Győri Fröccsnapok 2019. Győri Rotary Fröccsnapok

Győri Fröccsnapok 2019. Győri Rotary Fröccsnapok


Az idén 15. alkalommal megrendezésre kerülő Győri Rotary Fröccsnapokon a ország Rotary Klubjainak összefogásával 12 fröccskínáló faházban várják a látogatókat 2019. július 26-28. között. A fröccs és zsíros kenyér árusításából befolyó összegek jótékony célokat szolgálnak. A hangulatos fröccsterasz, a kora délutántól késő estig tartó zenei programok, játékok, tematikus séták mind segítik a nemes szándék sikeres megvalósulását.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Győri Rotary Fröccsnapok

2019. július 26-28.

Helyszín: Győr, Széchenyi tér

A Rotary különböző foglalkozású személyek világszerte működő humanitárius egyesülése, melyet nemzetközi szolidaritás jellemez, és előítéletektől mentesen toleranciát tanúsít minden vallással és néppel szemben.

A fröccsnapi rendezvényeket több rotary klub és civil szervezet összefogásával szervezi a jótékonyság szolgálatában. Ennek a rendezvénynek a célja elsősorban a Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny, valamint rászoruló gyermekek és idősek, továbbá fiatal tehetségek támogatása.

2019. július 26. péntek

17.30 Ráhangolódás a Friends Big Band-del

Helyszín: Nagyszínpad

18.00 A Győri Rotary Fröccsnapok megnyitója

Az ünneplők virágfüzérrel övezik Jedlik Ányos szobrát a Nyúli Dalárda kíséretével.
Köszöntőt mond Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke.
A rendezvényt megnyitja Dr. Varga Gábor, a Rotary Club Győr soros elnöke.

Helyszín: Nagyszínpad

18.10 Friends Big Band & Mujahid Zoltán

A Freinds Big Band már sok ismert énekessel és hangszeres szólistával játszott együtt a Győri Rotary Fröccsnapok megnyitóján nagy sikerrel. Idén a 2003-ban, a Megasztár első szériájában feltűnt pop és jazz énekest, Mujahid Zoltánt hívták meg a győri közönségnek, hogy az elmúlt évek hölgykoszorúi után férfi énekessel adhassanak közös műsort a Széchenyi téren. Zoltán több lemezt készített a különböző felállású zenekarokkal, mint például a Budapest Orchestra-val. Jelenleg sokat dolgozik a Group'n'Swing zenekarral is. A felhangzó dalokkal a lehető legátfogóbb képet mutatják erről a csodálatos swing korszakról.

Helyszín: Nagyszínpad 

19.30 Valami Swing 

A zenekar repertoárjában egyaránt megtalálhatóak Django Reinhardt muzsikái, a gypsy swing, a jazz manouche és a ’20-as, ’30-as évek jazz zenéje.

A zenekar tagjai: Makk András, Kádár Dávid, Babindák István, Gyüdi Sándor

Helyszín: Fröccsterasz

19.30 Jedlik Ányos és a fröccs történetei

Jedlik Ányos és a fröccs története összefonódik Győrrel. Ezen a sétán elmeséljük, miért és hogyan lett Győr a fröccs városa, milyen kapcsolatban állt Jedlik Győrrel.

Indulás: Látogatóközpont Győr
Idegenvezető: Husz Anikó, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője.

19.30 Győr csodái

Győr számos különleges, csodás történet és helyszín otthona, amelyek között az egyik főszereplő a fröccs története. Ismerkedjen meg Győr további csodáival ezen a sétán!
Indulás: Bécsi kapu tér
Idegenvezető: Csobayné Pintér Éva, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője

21.00 Super Starsky

A Super Starsky hat zenekar tagjaiból állt össze 2011-ben azzal a céllal, hogy a legnagyobb hazai és világslágereket átültesse ska stílusra, mindezt csehszlovák életérzéssel vegyítse, azaz kicsit visszahozza a táncdalfesztiválok és az esztrádműsorok világát.

Helyszín: Nagyszínpad

22.15 SzerelmesTe ‒ Kárász Eszter és Váray László koncertje

Egy nő és egy férfi. Két perspektíva, két út, két különböző zenei világ, mégis összhangban. Két dalszerző megzenésített útja keresztezi egymást. Az elsőre különbözőnek tűnő történetek egybehangzanak, szerelmekről, szakításokról, újrakezdésekről és boldogságról, két szemszögből elmesélve, dalba burkolva.
Tagok: Kárász Eszter (ének, ukulele), Váray László (ének, gitár), Almann Gergő (zongora)

Helyszín: Fröccsterasz                                                                                                                                                                                                                    

2019. július 27. szombat

16.00 Török Ádám ‒ Fehér Ádám Duó

A Török Ádám ‒ Fehér Ádám Duó egy formabontó, egyedi hangzású blues-rock kettős, melyet az egyik legismertebb magyar zenész, a progresszív rockzene hazai szülőatyja és egy feltörekvő, alig tizenéves gitáros alapítottak. A generációs korkülönbség ellenére hihetetlen összhangban, egymás zenei gondolatait kitalálva játszanak, s már az első hangokkal bebizonyítják: van új a nap alatt.

Helyszín: Fröccsterasz

17.20 LGT Emlékzenekar

… 25 éve egy zseniális csapat! Negyed évszázad. Csak kevés zenekar életében adatik meg, hogy együtt ünnepeljenek egy ilyen évfordulót.
A közismert LGT dalok, az énekes, Süle Zsolt hangja, a 8 kiváló zenész és a 100% élőzene mind garantálják a minőségi élményt és a fergeteges hangulatot!

Helyszín: Nagyszínpad

19.30 Ricky and the drunken sailors

Rockabilly. Főnév. Stílus. Minden.

A szó ötvözi a rock és a ’hillbilly’, azaz ’vidéki’ szavakat, mely a műfaj sajátos hangszereire utal. Klasszikus eleme a nagybőgő, amin kézzel, vonó nélkül játszanak, ez adja a zene húzását, lelkét, alapját.

Szinte minden mai zenei stílus eredete visszavezethető a blues-hoz és a rock’n’roll-hoz. Ha ezt a stílust beoltjuk csipetnyi rhythm blues-os és velőtrázóan recsegő old harmonikával, megkapjuk a hamisítatlan TomWhite & the Mad Circus hangzást, ami sokak szerint egy új íz a hazai oldies muzsikát játszók körében.

Mindenki megtalálja benne a neki tetszőt. Zakatoló ritmus, erő, dinamika és dallamosan izgalmas hangszeres szólók, show szerű előadásmód, cirkuszi akrobatákat idéző színpadi mozgás. Ez az igazán zseniális recept.

Helyszín: Fröccsterasz                                                 

21.00 Los Orangutanes

A cumbia eredetileg egy kolumbiai zenei műfaj, ami közép- és dél-amerikai hódító útját követően átterjedt a többi kontinensre, s mint egy vírus, megfertőzött néhány magyar zenészt is. Így született meg a magyar cumbia, melynek első képviselője a Los Orangutanes nevű együttes, azaz Az Orángutánok.

A zenekart Árkosi Szabolcs, Élő Márton, Krecsmáry Zsolt, Iván Tabeira, Herr Attila, Alex Torres, Szarvas Dávid és Pásztor Ákos műfaj iránti rajongása hívta életre.

Helyszín: Nagyszínpad

22.30 Duo Don Pedro’z

A Duo Don Pedro’z műsorában a latinos ritmusú flamenco gitárzenék, francia sanzonok, tangók vagy éppen az elmúlt néhány évtized ismert pop és filmzeneivilágából válogat. Az előadás koncertként vagy hangulatos aláfestő zeneként is élvezhető. A repertoárban vegyesen szerepelnek elmélyülésre alkalmas, illetve harsányabb, virtuóz darabok is. A nosztalgiázni vágyók is találnak benne kedvükre valót, gyakran új, izgalmas formákba öntve.

Tagok: Nyakas Péter - gitár, Schüttönhelm Tibor Péter - harmonika

Helyszín: Fröccsterasz

2019. július 28. vasárnap                                                               

16.00 Acoustic Umbrella

Az Acoustic Umbrella zenekar főleg a 20. század második felének közismert vagy számukra kedves dalait adja elő akusztikus hangszerelésben (gitár, nagybőgő, cajon és trombita) és sajátos felfogásban. Zenéjükben a blues, rock, reggae, latin és jazz elemei keverednek. A népszerű feldolgozások mellett saját dalok is felcsendülnek.
Tagok: Hideg Csaba - ének, gitár; Szkórits-Tala Gábor - nagybőgő, ének; Egewarth Zsolt – ütőhangszerek; Fekete István - trombita

Helyszín: Fröccsterasz

17.30 Volt egyszer egy Amerika

A Füred Dixieland Band és Falusi Mariann koncertje

Vidám zenés időutazás a ’20-as, ’30-as, ’40-es évek Amerikájának swing és dixieland korszakába, tiszteletadás a kor ikonikus művészei előtt: Louis Armstrong, Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Glenn Miller. A Füred Dixieland Band Balatonfüred város hivatalos képviselőjeként, zenei nagyköveteként invitálja a kedves közönséget eme fantasztikus zenei korszakba, felelevenítvén az akkori tánczenéket, amire akkoriban táncolt a világ.

Helyszín: Nagyszínpad

18.00 Legendás történetek a fröccs városában

Minden város megismerésében fontos szerepet játszanak a legendák és a színes történetek, amelyek segítségével feltárul a város múltja. Ezen a sétán ezekről mesélünk!

Indulás: Látogatóközpont Győr
Idegenvezető: Csobayné Pintér Éva, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és élményséták idegenvezetője

19.00 HRT Kollektív zenekar

A HRT Kollektív 2018-ban alakult Radosza Attila képzőművész kezdeményezésére két gyönyörű hangú fiatal énekesnő felfedezésével. A feldolgozások és saját dalok zenei stílusa az alternatív kategóriához áll legközelebb. A műsoron szerepelnek többek között a U2, Blahalouisiana, Sting és hasonlóan igényes előadók dalai.

A győri zenekar tagjai: Tolnay Sári - ének, Hajlinger Blanka - gitár és ének, Radosza Attila - gitár

Helyszín: Fröccsterasz

20.30 Hungária Tribute zenekar

A Hungária Tribute zenekar az 1980-as évek Rock and Roll zenéjét itthon meghonosító Hungária együttes nagysikerű dalait és látványvilágát kelti újra életre. A zenekar tagjai hosszú évek óta Fenyő Miklós kísérő zenészei.

A két énekes előadó, Baby Gabi és Niedermüller Péter “Neon” szintén több alkalommal fellépő vendégei a Fenyő show-nak. Az élő koncertmeghívások mellett folyamatosan, újabb és újabb showelemekkel készül a zenekar az előadásokra.

Helyszín: Nagyszínpad

Kísérőprogram:

Naplemente túra a folyókon

Győr a folyók városa. Egy kellemes esti hajózásra invitáljuk a napnyugta fényei mellett. Egy rövid séta után megmutatjuk a város látnivalóit a folyók felől. Csodás alkonyi fények és színek, számos történet teszi emlékezetessé ezt az estét.

Indulás: 2019. július 27. 19.30-22.00 (Dunakapu tér, Pulzus)

A programra csak előzetes jegyvásárlással lehet csatlakozni!

Állandó programok:

Jótékonysági fröccskínálás és zsíros kenyér a Rotary Clubok faházaiban pénteken és szombaton 16.00-23.00 óráig, vasárnap 16.00-22.00 óráig

Vendéglátás a Czuczor Gergely utcában

Szódás lovaskocsi járja körbe a belvárost, frissítőt biztosít a járókelőknek pénteken 12.00-19.00 óráig és vasárnap 10.00-12.00 óráig

Kézműves kirakodóvásár

Állandó szódásüveg kiállítás Albert Zsolt, Bendecs Gyula Gábor gyűjtő és Hámori Sándor Rotary Club tag gyűjteményeiből

  Helyszín: Látogatóközpont Győr, Baross G. u. 21.
  A kiállítás megtekinthető: hétfőtől péntekig 9.00-18.00 óráig, szombaton 9.00-16.00 óráig, vasárnap 9.00-14.00 óráig.

Harley-Davidson motorkiállítás az Apátúr-ház előtti téren szombaton 16.00-23.00 óráig, vasárnap 16.00-22.00 óráig

Billegő labirintus játékok a Kezes-lábas játszótértől

Esély kiegyenlítős logikai játékok a SAS és KOS társasjáték szaküzlet bemutatásával. Asztali társasjátékok a fröccs mellé (nemcsak) felnőtteknek.

Ingyenes omnibuszos utazás indul 11.00-19.00 óráig minden egész órában a Győri Városi Levéltár (Rákóczi F. u. 1.) elől.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

 

További ajánlataink

2020.02.20. 17:00 Műhely-estek Győr 2020
2020.01.01. - 2020.12.31. 4 Évszak Fesztivál 2020
Találatok száma: 2

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

A Land-Plan Hotel *** Győrtől 8 km-re, az M1-es autópálya székesfehérvári lehajtója közvetlen közelében helyezkedik el. Legyen szó kikapcsolódásról, pár napos üzleti útról vagy átutazásról, mindenkit szívesen várunk egy forgalmas út mellett, mégis nyugodt környezetben. Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

Danubius Hotel Rába City Center*** Győr

Danubius Hotel Rába City Center*** Győr

A Hotel Rába City Center Győr történelmi belvárosában, a sétálóutca elején található. Évszázados hotel barokk környezetben várja kedves vendégeit. Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 2

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

A Land-Plan Hotel *** Győrtől 8 km-re, az M1-es autópálya székesfehérvári lehajtója közvetlen közelében helyezkedik el. Legyen szó kikapcsolódásról, pár napos üzleti útról vagy átutazásról, mindenkit szívesen várunk egy forgalmas út mellett, mégis nyugodt környezetben. Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

Sieger Sport & Gastro Bar

Sieger Sport & Gastro Bar

Sportélmény és bajor, amerikai étel különlegességek egy helyen. Győr első és egyetlen sport bárja Téged is vár szeretettel. Légy vendégünk egy finom ebédre vagy vacsorára! Szurkolj nálunk kedvenc csapatodnak a következő meccsen! Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

4 Évszak Fesztivál 2020
4 Évszak Fesztivál 2020
  • Győr
2020.01.01. - 12.31.

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Győr TOP szállás