Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Múzeumok Éjszakája Salgótarján 2024 Dornyay Béla Múzeum

2024. június 22. (szombat)

Múzeumok Éjszakája a Dornyay Béla Múzeumban és Bányászati Kiállítóhelyén 2024. június 22-én.

Múzeumok Éjszakája Salgótarján

2024. június 22.

József lejtősakna - földalatti bányamúzeum
Állandó kiállítás
A Dornyay Béla Múzeum Bányászati Kiállítóhelyét az 1937-ben mélyített József-lejtősakna épségben megmaradt vágatrendszerében alakították ki. A múzeum 1965-ben nyílt meg a nagyközönség előtt Európában a második eredeti bányában kialakított múzeumként.

Üvegváros-Öblösüveggyár történeti és üvegművészeti tanulmányi raktár
Állandó kiállítás
A nagy múltú Salgótarjáni Öblösüveggyár termékeit bemutató látványraktár megtekintése.

37. Tavaszi Tárlat
Időszakos kiállítás
A salgótarjáni Tavaszi Tárlatot 1979 óta rendezi a Dornyay Béla Múzeum. A rendezvény az 1980-as évek első felére országos jellegűvé vált és az 1990-es évektől kétévente kerül megrendezésre. A kiállításon festő-, grafikus- és szobrászművészek mutatkozhatnak be olyan képzőművészeti alkotásokkal, melyek a megelőző két évben készültek.

Bolygón innen, Földön túl-A kis herceg
Időszakos kiállítás
Antoine de Saint -Exupery eredeti rajzainak litográfiái, idézetek és installációk fogadják a szegedről érkezett kiállítás látogatóit.

Derkovits
Időszakos kiállítás
A múzeum Mihályfi-gyűjteményéből most Derkovits Gyula munkáiból válogattunk a művész születésének 130. évfordulója alkalmából.

Volt egyszer egy Karancs Szálló...
Időszakos kiállítás
Az 1964-ben megnyílt, külföldiek, politikusok és a helyi lakosok körében egyaránt kedvelt szálló, amelynek éttermében akár békacombot is lehetett rendelni ma már csak „szellemhotelként” ismert. Pedig a hétemeletes Karancs Szálló – működésének közel negyven éve alatt – Magyarország egyik legimpozánsabb szállodájának tartották. A kiállítás a szálló történetét mutatja be.

Zenei Kavalkád
18:00 - 19:00
A hagyományokhoz híven idén is koncerttel indítjuk a Múzeumok Éjszakáját. A jó hangulatról a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és tanárai gondoskodnak.

Hogyan másztam meg Olaszországban egy Orosszal három "nővért"?
18:30 - 19:30
Buda László élménybeszámolói igen népszerűek a helyiek körében. Most Olaszországban három "nővért" látogatunk meg vele, na és egy Orosszal.

A Nógrád Táncegyüttes műsora
19:00 - 19:30
A Nógrád Táncegyüttes neve Salgótarjánban egyet jelent egy látványos, hangulatos, színvonalas előadással, ahol a néptáncé a főszerep.

Dekázó verseny
19:00 - 19:45
A Múzeumok Éjszakája mottója a GÓLPASSZ és ebben a versenyben az lesz a győztes, aki a legtovább tudja magának passzolgatni a labdát. Egy dekázó versenyre hívjuk az érdeklődőket a Bányászati Kiállítóhely kertjébe. Az SBTC elnöke lesz a "szigorú" zsűri.

Táncház
19:30 - 19:45
A Nógrád Táncegyüttes tagjai megmozgatnak kicsiket és nagyokat.

Volt egyszer egy Karancs Szálló... - kiállításmegnyitó
20:00 - 20:30
Az 1964-ben megnyílt, külföldiek, politikusok és a helyi lakosok körében egyaránt kedvelt szálló, amelynek éttermében akár békacombot is lehetett rendelni ma már csak „szellemhotelként” ismert Salgótarjánban. Pedig a hétemeletes Karancs Szálló – működésének közel negyven éve alatt – Magyarország egyik legimpozánsabb szállodájának tartották. A kiállítás a szálló történetét mutatja be.

Régi idők focija - kerekasztal beszélgetés
20:30 - 21:30
Dr. Csongrády Béla beszélgetőtársa az a legendás labdarúgó hármas lesz- Básti István, Répás Béla, Szalai Miklós - akik nevét Salgótarjánban ma is sokan emlegetik.

Passzold a teliholdat - éjszakai fotózás
21:30 - 23:00
A Múzeumok Éjszakáján a telihold kerek focilabdaként ragyog majd az égen. Érdemes lesz fényképeken megörökíteni. Ebben segítenek a múzeum munkatársai a fotózás kedvelőinek.

Tombolahúzás
21:30 - 22:30
Nálunk a Múzeumok Éjszakáján sok értékes nyeremény talál gazdára a tombolán.

A kis herceg bolygói
Folyamatos program 18:00 - 23:00
A Bolygón innen, Földön túl - A kis herceg című időszaki kiállításhoz kapcsolódó kreatív foglalkozáson megismerkedünk azokkal a bolygókkal és lakóikkal, ahol a kis herceg járt.

A nógrádi szénbányászat története (1848 - 1992)  - A bányamentés története a Nógrádi szénmedencében
Folyamatos program 18:00 - 23:00
A nógrádi szénbányászat története (1848 - 1992)  - A bányamentés története a Nógrádi szénmedencében című földfelszíni kiállítás a nógrádi szénmedence múltját, műszaki emlékeit őrzi s mutatja be, méltó emléket állítva a nógrádi szénbányászatnak és ipartörténetnek is. A bányászattörténeti kiállítás egyik egységeként bemutatjuk a bányamentés történetét a Nógrádi szénmedencében. Különleges élményt nyújt az „Egy sikeres bányamentés története 1888-ból” című animációs film megtekintése.

Ér(in)tsd meg a vároST!-interaktív fal
Folyamatos program 18:00 - 23:00
A múzeum Salgótarján várossá nyilvánításának 100. évfordulója alkalmából készült interaktív fal lehetővé teszi, hogy használója aktívan játsszon és tanuljon, ráadásul a közönség alakíthatja is a történetet.  A várost körülvevő, páratlan szépségű természeti környezet, a salgói és somoskői vár, a település fejlődését megalapozó bányászat és Salgótarján híres épületei úgy jelennek meg a falon, hogy egyes jelenetekben követhetővé válik az elmúlt száz évben történt változás is.

Üvegfestés
Folyamatos program 18:00 - 23:00
Az Üvegváros tanulmányi raktárban az érdeklődő kicsik és nagyok kipróbálhatják az üvegfestést.


2024.06.22.
Találatok száma: 11

Csernyik Kulcsosház Zagyvaróna

Csernyik Kulcsosház Zagyvaróna

Salgótarján központjától 7 km-re, a Vízválasztói horgásztónál teljesen felújított szálláshelyen, erdő szélén várjuk a horgászni, vadászni, túrázni, pihenni vágyó vendégeket.

Galcsik Fogadó Salgótarján

Galcsik Fogadó Salgótarján

A Galcsik Panzió és Étterem Salgótarján egyik legismertebb vendéglátó helye, amely a hamisítatlan észak-magyarországi erdő, a Karancs, a Medves, és a Cserhát hegységek találkozásánál, Nógrád megye székhelyén, Salgótarjánban, az M3-as autópályától mindössze 60 km-re található. Nagy szeretettel várjuk ...

Hollófészek Vendégház Salgótarján-Rónafalu

Hollófészek Vendégház Salgótarján-Rónafalu

Őszi vagy téli kirándulás a családdal, romantikus hétvége a pároddal, gyalogtúra a hegyekben a barátokkal, kocogás a fennsíkon, hegyi kerékpározás, fotós vadles, horgászat, csapatépítő hétvége, edzőtábor, művésztelep, geocaching; bármihez is keresel helyszínt, itt megtalálod. Gyere, és pihenj a ...

Medves Hotel Salgótarján

Medves Hotel Salgótarján

A Medves Hotel Magyarország legvadregényesebb táján, Európa legmagasabb fennsíkjának peremén, lefutó kis szurdokvölgyek, árnyas bükkösök és patakvölgyek ölelésében található. A Medves környéke kiválóan alkalmas túrák, kirándulások lebonyolítására, de a környék a csupán pihenni vágyókat is ...

Salgó Hotel Salgótarján

Salgó Hotel Salgótarján

A Cserhát, a Mátra és a Karancs – hegység találkozásainál, az erdő közepén megbújó szállodánk friss, erdei levegővel, csenddel, nyugalommal és segítőkész személyzettel várja kedves vendégeit.

Salgóbányai Kulcsosház és Nomád Táborhely

Salgóbányai Kulcsosház és Nomád Táborhely

Salgótarján-Salgóbánya csendes utcájában, a Salgóbányai Erdészház melletti telken lévő épületben 16+2 fő részére kínálunk új szálláshelyet, további 28 főig táborozási lehetőséget. A szálláshely a salgói várhoz és a Boszorkánykőhöz vezető út mentén helyezkedik el, néhány percnyi gyaloglással pedig a Medves-fennsík, majd ...

Somoskői Kirándulóközpont Salgótarján

Somoskői Kirándulóközpont Salgótarján

A 2015. évben megnyitott, új építésű Somoskői kirándulóközpont a Karancs-Medves-vidékre érkezők turisztikai bázisa, mely csodálatos természeti környezetben, a Somoskői vártól 400 méterre, a Medves-fennsík peremén, a Salgótarjánhoz tartozó Somoskőn található, melyhez szálláshely is tartozik. Hegyi ...

Tarjáni Gyermektábor Salgótarján

Tarjáni Gyermektábor Salgótarján

Salgótarján igazán kiváltságos fekvésű város. Páratlan természeti értékeit, a természeti környezet szépségét ajánljuk a hozzánk látogatóknak. A Tarjáni Gyermektábor a kezdetek óta szabadidős és gyermek napközis táborként üzemelt.

Vár-Lak Vendégház Salgótarján

Vár-Lak Vendégház Salgótarján

Szálláshelyünk csendes környezetben található. A ház kertjében bográcsozó, szalonnasütő, grillező, kemence és zárt parkoló található. A környék kiváló pihenésre, túrázásra, hegyi és országúti kerékpározásra, lovaglásra. Vendégeink kényelmét kábel TV és internet (WIFI) szolgálja.

Vörösfenyő Apartmanház Salgóbánya

Vörösfenyő Apartmanház Salgóbánya

Ha csendre, nyugalomra, kristálytiszta levegőre vágyik, kirándulás, túrázás utáni pihenéshez szállást keres, nálunk megtalálta. Salgóbányán a Salgó vár alatt két igényesen kialakított külön bejáratú apartmannal várjuk Önöket. A ház légkondícionált, fűthető, így egész évben a vendégek rendelkezésére ...

1 2   
Találatok száma: 3

Kiskulacs Vendéglő Salgótarján

Kiskulacs Vendéglő Salgótarján

Hangulatos kisvendéglő Salgótarján belvárosában, a régi `Szajna-parton”. Befogadóképességünk 80+20 (terasz) fő különálló légkondicionált termekben, igény szerint összenyithatóan. Étlapunkon megtalálhatóak tájjellegű-, palóc-, magyaros ételek, de a nemzetközi konyha ételei is helyet kapnak. Vállaljuk céges-, ...

G&D Kézműves Cukrászat és Pékség

G&D Kézműves Cukrászat és Pékség

Hitvallásuk az adalék, aroma és színezék mentesség, megpróbálják minél több vendég ízvilágát eltalálni, maradva az értéknél és a kreativitásnál. 2015-ben és 2016-ban is az Ország Tortája verseny győztese.

Tarján Borház

Tarján Borház

Tarján Borház. Salgótarján központjában a régi városrészben épült Borház a Kárpát-medence kiváló kézmíves boraival várja látogatóit. Borkereskedés és borkóstolás egy helyen.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Közeli ajánlatok

Állati Jó Vasárnap 2024. Kisállatbörzék Salgótarjánban Állati Jó Vasárnap 2024. Kisállatbörzék Salgótarjánban
  • Salgótarján
2024. június 16. (vasárnap)
Dornyay Béla Múzeum programok 2024 Salgótarján Dornyay Béla Múzeum programok 2024 Salgótarján
  • Salgótarján
2024. június 22. (szombat)
Zenthe Ferenc Színház jegyek 2024 Zenthe Ferenc Színház jegyek 2024
  • Salgótarján
2024. július 27. (szombat)

Hasonló ajánlatok

Múzeumok Éjszakája 2024 Múzeumok Éjszakája 2024
2024. június 22. (szombat)
Múzeumok Éjszakája Nagykanizsa 2024 Thúry György Múzeum Múzeumok Éjszakája Nagykanizsa 2024 Thúry György Múzeum
  • Nagykanizsa
2024. június 22. (szombat)
Múzeumok Éjszakája az Unicum Házban 2024 Múzeumok Éjszakája az Unicum Házban 2024
  • Budapest
  • IX. kerület
2024. június 22. (szombat)

Érdemes felkeresni!

Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!