Egri wellness pihenés - közvetlen és ingyenes átjárás a Városi Strandra
Egri wellness pihenés - közvetlen és ingyenes átjárás a Városi Strandra
A város szívében, az Egri Termál Fürdő szomszédságában, exkluzív környezetben várjuk Vendégeinket.
A város szívében, az Egri Termál Fürdő szomszédságában, exkluzív környezetben várjuk Vendégeinket.

Eger belvárosában 2012-ben nyitotta meg kapuit a nemzetközi jelentőségű művész, Kepes György hagyatékát bemutató központ. Kepes alkotásai kiváló intézeti feltételek mellett 250 négyzetméter alapterületen látható, amit folyamatosan bővítünk Kepes kortársainak alkotásain keresztül. Az intézet profiljához szorosan kötődik a modern és a kortárs képzőművészet értékeinek a bemutatása időszaki kiállításokkal a művészet, a technika és a tudomány összekapcsolásával.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Kiállítások

„Gyermekvilágháború” – 1914-1918 rajzokban (időszaki kiállítás)
A kiállítás időtartama: 2017. október 25. – 2018. január 5.

A tavaly rövid ideig látható kiállítás, mely az első világháború idején keletkezett gyermekrajzokból ad válogatást, most kibővített változatban ismét megtekinthető lesz. A tárlat egyrészt bemutatja a hajdani gyermeki mentalitásokat a háborúval kapcsolatban, másrészt megidézi a gyermek által megtapasztalt hátországi mindennapokat (a családfenntartó, az apa, idősebb testvér távolléte, az áruhiány, jegyrendszer, hadikórház stb.) és a közvetlenül nem látott világot, a csatateret.

ZSOLNAY Megmintázott álmok című kiállítás
2017. november 3. - 2018. március 31.

A kiállítást megnyitja ​ dr. Latorcai Csaba,
társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár.
Köszöntőt mond: Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere

A kiállításon megtekinthetők a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. valamint magángyűjtemények soha nem látott, egyedi és megismételhetetlen Zsolnay-kincsei. A Zsolnay porcelán közel 160 éve a magyar kézművesség gyöngyszeme. A Zsolnay márkanév a világban különleges tudást, innovációt, egyedi eljárásokat, értékes művészeti tárgyakat jelent.

Programok

KEPES IRODALMI EST - BEZERÉDI ZOLTÁN színművész estje
2018. január 26. 18:00

2018-ban is Kepes Irodalmi Estek!

Első alkalommal Bezerédi Zoltán színművészt látjuk vendégül, aki a műsor első részében A kékszakállú herceg csodálatos élete c. Esterházy-estjét hozza el. Ezt követi egy rövid beszélgetés, amelyet megszokott módon Molnár Ferenc moderál.

Jegyárak
felnőttjegy 600 Ft
diák-/nyugdíjas belépőjegy 400 Ft

Forrás: Intézet honlapja és FB oldala


2017.11.03. - 2018.03.31.
Találatok száma: 2

Hunguest Hotel Flóra Eger***

Hunguest Hotel Flóra Eger***

Hunguest Hotel Flóra*** a gyógyvízforrások központjában, a városi strand és a versenyuszoda közvetlen szomszédságában található. A vendégek a szálloda halljából közvetlenül és díjtalanul mehetnek át a ...


Imola Hotel Platán

Imola Hotel Platán

Magyarország első felnőttbarát szállodája, így kizárólag 16 éven felüli vendégeket fogad. Szállodánk hitvallása, hogy minden szülő, nagyszülő megérdemli a kényeztetést. A gyógyászati és wellness ...
loading...