Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Hétrétország Fesztivál 2018. Az őrségi szerek és porták köztiválja Őriszentpéteren


Hétrétország a szerek és porták, a nyitottság, a vendégszeretet fesztiválja az Őrségben. Színes programok, kiállítások, játszóház és sok egyéb érdekesség várja az érdeklődőket.

Hétrétország Fesztivál 2018. Az őrségi szerek és porták köztiválja Őriszentpéteren
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Hétrétország az Őrségben

A fesztivál tíz napon át várja az érdeklődőket. Természetből a java, művészetből a magva, nyitott porták, nyíltszívű emberek, értelmes szórakozás! Színes programok, kiállítások, játszóház és sok egyéb érdekesség várja az érdeklődőket. A nyitottságról, vendégszeretetről szóló fesztivál kapuja mindenki előtt nyitva áll.

Lukács Miklós, Balogh Kálmán, Bognár Szilvia, Bohemian Betyars, Kollár-Klemecz László, Müller Péter Sziámi AndFriends, Lajkó Félix, Dresch Mihály Vonós Quartet – ők, és rajtuk kívül számos fellépő várja az érdeklődőket a Hétrétország köztiválon, augusztus 11. és 20. között az Őrségben!

A tíznapos köztivál nyitó eseménye a LUX ET UMBRA (Fény és Árnyék) című lemezbemutató koncert lesz az őriszentpéteri Pajtaszínházban, mely alkalomra Lukács Miklós Cimbiózis formációja Klenyán Csaba klarinétművész és Jankó Attila fagottművész csatlakozásával kvintetté bővül.

Augusztus 12-én Hrutka Róbert és Nagy Dániel Viktor közös szerzeményeit hallhatja a Pajtaszínház közönsége. A Fonogram- és Artisjus-díjas gitáros-énekes és a Junior Prima-díjas színművész a Felhangolva című új koncert programmal érkezik Őriszentpéterre.

Augusztus 13-án a Bohemian Betyars zenél az őriszentpéteri Malom udvaron. Az önmagát speed-folk freak-punkként meghatározó együttes zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát, vagy éppen a melodikus témákat vegyíti magyar, balkáni és cigány dallamokkal, ezzel érkeznek az idei Hétrétországra.

Kollár-Klemencz László a Kistehén zenekar frontembereként vált ismertté, és a Budapest Bár vagy a Rájátszás koncertjein is találkozhatott vele a közönség. Augusztus 14-én a Rengeteg című zenei anyagát szólaltatja meg barátaival  az őriszentpéteri Malom udvaron.

Augusztus 15-én a jazz és a világzene határvidékén járunk. Könnyen érthető jazz -  ez a címe Tóth Viktor szaxofonművész délutáni beszélgetős koncertjének, melyet hang- és videó felvételek is gazdagítanak. Az esti programban olyan neves népzenei, jazz, illetve klasszikus zenei előadók lépnek fel, mint Balogh Kálmán, Bognár András, Csík János, Kováts Gergő, Kunos Tamás és Lakatos Róbert, akik Bognár Szilvia énekessel az Esszencia nevű formációt alkotják.

Augusztus 16-án fellép a Müller Péter Sziámi AndFriends, a zenekar szintén visszatérő vendég az Őrségben, ők az idei új nagylemezük, a Nevess magadra! számait hozzák el.

Lajkó Félix újra Hétrétországban! Augusztus 17-én kedden a vajdasági hegedűfenomén játszik a Malom udvaron, partnere ezúttal a gitáros Sidoo Attila, a Besh-o-Drom zenekar egyik alapítója, jelenleg a gipsy swing stílust képviselő Canarro tagja. (Esőnap: augusztus 18.)

A következő két nap a színházaké. Augusztus 18-án, szombaton a SimorÁg TánCirkusz előadása kínál élményt minden korosztálynak, este a felnőtteknek Esterházy Péter / Csokonai Lili – Tizenhét hattyúk című darabja az őriszentpéteri Pajtaszínházban.

Augusztus 19-én délelőttre és délutánra is jut egy-egy családi program a felvidéki Csavar Színház és a Ziránó Színház jóvoltából. Az esti felnőtt előadás pedig Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból című filmjének adaptációja lesz, mely a soproni Petőfi Színház és több, határon túli magyar színházi csoport koprodukciója. Magyarországon első ízben itt, Őriszentpéteren lesz látható.

A klasszikus zene az őrségi templomokban jelenik meg egy-egy koncert erejéig a köztivál idején. A zárónapon, augusztus 20-án Borbély László Junior Prima-díjas zongoraművész Schubert műveket játszik a Pajtaszínházban. A köztivál 10 napos programját a Dresch Mihály Vonós Quartet koncertje zárja augusztus 20-án délután.

Ahogy az elmúlt években hagyománnyá vált, Hétrétország Nyitott Portái várják a látogatókat a köztivál idején, mintegy 20 település 50 helyszínén. Akik a megadott vizit-órákban felkeresik őket, kézműves műhelyekbe, művészek műtermeibe nyernek bebocsátást, megismerkednek az állattartók, gazdálkodók napi munkájával, őrségi ételkülönlegességeket kóstolhatnak, testközelből fedezhetik fel maguknak az Őrség jellegzetes világát – ezt a közvetlenséget kínálja Hétrétország: ezért köztivál.

A Nyitott Portákon kívül kiállítások, filmvetítések, sport- és természetjáró programok, csillagnézés, őrségi tánctábor, filmes alkotótábor és kézműves kirakodó vásár is kapcsolódik még a Hétrétország köztivál programjához.

PROGRAMOK

2018-08-11 19:00-20:30

LUX ET UMBRA - Lukács Miklós Cimbiózis 5tet

Őriszentpéter, Pajtaszínház

Lukács Miklós világszerte elismert, briliáns cimbalom művész. Sokoldalú muzsikus, számtalan formáció tagja, vagy meghívott résztvevője, aki otthonosan mozog akár a népzene, a jazz vagy a kortárs zene világában. Cimbiózis néven alakította meg saját trióját, melyben Baló István dobossal és Orbán György bőgőssel játszik együtt. A trió most két meghívott művésszel kvintetté bővül és az őrségi HÉTRÉTORSZÁG köztivál programjában lemezbemutató koncerttel lép a közönség elé. A LUX ET UMBRA (Fény és Árnyék) című zenei anyag Lukács Miklós 6 új kompozícióját tartalmazza, mely a szerző közeledését jelzi a kortárs kamarazene felé. Ennek jegyében csatlakozott a trióhoz a két kiváló vendégművész: Klenyán Csaba (klarinét) és Jankó Attila (fagott).

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1.500 Ft
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 2.000 Ft // 1.000 Ft (16 éves kor alatt)

2018-08-11 21:30-23:00
Hétrét Filmklub

Őriszentpéter, Pajtaszínház

2018-08-12 11:00-12:00
Kalimpa Színház: Gesztenyefa palota

Őriszentpéter, Pajtaszínház

Mesekoncert Nemes Nagy Ágnes verseiből

Közreműködik:
Medgyesi Anna - ének, báb
Berkes Dániel - zongora
Takács Ferenc- ütőhangszerek
Koller László - nagybőgő
Felföldi Gábor - szaxofon

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1000 Ft / 500 Ft (6 – 14 év)
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 1.200 Ft // 600 Ft (6 – 14 év)
6 éves kor alatt (felnőtt kísérettel) ingyenes

2018-08-12 19:00-20:30
Hrutka Róbert & Nagy Dániel Viktor: Felhangolva

Őriszentpéter, Malom Látogatóközpont

Hrutka Róbert Fonogram- és Artisjus-díjas gitáros, énekes, zeneszerző és Nagy Dániel Viktor Junior Prima díjas színművész, énekes, dalszerző „Felhangolva” címmel koncertturnéra indult, melynek augusztusi állomása a HÉTRÉTORSZÁG köztivál, Őriszentpéteren. A szerzőpáros legújabb szerzeményei mellett felcsendülnek korábban játszott és sokak által ismert, nagysikerű slágerek is.

Közreműködik:
Nagy Dániel Viktor - ének, gitár
Hrutka Róbert - gitár, ének
Fehérvári Attila - basszusgitár
Dely Domonkos - ütőhangszerek, vokál

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1.500 Ft
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 2.000 Ft // 1.000 Ft (16 éves kor alatt)

2018-08-12 21:30-23:00
Hétrét Filmklub

Őriszentpéter, Pajtaszínház

2018-08-13 19:30-21:00
Bohemian Betyars koncert

Őriszentpéter, Malom udvar

A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor egy bor- és pálinka-delíriumban eltöltött este árokban ébredős másnapján, Miskolc fattyai kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. A cél mindenki számára egyértelmű volt: minél szélesebb körben terjeszteni a sírva vigadás életérzését.

Az önmagát „speed-folk freak-punk”-ként meghatározó együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát, vagy éppen a melodikus témáikat megfűszerezték magyar, balkáni és cigány dallamokkal.
Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt majd ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon, a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy, ahogy ezt kitervelték.

Egy kis szómagyarázat:
Bohém – rendezetlen életviszonyok közt, könnyed és könnyelmű optimizmussal élő, a társadalmi formákkal nem nagyon törődő, jó kedélyű ember.
Betyár – a 18-19. században a társadalomból kitaszított útonállót, később népi hőssé vált alakot, mára: fiatal, maga útját járó suhancot jelent.

A zenekar tagjai
Szűcs Levente - ének, akusztikus gitár
Palágyi Máté - hegedű, vokál
Muhari Krisztián - trombita
Mihályfi Máté - szólógitár, vokál
Fehér Gábor - bőgő, vokál
Dankó Dániel – dob

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 2.200 Ft
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 2.500 Ft // 1.500 Ft (16 éves kor alatt)

2018-08-13 21:30-23:00
Hétrét Filmklub

Őriszentpéter, Pajtaszínház

2018-08-14 19:30-21:00
Kollár-Klemencz László - Rengeteg

Őriszentpéter, Malom udvar

Kollár-Klemencz László dalai az erdő mélyéből.
„Soha semmi nem érdekelt annyira, hogy csak azt az egyet csináljam. Talán mégis egyetlen dolog: menni az erdőben, bele a sűrűbe, a messzeségbe, árkon-bokron át, mindig csak beljebb és beljebb.” A Rengeteg c. albumot ennek az útnak, felfedezésnek a vágya hozta létre. Keresi a tiszta, egyszerű kapcsolatot ember és a teremtett természet között, valamint ember és a saját természete között, úgy, hogy nem fél szembenézni avval, amit talál. Kollár-Klemencz Lászlót a Kistehén zenekar frontembereként ismerheti a közönség, vagy a Budapest Bár és a Rájátszás koncertjeiről. A dalok a Kistehén Melankólikus koncertjeiből és számos kortárs magyar költővel való közös munkákból nőtték ki magukat szuggesztív, mély, érzékeny és népszerű előadássá.

Kollár-Klemencz László - ének, gitár
Mákó Kató - moldvai nagydob, jembe, vokál
Ónodi László - brácsa
Vajdovich Árpád - bőgő, vokál
Valkó Béla - cselló
Weil András - zongora, vokál, ütősök

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1.500 Ft
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 2.000 Ft // 1.000 Ft (16 éves kor alatt)

2018-08-14 21:30-23:00
Hétrét Filmklub

Őriszentpéter, Pajtaszínház

2018-08-15 15:00-16:30
Könnyen érthető jazz

Őriszentpéter, Pajtaszínház

"Az emberek gyakran panaszkodnak, hogy nem értik a zenémet. Hogy akarják egy pillanat alatt megérteni, mikor én tíz évig gondolkoztam rajta..."  /    Miles Davis

Tóth Viktor szaxofonművész beszélgetős koncertje a jazz száz évéről – élő zenével, audio és video részletek bemutatásával illetve azok magyarázatával.

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1.000 Ft
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 1.200 Ft

2018-08-15 19:30-21:00
Esszencia

Őriszentpéter, Malom udvar

Sokféle hangszer – jeles kezekben. A népzene, a jazz, illetve a klasszikus zene világában kiemelkedő teljesítményt nyújtó előadó- és zeneművészek, a magyar zenei élet egyik legújabb formációjában: ESSZENCIA Őriszentpéteren, a HÉTRÉTORSZÁG köztivál programjában.

Fellépő művészek:
Balogh Kálmán - cimbalom
Bognár András - nagybőgő
Csík János - népi hegedű, ének
Kováts Gergő – szaxofon
Kunos Tamás - népi brácsa
Lakatos Róbert - klasszikus brácsa, hegedű
Bognár Szilvia – ének

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 2.200 Ft
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 2.500 Ft // 1.500 Ft (16 éves kor alatt)

2018-08-15 21:30-23:00
Táncház

Őriszentpéter, Pajtaszínház

Játszik a Fajkusz banda
Táncmester: Milos Dávid és Tóth Adrien

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1000 Ft
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 1.200 Ft

2018-08-16 19:30-21:00
Müller Péter Sziámi AndFriends

Őriszentpéter, Malom udvar

Müller Péter Sziámi - ének, szövegek
Kirschner Péter - gitár
Varga Orsolya - szintetizátorok
Rentka Zsuzsi - basszus
Angler Ákos - ütőhangszerek

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1.500 Ft
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 2.000 Ft // 1.000 Ft (16 éves kor alatt)

2018-08-17 19:30-21:00
Lajkó Félix & Sidoo Attila

Őriszentpéter, Malom udvar

Félix újra HÉTRÉTORSZÁGBAN! A hegedűs fenomén partnere ezúttal a gitáros Sidoo Attila, a Besh-o-Drom zenekar egyik alapítója, jelenleg a gipsy swing stílust képviselő Canarro tagja.

(Esőnap: 2018. augusztus 18. szombat 19:30)

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 2.500 Ft
2018. augusztus 1. után és a helyszínen: 3.000 Ft // 1.500 Ft (16 éves kor alatt)

2018-08-18 11:00-12:00
Manómese

Őriszentpéter, Pajtaszínház

A SimorÁg TánCirkusz előadása az őrségi HÉTRÉTORSZÁG köztiválon

Manók mindenütt élnek, vannak erdőlakók, mezőlakók, vízimanók, padlásokon bujkálók, fiók-, netán zsebmanók, lakótelepiek és időnként melléd is szegődnek…

Rendező, szövegíró: Simor Ágnes
Zene: Vázsonyi János
Szereplők: Kiss Gergely Geret, Turai Bálint, Simor Ágnes

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1000 Ft // 500 Ft (6 – 14 év)
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 1.200 Ft // 600 Ft (6 – 14 év)
6 éves kor alatt (felnőtt kísérettel) ingyenes

2018-08-18 21:30-23:00
Esterházy Péter / Csokonai Lili – Tizenhét hattyúk

Őriszentpéter, Pajtaszínház

A Fischer Iván Lakásszínház előadása az őrségi HÉTRÉTORSZÁG köztiválon.

A szövegkönyvet Esterházy Péter regénye alapján szerkesztette Falussy Lilla, Sopsits Árpád és Majsai-Nyilas Tünde

Előadó: Majsai Nyilas Tünde
Rendező: Seres Tamás

Egyházat, politikát, törvényt nem tisztelve élhetünk-e a Szerelem, a Vágy csodájának, ahol egyedüli szentségünk a bennünk lévő Isten magasztalása…

,,Én, Csokonai Lili löttem e nyívvel tellyes világra az 1965. esztendőben 17. septembris virradólag Csepel szürke lapályában, az igaz római hitben és hitetlenségben megmaradván hóttig" - egy lány, a tizenhét évesen szerelembe eső Csokonai Lili írásba önti gondolatait a tizenhetedik század nyelvén.

17 éves kor felett!

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1.800 Ft
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 2.000 Ft

2018-08-19 11:00-12:00
Jóka ördöge

Őriszentpéter, Pajtaszínház

Zenés mesejáték Arany János humoros elbeszélő költeménye nyomán.
A felvidéki Csavar Színház előadása az őrségi HÉTRÉTORSZÁG köztiválon.
Közreműködik: Kiss Szilvia és Gál Tamás

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1000 Ft // 500 Ft (6 – 14 év)
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 1.200 Ft // 600 Ft (6 – 14 év)
6 éves kor alatt (felnőtt kísérettel) ingyenes

2018-08-19 15:00-16:00
Ágoston, avagy egér a felhők között

Őriszentpéter, Pajtaszínház

A Ziránó színház előadása az őriszentpéteri HÉTRÉTORSZÁG köztiválon

Kalandos történet egy repülő egérről...

Ki ne álmodozott volna már a repülésről? Milyen lehet a felhők között suhanni? Nem könnyű ez a feladat, különösen akkor nem, ha az álmodozó illető egy kisegér. Egér a levegőben! Lehetséges ez egyáltalán? Ha valaki elég kitartó, és nem adja fel az álmait, akkor elrugaszkodhat a földtől, és megpillanthatja fentről a mi kicsi, de csodálatos világunkat.

A bátor kisegér kalandjain sok humorral, szeretettel és bölcsességgel vezet végig a Mesebolt Bábszínház és a Ziránó Színház legújabb, közös előadása.

Írta: Veres András (Blattner-díjas)
Rendezte: Kovács Géza (Blattner-díjas)
Tervezte és készítette: Grosschmid Erik (Blattner-díjas)
Zeneszerző: Szabó Balázs
Játszók: Pfeifer Zsófia és Varga Péter Róbert

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1000 Ft // 500 Ft (6 – 14 év kor között)
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 1.200 Ft // 600 Ft (6 – 14 év kor között)
6 éves kor alatt (felnőtt kísérettel) ingyenes

2018-08-19 20:00-21:30
Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból

Őriszentpéter, Pajtaszínház

A soproni Petőfi Színház, a dunaszerdahelyi Csavar Színház, a mikházi Csűrszínház, a Forrás Színház és a Malom Színház előadása, amely Magyarországon első ízben az őriszentpéteri HÉTRÉTORSZÁG köztiválon látható.
Marianne és Johan szerelmének története, a látszólag felhőtlen boldogságtól az egymás ellen fordulásig, majd a teljes felbomláson át a megbékélésig, egy újfajta szeretet kialakulásáig, ahol a két ember már nem kiszolgáltatottja egymásnak.

Szereplők:
Marianne – Kiss Szilvia
Johan – Gál Tamás
Rendező: Pataki András

16 év felett!

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1.800 Ft
2018. augusztus 1. után online és a helyszínen: 2.000 Ft

2018-08-20 11:00-12:00
Schubert a pajtában

Őriszentpéter, Pajtaszínház

Borbély László Junior Prima-díjas zongoraművész koncertje az őrségi HÉTRÉTORSZÁG köztiválon


Műsor:
Schubert: a-moll szonáta, D.537
Schubert: A-dúr szonáta, D.959

Belépőjegy ára
2018. augusztus 1-ig on-line: 1000 Ft, gyerekjegy (6 – 14 év): 500 Ft
2018. augusztus 1. után on-line és a helyszínen: 1.200 Ft, gyerekjegy (6 – 14 év): 600 Ft
6 éves kor alatt (felnőtt kísérettel) ingyenes

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Művészeti fesztivál

Hasonló ajánlatok

Siófoki Tavaszi Fesztivál 2019
Siófoki Tavaszi Fesztivál 2019
  • Siófok
2019.03.19. - 04.14.
Győri Tavaszi Fesztivál 2019
Győri Tavaszi Fesztivál 2019
  • Győr
2019.03.15. - 04.01.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
9941 Őriszentpéter , Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház
Festetich Kastélyszálló***
Kemenes Vulkán Park
Arborétum Szeleste
Vasi Skanzen
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket