Műsor és online jegyvásárlás!
Műsor és online jegyvásárlás!
A belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben várjuk!
A belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben várjuk!

Kolostorok és kertek program. Programok, események, rendezvények a Séd-völgyben, Veszprém szívében. Lombos fák, megbújó Árpád-kori emlékek, hatalmas játszóterek, kanyargó patak... egyszerűen csábít!

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Program

2018. május 12.
Medve Szabadtéri Matekverseny

A sokak által egyszerűen csak Medveként emlegetett szabadtéri matekverseny 2018 tavaszán ismét ellátogat a Veszprémvölgybe. A Veszprémben negyedik alkalommal megrendezésre kerülő verseny jellegzetessége, hogy a szabadban, háromfős csapatokban történik a megmérettetés.

A Medve Szabadtéri Matekverseny sorozat 1999-ben indult Debrecenből, azóta meghódította az egész országot. A versenyt A Matematika Összeköt Egyesület szervezi, melynek elsődleges célja a matematika népszerűsítése, de emellett nagy hangsúlyt fektet a pedagóguspálya népszerűsítésére és a matematika iránt érdeklődő diákok közösségépítésének elősegítésére.

A versenyen általános iskola felső tagozatos, valamint középiskolás diákok és vállalkozó kedvű felnőttek is részt vehetnek. A feladatok életkor alapján kategóriákba vannak csoportosítva, mindenki az ő szintjének megfelelő kategóriában indulhat. Ez alapján a kategóriák: Medvebocs (5-6. évfolyam), Kismedve (7-8. évfolyam), Nagymedve (9-10. évfolyam), Jegesmedve (11-12. évfolyam), valamint felnőtteknél Ursa Minor és Ursa Maior kategóriák, előbbi a matematikával nem, vagy csak alap szinten foglalkozók részére, utóbbi a középiskolai matematika tanároknak, illetve a munkájuk során emelt szinten foglalkozó felnőttek részére.

A verseny során a résztvevőknek gondolkodtató, logikai feladatokat szükséges megoldaniuk, tehát az elsődleges szempont nem a tárgyi tudás, hanem a gyors gondolkodásmód, a kooperatív szemlélet valamint a „józan paraszti ész”.

A verseny másik különlegessége, hogy a résztvevők időközben nem tudják, hol járnak a versenyben. A csapatok ugyanis a kijelölt állomások közt barangolva oldják meg a feladatokat, majd mondják be az általuk helyesnek vélt megoldást az állomáson tartózkodó szervezőnek, aki csak annyi információt oszt meg a versenyzőkkel, hogy mely állomásra kell tovább haladniuk, azt nem, hogy a beadott megoldás helyes vagy sem.

Így a négy és fél órás barangolás után közvetlenül kezdődő eredményhirdetés rejteget meglepetéseket a csapatok számára. A verseny egy hétvégi napon kerül megrendezésre, így egy teljes napi programot nyújt a szabadban a matematika iránt érdeklődőknek.

Forrás: Veszprémvölgy Kolostorok és Kertek honlapja


2018.05.01. Tavaszköszöntő Majális
2018.05.12.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Találatok száma: 1

Hotel Magister

Hotel Magister

A Hotel Magister szálloda jellegű modern épülete Veszprém egyetemi városrészében, a belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben helyezkedik el. Igényesen berendezett 2 ágyas és 2x2 ágyas ...
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Kolostorok és kertek programok 2018