Fedezze fel a Zemplén csodálatos tájait! Pihenjen nálunk!
Fedezze fel a Zemplén csodálatos tájait! Pihenjen nálunk!

Modern, interaktív tárlatokkal nyílt meg másfél évig tartó felújítást követően a sátoraljaújhelyi Kazinczy Múzeum. A megvalósult rekonstrukció lehetővé tette, hogy a legkorszerűbb technikával létrehozott, látogatóbarát, interaktív kiállítások kerüljenek az épületbe. A Szép és a jó című tárlat, egyedi módon, többnyire a művészeteken, műtárgyakon keresztül mutatja be Kazinczy életét, és a nyelvújítás korát. Az intézmény ugyanakkor megőrizte történeti múzeum jellegét is, a földszinti tárlat a sátoraljaújhelyi vár feltárásakor előkerült leletanyagot mutatja be korszerű kiállítási technikákkal.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Esemény

2018. június 12. 17 óra - két kiállítás megnyitója
-  Hegyen-Völgyön - Fejezetek a magyar természetjárás történetéből
-  Kékvándor - Ösvények, utak, képek - Válogatás Burger Barna Fotóművész munkáiból

A Petőfi Irodalmi Múzeum - Kazinczy Ferenc Múzeum szeretettel meghívja Önt és kedves Barátait a 2018. június 12-én, 17 órától megrendezésre kerülő Hegyen-Völgyön - Fejezetek a magyar természetjárás történetéből,valamint a Kékvándor - Ösvények, utak, képek - Válogatás Burger Barna Fotóművész munkáiból című kiállítások megnyitójára!

A vendégeket köszönti: Ringer István múzeumigazgató, valamint Szamosvölgyi Péter polgármester
A kiállítást megnyitja: Mártonné Máthé Kinga igazgató, MTÜ Aktív Turizmusért Felelős Igazgatóság
A megnyitón közreműködik: Herczku Ágnes és Nikola Parov

A megnyitó után 18 órától várjuk Önöket Herczku Ágnes és Nikola Parov többszörös Fonogramm-díjas szerzőpáros koncertjére is! Bemutatják Bandázom című albumukat, s a saját szerzemények mellett világzenei feldolgozásokkal is készülnek. A koncerten való részvétel 600 Ft-os belépőjegy váltásához kötött. Jegyek a múzeum pénztárában már elérhetőek!

Szeretettel várjuk Önöket a megnyitóra, illetve a kiállítások megtekintésére egyéb időpontokban is!
A kiállítások megtekinthetőek: 2018. június 13- 2019. január 18-ig.

ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS

Erdőjárók Kalauza - Zempléni tájak természeti értékei új állandó kiállítás
Az Erdőjárók Kalauza szeretettel vár minden érdeklődőt, aki szeretne rendhagyó módon megismerkedni a Zemplén természeti értékeivel.
Négy kiállítótérben Zemplén természettudományos ismereteit, földrajzát, állat és növényvilágát ismerhetik meg a látogatok. A tárlat tervezői most is számos múzeumpedagógiai lehetőséget, és interaktív ismeretszerző lehetőséget építettek be a bemutatóba.

A Szép és a Jó - Kazinczy és a művészetek
Állandó kiállítás a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumban
Kurátorok: Kovács Ida irodalmi muzeológus, PIM,
Gyapay László irodalomtörténész, Miskolci Egyetem
A kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2009-ben bemutatott tárlat átdolgozott változata, amelyhez 175 oldalas fényképes katalógus is rendelkezésre áll.
Az anyag elrendezését alapvetően az időrend, azon belül Kazinczy életútjának fontos állomásai (Késmárk, Sárospatak, Kassa, Eperjes, Pest, Bécs, Kufstein, Széphalom,  Pécel, Pannonhalma), valamint a kiemelten kezelt helyszínekhez köthető művészeti területek szabják meg.
A háromtermes, közel 200 négyzetméteren megrendezett kiállítás a tárgyakon, eredeti képművészeti alkotásokon korabeli másolatokon és irodalmi szövegeken kívül – a ma embere számára szinte már az eredeti tárgyaknál is vonzóbb – multimédiás eszközöket alkalmaz. Ez hozzásegít ahhoz, hogy mind az elmélyült ismeretekre vágyó felnőttek tudásvágyát, mind az interaktivitást feltétlenül igénylő diák-látogatók kíváncsiságát  ki tudja elégíteni.

Egy eltűnt vár nyomában
Kutatások a sátoraljaújhelyi Várhegyen

Megnyitó: 2013. október 26.
Kurátorok: Kalla Zsuzsa, PIM – Ringer István, Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma, Sárospatak
A Kazinczy Ferenc Múzeum felújított épületének megnyitására készülő kiállítás két fontos célt tűz ki maga elé.  Az egyik, a Várhegyen hat éve folyó, már jelentős eredményeket hozó régészeti feltárás, terepmunka és feldolgozás múzeumi bemutatása - a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma munkatársának, Ringer Istvánnak a munkája. Egy folyamatban lévő várásatás nyilvános közzététele mindenképpen értékes kísérlet: egyaránt szólítja meg a térségbe látogató turistákat, diákcsoportokat és környék, a város felnőtt és fiatal közösségeit, hiszen a érdekes történeti emléket felszínre hozó a munkálatok eddig is a város önkormányzata és a helyi civil szerveződések tevékeny támogatásával folytak. 

Forrás:  Szervezők


2018.01.01. - 2018.12.31.
Találatok száma: 1

Turistaszállás Sátoraljaújhely

Turistaszállás Sátoraljaújhely

A szálláshely megnyitásával a vendégeink régi vágyát váltottuk valóra, hiszen a téli időszakban egyre nagyobb igény mutatkozik a síterephez közeli, elérhető áron foglalható szálláshely iránt. ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Kazinczy Ferenc Múzeum látogatás
© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket