Magyar Filmhét 2020. Magyar Mozgókép Szemle - Magyar Filmdíj

Magyar Filmhét 2020. Magyar Mozgókép Szemle - Magyar Filmdíj


A Magyar Filmakadémia Egyesület a Nemzeti Filmintézet támogatásával 2020. február 26–29. között a Corvin moziban rendezi meg a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlét. 2020-ban 59 film és alkotóik versenyeznek a Magyar Filmdíjért. A nominált alkotások mellett az életműdíjasok filmjeit, valamint az Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak filmjeit vetítjük, illetve idén először a népszerű magyar online csatornák alkotásaiból is megnézhet majd a közönség egy válogatást. A Magyar Filmdíjak ünnepélyes átadása a Vígszínházban lesz március 5-én.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

MAGYAR FILMDÍJ 2020 - MAGYAR MOZGÓKÉP SZEMLE

2020. február 26 - 29.

Idén összesen 114 filmalkotást neveztek az alkotók, melyek közül előzsűrik választották ki azt az 59, Magyar Filmdíjra jelölt alkotást, melyeket a rendezvény alatt a közönség nagy vásznon megnézhet - a televíziós forgalmazású filmeket ingyenesen, a nagyjátékfilmeket pedig kedvezményes 500 Ft-os áron. A Magyar Mozgókép Szemlén versenyen kívüli alkotásokat is vetítenek és szakmai programok is színesítik majd a filmes esemény kínálatát.

A jelölt filmek mellett az internetes világból jövő mozgóképek válogatásából, a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak filmjeiből, valamint a Magyar Filmakadémia Egyesület Életműdíjas alkotóitól is láthat egy-egy filmet a nagy közönség. Így a programban szerepel Szabó István Apa - Egy hit naplója című alkotása, Gertler Viktor Az aranyember című filmje, melyben Béres Ilona és Pécsi Ildikó látható, András Ferenc Veri az ördög a feleségét című filmje Pécsi Ildikóval a főszerepben, Bereményi Géza Eldorádó című alkotása Eperjes Károllyal a főszerepben és Lugossy László Szirmok, virágok, koszorúk című filmje Cserhalmi Györggyel a főszerepben. Szakmai programok is színesítik majd a filmes esemény kínálatát, melyek közül kiemelkedik az újonnan megalakult MADOKE (Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete) nyílt vita fóruma a Magyar Filmakadémia szervezésében, amely a dokumentumfilmes műfajok határairól és alkotóiról szól.

A televíziós forgalmazású filmek - tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film és televíziós sorozatok – ingyenesen, a mozifilmek pedig kedvezményes 500 Ft-os áron tekinthetők majd meg. Jegyek február 22-étől  válthatóak a Corvin Mozi jegypénztárában, vagy online.

PROGRAMOK:

A Magyar Mozgókép Szemlén 59,  Magyar Filmdíjra jelölt alkotást vetítenek majd a Corvin moziban, köztük a Valan, az Akik maradtak, a Drakulics elvtárs, a FOMO – Megosztod és uralkodsz, az Apró mesék, a Guerilla, a Seveled, a Most van most, a Szép csendben és a Szeretlek mint Állat! című nagyjátékfilmeket. A tévéfilmek közül a Foglyok, az Egy másik életben, a Házasságtörés és a Nino bárkája szerepel a programban, valamint a Cseppben az élet, a Tabukról tabuk nélkül, az Alvilág, a 200 első randi és A mi kis falunk című televíziós sorozatok egy-egy epizódját, továbbá tíz animációs filmet, tíz ismeretterjesztő filmet, tíz kisjátékfilmet és tíz dokumentumfilmet is  nagy vásznon nézhetnek majd meg a nézők.

Február 26.

16.00 - 200 első randi
16.00 - SZFE BLOKK
16.30 - A fegyházlelkész
17.00 - Cseppben az élet - A siker útján (2. rész)
17.00 - Piedone nyomában
17.50 - Kisfilm blokk 1
18.00 - Néhány mondat a szabadságról
18.00 - Az aranyember
18.50 - Most van most
19.00 - MADOKE - Nyilvános vita fórum
19.20 - SEVELED
20.20 - Akik maradtak
20.40 - Egy másik életben
21.15 - Mignon

Február 27.

16.00 - KETTEN
16.15 - A létezés-szakmában dolgozom
16.30 - Házasságtörés
17.00 - Veri az ördög a feleségét
17.10 - Emmi néni csodálatos élete
17.20 - Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában
18.00 - Apa - Egy hit naplója
18.20 - Animációs blokk
18.20 - Tabukról tabuk nélkül 2.évad – Bűnösök és vezeklők
18.45 - Metropolitan blokk
19.20 - Szeretlek mint Állat!
20.00 - Apró mesék
20.10 - Ott legbelül dal van...
20.20 - FOMO - Megosztod és uralkodsz
21.05 - A báró hazatér
21.20 - Ötödik alosztály – Vörösterror az Országházban

Február 28.

16.00 - Csak családról ne
16.10 - Kisfilm blokk 2
16.30 - A mi kis falunk 3. évad 17. rész - Fészekrakók
17.00 - LILI
17.10 - Élet, öröm, zene
17.25 - Dögkeselyű
18.00 - Drakulics elvtárs
18.40 - Vonal Felett
18.45 - Nino bárkája
19.30 - A létezés eufóriája
20.00 - Youtube blokk
20.00 - Guerilla
20.10 - VALAN - Az angyalok völgye

Február 29.

09.30 - A fegyházlelkész
11.00 - A báró hazatér
11.20 - LILI
11.45 - Apró mesék
12.10 - A vádlott vádló
12.30 - Emmi néni csodálatos élete
13.00 - A létezés eufóriája
13.20 - Boxi, a film
13.45 - Az elíziumi kém
14.00 - Akik maradtak
14.40 - Eldorádó
14.45 - Vonal Felett
15.00 - Szirmok, virágok, koszorúk
16.00 - Kisfilmblokk3:
16.20 - Foglyok
16.30 - Alvilág
17.00 - Kodály mindenkié
17.30 - KETTEN
17.45 - VALAN - Az angyalok völgye
18.15 - Nicky, a másik fiú
18.15 - FOMO - Megosztod és uralkodsz
18.30 - Ott legbelül dal van...
19.40 - Csak családról ne
19.45 - Drakulics elvtárs
20.15 - Szép csendben

Filmek

Játékfilm

Akik maradtak

Tóth Barnabás

Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után.

Apró mesék

Szász Attila

Hónapokkal a II. világháború után egy szökevény szélhámos szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik, amely könnyen az életébe kerülhet.

Drakulics elvtárs

Bodzsár Márk

A vámpírok köztünk járnak! De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak.

FOMO - Megosztod és uralkodsz

Hartung Attila

A gimnazista Gergőt és barátait három dolog motiválja: szex, buli és ismertség. Egy házibuliban azonban túl messzire mennek, Lilla a prédájukká válik.

Guerilla

Kárpáti György Mór

1849. Barnabás korábban elbújt a sorozás elől – most elindul, hogy megkeresse a sebesült öccsét a bujdosó gerillák között.

Most van most

Szajki Péter

Szilvi elmenekül az esküvőjéről és bepattan egy taxiba, majd a taxissal egy nap alatt körbeutazzák Budapestet és környékét, és a lány múltját.

SEVELED

Orosz Dénes

Gergő (Mészáros Béla), a csajozógép filmkritikus szeretne beteg édesanyja (Básti Juli) kedvében járni, és a jó ügy érdekében hazudik egy nagyot.

Szép csendben

Nagy Zoltán

A 18 éves Dávid kiáll Nóriért, aki ifjúsági zenekaruk csellistája és gyanúsan közeli viszonyba került 60 éves karmesterükkel.

Szeretlek mint Állat!

Novák Erik

Egy középkorú művész élete legmélyebb válságát éli. Poligám kapcsolatai és hazugságai hálója nem ereszti.

VALAN

Bagota Béla

Péter visszatér szülővárosába, Valanba, ahol találtak egy holttestet és a nyomozás 22 évvel ezelőtt eltűnt húga után a bűnök útvesztőjébe vezeti őt.

Kisjátékfilm

A buszsofőr

Borbás Dávid

Egy kisfiú furcsa életet él családjával. Egy nap megjelenik egy idegen egy csodás autóval és a fiú apjáról kérdezősködik.

A MENTOR

Szabó Szonja

Sára, a magányos tini csatlakozik egy internetes csoporthoz, ahol tizenévesek lelki gondjaival foglalkoznak. Mentora egyre vadabb feladatokat ad neki.

Balansz

Csata Hanna

Karola vágya, hogy egyszer szakmailag elfogadott és sikeres elektronikus zenész legyen, de egyelőre nem érte el a célját.

Casting

Csoma Sándor

A 18 éves Júlia egy szegény bányavárosban él bátyjával. Egyik nap szerencsét próbál egy modell castingon, annak reményében, hogy új életet kezdhet.

Két csík

Dudás Balázs

Egy szerelem portéja.

Maszatvár

Szakonyi Noémi Veronika

1984, Magyar Népköztársaság. Vera arra készül, hogy Nyugatra szöktesse kisfiát, Samut, aki tőle elválasztva, pártfunkcionárius apjával él.

Reggelim a vacsorád

Pantyi Petra

Luca frissen diagnosztizált cukorbetegként első napjait tölti a kórházban, amikor váratlanul kap egy új szobatársát; Noémit.

Szerepzavar

Szirmai Márton

Vehetsz fel bármilyen maskarát, ki minek gondol, annak lát.

Szokásjog

Füzes Dániel

Benedek egy fiatal futballultra, akinek hamarosan döntenie kell, hogy egész életén át egy csapatot követ vagy saját útjára lép.

Újjászületés

Dombrovszky Linda

Egy szibériai gulág tábor egykori rabjának igaz története arról, hogy a legnagyobb szenvedések közepette is van remény, hogy emberek maradjunk.

Ismeretterjesztő film
A létezés-szakmában dolgozom

Keserű Judit

A film Kodolányi Gyulát, József Attila-díjas, Prima Primissima-díjas, költőt, esszéistát, műfordítót, irodalomtörténészt mutatja be.

A vádlott vádló

Szentgyörgyi Bálint

A halálsorról szabaduló dr. Vida Ferenc története, aki később halálra ítélte Nagy Imre miniszterelnököt.

Az elíziumi kém

Jamrik Levente

A két különböző világnézetű kémfőnök a végső összecsapására készül. Tudáshiánya miatt Péter Gábor egy ördögi tervet eszel ki Ujszászy legyőzésére.

Élet, öröm, zene

Sólyom András

A film középpontjában Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi zenekar karmestere áll, aki senki előtt sem titkolja a szenvedélyét, a zene szeretetét.

Kodály mindenkié

Kékesi Attila, Papp Gábor Zsigmond

A dokumentumfilmből megismerhetjük a Kodály-módszer nemzetközi diadalútját, sikereit Kínától Európán át az Egyesült Államokig.

Néhány mondat a szabadságról

Szalay Péter

Dávid Gyula irodalomtörténész portréja, egyben az erdélyi 56-os események és megtorlások máig feldolgozatlan drámája.

Nicky, a másik fiú

Borsody István

Horthy Miklós kormányzó kisebbik fiának, az ifjabb Horthy – a korábbi aranyfiú – 1944. október 15-én, politikai krimi kategóriájába tartozó elrablása.

Ötödik alosztály – Vörösterror az Országházban

BORBÁS BARNABÁS ÉS RÉTI LÁSZLÓ

Az 1919-es országházi terror eddig el nem mesélt története, az ott berendezkedő politikai nyomozó gárda és különítményeseik tevékenységén keresztül.

Piedone nyomában

Király Levente

Bud Spencer magyarokhoz fűződő viszonyáról, találmányairól, Istenhitéről és jótékonykodásairól szól a Piedone nyomában film.

Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában

Mosonyi Szabolcs

Az Északi-középhegységben egy fantom járja az erdőt.

Tévéfilm

Egy másik életben

Tasnádi István

Létezik egy cég, ami lehetőséget ajánl a gazdagoknak, hogy pénzüket a haláluk után is átörökíthessék maguknak.

Foglyok

Deák Kristóf

1951 Budapesten az ÁVH beront egy család életébe és saját otthonában tartja fogva őket napokig - minden arra tévedő látogatójukkal egyetemben.

Házasságtörés

Vitézy lászló
Tévéfilm

Vajon elkerülhető-e a megcsalás? Lelki vívódás, önbecsapás, férfifantázia. S a házasságtörés mit okoz, annak ellenére ami történik marad a család?

Nino bárkája

Miklauzic Bence

A történetnek „megváltozott munkaképességű emberek” a szereplői. „Teljes” emberek, akik élni, dolgozni, érvényesülni akarnak.

Animációs film

Az utolsó vacsora

Rófusz Ferenc

Az emberi mulandóságot jelképező kép ugyan elveszhet, eltűnhet, de a megváltás és a szeretet üzenete az egész emberiség számára közös és örök.

Bela

Tóth Roland

Hosszú út Erdélyből a halhatatlanságig.

Belső könyvtár

Kondor Attila

Kondor Attila festményfilmje szereplő nélküli, ami lehetővé teszi, hogy maga a néző váljon a mű aktív szereplőjévé.

Boxi, a film

Klingl Béla

Kartomi,a csíntalan papírfiú és Boxi,a kartonkutya különös történetei elevenednek meg egy gyermek képzeletbeli,háztartási hulladékból épült világában

Budapest Spaceport: A tolvajok

Bálint Szilárd

Berta és Jan ellop egy űrsiklót, hogy megmentsék űrben rekedt barátjukat és egy öntudatra ébredt mesterséges intelligenciát.

Kippkopp a hóban

Fabók Szilvia

Kippkopp, a gesztenyegyerek útra indul a hóban, hogy megmentse a széncinkéket.

Lidérc úr

Tóth Luca

A fiatal férfi mellkasröntgenén egy aprócska személy sziluettje rajzolódik ki, fejének búbja tumorként türemkedik ki az ifjú oldalából.

Szimbiózis

Andrasev Nadja

Egy megcsalt feleség nyomozásba kezd férje szeretői után. Ahogy egyre mélyebbre ás, kezdeti féltékenységét fokozatosan felváltja a kíváncsiság.

Szökési sebesség

Rebák tamás

Egy idegen bolygóról menekülő asztronautának el kell érnie az űrsiklót, mielőtt egy rejtélyes fenevad utoléri.

Tesók

Nagy Marci

A megsemmisült emberi civilizáció romjain egy Fiú és disznója belebotlik valamibe, ami teljesen felforgatja az addigi gondtalan életüket.

Dokumentumfilm

A báró hazatér

Breier Ádám

Új regénye megjelenése után Krasznahorkai László szülővárosába, Gyulára látogat. A rég nem látott helyszínek és személyek felkeresése közben a múlt...

A fegyházlelkész

Varga Ágota

Egy fáradhatatlan, saját útját járó, „pántokat feszegető” plébános, fegyházlelkész portréja.

A létezés eufóriája

Szabó Réka

Fahidi Éva 90 évesen felkérést kap, hogy életében először színpadra lépjen. Három nő, három hónap – határátlépések sorozata.

Csak családról ne

Kis Anna

Egy szívet melengető, kölcsönös tanulási folyamat a vidéki szakiskolában.

Emmi néni csodálatos élete

Száraz Eszter

Portré és kordokumentum. Film egy derűs, mindig mosolygó 101 éves hölgyről bájjal, sok-sok humorral, a hétköznapok drámaiságával.

KETTEN

Dobray György

Egy Downos Szerelmespár önálló életének hétköznapjai.

LILI

Hegedüs Péter

Egy anya, az ’56-os forradalom közepén elmenekül Magyarországról, ezzel egy kontinenseken és generációkon átívelő elhagyás történtet veszi kezdetét.

Mignon

Oláh Kata

A mignon édes, mint Marika. Marika életének értelme a tánc. Amikor megszólal a zene és ő színpadra lép nem kell elveszett gyermekkorára gondolnia.

Ott legbelül dal van...

Mohi Sándor

Kászon. Kodály jó száz éve itt gyűjtötte a legszebb népdalokat.

Él-e még, szól-e még a dal?
Igen, ott legbelül csendesen...

Vonal Felett

Nagy Anikó Mária

Egy lehetetlent nem ismerő édesanya és két tehetséges, úszó lányának története, akik mindenüket feláldozva küzdenek saját és vélt vágyaik eléréséért.

Életmű díjas filmek

Apa - Egy hit naplója 1966

Szabó István

Az aranyember 1962

Gertler Viktor

Eldorádó 1988

Bereményi Géza

Szirmok, virágok, koszorúk 1985

Lugossy László

Veri az ördög a feleségét 1977

András Ferenc

Kísérőprogramok, független filmek

Anja

Baranyi Benő

Bekockázva

Nemes Regina

Brado

Spitzer Fiorella

Emma

Rudolf Olivér

Golden Elephant

Sas Virág

Kék pillangó

Parti Zsófia

Kulthely

Siegler Áron

Mostanában nagyon

Gyarmati Lejla

Outsider

Gál Adrienn

Papa

Bakos Fanni

Stimulus

Straubinger Gréta

Szél viszi

Bartha Máté

Magyar Filmdíj jelöltek 2020

A Magyar Filmdíj győztes alkotásait a Magyar Filmakadémia tagjai titkos szavazáson választják ki, a díjátadót március 5-én este a Vígszínházban rendezik majd meg.

    JÁTÉKFILM

    Legjobb játékfilm

    Jelöltek:

    Akik maradtak, rendező: Tóth Barnabás, producerek: Mécs Mónika, Mesterházy Ernő

    Apró mesék, rendező: Szász Attila, producerek: Lajos Tamás, Köves Ábel 

    Drakulics elvtárs, rendező: Bodzsár Márk, producerek: Pék Csaba, Tőzsér Attila 

    FOMO - Megosztod és uralkodsz, rendező: Hartung Attila, producerek: Iványi Petra, Major István

    VALAN, rendező: Bagota Béla, producer: Kántor László

    Legjobb rendező

    Jelöltek:

    Bagota Béla - Valan

    Bodzsár Márk - Drakulics elvtárs

    Kárpáti György Mór - Guerilla

    Szász Attila - Apró mesék

    Tóth Barnabás  - Akik maradtak

    Legjobb forgatókönyv

    Jelöltek:

    Bagota Béla - Valan

    Bodzsár Márk - Drakulics elvtárs

    Kerékgyártó Yvonne, Hartung Attila - FOMO - Megosztod és uralkodsz

    Köbli Norbert - Apró mesék

    Muhi Klára, Tóth Barnabás - Akik maradtak

    Legjobb férfi főszereplő

    Jelöltek:

    Hajduk Károly - Akik maradtak

    Krisztik Csaba - Valan

    Nagy Zsolt - Drakulics elvtárs

    Váradi Gergely - Guerilla

    Yorgos Goletsas - FOMO - Megosztod és uralkodsz

    Legjobb női főszereplő

    Jelöltek:

    Bognár Lulu - Szép csendben

    Fátyol Hermina - Szeretlek mint Állat!

    László Panna - FOMO - Megosztod és uralkodsz

    Tenki Réka - Seveled

    Walters Lili - Drakulics elvtárs

    Legjobb operatőr

    Jelöltek:

    Garas Dániel - Valan

    Hartung Dávid - Guerilla

    Marosi Gábor - Akik maradtak

    Nagy András - Apró mesék

    Reich Dániel - Drakulics elvtárs

    Legjobb díszlet

    Jelöltek:

    Antal-Fógel Adrienn – Guerilla

    Ágh Márton - Drakulics elvtárs

    Damokos Csaba - Valan

    Rajk László - Akik maradtak

    Valcz Gábor - Apró mesék

    Legjobb zeneszerző

    Jelöltek:

    Csorba Lóránt, Csengery Dániel - Seveled

    HolyChicks zenekar (Emil Snabb, Jason Atkinson és David Knauer) - Most van most

    Keresztes Gábor - Drakulics elvtárs

    Pacsay Attila, Parádi Gergely - Apró mesék

    Pirisi László - Akik maradtak

    Legjobb vágó

    Jelöltek:

    Duszka Péter Gábor - FOMO - Megosztod és uralkodsz

    Hargittai László - Apró mesék

    Kornis Panni - Szép csendben

    Mógor Ági - Akik maradtak

    Szalai Károly- Valan

    Legjobb hang

    Jelöltek:

    Balázs Gábor - Valan

    Juhász Róbert és Székely Tamás - Szép csendben

    Lente Viktor - FOMO - Megosztod és uralkodsz

    Tőzsér Attila - Drakulics elvtárs

    Lukács Péter Benjámin, Zándoki Bálint - Akik maradtak

    Legjobb maszk

    Jelöltek:

    Hortobágyi Ernella, Hufnágel Mariann (fodrász) - Apró mesék

    Hortobágyi Ernella,  Tóth Móni (fodrász) - Valan

    Kozma Éva, Halász Míra - FOMO - Megosztod és uralkodsz

    Kund Barbara, Károlyi Márk - Akik maradtak

    Nagy Andrea, Galló Krisztina (fodrász)  - Seveled

    Legjobb jelmez

    Jelöltek:

    Füzes Eszter - Drakulics elvtárs

    Lengyel Rita - Akik maradtak

    Sinkovics Judit - Valan

    Schreiter Lilla - FOMO - Megosztod és uralkodsz

    Szlávik Juli - Guerilla

    TÉVÉFILM

    Legjobb tévéfilm

    Jelöltek:

    Egy másik életben, rendező: Tasnádi István

    Foglyok, rendező: Deák Kristóf

    Házasságtörés, rendező: Vitézy László

    Nino bárkája, rendező: Miklauzic Bence

    Legjobb rendező

    Jelöltek:

    Deák Kristóf - Foglyok

    Miklauzic Bence - Nino bárkája

    Tasnádi István - Egy másik életben

    Vitézy lászló - Házasságtörés

    Legjobb forgatókönyv

    Jelöltek:

    Maruszki Balázs - Nino bárkája

    Tasnádi István, Veres Attila - Egy másik életben

    Vitézy László, Sz. Szabó István - Házasságtörés

    Vörös András - Foglyok

    Legjobb női főszereplő

    Jelöltek:

    Gera Marina - Nino bárkája

    Illés Nagy Maja - Egy másik életben

    Nemes Wanda - Házasságtörés

    Sodró Eliza - Foglyok

    Legjobb férfi főszereplő

    Jelöltek:

    Fekete Ernő - Foglyok
    
    Molnár Áron- Egy másik életben
    
    Nagy Péter- Házasságtörés
    
    Znamenák István - Nino bárkája

    Legjobb operatőr

    Jelöltek:

    Csukás Sándor - Egy másik életben

    Gózon Francisco - Foglyok

    Pap Ferenc - Házasságtörés

    Seregi László - Nino bárkája

    Legjobb díszlet

    Jelöltek:

    Antal-Fógel Adrienn - Egy másik életben

    Klímó Péter - Nino bárkája

    Siska Tamás - Házasságtörés

    Valcz Gábor - Foglyok

    Legjobb zeneszerző

    Jelöltek:

    Balázs Ádám - Foglyok

    Jávorka Ádám - Nino bárkája

    Monori András - Egy másik életben

    Legjobb vágó

    Jelöltek:

    Barsi Béla - Nino bárkája

    Csillag Manó - Foglyok

    Csillag Mano - Házasságtörés

    Mezei Áron - Egy másik életben

    Legjobb hangmester

    Jelöltek:

    Madaras Attila - Egy másik életben

    Madaras Attila - Házasságtörés

    Madaras Attila - Nino bárkája

    Terffy Máté - Foglyok

    Legjobb maszk

    Jelöltek:

    Fekete Rita - Egy másik életben

    Jakóts Katalin - Házasságtörés

    Kriskó Ancsa, Vincze Gabriella - Foglyok

    Tóth Anikó - Nino bárkája

    Legjobb jelmez

    Jelöltek:

    Balai Zsuzsanna - Házasságtörés

    Ignjatovic Kristina - Egy másik életben

    Sinkovics Judit - Foglyok

    Zelenka Nóra - Nino bárkája

    Legjobb animációs film

    Jelöletek:

    Az utolsó vacsora - Rendező: Rófusz Ferenc, Producerek: Rofusz Ferenc, Hajdú Zsófia

    Bela - Rendező: Tóth Roland, Producerek: Topolánszky Tamás Yvan, Sümeghy Claudia, Konecsni Krisztián

    Belső könyvtár - Rendező: Kondor Attila, Producer: Ordódy Judit

    Boxi, a film – Rendező-producer: Klingl Béla

    Budapest Spaceport: A tolvajok - Rendező: Bálint Szilárd, Producer: Ordódy Judit

    Kippkopp a hóban - Rendező: Fabók Szilvia, Producer: Tama Mikori

    Lidérc úr - Rendező: Tóth Luca, Producerek: Osváth Gábor, Lukács Péter Benjámin, Ron Dyens

    Szimbiózis - Rendező: Andrasev Nadja, Producerek: Sipos Orsolya, Fülöp József, Emmanuel-Alain Raynal, Pierre Baussaron

    Szökési sebesség - Rendező: Rebák Tamás, Producer: Kiss Melinda

    Tesók - Rendező: Nagy Marci, Producerek: Deák Dániel, Osváth Gábor

    Legjobb dokumentumfilm

    Jelöltek:

    A báró hazatér - Rendező: Breier Ádám, Producerek: Horváth-Szabó Ágnes, Halász Júlia, Kálmán Mátyás, Muhi Pires, Muhi András Pires, Romwalter Judit, Breier Ádám

    A fegyházlelkész – Rendező-producer: Varga Ágota

    A létezés eufóriája - Rendező: Szabó Réka, Producerek: László Sára, Gerő Marcell, Szabó Réka

    Csak családról ne - Rendező: Kis Anna, Producerek: László Sára, Gerő Marcell

    Emmi néni csodálatos élete - Rendező: Száraz Eszter, Producerek: Ecsedy Márton

    Ketten - Rendező: Dobray György, Producerek: Dobray György, Détári Géza

    Lili - Rendező: Hegedüs Péter, Producerek: Muhi András, Rebecca Mcelory, Ferenczy Gábor

    Mignon - Rendező: Oláh Kata, Producerek: Oláh Kata, Elbaz Ela, Csukás Borbála

    Ott legbelül dal van… - Rendező: Mohi Sándor, Producerek: Buglya Sándor, Péterffy András

    Vonal fölött - Rendező: Nagy Anikó Mária, Producerek: Ugrin Julianna

    Legjobb kisjátékfilm

    Jelöltek:

    A buszsofőr - rendező: Borbás Dávid, producerek: Törköly Róbert, Détári Géza, Fényes András

    A mentor - rendező: Szabó Szonja, Producerek: Pataki Ági, Kenesei Edina

    Balansz - rendező: Csata Hanna, Producerek: Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Alföldi Nóra, Bosnyák Miklós

    Casting - Rendező: Csoma Sándor, Producerek: Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Alföldi Nóra, Mártonffy Zoltán, Dreissiger László, Deák Dániel

    Két csík - Rendező: Dudás Balázs, Producer: Pataki Ági

    Maszatvár – rendező: Szakonyi Noémi Veronika, producerek: Hutlassa Tamás, Ugrin Julianna

    Reggelim a vacsorád - Rendező: Pantyi Petra, Producerek: Pálos György, Pfeiffer Linda

    Szerepzavar - Rendező: Szirmai Márton, Producerek: Tóth Barnabás, Rajna Gábor, Szirmai Árpád, Faragó Attila, Grüll Péter, Molnár Levente

    Szokásjog - Rendező: Füzes Dániel, Producerek: Füzes Dániel, Gor Fanni, Szentiványi Gábor, Grőger Nándor

    Újjászületés - Rendező: Dombrovszky Linda, Producerek: Major István, Mihályfy Borbála

    Legjobb ismeretterjesztő film:

    Jelöltek:

    Az elízium kém - Rendező: Jamrik Levente, Producerek: Törköly Róbert, Détári Géza, Fényes András

    A létezés- szakmában dolgozom – Rendező-producer: Keserű Judit

    A vádlott vádló - Rendező: Szentgyörgyi Bálint, Producerek: Czomba Albert, Szentgyörgyi Bálint

    Élet, öröm, zene - Rendező: Sólyom András, Producerek: Sólyom András, Élő Nóra

    Kodály mindenkié - Rendezők: Kékesi Attila, Papp Gábor Zsigmond, Producer: Papp Gábor Zsigmond

    Néhány mondat a szabadságról – Rendező- producer: Szalay Péter

    Nicky, a másik fiú - Rendező: Borsody István, Producer: Skrabski Fruzsina

    Ötödik alosztály - Rendezők: Borbás Barnabás és Réti László, Producerek: Bellavics István, Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság

    Piedone nyomában – Rendező-producer: Király Levente

    Vad erdők, vad bércek - Rendező: Mosonyi Szabolcs, Producer: Bagladi Erika

    Legjobb televíziós sorozat

    Jelöltek:

    200 első randi, Az esküvő - Rendező: Erdélyi Dániel, Producerek: Prukner Brigitta, Kapitány-Diószegi Judit, Móré Annamária, Kapitány Iván, Hámori Barbara

    Alvilág (1. évad 1. epizód) - Rendező: Ujj Mészáros Károly, Producerek: Herman Péter, Bodzsár István

    A mi kis falunk 3. évad 17. rész – Fészekrakók - Rendező: Kapitány Iván, Producerek: Kapitány-Diószegi Judit, Herman Péter, Boris Mihály, Kapitány Iván

    Cseppben az élet - A siker útján (2. rész) - Rendező: Gyöngyössy Bence, Producer: Kabay Barna

    Tabukról tabuk nélkül 2. évad – Bűnösök és vezeklők - Rendező: Pálinkás Norbert, Producer: Mentes Endre

Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 2

Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház

Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház

A kávézó hétfő kivételével, nyitvatartási időben, gazdag étel-ital kínálattal várja a múzeumba látogatókat a középkori kőemlékeket bemutató hangulatos térben. Bővebben

Kiemelt partner

Rákóczi Grillház Étterem

Rákóczi Grillház Étterem

Szeretettel köszöntjük Önöket légkondicionált éttermünkben, ahol korlátlan ételfogyasztással állunk rendelkezésükre, mely szolgáltatásunkat 3 órás időtartamra vehetik igénybe a feltüntetett egységár megfizetése ellenében. Gazdag svédasztalos kínálatunkból önkiszolgáló módon, korlátlanul választhatnak. ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!

Corvin Budapest Filmpalota
Corvin Budapest Filmpalota
  • Budapest
  • VIII. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG