Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei - Miskolc
Herman Ottó Múzeum és kiállítóhelyei - Miskolc
Jó levegő, lenyűgöző táj és barátságos kiszolgálás egész évben!
Jó levegő, lenyűgöző táj és barátságos kiszolgálás egész évben!
Túl a fizika határain. A 19 legjobb mester és shami (diák) mutatja be hihetetlen képességeit.
Túl a fizika határain. A 19 legjobb mester és shami (diák) mutatja be hihetetlen képességeit.

A Miskolci Nemzeti Színház április 25. és 29. között hagyományteremtő céllal rendezi meg az első Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált. Magyarországon számos balettfesztivált rendeznek, ám arra még nem volt példa, hogy egy időben öt ország táncosai mutatkozzanak be produkciójukkal. A fesztiválon fellép a francia Company Soul City, a német Performing Group, a lengyel Moving Out, az olasz Compagnia TPO társulata, a magyar Feledi Projekt, a Kecskemét City Balett, a Trojka Színházi Társulás, és természetesen a Miskolci Balett is. A tánc határokon átívelő közös nyelv a világ minden pontján, a kortárs mozdulatművészet pedig ma a legizgalmasabb műfaj, nem egy elvont, megfoghatatlan valami, hanem szórakoztató, érdekes és mindenki számára érthető színházi élmény

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: 3525 Miskolc , Miskolci Nemzeti Színház, Déryné u. 1.

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

HORIZONT NEMZETKÖZI KORTÁRSTÁNC TÁNCFESZTIVÁL

A fesztiválprodukciók mellett szakmai programokkal is készül a színház. Anna Piotrowska a színház színművészeinknek fizikai színházi workshopot tart, amelyet színpadi munkájuk során is hasznosíthatnak majd. Április 25-én a Magyar Táncművészek Szövetségének kihelyezett ülése lesz Miskolcon, amelynek témája ez alkalommal a vidéki együttesek helyzete. Tervezünk egy fotókiállítást is, amely a Miskolci Balett hétköznapjait mutatja be a táncosok szemével.

PROGRAM

Április 25. 19:00, Kamara
FRANCIAORSZÁG/FRANCE
Soul City Company: Priyèr’ Sï Priyèr’

Priyèr Sï Priyèr a szentség keresése a rítuson keresztül, ahol a test fejezi ki a gondolatokat a szavak helyett. Az ember tudatában van ennek a szentségnek. A szimbolikus gondolkodás segít beindítani az intuíciót, amellyel érzékelhetjük, a mindennapos emberi tapasztaláson túl, a rejtélyeket.
A Soul City Company Reunion sziget legrégibb táncegyüttese. A csapat a könnyedségét és az identitását a sziget kultúrájából meríti. A Hip Hop a mozgásuk alapja, amelyhez hozzáadódik a tudatállapot, a kultúra és a testi kifejezés szabadsága.

Április 25. 20:30, Játékszín
LENGYELORSZÁG/POLAND
Anna Piotrowska: moving ---- -- out

Piotrowska „moving ---- -- out” c. kísérleti előadása a térrel, valamint az aktív-passzív és objektív testtel kapcsolatos gondolatainak kvintesszenciája. Az alkotás során Piotrowska elsősorban az improvizációra támaszkodik, aminek segítségével meghallja saját testének, a térnek és környezetének igényeit. Fontos számára az az út, amelyen keresztül a művész bevonja nézőit az alkotás folyamatába. Piotrowska évek óta olyan előadásokat hoz létre, amelyekben a test és az értelem tapasztalata elválik egymástól.
A kifejezetten a Horizont Fesztivál számára készülő előadás ősbemutatója a fesztiválon lesz látható.
Anna Piotrowska (1974, Człuchów). Koreográfus, rendező, tanár és előadó, a varsói Dance Development Foundation alapítója és vezetője. A varsói „mufmi” dance theatre alapítója és igazgatójaként több mint negyven alkotást hozott létre 1995 óta. Aktívan részt vesz a lengyel művésztársadalom életében, helyi és nemzetközi projekteket szervez, többek között a SzólóDuó Lengyelországi Társfesztiválját.

Április 26. 10:00, 15:00, Játékszín
OLASZORSZÁG/ITALY
Compagnia TPO: Pop-up Garden

Interaktív tánc- és színházi előadás gyerekeknek
„Befogad és körbe ölel. Ez a színház egy olyan közös élmény, amelyben máshol még soha nem volt részem.” - Tony Reekie, A Skóciai Nemzetközi Gyerekszínházi Fesztivál igazgatója
A Pop-up Garden előadás arra hív minket, hogy megfigyeljük a növényeket, ahogy tácolnak a szélben. Kezdetekben a kertünkben senki és semmi nincs, kivéve Mr. Bu, aki imádja az üres, elhagyatott tereket. Kedvence egy régi gyárépület udvara, amit alaposan ki is takarít és akkor… POP! Egy gyík érkezik, és azt kérdezi: miért nem ültetsz ide borostyánt az aszfalt helyére?
A TPO társulat előadásában a tér az igazi főszereplő: a digitális technológiának köszönhetően az előadás egy állandóan változó interaktív környezetben játszódik, ahol a művészet és a játékosság együtt mozognak. Egy új kifejezésformát próbálhatnak ki a táncosok, a játszók és a nézők is, amely túlmutat a nyelvi és kulturális határokon.

