Turizmus Program

Országos Vízipisztoly Csata

Bor és Kenyér Ünnep

Mézesvölgyi nyár

Hajókirándulások

TOP 100 úticél

Hirdetési lehetőségek

Keszthelyi Borfesztivál 2025. Zalai Borcégér - Keszthelyi Borünnep

Kiemelt ajánlat

33. Zalai Borcégér Keszthelyen – ahol a bor, a zene és a nyár találkozik! Zalai és környékbeli pincészetek, gasztronómiai különlegességek, kézműves vásár. A jó bornak nem kell cégér! - tartja közmondás. A szervezők a kezdetektől fogva úgy gondolják, hogy igenis kell. A rendezvény sikere évről évre sokat segít a zalai és a magyar borok megismertetésében és népszerűsítésében. Ez az öt nap a bor igazi ünnepe Keszthelyen.

Kedves Látogató!

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Keszthelyi Borfesztivál - 33. Zalai Borcégér

2025. július 30 - 2025. augusztus 3.

Borfeszt 2025

A Zalai Borcégér - Keszthelyi Borünnep alapítói és szervezői mind a mai napig a zalai termelők borainak népszerűsítését tekintik legfőbb céljuknak, így a kitelepülő borházak többsége a megyében végzi borászati tevékenységét. A rendezvény gazdag gasztronómiai kínálatát minden évben számos kulturális és szórakoztató esemény egészíti ki. Minden nap izgalmas programokkal várják a borbarátokat a szervezők a borutca színpadához, késő délutánonként gyermekprogramok, az esti órákban élőzenei koncertek, a késő esti órákban pedig tánczenekarok vagy DJ-k szórakoztatják majd a közönséget. A hagyományos magyar vásári gasztronómia is elmaradhatatlan részét képezi a rendezvénynek, a borutca bejárata előtt pedig látványos és minőségi kézművesvásár várja az érdeklődőket szintén helyi és környékbeli alkotók munkáival.

„A jó bornak nem kell cégér!” - tartja közmondás. A szervezők a kezdetektől fogva úgy gondolják, hogy igenis kell. A rendezvény sikere évről évre sokat segít a zalai és a magyar borok megismertetésében és népszerűsítésében. Ez az öt nap a zalai bor igazi ünnepe Keszthelyen.

Gasztronómiai csemegék:

Kézműves sajtkülönlegességek, BBQ, pecsenyék, lepények, rétes... és persze egy kis kürtős, meg lángos, ha megéheznél a borozásban.

33. Zalai Borcégér programja

07.30 szerda

17.45 Térzene

18.00 Borfelvonulás a Fő térről huszárokkal és kisbíróval

18.30 Ünnepélyes megnyitó a Borutcában

19.00 Nagyváthy Néptáncegyüttes bemutatója

20.00 DJ Németh Tamás

20.45 JAZZFORMERS

22.00 DJ Németh Tamás

07.31. csütörtök

18.00 Bettin’Art

19.00 DJ Németh Tamás

20.00 I Frizzica zenekar

21.00 KUBAI TÁNCSHOW

22.00 TEAM GUSTO CUBANO élőzenekar

23.30 DJ Koontz R’N’B All Stars

08.01. péntek

17.00 Flashback!

18.00 Paul Jr.

19.00 CLUB77

20.30 Paul Jr.

21.30 GROOVEHOUSE – Élő kiskoncert

22.30 Paul Jr.

23.00 Utcabál a Helios Zenekarral

08.02. szombat

16.00 Varázsdeszka Játszóház

17.30 Brumi Bandi Band

18.30 DJ

19.15 Hertelendy Attila operett és retro műsor

20.00 DJ

20.30 WIRE STRAINS (Dire Straits tribute band)

22.15 MUZZAIK (Danny L)

23.30 Bréda Bia

0.30 Paul Jr. x Németh Tamás

08.03. vasárnap

17.30 Violin y Tango

19.00 Diamonds

20.30 Utcabál a Fantasy zenekarral

22.00 Fizboh

A programok rossz idő (eső, viharos szél) esetén elmaradnak.

Borászatok, melyek az idén ott lesznek a KESZTHELYI BORFESZT - 33. Zalai Borcégéren:

Romsics Pince

A Romsics Pincészet egy családi borászat. Tulajdonosai nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre és a helyi fajtákra, amelyek kiválóan tükrözik a Zalai borvidék egyedülálló adottságait.A birtok több hektáron terül el, ahol főként olyan szőlőfajtákat termesztenek, mint a Rizlingszilváni, a Chardonnay és a Zweigelt. A Romsics Pincészet borai a helyi terroir sajátosságait hordozzák magukban, frissek, gyümölcsösek és harmonikusak.

Rádi Pincészet Gyenesdiás

A Gyenesdiási Rádi Pincészet egy családi borászat, amely a festői Balaton-felvidéken található. A pincészetet a Rádi család vezeti, akik több generációra visszanyúló hagyományokkal rendelkeznek a szőlőművelés és borászat terén. A birtok több hektáron terül el, és főként helyi fajtákat termeszt, mint például az Olaszrizling, Szürkebarát és Kékfrankos. A Rádi Pincészet borai kiválóan tükrözik a helyi terroir sajátosságait, frissek, gyümölcsösek és harmonikusak.

Fischer Birtok

1996-ban a Fischer család Magyarországon is alapított egy pincészetet, amely a Balaton mellett, a Szent-György Hegy lábánál, Kisapátin található. Az új borászat 80 hektáron terül el, és számos nemzetközi díjat nyert el, megerősítve a Fischer család következetes minőségi filozófiáját. Alfred Fischer fiai, Thomas Fischer és Alex Fischer, a borászatban dolgoznak mint a 3. generáció, továbbörökítve a családi hagyományokat és szakértelmet.

Strázsai Pincészet

"A Strázsai Pincészet és Strázsai Zoltán egyéni vállalkozó és őstermelő küldetése, hogy minőségi kézműves borokkal öregbítse családi borászatunk, a Rezi borosgazdák és a Balaton-felvidéki borkultúra hírnevét. Lelkes és odaadó munkájával kitűnő helyet foglal el a környékbeli borok rangsorában. A családi borászat tárt karokkal várja a különleges, zamatos és illatos helyi borok kedvelőit is."

Kiglics Családi Borműhely

"A Kiglics Családi Borműhely immár 4. generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel,borkészítéssel Balatongyörökön a Balaton-felvidéki borvidéken. “Dédnagyapám Kiglics István még az 1930-as években vásárolta meg a birtokot és kezdte el a munkát. Azóta apáról - fiúra száll a hagyaték és folyamatosan fejlesztjük a kis gazdaságot. Igazi kis családi kézműves pincészet, jelenleg édesapámmal ketten végezzük a munkát, mindketten szakmabeliek vagyunk. Fő szemléletmódunk a borkészítésnél kihangsúlyozni, ill. visszaadni 100%-ban a fajtajellegességet és a teroárt (termőhely).”

Decsics Borház

"Lassan több, mint 25 éve működő családi gazdaság Reziben 3,5 hektár szőlőterülettel. A Decsics család felmenői több generációra visszamenőleg foglalkoztak már szőlőtermeléssel és borelőállítással. Boraik számos elismerésben részesültek, így elnyerték a Balaton-felvidék bora, Savaria Karnevál legjobb bora és legjobb fehérbora, Hévíz és Keszthely város bora címeket. Fajtáink: Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Alba Cabernet, Tramini, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Cabernet Franc Rozé, továbbá fehér és rozé gyöngyözőborok."

Réti-Farkas Családi Pincészet

"A Rezi községben található Réti Farkas Borászat egy családi tulajdonban lévő borászat, amely a festői Balaton-felvidék szívében helyezkedik el. A borászat tulajdonosai a helyi szőlőművelés és borkészítés hagyományaira építenek, miközben modern technológiákat is alkalmaznak a kiváló minőségű borok előállítása érdekében. A Réti Farkas Borászat területein többek között Olaszrizlinget, Szürkebarátot és Kékfrankost termesztenek, amelyek jól tükrözik a régió egyedi terroirját."

Papp és Fiai Pincészet - Csereze Borozó

"Papp és Fiai Borászat egy családi tulajdonban lévő borászat, amely a Zalai borvidék festői dombjai között található. A család több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A borászat szőlőültetvényein főként olyan helyi fajtákat termesztenek, mint a Rizlingszilváni, a Chardonnay és a Kékfrankos. A borok előállítása során nagy hangsúlyt fektetnek a természetességre és a fenntarthatóságra, minimális vegyszerhasználattal és környezetbarát módszerekkel dolgoznak. A borászat kínálatában megtalálhatóak a fehér, rosé és vörös borok, amelyek a Zalai borvidék egyedi terroirját és ízvilágát tükrözik."

Bezerics Borház

"A Bezerics Borház, a Balaton déli partján, a Balatonboglári borvidéken található. A borház nagy hangsúlyt fektet a helyi szőlőfajtákra és a természetes borkészítésre, amely a régió egyedi terroirjának legjobb tulajdonságait emeli ki. Bezerics Csaba, a borház tulajdonosa és borásza, több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a szőlőművelés és borkészítés terén. A Bezerics Borház kínálatában megtalálhatóak a fehér, rosé és vörös borok, amelyek mindegyike a Balaton-felvidék különleges mikroklímájának és talajának köszönheti egyedi ízvilágát. A pincészet főbb fajtái közé tartozik a Olaszrizling, Chardonnay és Kékfrankos."

Kiglics Családi Borműhely

"A Kiglics Családi Borműhely immár 4. generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel,borkészítéssel Balatongyörökön a Balaton-felvidéki borvidéken. “Dédnagyapám Kiglics István még az 1930-as években vásárolta meg a birtokot és kezdte el a munkát. Azóta apáról - fiúra száll a hagyaték és folyamatosan fejlesztjük a kis gazdaságot. Igazi kis családi kézműves pincészet, jelenleg édesapámmal ketten végezzük a munkát, mindketten szakmabeliek vagyunk. Fő szemléletmódunk a borkészítésnél kihangsúlyozni, ill. visszaadni 100%-ban a fajtajellegességet és a teroárt (termőhely).”

MATE Georgikon Campus, Keszthely - Georgikon Borház

"A MATE Georgikon Campus használatában lévő szőlészet-pincészet /anno Festetics birtok/ a Balaton felvidék és a Dunántúl meghatározó oktató- kutatóhelye. A szőlészeti ismeretek oktatásának, kutatásának története közel 220 évre nyúlik vissza, így Hazánk legrégebben létesült szőlészeti oktató és kutató helye. A Georgikonról, a Cserszegtomaji telepről került termesztésbe a Cserszegi fűszeres, a Nektár, a Pátria, a Korona, a Helikon, az Olaszrizling G.K.1-es klónja, és a Georgikon 28-as alanyfajta Dr. Bakonyi Károlynak köszönhetően."

30. és augusztus 3. között a keszthelyi Balaton-parton.

Borbély Családi Pincészet

“A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk szakmaválasztását. Borbély Gyula és Gabriella 1981-ben telepítették el első közös ültetvényüket egy nászajándékba kapott régi családi területen, Badacsonytomajon, ekkor még nem sejtve, hogy a későbbi birtok központ alapjait tették le. A Borbély Családi Pincészetet több generációs családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban...” Csabagyöngye, Irsai Olivér, Tramini, Kékfrankos, Merlot és egy ősi magyar fajta, a Kék Bakator.”

Boraikat nagy odafigyeléssel és kellő szakértelemmel készítik.

Brazsil Cseppek

“A gazdaságunk harmadik generációs családi gazdaság, a termelést apa, dr. Brazsil József és fia, dr. Brazsil Dávid irányítja. A szőlőterületünk nagyrésze Tagyon-hegyen található. A dűlőszelektált fehér- és vörösbor tételek zalai tölgyfahordóban érlelődnek, míg az illatos fajták és rozék kizárólag acéltartályban. Fajtáink: Olaszrizling, Rajnai rizling, Rizlingszilváni.”

Medvebor Pince

“Borokat sokféleképpen lehet készíteni. A szőlő ültetésétől a palackozásig a szőlész-borász folytonosan döntéseket hoz. A mi birtokunkon ezekben a döntésekben nagyon nagy könnyebbséget jelent, hogy minden szempontból a természetességet helyezzük előtérbe, így bizonyos megoldások eleve fel sem merülnek a döntések során. Boraink így nem évről évre ugyanazt a laborban, tervezőasztalon kimért és élelmiszeripari üzemben előállított ízvilágot jelenítik meg, hanem minden évben az adott évjárat hatását, a kiváló termőhely adottságait tükrözik. Hiszünk abban, hogy így izgalmasabb, különlegesebb és végső soron finomabb borok készülnek.”

Papp Pincészet, Papp-Bor Bt.

“A vonyarcvashegyi Papp család több nemzedék óta szőlészkedik-borászkodik. Törekednek a borvidéken a szőlőtermelésből származó kiváló minőségű, magas fogyasztói értékű hordós és palackos borok készítésére és előállítására. A borkészítés során a hagyományos és korszerű borászat értékeit kívánják ötvözni. Céljuk, hogy a termékeik a minőségi borok palettáján méltóképpen helytálljanak. Boraik kis és nagykereskedelemben egyaránt megtalálhatóak. Pincészetük részt vesz a helyi illetve az országosan megrendezett rendezvényeken is.”

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Kapcsolódó témák: