Hortobágyi osztálykirándulás a Pusztai Állatparkba

Hortobágyi osztálykirándulás a Pusztai Állatparkba

Kiemelt ajánlat
2020.04.01. - 10.31.

Osztálykirándulás a Hortobágyon - Tartalmas programot keres osztályának, óvodás csoportjának? Szeretné, ha kirándulásuk nem pusztán szórakoztató kikapcsolódást, hanem hasznos ismereteket is nyújtana? Jöjjenek el hozzánk és ismerjék meg nálunk a puszta és a pásztorélet csodálatos világát!
Kalandozzunk együtt a Hortobágyon!

Kedves Vendégeink!

Értesítjük Önöket, hogy a rendkívüli egészségügyi veszélyhelyzet és a Magyar Kormány koronavírus elleni védekezése kapcsán hozott döntések figyelembevételével - megelőzésként - a Hortobágyi Csárda, a Mátai Ménes és a Pusztai Állatpark március 17-től határozatlan ideig ZÁRVA tart. Ez azt jelenti, hogy egységeink nem látogathatóak, további intézkedésig vendégeket nem fogadnak.

Megértésüket köszönjük és jó egészséget kívánunk mindenkinek!

A Pusztai Állatpark iskolai kirándulások, csoportos látogatások ideális helyszíne. Régi típusú jószágtartó épületeinkben hucul ló, racka juh, cikta, cigája, szürke marha, magyar parlagi kecske és más őshonos állatfajták kaptak helyet. Újonnan épült fa játszóterünk, kisszekereink, kemencével felszerelt Kamilla kunyhónk egész napos kikapcsolódásra ad lehetőséget a pusztai jó levegőn, egy egész osztály számára. A gyerekek szaladgálhatnak, játszhatnak, gidákat és bárányokat simogathatnak, etethetnek. Szakmai foglalkozásokkal, kézműveskedéssel, pusztai pásztoreszközök kipróbálásával, szakvezetéssel tesszük még élményszerűbbé a pásztorság és a régi magyar háziállataink megismerését. Kamilla kunyhónkban külön igény esetén, előzetes megbeszélés alapján lehetőség van ételek készítésére. Működő kemencénkben akár sütemény is süthető. Az állatpark területén büfé, mosdó, valamint egy kiállítás is megtalálható. 

Áraink:

Gyermek jegy: 300 Ft/fő
Felnőtt jegy: 600 Ft/fő

Szakvezetés 10 főig: 3.000 Ft, 11 főtől 300 Ft/fő
Kézműves foglalkozás/Pusztai virtusok: 200 Ft/fő

Minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges!

Egész napos program:

09.30  Találkozó a Mátai Ménesben

10:00-11:30 Pusztaprogram: Kirándulás a pusztába lovas szekerekkel és idegenvezetővel. A program során a vendégek találkozhatnak a puszta állataival, házi bivallyal, magyar szürke marhával, láthatnak ökörfogatot, nóniusz ménest, hortobágyi rackajuhokat, megcsodálhatják csikósaink bemutatóját. A program végén megtekinthetik a Ménes törzsistállóit és a fazekasműhelyt is, ahol nádudvari fekete kerámiák készülnek.
                                  
12:00-13:00 Ebéd  - A Hortobágyi Csárda ízletes fogásai
                           A menü                                                     B menü                                    C menü
                          Húsleves                                              Gyümölcsleves                          Gulyásleves
         Rántott csirkemell, sült burgonya       Sült csirkecomb, burgonyapüré             Slambuc

13.30 A Pusztai Állatpark felfedezése, Pusztai Virtusok
Régi magyar háziállatainkat pusztai környezetben mutatjuk be a gyerekeknek. A szakvezetéssel egybekötött séta közben kitárul a táj, a régi típusú jószágtartó épületek mellett kopasznyakú, kendermagos és egyéb tyúkfajták, réz- és bronzpulykák kapirgálnak, kecskék, juhok, szamarak legelnek, hucul kanca vezeti csikóját, mangalicák és házi bivalyok dagonyáznak. Magyarságunk jelképe, a magyar szürke marha is látható.
A gyerekek szaladgálhatnak, csacsit, gidákat, bárányokat simogathatnak. Hozhatnak magukkal focilabdát, röplabdát, tollaslabdát, hiszen szabadtéri sportok folytatására is lehetőséget biztosítunk. A rendelkezésre álló nagyfelületű betonplaccon a gyermekek krétával rajzolhatnak, valamint játszóterünk is a látogatók rendelkezésére áll.
A „Pusztai Virtusok” elnevezés hagyományos ügyességi játékokat takar, a gyerekek karikás ostorral csergethetnek, kipróbálhatják a patkódobást, a gólyalábat, a pusztai lépegetőt, valamint azt is, milyen gulyásbottal „nyulat ütni”.

16:00 Indulás haza

A programcsomag ára korcsoporttól és a választott menütől függően 2900 Ft/fő és 4800 Ft/fő között változhat.

Bővebb információért és pontos árajánlatért keresse munkatársunkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
E-mail: turizmus@hortobagy.eu
Telefon: 52/ 589-122


2020.04.01. - 2020.10.31.
Találatok száma: 1

Fecskeház Erdei Iskola és Ifjúsági Szállás

Fecskeház Erdei Iskola és Ifjúsági Szállás

A hortobágyi erdei iskola ideális kiindulópontként szolgál a puszta megismeréséhez. Az épület, amely kényelmes, tiszta szobáival, nagy parkjával, az ide szervezhető programokkal több napos tartózkodásra is alkalmas, 34 fő elszállásolását teszi lehetővé. Bővebben

Kiemelt partner



Találatok száma: 1

Hortobágyi Csárda

Hortobágyi Csárda

Több mint 300 éve várja az utazókat az egykori sóút mellett, a Kilenclyukú híd tövében ez a gyönyörű, nemrégiben felújított műemléképület, mely a világörökség részét is képezi. Történetét, a vándorok életét, a pusztát felfedező nagyjaink alakját bemutató kiállítás látható az egykori vendégszobákban. Az ... Bővebben

Kiemelt partner



A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG