Pécsi nyaralás, várjuk a Makár Sport & Wellness Hotelben.
Pécsi nyaralás, várjuk a Makár Sport & Wellness Hotelben.
Vadon a város felett! Várjuk a Pécsi Állatkertben!
Vadon a város felett! Várjuk a Pécsi Állatkertben!
Várjuk wellness szállodánkban Pécs zöldövezetében.
Várjuk wellness szállodánkban Pécs zöldövezetében.
Tartalmas kikapcsolódás minden korosztálynak Pécsen.
Tartalmas kikapcsolódás minden korosztálynak Pécsen.
Élménydús kikapcsolódás történelmi környezetben.
Élménydús kikapcsolódás történelmi környezetben.
Kényeztető wellness kiváló ízekkel és különleges borokkal történelmi hangulatban.
Kényeztető wellness kiváló ízekkel és különleges borokkal történelmi hangulatban.

Lugio Napok – Limes Tábor Dunaszekcsőn 2017. július 17-23. között. Erre a hétre meg akarjuk tölteni Dunaszekcsőt olyan fiatalokkal és felnőttekkel, akik értékesnek tartják azt a táji és kulturális környezetet, mellyel a falu és környéke rendelkezik. A programsorozat minden korosztálynak szól, különböző mértékben érintve az ismeretátadást, felfedezést, és az aktív kikapcsolódást.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

XV. Lugio Napok - Limes Tábor

Gyerektábor Kalandtúrával

Elsősorban 6-14 éves korosztályból álló 10 fő körüli létszámú csoportoknak ajánljuk.

Hétfő: Érkezés, szállás elfoglalása, római ruhák felvétele, ebéd, helytörténeti séta a faluban, vetélkedő, este néptánc

Kedd: Kalandtúra, tábornyitó este

Szerda: Kalandtúra, esti zenés, játékos programok

Csütörtök: Kalandtúra, fáklyás felvonulás, tábortűz

Péntek: Kalandtúra, koncertek

Szombat: Egész napos fesztivál a római kor jegyében

Vasárnap: Táborzárás, hazautazás

Kalandtúra állomásai: Örökségvédelem, régészet, sárkányhajó-gálya, gasztronómia, helytörténet, kelta tábor, római tábor, honfoglalás kori tábor, középkori tábor, molnármesterség, nemzetiségek, numizmatika, római téglagyártás, kerékpártúra, öltözködés, viseletkultúra, játékok, gyógyászat, fürdőkultúra, méhészet, gyalogtúra Bátára, horgászat-halászat

A régészeti feltáráson való részvétel, a kerékpártúra, a sárkányhajózás-gálya, gyalogtúra és a horgászat-halászat félnapos elfoglaltságot jelentenek a Kalandtúrán belül. A gyerekcsoport életkorához választhatóak és igazíthatóak a programok!

A kísérő számára ingyenes részvételt biztosítunk! Egyéni jelentkezők esetén a gyerekeket csapatokba osztjuk, és folyamatos felügyeletet biztosítunk.

Helytörténeti-régész tábor

14 évesnél idősebb, a történelem iránt fogékony diákok jelentkezését várjuk. A feltárást Dunaszekcső valamely római kori régészetileg védett területein fogjuk megvalósítani. A tábor hétfőtől péntekig délelőtti vagy délutáni terepi munkából áll, ami az időjárástól függően változhat. A nap további része helytörténettel, forráskutatással, numizmatikával, előadásokkal, restaurálással, leletek osztályozásával, muzeológiai feladatok ellátásával telik. Este mindenki részt vesz a tábor programjában. Pihenőnapként választható kerékpár, vagy vízi túra, horgászat, vagy gyalogtúra. A feltárást bárki megtekintheti, a hét folyamán.

Szombaton fesztivál nap!

Érkezés vasárnap este, távozás következő vasárnap délelőtt.

Aktív kikapcsolódás felnőtteknek

Elsősorban kerékpározni, evezni, túrázni, horgászni vágyó felnőttek, családok jelentkezését várjuk. Míg a család fiatalabb tagjai a Kalandtúrán vesznek részt, a felnőtteknek naponta szervezünk rövidebb-hosszabb távon kerékpártúrákat, elsősorban a Margitta szigeti településeket érintve (Szeremle, Bátmonostor, Nagybaracska, Dávod). Idén is megtartjuk a Kiskőszeget (Batina) érintő nagy túrát. A részvétel saját kerékpárral történhet. Továbbá szervezünk evezős programokat (Mohács-Béda), segítséget nyújtunk horgászni vágyók számára, elkísérjük az érdeklődőket a régészeti feltárásra, és helytörténeti sétákon, kirándulásokon kalauzoljuk vendégeinket (Dunaszekcső, Báta). Az evezős programokhoz hajót és felszerelést biztosítunk. Mindenki egyénileg állíthatja össze saját heti programját a napi lehetőségek figyelembe vételével. Szervezünk borkóstolót, és más gasztronómiai programokat is. Segítünk a környék látnivalóinak bemutatásában. A Duna bal partján elterülő gyönyörű homokpadon kedvére fürödhet, napozhat egész nap. A tábor hete alatt korlátlan kompközlekedést biztosítunk a két part között!

Vízi túra Dunaföldvárról

Július 15-én szombaton reggeli indulással vízi túra indul Dunaföldvárról Dunaszekcsőre, két vízparton töltött éjszakával. Érkezés Dunaszekcsőre, és részvétel a tábor programjaiban hétfőn délutántól. A túra alatt a sátort és az ellátást egyénileg kell megoldani. A hajókat, a felszerelést, kormányost és kísérőket biztosítjuk. Péntek éjszakára Dunaföldváron szállást tudunk biztosítani. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

Kerékpártúra Szegedről

Július 16-án vasárnap reggeli indulással kerékpártúra indul Szegedről Dunaszekcsőre, egy útközben szálláshelyen eltöltött éjszakával. Érkezés Dunaszekcsőre, és részvétel a tábor programjaiban hétfő délutántól. A szállást, kísérőautót, kísérőket biztosítjuk, az étkezést és a kerékpárt mindenki egyénileg oldja meg.

Programkínálat: A napi választható programokon felül a következő lehetőségeket kínáljuk. Minden este zenés programok, koncertek, csütörtökön fáklyás felvonulás, régészeti, helytörténeti előadások az Örökségházban, szombaton egész nap fesztiválprogramok.

Programköltségek: Kalandtúra gyerekeknek 6000 Ft/hét, túraköltségek 1000 Ft/nap, esti programok és előadások ingyenesek! A dunaföldvári és a szegedi túrák feltételei pontosítás alatt vannak jelenleg!

Forrás: Dunaszekcsőért Alapítvány 

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Lugio Napok és Limes Tábor 2017