Klasszikus Zenei Napok 2022 Csömör. Hagyományteremtő kezdeményezés világhírű művészekkel
Újra fénybe borítja Pécset a Zsolnay Fényfesztivál!
Újra fénybe borítja Pécset a Zsolnay Fényfesztivál!
A hazai dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású eseménye!
A hazai dixieland fesztiválok történetének legnagyobb szabású eseménye!
Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója
Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója
Mézesvölgyi Nyár 2022 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2022 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Klasszikus Zenei Napok 2022 Csömör. Hagyományteremtő kezdeményezés világhírű művészekkel


A zeneművészet kiemelkedő alkotásai világhírű művészek előadásában csendülnek fel három estén keresztül 2022. június 24-26. között Csömörön, Budapest szomszédságában. Az idén elsőként megrendezett esemény minden ízében különlegesnek ígérkezik, a felnőtteket koncertekkel, a gyerekeket pedig matiné előadással várják.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Klasszikus Zenei Ünnep Csömör

2022. június 24-26.

Az idén útjának induló csömöri Klasszikus Zenei Napok elsősorban a klasszikus zene rajongóit, és azokat is várja, akik még csak most ismerkednek a műfajjal. Ennek a kulturális rendezvénysorozatnak a célja, hogy a zene és a kultúra eszközével megérintse az embereket lélekben, közelebb kerüljenek Istenhez és megerősödjenek hitükben.

A zenei esemény megálmodója Esztergály Előd csömöri református lelkész, a zenei programsorozatot pedig az esemény házigazdái, egyben művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes állították össze, akik a világ legrangosabb zenei fesztiváljainak (Salzburg, Marlboro, Luzern, Edinburgh) és a legjelentősebb koncerttermeinek (Wigmore Hall London, Carnegie Hall New York, Koncertgebouw Amszterdam) állandó fellépő művészei, továbbá Budapesten a Zeneakadémia minden év novemberében megrendezésre kerülő, óriási sikerű kamarazene fesztiváljának a megálmodói és művészeti vezetői.

„Hosszú évek óta Csömör az otthonunk és különösen kötődünk ehhez a gyönyörű faluhoz, ahol legnagyobb örömünkre idén díszpolgárokká választottak minket. Régóta formálódik bennünk egy olyan nyári fesztivál gondolata, amelyet ”itthon” tudunk megvalósítani. Ezért is hatalmas öröm számunkra, hogy Esztergály Előd csömöri református lelkész felkérésére és segítségével a gyönyörű, új református templomban idén megvalósulhat ez a régóta dédelgetett álmunk. Nagy szeretettel, kiváló művészekkel és gyönyörű programmal készülünk erre a 3 napra” - tette hozzá Simon Izabella, az esemény egyik házigazdája.

Nagy zenei klasszikusok színesítik a három napot

A csömöri Klasszikus Zenei Napok rendkívül gazdag programjában Bach, Mozart, Kurtág, Beethoven, Schubert, Schumann, Mahler, Liszt alkotásai mellett elhangzik egy válogatás a Genfi zsoltárokból is. A koncertsorozat első estéjén Mozart művei állnak majd a középpontban, másnap Mahler első szimfóniája csendül fel a nagyon ritkán hallható négykezes átiratban, az utolsó napon pedig a Genfi zsoltárok mellett a látogatók részesei lehetnek olyan ritkán hallható zeneszerzők orgonaműveinek is, mint Anthoni van Noordt és Charles Tournemire.

A művészeti vezetőkhöz olyan világhírű előadók csatlakoznak, mint Keller András hegedűművész, Pálúr János orgonaművész, Érdi Tamás zongoraművész, Kaczander Orsolya fuvolaművész, Tímár Sára énekes és Kovács István operaénekes. A Fesztivál közreműködői között nagy örömmel üdvözölhetünk fiatal előadókat is, az elmúlt években rendkívül sikeres Korossy vonósnégyest, valamint Karasszon Eszter csellóművészt.

A programsorozat esti zenei előadásai 19 óra 30 perces kezdéssel 2x50 percen át tartanak. Az este során igei köszöntőt mond a templom lelkésze, Esztergály Előd Gábor, aki többek között arra fog választ adni, hogy honnan jött a rendezvény ötlete, mit jelent a galamb és a lángnyelv, amik az esemény szimbólumai között szerepelnek, valamint, hogy miért épp Magvető háza nevet kapta a templom.

Matiné koncert a fiatal zenerajongóknak

A szervezők a gyermekek számára is készülnek egy különleges programmal. Június 25-én, szombat délelőtt 11 órakor matiné koncerttel várják az 5-12 év közötti gyermekeket, amely a szeretet és a barátság témáját járja körül a zene és a társművészetek segítségével. A színes műsor centrumában megszólal a Piroska és a Farkas meséje is a hangszerek nyelvére lefordítva a Kis piros hegedű és a Nagy gonosz cselló címmel. A több hangszert is magába foglaló interaktív zenei élmény mellett a gyerekek részesei lehetnek egy gyönyörű meseillusztráció születésének is. „Sokszor egyetlen élmény egész életére megnyitja a fiatal lelket a zenének” (Kodály Zoltán) - Simon Izabella évek óta nagy sikerű gyermekkoncertjeinek ez a mottója.

Méltó és különleges helyszínt kapott az esemény

A helyszínt a 2020-ban átadott új, egyszerre modern és klasszikus jegyeket is magán hordozó templom adja, amelyet építésekor tudatosan úgy terveztek, hogy kialakításával, kitűnő akusztikájával lehetővé teszi az igényes koncertek rendezését. A templom 200 fő befogadására alkalmas, rendelkezik 15 regiszteres orgonával és egy koncertzongorával is, amelyek méltó keretet adnak ennek a rangos rendezvénynek. A vizuális élményről az épület belseje gondoskodik, különösen a kazettás mennyezet egyedi tematikájú kialakítása. Csömör település a Pesti síkság és a Gödöllői dombság határán fekszik.

A koncert-sorozatra szeretettel várnak a nagyobb gyermekektől az idősebb generációig mindenkit, aki szívesen töltene időt zenehallgatással egy különleges környezetben. 

Aki több előadáshoz is kedvet kap, akár kedvezményes bérletet is vásárolhat a három napra, melyet a helyszínen lehet megvásárolni, vagy elővételben a gyülekezet honlapján, ahol a pontos programot is meg lehet tekinteni.

MŰSOR

Június 24. péntek 19.30

J. S. Bach-Kurtág: Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit - (Actus tragicus), O Lamm Gottes unschuldig

Előadók: SIMON IZABELLA, VÁRJON DÉNES (zongora)

Schubert: Quartettsatz c-moll D 703

Előadók: Korossy vonósnégyes: KOROSSY-KHAYLL CSONGOR (hegedű), KURGYIS ANDRÁS

(hegedű), OSZTROSITS ÉVA (brácsa), DEVICH GERGELY (cselló)

Mozart: e-moll K.304 hegedű zongora szonáta

Előadók: KELLER ANDRÁS (hegedű), VÁRJON DÉNES (zongora)

SZÜNET

Schumann: Három románc Op.94

Előadók: KACZANDER ORSOLYA (fuvola), VÁRJON DÉNES ( zongora)

Mozart: C-dúr zongoraverseny K.415

Előadók: SIMON IZABELLA (zongora), KOROSSY VONÓSNÉGYES

Június 25. szombat

11 óra – MATINÉKONCERT

(Ajánlott korosztály 5 éves kortól.)

A KIS PIROS HEGEDŰ ÉS A NAGY GONOSZ CSELLÓ története – SIMON IZABELLA zenés-mesés gyerekműsora a barátságról és a szeretetről a képzőművészet segítségével.

Weöres Sándor: Ha a világ rigó lenne című verse

Előadó: VÁRJON LIÁNA (szavalat)

Debussy: E-dúr Arabesque

Előadó: SIMON IZABELLA (zongora)

Beethoven: B-dúr Trio Op.11. 3. tétel

Előadók: OSZTROSITS ÉVA (hegedű), KARASSZON ESZTER (cselló), SIMON IZABELLA (zongora)

Farkas Ferenc: Gyümölcskosárból: A tündér és Paprika Jancsi szerenádja

Előadók: MONDOK YVETTE (szoprán), SIMON IZABELLA (zongora)

Debussy: Minstrels

Előadó: SIMON IZABELLA (zongora)

Anne Dudley-Steven Isserlis: A kis piros hegedű és a Nagy gonosz cselló

Előadók: OSZTROSITS ÉVA (hegedű), KARASSZON ESZTER (cselló), SIMON IZABELLA (zongora), MESTERHÁZY GABRIELLA (narrátor), KŐSZEGHY CSILLA (meseillusztrátor)

19.30

J.S.Bach: G-dúr csellószvit (BWV 1007)

Előadó: KARASSZON ESZTER (cselló)

Beethoven: A távoli kedveshez Op.98

Előadók: KOVÁCS ISTVÁN (ének, basszus), SIMON IZABELLA (zongora)

SZÜNET

Mahler: 1. Szimfónia (Bruno Walter 4 kezes átirata)

Előadók: SIMON IZABELLA, VÁRJON DÉNES (zongora)

Június 26. vasárnap 19.30

Beethoven: Esz-dúr vonóstrió Op.3

Előadók: KOROSSY-KHAYLL CSONGOR (hegedű), OSZTROSITS ÉVA (brácsa), DEVICH GERGELY (cselló)

Liszt: Sposalizio - Villa d’Este szökőkútjai

Előadó: ÉRDI TAMÁS (zongora)

SZÜNET

GENFI ZSOLTÁROK - TÍMÁR SÁRA (ének), PÁLÚR JÁNOS (orgona)

Anthoni van Noordt: 24. Zsoltár: Az Úr bír az egész földdel 1,2,5 vers

23. Zsoltár: Az Úr énnekem őriző pásztorom 1,2,3

8. Zsoltár: Ó, Felséges Úr, mi kegyes Istenünk 1,3,9

90. Zsoltár: Tebenned bíztunk eleitől fogva 1,7,9

91. Zsoltár: Aki a felséges Úrnak lakozik oltalmában 1,4,5

80. Zsoltár: Hallgasd meg, Izráel pásztora 1,2,10

Charles Tournemire: Improvizáció (A 80. zsoltárral megegyező Victimae paschali dallamra 1930-ból)

A helyszín könnyen megközelíthető, Budapestről, a Deák térről indulva autóval mindössze fél óra, BKK-val az Örs vezér térről 25 perc, a helyszínen pedig büfé, lift, mosdó és a parkolás is adott.

Találatok száma: 38

Árnyas Panzió Gödöllő

Árnyas Panzió Gödöllő

Legyen a vendégünk Gödöllőn a 64 férőhelyes Árnyas Panzióban, csupán egy karnyújtásnyira Budapesttől, a gödöllői Grassalkovich-kastély közelében! Közvetlen kertkapcsolatos rendezvénytermünk csodálatos helyszínt biztosít esküvők, céges rendezvények, állófogadások, zenés rendezvények, konferenciák, szakmai ... Bővebben

Kiemelt partner

Skanzen Hotel Szentendre

Skanzen Hotel Szentendre

A Dunakanyar és Szentendre legújabb, modern, fiatalos, 104 fő befogadására alkalmas szállodája az ország legnagyobb szabadtéri múzeumának szomszédságában. Bővebben

Kiemelt partner

Aphrodite Hotel Wellness és Sportközpont

Aphrodite Hotel Wellness és Sportközpont

Budapesttől 25, a repülőtértől 29 kilométerre, a Nemeskéri-Kiss Kúria közvetlen szomszédságában, Gödön, gyönyörű ősfás parkban található az Aphrodite Hotel. Családias hangulatú, háromcsillagos szállodánk ideális hely a nyugodt pihenésre, kellemes kikapcsolódásra, és az aktív sportolásra vágyók számára. ... Bővebben


Bükkös Hotel**** & Spa Szentendre

Bükkös Hotel**** & Spa Szentendre

Felnőttbarát szálloda vagyunk, 13 éves kortól fogadunk vendégeket. És akkor: Ha Te is rajongsz az olyan nyaralásért és kikapcsolódásért, ahol nem csak a hotel wellness részlegei pihentetnek, hanem a városi is szolgál számos meglepetéssel, akkor a szentendrei Bükkös Hotel**** & Spa a kedvenc szállodád lesz! ... Bővebben


Czibulka János Kőhegyi Menedékház Szentendre

Czibulka János Kőhegyi Menedékház Szentendre

Szentendre és Pomáz közigazgatási területének határán fekszik a Visegrádi-hegység délkeleti „végváraként” is értelmezhető Kő-hegy. A hegy lapos fennsíkján található Kő-hegyi Menedékház hűen idézi a magashegyi menedékházak hangulatát. Aki betér ide, bizony hajlamos lesz megfeledkezni arról, hogy a térkép ... Bővebben


Duhajdombi Kutyakiképző Iskola és Panzió Üröm

Duhajdombi Kutyakiképző Iskola és Panzió Üröm

Kutyaiskolánkat az ország első női kutyakiképzője, Eőry Gyuláné (Csöpi néni) alapította 1968-ban. Ő volt a magyar kutyás társadalom egyik fő alakja. Csöpi néni tapasztalatát, szakmai tudását és a kutyák iránti tiszteletét, szeretetét unokájának, Adriennek adta át. Kiképzési tematikánk a több évtizedes szakmai ... Bővebben


Erika Vendégház és apartman

Erika Vendégház és apartman

Vendégházunk egész évben várja a kirándulni vágyó, ismereteket, élményeket gyűjtő szállóvendégeit, melyhez Szentendre és környéke kíváló lehetőségeket biztosít. A vendégházban három kétágyas szobánk (zuhanyzó, WC, kábel TV) és két apartmanunk (2 szoba,konyha , étkező, fürdőszoba WC-vel, kábel TV) kertre nyíló ... Bővebben


Horváth Fogadó Panzió Szentendre

Horváth Fogadó Panzió Szentendre

A Horváth Fogadó és Panzió Szentendre történelmi belvárosában a Dalmát domb (Szamárhegy) lábánál, csendes helyen, zöldövezetben helyezkedik el, mégis a város központjától 5-10 perces gyalogos sétára található. Bővebben


Ilona Panzió Szentendre

Ilona Panzió Szentendre

Az Ilona Panzió Szentendre belvárosában, a Fő tértől pár percre, a Dunakorzó és a Dunakanyar körút között helyezkedik el. Családias hangulatával, az udvaron gyermekcsúszdával igazi családi pihenést kínál a betérő vendégeknek. Bővebben


Kikelet Panzió Dunakeszi

Kikelet Panzió Dunakeszi

Budapest centrumától mindössze fél órára található a Kikelet Panzió egy csendes üdülő övezetben, pár perc sétára a Duna-parttól. Az 1920-as években épült polgári villa és az azóta épült további vendégszobák magába ötvözik a századfordulós polgári hangulatot és a modern életérzést egyaránt. Bővebben


1 2 3 4   


Találatok száma: 1

Csömöri Zöldfa Vendéglő és Étterem Csömör

Csömöri Zöldfa Vendéglő és Étterem Csömör

Dédszüleim legmerészebb álma vált valóra, hisz a harmincas években is jóhírű, olajos padlós Kalmár kocsma mára klasszikus, magyaros tradíciókat követő, házias jellegű étteremmé fejlődött. Az elmúlt évtizedek alatt vendéglőnk a környék kedvelt és felkapott vendéglátóhelye lett, egyben családunk büszkesége is. ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Sümegi koncertek 2022
Sümegi koncertek 2022
  • Sümeg
2022. július 16.
Margitszigeti Nyári Fesztivál 2022 Budapest
Margitszigeti Nyári Fesztivál 2022 Budapest
  • Budapest
  • XIII. kerület
2022. július 8. 20:00

Pontos cím, geokód, térkép
2141 Csömör , Emlékmű köz 4.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események