Helikopter modellezés 2019. HELIWOOD Modellhelikopter Fesztivál
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Helikopter modellezés 2019. HELIWOOD Modellhelikopter Fesztivál


Az Első Helikoptermodellező Sportegyesület által megrendezett Heliwoodon olyan bemutatókat láthatunk, amelyeket egy átlagos modellező repülőtéren, néhány száz kilométeren belül egészen biztosan nem. A figuratív 3D repülés területén idén kiemelkedő hazai pilóták mellett igen neves külföldi pilóták is a felszállnak. Ingyenes rendezvényünkön mindent megtudhatnak a helikopter modellezéssel kapcsolatban, melyen változatos gyermekprogramokkal, Európa számos országából érkező és a legjobb hazai RC helikopter pilóták bemutatóival készülünk.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Heliwood Modellhelikopter Fesztivál

2019. augusztus 17-18. 10.00-18.00 óra

A Heliwoodon nem csak megnézni lehet a helikoptereket, hanem meg is lehet ismerkedni a helikoptermodellezéssel. Több RC helikopter szimulátor lesz a rendezvényen, így ki lehet próbálni, hogy milyen érzés egy modellhelikopterrel repülni, mennyire összetett feladat a helikopter vezetése.

Meg lehet ismerkedni az RC autózással is: egy kiépített triál pályán lehet az RC autóvezetés magasabb szintjeivel próbálkozni.

A gyerekeknek pedig különböző gyerekprogramok, rajzverseny kínál aktív szórakozási lehetőséget.

Érkezik egy Schweizer 300 helikopter - egy igazi helikopter - a Heliwood egyik napjára (hogy melyikre, az az időjárás függvénye), amelyik nem csak átrepül és bemutatót tart, hanem le is száll a Heliwoodon.

Három modell is a Heliwoodon mutatkozik be Kelet-Európában: a Tarot 550/600, az XLPower Protos 380 és az Align T-Rex 300X, melyek közül egyet-egyet a tombola rengeteg más ajándéka mellett meg lehet nyerni. Filip Ban, az SAB Heli Division csapatpilótája egy új verziójú SAB Goblin Kraken helikoptert hoz magával, amilyen Európában nyilvános rendezvényen még nem repült. Magyarországon a sorozatból egyetlen példány sincsen, és Kelet-Európában is alig egy-kettő található. Most azonban Filip Ban segítségével nem csak megnézni, hanem a szerencséseknek akár kipróbálni is lesz lehetőségük.

Az Egodrift elhozza Magyarországra az egyik leghíresebb pilótáját, a Global 3D (ez tulajdonképpen a 3D repülés világbajnoksága) Master kategóriájának idei harmadik helyezettjét. Kan Poonnoi egyenesen Thaiföldről érkezik Magyarországra. Kan előtt Európán kívülről érkező RC helikopter pilóta Kelet-Európában még soha nem repült, és ilyen magas helyezést elért versenyző sem repült a régióban korábban.

Antonio Gomez Rosado Olaszországból visszatérő pilótája a Heliwoodnak, és tavaly olyan repülést mutatott be, amelyet itthon nem sokat látni.

A világ legfiatalabb lány RC helikopter pilótája, a mindösszesen 9 éves Bogdán-Szabó Antónia nem csak önállóan, hanem Kan Poonnoi-jal, Filip Bannal és Antonio Gomez Rosadoval párosban is repül. De természetesen ott lesznek a magyar pilóták legjobbjai is: Tóth Tamás, a Pásztori RC Heli Team-től, Nagy Krisztián, aki már nemzetközileg is jegyzett pilóta, és Balogh Barna, az Első Magyar Helikoptermodellező Sportegyesület - a szervező - pilótája. Kunert Dávid, Magyarország egyik legjobb merevszárnyas modellezője pedig repülőgépes tudását mutatja meg. A Heliwoodra a belépés és a legtöbb program ingyenes.

Szeretnénk felhívni minden érdeklődő figyelmét, hogy idén egy játékos miniversennyel is színesítjük a Heliwood 2019. évi programját. A NaIv kupa, az RC helikopteres ügyességi verseny 8 év kihagyás után a Heliwoodon kerül megrendezésre, de most először amatőr kategóriában akár drónnal is el lehet indulni az első hely reményében.

A NaIv kupa nevű verseny lényege, hogy egy, a versenykiírásban szereplő feltételeknek megfelelő repülő eszközzel (forgószárnyas, merevszárnyas, emelőlégcsavaros) egy előre kijelölt ügyességi pályát kell teljesíteni a lehető legrövidebb időn belül, hibapont nélkül.

A versenyt 3 kategóriában hirdetjük meg:

1./ Helikopter kategória:
Ebben a kategóriában főként hobby modellezők jelentkezését várjuk kizárólag CP (collective pitch) vezérlésű forgószárnyas repülőmedellel (helikopter) 180 - 550 mm rotorátmérő között.

2./ Amatőr kategória:
Ebbe a kategóriába várjuk kezdők, játszani és versenyezni szeretők jelentkezését bármilyen 1kg felszálló súlyt meg nem haladó repülő modellel, mely lehet akár forgószárnyas (koax, FP, CP), emelőlégcsavaros (ha úgy tetszik drón) de akár merevszárnyas modell is.

3./ Gyermek kategória:
A 2. kategóriával azonos feltételekkel várjuk 14 év alatti gyermekek jelentkezését.

FONTOS! Minden kategóriában VLOS (látva repülés) módban kell a pályát teljesíteni, tehát FPV kizárva!

Mindkét kategóriában értékes ajándékok találnak majd gazdára.

Hogy előre fel tudjunk készülni, megköszönjük, ha jelzitek részvételi szándékotokat.

Várjuk a jelentkezéseket, gyertek bátran, jó móka lesz!

Forrás: az esemény közösségi oldala

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Közeli ajánlatok

Lóerők Éjszakája 2020
  • Tököl
2020. június 13.
Szufla Futófesztivál 2020 Szigethalom
  • Szigethalom
2020. augusztus 8.

Hasonló ajánlatok

Tihanyi fesztiválok 2020
Tihanyi fesztiválok 2020
  • Tihany
2020. május 1 - 2.
Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál 2020
Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál 2020
  • Gencsapáti
2020.05.29. - 06.01.
Szelidi-tó Fesztivál 2020. SzelidNoise
Szelidi-tó Fesztivál 2020. SzelidNoise
  • Dunapataj
2020. július 24 - 26.

Érdemes felkeresni!

Gumiszoba Játszóház
Gumiszoba Játszóház
  • Szigetszentmiklós

Pontos cím, geokód, térkép
2314 Halásztelek , Németh Ferenc Sportcentrum tőszomszédságában lévő RC modellező repülőtér.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Halásztelki programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás