Múzeumok Éjszakája Hatvan 2018


Hatvan kulturális intézményei 2018-ban is csatlakoztak a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz, így június 23-án az Integrált Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény – Hatvany Lajos Múzeum változatos programokkal várja az érdeklődőket.

Múzeumok Éjszakája Hatvan 2018
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Integrált Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény – Hatvany Lajos Múzeum

3000 Hatvan, Kossuth tér 12.

Állandó kiállítás
"Morzsái az eltörött világkalácsnak" - Lesznai Anna élete és munkái
A "Morzsái az eltörött világkalácsnak" című, az országban egyedülálló Lesznai Anna életét és életművét bemutató állandó kiállításunk négy teremben tekinthető meg. Archív fényképek és korabeli leírások szemléltetik Lesznai életét és a Hatvany családdal való rokonságát, továbbá a maga teljességében mutatkozik meg a költőnő / művésznő sokirányú tehetsége: A kiállításban helyet kapnak képzőművészeti munkái, irodalmi munkásságának termékei, valamint bemutatjuk kapcsolathálóját, mely korának neves művészeihez, irodalmáraihoz, filozófusaihoz fűzte.

A Múzeumok Éjszakáján mindenki a kedvezményes áru (600 Ft; nyugdíjasoknak és diákoknak 300 Ft) belépőjeggyel tekintheti meg kiállításainkat és vehet részt programjainkon.

Állandó kiállítás
Hatvan város története
A helytörténeti kiállítás a múzeum épületének emeleti nagytermében kapott helyet. A tárlat felidézi a település történelmének fordulópontjait, a műtárgyak mellett képek, tablók és diavetítés is szemlélteti Hatvant az Árpád-korban és a török-korban. Továbbá virágzását a Grassalkovichok idején, a kiegyezés utáni nagyívű gazdasági fejlődést, amelyet nem kis mértékben a Hatvany-Deutsch család befektetéseinek is köszönhet, a két világháborút és az ártatlan polgári áldozatokat szedő szövetséges bombázást.

A Múzeumok Éjszakáján mindenki a kedvezményes áru (600 Ft; nyugdíjasoknak és diákoknak 300 Ft) belépőjeggyel tekintheti meg kiállításainkat és vehet részt programjainkon.

Időszakos kiállítás
Az Egri Beatles Múzeum időszaki kiállítása

A nyár folyamán az Egri Beatles Múzeum időszaki kiállítása színesíti a Hatvany Lajos Múzeum programjait. Bábuk, poszterek, zászlók, fali grafikák, a zenekar hangszereinek pontos másai, valamint Bors Őrmester és a sárga tengeralattjáró idézik fel az 1960-as évek ikonikus zenekarának hangulatát.

A Múzeumok Éjszakáján mindenki a kedvezményes áru (600 Ft; nyugdíjasoknak és diákoknak 300 Ft) belépőjeggyel tekintheti meg kiállításainkat és vehet részt programjainkon.

2018. június 23., 18:00 - 2018. június 24., 00:00
Szent Iván éjszakája

Ebben az évben a családok és Szent Iván éj a Múzeumok éjszakájának központi témája a Hatvany Lajos Múzeumban. Programjainkat úgy alakítottuk ki, hogy minden érdeklődő kedve szerint válogathasson a kínálatból.

18:00: Deme Ágnes néprajzkutató (Hatvany Lajos Múzeum) előadása: Szent Iván éj hagyománya

18:45: Berek Ágota fitoterapeuta (Ezerjófű Egészségvédő Egyesület) előadása: Gyógynövények a néphagyományban és mai világunkban

20:00: A Görbetükör Színház "Mágusok és boszorkák" című előadása a népszerű színész-rendező Kovács Róbert rendezésében. A programban a Szent Iván éji álomból láthatunk részleteket, továbbá zenés betétekre és a vonatkozó babonák, hiedelmek felidézésére is sor kerül.

21:15: A Hévízgyörki Aranyalma Hagyományőrző Egyesület műsora: Pünkösdölő népi játék, a Népdalkör énekes műsora, táncház tánctanítással, végül Szent Iván éji tűzugrás.

A Múzeumok Éjszakája ideje alatt az Intézmény épülete előtt és az udvaron kézműves vásárt tartunk.

Ezen az estén mindenki a kedvezményes áru (600 Ft; nyugdíjasoknak és diákoknak 300 Ft) belépőjeggyel tekintheti meg kiállításainkat és vehet részt programjainkon.

Cukorgyári Emlékház
3000 Hatvan, Radnóti tér 2.

Ipartörténeti kiállítás látogatás
A Cukorgyári Emlékház gyűjteményét néhány elkötelezett volt cukorgyári dolgozó  állította össze. Az egykor használt gépek, technikai eszközök, fényképek, rajzok, oklevelek, kitüntetések, a jelenlegi kiállítás gerincét képezik. Ezzel szeretnék megőrizni az utókornak a nagy múltú gyár emlékeit. A gyűjtemény másik épületben található. 

Forrás: Múzeumok Éjszakája oldala

Találatok száma: 1

Fenyőharaszt Kastélyszálló****

Fenyőharaszt Kastélyszálló****

Budapesttől 55 km-re, egy 13 hektáros őspark hatalmas fáinak ölelésében található a klasszicista stílusban, 1805-ben épült, Podmaniczky Kastély. A műemlék jelleget megőrizve újjávarázsolt háromcsillagos kastélyszálló, a mai kor igényeit 23 korhűen berendezett légkondicionált szobájával és 3 külső ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
További információra lenne szüksége?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől itt
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Húsvéti családi programok a Várkert Bazárban 2019
Húsvéti Fesztivál Siófok 2019. Húsvéti Nyuladalom
Hímes tojás kiállítás, programok Zsigóné Kati világhírű népi iparművész hímestojásfestő otthonában
Zengővárkonyi Húsvét 2019. Várjuk a Míves Tojás Múzeumban!
Húsvéti Fesztivál Siófok 2019. Húsvéti Nyuladalom
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket