Mesebolt Bábszínház előadások 2020
Mézesvölgyi Nyár 2020 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2020 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Mesebolt Bábszínház előadások 2020

2020. október 11.

Bábszínházi előadások, gyermekműsorok Szombathelyen, a Mesebolt Bábszínházban.

ELŐADÁSOK, BEMUTATÓK MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ 2020/21.

Galuska László Pál: MADARAK VOLTUNK
- a 2012-ben bemutatott előadás felújítása új szereplőkkel
rendező: Kovács Géza
tervező: Boráros Szilárd
zene: Lázár Zsigmond
dramaturg: Khaled-Abdo Szaida
szereplők: Ács Petra eh./Varga Bori, Kovács Bálint, Kőmíves Csongor, Lukács Gábor, Varga Bori/Császár Erika, Dénes Emőke mv.
a bemutató tervezett időpontja: 2020. október 11.

Valaha madarak voltunk
Isten tenyerén lakoztunk.
Egyik ágról másra szálltunk,
Ami kellett, rátaláltunk.

Mint a göndör, fehér felleg,
Napjaink oly puhán teltek.
A halál is, mint az álom,
Úgy jött el azon a tájon.

Hol van ez a csodálatos vidék? Ahol Gergőce és Máriskó angyalt szabadít, boszorkát szomorít, ördöggel szántat, szamárcsikónak ad szárnyat. Ott, ahol kivirágzik a gyermekkor, felragyog az ifjúkor, megérik a felnőttkor, és beköszönt az öregkor tele. Ahol megszülettünk, felnőttünk, ahova mindig visszavágyunk. És persze a Mesebolt Bábszínház színpadán, ahol megnézhetik kicsik és nagyok, bárki, aki szereti a meséket.


Paulik Móni – Vincze Zsuzsi: LILI ÉS A BÁTORSÁG
- a Mesebolt Bábszínház, a Vojtina Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös előadása
- kb. 2 x 45 perc = előadás + feldolgozó foglalkozás
rendező: Somogyi Tamás
tervező: Boráros Szilárd
dramaturg: Veres András
zene: Sáry Bánk
szereplők: Kovács Bálint, Lukács Gábor, Varga Bori, Csató Kata mv.
drámapedagógus: Szepes Anna, Kardos János, Balla Richárd

A bemutató időpontja: 2020. július 14.
Ajánlott korosztály: alsó tagozatos iskolásoknak

Vajon mihez kell nagyobb bátorság: bemutatni egy félelmetes kötéltánc számot a cirkuszigazgató előtt vagy elmondani egy nyomasztó titkot az anyukánknak? A hét éves Lili egy vándorcirkusz izgalmas, különös és varázslatos világában nő fel. Egymás mellett él a kötéltáncos, a bűvész, az oroszlán, a bohóc és még sokan mások. Bizalmas közösség, amelyben mindenki ismer mindenkit. De mi van akkor, ha valaki túlságosan közel szeretne kerülni a másikhoz? Mikor és hogyan lehet nemet mondani valaki közeledésére, főleg abban az esetben ha egy felnőtt és egy gyerek kapcsolatáról van szó? A bátorságot kereső Lili a cirkusz bűvészétől remél segítséget, aki meg is ígéri, hogy varázserejével megadja a kislány számára, amit szeretne. Bátorság helyett azonban egy olyan titkot ad Lilinek, amit nem könnyű feldolgozni, elmondani valakinek pedig igazán bátor dolog lenne. Lilinek minden erejére szüksége lesz, hogy ezen a kötélen anyukája segítségével áttáncoljon, ám ha sikerül neki, életre szóló tanulságokkal gazdagodik.


PINOKKIÓ - a Ziránó Színház előadása
Carlo Collodi műve nyomán írta: Kovács Géza és a Ziránó Színház társulata
tervező: Boráros Szilárd
zene: Schulteisz Gábor
rendező: Kovács Géza
szereplők: Pfeiffer Zsófia, Varga Péter Róbert

„Drága Dzsepettó Papa! Drága Tündér Mama! Tisztelt Tudós Tücsök!
Remélem, jól vagytok, és elmúlt már a Mama köhögése. Én a távoli Amerikából küldöm ezt a levelet. Itt minden nagyon érdekes és óriási. Tegnap még indiánokat is láttam. Minden nap tartunk előadást, és a nézők nagyon szeretik a Papa bábfiguráit. Képzeljétek, letört Pinokkió orra, de sikerült megjavítanom, ahogy a Papától tanultam.

Drága Papa!
Nagyon hiányzol! Hiányzik a szúrós szakállad, az állandó zsörtölődésed. Köszönöm neked, hogy abból a régi faragatlan csökönyös bábuból igazi fiú, a te fiad lehettem. Karácsonyra hazatérek és megkóstolom a Mama világhíres fenyőmag kalácsát. Akkor majd elmesélem minden új kalandomat. Azt olvastam az újságban, hogy a Kandúr és a Róka megszökött a börtönből. Remélem, gyorsan nyakon csípik őket. Zárom soraimat, mert kezdődik az előadás.
Szerető fiatok: Pinokkió"


FÓKASZÍV – a „Népek meséi” című sorozat része
bábszínpadra írta és rendezte: Veres András
tervező: Rumi Zsófi
zene: Kiss Dávid
szereplők: Gyurkovics Zsófia, Kosznovszky Márton, Kőmíves Csongor
a bemutató tervezett időpontja: 2020. december 6.

Finn, a legendás fókavadász, Skócia északi partján él, és úgy gondolja, hogy mindent tud a fókákról. Mindig biztos kézzel találja el a zsákmányt, rettentően büszke vadásztudományára. Ám egy szép napon különös látogató érkezik Finn házába, aki meg sem áll vele a végtelen tenger mélységes mélyéig, a fókák birodalmáig.
Vajon mit érez a híres vadász, ha hirtelen fókaként kell élnie mindennapjait? Milyennek tűnik az ember, ha egy fóka szemével nézzük? Végül is kié a tenger? Bizony ezekre a kérdésekre kell hősünknek választ találnia, ha vissza szeretne térni a szárazföldre. A sok izgalmas, humoros, megindító kaland során Finn egészen más szemmel kezdi nézni a világot…
A Mesebolt Bábszínház új előadása egy skót népmese nyomán készült, de üzenete a mának is szól. Van-e jogunk kizsákmányolni a természetet, vagy jobb vele harmóniában élni? A válasz ott rejtőzik mindnyájunkban.


HOLDANGYAL – a „Népek meséi” című sorozat része
rendező: Rumi László
bábszínpadra írta: Veres András
tervező: Molnár Jacqueline
zene: Szokolay Dongó Balázs
szereplők: Császár Erika, Gyurkovics Zsófia, Kosznovszky Márton, Kovács Bálint, Lukács Gábor
a bemutató tervezett időpontja: 2021. február 21.

A népmesék örökérvényű igazságai, gondolatai kiapadhatatlan forrásai a bábszínháznak. Ezek a történetek olyan kérdésekkel foglalkoznak, melyek kortól, országtól, néptől függetlenül mindenkit megérintenek. A Mesebolt Bábszínház is gyakran állít színpadra népmese feldolgozásokat, hiszen ezek izgalmasan, fordulatosan, és mindenekelőtt tisztán és érthetően mesélnek a gyerekeknek az élet nagy dolgairól. Új előadásunkban egy baskír és egy tadzsik népmese „házasságából” születik új minőség a bábszínpadon.
A gyönyörűséges Holdangyal sugárzó szépsége fénybe borítja az éjszakai várost, de hiába a szépség, ha a lány fél az álmoktól. Aki az ő kezét szeretné elnyeri, annak különös feladatot kell teljesítenie: ébren tartani Holdangyalt, egészen reggelig. Ezt még senkinek sem sikerült teljesítenie, az álmok mindig győzedelmeskedtek a kérők felett, egészen addig, míg egy Aminbég nevű ifjú nem érkezik a palotába, akinek különleges képességei vannak…
Az előadás a hagyományos bábszínházi formák segítségével kelti életre az egzotikus, és mégis olyan ismerő mesét, messze repítve a nézőt a képzelet birodalmába.


HORGAS BÉLA: A FABATKÁK KERTJE
bábszínpadra írta és rendezte: Veres András
szereplők: Gyurkovics Zsófia, Kosznovszky Márton, Lukács Gábor, Varga Bori
a bemutató tervezett időpontja: 2021. május 2.

Horgas Béla a huszadik század magyar irodalmának érzékeny, filozofikus képviselője, aki a gyermekközönséghez is komolyan, elmélyülten beszél, humora intelligens, sziporkázó. Meséi, versei képszerűek, egyszerre hatnak a befogadó érzelmeire és értelmére. Saját világot építget, melynek saját törvényei, saját földrajza, saját flórája és faunája van, még a fizika törvényei is máshogy működnek itt.
A fabatkák kertje bárhol lehet: a kert végében, az árokparton, vagy akár a játszótér sarkán. Lakói bölcsek, csendesek, világukat a szeretet és a szépség irányítja. De – mint oly sokszor – a külvilág megirigyli ezt a boldogságot. Czifra és Czefre, a két rablólány elhatározza, hogy megszerzi a fabatkák kincseit. De van egy kis bökkenő! Ezek a kincsek egyáltalán nem olyanok, amilyennek azt a két rablóhölgy elképzeli…
Aki kíváncsi a fabatkák kincseire, Czifra és Czefre fortélyos terveire és arra, hogy kicsoda Tevepúpja kapitány, megtudhatja a Mesebolt Bábszínház új előadásából, ráadásul még arra is fény derül, hogy mi a kamillavirág másik neve…


SZÁLINGER BALÁZS: KIRÁLYOK KÖNYVE V. – Történetek Kun Lászlóról – osztályterem-színházi előadás kisiskolásoknak (a megvalósítás pályázati forrás függvénye)
rendező: Kovács Géza
tervező: Trifusz Péter
Zene: Aranyalma Páros (Vaskó Zsolt, Gebri Bernadett)
játékmester és szereplő: Kovács Bálint

Volt a magyar történelemnek Kun Lászlónál is ellentmondásosabb szereplője, de szerencsétlenebb sorsú királya alig. Ő volt az utolsó olyan árpád-házi uralkodónk, aki még az apja trónjára ülhetett; a neki adatott pár év a nagy dinasztia sötét végóráit jelentik. Kun László jó és rossz, kelet és nyugat, felelősség és felelőtlenség, Róma fegyelme és a pusztai szabadság között sodródott látványosan és ötletszerűen. Még kisfiú volt, amikor szülei közt hatalmi harc kezdődött, családi tragédiák szemtanúja volt, korán megárvult, és ezek mind-mind mély nyomot hagytak benne. Keresztény király volt, de a gyakran a pogány kunok hagyományai szerint élt, rövid életében végig a gyökereit kereste. A példáján lehet bemutatni, milyen az, amikor egy törékeny ember találkozik a királyi szereppel: uralkodása végére fölégetett, kiskirályok által felosztott ország lett Szent István birodalmából. Kun Lászlóé nem vidám történet, Kun László nem volt jó király. Viszont kétségtelenül jó akart lenni - mélységesen emberi, szívszorító és szinte ismeretlen az ő története. Ezért kell időről időre elmesélni, megértéssel, belátással, emberszeretetettel.


BÉRLETEK
A Mesebolt Bérlet a már megszokott féléves konstrukciót elhagyva egészéves bérletté változik. Így a 2020-21-es évadban nem 2 x 3 előadást kínálunk bérleteseinknek, hanem egy egész évre szóló 4 meséből álló előadás-sorozatot.
Ismét arra törekedtünk, hogy az óvodások, ill. kisiskolások életkorának megfelelő történeteket válasszunk.

A MESEBOLT BÉRLET KÍNÁLATA ÓVODÁSOKNAK:
Pinokkió – a Ziránó Színház előadása
Fókaszív
Holdangyal
Horgas Béla: A fabatkák kertje 

A MESEBOLT BÉRLET KÍNÁLATA KISISKOLÁSOKNAK:
Galuska László Pál: Madarak voltunk
Paulik Móni – Vincze Zsuzsi: Lili és a bátorság
Holdangyal
Horgas Béla: A fabatkák kertje

VASI MESEBÉRLET
Fókaszív
Holdangyal
Horgas Béla: A fabatkák kertje

BÉRLET- és JEGYÁRAK
Mesebolt bérlet:  3800 Ft
A Vasi mesebérlet:   3100 Ft
Belépőjegy:    1100 Ft
Pöttöm színházi belépőjegy:  1000 Ft

Forrás: Szervezők

 


2020.10.11.
2021.02.21.
2021.05.02.
További ajánlataink

2020.08.03. - 2020.08.07. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Csodaország nyári utazós napközis tábor
2020.08.08. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Vallási és egyházi emlékek a Smidt Múzeumban - Tangl Balázs történész tárlatvezetése - Smidt Múzeum
2020.08.10. - 2020.08.14. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Csodaország nyári utazós napközis tábor
2020.08.14. - 2020.09.30. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Weöres Sándor Színház előadásai augusztusban és szeptemberben
2020.08.15. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Jöttek, mentek, mint a vasaló - A népvándorláskor a Nyugat-Dunántúlon - Varga Péter (Cserga) tárlatvezetése - Savaria Múzeum
2020.08.17. - 2020.08.21. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Csodaország nyári utazós napközis tábor
2020.08.20. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Mezítláb vagy szekéren – a hagyományos közlekedés - Tóth Róbert muzeológus tárlatvezetése - Vasi Skanzen
2020.08.24. - 2020.08.28. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Csodaország nyári utazós napközis tábor
2020.08.28. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Jótékonysági koncert Kingáért
2020.08.29. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Késő római temetkezések Savaria déli városrészében - Hódi Attila tárlatvezetése - Iseum Savariense
2020.09.03. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Szabó Gyuri bácsi előadása Szombathelyen
2020.09.03. 18:00 Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
TRACCS! Ördög Nóra & Nánási Pál
2020.09.16. 18:00 Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Traccs! Szentesi Éva
2020.09.19. 18:00 Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása / Szombathely
2020.10.05. 18:00 Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Traccs! Sebestyén Balázs
2020.10.07. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Zorán Koncert
2020.10.21. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
APRÓBETŰS RÉSZEK - Kovács András Péter önálló estje, előzenekar: Szabó Balázs Máté
2020.10.29. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
A Nagy Szenes Gála - Interaktív zenés műsor Szenes Iván slágereivel
2020.10.30. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
CARAMEL - Élőzenekaros koncert
2020.11.09. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Traccs! Győrfi Pál
2020.11.21. 19:00 Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Péter Szabó Szilvia - NOXTALGIA Unplugged
2020.12.15. Szombathelyi programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események
Maradj Velem...-Balázs Fecó Exkluzív Nagykoncertje

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

BábSzínTér programok 2020 Kaposvár
BábSzínTér programok 2020 Kaposvár
  • Kaposvár
2020. augusztus 8. 17:00
Jászberényi Állatkert programok 2020
Jászberényi Állatkert programok 2020
  • Jászberény
2020.07.06. - 08.14.

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás