FitBalance ingyenes őszi sport- és életmód fesztivál Budapesten a Papp László Sportarénában!
FitBalance ingyenes őszi sport- és életmód fesztivál Budapesten a Papp László Sportarénában!
Hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok!
Hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Humen Film Festival 2019


Negyedik alkalommal rendezik meg az őszi LMBTQ kulturális fesztivált, ahol egy izgalmas és összművészeti eseménysorozat várja a nézőket: a fesztivál időszaka alatt filmes, színházi és képzőművészeti programokon vehet részt a nagyközönség.
A Humen Fesztivál idén ősszel is elhozza a szivárvány színeit az elfogadás jegyében. Szeptember 11. és 15. között tucatnyi programot kínál a fesztivál: láthatunk öt friss, külföldi filmfesztiválokat megjárt LMBTQ filmet, és négy díjnyertes rövidfilmet, továbbá szerepel a műsoron négy különleges, queer színházi előadás, valamint három fotókiállítás is.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
Élmények és értékek! Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Humen Fesztivál 2019

2019. szeptember 11-15.

Helyszínek: Művész mozi, Spirit Színház, Kugler Art Szalon és Galéria, Itt és Most Közösségi Tér,  Jurányi Inkubátorház,  Art9 Galéria

Senki sem más, de mindenki különböző
A Humen Fesztivál idén ősszel is elhozza a szivárvány színeit az elfogadás jegyében

2019. szeptember 11–15. között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre Budapest LMBTQ kulturális eseménye, a Humen Fesztivál. A két évig filmhétként működő, majd a tavalyi évben összművészeti fesztivállá alakuló esemény idén is több LMBTQ témájú filmmel, színházi előadással, privát tárlatvezetéssel, valamint egy három az egyben kiállítással is jelentkezik.
A fesztivál szervezője, a Humen Media Hungary az egyetlen, ingyenesen hozzáférhető LMBTQ lapot, a Humen Magazint kiadó cégcsoport fontosnak tartja, hogy az LMBTQ kultúra minőségi  darabjait megmutassa a nyitott és érdeklődő hazai és nemzetközi közönségnek.

Filmvetítések

A Művész moziban tartott vetítések sorát szeptember 12-én a Beszorítva című, többszörös közönségdíjas angol dráma nyitja. Bájával és humorával egy idős drag queen életén át sajátos bepillantást nyújt a generációk közötti kapcsolatokba, a nemi identitás kérdéseibe, és rávilágít a barátságok értékére. Magyarországon először a Humen Fesztivál keretében lesz látható a Portré a lángoló fiatal lányról című romantikus történelmi dráma, ami a 2019-es cannes-i filmfesztiválon elnyerte a legjobb LMBTQ filmnek járó Queer Pálmát. Szintén díjnyertes darab Santiago Loza drámája, a Rövid történet a zöld bolygóról, amiben a rendező transznemű főhősével szó szerint a földöntúli elfogadás mellett tesz hitet. A 2019-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon ezzel az alkotásával Loza kiérdemelte a legjobb LMBTQ témájú játékfilmnek járó Teddy-díjat. A felnőtté válásról szól Martin Deus romantikus drámája, A legjobb barátom. Deus első egész estés játékfilmje Cannes-ban is bemutatkozott, ahol a 13-15 éves korosztálynak szóló, kiemelkedően fontosnak tartott filmek díjazására szánt Cannes Écrans Juniors díját kapta. A dokumentumfilmes Jochen Hick szakterülete a közelmúlt német meleg történelme, számos filmet jegyez az egykori NSZK és az NDK queer szubkultúráiról. A 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon debütált Az én csodálatos Nyugat-Berlinem című alkotása, amely archív képsorokkal és a meghatározó szereplők visszaemlékezéseivel eleveníti fel a múltat. Az idei évben a Humen Fesztivál programjába a közelmúlt legjobb LMBTQ rövidfilmjei is bekerülnek a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált közreműködésével. A Queer Shorts blokkja különböző élethelyzetekben keresi ugyanarra az örök kérdésre a választ: hogyan érhető el a boldogság?
A filmeket magyar felirattal vetítjük. A filmvetítésekre szeptember 5-től kaphatók jegyek a Művész mozi weboldalán.

Színház

Szeptember 12-én a Spirit Színházban a Sodrásban című darab látható, az idén 80 éves, a melegségét nyíltan és büszkén vállaló Martin Sherman egyik legfrissebb műve. Sherman generációja abban a hiszemben nőtt fel, hogy nekik nem szabad szerelmesnek lenni – most pedig szembesülnek a fiatal generációval, akikben semmi kételkedés nincsen, hogy minden joguk megvan ehhez. Az Itt és Most Társulat szeptember 13-án Az utca embere – Lehetsz más című improvizációs előadással készül. Érezted már, hogy megbámultak, kirekesztettek, olyan furcsán néztek rád a megállóban, kinevettek, leüvöltöttek, nem hallgattak meg? Az imprószínészek a közönségtől gyűjtött történetekből inspirálódnak, de hogy mit hoz ki egy-egy sztori a játszókból, az csak itt és most derül ki. Szeptember 14-én a Jurányi Házban az Élet.történetek.hu… sorozat Pira – Bella című darabja kerül színre Ullmann Mónika és Borbély Alexandra előadásában. A szerző, Lengyel Nagy Anna egész életében mániákusan gyűjtötte kis emberek nagy történeteit. Jelen esetben ez két tévedés. Egy lány fiútestben születik és ezért megjárja a poklot, egy született prosti pedig – ahogy ő vall magáról – tanító néni testbe születik, de a mai magyar valóság közbeszól. Szintén szeptember 14-én a KuglerArt Szalonban a FAQ és a Dollár Papa Gyermekeiből ismert Ördög Tamás személyes történetekből kiindulva hozza létre előadását, amelyben Bertolucci legendás filmje (nem) csak inspirációs forrás. Az Álmodozók a mai huszonévesek párkapcsolatait, álmait és egzisztenciális nehézségeit boncolgató előadás egy belvárosi lakás keretein belül.

Kiállítás

Az idei évben először a Humen Fesztivál saját szervezésű kiállítással is jelentkezik, rögtön hárommal is egyetlen helyszínen, amelyek mindegyike szervesen kapcsolódik egymáshoz. Szeptember 11-től a hónap végéig az Art9 Galéria ad helyet az ingyenesen látogatható kiállításoknak.

A Senkit nem érdekel című fotókiállítás a hazai LMBTQ közösség sokszínűségét mutatja meg Bielik  István fényképezőgépén keresztül. A különböző nemű, különböző korú, eltérő bőrszínű, vagy épp eltérő élet- és társadalmi helyzetben lévő fotóalanyok a szivárvány ezernyi árnyalatát jelképezik. A képek megmutatják, hogy mindannyian elsősorban emberek vagyunk: bár egyes tulajdonságaink eltérhetnek egymástól, de egy civilizált és normális világban ez a különbözőség senkit nem érdekel – hiszen csak az ember számít.
A Közel/Múlt az elmúlt harminc év magyar LMBTQ történetét idézi meg a Háttér Társaság és a Labrisz Leszbikus Egyesület fotóarchívumának segítségével.

A világ egyre veszélyesebb hely az LMTBQ közösség azon tagjai számára, akik olyan országokban élnek, ahol a közösséghez tartozni bűncselekmény – tucatnyi országban pedig akár halálbüntetés is kiszabható rájuk. Az ezekből az országokból segítséget kérő emberek száma folyamatosan növekszik. A Rainbow Railroad segélyszervezet ezeket az üldözötteket segíti, munkájukat és az egyedi sorsokat a kiállítás keretein belül kisfilmekkel mutatjuk be.

Szeptember 11-én egy privát tárlatvezetés során átfogó képet kaphatunk Király Tamás több mint három évtizedes pályafutásáról a Ludwig Múzeumban. A művész rövid idő alatt az underground színtér emblematikus alakjává vált: nemcsak utcai „divatbemutatóival”, performatív sétáival, hanem New Art Stúdió nevű butikjával is, ahol ruhákat árult az érdeklődők számára. A Király Tamás. Out of the Box című kiállítás felidézi azt a vizuális atmoszférát, ami Király divatbemutatóira oly jellemző volt.

„A világon nincs két egyforma ember. A Humen Fesztivál nem hivatott másra, mint hogy kultúrával hozza közelebb ezeket a különböző embereket egymáshoz, kulturális programokon keresztül egy kis szeletet mutasson az LMBTQ emberek életéből. A nálunk az előadások alatt a címkéit mindenki a ruhatárban hagyja” – mondta Erdei Zsolt, a Humen Media Group ügyvezetője.

A filmvetítéseken, színházi előadásokon és kiállításokon kívül az érdeklődők ingyenes és anonim HIV-szűrésen is részt vehetnek, vagy akár egy szivárványos reggelit is élvezhetnek a Rainbow Brunch gasztrosorozatának köszönhetően.

Forrás: a Szervezők sajtóközleménye

További ajánlataink

2019.09.26. - 2019.10.06. Szemrevaló Filmfesztivál 2019
2019.10.17. - 2019.10.20. Mozinet Filmnapok 2019
2019.11.12. - 2019.11.17. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 2019
Találatok száma: 5

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, tágas ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Mozinet Filmnapok 2019
Mozinet Filmnapok 2019
2019. október 17 - 20.

Közeli ajánlatok

Kiskertpiac 2019
Kiskertpiac 2019
  • Budapest
  • VI. kerület
2019. október 6.
Digitális vonatozás a Miniversum Játszóházában
Digitális vonatozás a Miniversum Játszóházában
  • Budapest
  • VI. kerület
2019. szeptember 21 - 22.

Hasonló ajánlatok

Zalaegerszegi Sörfesztivál 2019
Zalaegerszegi Sörfesztivál 2019
  • Zalaegerszeg
2019. szeptember 20 - 22.
Szemrevaló Filmfesztivál 2019
Szemrevaló Filmfesztivál 2019
  • Budapest
  • VI. kerület
2019.09.26. - 10.06.

Figyelmébe ajánljuk!

Művész Art Mozi
Művész Art Mozi
  • Budapest
  • VI. kerület

FitBalance ingyenes őszi sport- és életmód fesztivál Budapesten a Papp László Sportarénában!
Hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok!
SZUBJEKTÍV - Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban
Tekintse meg a kiemelt események listáját!
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG