Akkor és Most Járműkiállítás és Majális Esztergom
Akkor és Most Járműkiállítás és Majális Esztergom

2017-ben új helyszínen, a világ vezető csapatainak részvételével veszi kezdetét a Formula Student East nemzetközi konstrukciós verseny. Július 20. és 23. között Budapest mellett, az Euroring versenypályán egy Magyarországon még sohasem látott erősségű mezőny mérkőzik meg egymással.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Az alapgondolat és a szellemiség, amely a mozgalom indulása óta sértetlen, természetesen a Formula Student East esetében is változatlan. A kezdetekben a tengerentúlon azzal a szándékkal hozták létre a kezdeményezést, hogy a mérnöki és gazdasági tanulmányokat folytató diákok közösen konstruáljanak egy olyan formula versenyautót, amelyet nem elég megépíteni, de a piaci bevezetésére vonatkozó koncepcióval is elő kell állni. Egy ilyen életszerű projekt egész éves munkát, kitartást, innovatív hozzáállást, elméleti és gyakorlatorientált önképzést követel a csapatok tagjaitól.

A Formula Student tehát kipróbált, agilis szakembereket nevel ki, ebből pedig a mozgalmat támogató iparvállalatok is profitálhatnak. A négynapos verseny első két napján az úgynevezett statikus versenyszámokra kerül sor, ahol nemcsak a műszaki tartalom, hanem a költségvetés és a újszerű konstrukciós megoldások is számítanak. A csapatok teljesítményét a nemzetközi autóipari nagyvállalatok által delegált műszaki és gazdasági szakemberek értékelik. A második két nap a dinamikus versenyszámoké, itt a versenyautók már a pályán is megmérettetnek. Ezek közül a leglátványosabb a 22 kilométeres endurance futam, amely nemcsak az autók állóképességét teszi próbára, de az elért időeredményre és a tüzelőanyag-, vagy energiafelhasználástakarékosságra is jelentős hangsúlyt helyez.

A Formula Student East-et azok a volt mérnökhallgatók hívták életre, akik korábban versenyzőként és szervezőként is kipróbálták magukat a Formula Student világában, így közel egy évtizedes tapasztalattal és nemzetközi kapcsolatokkal bírnak a szervezés és a lebonyolítás terén. A Formula Student mozgalom nemzetközi szervezete, az SAE irányelveinek megfelelően meghirdetett és lebonyolított verseny elsődleges célja az FS-világ valódi szellemiségének terjesztése. Ebben a szervező Mérnökök a Járműves Műszaki Felsőoktatásért Egyesület is jelentős szerepet vállal, amely 2010-es alapításától kezdve küldetésének tekinti, hogy a jelen mérnökgenerációját segítse abban, hogy a jövő kiváló szakembereivé válhassanak. Az egyesület egy több mint 50 fős műszaki stábot fog össze, amely a verseny szakmai színvonaláért felel - az ő munkájukat támogatják a rendezvényszervező és önkéntes munkatársak.

Forrás: Szervezők


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Formula Student East 2017. Nemzetközi Konstrukciós Verseny

Programajánlat