A Gellértben mindig történik valami!
A Gellértben mindig történik valami!
Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.
Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.
Anna Hotel - Budai szállás üzleti utazóknak és turistáknak
Anna Hotel - Budai szállás üzleti utazóknak és turistáknak

Kiállítások, programok, események a Godot Galériában Budapesten. A Godot-hoz kapcsolódó művészeket összeköti progresszív, állandóan megújuló, kereső szemléletük és a kifejezési vágy, mely mindig más és más formában ölt testet.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Kiállítás, program

Szurcsik József Helykeresők
Megnyitó: május 3-án 19 órakor
Megnyitja: Bukta Imre
Megtekintető: június 2-ig a galéria nyitvatartási idejében, keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között
„Szurcsik József „Helykeresők” című kiállításán az utóbbi években készült munkáiból mutat be néhányat.
Vannak közöttük szigorúan fekete-fehér és mára újra színesedő festmények is. A közös bennük az a melankólia, az a tétovaság és elbizonytalanodottság, amivel zaklatott világunkban a harmóniához, meghittséghez vezető utat keresi a biztonságra vágyó ember. Egészen szélsőséges utakat villantanak fel a képek az alattvalóként vezérét büszkén magasban tartó tömegembertől a magába mélyedő könnyezőig. Némelyek földrészeken át, mások szinte mozdulatlanságba merevedve, belső világukban bolyonganak. Akárcsak a való életben, a természet és a gondolat kietlen tájain vándorló, helyüket kereső lelkekkel találkozhatunk a kiállítás képein.”
Molnár Erika művészettörténész


Csurka Eszter Ezt most rám bízod? című kiállítása
2018. március 29 - április 28.
Megnyitó: 2018. március 29-én 19 órakor

Megnyitja: István Kovács (Berini Magyar TV)

Megtekinthető: április 28-ig keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között

Cserhalmi Luca: Vibráló testek

Test és súlytalanság. Mozgás és kimerevítettség. Anyag és atmoszféra. Csurka Eszter képein felrobbannának ezek a feszültségek, ha nem a természetellenességet tagadva jelennének meg. Az anyagiságukat cáfoló ember alakok Csurka festészetének központi motívumai. A dinamikát képein nem csak a test elmozdulása fejezi ki, maguk a testek vibrálóan átenergetizáltak. Az emberfigurák legtöbbször a realitás környezetéből kiszakítva, semleges háttér előtt, semmis térben jelennek meg, ahol a gravitáció törvényei gyakran érvénytelenek. Mintha egy önkívületi állapot metamorfózisában ragadta volna meg őket a festő. A valós környezetet ábrázoló képeken az eleven ember és tárgyi világ kontrasztja megszűnik, egybeolvasztja a puha, elmosódó képi világ.

Csurka Eszter színhasználatát az érzékletes expresszivitás jellemzi. Előszeretettel játszik a szürke szín használatával, amely az ember egyedüllétét, elhatárolódását fejezi ki. Lendületes ecsetkezelése alkalmas a lényeg láttatására, a részletekben elvesző ábrázolás helyett. A befogadó hasonlóan látja a megfestett jeleneteket, mint egy mozgásban lévő ember: elnagyoltan, elmosódva, főként színeket és minőségeket megragadva. Az ecset lágyvonalú, mégis dinamikus, hangsúlyos használata találóan képezi le ezt az örökmozgó állapotát. A festészet statikusságát kijátszó művek kapcsolódnak a művész fotós és filmes gyakorlatához, ahol a folyamatokat nem kell megszakítani a leképezésükhöz. Ugyanakkor elég a valós életbe tekinteni inspirációért: a végeláthatatlan mozgás, külső és belső dinamika, a sohasem pihenő alakulás igazolja érvényességét.


„Összetevők” - A Magyar Képzőművészeti Egyetem Festőművész Tanszékének Bukta Imre - Kiss Péter osztályának kiállítása
Megnyitó: 2018. március 21-én 18 óra

Megnyitja: Tóth Bernadett
A kiállító művészek: Horváth László, Kautzky Sára, Safranek Márk, Kovács Anita, Mészáros Mónika, Kiss Vanessza, Farkas Aliz, Czernecki Tamás, Mazán Anikó, Ferenczi Zsuzsanna, Szalontai Margit, Varga Ádám, Horváth Ádám, Boruzs Ádám, Koncz Gábor, Csonka Veronika, Révész Anna, Békési Adrien
Bukta Imre, Kiss Péter:
„A Godot Galéria vezetését köszönet illeti, mert időről időre teret, lehetőséget ad arra, hogy a festő tanszék hallgatói kiállítások keretében bemutatkozhassanak a műveiken keresztül.
A festőművész tanszéken gördülő rendszerben folyik az oktatás, egy húszfős osztályközösségnek elsős és diplomázó hallgatója is van. Előfordul, hogy tíz év korkülönbséggel egymás mellett végzik a festészeti gyakorlatot, de ezt még tetézheti, hogy változó szinten kerülnek az egyetemre. Tehát igazolhatóan nagy lehet a színvonalbeli különbség. Természetesen sokirányú képzés keretében folyik a hallgatói oktatás, mégis a műtermi alkotói idő gyakorlati hasznos felhasználása a hallgatón múlik. Teljesen mindegy, hogy az alkotó 19 vagy 30 éves, csak a művek számítanak. Ne az alkotó korát nézzük. A művészettörténet - és a művészeti piac - bebizonyította, hogy számos remek műalkotás egy-egy híres festőművész tanulási időszakában született.
Csak a státusz hallgatói, az ebben az időszakban készült mű lehet akár remekmű.
Erre a kis el- és megmagyarázó bevezetésre azért volt szükség, mert a most kiállított alkotásokat nem személyi, helyesebben nem alkotói szempontok szerint, sokkal inkább művek alapján válogattuk be a kiállításra. Tudvalévő, hogy a Godot Galériának kiterjedt műgyűjtői köre van, jelentős gyűjteményekkel rendelkező gyűjtők látogatják a galériát, akik között akadnak olyanok is, akik a felfedezés öröme miatt, a fiatal alkotók kedvéért térnek be a kiállító terembe. Ez a kiállítás erre kitűnő alkalom, lehet „csemegézni”, hiszen ha egy előrelátó gyűjtő most szerez meg egy neki tetsző alkotást, akkor nemcsak örömet szerez magának, hanem megalapozhatja a korszellem legfiatalabb generációjának képviselőivel gyűjteményének új irányát. Ám a kiállítás alkalom arra is, hogy a fiatal alkotók a saját művészeti szubkultúrájukban tájékozódjanak, magyarul tudomást vegyenek egymásról.”

Megtekinthető: március 24-ig hétköznap 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra közt.

 

Forrás: Szervezők


2018.05.03. - 2018.06.02.

Megjegyzés az időpontokhoz:

Nyitva tartás: a kiállítások alatt keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13
óra között.

Kapcsolódó időpontok

2018.10.11. - 2018.10.14. Art Market Budapest 2018. Nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár
Találatok száma: 2

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és ...


Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos ...
Találatok száma: 4

Mimama Konyhája Budapest

Mimama Konyhája Budapest

A hagyományos magyar ízvilág és a különleges alapanyagok találkozásából olyan ételek születnek Mimama Konyhájában, amelyekkel a legdrágább belvárosi éttermek sem tudják felvenni a versenyt. Az étterem ...


Gellért Söröző & Brasserie

Gellért Söröző & Brasserie

Egy söröző, ami nem akar több lenni, de az, nagyon.
Budapest legrégibb sörözője 2015-ben olyan megújult belső terekkel nyitja meg kapuit, ami eddigi történetének új fejezetét jelenti. A legújabb ...


Panoráma Étterem Budapest

Panoráma Étterem Budapest

A Gellért szálloda Panoráma Étterme egyaránt elismert és híres kiváló konyhájáról. Pincészetek nagyszerű borai, egyedülálló kilátás teszik egésszé a gasztronómiai élményt.


Törley Bár

Törley Bár

A Törley Bár a több, mint százéves múlttal rendelkező Törley Pezsgő Pincészet pezsgőit és nemzetközi italkínálatot vonultat fel a kiváló ízeket kedvelők részére.
KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Godot Galéria kiállítás Budapest

Szolgáltató

Danubius Hotel Gellért
Danubius Hotel Gellért
 • Budapest
 • XI. kerület
Gellért Eszpresszó
Gellért Eszpresszó
 • Budapest
 • XI. kerület
Gellért Söröző & Brasserie
Gellért Söröző & Brasserie
 • Budapest
 • XI. kerület
Panoráma Étterem Budapest
Panoráma Étterem Budapest
 • Budapest
 • XI. kerület
Törley Bár
Törley Bár
 • Budapest
 • XI. kerület
BME Professzor Vendégház Budapest
BME Professzor Vendégház Budapest
 • Budapest
 • XI. kerület