Magyar Sajtmustra 2020. SAJTVERSENY ÉS SZAKMAI KONFERENCIA
VIII. Magyar Sajtmustra. A legkisebb kézműves műhelytől a legnagyobbakig képviselteti magát a szakma, bemutatva hazánk legfinomabb sajtjait! Kóstoljuk, ízleljük a magyar sajtokat, és kérdezzük bátran a sajtkészítőt!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.
KONFERENCIA ELŐADÁSOK
CARLO PICCOLI, sajtmester, Accademia Internazionale Dell’arte Casearia,
Latteria Perenzin (Olaszország)
A kéregkultúra szerepe a sajtérlelésben
THIERRY RAUD, Chalon Megard (Franciaország)
A rézüst szerepe a hosszú érlelésű sajtok érlelésében
valamint,
Az alvadék vágás fontossága a sajtkészítésben
MAGYAR LÁSZLÓ, sajtmester, Paraszt Sajt (Dunaharaszti)
A sajtérlelés elmélete és gyakorlata
KELETI MARCELL, élelmiszeripari igazgató NAK
Magyar tejtermékek piacvédelme az elmúlt 10 évben
NAGY ZSUZSANNA, Kecskeház és Sajtműhely Mányon
Piaci megjelenés, sajt csomagolás
DUDÁS JÁNOS, Agro Legato
Minőségellenőrzés, minőségbiztosítás a tejtermelés és a sajtgyártás folyamatában
Sajtverseny termékkategóriák
Nevezés határideje: 2020. augusztus 30. (23:59)
Tehéntejből készült sajtok
1. Túrók, friss- és lágy sajtok
1.1. Tehéntúrók
1.1.1. Rögös túró
1.1.2. Leveles túró
1.2. Friss sajtok
1.2.3. Tehéngomolya
2. Orda, ricotta, zsendice, ordasajt
2.1. Orda, zsendice
2.2. Ordasajt
3. Savanyított tejtermékek
3.1. Tejföl
3.2. Natúr joghurtok
3.3. Natúr kefirek
3.4. Vajak
4. Érlelt félkemény, és kemény sajtok
4.1. Félkemény sajtok
4.1.1. Röglyukas félkemény sajtok
4.1.2. Erjedési lyukas félkemény sajtok
4.1.3. Zárt tésztájú félkemény sajtok
4.1.4. Kékpenésszel érő félkemény sajt
4.1.5. Hevített, gyúrt sajtok
4.1.5.1. Parenyica sajt
4.1.5.2. Mozzarella sajt
4.1.5.3. Kaskaval
4.2. Kemény sajtok
4.2.1. Zárt tésztájú kemény sajtok
4.2.2. Erjedési lyukas kemény sajtok
4.2.3. Cheddarozással készült zárt tésztájú kemény sajtok
5.3. Kéregflórával érő sajtok
5.3.1. Fehérpenésszel érő lágy sajtok
5.3.2. Rúzzsal érő lágy sajtok
Juhtejből készült sajtok
1. Túrók, friss- és lágy sajtok
1.1.3. Juhtúró
1.2. Friss sajtok
1.2.1. Natúr friss sajtok
1.2.1.1. Fehér sajt
1.2.1.2. Krém fehér sajt
1.2.2. Juhgomolya
2. Ordák, zsendicék
2.1. Orda, zsendice
2.2. Ordasajt
3. Savanyított tejtermékek
3.1.Natúr joghurtok
3.2. Natúr kefirek
4. Érlelt félkemény, és kemény sajtok
4.1. Félkemény sajtok
4.1.1. Röglyukas félkemény sajtok
4.1.2. Erjedési lyukas félkemény sajtok
4.1.3. Zárt tésztájú félkemény sajtok
4.1.4. Kékpenésszel érő félkemény sajt
4.1.5. Hevített, gyúrt sajtok
4.1.5.1. Parenyica sajt
4.1.5.2. Mozzarella sajt
4.1.5.3. Kaskaval
4.2. Kemény sajtok
4.2.1. Zárt tésztájú kemény sajtok
4.2.2. Erjedési lyukas kemény sajtok
5. 3. Kéregflórával érő sajtok
5.3.1. Fehérpenésszel érő lágy sajtok
5.3.2. Rúzzsal érő lágy sajtok
Kecsketejből készült sajtok
1. Túrók, friss- és lágy sajtok
1.1. Kecsketúró
1.2. Friss sajtok
1.2.1. Natúr friss sajtok
1.2.1.1. Fehér sajt
1.2.1.2. Krém fehér sajt
1.2.2. Kecskegomolya
2. Ordák, zsendicék
2.1. Orda, zsendice
2.2. Ordasajt
3. Savanyított tejtermékek
3.1.Natúr joghurtok
3.2. Natúr kefirek
4. Érlelt félkemény, és kemény sajtok
4.1. Félkemény sajtok
4.1.1. Röglyukas félkemény sajtok
4.1.2. Erjedési lyukas félkemény sajtok
4.1.3. Zárt tésztájú félkemény sajtok
4.1.4. Kékpenésszel érő félkemény sajt
4.1.5. Hevített, gyúrt sajtok
4.1.5.1. Parenyica sajt
4.1.5.2. Mozzarella sajt
4.2. Kemény sajtok
4.2.1. Zárt tésztájú kemény sajtok
4.2.2. Erjedési lyukas kemény sajtok
5. 3. Kéregflórával érő sajtok
5.3.1. Fehérpenésszel érő lágy sajtok
5.3.2. Rúzzsal érő lágy sajtok
Forrás: az esemény honlapja

Haraszthy Pincészet
A Haraszthy Pincészet tökéletes hely a bor és gasztronómia kedvelőinek. Kapcsolódjon ki egy pohár borral a gyönyörű táj látványa mellett. A Haraszthy Pincészet nem csak a borról szól, hanem annál sokkalta többről; a kikapcsolódásról, a változatos programokról, a feledhetetlen élményekről. Matador ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!