Múzeumok Éjszakája Ludwig Múzeum 2022 Budapest
MAGYAR EXPO SIKEREK - időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
MAGYAR EXPO SIKEREK - időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
Megnyílt a Brigetio Öröksége Látogatóközpont Komáromban!
Megnyílt a Brigetio Öröksége Látogatóközpont Komáromban!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Múzeumok Éjszakája Ludwig Múzeum 2022 Budapest

Népszerűség

Múzeumok Éjszakája a Ludwig Múzeumban. Az év leghosszabb éjszakáján minden érzékszervre ható élményben lehet részed a Ludwigban! Tárlatvezetések, workshopok, kulisszák mögötti séták várnak.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Múzeumok éjszakája - Ludwig Múzeum

2022. június 25.

Egy illatkalandtúrán megtudhatod, hogy van-e szaga a white cube-ak, és milyen illatot eredményeznek a kurátorok erőfeszítései. Az Időgép című kiállításunkon ezúttal Tóth Krisztina költővel sétálhatsz végig, aki saját szövegeiből is felolvas. Exkluzív filmvetítésünk keretében megismerheted a nyolcvanas évek underground szubkultúrájának egyik különleges figuráját, Klaus Nomi-t, aki kontratenorként dívákat megszégyenítő karizmával, és egy operaénekes stílusában adott elő pop számokat. Workshopjainkon bolond-robotokat, vagy különleges játékos növényeket készíthetsz, szabadpolcunkon pedig ismét ingyenesen elvihető kiadványok között találhatsz kincsekre. Hagyományos raktársétánkon bepillanthatsz a kulisszák mögé és felfedezheted a nagyközönség elől egyébként elzárt területeket, sőt az óriásliftet is kipróbálhatod, és ha már elfáradtál élő, kizárólag vinylekből kevert DJ szettre is lazulhatsz a múzeum teraszán.

Vedd meg a jegyed nálunk, és kezdd a hosszú éjszakát a Ludwig Múzeumban!

Nyitva tartó kiállítások:

★ Kiterjesztett jelen – Átmeneti valóságok | 1. emelet
A kiállítás a permanens átmenetiség állapotát állítja középpontba: azt a pillanatot ragadja meg egy folyamatból, amelyben a jelen idődimenzió kitágul és – a képzőművészet eszközrendszere segítségével – közelről figyelhetők meg az állapot jellemzői, belső történései. Mintha egy sűrűsödési pont (a jelen) összes, egyszerre benne zajló folyamatát egyben és folyamatosságában látnánk, kimerevítve az utolsó előtti pillanatot – egyfajta kifeszített jelenként.

★ Előhívás | 2. emelet
A kiállítás vezérelvét a materiális, illetve perszonális értelemben vett traumaforrások vizuális művészeti eszközrendszerekkel történő átdolgozása, performatív megjelenítésének újszerű elemzése adja. Azt vizsgálja, hogy az utóbbi két-három évtizedben hogyan változott meg a művész részvétele ezekben a folyamatokban, milyen új megközelítési módok és szempontok merültek fel a különböző művészeti gyakorlatokban.

★ Időgép | 3. emelet
A Ludwig Múzeum kiállítása nem az időutazás tudományos-fantasztikus lehetőségével foglalkozik, hanem az idő és a művészet viszonyát vizsgálja különféle szempontokból, és magukat a műveket tekinti olyan időgépeknek, melyek lehetővé teszik számunkra a mentális utazást. A múzeum mintegy 1000 darabot számláló gyűjteményéből olyan műveket válogattunk, amelyek az egyéni, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé, a kurátor személyes nézőpontjából.

★ PROGRAMOK ★

16.30-tól | Szabadpolc

A tavalyi nagysikerű akció után idén is ingyenesen elvihető kortárs katalógusok, Ludwig kiadványok, művészeti folyóiratok várják új gazdájukat, amíg a készlet tart.

Helyszín: fölszint, a jegypénztárral szemben

17.00 – 18.00 | Hahó, Múzéj!

Interaktív családi múzeumi séta az Időgép című kiállításban a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusaival

Helyszín: 3. emeleti kiállítótér

18.00 – 19.30 | Mű-kert workshop

A múzeum új közösségi terében megvalósuló workshopon különleges, játékos növényeket készíthetnek és „ültethetnek” el az érdeklődők.
A workshopot vezeti: André Péter

Helyszín: I. emelet, Lumi tér

18.00 – 19.00 | "Ki ne fuss az időből"

Tóth Krisztina az egyik legismertebb és legolvasottabb magyar szerző. A Múzeumok Éjszakáján az Időgép című gyűjteményi kiállítás műveihez válogat saját szövegeiből. Beszélgetőpartnere Szipőcs Krisztina, a kiállítás kurátora.

Helyszín: 3. emeleti kiállítótér

18.00 – 23.00 | Mini tárlatvezetések

A programon a múzeum tárlatvezetőivel találkozhatnak, akik kedvenc műalkotásukat is bemutatják az Időgép című kiállításban. Időtartam: 20 perc, óránként vagy akár félóránként A vezetést tartják: a Ludwig Múzeum külsős tárlatvezetői

Helyszín: 3. emeleti kiállítótér

18.00 – 01.00 | Bem aka Matild DJ szett a Múzeum teraszán

Bem Tábornok, a Ludwig Múzeum rezidens DJ-je és Dj ER (AT) egy igazi, vinylből kevert muzeális egzotikával készül, az élvezhető fogyaszthatóság és a kacsintós humor keretein belül.

Helyszín: P’art Kávézó terasz Dj Bem (HU) & Dj ER (AT)

19.00 – 20.00 | A nazális érzékelés fenomenológiája – Illatkalandtúra Lipovszky Csengével, Magyarország egyetlen illatesztétájával

„A szaglás az egyik legerősebb szuperhatalmunk, csak az eltelt évezredek alatt szinte teljesen elfelejtettük használni. A program során beleszagolunk ebbe a bennük élő, ösztönös tudásba, és a túra végére az is kiderül, mit árul el az »ártatlan szagolóról« a szaglása.” Vajon milyen lehet az üres tér illata? Van-e szaga a white cube-nak, és vajon milyen illatanyagot eredményeznek a kurátorok erőfeszítései? A program a Kiterjesztett jelen című kiállításhoz kapcsolódik, ahol Dane Mitchell az üres tér illatával foglalkozó munkája is látható.

Helyszín: 1. emeleti kiállítótér

19.00 – 19.45 | Óriáslifttel a Ludwigban!

A legizgalmasabb dolgok egy múzeum életében is a színfalak mögött történnek! Ezen a különleges napon kollégáink vezetésével első kézből nyerhetnek bepillantást a látogatók a máskor elzárt területekbe! A séta után az Időgép című gyűjteményi kiállításba a műtárgyszállító óriáslifttel érkezünk meg, ahol rövid, interaktív tárlatvezetés zárja a programot. A vezetést a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusa és restaurátora tartja. Maximum létszám: 20 fő

Helyszín: földszint, restaurátorműhely, raktárak, óriáslift, 3. emeleti kiállítótér

19.00 – 22.00 | Bolond robot-workshop

Alakítsd ötleteid és elképzeléseid rajzzá robotplotterek segítségével! Ismerd meg és próbáld ki, hogyan segítenek az algoritmusok, miképp terjesztik ki lehetőségeidet az automatizált gépi módszerek egy-egy rajz megvalósításában! A számítógépes grafika a manapság használt eszközökben leginkább elektromos és virtuális pixelekből áll. A képernyők megjelenése előtt viszont plotterekkel, robotokkal és speciális eljárásokkal jelenítették meg a vizuális tartalmakat. Napjainkban a túláradó képek és a vizuális környezet hatására kezdenek ismét előtérbe kerülni ezek az alternatív, lassabb, egyedibb képalkotó eljárások. A workshop során filccel és festékkel rajzoljuk ki a digitális tartalmakat, vektorokat, vonalakat, formákat művészpapírokra és más hordozókra. A számítógépes grafika alapjai, valamint a robotkarok vezérlése mellett így játékosan kerülünk közelebb a hagyományos képalkotás módszereihez is. Az esemény végén az elkészült munkák elvihetőek. A workshopot vezeti: Nagy Ágoston

Helyszín: 2. emeleti múzeumpedagógiai foglalkoztató

20.00 – 21.00 | Exkluzív tárlatvezetés az Előhívás című kiállításban

A kiállítás vezérelvét a materiális, illetve perszonális értelemben vett traumaforrások vizuális művészeti eszközrendszerekkel történő átdolgozása, performatív megjelenítésének újszerű elemzése adja. Azt vizsgálja, hogy az utóbbi két-három évtizedben hogyan változott meg a művész részvétele ezekben a folyamatokban, milyen új megközelítési módok és szempontok merültek fel a különböző művészeti gyakorlatokban.

Helyszín: 2. emeleti kiállítótér

21.00 – 23.00 | The Nomi Song – Exkluzív filmvetítés

Klaus Nomi (1944-1983) a nyolcvanas évek underground szubkultúrájának egyik legkülönlegesebb, kultikus figurája. Kontratenorként dívákat megszégyenítő karizmával, és egy operaénekes stílusában adott elő pop számokat. Előadásmódjának elválaszthatatlan részét jelentették különleges jelmezei, és saját magát szerényen „a tökéletes videósztárként” aposztrofálta. Sajnálatosan rövid pályafutása alatt összesen két albumot és egy koncertlemezt jelentett meg, amelyen saját dalok mellett klasszikus zenei feldolgozások is hallhatók. Számos zenésszel működött együtt, többek között David Bowie-val is. A film posztumusz tisztelgés a nagy német művész előtt. 2004-ben a film a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb dokumentumfilm kategóriában Ezüst Medve-díjat nyert. The Nomi Song 96 perces fim Rendezte: Andrew Horn Produkció: CV Films Berlin, ZDF / Arte, Film Stiftung NRW

Helyszín: 1. emelet, előadóterem

21.00 – 21.45 | Óriáslifttel a Ludwigban

A legizgalmasabb dolgok egy múzeum életében is a színfalak mögött történnek! Ezen a különleges napon kollégáink vezetésével első kézből nyerhetnek bepillantást a látogatók a máskor elzárt területekbe! A séta után az Időgép című gyűjteményi kiállításba a műtárgyszállító óriáslifttel érkezünk meg, ahol rövid, interaktív tárlatvezetés zárja a programot. A vezetést a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusa és restaurátora tartja. Maximum: 20 fő

Helyszín: földszint, restaurátorműhely, raktárak, óriáslift, 3. emeleti kiállítótér

Forrás: Múzeum honlapja

Találatok száma: 13

Boulevard City Panzió Budapest

Boulevard City Panzió Budapest

A Boulevard City Panzió családias kis panzió a főváros IX. kerületében, közel a Dunához. A panzió szobái egy 8. emeletes lakóház felső szintjein találhatóak. Kedvező elhelyezkedésünk révén a panzió kiváló kiindulópont Budapest felfedezéséhez, a városközpontba egy kényelmes sétával is eljuthatnak ... Bővebben


Corvin Hotel Budapest ****

Corvin Hotel Budapest ****

Otthonos életérzés a város közepén, madárcsicsergős reggelek néhány lépésre a Corvin-negyedtől. 86 kényelmes, kellemes szállodai szobánk és 5 tágas apartmanunk, sokoldalú rendezvénylehetőségeink és ínycsiklandó reggelink mellett a kedves vendéglátás az, ami miatt sokan visszajárnak hozzánk. Bővebben


Hotel Thomas***

Hotel Thomas***

A Hotel Thomas 43 kényelmesen berendezett, tágas szobával várja Vendégeit. Családok vagy nagyobb baráti társaságok számára 5 db apartman áll rendelkezésre. A szobák alapfelszereltségéhez tartozik a saját zuhanyozós fürdőszoba, telefon, TV készülék műholdas csatornákkal, szobai széf és minibár. Az ... Bővebben


Ráday Central Apartman Budapest

Ráday Central Apartman Budapest

A Ráday Central Apartman Budapest színvonalas, új apartmanokat kínál a központban, 30 méterre a kellemes hangulatú, kávézókkal és éttermekkel teli sétálóutcától és a Kálvin tértől. Bővebben


ibis Budapest Citysouth Hotel ***

ibis Budapest Citysouth Hotel ***

Az ibis Budapest Citysouth a repülőtér és a városközpont között található (20 perc), egy bevásárlóközpont mellett, egy metróállomással szemben, és könnyű hozzáférést biztosít a repülőtérhez. Bővebben


Actor Hotel Budapest

Actor Hotel Budapest

Az Actor Hotel Budapest történelmi belvárosának pesti oldalán található. A szálloda könnyedén elérhető a városközponttól és a repülőtérről. A repülővel érkezők számára a szálloda egyszeri ingyenes reptéri transzfert biztosít minimum 3 éjszakás szobafoglalás esetén, előzetes kérés alapján (07:00-22:00 ... Bővebben


Canada Hotel*** Budapest

Canada Hotel*** Budapest

A Canada Hotel ideális választás csoportok számára és üzleti tárgyalások, rendezvények, konferenciák lebonyolítására is. Célunk a vendégek igényeinek legmagasabb szintű kielégítése. Ezt szolgálja az ingyenes WiFi a szálloda egész területén, a tágas parkoló, mely vendégeink számára teljesen ingyenesen ... Bővebben


Duna Apartman Budapest

Duna Apartman Budapest

A Duna Apartman Budapest a Petőfi híd pesti hídfőjénél, a Ferenc körúton található igényesen felújított lakás. Kiválóan alkalmas azok számára akik központi fekvésű, mégis csendes környezetben szeretnének néhány napot, vagy akár hosszabb időt eltölteni Budapesten. Bővebben


Haller Camping Budapest

Haller Camping Budapest

Budapest szívében egy csendes parkban található a jól felszerelt, 24 órás recepcióval működő, családias Haller Camping. Központi elhelyezkedése miatt kiváló választás a magyar főváros nevezetességeinek felfedezéséhez. A tömegközlekedési lehetőségek még éjjel is kiválóak. A kempingből metróval vagy ... Bővebben


Hotel IBIS Budapest Centrum***

Hotel IBIS Budapest Centrum***

Az IBIS Budapest Centrum mindössze 50 méterre fekszik a Kálvin tér metróállomástól (3,as és 4-es vonal), valamint 300 méterre a Magyar Nemzeti Múzeum épületétől. A szálloda ingyenes WiFi-vel és kerti terasszal várja vendégeit. A légkondicionált szobák saját fürdőszobával és műholdas TV-vel ... Bővebben


1 2   


Találatok száma: 53

Board Game Café Budapest

Board Game Café Budapest

Budapest első társasjátékos kávézója. A tulajdonosok missziójuknak tekintik, hogy minél többen éljék át segítségükkel a közös játék önfeledt örömét. Természetesen remek kávék és ízletes szendvicsek, kézműves házi sütemények is kóstolhatók itt. Ha Ön is szeret játszani, jó helyen jár, nálunk ... Bővebben


Bohém Étterem Budapest

Bohém Étterem Budapest

A Bohém Étterem és Rendezvényhelyszín különlegességét már maga a helyszín is adja, hiszen a Müpán belül, a világ vezető muzsikusait fogadó hangversenyterem mellett található. A környezet adta patinás esszencia az, ami rögtön megragadja az ide látogatót. Belépve különleges terek, hangulatos világítás, ... Bővebben


Fakanál Étterem Budapest

Fakanál Étterem Budapest

Magyar népi konyhát kínáló étterem a belváros szívében a Nagyvásárcsarnok első emeletén Budapest legjobb kolbászával és gulyásával. Bővebben


Púder Étterem és Galéria

Púder Étterem és Galéria

Világkonyha és autentikus ízek egyben különleges, egyedi hangulatú enteriőrben. Bővebben


Urban Jungle Budapest

Urban Jungle Budapest

Budapest szívében, egy lakásétterem, ami telis-tele van szobanövényekkel. Szeretünk és keresünk mindent a városban, ami zöld. Egyformán rajongunk a szobanövényekért, a városi parkokért, az irodai élő zöld falakért és a hangulatos belvárosi növényes erkélyekért. Hiszünk benne, hogy egy lakásból a ... Bővebben


Veranda Grill & Wine Budapest

Veranda Grill & Wine Budapest

A Veranda Grill & Wine a 9. kerületben, a Vendel utcában várja vendégeit magyaros konyhával. Bővebben


Vörös Postakocsi Étterem

Vörös Postakocsi Étterem

Vörös Postakocsi Étterem: tradicionális magyar ételspecialitások és élő cigány zene a város szívében, a Ráday utcában 1970 óta. Bővebben


39 Studium Önkiszolgáló Étterem és Kávézó

39 Studium Önkiszolgáló Étterem és Kávézó

A Czuczor utcában várja alacsony árakkal és széles választékkal a megéhezett diákokat, és dolgozókat az önkiszolgáló étterem és kávézó. Bővebben


BarCraft Corvin Budapest

BarCraft Corvin Budapest

A bárban az alsó szinten található a társasok polca, amin különböző de annál izgalmasabb és szórakoztatóbb játékokat próbálhatnak ki. Rögtön mellette a pultnál ismerkedhetnek koktél kínálatuk széles választékával. Bővebben


Black Cab Burger

Black Cab Burger

A marhahús mellett kétféle csirkével dolgozunk, saját kínálatunk mellett a vendégeink is összeállíthatnak saját ízlésük szerinti burgert. Giga Double Decker szendvicset és más finomságokat is kínálunk. Bővebben


1 2 3 4 ... 6   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

MÜPA programok Budapest 2023 / 2024
MÜPA programok Budapest 2023 / 2024
  • Budapest
  • IX. kerület
2023. május 29. (Hétfő) - 2023. május 31. (Szerda)
MÜPA Sátor programok 2023. Online jegyvásárlás
MÜPA Sátor programok 2023. Online jegyvásárlás
  • Budapest
  • IX. kerület
2023.05.30. (Kedd) - 2023.06.03. (Szombat)
MÜPA családi programok 2023. Online jegyvásárlás
MÜPA családi programok 2023. Online jegyvásárlás
  • Budapest
  • IX. kerület
2023. május 31. (Szerda)

Hasonló ajánlatok

Múzeumok Éjszakája Gödöllői Királyi Kastély 2023
Múzeumok Éjszakája Gödöllői Királyi Kastély 2023
  • Gödöllő
2023. június 24. (Szombat)
Múzeumok Éjszakája 2023
Múzeumok Éjszakája 2023
2023. június 24. (Szombat)
Múzeumok Éjszakája Gyula 2023
Múzeumok Éjszakája Gyula 2023
  • Gyula
2023. június 24. (Szombat)

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!


Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok