Kamionverseny és családi nap, ahol a gyerekek megtanulnak közlekedni is!
Kamionverseny és családi nap, ahol a gyerekek megtanulnak közlekedni is!
Őszi wellness akció előfoglalással! Hívjuk és várjuk wellness szállodánkba!
Őszi wellness akció előfoglalással! Hívjuk és várjuk wellness szállodánkba!
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Őszi wellness Tisza-tónál: fedezzék fel ezt a csodálatos állat- és növényvilágot!
Őszi wellness Tisza-tónál: fedezzék fel ezt a csodálatos állat- és növényvilágot!

Modern Gyárak Éjszakája 2017

, Több helyszínen (lásd a programoknál)

Hogyan néz ki és hogyan működik egy okosgyár? Hogyan néz ki az ipar jövője?Itt a lehetőség, hogy személyesen is találkozzunk a „negyedik ipari forradalmat” elhozó gyárakkal. 2017. november 17-én mindenki számára lehetőség nyílik, hogy megtekinthesse Magyarország legérdekesebb és legmodernebb gyárait a Modern Gyárak Éjszakáján.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: , Több helyszínen (lásd a programoknál)

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Kevesen tudják, hogy már Magyarországon is működnek olyan gyárak, ahol a termelés a legkorszerűbb ipari módszerekkel folyik. Miközben a háztartásokat meghódították a hálózatba kapcsolt, egymással kommunikálni tudó, esetenként döntésképes eszközök, az ipari termelés területén is elindult egy technológiai forradalom. Ezeket a változásokat Ipar 4.0 összefoglaló névvel illetik a gazdasági, az IT és az ipar területén dolgozó szakemberek.

A GINOP-1.1.3- 16-2017- 0001 „Ipar 4.0 Mintagyár Projekt” célja, hogy az elkövetkező két évben közelebb hozza a konvergencia régióban működő kkv-k számára az Ipar 4.0 kínálta lehetőségeket, felvezesse őket a fejlődési útjára. A IFKA és az IVSZ konzorciumban valósítja meg ezt a programot, melynek elemei: szemléletformálás, a demonstráció és a fejlesztés. A szemléletformálás részeként, a Modern Gyárak Éjszakája eseményt is szervezünk a nagyközönség számára, különös tekintettel a kkv-k, az ipari munkavállalókra és pályaválasztás előtt álló fiatalokra.

A rendezvénytől azt az eredményt várjuk, hogy a szemléletformálást követően átírhatjuk az iparról alkotott hagyományos elképzeléseket, fejlődési iránymutatást adhatunk a kkv-k döntéshozói számára, és jövőképet, karrierlehetőséget nyújthatunk a munkakeresőknek, valamint a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. A rendezvény egyben közvetlen találkozási lehetőség a gyárak és a leendő munkavállalók között, azaz hozzájárulunk az ipari termelés munkaerő utánpótlásához is.

RÉSZTVEVŐ INTÉZMÉNYEK

AUDI HUNGARIA

Az Audi Hungaria 1993-as alapítása óta az ország egyik legnagyobb exportőrévé és kiemelkedő árbevételű vállalatává fejlődött. A vállalat Győrben fejleszt és gyárt motorokat az AUDI AG és a Volkswagen Konszern további gyártó vállalatai számára. 2013-ban teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyár nyílt Győrben, így elindult az új Audi A3 Limousine és az Audi A3 Cabriolet, majd 2014-ben az új Audi TT Coupé és Audi TT Roadster sorozatgyártása. Ezek a modellek teljes egészében az Audi magyarországi gyáregységében készülnek. A gyárlátogatások 2017. november 17-én 16.00, 18.00 és 20.00 órakor kezdődnek, melyek során a látogatók megismerhetik az Audi Hungaria közel negyedszázados történetét és átfogó ismereteket szerezhetnek a gyár tevékenységi köreiről. Ezt követően egy gyártósor mentén végigsétálva a V6 TDI motor összeszerelés rejtelmeiben mélyülhetnek el az érdeklődők. Biztonságtechnikai előírások miatt 12 éven aluliak nem vehetnek részt a programon.

A gyár pontos címe: Győr, Audi Hungária út 1, 9027.

KNORR-BREMSE FÉKRENDSZEREK KFT.

A Knorr-Bremse kecskeméti telephelyén haszonjármű-fékrendszerek berendezéseinek gyártásával és fejlesztésével foglalkoznak. A vállalat folyamatos fejlődését jól mutatja az elmúlt évek terjeszkedése is: 2014-ben egy 19 000 m2 alapterületű gyáregység került átadásra, melynek legfőbb ismertetői az energiatudatos és környezetbarát üzemeltetés, hatékony terület-kihasználás, valamint lerövidített anyagellátási útvonalak. Ezek a tulajdonságot teszik lehetővé, hogy a gyár rugalmassága és átláthatósága megvalósuljon. Modern Gyárak Éjszakája program során a 2014. évben átadott új gyártóegységet lehet megnézni, amely hatékony alapterület-kihasználással, rövidebb anyagellátási útvonalakkal, energiatudatos épületüzemeltetéssel jellemezhető. Köszönhetően az átlátható és gyors anyagfolyamatoknak nagyobb hatékonyságot biztosít a vállalat számára, mely a vevők gyorsabb kiszolgálásában és költségtakarékosabb megoldásokban eredményeződnek. A programon való részvétel feltétele a betöltött 12. életév.

A gyár pontos címe: Kecskemét, Georg Knorr utca 8., 6000

ROBERT BOSCH ENERGY AND BODY SYSTEM GÉPJÁRMŰELEKTROMOSSÁGI ÉS AUTÓALKATRÉSZGYÁRTÓ ÉS FORGALMAZÓ KFT.

A Robert Bosch Power Tool Kft. Európa legnagyobb kéziszerszám-gyára. Míg alapításakor, 2002-ben mindössze 39 ezer darab szerszámgép gördült le gyártósorairól, addig 2016-ban a legyártott szerszámok száma már több mint 10 millió volt. Termékpalettáját barkács gépek, kerti gépek, ipari felhasználásra szánt kéziszerszámok és E-bike akkumulátorok alkotják. A miskolci gyár tevékenységét az összeszerelésen túl napjainkban a termékfejlesztés, beszerzés, beszállító-fejlesztés és úgynevezett lean gyártás jellemzi.

A gyár pontos címe: Miskolc, Robert Bosch park 1, 3526

SIMON MŰANYAGFELDOLGOZÓ

Hogyan kapcsolódik egymáshoz az autóipar, a hőre lágyuló műanyag és a kétkomponensű szilikon? Simon, a műanyag-feldolgozó, ami összekapcsolja a felsoroltakat, de nem is akárhogyan! Egyszemélyes vállalkozásként indult, ma már közel 400 embert foglalkoztat az iparág legmodernebb technológiáját alkalmazva. A 100%-ban magyar tulajdonú cég 3 telephelyen, autóipari csatlakozók és alkatrészek gyártásával foglalkozik, magas minőséget garantálva. Modern Gyárak Éjszakája során 2 órás program keretében 10-10 fős csoportokban a vállalat történetének és gyártási folyamatainak megismerésére van lehetőség, majd üzemlátogatásra kerül sor. A programon való részvétel feltétele a betöltött 13. életév.

A gyár pontos címe: 8152 Kőszárhegy, Kandó Kálmán u. 2.

ZF HUNGÁRIA KFT.

Anyavállalatunk, a német ZF Friedrichshafen AG a világ legnagyobb járműipari vállalatai közé tartozik. Egri telephelyünk manuális és automatizált sebességváltók gyártásával foglalkozik. Vevőink teherautókba, buszokba, és kis haszonjárművekbe építik be ezeket. Cégünk legújabb beruházásának köszönhetően tevékenységünk személygépjárművekbe gyártott nyolcfokozatú automata sebességváltók előállításával egészül ki. A gyár pontos címe: 3300 Eger, Kistályai út 2.

A gyár pontos címe: 3300 Eger, Kistályai út 2.

CONTINENTAL AUTOMOTIVE HUNGARY KFT.

A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyára, világszerte meghatározó autómárkák elektromos vezérlőegységeinek, meghajtó és mechatronikai rendszereinek, kijelzőinek, infotainment rendszereinek előállításával foglalkozik. A felsorolt termékek egyik legfontosabb közös jellemvonása, hogy gyártásuk kiemelkedő szaktudás kamatoztatását, valamint fejlett és innovatív technológiák alkalmazását igényli. A Continental ezt kimagasló minőségben biztosítja a járműelektronika számos területén. Modern Gyárak Éjszakája program során a Continental három gyáregységében lehet látogatáson részt venni, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00 órakor. A programok párhuzamosan zajlanak majd, de létszámtól függően akár több gyár látogatására is lehetőség nyílik. A programon való részvétel feltétele a betöltött 10. életév.

A gyár pontos címe: Budapest, Napmátka u. 6, 1106

NI HUNGARY KFT.

Az NI termékek számos iparágban segítik a mérnökök és tudósok munkáját annak érdekében, hogy könnyebben megfeleljenek korunk kihívásainak. A tesztelési, mérési és vezérlési megoldások területén világszinten élen járó National Instruments Corporation 2001-ben hozta létre debreceni leányvállalatát. Az innováció melletti elköteleződésének köszönhetően az NI Hungary Kft. ma már az elektronikai eszközök gyártása mellett 12 különböző területen foglalkoztat munkatársakat, akik a folyamatos fejlesztési megoldásokon dolgoznak. Modern Gyárak Éjszakája program keretében a gyárlátogatás során az érdeklődők egy termék előállításának főbb lépéseit követhetik nyomon. Többek között megtekinthetik az alapanyagraktárat, SMT gépi gyártási területet és a hullámforrasztókat. Mindezek mellett néhány szolgáltató terület munkájába is bepillantást nyerhetnek. A programon való részvétel feltétele a betöltött 18. életév.

A gyár pontos címe: Debrecen, Határ út 1, 4031

VIDEOTON AUTÓELEKTRONIKA KFT.

23 éves múlt, 25 000 m2 alapterület, több mint 1300 dolgozó és évente 50 millió kibocsátott termék. Ezek a számok is a Videoton Autóelektronika Kft. eredményességét mutatják. A székesfehérvári telephelyen elsősorban nyomtatott áramkörök és modulok (LED-es első és hátsó lámpák, irányjelzők, helyzetjelzők, klímavezérlő elektronikák, futómű vezérlő egységek és ülés vezérlők) összeszerelési folyamataival foglalkoznak. A gyártás fő technológiája a felületszerelt alkatrészek automatizált beültetése, melynek során naponta 10 millió alkatrészt ültetnek be magas szintű minőségbiztosítás mellett. A Modern Gyárak Éjszakája program keretében a Videoton Oktatóközpontjában az érdeklődők röviden megismerhetik a vállalkozás történetét, eredményeit és a használt technológiákat. A prezentációt követően a program a Videoton Autóelektronika Kft. 5-ös gyárában folytatódik, ahol gyárlátogatás keretén belül láthatóvá válnak a gyártási folyamatok. A programon való részvétel feltétele a betöltött 12. életév.

A gyár pontos címe: 8000 Székesfehérvár, Berényi út 72-100.

HELL ENERGY MAGYARORSZÁG KFT.

A HELL ENERGY a világ egyik leggyorsabban fejlődő FMCG márkája, sikerét robbanásszerűen bővülő export piaca is bizonyítja. A 100%-ban magyar márka 2006-ban született és 2010-re Magyarországon piacvezetővé vált. A Szikszón megnyílt 14 000 m2-es, csúcstechnológiával felszerelt, teljesen automatizált palackozóüzeméből látja el valamennyi piacát. Az üzemet 2012-ben jelölték a termelővállalatok Oscar díjának számító Strategic Manufacturing Awards díjra, és a termelőegységet Európa TOP 3 gyára között tartják nyilván. Modern Gyárak Éjszakája program során a gyárba érkező látogatók egy rövid prezentáció révén nyernek bepillantást a HELL ENERGY életébe: a termékekről, a kiterjedt disztribúcióról, a márkát jellemző marketingtevékenységről hallgathatnak meg egy ismertetőt, amit a teljes gyártási folyamat végigkísérése követ majd. A programon való részvétel feltétele a betöltött 18. életév.

A gyár pontos címe: Szikszó, Hell utca 1, 3800

GE HUNGARY KFT. - GE POWER - VERESEGYHÁZ

A General Electric (GE) 1989 óta működik Magyarországon, több mint 10 000 munkatársat foglalkoztva az egyik legnagyobb exportőr az országban, 9 aktív üzletággal. A GE Power 2001 óta működő veresegyházi üzeme az üzletág legnagyobb gyára az Egyesült Államokon kívül. A több mint 2000 főt foglalkoztató gyár kis és közepes teljesítményű gázturbinás erőműveket és erőműalkatrészeket gyárt, valamint a világ minden részére szállít tartalékalkatrészeket. Az évente itt előállított erőművek összesített teljesítménye közel 2 GW, ami megegyezik a Paksi Atomerőmű jelenlegi kapacitásával. A gyárlátogatások 16.00 és 21.00 óra között minden egész órában kezdődnek. Az 50 perces látogatás során az érdeklődők megtekinthetik a gyár termékeit. Az országban egyedül itt látható szimultán 8 tengelyes köszörű/maró megmunkáló központ, ipari kerámia- és keményfémszórás. Továbbá betekintést nyerhetnek kulcsrakész energiatermelő berendezések gyártásába, - a kerekeken guruló gázturbinás erőmű (TM2500) valamint biogázzal működő konténeres gázmotoros erőművek - szerelésébe és tesztjébe.

A gyár pontos címe: 2112 Veresegyház, Kisrét út 1.

SIEMENS ZRT. POWER AND GAS BUDAPESTI ÜZEM

A Siemens Zrt. Power and Gas Budapesti Üzeme több mint 600 alkalmazottjával a világ egyik vezető erőművi beszállítói telephelyeként a Siemens cégcsoport nemzetközi villamosenergia-termelő ágazatának kulcsfontosságú szereplője. Az 50 éves múltra visszatekintő, 6 hektáron elterülő Késmárk utcai gyártóbázis a folyamatos fejlesztésnek és portfolió-bővítésnek köszönhetően Európa legnagyobb turbinalapát-gyárává, valamint a Siemens globális turbinalapát-kompetenciaközpontjává vált. 2017-ben mintegy 10 milliárd forintos beruházás részeként új, 10.000 négyzetméter területű csarnok építését kezdte meg a vállalat. Az üzemben előállított legkorszerűbb gáz- és gőzturbina komponensek mind az öt kontinens energiaellátásához hozzájárulnak.

A gyár pontos címe: 1158 Budapest, Késmárk útca 24-28.

ROTO ELZETT CERTA VASALATGYÁRTÓ ÉS KERESKEDELMI KFT.

A magyar múlt (Elzett gyár) és német innováció (Roto anyacég) találkozásának eredményeként a Roto Elzett Certa jelenleg a piacot vezető vasalatgyártó. A fémipar alapos szakmai ismerete, a sok tonnás gépek pontos működtetése és a magas minőségre való törekvés nyomán több mint 4000 különféle terméket, éves szinten 55 millió készterméket gyártanak. A lövői vállalat neve egyet jelent a precizitással, hiszen az itt készült alkatrészek évtizedekig képesek hiba nélkül betölteni a funkciójukat. Modern Gyárak Éjszakájakor a körülbelül 90 perces látogatás során az érdeklődők megtekinthetik a gyár termékeit (Roto vasalatokat és mintaablakokat) a bemutatóteremben, majd személyesen is megismerhetik a gyárban zajló folyamatokat. A programon való részvétel feltétele a betöltött 12. életév.

A gyár pontos címe: Lövő, Kossuth Lajos u. 25, 9461

AVENTICS HUNGARY KFT.

Az AVENTICS a pneumatika komponensek és rendszerek, valamint az egyedi alkalmazások egyik piacvezető gyártója, amely a gépgyártás és az ipari automatizálás területére kínál termékeket és szolgáltatásokat. Az idén ötven éves fennállását ünneplő Aventics Hungary Kft. a cégcsoport legnagyobb gyára. Az egri üzemet kivételes komplexitás jellemzi: nagy termékválasztéka mellett kis sorozatú gyártásra specializálódott. A cégnél alkalmazott Ipar 4.0 megoldások ezeket a gyártási körülményeket támogatják.

A gyár pontos címe: Eger, Bánki Donát u. 3, 3300

ELTEC HOLDING KFT.

A legújabb IT-technológiák és applikációk bármely gyártási folyamatot gördülékenyebbé és hatékonyabbá tehetnek. Az 1994 óta működő Eltec ezt felismerve hatékonyan integrálta a kábelköteg-gyártási és fröccsöntési folyamataiba a legmodernebb módszereket, ezáltal biztosítva a gyors reakcióidőt és a nagyfokú rugalmasságot. A társaság 120 dolgozója a jármű- és gépipar számára több 1000-féle alapanyagból, 600 különböző termékcsoportot, ezen belül összesen 12 000 terméktípust állít elő, akár 3 napon belüli rendelésre is. Modern Gyárak Éjszakája program során a látogatók megismerhetik a gyártás teljes folyamatát, miközben betekintést nyernek az üzleti folyamatokba, a vállalat saját fejlesztésű szoftverének használatába és az átfogó háttérmunkálatokba. A programon való részvétel feltétele a betöltött 10. életév.

A gyár pontos címe: 1106 Budapest, Tündérfürt u. 3-5.

FESTO-AM KFT

A Festo-AM Kft. a német Festo leányvállalataként 1992-ben kezdte meg működését Budapesten. A ma már több mint 1000 főt foglalkoztató gyár a Festo 3. legnagyobb gyártóegysége a világon. A Festo-AM a levegőelőkészítő-egységek, vákuumgenerátorok, pneumatikus munkahengerek, vevőspecifikus gyártmányok és a legkorszerűbb biztonsági kapcsolószelepek gyártmány- és gyártástechnológiai fejlesztője és gyártója. A Festo különös figyelmet fordít arra, hogy gyártásán túl termékfejlesztésében és így ügyfeleinek kínált megoldásaiban is megjelenjenek az Ipar 4.0 megoldások, illetve kapcsolódási lehetőségei. A gyárlátogatás résztvevői többek között a gyártási értéklánc mentén egy teljes termelési folyamatot tekinthetnek meg, kezdve a fogácsolási műveletektől a kész pneumatikus munkahengerek összeszereléséig, a hozzákapcsolódó logisztikai, háromrobotos automata raktározási gyakorlattal kiegészítve. A programra szeretettel várunk minden gyártás, termelés valamit az Ipar 4.0 gyakorlati megoldások iránt érdeklődő látogatót. A gyárlátogatások 15 fős csoportban 20 percenként indulnak 16.00 és 19.00 óra között. A részvétel feltétele a regisztrációkor megismert gyárlátogatásra vonatkozó szabályok elfogadása és betartása.

A gyár pontos címe: 1037 Budapest, Csillaghegyi út 32-34.

EGIS GYÓGYSZERGYÁR ZRT.

Az Egis Magyarország és Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó gyógyszergyára, tevékenysége a gyógyszergyártás minden területére kiterjed a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és készgyógyszer-gyártáson át a kereskedelemig. A legmodernebb infrastruktúrával felszerelt K+F központjaiban és üzemeiben olyan készítmények fejlesztése és gyártása folyik, amelyek a legkorszerűbb terápiát teszik elérhetővé a betegek széles köre számára. Az Egis 18 országban több mint 4300 embert foglalkoztat, termékei csaknem 60 országban érhetők el, portfóliójába 595 termék tartozik. A látogatások 2017. november 17-én 16.00, 18.15 és 20.30 órakor kezdődnek, melynek során a gyógyszeripari kutatás-fejlesztés és a gyógyszergyártás világa ismerhető meg interaktív, multimédiás eszközök és applikációk révén. A programra 18. életévüket betöltött, kémia és biológia iránt érdeklődő látogatókat várnak.

A gyár pontos címe: Egis Tudományos és Technológiai Központ, Budapest, Keresztúri út 11-13, 1106

LEGO MANUFACTURING KFT.

A világ öt LEGO gyárának egyike Magyarországon található. A nyíregyházi ultramodern LEGO gyárat 2014 márciusában adták át, azóta már teljes kihasználtsággal működik a mintegy 122 000 m2-es komplexum. Az átadás óta is folyamatosan fejlődik, újabb gyártócsarnokok, raktárak és egyéb épületek épülnek, további gépsorok kerülnek installálásra.
Naponta sok millió LEGO és LEGO DUPLO elemet gyártanak itt, valamint LEGO és LEGO DUPLO késztermékeket egyaránt.
A Modern Gyárak Éjszakáján a körülbelül 2-2,5 órás program során a látogatók megismerkedhetnek a LEGO Csoport történetével, a gyár létrejöttének körülményeivel, majd betekintést nyerhetnek a LEGO játékok készítésébe.
A nyíregyházi gyár a LEGO gyártás teljes vertikumát végzi, így végigkövethető, hogyan lesz a műanyag granulátumból LEGO kocka, majd végül dekorált, összeszerelt elemeket is tartalmazó LEGO vagy LEGO DUPLO doboz. A gyártúra a gyár játszószobájában zárul, ahol bárki kedvére építhet sok-sok LEGO kockából.

A gyár pontos címe: 4400 Nyíregyháza, LEGO utca 15.

GE HUNGARY KFT. - GE LIGHTING - NAGYKANIZSA

A GE (General Electric) 1989 óta működik Magyarországon, több mint 10 000 munkatársával az ország legnagyobb amerikai foglalkoztatója. A GE Lighting üzletághoz tartozó nagykanizsai gyár több mint 50 éve foglalkozik fényforrásgyártással a Zala megyei régióban, ahol a legmodernebb technológián alapuló, energiatakarékos termékek gördülnek le a gyártósorokról: a kompakt fénycsövektől egészen a jövő világítását jelentő LED-lámpatestekig. A digitalizáció segítségével az üzem a 21. század úttörő ipari megoldásait alkalmazza a világszerte értékesített fényforrások gyártásához. A résztvevők a gyárlátogatás folyamán megismerhetik a kompakt fénycsövek és a LED-lámpatestek előállításának folyamatát, beléphetnek a legmodernebb kültéri és beltéri fényforrások képességeit a gyakorlatban is szemléltető bemutatótermekbe, valamint betekintést kaphatnak a műanyag alkatrészek gyártásának rejtelmeibe. A programot 10. életévüket betöltött vendégek látogathatják.

A gyár pontos címe: Nagykanizsa, Kinizsi utca 97., 8800

Forrás: Szervezők

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
Modern Gyárak Éjszakája 2017

Lovas show

Legjobb élmények

Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Ló show Budapesten! Élmény és látvány együtt egy helyen!
Hívjuk és várjuk Velembe az őszi gesztenye napokra.
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Behajtási ünnep a Hortobágyon
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Darufesztivál a Hortobágyon
Ki korán kel, halat lel! Horgászat a Tisza-tónál
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket