Győri Bornapok 2019. Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál

Győri Bornapok 2019. Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál


A Győri Bornapok izgalmas programjaival, Magyarország legfinomabb boraival, kellemes zenével és baráti beszélgetésekkel búcsúztatjuk a nyarat városunkban. Győr belvárosa, utcái hangulatos kisvendéglőkké, borozókká alakulnak át, fesztiváli hangulatot teremtve immár tizenkettedik alkalommal. A Győri Bornapok azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, hiszen a négy nap bővelkedik kulturális programokban is.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál

2019. augusztus 22–25.2019. augusztus 22–25.

Fesztiválkártya

A Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztiválon az elmúlt évekhez hasonlóan a borászoknál és a pálinkáriumokban a hivatalos fizetőeszköz idén is a Fesztiválkártya (ára 100 Ft/db). A fesztiválon több feltöltőpont segíti a gyors ügyintézést, melyek a Széchenyi tér és a Dunakapu tér különböző pontjain találhatók. A vendéglátóipari szolgáltatóknál azonban kizárólag készpénzzel lehet fizetni. A fesztivál nyitvatartási ideje alatt bármikor visszaváltható a kártya egyenlege készpénzre. A megmaradt egyenleg a fesztivál utolsó napján éjfélig váltható vissza a feltöltőpontoknál. Kérjük, a kártyára fokozottan figyeljenek, mert elvesztése esetén nem tudjuk a rajta lévő összeget visszatéríteni!

Isten és a bor dicsérete
EURÓPAI BORLOVAGOK A FESZTIVÁLON

Az Európai Borlovagrend Pro Urbe díjas Győri Legációja nem tétlenkedett a 2018-as Borfesztivál óta. Továbbra is a legaktívabb és a legtöbb jótékonysági célt megvalósító civil szerveződések egyike az országosan is nagy tiszteletnek örvendő társaság. A Kantharosz jótékonysági borárverés, a Fröccsfesztiválon való aktív munka után az egyik legjelentősebb borlovagi jelenlét a Győri Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztiválon tapasztalható. 
Ez az esemény már 12. alkalommal szórakoztatja a győri polgárokat és a városba látogatókat, ad számukra értelmes időtöltést, szép borokat a pohárba a baráti beszélgetésekhez.

A győri legáció tagjai a borlovagrendi atlaszban lefektetett alapelveknek megfelelően támogatják, segítik a szűkebb és a tágabb közösségben élő rászorulókat. Komoly szerepet vállaltak a 2019-ben átadott győri Keresztút létrehozásában. A turisztikai szempontból is izgalmas, jelentős szakrális alkotásokból álló Keresztút jó példája lehet a borlovagi munkának.

Ha a fesztiválon feltűnnek az Európai Borlovagok, méltóságteljes látványos felvonulásukkal, esetleg egy kóstolópultnál, nyugodtan szólítsák meg őket, örömmel mesélnek a borról, a jótékonyságról és arról, ami a kettőt összeköti, az érző emberről. Győr az a város, ahol az ilyen találkozások, az ilyen fesztiválok számosak.

Kedves Fesztiválozó! Kedves Borkóstoló! Tarts velünk! Ha találkozunk, koccintsunk egymással, és ha teheted, vidd el hírét jelmondatunknak, vagy ha úgy látod jónak, tanuld meg, és amikor csendül két pohár, mondd ki te is velünk együtt Isten és a bor dicséretét:IN HONOREM DEI, ET IN HONOREM VINI.

Programok

AUGUSZTUS 22. CSÜTÖRTÖK

16:00
Borkóstoló, gasztronómia

17:30
Borlovagrendek felvonulása a Guča Partyzans kíséretével

Helyszín: Dunakapu tér

18:00
A XII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál megnyitója

Beszédet mond: Borkai Zsolt polgármester

18:05–19:00
Guča Partyzans a borutcákon
2012 nyarán alakult meg a kilenctagú Guča Partyzans, Magyarország első Balkán-rezesbandája, magyar profi válogatott jazz-zenészekből. Célja, hogy Magyarországon is elérhetővé váljon a balkáni szerb „underground” zene. A Kusturica-filmeknek és a világhírűvé vált gučai trombitafesztiválnak köszönhetően Magyarországon is közkedveltté és keresetté vált a szerb népzene. A Guča Partyzans Brass Band alapvetően egy koncertzenekar, de képes egyedülállóan arra is, hogy akár egy felvonulás résztvevői számára adják elő a dalokat, sétálás közben. Az igazi balkáni hangulatot zenészeink profi tudása és az elhangzó dalok megszólaltatása garantálja.

19:15
FIVELIVE ACAPELLA

21:15
Éliás Gyula Jr. és Zenekara koncertje
Éliás Gyula alias Éliás Jr. a magyar klubélet egyik meghatározó személyisége. Az Artisjus- és Gundel művészeti díjas énekes nemcsak meghitt duóban, hanem egy igazán pörgős trióban vagy az egyedülálló koncertélményt adó nagyzenekari formációban is fellép. Koncertjein rendszerint táncra perdül a közönség. Stílusa „jazzesen popos és poposan jazzes”, repertoárja a saját szerzeményein túl (mint például a Jól vagyok című országosan ismert dal) a legnagyobb világslágerekig terjed Barry White-tól Máté Péterig.

Helyszín: Széchenyi tér

18:00
„Swing Manouche magyar zenei ízzel fűszerezve” – a Canarro együttes koncertje
A nyugat-európai manouche swing Budapest múlt századi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, a jazz zenei szabadságával. A Canarro egy autentikus manouche swing felállás, amelynek repertoárjában a Django Reinhardt által ismertté vált gypsy jazz és a magyar zenei tradíciók találkoznak. A zenekar tagjai számos formációban bizonyítottak és felléptek már világszerte számos nagy színpadon is. A Canarro-koncerten a közvetlen zenei örömnek és az önfeledt hangulatnak lehetünk szem- és fültanúi.

19:30
Why Not

21:30
E.T. Project

AUGUSZTUS 23. PÉNTEK

10:00
„Fesztivál Bora” választás
Helyszín: The Ivory Room

16:00
Borkóstoló, gasztronómia

Helyszín: Dunakapu tér
17:00
Intermezzo Latin Club

19:00
„Város bora” és „Fesztivál bora” verseny díjátadója

Helyszín: Dunakapu tér

19:00
Crazy Little Queen Tribute Band
A Crazy Little Queen Tribute Band zenekar 2017 nyarán alakult, méghozzá nem kisebb céllal, mint hogy a legendás Queen dalaival örvendeztessék meg a zeneszerető közönséget. Koncertjeiken felcsendül többek között a Don’t Stop Me Now, a Somebody to Love, a We Are The Champions és természetesen a banda névadó dala, a Crazy Little Thing Called Love is. A zenekar tagjai sokban különböznek egymástól, de a Queen iránti hosszú évek óta tartó rajongásuk összeköti őket. Az énekesi poszt az ex-megasztáros Giorgioé, a szólógitárnál Jurisits Miklóst, a basszusgitárnál Kajtár Tamást, a doboknál Kovács Gergelyt, a billentyűknél pedig Balikó Tamást láthatja, hallhatja a közönség.

21:00
Stereo Swing
A Stereo Swing formáció elektronikus alapú swingzenét játszik, lüktető, táncolható, „Nagy Gatsby” stílusban. A zenekar énekesnője, a Fonogram-díjas Szűcs Gabi (Cotton Club Singers) és csapata garancia a minőségi szórakoztatásra. A zenekar a legjobb hazai jazz-zenészekből verbuválódott. Saját, slágerlistás dalok és ismert slágerek – ez a Stereo Swing repertoárja.

22:00
DJ

Helyszín: Széchenyi tér

17:00
Rocket Rollers

19:00
Zolbert
A művész által képviselt zenei irányzat a populáris jazz színes palettáját idézi, a smooth jazz, a funk és a soul műfajok egyedülálló ötvözeteiként, amelyekben a szenvedélyes és pozitív hangulatok modern hangszerelésekben szólalnak meg.

21:00
Dániel Balázs Boogie-Woogie Trió feat. The Easy Babies
Ismét pörgős boogie-woogie zene tölti meg Győr belvárosát! A Dániel Balázs Trió évről évre változatos programmal várja a közönséget nemcsak a Boogiefeszten, hanem a Bornapok alkalmával is. Az idei koncert vendége egy különleges magyar együttes. A The Easy Babies swingtrió élő koncertjein három egyenruhába bújt, csodálatos hangú lány a színpadra varázsolja a 1940-es évek zeneiségét és hangulatát! Felcsendülnek igazi swing-örökzöldek, Andrew Sisters-dalok és további zenei ritkaságok is. A három lány mellé természetesen három fiú illik: a The Easy Babies együttes és a házigazda Dániel Balázs Trió közös produkciója zenei időutazásra invitálja a győri közönséget. Ha szereted a boogie-t és a swinget vagy csak valami újra és igazán érdekesre vágysz, netalán zenei bravúrokat és virtuóz hangszerszólókat szeretnél hallani: tarts velünk!

AUGUSZTUS 24. SZOMBAT

16:00
Borkóstoló, gasztronómia

16:30
Borlovagrendi felvonulás a Rába Fúvószenekar és a Pázmándfalui Mazsorettek részvételével
(Útvonal: Megyeház tér – Baross út – Kazinczy utca – Széchenyi tér)

Helyszín: Dunakapu tér

17:00
Vivat Bacchus
A mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba. 2001-ben alakult együttesük az évek során bejárta Európát és a világot, hozzájárulva ezzel a magyar bor jó hírének, nemzetközi elismertségének továbberősödéséhez. Repertoárjukban fölfedezhető a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock and roll – mint bordal! Ez pedig azért lehetséges, mert dalaik túlnyomó része saját szerzemény. Esetenként híres magyar költők megzenésített boros versei, de főleg saját versek, mesék kerülnek megzenésítésre, hogy a mindenkori nagyérdemű egy új, egészen egyedi és sajátos stílusban megírt dallamvilágba csöppenve kóstolhasson bele a magyar bordal pártatlanul fűszerezett világába.

18:30
Peter Andorai & The Graceband

20:00
Nyárzáró koncert

Helyszín: Széchenyi tér

17:00
Európai Borlovagrend Győri Legátusának avatási ünnepsége a Loyolai Szent Ignác bencés templomban

17:00
Duo Vivo

18:30
Earth, Wind and Fire Tribute Band
Az EARTH, WIND & FIRE TRIBUTE BAND zenekar 2006 nyarán alakult Erdélyi Viktor, Tóth Balázs és Adorján Gyula kezdeményezésével. Kiváló professzionális zenészek beléptetésével 4 hónap alatt állították össze a változatos, színes és nem épp megszokott, különleges zenei elemeket tartalmazó koncertanyagot. Megalakulásukat, arculatukat és a repertoárt tudatosan az eredeti zenekarra formázták, formázzák. Ehhez hozzátartozik a csakis igényes nagyszínpados produkciókon megszólaltatott eredeti hangzás. Az elmúlt években számtalan fesztiválon, céges és városi rendezvényeken mutatkoztak be, melyeken hatalmas közönség- és szakmai elismeréseket kaptak.

20:00
Nyárzáró koncert

AUGUSZTUS 25. VASÁRNAP

15:00
Borkóstoló, gasztronómia

Helyszín: Dunakapu tér

17:00
Jász Andris és barátaiJász Andris a budapesti szórakoztatóélet sokat foglalkoztatott szaxofonosa, 2007-ben diplomázott a Zeneakadémia jazz tanszékén. Azóta hazai és külföldi fesztiválok állandó résztvevője. Olyan zenekarok tagja és olyan előadóművészek oldalán látható, mint a Kossuth-díjas Ghymes együttes, Kökény Attila és Pély Barna. A műsorban sodró lendületű, swinges-latinos dallamok tűnnek fel. Igazi felüdülés és zenei csemege Jász Andris és barátai előadásában.

18:45
Veréb Tamás Live

20:30
Blues B.R. Others együttes

Helyszín: Széchenyi tér

17:00
Szabó Leslie Band

19:00
Györfi Anna és Kéméndi Tamás duó
A Pécsi Nemzeti Színház színésznőjének, Györfi Annának francia sanzonokat tartalmazó produkciójában Edith Piaf dalai mellett megszólalnak közismert jazz-standardek, valamint instrumentális francia dallamok is.

20:30
Solati

DONGA JÁTÉKPARK

A Győri Bornapokon szombaton és vasárnap 15–20 óráig lehet kipróbálni a különleges, hordókból készült játékokat.

Helyszín: Széchenyi tér

Találatok száma: 2

Danubius Hotel Rába

Danubius Hotel Rába

Győr a találkozások városa: a négy folyó torkolatánál fekvő településen egymást érik a kulturális programok, és randevút adnak egymásnak a különböző történelmi korok. A rengeteg látványosság közül is kiemelkedik a gyönyörűen rekonstruált barokk belváros. Itt magasodik a Danubius Hotel Rába évszázados ... Bővebben

Kiemelt partner

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

A Land-Plan Hotel *** Győrtől 8 km-re, az M1-es autópálya székesfehérvári lehajtója közvetlen közelében helyezkedik el. Legyen szó kikapcsolódásról, pár napos üzleti útról vagy átutazásról, mindenkit szívesen várunk egy forgalmas út mellett, mégis nyugodt környezetben. Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partnerTalálatok száma: 2

Land-Plan Étterem Győr

Land-Plan Étterem Győr

Étlapunkon megtalálhatók a magyar- és nemzetközi konyha specialitásai, különös tekintettel a halételekre. Van gyerkőcmenü és játszósarok is. Bővebben

Kiemelt partner

Belga Étterem és Söröző Győr

Belga Étterem és Söröző Győr

A legjobb választás Győrben, a barokk belváros szívében! Hangulatában és kínálatában is különleges a Belga Söröző és Étterem. Pikáns sörfalatok, rafinált előételek, zamatos levesek, bolondos belga saláták és Neptun birodalmának kincsein át hosszan érlelődik a Rábaköz tájjellegű, gazdagon körített ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Győr TOP szállás