Fertő-tavi menetrendi és sétahajózás.
Fertő-tavi menetrendi és sétahajózás.
Fertő-tavi kerékpározás, kerékpáros hajóutak ingyenes kerékpárszállítással Fertőrákosról

Májustól októberig naponta többször indítunk sétahajójáratokat a fertőrákosi kikötőből. A kerékpáros hajóutak május 1-től október 1-ig naponta közlekednek. A kerékpárszállítás a hajójáratokon ingyenes. Ismerje meg kerékpározás közben az érintetlen természet szépségeit a Fertő tavon! Naponta induló rendszeres sétahajójáratainkon megcsodálhatja a Világörökségünk részét képező tájat, a Fertő tó gazdag élővilágát.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

A Fertő-tavi hajózás meghatározó vállalkozása 1989 óta szervezi és biztosítja a magyarországi, fertőrákosi kikötőből az átkelést és a sétahajó utakat a Fertő-tó összes kikötőjébe a magyar szakaszon és az ausztriai oldalon. Szakképzett és tapasztalt személyzetünk, minden kényelemmel felszerelt, európai színvonalú hajó flottánk a biztosítéka annak, hogy kellemes élményekkel gazdagodjon. Fertőrákoson a Drescher kikötőben.

A Drescher Hajózási Társaság több évtizede megbízható és népszerű szolgáltatásait és programjait ajánljuk. A Fertő-tavi hajózás meghatározó vállalkozása 1989 óta szervezi és biztosítja a magyarországi, fertőrákosi kikötőből az átkelést és a sétahajó utakat a Fertő-tó összes kikötőjébe a magyar szakaszon és az ausztriai oldalon.

Szakképzett és tapasztalt személyzetünk, minden kényelemmel felszerelt, európai színvonalú hajó flottánk a biztosítéka annak, hogy kellemes élményekkel gazdagodjon. Fertőrákoson a Drescher kikötőben, kényelmes és biztonságos stégünk akadálymentes, büfénkben frissítőkkel, kávéval várjuk.

Sokféleképpen megismerheti a Fertő tavat: változatos hajós kirándulások várják a Fertő tavon, amelyek a természet szépségeit a szórakozással kötik össze. Naponta többször rendszeres hajójáratokat közlekedtetünk Mörbisch - Rust - Illmitz kikötőibe. Hajóink alkalmasak a kerékpárszállításra is, mellyel lehetőség nyílik a Fertő tó körüli kerékpáros túrák sétahajózással való kombinálására is.

A Drescher Line kapitányai biztonságban elszállítják Önt, a Fertő tó összes kikötőjébe. Nemzetközi hajózási jogosítványaik és sok éves tapasztalatuk a záloga a balesetmentes hajózásnak. Hajóútjaink során kapitányi ismertető keretében személyesen mutatják be a Fertő tavat, magyar, német vagy angol nyelven.

Szervezett hajós programjaink: a Mulatságok, az Ínyencutak, a Pusztatúrák, a Rusti élményutunk kiváló szórakozást nyújtanak, felejthetetlenné téve a hajós kirándulásokat.

A DRESCHER LINE hajói a legfontosabb közlekedési eszközök a Fertő tó nyugati és keleti kikötői között , de a menetrendszerű kompközlekedésen felül sokkal többet nyújt, sétahajózásokat, hajós programokat, kirándulásokat. Hajóink privát rendezvényekre is bérelhetők. Kapitányaink, elsősorban Hermann Drescher személyes megtiszteltetésnek érzik Önt a hajó utasaként köszönteni és örömmel ismertetik meg a Fertő tó szépségeivel.

Sétahajózás és kerékpártúra Ausztriában

Az 2x félórás körutunk során áthajózunk az ausztriai szakaszra is Mörbischre , érintve a B `0` pontot, a hajdani vasfüggöny részét, megcsodálhatjuk a Nemzeti Park ausztriai szakaszát, a mörbischi víziszínpadot és számos csodálatos kis, part menti település látképét. Kikötünk a mörbischi Víziszínpad bejáratánál, a Drescher kikötőben. Utasaink önállóan választhatják meg a visszaút időpontját Fertőrákosra, a hajómenetrend alapján.

Naponta többször közlekedtetünk menetrendszerinti hajójáratot a romantikus, tipikusan burgenlandi falucskába Mörbischre. Számos tradicionális borospince, étterem és kávézó gondoskodik a hamisítatlan `Pannon` hangulatról. A faluközpont 3 km távolságra található a Drescher Line Mörbisch kikötőjétől. Gyalogosan, vagy az önkormányzat `GNOA` buszával könnyen megközelíthető a vendégszeretetéről ismert üdülőfalu.

Rendszeres hajójáratok Ausztriába

Május elsejétől október végégig naponta rendszeres hajójárat közlekedtetünk Fertőrákosról Ausztriába, Mörbischbe - Illmitzbe - Rustra.

A kerékpárszállítás a hajójáratokon ingyenes. Gyermekeknek hajóútjaink 6 éves kor alatt ingyenesek. A kerékpáros hajóutak május 1-től október 1-ig naponta közlekednek.

Megrendelésre ezen időszakon felül - márciusban, áprilisban és októberben - is vállalunk hajóutakat.

Szeretettel várjuk hajóútjainkon!