Gyékényesi-tó átúszás 2022. Open Water Tournament nyíltvízi úszóverseny
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Pontyshow 2022 - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pontyshow 2022 - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Csabai Kolbászfesztivál programok
Csabai Kolbászfesztivál programok
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Gyékényesi-tó átúszás 2022. Open Water Tournament nyíltvízi úszóverseny


Gyékényes, az átlátszó búvártó! Úszd körbe a tó közepén fekvő szigetet egyszer, vagy háromszor (3km / 9km) és nyaralj velünk a búvárbázis strandján! A több méteres vízalatti látótávolságnak köszönhetően, olyan itt úszni, mintha a medencei sávválasztót követnéd! Az ország úszva-járásának egyik helyszíne a Gyékényesi-tó. Nyíltvízi úszóbajnokságunk célja a nyíltvizek népszerűsítése, és profi versenykörülményt biztosítani az ország folyóiban, tavaiban amatőrök és profik számára egyaránt.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

OPEN WATER TOURNAMENT GYÉKÉNYES

2022. augusztus 20.

Az Open Water Tournament (OWT) egy egyedülálló nyíltvízi úszó versenysorozat, mely Magyarország vízi környezetét térképezi fel és használja sportolásra. A sorozat keretében a versenyzők különböző típusú vízeken és távokon mérik össze erejüket, valamint felfedezik az ország vízi környezetét. A sorozat végén megválasztásra kerülnek Magyarország legjobb nyíltvízi úszói, valamint minden résztvevő képet kap arról, hogy mely nyíltvízi típusokban és távokban teljesítenek a legjobban.

Gyékényes a horvát határ közvetlen közelében, Nagykanizsától alig 30 perces autóútra fekszik. A gyékényesi kavicsbányák 1920 óta működnek a település határában, kavicsos medrüknek köszönhetően pedig olyan tiszták, hogy a víz alatti látótávolság a nyolc métert is eléri. A bányatavak legnagyobbika a Kotró, melynek mélysége 12-15 méter, a kitermelés közelében pedig akár a 25-30 métert is eléri. A tó déli partján működő buvárbázis évente számos nemzetközi és hazai versenynek ad otthont, a Magyar Búvárszövetség évek óta itt rendezi Tájékozódási Búvárúszó Országos Bajnokságát. A tógazdák a látványosság kedvéért több megtisztított roncsot süllyesztettek el a vízben, így a merülő búvárok láthatnak motorcsónakot, autót és vízibiciklit is. A technikai felkészülés mellett a merülés lehetőséget ad a víz alatti élő környezet megismerésére is, hiszen a búvárok sok esetben találkoznak ponttyal, keszeggel, csukával és harcsával is. A középtáv úszói egyszer, a hosszútáv úszói pedig háromszor kerülik meg a tó közepén található szigetet. Az átlátszó víznek köszönhetően néhány bója között kötelet feszítünk ki, hogy segítsük a tájékozódást és az egyenes vonalban maradást.

A gyékényesi verseny egy 3 km-es körből áll, mely a tó belső szigetét megkerülve vezet vissza a búvárbázisra, a célba, ahol láthatjátok az időeredményeteket, felvehetitek cél-csomagjaitok (melyben beúszó-érem, ital és élelmiszer lesz). A hosszútáv úszói ugyanezt a kört háromszor teljesítik, a rajt előtt elhaladva, az ottani bóját balról kerülve. Ezt követően tudtok zuhanyozni és öltözni.

Távok

3K | Gyékényes búvárbázis (1 kör)
9K | Gyékényes búvárbázis (3 kör)
Verseny Időpontja: 2022.08.20. 11:00 - 18:00

3km / 9km

VERSENYLEÍRÁS: A gyékényesi verseny esetében a rajt és a cél egy helyen, a versenyközpontban kerül kialakításra, mert a 3 km-es úszófolyosó a búvártó középen fekvő szigetet kerüli meg. A versenyközpont a búvárközösség üzemeltetésében van, így osztozunk majd a bázison a helyi búvár csoporttal. A pályát háromszögben, két kanyarral építjük, így mindössze két nagy bóját kell kerülnötök. Az úszófolyosót végig, 250 méterenként bójákkal jelöljük. A részletes bójatérképet a verseny előtti napon tesszük közzé.

RAJT:

3km - 12:00
9km - 11:00

A rajt egyéni indítással történik, a chipes karszalagjaitokat aktiválva ugrotok bele a teljesen átlátszó búvártóba. Az amatőr táv úszói egyszer, a profi táv úszói háromszor kerülik meg a szigetet a 3 km-es pályán. A célba érkezést követően leolvassák az időeredményetek, melyet 1-2 percet követően érték el a honlapunkon. A célban továbbá megkapjátok cél-csomagjaitok, majd zuhanyozhattok, öltözhettek és készülhettek a díjátadó ceremóniára.

FRISSÍTÉS: A kísérő vízi járműveken (SUPpok) frissítő folyamatosan elérhető lesz (víz, szőlőcukor, só- és magnézium tabletta). A SUPposok leginkább a két fő kanyar-bójánál lesznek elérhetőek, ahol a bóják versenyszerű megkerülését is figyelik majd, illetve a deszkákra támaszkodva pihenhettek is.

EREDMÉNYHIRDETÉS: az eredményeket az utolsó beérkező után rögtön közöljük a díjátadó ceremónia keretében. Szezon győztest a három verseny alapján, amatőr és profi távokon, férfi és női kategóriákban, a legjobb összesített időeredmények alapján hirdetünk ki.

OWT szezonzáró BULIka: Mindenkit várunk a versenyt követő esti záróbulin.

UTAZÁS (120p<): Budapest - Nagykanizsa 90p (M7) ➔ Nagykanizsa - Gyékényes 30p (Zákány felé) ➔ Gyékényes búvárbázis

PARKOLÁS: Parkolás versenyzőknek a búvárbázissal szemközti területen, ezt táblákkal és kordonszalagokkal fogjuk jelölni. Az ismerősök, barátok, nézők és hozzátartozók a Zöldsas étterem előtti parkolóba tudnak parkolni, ahol egyébként a település szabadstrandja is található, és, ahonnan 10 perces sétával lehet eljutni a búvárbázisra.

Találatok száma: 3

Gyékényes-Vízpart Nyaralóházak

Gyékényes-Vízpart Nyaralóházak

Gyékényesen, a nagy tó legszebb részén, nyugodt, csendes környezetben nyaralóházak kiadók. A házak ikerházak, de egymástól teljesen függetlenek. Külön udvarral, bejárattal, csónakkal rendelkeznek. Bővebben


Gyékényesi Horgásztanyák Gyékényes

Gyékényesi Horgásztanyák Gyékényes

Horgásztanyák Gyékényesen a tó északnyugati részén nyaralók illetve horgászok számára kiadók. Bővebben


Gyékényesi Kastély Fogadó

Gyékényesi Kastély Fogadó

Mindenki szeret utazni, mert a kikapcsolódás mellett mindig új helyeket fedezhetünk fel, ezáltal még több élménnyel, emlékkel leszünk gazdagabbak, ezért ne mindig a megszokott szállodahelyszíneket válasszuk pihenésünk célpontjának! Ha igazi várkastélyi hangulatra vágyik, válassza a Kastély Fogadó ... Bővebben
Találatok száma: 2

Azúr Panzió Vendéglő Csurgó

Azúr Panzió Vendéglő Csurgó

Az Azúr Panzió Csurgó központjában található, a híres Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium és park szomszédságában. Bővebben


Vázsonyi Pincészet Zákány

Vázsonyi Pincészet Zákány

Bejelentkezés alapján vállalunk 10-45 fő között borkóstolókat, baráti, családi, munkahelyi rendezvényeket bográcsos, kemencés ételekkel, finom, helyben készült borokkal. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
8851 Gyékényes , Búvárbázis

Gyékényesi programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események