Élmény mindenkinek! Kaposvári Roxínház előadások.
Élmény mindenkinek! Kaposvári Roxínház előadások.

Krisna-völgy egy békés sziget a rohanó hétköznapok tengerén, a Balatontól csak harminc kilométerre, Kaposvár irányában. Kétszázhatvan hektáron fekvő területünk – mely egyben kulturális központ és biofarm is – igazán szép látnivalókkal és új élményekkel kecsegtet az idelátogatók számára.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Események

Virágom, virágom…  Virágünnep

2018. június 23. 10-17 óra között

Egy mondás szerint, a virágok mind-mind Isten mosolyát képviselik.

A mosolygós nyár érkezését Krisna-völgyben is megünnepeljük, azáltal, hogy köszönetünket fejezzük ki eljöveteléért. Mi lehetne méltóbb egy ilyen köszönetre, mint egy csodaszép virágfűzér vagy az oltár saját kertünkben, szívből termesztett virágainkkal való díszítése! Aki szeretne, otthoni virágoskertjéből hozhat pár szálat, amit szívesen ajánlana e szép ünnepen! A nap különlegessége, hogy ezen esemény alkalmából az ide látogató kedves vendégeinknek lehetősége nyílik, hogy Krisna-völgy virágkertjébe is bepillantást nyerjenek, s akik szeretnének, az ott nyíló virágokból a kertészünk segítségével egy kis csokrot szedjenek, melyet a szentélybe lépve az oltáron felajánlhatnak Krisnának. Ehhez egy ősi mantra is segítségükre lesz…

Ez az áldásos nap mindenki szívébe derűt hoz, elűzi a tél hideg emlékeit és megtölti virágillattal a tájat.

A nap folyamán lehetőség lesz Krisna-völgy virágkertészetében termő különleges virág, a frangipáni, vagy más néven a templomfa megtekintésére és vásárlásra is.

Ön és kedves családja is legyen részese e vidám, illatos, nyárköszöntő eseményünknek!

Belépőjegy árak:

Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényen, amely felnőttek részére 1.640 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 1140 Ft.

Krisna-völgyi Búcsú – Családi Élményfesztivál 3 napon át!

2018. július 20-21-22.

Szeretettel várjuk vendégeinket a júliusban megrendezett népszerű Családi Élményfesztiválunkra, a Krisna-völgyi Búcsúra!

Programjaink között találhatja:

-az egész napos fesztiválszínpadunkat zenés-táncos kulturális programjaival, mint a pantomim vagy a jógabemutató

-a valóság show-ban kipróbálható “Krisnás” hagyományokat

-az éttermi sátrakat a laktató menükkel, különleges édes és sós csemegékkel

-a kézművesek utcáját,

-a szentélylátogatással egybekötött templomi körsétát,

-az öko falurészletet,

-az indiai védikus esküvőt és tűzceremóniát,

-a szépségszigetet, gyönyörű indiai kelmékkel, ékszerekkel

-a bölcsesség szigetet, megkapó témájú előadásokkal, beszélgetésekkel

-és még sok új családi és gyermek programot …

A Búcsú főbb programhelyszínei:

Parkolónktól rendszeresen indul kisvasút, mely áthalad Krisna-völgy területén és a Búcsú helyszínén.

A fesztiválsátorban napközben előadások,  koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók pantomim- és gyermekműsorok élményében lehet része a hozzánk látogatóknak.

A nagy sikerű Krisna-völgyi “Valóságshow” idén is hódít. A „ház” minden helyisége a Krisna-hívők életének egy szeletét mutatja be, így aki belép, megtudhatja, hogy öltözködünk, hogy festjük a tilakot (agyagjel) a homlokunkra, hogyan meditálunk, hogyan főzünk, és hogyan ajánljuk az ételt Krisnának a házi oltáron.

Könnyen előfordul, hogy az ember megéhezik a Búcsú forgatagában. Éppen ezért a főtéren 1000 nm-es, 800 férőhelyes “Szabadtéri Étterem” várja az ínyenceket a Krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a Templom a Búcsúban is Krisna-völgy fő látványossága. Negyedóránként indulnak körbevezetések a bejárattól, melyeken akár többször is részt vehet. Mindenképp nézze meg, hiszen itt várja a Farm életének középpontja: az oltáron álló Krisna. A templomteremben gyönyörű, indiai stílusú díszítések, kézműveseseink által készített falfestmények és domborművek gyönyörködtetik majd, a könyves sátorban pedig megtalálhatja a védikus irodalom kiemelkedő alkotásait, bölcsességét.

Biokertészetünkben nőnek az étteremsátorban megkóstolható finomságok hozzávalói, nézze meg, hol, és hogyan termeljük és tároljuk őket! Akár vásárolhat is frissen szedett terményeket…

Általános Iskolánk, a Gurukula rendkívül szép, indiai stílusú épületében tanulnak a gyermekeinek. Ide is bepillanthat, ha kíváncsi, hogy hogyan telik egy helyi kisdiák napja az iskolában! Mindeközben a kicsik az iskola melletti területen élvezhetik a gyermekprogramokat.

A vásársoron találhat majd indiai ajándéktárgyakat, füstölőket, ruhákat, vegyszermentes kozmetikumokat és tisztítószereket, ékszereket, ásványokat, kézműveseket…

A Tehenészetünk lakói a gyerekek nagy kedvencei. Krisna-völgy ezen része igazi érdekességekkel várja nem csak a legkisebbeket, hanem minden Búcsúlátogatót! Itt megkóstolhatja a frissen préselt búzafűlevet! Többeknek ez a kedvenc helye, hiszen itt külön élményt jelent megsimogatni a kis bocikat, megnézni az ökröket és a teheneket, vagy éppen tanulmányozni azokat az ökörhajtású mezőgazdasági gépeket, amiket a termeléshez használunk, és akár tapasztalatot cserélni a tehenészekkel.

A bátrabbak most is kipróbálhatják tudományukat és merészségüket az íjászat sportágában, ahol pontjaikért ajándékokat kaphatnak, hiszen egy búcsú nem búcsú céllövölde nélkül.

A “Kérdezz-Felelek” sátor egész nap vár minden érdeklődőt, akinek kérdése van a Krisna-tudat filozófiáról, a lélekvándorlásról, a jógáról, a Szentírásokról, vagy a Krisna-hívők életéről és természetesen választ is szeretne kapni mindezekre.

Ha elfáradt, vagy ha érdekli az egészséges életmód, valamint az Öko-völgy illetve más ökofalvak mindennapjairól szóló témák, beszélgetésekkel egybekötött, kisebb előadásokkal várja az Öko–Porta. Itt megismerheti az ökológiai gazdálkodás alapjait és a vegyszermentes, környezetbarát életvitel lehetőségeit is.

Ide kattintva a Krisna-völgyi Búcsú honlapját a bucsu.krisnavolgy.hu -t érem el.

JEGYEK ELŐVÉTELBEN:

Kedvezményes áron!  Felnőtt: 1.200 Ft, diák: 800 Ft, nyugdíjas: 800 Ft

Helyszíni belépőjegy árak:

Felnőttek részére: 1.640 Ft, diákok-, nyugdíjasok részére pedig 1140 Ft. Parkolás:személygépkocsik, motorok részére 600 Ft/nap, buszoknak 1.200 Ft /nap.

Friss Karella és Okra Nap

2018. augusztus 19-én 10-17 óra között

Első ránézésre leginkább egy krokodilra emlékeztet a karella, ez a különleges indiai keserű-uborka féle. Üvegházban és fóliasátorban nálunk is nagyon szépen terem, ezért idén is egy külön napot rendezünk a „tiszteletére”.

E nagy népszerűségnek örvendő ritka növény számos gyógyhatásáról is ismert. Ezek közül különösen említésre méltó, hogy segít alacsonyan tartani a vércukorszintet és jó májtisztító. Íze kellemesen kesernyés, ezért az étkezés elején ajánlott a fogyasztása. Bő olajban chipsként kisütve, párolva vagy töltve egyaránt remek.

A nap során az érdeklődők kertészetünk vezetőjével megtekinthetik a karella és okra ágyásokat, ahol hasznos kertészeti tippeket és tanácsokat is kaphatnak tőle. Ugyanitt zöldség és vetőmag vásárlási lehetőség is lesz!

Jöjjön el Ön is családjával a Krisna-völgyi Karella és Okra napra, s kóstolja meg kertünk büszkeségeit a helyi Govinda Étteremben a friss, vegyszermentesen helyileg termesztett karellát és okrát is!

Belépőjegy árak:

Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényen, amely felnőttek részére 1.640 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 1140 Ft.

Krisna Szülinapja Fesztivál – Janmashtami
2018 szeptember 3-án 10-18 óra között

Erre az ünnepre hazánkból és külföldről is számtalan Zarándok és Vendég érkezik. Az Úr Krisna megjelenési napján a hívek énekkel, zenével, tánccal, előadások hallgatásával, az Úr kedvteléseinek elbeszélésével dicsőítik Őt. Este tűzijáték és még számtalan program várja a látogatókat…

Ön és Családja se maradjon ki e különlegesen szép nyári eseményünkről 

Belépőjegy árak: Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényre is, amely felnőttek részére 1.490 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 990 Ft.

Bio Sütőtök Nap 

2018. október 21. 10-17 óra között

Ősszel a táj vöröses színben pompázik Krisna-völgyben. Ilyenkor érik be az itt termesztett bio sütőtök, mely az itt élők egyik fő téli tápláléka.

Készítünk belőle krémlevest, indiai zöldséges egytálételt,  vagy fűszeres bundában sütjük ki, de lehet az italaink és még édesség alapanyaga is.

E napon az idelátogatók a Govinda éttermünkben megkóstolhatják, hogy a hagyományos fogások mellett mire is jó még a sütőtök. A templom épületébe lépve tök lámpások és művészien dekorált, faragott sütőtökök fogadják az érdeklődőket.

Belépőjegy árak:

Krisna-völgy alap belépőjegy árai érvényesek e rendezvényen, amely felnőttek részére 1.640 Ft , diákok, nyugdíjasok részére pedig 1140 Ft.

Forrás: Krisna-völgy honlapja


2018.05.20. - 2018.10.21.
Kapcsolódó időpontok

2018.05.20. - 2018.10.21. Krisna-völgy programok 2018

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Krisna-völgyi fesztiválok és jeles napok 2018