz kötődő jelesebb történelmi személyiségek viaszfiguráiból rendezett állandó kiállítás tekinthető meg, az Állami Színház, mely sok magyar színész életének fontos állomása volt. A Fekete Sas, amely Vendégfogadónak épült, és mai alakját 1782-ben kapta, melyben 1845-ben Petőfi Sándor is megfordult, Tompa Mihály pedig az akkor már csendőrkaszárnyaként működő épületben raboskodott. Magával ragadó épület még az 1780-ban épült, klasszicizáló stílusú régi városháza, illetve a Lőcsei-ház mely Kassa legrégibb ma is álló polgári épülete, a XIV. században épült. További látnivalók: az egykori jezsuita templom, a Koldus-ház, az Andrássy-palota, a Ferenc-rendiek temploma, az egykori Főkapitányok háza (Bornemissza ház), a Csáky-Dessewffy-palota, az első Vármegyeháza, a Szepesi Kamara egykori székháza, az Orsolya-rendi apácák kolostora, a Hadik-Barkóczy palota, a hajdani Csáky-ház, az egykori Kátay-ház, a Megay-Henszlmann-ház, az érseki palota és a Forgách-palota. A természeti értékek kedvelőinek ajánljuk a Botanikus kertet, mely Európában az egyik legjelentősebb, családosoknak pedig Európa harmadik legnagyobb, 292 hektáron elterülő állatkertjét, mely szintén Kassán található.


2022.01.01. - 2022.12.31.
További ajánlataink

2022.01.01. - 2022.12.31. Fedezze fel Füzér Várát és ismerje meg történelmét!

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Hotel Vécsecity****
Hotel Vécsecity****
  • Hernádvécse

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események