Múzeumok Éjszakája Salgótarján 2021. Dornyay Béla Múzeum
Budapest Feszt országjáró turné fergeteges bulikkal! Irány Tahitótfalu!
Budapest Feszt országjáró turné fergeteges bulikkal! Irány Tahitótfalu!
Tisza-tavi Fesztivál a komolyzene, a természet és az aktív pihenés szerelmeseinek.
Tisza-tavi Fesztivál a komolyzene, a természet és az aktív pihenés szerelmeseinek.
Zamárdi Cirkuszpark & Resort
Zamárdi Cirkuszpark & Resort
Foglaljon már az őszre! Gyulai wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Foglaljon már az őszre! Gyulai wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Múzeumok Éjszakája Salgótarján 2021. Dornyay Béla Múzeum


Múzeumok Éjszakája a Dornyay Béla Múzeumban és Bányászati kiállítóhelyén.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Dornyay Béla Múzeum
3100 Salgótarján, Múzeum tér 2.

17:30 – 18:00
Együtt működünk – Gyermekrajz-kiállítás megnyitó ünnepség

Együtt működünk címmel nyílik a Hibó Tamás Alapfokú Művészeti Iskola és a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek közös tanévzáró kiállítása. A megnyitó ünnepségen az iskolák diákjainak műsorát láthatják az érdeklődők. A kiállítás és a megnyitó ünnepség létrejötte egyaránt arról tesz bizonyságot, hogy a kreativitásnak, az alkotókedvnek még egy világjárvány sem szabhat határt, és persze arról is, hogy EGYÜTT MŰKÖDÜNK!

18:00 – 18:45
Országos hírű likőrgyártás Sagótarjánban – a Kohn Lipót Likőr- és Rumgyár

Póczos Sándor salgótarjáni helytörténeti kutató a Dornyay Béla Múzeum Nagy Iván Honismereti Pályázatára készítette el a Salgótarján első számú likőrgyára – A Kohn család áttekintő története című pályaművét. A Múzeumok Éjszakáján a szerző az Üvegváros Tanulmányi Raktárban, a likőrgyártáshoz eredetileg használt üvegek között mutatja be a likőrgyártás történetét.

18:00 – 19:00
Palóc mesék - a Kerek Perec Egylet mesejátéka

A salgótarjáni Kerek Perec Egylet interaktív mesejátékaival nem csak a gyerekeket, de a felnőtteket is elvarázsolja. A Kerek Perec receptje ugyanis 25% népmeséből, 25% néptáncból és 25% népzenéből áll. A hozzávalókat jól összekeverjük, érni hagyjuk, és utána azonnal tálalható. A fennmaradó 25%-ot pedig a néző maga teszi hozzá!

18:00 – 21:00
Üvegcipellő - kézműves foglalkozás

A Dornyay Béla Múzeum szeretettel vár kicsiket és nagyokat egyaránt az Üvegvárosba, ahol nem csak az üveggyártás folyamatával ismerkedhetnek meg a gyerekek játékos formában, de maguk is kipróbálhatják az üvegfestés művészetét.

19:00 – 20:00
Örömzene - Klasszikus koncert

A hagyományokhoz híven idén is várjuk szabadtéri koncertre a Múzeumok Éjszakájának közönségét. A jó hangulatról a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és tanárai gondoskodnak.

20:00 – 21:00
Így történt… – két fiatal alkotó fotó- és filmbemutatója

A Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium végzős, vizuális kultúra specialitású diákjai, Ádám Gergő és Vidra Virág mutatják be fotóikat, rövidfilmjeiket. A gimnázium és a Dornyay Béla Múzeum közötti szoros együttműködésnek köszönhetően, hozzájuk hasonlóan sok tanuló vett részt a média szakkör múzeumi foglalkozásain is. Számos országos versenyen szerepeltek sikeresen. Virág és Gergő sikeres érettségi vizsgájuk után az egri Eszterházy Károly Egyetem mozgóképkultúra és média szakán szeretnék folytatni tanulmányaikat.

21:00 – 21:45
Nézzük együtt! – Kele Szabó Ágnes könyvbemutatója 

A világ szép, színes, bonyolult és titokzatos. Nézzük együtt! – invitál minket Kele Szabó Ágnes, a Madách Imre Gimnázium vizuális kultúra és média szakos tanára új könyvének címében. A Nézzük együtt! a tankönyvjegyzék egyik újdonsága a vizuális kultúra tantárgyhoz, melyet a szerző általános iskola felső tagozatának és középiskolás korosztály számára egyaránt szeretettel ajánl.

Szaktárlatvezetés a Régészeti Raktárban - Állandó kiállítás

Szaktárlatvezetéssel várjuk a kedves látogatókat a Régészeti Raktárban, ahol régészek és régészeti szakasszisztensek mutatják be az elmúlt időszakban feltárt lelőhelyek leletanyagát.

Szaktárlatvezetés az Üvegváros Tanulmányi Raktárban - Állandó kiállítás

A Múzeumok Éjszakáján szaktárlatvezetéssel várjuk a kedves látogatókat az Üvegváros Tanulmányi Raktárban, ahol a Dornyay Béla Múzeum tárgyi gyűjteményének üveganyaga tekinthető meg. A minőségben is igen jelentős gyűjteményben zömében a Salgótarjáni Öblösüveggyár termékeit találjuk meg, melyek 1960-tól kezdve folyamatosan kerültek a múzeum tulajdonába. Az öblösüveggyár történetének valamennyi korszakát reprezentálja a gyűjtemény, a megalakulástól egészen a gyár megszűnéséig.

Tárlatvezetés a Képzőművészeti Tanulmányi Raktárban - Állandó kiállítás

A Múzeumok Éjszakáján megtekinthető lesz a nemrégiben felújított Képzőművészeti Tanulmányi Raktár, mely tanulmányi raktár jellegénél fogva egyszerre lát el gyűjteményi raktári és részleges kiállítási funkciót. Az érdeklődő  nagyközönségnek lehetősége nyílik betekinteni a múzeum gazdag képzőművészeti anyagának egy fontos részébe, megtekinthetik többek között  Balázs János festményeit és plasztikáit,  Földi Péter festményeit és szobrait, illetve a teljes  Mihályfi-gyűjteményt. Itt kaptak helyet Gaál István filmrendező fotográfiái és Drozsnyik István szobrai.

36. Salgótarjáni Tavaszi Tárlat - Időszakos kiállítás

Május 22-én nyílt meg a Dornyay Béla Múzeumban a jelenleg is látogatható időszaki kiállítás, a 36. Salgótarjáni Tavaszi Tárlat. A már hagyományszerűen megrendezésre kerülő tárlat a megelőző két évben készített képzőművészeti alkotásokat mutatja be. A kiállításon festő-, grafikus- és szobrászművészek, iparművészek mutatkozhatnak be alkotásaikkal, melyeket az országban több helyen gyűjtünk be, biztosítva valamennyi régió alkotói számára a bemutatkozási lehetőséget.

Dornyay Béla Múzeum Bányászati Kiállítóhelye
3100 Salgótarján, Zemlinszky Rezső út 1.

17:30 – 18:00
Bányás-Kohász Dalkör műsora

Immár hagyomány, hogy a Dornyay Béla Múzeum Bányászati Kiállítóhelyén a Bányász-Kohász Dalkör előadásával nyílik meg a Múzeumok Éjszakája. Idén sem lesz ez másképp.

18:00 – 20:00
Fekete gyémántok - családi kreatív foglalkozás

Családi programra várunk kicsiket és nagyokat egyaránt a Bányászati Kiállítóhelyen. A foglalkozáson a gyerekek sötétben világító festékkel készíthetik el műalkotásukat, melynek varázslatos látványát azonnal meg is tekinthetik a bánya mélyének sötétjében.

Szaktárlatvezetés a József lejtős aknában - Állandó kiállítás

Óránként induló szaktárlatvezetésekkel várjuk látogatóinkat a Múzeumok Éjszakáján a Bányászati Kiállítóhely földfelszíni és földalatti kiállításában egyaránt.

Forrás: Múzeumok éjszakája honlapja

Találatok száma: 10

Csernyik Kulcsosház Zagyvaróna

Csernyik Kulcsosház Zagyvaróna

Salgótarján központjától 7 km-re, a Vízválasztói horgásztónál teljesen felújított szálláshelyen, erdő szélén várjuk a horgászni, vadászni, túrázni, pihenni vágyó vendégeket. Bővebben


Galcsik Fogadó Salgótarján

Galcsik Fogadó Salgótarján

A Galcsik Panzió és Étterem Salgótarján egyik legismertebb vendéglátó helye, amely a hamisítatlan észak-magyarországi erdő, a Karancs, a Medves, és a Cserhát hegységek találkozásánál, Nógrád megye székhelyén, Salgótarjánban, az M3-as autópályától mindössze 60 km-re található. Nagy szeretettel várjuk ... Bővebben


Hollófészek Vendégház Salgótarján-Rónafalu

Hollófészek Vendégház Salgótarján-Rónafalu

Őszi vagy téli kirándulás a családdal, romantikus hétvége a pároddal, gyalogtúra a hegyekben a barátokkal, kocogás a fennsíkon, hegyi kerékpározás, fotós vadles, horgászat, csapatépítő hétvége, edzőtábor, művésztelep, geocaching; bármihez is keresel helyszínt, itt megtalálod. Gyere, és pihenj a ... Bővebben


Medves Hotel Salgótarján

Medves Hotel Salgótarján

A Medves Hotel Magyarország legvadregényesebb táján, Európa legmagasabb fennsíkjának peremén, lefutó kis szurdokvölgyek, árnyas bükkösök és patakvölgyek ölelésében található. A Medves környéke kiválóan alkalmas túrák, kirándulások lebonyolítására, de a környék a csupán pihenni vágyókat is ... Bővebben


Salgó Hotel Salgótarján

Salgó Hotel Salgótarján

A Cserhát, a Mátra és a Karancs – hegység találkozásainál, az erdő közepén megbújó szállodánk friss, erdei levegővel, csenddel, nyugalommal és segítőkész személyzettel várja kedves vendégeit. Bővebben


Salgóbányai Kulcsosház és Nomád Táborhely

Salgóbányai Kulcsosház és Nomád Táborhely

Salgótarján-Salgóbánya csendes utcájában, a Salgóbányai Erdészház melletti telken lévő épületben 16+2 fő részére kínálunk új szálláshelyet, további 28 főig táborozási lehetőséget. A szálláshely a salgói várhoz és a Boszorkánykőhöz vezető út mentén helyezkedik el, néhány percnyi gyaloglással pedig a Medves-fennsík, majd ... Bővebben


Somoskői Kirándulóközpont Salgótarján

Somoskői Kirándulóközpont Salgótarján

A 2015. évben megnyitott, új építésű Somoskői kirándulóközpont a Karancs-Medves-vidékre érkezők turisztikai bázisa, mely csodálatos természeti környezetben, a Somoskői vártól 400 méterre, a Medves-fennsík peremén, a Salgótarjánhoz tartozó Somoskőn található, melyhez szálláshely is tartozik. Hegyi ... Bővebben


Tarjáni Gyermektábor Salgótarján

Tarjáni Gyermektábor Salgótarján

Salgótarján igazán kiváltságos fekvésű város. Páratlan természeti értékeit, a természeti környezet szépségét ajánljuk a hozzánk látogatóknak. A Tarjáni Gyermektábor a kezdetek óta szabadidős és gyermek napközis táborként üzemelt. Bővebben


Vár-Lak Vendégház Salgótarján

Vár-Lak Vendégház Salgótarján

Szálláshelyünk csendes környezetben található. A ház kertjében bográcsozó, szalonnasütő, grillező, kemence és zárt parkoló található. A környék kiváló pihenésre, túrázásra, hegyi és országúti kerékpározásra, lovaglásra. Vendégeink kényelmét kábel TV és internet (WIFI) szolgálja. Bővebben


Vörösfenyő Apartmanház Salgóbánya

Vörösfenyő Apartmanház Salgóbánya

Ha csendre, nyugalomra, kristálytiszta levegőre vágyik, kirándulás, túrázás utáni pihenéshez szállást keres, nálunk megtalálta. Salgóbányán a Salgó vár alatt két igényesen kialakított külön bejáratú apartmannal várjuk Önöket. A ház légkondícionált, fűthető, így egész évben a vendégek rendelkezésére ... Bővebben
Találatok száma: 3

Kiskulacs Vendéglő Salgótarján

Kiskulacs Vendéglő Salgótarján

Hangulatos kisvendéglő Salgótarján belvárosában, a régi `Szajna-parton”. Befogadóképességünk 80+20 (terasz) fő különálló légkondicionált termekben, igény szerint összenyithatóan. Étlapunkon megtalálhatóak tájjellegű-, palóc-, magyaros ételek, de a nemzetközi konyha ételei is helyet kapnak. Vállaljuk céges-, ... Bővebben


G&D Kézműves Cukrászat és Pékség

G&D Kézműves Cukrászat és Pékség

Hitvallásuk az adalék, aroma és színezék mentesség, megpróbálják minél több vendég ízvilágát eltalálni, maradva az értéknél és a kreativitásnál. 2015-ben és 2016-ban is az Ország Tortája verseny győztese. Bővebben


Tarján Borház

Tarján Borház

Tarján Borház. Salgótarján központjában a régi városrészben épült Borház a Kárpát-medence kiváló kézmíves boraival várja látogatóit. Borkereskedés és borkóstolás egy helyen. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Esterházy-kastély program Fertőd 2021
Esterházy-kastély program Fertőd 2021
  • Fertőd
2021. július 24. 20:30

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Prémium élmények

Online jegyvásárlás