Aktív hétvége a Hungexpón! Ha március, akkor Utazás Kiállítás!
Aktív hétvége a Hungexpón! Ha március, akkor Utazás Kiállítás!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.

Az irodalom világnézet! A Hadik irodalmi estek, civil rendezvények, beszélgetések, zenei produkciók és kiállítások állandó otthona. A Hadik Irodalmi Szalon a 2010. szeptemberben újranyílt Hadik Kávéházban, havonta megrendezendő irodalmi, zenés összejövetelek sorozata Juhász Anna irodalmár és Bonta Gáspár építész szervezésében. Napjainkban már Budapest leglátogatottabb irodalmi műhelyei között tartják számon.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Esemény - Hadik Irodalmi Szalon

2018. február 13., 19:00–21:00
CSAK JÁTÉK - Vecsei H. Miklós és a Sztalker Csoport estje

Csak játék - egy verscím Vecsei H. Miklós nemrég megjelent, Soliloquor című kötetéből.
Írás - első kötete 18 évesen jelent meg -, költészet, olvasás: Hamvas, Pilinszky, Petri, Arany János, József Attila, Juhász Ferenc
Színpad - Liliomfi, A Pál utcai fiúk, Mondjad, Atikám! / 2015-től a Vígszínház tagja

„az én szociális munkám a színház lesz” - fogalmazta meg, és ma egyaránt tevékeny a színház területén, mint legújabb ügyében, az olvasás népszerűsítésében.
Vendégünk lesz a Junior Prima-díjas színművész, Vecsei H. Miklós és barátai, bemutatkozik a Sztalker csoport, illetve a POKET.
Mik számára az alapkérdések, mit mesél róla a Bibliája, mit gondol arról a szóról, hogy szeretet?
Az est végén dedikálásra is sor kerül.

Háziasszony: Juhász Anna
Belépő: 1000 Ft


2018. március 8., 19:00–21:00
Irodalmi zarándoklatok / VILÁG / LÁTÁS / IRODALOM
a Hadik Irodalmi Szalonban
Szűcs Péter és Kepes András estje

A Hadikban január végén nyílt meg Szűcs Péter újságíró, a Petersplanet.travel blog alapítójának kiállítása, mely izgalmas világokba enged betekintést: Kuba, Kolumbia, Ecuador - Dél-Amerika lelke mutatkozik meg fotóin. Szűcs Péter újságíró egy nagy fordulatot véve életében eindította blogját, hogy a világot bejárva megmutassa annak szépségeit, rejtelmeit, sok meghitt, elzárt és nagyon szerethető világot. Sokszor irodalmi zarándoklatokra megy, felkeresi Ady Endre vagy épp a kedvenc írója, Gabriel García Márquez világát.
Kepes András számára az utazás, az idegen világok megismerése gyermekkorától élete része - Bejrútban, Buenos Airesben, és később Amerikában is élt. Tapasztalatait legutóbbi, Világkép című könyvében is megfogalmazta, s eképp ír: "Úgy éreztem, nekem is újra végig kell gondolnom mindazt, amit eddig életről és halálról, szeretetről és gyűlöletről, szerelemről és családról, hitről és rítusokról képzeltem. De még a hétköznapokról: evésről, ivásról, öltözködésről, lakókörnyezetünkről is."

Március 8-i estünkön, ami egyben a kiállítás FINISSZÁZSA is, a két utazó: Szűcs Péter és Kepes András beszélget megismert világokról, otthonról, irodalmi zarándoklatokról, közös látásról. Szűcs Péter épp akkor érkezik majd haza Argentínából, így mindenkinél előbb láthatjuk majd friss fotóit és hallhatjuk beszámolóját.

Háziasszony: Juhász Anna
Belépő: 1000 Ft


2018. március 21., 19:00–21:00
Valami ismeretlen - PETRI 75

A Hadik Irodalmi Szalon márciusi estjén a 2018-ban 75 éve született Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító, újságíróra, PETRI GYÖRGYre emlékezik.

"Az utókornak nem üzenek semmit, azt mondanám. Az üzenet mindig valami direkt, közvetlen tanácsot jelent, olyat meg én adni nem tudok. De egyébként is úgy gondolom, helyénvalóbb nem tolakodónak lenni üzenetek tekinteteben; nem áll jól senkinek. Felejtsenek el, vagy olvassak a verseimet, a könyveimből minden kiderül." (Petri György) - Üzenet az utókornak (Az utókornak nem üzenek semmit – Utolsó beszélgetés Petri Györggyel in: Keresztury Tibor: Petri György, Magvető, 2015)

Petri már 12-13 éves kora körül költő akart lenni. 1974-től szabadfoglalkozású író. 1975-88 között publikálási tilalom alá helyezték, így művei szamizdatban jelenhettek meg. 1990-ben József Attila-díjat kapott, 1996-ban pedig Kossuth-díjat.
Mit jelent szémára József Attila, a költészet, a költői nyelv, a filozófia, az irónia, a szerelem?
Valami ismeretlen - Petri 1990-es kötetének címe!

Az est háziasszonya: Juhász Anna
Belépő: 1000 Ft
Az estre a jelentkezés februárban indul!


2018. április 18., 19:00–21:00
Tükrök - Mondj Te is egy verset! / Költészet napi est

TÜKRÖK állítása - kedvenc költőinkkel az idei évfordulós költőkről:
NAGY LÁSZLÓ / JUHÁSZ FERENC / KAFFKA MARGIT / WEÖRES SÁNDOR / TÓTH ÁRPÁD / KARINTHY FRIGYES / BABITS MIHÁLY verseit halljuk és azokra reflektálunk

Mit jelent a költészet? Mit jelent a vers? Valóban van felelőssége az írástudónak és mennyiben számítanak ma bástyának, mércének alkotóink? A költészet mennyiben szolgálat és mennyire ismerjük irodalmunk nagyjait?
TÜKRÖK - kortárs költőket hívunk április 18-án, költészet napi estüknkre, hogy 1-1 "Mesterük", költői elődjük versére reflektáljanak - saját verssel, szöveggel.
TÜKRÖK - mennyire számítanak egy kor tükreinek alkotóink és az ő tükrükben mi magunk?

Háziasszony: Juhász Anna
Az este közösen szervezzük Mondj Te is egy verset! kezdeményezéssel - az Új Társadalom Szalonnal, az est társ-házigazdája: Takács Bence előadóművész-műsorvezető

Várunk mindenkit szeretettel!

Forrás: a szervező közösségi oldala


2018.03.08.
2018.03.21.
2018.04.18.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Találatok száma: 2

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és ...


Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos ...
Találatok száma: 4

Mimama Konyhája Budapest

Mimama Konyhája Budapest

A hagyományos magyar ízvilág és a különleges alapanyagok találkozásából olyan ételek születnek Mimama Konyhájában, amelyekkel a legdrágább belvárosi éttermek sem tudják felvenni a versenyt. Az étterem ...


Gellért Söröző & Brasserie

Gellért Söröző & Brasserie

Egy söröző, ami nem akar több lenni, de az, nagyon.
Budapest legrégibb sörözője 2015-ben olyan megújult belső terekkel nyitja meg kapuit, ami eddigi történetének új fejezetét jelenti. A legújabb ...


Panoráma Étterem Budapest

Panoráma Étterem Budapest

A Gellért szálloda Panoráma Étterme egyaránt elismert és híres kiváló konyhájáról. Pincészetek nagyszerű borai, egyedülálló kilátás teszik egésszé a gasztronómiai élményt.


Törley Bár

Törley Bár

A Törley Bár a több, mint százéves múlttal rendelkező Törley Pezsgő Pincészet pezsgőit és nemzetközi italkínálatot vonultat fel a kiváló ízeket kedvelők részére.
KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Hadik Kávéház programok 2018. Hadik Irodalmi Szalon

Budapest

Programajánlat

Szolgáltató

Danubius Hotel Gellért
Danubius Hotel Gellért
  • Budapest
  • XI. kerület
Gellért Eszpresszó
Gellért Eszpresszó
  • Budapest
  • XI. kerület
Gellért Söröző & Brasserie
Gellért Söröző & Brasserie
  • Budapest
  • XI. kerület
Panoráma Étterem Budapest
Panoráma Étterem Budapest
  • Budapest
  • XI. kerület
Törley Bár
Törley Bár
  • Budapest
  • XI. kerület