Április 26. 19:00 Kamara
HUNGARY/MAGYARORSZÁG
Kecskemét City Balett/Barta Dóra: Requiem

Barta Dóra rendező-koreográfus Mozart nagyívű zenéjén keresztül olyan történetet mesél el, mely alapvető érzéseinkről beszél: „A Requiem kiválóan alkalmas arra, hogy olyasmiről beszélgessünk, amelyről a hozzánk legközelebb állókkal is csak a legritkább esetben szoktunk. A történet azonban nem csak a halálról szól. A születés, az élet csodája ugyanúgy megtalálható benne, mint az elmúlás; és számomra a Requiem a kettő közti időszakot is jelképezi.” Barta Dóra Mozart zenéjét a gyász történeteként használja - azonban érdekes nézőpontból, egy kisfiú szemén át vizsgálja azt.

Április 27. 17:00, Kamara
NÉMETORSZÁG/GERMANY
Performing Group: TRASHedy

A Performing Group előadása fiataloknak (is).
Mennyi műanyag poharat használunk el életünk során? A fogyasztói társadalom környezetromboló hatása mindenki számára ismert. Leandro Kees humorral és elevenen mesél - a tánc nyelvén - furcsa evolúciónkról. A táncon, animációkon, hangeffekteken és a humoron keresztül a Performing Group tudatos életmódra és környezetvédelemre motivál fiatalokat és felnőtteket egyaránt.
A Westwind Festivál győztes előadása, Fiatal Nézők Különdíjának nyertese. Az Augenblick mal! Fesztivál beválogatott előadása 2015-ben, Berlinben.
A 2011-ben alapult Performing Group egy Köln-központú színházi együttes, amely új és innovatív előadásokat fejleszt, és konvencióktól mentes témákhoz és eszközökhöz nyúl.

Április 27. 19:00, Játékszín
MAGYARORSZÁG/HUNGARY
Trojka Színházi Társulás: DR.

Életünk egyharmadát töltjük alvással. Legtöbbször álmodunk is, de senki nem tudja megfejteni, hogy mire szolgálnak az álmaink. Ha nem írjuk le vagy nem mondjuk el egymásnak, többnyire elfelejtjük. Az álmodásnál nincs is közvetlenebb élményünk és találkozásunk a tudatalattinkkal.
A Trojka Színházi Társulás álomszínháza egy „hármas fogat", Kafka: Egy falusi orvos című novella átiratából, a nézők által leírt álmokból, valamint a Dreampire Projekt internetes álomközösség kisfilmjeiből áll össze, illetve előadásról-előadásra születik újjá. A darab előbemutatója a Prágai Quadriennálé Space Lab programjában valósult meg.

Április 28. 19:00 Kamara
MAGYARORSZÁG/HUNGARY
Feledi János - Feledi Project: SZÁLKÁK/SPLINTERS

A Szálkák, Pilinszky János azonos című kötete inspirálta előadás, rólunk, emberekről szól. „Nem a verseket akarom eltáncolni, és nem a versek világát egymás után fűzni, hanem azt szeretném megmutatni, hogy a 21. században nekem mit üzen Pilinszky szellemisége.” – mondta el Feledi János, rendező.
A Feledi Project létrehozója, Feledi János táncművész, tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett szakán végezte 2003-ban, önálló koreográfiával 2010-ben jelentkezett. Ezek után alakult a Feledi Project. Célja sajátos formanyelvén minőségi produkciókat létrehozni magasan kvalifikált művészekkel.

Április 29. 19:00, Játékszín
Gergye Krisztián: Harlequinade - szenvelgők komédiája - táncelőadás
A commedia dell’arte, a klasszikus balett, a pantomim és a bohócszámok tradíciójából készült előadás a tánc és a színház között keresi az átjárás lehetőségeit. Mit tehet az a szerencsétlenül járt bohóc, aki hirtelen Sztravinszkij Tavaszi Áldozatának
áldozati körében találja magát, vagy Liszt Ferenc Haláltáncának zenei monstrumával kell élesben megküzdenie a színpadon? Egy sajátos dramaturgiájú előadás születik, amely a XIX. és a XX. század táncműveit megidézve, abszurdnál is abszurdabb színpadi szituációkba sodorja bohócait.
A számos díjjal elismert Gergye Krisztián rendező, koreográfus és kortárs táncos 2001 óta készít önálló koreográfiákat, eleinte projekt-jelleggel, később állandó alkotótársakkal, és saját társulata tagjaival (Gergye Krisztián Társulata). A Miskolci Nemzeti Színházban az Harlequinade az első önálló rendezése.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház
 

Találatok száma: 2

Ózon Panzió Lillafüred

Ózon Panzió Lillafüred

Panziónk a Bükk hegység keleti részén, a festői szépségű Lillafüreden, a Szent István cseppkőbarlanggal szemben található. Elhelyezkedése miatt pihenésre, kikapcsolódásra, szórakozásra, sportolásra, ...


Hunguest Hotel Palota**** Superior

Hunguest Hotel Palota**** Superior

Festői völgyben található hazánk egyik legszebb klimatikus üdülőhelye, Lillafüred. Kastélyszállodánk, a Hunguest Hotel Palota****, a Hunguest Hotels lillafüredi ékköve mára már számos új ...