Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár - Utazás kiállítás Kecskemét 2019. március 1-2.
Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár - Utazás kiállítás Kecskemét 2019. március 1-2.
Decemberi nyereményjáték
Decemberi nyereményjáték

VIII. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál 2018


Május 11-13. között rendezzük meg Kecskemét főterén az évek óta népszerű, de mindig megújuló, hagyományőrző rendezvényünket, a Helyi Termék Ünnepet. A háromnapos esemény bőségesen kínál minden korosztály számára programokat. Néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, népi kismesterségek bemutatója, állatsimogató, kézműves foglalkozás garantálja minden korosztály részére a kellemes időtöltést. Az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár árusai idén is várják a vásárlókat minőségi portékáikkal. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket! A rendezvényen való részvétel INGYENES! „Éltessük a helyit, éltessük az igazit!”

VIII. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

HUNGARIKUM KIÁLLÍTÁS, JÁTSZÓHÁZ, GASZTRONÓMIA, VÁSÁR

Hungarikumok gazdag tárháza Kecskemét főterén a VIII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválon

Ismeri Ön a Hungarikumokat? Tudja-e, mennyi érték tartozik a Hungarikumok Gyűjteményébe? Milyen úton válik egy nemzeti érték Hungarikummá? Ezekre és még számos más kérdésre megkaphatja a választ, ha 2018. május 11-13. között kilátogat Kecskemét főterére. Hungarikumok sora lesz látható és hallható, megtapintható és persze fogyasztható a három napos VIII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál során, ahová minden kedves érdeklődőt szeretettel vár az Aranyhomok Egyesület.

Kecskemét főterén megelevenedik magyarságunk számos értéke, hisz nemcsak Hungarikum Kiállítás, hanem kóstolók, kulturális programok, vásári hangulat színesíti a rendezvényt, amelynek fővédnöke Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

Milyen Hungarikumokkal találkozhatnak a gasztronómiában? Megkóstolhatják az Erős Pistát, a Piros Aranyat, a tiszai halászlevet, a híres karcagi birkapörköltet, a magyar gulyáslevest, a debreceni páros kolbászt, a csabai kolbászt, a hízott libából előállított, valamint a magyar szürke szarvasmarha termékeket, a Gundel palacsintát, a kürtőskalácsot, az akácmézet, valamint fogyaszthatnak fröccsöt, Törley pezsgőt és Tokaji Aszút.

Garaczi János Gundel-díjjal kitüntetett és Venesz-díjas mesterszakács, a Tanyacsárda ügyvezető igazgatója az eredeti recept alapján készíti el bográcsban a magyar gulyáslevest  péntek délután.

A rendezvényen fellép többek között a Kösöntyű Néptánccsoport, a Ballószögi Kincsecskék, Radics Sándor cimbalomművész, a Szentkirályi Tánccsoport, a Hangadók-zenekar, a Kunság Táncegyüttes, az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület, a Kecskeméti Zenészegylet.

Pénteken a jó hangulatról a Vasvarjú zenekar, szombaton a B.M.V. Énektrió és a Dokk Party Zenekar fog gondoskodni. Vasárnap Fejős Jenő, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett ezüstkoszorús nótaénekes ad koncertet.

Színpadi programokban is kínálnak hungarikumokat: operettet, cimbalom, tárogató és nótaműsort, ezen kívül lesznek népzenei és néptánc produkciók, gyermekkoncert, valamint esti könnyűzenei koncertek is. Magyar pásztor- és vadászkutyafajták bemutatója is színesíteni fogja az eseményt.

Első ízben mutatkoznak be az eseményen a kalocsai népművészeti alkotások, a Békéscsabai Értéktár, a kiskunhalasi Százszorszépföld Egyesület, a Hollóházi Porcelángyár és Tetétlen Község Önkormányzata. Visszatérő kiállítók: a Bajai Turisztikai Nonprofit Kft., a kiskőrösi János Vitéz Látogató Központ, a Kiskunsági Nemzeti Park, a jakabszállási Magyarkert - Mini-Magyarország Botanikus Kert és a Gedeon Tanya.

A szervezők büszkék a fesztiválon megjelenő, 2016-ban a Hungarikumok Gyűjteményébe választott kecskeméti székhelyű, 100%-ban magyar tulajdonban lévő Univer Product klasszikus ételízesítőire, az Univer Piros Arany és Erős Pista termékekre.

Lajosmizse város 25 éves jubileumi bemutatkozása során igazi kuriózumokat tartogat, kiemelt településként jeleníti meg értékeit és hagyományait. A látogatók megismerkedhetnek a Lajosmizsei Értéktárba felvett különleges élelmiszerekkel és alkotóinak kulturális örökségeivel.

Bemutatkozik a Lajosmizsei Jász Hímzőkör is jász szűcshímzés motívumaival. A gasztronómia és turizmus területét a Tanyacsárda Kft. és a Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar képviseli majd. Fotók formájában láthatóak lesznek Lajosmizse épített örökségei, valamint a város nevezetességei is.

A város kulturális programját Mizsei Vadrózsák Néptánccsoport, és a Lajosmizsei Városi Kamarakórus biztosítja. Az Aranyhomok Postagalamb Klub „30” Tagszövetség Versenykerület Egyesülete N-18 Lajosmizse a jubileum alkalmából 25 postagalambot enged szabadon a rendezvény megnyitója során.

Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár minőségi ajándéktárgyai és élelmiszerei, valamint a Duna–Tisza közi Népművészeti Egyesület mesterremekei mindhárom nap megvásárolhatóak lesznek. A népművészek bemutatót és foglalkozást is tartanak a vendégek részére.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az NMI Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájával közösen Hungarikum kiállítással és játszóházzal várja az érdeklődőket.

A felnőtteknek izgalmas fejtörő kvízt, a kisebbeknek pedig pecsétgyűjtő játékot,  bábműsorokat, a Kenderkóc Népi Játszóház hagyományőrző játékait, lovaskocsikázást, pónilovaglást, gokartozást, íjászatot, állatsimogatót, huszártábort és népi játékokat ajánlanak a szervezők.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Töltse velünk ezt a hétvégét! Ismerje meg velünk a hungarikumokat!

Fedezzük fel újra hagyományainkat! Éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Színpadi programok:

május 11. péntek

15:00–18:00 Magyar gulyásleves látványfőzése bográcsban, készíti: Garaczi János mesterszakács
16:10 Mizsei Vadrózsák
16:30 Lajosmizsei Városi Kamarakórus
16:50 Szabó Sándor tárogató műsora
17:00 Megnyitó: Lezsák Sándor országgyűlési képviselő
17:20 Mátyás Király Citerazenekar műsora
17:45 Ballószögi Kincsecskék fellépése és táncháza
18:15 Magyar vadászkutyafajták bemutatója
19:00 Vasvarjú Zenekar

május 12. szombat

10:00 Kis István Népdalkör
10:30 Helvéciai Kenderkóc néptánccsoport
11:00 Kösöntyű néptánccsoport
11:15 Furfangos Paraván bábműsora
12:00 Radics Sándor cimbalomművész
12:55 Szivárvány Tánccsoport
13:20 Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület
13:40 Műkertvárosi Nyugdíjas Klub Gyöngyvirág Énekkara
14:05 Hírös Barackvirág Tánccsoport
14:30 Kodály Él Közösség zenés játéka
15:30 Kispárna  mesezenekar
16:30 Szentkirályi Tánccsoport
18:00 B.M.V. Énektrió
19:00 Dokk Party Zenekar

május 13. vasárnap

11:00 Furfangos Paraván bábműsora
12:00 Gáspár Dávid operett műsora
13:30 Horváth Lászlóné előadása a kamilláról, gyógynövényekről, gombákról
14:15 Naplemente Népdalkör
15:00 Hangadók-zenekar
16:00 Kecskeméti Zenészegylet produkciója
17.45 Kunság Táncegyüttes
19:00 Fejős Jenő

Hungarikumok a gasztronómiában

Piros Arany és Erős Pista, tiszai halászlé, magyar gulyásleves, karcagi birkapörkölt,  magyar szürke szarvasmarha termékek, Csabai kolbász és Csabai vastagkolbász, debreceni páros kolbász, libaételek, Gundel palacsinta, kürtőskalács, magyar akácméz, pálinka, fröccs, szikvíz, Törley pezsgő, Egri Bikavér, Tokaji Aszú, Unicum

Hungarikum kiállítók és bemutatkozó települések, szervezetek

 • Hollóházi Porcelángyár
 • Százszorszépföld Egyesület - Kiskunhalas
 • Kalocsai népművészet
 • Univer Product Zrt.
 • Lajosmizse város 25 éves jubileumi bemutatkozása
 • Duna–Tisza közi Népművészeti Egyesület

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat - NMI Művelődési Intézet

Bács-Kiskun Megyei Irodájának Hungarikum kiállítása és játszóháza

Békéscsabai Értéktár Kiállítás
Ballószögi Értéktár Kiállítás
János Vitéz Látogatóközpont Kiskőrös
Tetétlen Község Önkormányzata
Kiskunsági Nemzeti Park
Magyarkert - Mini-Magyarország Botanikus Kert
Gedeon Tanya

Állandó programok:

Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár

 • Népművészeti és kézműves foglalkozások
 • Népi és ügyességi gyermekjátékok
 • Kenderkóc Népi Játszóház
 • Íjászat a Romkertben szombaton és vasárnap délután
 • Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesületének huszártábora
 • Pecsétgyűjtő játék szombaton és vasárnap
 • Lovaskocsizás szombaton és vasárnap 14-18 óra között
 • Állatsimogató, pónilovaglás
 • Gokartozás
 • Látványfőzések, kóstolók

Hungarikum kvíz

Hungarikum kvízt tölthetnek ki vendégeink.
A helyesen válaszolók között az Univer jóvoltából naponta egy ajándékcsomagot sorsolunk ki.

Pecsétgyűjtő játék

Gyűjts össze 6 db különböző pecsétet a pecsétgyűjtő állomásokon szombaton és vasárnap, nyereményed egy mézeskalács a készlet erejéig.

Pecsétgyűjtő állomások:
- állatsimogató
- krétarajz készítés
- fakörhinta, népi játékok

- Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület népművészeti foglakozásai
- népek játékai
- íjászat
- Huszártábor
- Kenderkóc Népi Játszóház
- Hungarikum Játszóház
- lovaskocsikázás

Fedezzük fel újra hagyományainkat!
Találatok száma: 2

Gokart Hotel**** Kecskemét

Gokart Hotel**** Kecskemét

A négycsillagos Gokart Hotel, Kecskemét business és sport szállodája, Kecskemét mindig pezsgő belvárosától alig 2 km-re, Budapesttől mindössze 60 percre található. Több stílusú szoba áll rendelkezésére, az ízlésesen berendezett standard szobáktól a finom eleganciával kialakított lakosztályokig ... Bővebben


Hotel Három Gúnár**** Kecskemét

Hotel Három Gúnár**** Kecskemét

A Hotel Három Gúnár épülete Kecskemét városközpontjában, a Katona József Színháztól mindössze 2 perces sétára helyezkedik el. A szálloda szobáiban ingyenes wifi és kábel-TV szolgálja a vendégek kényelmét. A szálláshelyen pezsgőfürdő kínál kellemes felfrissülést. Bővebben
Találatok száma: 1

Gokart Étterem Kecskemét

Gokart Étterem Kecskemét

Élvezze modern konyhánk ízeit, vagy lazítson, ragadja meg a hangulatot éttermünkben, miközben végigkíséri a gokart futamokat panoráma ablakainkon, illetve hangulatos nyári teraszunkon. Minden nap belekóstolhat konyhánk ízeibe, kezdje a napot egy friss, izgalmas reggelivel, majd egy kellemes ebéddel, ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
VIII. Helyi Termék Ünnep - Hungarikum Fesztivál 2018

Legjobb élmények

Ezt látni kell! Mini világ óriási élményekkel!
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Síeljen Ausztriában, sziesztázzon Sopronban!
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Szilveszterezzen Budapesten Velünk!
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Téli akciós wellness idilli környezetben!
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket