Felvidéki városok, autós városnéző túra a Hernád völgyében megbúvó Hotel Vécsecityből
4 csillagos wellness hotel a Cserehát szívében
4 csillagos wellness hotel a Cserehát szívében

Felvidéki városok, autós városnéző túra a Hernád völgyében megbúvó Hotel Vécsecityből

Kiemelt ajánlat
2020.01.01. - 12.31.

A Cserehát dombos lankái közt elterülő Hernád völgyében Miskolc és Kassa között majdnem félúton található Hotel Vécsecity kastélyszálloda kiváló kiindulópont a felvidéki városok felfedezésére. Autójában ülve élvezheti a tájat, hegyeket, völgyeket, folyót, erdőt, s biztos, hogy történelmi-építészeti nevezetességekhez, a szívet is megérintő emlékekhez jut el. A felvidéki városokban (Rozsnyó, Szepsi, Nagyida, Nagyida, Saca, Kassa) számos látnivalót csodálhatnak meg az autós túra során.

Felvidéki magyaros

Hernádvécse – Rozsnyó – Szepsi – Hernádvécse

Rozsnyó - 1 óra 10 perc – javasolt látogatási időtartam: 2 óra - 2 óra 30 perc + ebéd
Rozsnyó nevezetessége a Diák-templom, melyet 1650-ben Lippay György érsek építtetett barokk stílusban, tűztornya a toronyórával a város szimbóluma lett. A Szűz Mária Mennybevétele tiszteletére szentelt székesegyház a 14. század elején épült gótikus stílusban. Többször átépítették. Egyik oltárképe 1511-ből való. A püspöki palota eredetileg a jezsuiták székházának épült, mai copf formáját 1777-ben átépítésekor kapta. További látnivalók még a ferencesek temploma és kolostora 1733-ból, az evangélikus templom, az 1810-ben empire stílusban épült városháza, a reneszánsz stílusban épített 38 m magas őrtorony és a Magdolna-forrás, melynek középkori kápolnája  búcsújáróhely.
A város négyzet alakú főtere a legnagyobb középkori tér Szlovákiában.

Szepsi - 40 perc - javasolt látogatási időtartam: 1 óra
A Szent Rókus kápolna az 1831-ben kirobbant kolerajárvány áldozatainak emlékére és Szent Rókus tiszteletére épült a város északi részében. A kápolnában az áldozatok emlékére, minden évben szent Rókus ünnepén, búcsúi szentmisét szolgálnak. A katolikus plébánia klasszicista, kétemeletes épület, a 18. század végén épült. A homlokzaton az első emelet szintjén, falmélyedésben látható Nepomuki Szent János szobra. Érdekesség még a szecessziós stílusú Városháza a 20. század elejéről, mely eredeti homlokzatával és lépcsőjével műemlék jellegű épület.

Hernádvécsére vissza 45 perc

Összes útidő: 2 óra 55 perc
Javasolt látogatási időtartam összesen: kb. 3 óra - 3 óra 30 perc
Javasolt programterv: Indulás reggeli után, érkezés vissza a szállodába a délutáni órákban.

Felvidéki városnézés

Hernádvécse – (Sena) – Nagyida – Saca – Kassa – Hernádvécse

Nagyida - 30 perc - javasolt látogatási időtartam: 1 óra 30 perc -2 óra
A mára csak Cigányvár néven ismert várat a Perényiek építették, azonban a várépületnek ma már nincs maradványa: sáncvonala és árkolása azonban elég tisztán kivehető még ma is.
A Csáky kastélyt a 18. században a Csákyak építették, melyben gyönyörű angol kert, pompás tavak, üvegházak, vadaskert van. A kastélyban található egy különálló, impozáns kápolna, a Csákyak sírboltjával és érdekes, régi képekkel.

Saca - 10 perc - javasolt látogatási időtartam: 30 perc - 1 óra
Kassa városrésze, az óvárostól 15 km-re délnyugatra fekszik. 1427-ben birtokosa a Semsey család volt akik a falu fölé emelkedő magaslatra várat építettek. A várat Mátyás király parancsára a kassaiak rombolták le nehogy a husziták kezére kerüljön. A falu területén a középkor óta vízimalmok működtek. Nevezetessége a Semsey család rokokó kastélya.
Sacához csatolt kis település Buzinka, ahol egy 18. század beli klasszicista stílusban épült Zichy-kastély található.

Kassa - 15 perc - javasolt látogatási időtartam: 4-5 óra + ebéd
A kassai dóm, azaz Szent Erzsébet főszékesegyház a gótikus építészet legszebb alkotásai közé tartozik. A dóm helyén a XIII. században már állt egy nagyméretű templom, de a ma látható háromhajós csarnok-templom csak 1520-ban készült el, melyet mai alakjára - 1877-1896 között Steindl Imre tervei szerint építették újjá, amikor az északi hajó alá kriptát építettek. 1906-ban itt helyezték örök nyugalomra II. Rákóczi Ferenc, édesanyja Zrínyi Ilona és a fejedelem idősebbik fia, Rákóczi József hamvait. A Szent Mihály-kápolna, mely valaha temetőkápolna volt, az 1330-as évek elejéről származó gótikus alkotás, oldalában 17 régi sírkő van. Jelentős látnivalói még Kassának az Orbán-torony, melyben a városhoz kötődő jelesebb történelmi személyiségek viaszfiguráiból rendezett állandó kiállítás tekinthető meg, az Állami Színház, mely sok magyar színész életének fontos állomása volt. A Fekete Sas, amely Vendégfogadónak épült, és mai alakját 1782-ben kapta, melyben 1845-ben Petőfi Sándor is megfordult, Tompa Mihály pedig az akkor már csendőrkaszárnyaként működő épületben raboskodott. Magával ragadó épület még az 1780-ban épült, klasszicizáló stílusú régi városháza, illetve a Lőcsei-ház mely Kassa legrégibb ma is álló polgári épülete, a XIV. században épült. További látnivalók: az egykori jezsuita templom, a Koldus-ház, az Andrássy-palota, a Ferenc-rendiek temploma, az egykori Főkapitányok háza (Bornemissza ház), a Csáky-Dessewffy-palota, az első Vármegyeháza, a Szepesi Kamara egykori székháza, az Orsolya-rendi apácák kolostora, a Hadik-Barkóczy palota, a hajdani Csáky-ház, az egykori Kátay-ház, a Megay-Henszlmann-ház, az érseki palota és a Forgách-palota. A természeti értékek kedvelőinek ajánljuk a Botanikus kertet, mely Európában az egyik legjelentősebb, családosoknak pedig Európa harmadik legnagyobb, 292 hektáron elterülő állatkertjét, mely szintén Kassán található.

Hernádvécsére vissza 35 perc

Összes útidő: 1 óra 30 perc
Javasolt látogatási időtartam összesen: kb. 6-8 óra
Javasolt programterv: Indulás reggeli után, érkezés vissza a szállodába kora esti órákban.

Szállodakomplexum

Neobarokk kastély – egyedi épületkomplexum: a City
A szálloda egyszerre fogja Önöket elvarázsolni a XVIII. századi neobarokk kastély hangulatával, modern szolgáltatásaival és mesés természeti környezetével. Az egyetlen állandó, amivel találkozhat: a változatosság. A hotel négy egysége egyedi stílussal és berendezéssel bír. A Kastély vezérszintje a korhű barokk hangulatot idézi. A kastély felső szintjén a „kastélyba zárt város” várja - kétszintes apartmanházakkal, promenáddal, játszótérrel, színpaddal - a több gyermekkel érkező családokat is. A két új szárnyban a Vörös Torony szobái minimalart stílusban, míg a Zöld Ház szobái polgári, meghitt nyugalmat sugárzó berendezéssel várják Önöket legyenek bár a  legfiatalabbak vagy már idősebbek. A stílusok együttese, így  összesen 55 lakóegységgel nyújtja, mindnyájuk számára a vendégeskedés teljes testreszabott élményét.

Magával ragadó hangulat
A különleges atmoszférájú szálloda- és rendezvénykomplexum nem csak családi üdülésekhez kínál kiváló helyszínt, hanem két nagy konferenciateremmel, kiállítótérrel, bálteremmel, 120 fős étteremmel, grillterasszal, vadászpoharazóval, hangulatos borospincével, színpadokkal, és mozival céges rendezvények, tréningek, konferenciák, esküvők lebonyolításához egyaránt a legjobb választás. Egyedülálló gasztronómiai, és változatos wellness szolgáltatásaival, különleges, a településhez kötődő attrakcióival - roma panoptikum,ekhós szekér,  interaktív kézművesség és a sokat mondó Európafal, mely hozzásegít Magyarország újra felfedezéséhez , sugallja az értelmi, érzelmi újrapozícionálást  – , méltán nevezhető a térség egyik legszebb turisztikai paradicsomának. Győződjenek meg róla, s ha nálunk járnak, lapozzanak bele a vendégkönyvünkbe. A vendégvélemények élményszerű tárházával fognak találkozni. Útiajánló könyvecskénk Önöknek szánt szíves ajándékunk, járják végig az útvonalakat, nem fognak csalódni!

Wellness
Az igazi testi - lelki felfrissüléshez és kényeztetéshez szállodánk wellness részlege minden igényt kielégítően járul hozzá. Wellness részlegünk beltéri egysége – meleg vizes élménymedencével és ellenáramos úszómedencével, gőzfürdővel, sókamrával, finn szaunával, illat-és fényterápiás szobával a törökfürdők hangulatát idézi, míg a szezonálisan üzemelő kültéri medencénk az igazi családias kikapcsolódást és pihenést fokozza a maximumig.

Fitness termünk mellett található szépségszalonunk, ahol fodrász, kozmetikai szolgáltatásokat, manikűr- és pedikűrkezeléseket kínálunk. Panorámás, kétszemélyes sókádunkban pedig garantáltan „új bőrt” kap!

Szabadidős-, sport-, és lovasprogramok
A  múltból ránk maradt ősfás kastélykertet további hat hektárral egészítettük ki. Ez a szép, összességében kilenchektáros terület biztosítja  hotelünk vendégeinek tartalmas időtöltését. A parkban kialakított tó csónakázási lehetőséget is kínál, de akár horgászzsinórjukat is belógathatják a szigetről. Az aktív időtöltés egész sorával - teniszpálya, kerékpározás, strandröplabda, petanque, kalandpálya, nordic walking, lovaglás, kocsikázás, állatsimogató, kilátó, szánkó- és tansípálya, wellness és fitness szolgáltatások- és még sok egyéb, kulturális értékeket hordozó lehetőséggel élhetnek nálunk. A választék folyamatosan bővül. Indulunk a Hernádon való kajakozás, a vadásztatás lehetőségeinek kihasználására és kívánságuktól függően autóbuszos kirándulások, műsoros esték szervezésében is bizonyosan kedvükre tudunk tenni.


2020.01.01. - 2020.12.31.
További ajánlataink

2020.01.24. - 2020.01.26. Pótszilveszter hétvége zenés gálavacsorával, tűzijátékkal és wellnesszel a Hotel Vécsecity-ben
2020.02.14. - 2020.02.16. Valentin napi romantikus wellness a festői Hernád völgyben megbúvó Hotel Vécsecityben
2020.01.01. - 2020.12.31. Aggteleki barlangtúra és kirándulás szállással a Hernád völgyben megbúvó Hotel Vécsecityben
2020.01.01. - 2020.12.31. Különleges konferencia helyszín a festői Hernád-völgyben található Hotel Vécsecity kastélyhotelben
2020.01.01. - 2020.12.31. Indoor és outdoor csapatépítő tréning a festői Hernád-völgyben található Hotel Vécsecityben
2020.01.01. - 2020.12.31. Hegyvidéki lovas wellness pihenés a Hernád-völgyben Miskolc és Kassa között félúton
2020.01.01. - 2020.12.31. Zempléni kirándulás családi üdüléssel a Hotel Vécsecityben
2020.01.01. - 2020.12.31. Rákócziak nyomában, kirándulás a Rákóczi emlékhelyekre szállással a Hotel Vécsecityben
2020.01.01. - 2020.12.31. Tokaj-hegyaljai bortúra a Hernád völgyben megbúvó Hotel Vécsecity kastélyhotelben
2020.01.01. - 2020.12.31. Észak-magyarországi kastélyok, hétvégi kastélytúra a Hernád völgyben megbúvó Hotel Vécsecityből
2020.01.01. - 2020.12.31. Kárpátaljai kirándulás, autós városnéző túra Ungvárra és Munkácsra a Hernádvécsei Hotel Vécsecityből
2020.01.01. - 2020.12.31. Aggteleki barlangtúra és kirándulás szállással a Hernád völgyben megbúvó Hotel Vécsecityben
2020.01.01. - 2020.12.31. Hegyvidéki esküvő helyszín a festői Hernád völgyben megbúvó Vécsecity Kastélyszállóban
2020.01.01. - 2020.12.31. Kedvezményes pihenés 55 év felettieknek a hernádvécsei Hotel Vécsecityben
2020.02.21. - 2020.02.23. Farsangi mulatság disznótorossal és bállal a Hotel Vécsecityben
2020.03.13. - 2020.03.15. Március 15-i wellness hétvége, kedvezményes pihenés ünnepi programokkal a Hotel Vécsecityben
2019.12.01. - 2020.03.31. Kedvezményes wellness pihenés, szabadidős programokkal a Hernád völgyben megbúvó Hotel Vécsecityben
2019.12.01. - 2020.03.31. Wellness akció 3 éjszakára, változatos téli programokkal a Hotel Vécsecity-ben
2019.12.01. - 2020.03.31. Családi aktív pihenés télen, változatos szabadidős programokkal a Hotel Vécsecity-ben
2019.12.01. - 2020.03.31. Hegyvidéki wellness hétvége, téli pihenés változatos programokkal a Vécsecityben
2019.12.01. - 2020.03.31. Kastélyszálló akció, téli wellness szállásajánlat választható programmal a Vécsecity-ben
2019.12.01. - 2020.03.31. Hegyvidéki romantika Hernádvécsén, gyertyafényes vacsorával és lovashintózással a Vécsecity Hotelben
2019.12.01. - 2020.03.31. 3=4 éj akció Hernádvécsén, wellness pihenés ajándék éjszakával a Hotel Vécsecity-ben
2020.04.11. - 2020.04.13. Tavaszi szünet és húsvéti wellness pihenés a Hotel Vécsecityben színes húsvéti gyerekprogramokkal
2020.05.01. - 2020.05.03. Majális és wellness pihenés ünnepi programokkal a Hotel Vécsecityben
2020.05.30. - 2020.06.01. Pünkösdi ünnepi wellness hétvége hagyományőrző programokkal a Hotel Vécsecityben
2020.06.01. - 2020.08.31. Nyári wellness pihenés neobarokk kastély hangulatban, változatos programokkal a Hotel Vécsecityben
2020.08.20. - 2020.08.23. Augusztus 20-ai wellness hétvége ünnepi programmal Hernádvécsén, a Hotel Vécsecity kastélyszállóban
Találatok száma: 1

Hotel Vécsecity**** Kastélyszálló élménybirodalom

Hotel Vécsecity**** Kastélyszálló élménybirodalom

A festői Hernád-völgyben, a Cserehát dombjainak napos lankáin, Hernádvécsén, a volt Vécsey-Sardagna Kastélyt magában foglaló, e vidéken egyedülálló szállodakomplexumot alakítottunk ki a szem, a szépérzék és mindenek fölött az Önök kedvére, örömére, kényeztetésére. A Hotel Vécsecity nem csak egy ... Bővebben

Kiemelt partner



A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Hernádvécsei programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG