Újévi koncert jegyek 2022. Újévi zenei programajánló
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL felnőttbarát szállodában
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL felnőttbarát szállodában
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Újévi koncert jegyek 2022. Újévi zenei programajánló

Jegyvásárlás
2022. január 1., Tatabánya

Újévi koncertajánló 2022.

Újévi koncertek 2022

Újévi Koncert - A Szolnoki Szimfonikusok újévköszöntő produkciója

2022. JANUÁR 1. SZOMBAT, 16:00
Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ, Színházterem

A Szolnoki Szimfonikusok koncertjével köszöntjük a 2022-es évet!

Az Izaki Maszahiro által vezetett zenekar január elsején, délután négy órától lép színpadra intézményünk Színháztermében olyan közreműködőkkel, mint Lőrincz Judit, a Magyar Állami Operaház magánénekese, valamint Bot Gábor színművész, tenor énekművész.

A rendezvény műsorvezetője Munkácsiné Danyi Zsuzsanna.
Vezényel: Izaki Maszahiro

Szeretettel várjuk Önöket felejthetetlen élményt kínáló Újévi Koncertünkre!


Újévi koncert fiataloknak - Haydn: A teremtés – részletek

2022. JANUÁR 1. SZOMBAT, 16:00
Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A teremtés többrétegű remekmű: élvezi kicsi és nagy egyaránt, több korosztálynak szól. Haydn oratóriuma a földi lét nagyszerűségét, beláthatatlan gazdagságát hirdeti, egy-egy részlete képeskönyvszerűen, élénk színekkel, sok-sok kedvességgel és bájjal, no meg humorral tárja a hallgató elé e csoda részleteit.

Szinte látjuk magunk előtt, ahogy megelevenednek a madarak, a csúszómászók, ahogy megszületnek a tengerek, hegyek, folyók, ahogy Isten megteremti a Napot, a Holdat, a világosságot, végül pedig az embert. A matinékoncerten az esti újévi hangversenyen elhangzó mű leglátványosabb részletei szólalnak meg kiváló előadók jóvoltából, a világhírű Fischer Ádám vezényletével.

Vezényel: Fischer Ádám

Közreműködők:

szoprán: Rácz Rita
tenor: Megyesi Zoltán
basszus: Cser Krisztián
Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar
Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)


Salgótarjáni Újévi Hangverseny 2022

2022. JANUÁR 1. SZOMBAT, 17:00
Zenthe Ferenc Színház

A hangversenyen elhangzanak a legismertebb és legkedveltebb opera, oprerett és musical dallamok, zenekari számok.

Fellépők:

Pándy Piroska
Szerekován János
Simon Kata
Jenei Gábor
vezényel:Farkas Pál
kisér: Dunakeszi Szimfonikus Zenekar


Újévi koncert a Hot Jazz Banddel

2022. JANUÁR 1. SZOMBAT, 17:00
Corinthia Grand Hotel Royal

Műsor:

 • D. Sosztakovics: Keringő
 • G. Gershwin: Summertime
 • G. Gershwin: Swanee
 • Louis Armstrong: What a wonderful world, Very thought of you
 • Hegedűs Tamás: Hamvadó cigarettavég
 • Eisemann Mihály: Május éjszakán
 • Leroy Anderson: Írógép
 • --
 • Deák Tamás: Mézga Géza
 • Leroy Anderson: Fiddle-faddle
 • Seress Rezső: Szomorú vasárnap
 • Ábrahám Pál: Bál a Savoyban – My golden baby
 • Fényes Szabolcs: Odavagyok magáért
 • Frank Bridge: Sally in our alley & Cherry Ripe
 • Fényes Szabolcs: Egy szoknya, egy nadrág – Nem nősülök soha
 • Fényes Szabolcs: Maya – Hacacáré
 • Dolecskó Béla: Aki él és mozog, az szvinget jár

közreműködik: Hot Jazz Band

Örökzöldek a jazz aranykorából, klasszikussá vált operett- és filmslágerek, ismerős bemondások. A Louis Armstrong Emlékdíjas és Kossuth-díjas Hot Jazz Band és a Budapesti Vonósok koncertjén fogadkozhatunk, hogy „Nem nősülök soha”, de persze arra is rácsodálkozhatunk, hogy „Milyen csodálatos a világ!” A Hot Jazz Band népszerű feldolgozásai dús és bársonyos vonószenekari hangzással egészülnek ki, de nem csak azért, mert Újévkor nem árthat meg egy kis Hacacáré!


MÁGA ZOLTÁN - XIV. Budapesti Újévi Koncert

2022. JANUÁR 1. SZOMBAT, 19:00
Papp László Budapest Sportaréna

A hagyomány folytatódik! Európa egyik legnagyobb újévi gálaműsora, a XIV. Budapesti Újévi Koncert Mága Zoltán hegedűművésszel és világhírű sztárvendégeivel 2022. január 1-jén 19 órától, a Papp László Budapest Sportarénában! Nemzetközi sztárvendégek és hazánk legkiválóbb művészei várják Önöket Mága Zoltánnal és a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarral!

A hagyományt folytatva, az előttünk álló év első estéjén világszínvonalú produkciókkal, kimagasló hazai és nemzetközi sztárok közreműködésével ismételten megrendezésre kerül Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész Budapesti Újévi Koncertje a Papp László Budapest Sportarénában. A 2022-es esztendőt köszöntő látványos díszletekkel tervezett újévi koncert a Tisztelet és Hálaadás Gálájaként kerül megrendezésre, köszönetet mondva azoknak az orvosoknak, ápolóknak, szociális intézmények munkatársainak, valamint az alapvető szolgáltatásokat teljesítő embertársainknak, akik koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben is biztosították egészségügyi ellátásunkat és a napi szükségleteink elérését.

A már megszokott, exkluzív díszletek és káprázatos látványvilág mellett meglepetés sztárvendégek garantálják a feledhetetlen élményt és a kimagasló színvonalú szórakozást. A publikum lenyűgöző látvány- és show-elemek, a legmodernebb hang- és fénytechnika, rendkívüli színpadi megoldások mellett fedezheti fel nemzetünk zenei kincseit és az egész világot rabul ejtő klasszikus és könnyűzenei darabokat. Az elmúlt, közel másfél évtizedben Grammy-díjas előadók, világhírű énekesek és művészek, a magyar kulturális élet legkiemelkedőbb képviselő, Kossuth-díjas művészek mellett a Nemzet Színészei és a hazai könnyűzenei élet kiválóságai is színpadra léptek már a Prima Primissima-díjas hegedűművész gáláján. A Budapesti Újévi Koncert tradícióvá nemesült, európai mércével mérve is népszerű és nagy sikerű kulturális esemény lett, amit több mint százötven ezren láthattak már hazánk legnagyobb befogadóképességű létesítményében, a Papp László Budapest Sportarénában, több tíz millióan pedig a televíziók képernyőjén keresztül határainkon innen és túl. A X. jubileumi gálakoncertről, amelynek sztárvendége volt a tizenhatszoros Grammy-díjas David Foster zeneszerző, előadóművész és producer, az Egyesült Államok legnagyobb közszolgálati televíziócsatornája, a PBS önálló műsort készített, amelyet több mint száz millióan láthattak a
világ számos országában.

A Prima Primissima-díjas hegedűművész Magyarország zenei kultúrájának kiemelkedő képviselőjeként olyan koncerttermekben lépett már színpadra, ahol csak kivételes alkalmakkor, és csak a legkiválóbb művészeknek adatik meg. Hangversenyt adott a New York-i Carnegie Hall-ban, a Lincoln Centerben, a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hall-ban, az Oscar-díj átadásoknak is otthont adó hollywoodi Dolby Theatre-ben, a Szöuli Operaházban, a Párizsi és Pekingi Zeneakadémián, a Bécsi Konzerthausban és Musikvereinben, a Lipcsei Gewandhausban, vagy a Vatikánban. A világ legrangosabb színpadai után a hegedűvirtuóz ismét Budapesten köszönti a világ több részéről visszatérő vendégként érkező közönségét.

Ajándékozza meg szeretteit karácsony alkalmából koncertjeggyel, és legyen részese Ön is a már presztízs jellegűvé vált gálakoncertnek, köszöntsük együtt az új esztendőt Mága Zoltán Budapest Díszpolgárával és sztárvendégeivel 2022. január elsején az Arénában!


Újévi koncert 2022

2022. JANUÁR 1. SZOMBAT, 19:00
2022. JANUÁR 2. VASÁRNAP, 16:00
Tatabánya, A Vértes Agorája

Az Agorában a 2022-es esztendőt – reményeink és szándékunk szerint – Tatabánya Város Fúvószenekara Újévi koncertjével indítjuk.

Vezényel: Szabó Ferenc és Szicsó István
Vendég: Kiss László bűvész

Január 2.

A Vértes Agorájában minden esztendő Tatabánya Város Fúvószenekara Újévi koncertjével indul. A program annyira népszerű, hogy a belépőjegyek rövid idő alatt elfogynak, így sokan maradnak le a vágyott koncertélményről. Hogy ez ne így legyen, a zenekar január 2-án ráadást ad!

Vezényel: Szabó Ferenc és Szicsó István
Vendég: Kiss László bűvész

Jelenlegi tudásunk – és az érvényben lévő jogszabályok – szerint a koncert védettségi igazolvány nélkül is látogatható. (2021.11.06.)


Újévi koncert

2022. JANUÁR 1. SZOMBAT, 19:00
Gárdonyi Géza Színház, Nagyszínpad
Eger


Csík János & Mezzo - Újévi koncert

2022. JANUÁR 1. SZOMBAT, 19:00
Paulay Ede Színház - Tokaj

Sajátos jó hangulatú - újévi koncert - élményt ígér Csík János és a Mezzo zenekar január 1-jén, 19 órától a tokaji Paulay Ede Színházban.

A magyar népzenével együtt szólalnak meg a szórakoztató jó hangulatú jazz ízű dallamok, olyan zenészek tolmácsolásában, akik közül ki a népzenéhez, ki pedig a jazz muzsikához áll közelebb. A dalok – ahogy Csík Jánostól megszokhattuk – precízen összeállított elegye a különböző stílusoknak, szerethetően megidézve régi és új zenéket, újra gondolva azokat. Éppen ezért színes, újszerű és magával ragadó koncertet láthat a közönség január 1-jén, Tokajban.


Haydn: A teremtés / ÚJÉVI HANGVERSENY

2022. JANUÁR 1. SZOMBAT, 19:30
Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Ismét itt egy új évkezdet, s ismét találkozhatunk a nagy bécsi klasszikus mester genezistörténet-megzenésítésével - életünk vonzó, biztos pontja ez, melyhez jó visszatérni. A hat nap teremtőmunkájának folyamatát követve elhatározhatjuk, hogy az előttünk álló újabb esztendőt alkotó szellemben éljük majd. A produkció karmestere - korunk egyik legnagyobbja -, mint mindig, most is állandóság és változás dialektikáját érvényesíti koncepciójában: örök a mű, de minden egyes találkozáskor más vonásaira figyelhetünk fel.

Fischer Ádám negyedszázada végez eredményes munkát a Danish Chamber Orchestra élén, amely a karmester vezetésével különlegesen intenzív és szuggesztív előadói stílust alakított ki. A közelmúltban Klasszikus Zenei Díjat (International Classical Music Award) kapott lemezfelvételük, amely Beethoven összes szimfóniáját tartalmazza. A zsűri ez alkalommal napvilágot látott értékelését Haydn-játékukra is bátran tarthatjuk érvényesnek: „Értelmezésük legfőbb jellegzetessége a művek retorikus sokszínűségének hangsúlyozásában rejlik; utóbbi alkalmas arra, hogy felmutassa a zene legkülönfélébb aspektusait. Karcsú hangzás, mérsékelt vibrato, a tempók, ritmusok, dinamikák sokfélesége, izgalmas kontrasztok, erőteljes akcentusok és kifejező rubato teszi az együttes muzsikálását szerfelett beszédessé.” A produkció három kiváló szólistája, Fatma Said, David Fischer és Sebestyén Miklós iskolázottságával és előadói kvalitásaival egyszerre szavatolja a tolmácsolás világszínvonalát és izgalmas nemzetköziségét.

Vezényel:Fischer Ádám

Közreműködők:
szoprán: Fatma Said
tenor: David Fischer
basszus: Sebestyén Miklós

Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)
Danish Chamber Orchestra


B.Ú.É.K. 2022 - Újévi operett-gála

2022. JANUÁR 1. SZOMBAT, 20:30
2022. JANUÁR 2. VASÁRNAP, 15:00
2022. JANUÁR 2. VASÁRNAP, 19:00
Budapesti Operettszínház, Nagyszínpad


Duna Szimfonikus Zenekar - Újévi Koncert

2022. JANUÁR 2. VASÁRNAP, 19:00
Budapest, RaM Színház

A RaM Színház falai között 2022. január 2-án, 19:00 órai kezdéssel csendül fel a leghíresebb klasszikus zenei művekből összeállított program a Duna Szimfonikus Zenekar és a Virtuózok fiatal szólistáinak előadásában.

A  RaM Színház by Freelusion ünnepi élményprogrammal köszönti az Újévet. A színház január másodikán a Duna Szimfonikus Zenekar nagyszabású gálakoncertjével, eddig nem látott, egyedülálló látványvilágú összművészeti  – fény és zene  – produkcióval nyitja meg a 2022-es esztendőt, ezzel megalapozva a klasszikus zenei élményekben gazdag évkezdést. A koncert fényét emeli, hogy közreműködőként fellépnek a Virtuózok fiatal tehetségei.

A színház által nyújtott meghitt hangulatú, bensőséges légkör, és a Duna Szimfonikus Zenekar előadása, kiegészülve a Virtuózok fiatal tehetségeinek – név szerint Lana Zorjan, Bánkövi Bence és Lugosi Dániel Ali – világszínvonalú játékával, egy minden szempontból páratlan koncertélménnyel ajándékozzák meg a közönséget. A zenekart a Kossuth- és Prima Primissima-díjas, Érdemes művész karmester, Kovács János vezényli. Az est a Freelusion fantasztikus, hazánkban egyedülálló vizuális látványvilágával válik még emlékezetesebbé, ahol a dallamok valósággal életre kelnek.

Műsor:

Modeszt Petrovics Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen
Camille Saint-Saëns: Bevezetés és rondo capriccioso, op.28
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára, op.33

szünet

John Glenesk Mortimer: Carmen-fantázia
Giuseppe Verdi: Traviata – 1. felvonás – előjáték
Donato Lovreglio: Traviata-fantázia
ifj. Johann Strauss: Császárkeringő
ifj. Johann Strauss: Mennydörgés és villámlás – gyorspolka
ifj. Johann Strauss: Kék Duna – keringő
ifj. Johann Strauss: Éljen a magyar! – gyorspolka

Közreműködnek:
Lana Zorjan (Szerbia) – hegedű – 11 évesen a Virtuózok 2020-as évadának különdíjasa
Bánkövi Bence – cselló – a Virtuózok 2016-os és 2018-as évadának középdöntőse, Virtuózok Kamaraegyüttes alapító tagja
Lugosi Dániel Ali – klarinét – 16 évesen a Virtuózok 2014-es évadának abszolút győztese

Vezényel: Kovács János – Kossuth-díjas, Érdemes művész”


V4 CLASSICS - Újévi koncert a MÁV Szimfonikus Zenekarral

2022. JANUÁR 2. VASÁRNAP, 19:00
Budapest, Várkert Bazár

Július elsejétől a V4-ek soros elnöke Magyarország. Hiszünk abban, hogy a közép-európai összetartozást erősíti egymás kultúrájának megismerése is, és a zene nyelve fontos összekötő kapocs számunkra, ezért újévi koncertünket is ennek jegyében tartjuk meg. Január 2-án nagyszabású ünnepi koncerttel köszöntjük az új esztendőt a Várkert Bazárban.

Zenei utazásra hívjuk a klasszikus zene kedvelőit, ahol a műveket a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában hallhatjuk Farkas Róbert karmester vezetésével, Balázs János Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és a Pro Musica Leánykar közreműködésével.

A V4 CLASSICS koncerten a cseh, lengyel, szlovák és magyar nemzet emblematikus zeneszerzőinek művei szólalnak meg. Műsorvezető Becze Szilvia, a Bartók rádió szerkesztő-műsorvezetője.

Program:

 • Antonín Dvořák: Szláv táncok, op.46 Nr.1,3,6,8
 • Eugen Suchoň: Sinfonietta Rustica
 • Bartók Béla: Egynemű karok (kiszenekarral és kórussal)
 • Fryderyk Chopin: Andante spianato et grande polonaise brillante (zongora szólistával)
 • Bedřich Smetana: Má Vlast – Moldova
 • Kodály Zoltán: Galántai táncok

Közreműködők:

 • MÁV Szimfonikus Zenekar
 • Farkas Róbert, vezető karmester
 • Balázs János, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész
 • Cantemus Kóruscsalád Pro Musica Leánykara, karigazgató: Szabó Dénes

Műsorvezető: Becze Szilvia


Újévi koncert - Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

2022. JANUÁR 5. SZERDA, 20:00
Budapest, B32 Galéria és Kultúrtér

Ha Újév, akkor nem maradhat el az év elején Ferenczi György és a Rackajam koncertje.

Ferenczi György és zenekara műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock'n' roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban, és humorban gazdag estét. Számos ponton utal a rock 'n' roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára.

A koncerten közreműködik:
Ferenczi György - ének, szájharmonika, hegedű
Apáti Ádám - ének, basszusgitár, tangóharmonika
Bizják Gábor - ének, kürt
Jankó Miklós - ének, cajon
Pintér Zsolt - ének, mandolin


Budapest Klezmer Band – Újévi koncert - Vendég: Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs

2022. JANUÁR 5. SZERDA, 20:00
Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A lassan harmincéves múltra visszatekintő Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. Főként az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc „Fegya” átiratait játsszák. Ezúttal újévi koncertjükre invitáljuk a közönséget.

A Budapest Klezmer Band Európában és Amerikában egyaránt ismert és közkedvelt, rengeteget turnézik szerte a világban, újra és újra tanúbizonyságot téve sokoldalúságáról. 2000 januárjában a Magyar Tudományos Akadémia Pro Kultúra Alapítványának kuratóriuma Kodály Zoltán Közművelődési Díjat adományozott a zenekarnak a jiddis zenei hagyományok ápolásáért és terjesztéséért, 2003-ban Artisjus-díjat kapott az együttes, Jávori Ferencet pedig a magyar zenekultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítéséért, valamint kiemelkedő zeneszerzői és előadóművészi pályája elismeréseként 2014-ben Kossuth-díjban részesítették.

2015-ben a Budapest Klezmer Bandet magyar zeneművészet kategóriában Prima díjjal tüntették ki, és ők kapták a Prima Primissima közönségdíjat is. Már hagyomány a formáció életében a nagy budapesti újévi koncert, amelyet a közönség is nagyon vár, és amelynek ezúttal a Müpa ad otthont. Ezen az estén is új oldaláról ismerhetjük meg a zenekart: vendégük lesz Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, vagyis igazi zenei csemegét hallhat a publikum.


Újévi Gálakoncert km. Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és a Sziget Art-tánckar 2022

2022. JANUÁR 7. PÉNTEK, 19:00
Kálmán Imre Művelődési Központ, Színházterem

Újévi koncertünk első részében Strauss fülbemászó zenéjének színvonalas szórakoztató kavalkádját kínáljuk.

Társául szegődik Kálmán Imre, akinek zenéje minden bánatot messzire űz és a szerelemről regél.

A második rész összeállítása világhírű musicalek, népszerű filmek feledhetetlen dallamaival kínál különleges élményt a közönségnek.

 • közreműködők: a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és a Sziget Art-tánckar
 • vezényel: Farkas Pál
 • koreográfus: Nádasdi András
 • szólisták: Molnár Marica, Ress Hajnalka, Simon Boglárka, Derzsi György, Domoszlai Sándor, Jenei Gábor

Újévi hangverseny

2022. JANUÁR 7. PÉNTEK, 19:00
2022. JANUÁR 8. SZOMBAT, 19:00
Miskolci Szimfonikus Zenekar, Miskolc Nemzeti Színház

Közreműködők:

Ének: Ádám Zsuzsanna, Nyári Zoltán
Közreműködik: Imre Thomas Popovich (trombita)
Tánc: Ködmön Táncegyüttes
Konferál: Becze Szilvia
Vezényel: Antal Mátyás
Látványfelelős: Hajdufi Péter


Újévi Koncert Kaposvár 2022

2022. JANUÁR 7. PÉNTEK, 19:00
Csiky Gergely Színház, Nagyszínház
Kaposvár

A BFZ big band újévi műsora a műfaj nagy klasszikusaitól, az általuk világhírűvé tett dalokból áll. A teljesség igénye nélkül: Benny Goodman, Glenn Miller, Duke Elington és Count Basie – az ő általuk vezetett és (vagy) alapított együttesek számai szerepelnek az este műsorán.

Megannyi világsláger, megannyi ismert dallam.


A 100 Tagú Cigányzenekar Újévi koncertje

2022. JANUÁR 8. SZOMBAT, 19:00
Budapest, Cziffra György Nagytétényi Közösségi Színtér

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar a világon egyedülálló együttes. Tagjai főleg cigány származású muzsikusok, a komolyzene mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát is játszanak.

Műsor

1. rész

STRAUSS: DENEVÉR NYITÁNY
BRAHMS: V. MAGYAR TÁNC                                                     
MONTI: CSÁRDÁS                                                                                         
REMÉNYI EDE: REPÜLJ FECSKÉM                                                                            
CIMBALOMSZÓLÓ                                                       
STRAUSS: KÉK DUNA KERINGŐ
STRAUSS: TERE-FERE POLKA                     
KODÁLY: KÁLLAI KETTŐS                                                            
SUPPÉ: KÖLTŐ ÉS PARASZT                                                      

szünet

2. rész

OFFENBACH: ORFEUSZ AZ ALVILÁGBAN                             
FARKAS GYULA: CIGÁNYFANTÁZIA                                        
STRAUSS: ÉLJEN A MAGYAR
CSAJKOVSZKIJ: VIRÁGKERINGŐ
STRAUSS: MENNYDÖRGÉS ÉS VILLÁMLÁS
SARASATE: ZIGEUNERWEISEN
SHOSTAKOVICH: VALCER
DINICU: A PACSIRTA
STRAUSS: RADETZKY MARSCH

Ráadás: MOST KEZDŐDIK A TÁNC


Újévi koncert 2022

2022. JANUÁR 8. SZOMBAT, 19:30
Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Az újesztendő hagyományosan kiemelkedő kulturális eseménye a Budafoki Dohnányi Zenekar évköszöntő hangversenye, amelyen a zenekar mindig különlegességeket mutat be.

Ezúttal komoly komolytalanságokkal, féktelen jó hangulattal, zenei sziporkákkal és finomságokkal készülnek elkápráztatni a közönséget. Legyen a vendégük, ne szalassza el ezt az egyedi, tartalmas, vidám, zenés újévköszöntést! Az est házigazdája és karmestere Hollerung Gábor.


Budapesti Strauss Zenekar - Újévi Keringővarázs

2022. JANUÁR 11. KEDD, 19:00
MOM Kulturális Központ, Színházterem

A Budapesti Strauss Zenekart 1986-ban Bogár István alapította. Megalakulását követően hosszú éveken át csak külföldön lépett fel. Magyarországon az 1993-ban indult Ferencvárosi Ünnepi Játékok állandó fellépője lett.

Fő repertoárját a Strauss család legendás művei alkotják, de számos templomi koncertet, operaelőadást és szabadtéri koncertet is játszottak. Több, mint húsz országban jártak, a párizsi Salle Pleyel teremben 113 nagysikerű koncertet, Barcelonában a Palau de la Música palotában közel 100 koncertet játszottak.

2006-ban Bogár István halála után a zenekar vezetését lánya, Csáky-Bogár Rita vette át, a vezető karmester Deák András lett.

A zenekar “Újévi Keringővarázs” koncertjén nemcsak a Strauss család népszerű keringői, polkái hallhatóak majd, hanem az 1800-as, 1900-as évek legnagyobb zeneszerzőinek “könnyedebb” alkotásai is.


Budafoki Hangversenyesték: Újévi koncert

2022. JANUÁR 14. PÉNTEK, 19:00
Klauzál Gábor Kulturális és Szabadidőközpont

A Budafoki Dohnányi Zenekar újévi koncertje sok-sok meglepetéssel, zenei sziporkával.


Újévi Operett Gálák 2022

2022. JANUÁR 15. SZOMBAT, 19:00
Agora - Művelődési és Sportház, Szombathely

2022. JANUÁR 23. VASÁRNAP, 19:00
Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ, Színháztere

2022. JANUÁR 29. SZOMBAT, 15:00
2022. JANUÁR 29. SZOMBAT, 19:00
Vaskakas Művészeti Központ - Bartók terem

2022. JANUÁR 30. VASÁRNAP, 19:00
Művészetek Háza, Miskolc

MAGYARORSZÁG LEGLÁTVÁNYOSABB OPERETT SHOWJA – ÚJRA ÚJÉVI OPERETT GÁLA

Évekig láthatta a közönség Oszvald Marikát a Monarchia Operett előadásaiban, de fellépett a produkcióban az elmúlt években Szulák Andrea, Bangó Margit, Koós János, és tomboló sikerrel Esztergályos Cecília, Fodor Zsóka és két évvel ezelőtt a tv-ből számos műsorból ismert Rózsa György is.

A hagyományokhoz hűen az újév első napjaiban újra látható lesz hazánk nagy városaiban az ország leglátványosabb kiállítású operett showja, amely az évvégén érkezik vissza külföldi turnéjáról, és vadonatúj műsorának premierjével. A közönség kérésére 2022-ben, megújulva látható a MONARCHIA OPERETT előadása több száz látványos jelmezzel, kitűnő énekhangokkal, élő zenekarral.

Hajmási Péter, Hajmási Pál; Ringóvállú csengeri violám, Cintányéros cudar világ, Te rongyos élet, Jaj cica eszem azt a csöpp kis szád, Jön e velem nagysád shimmit járni, Délibábos Hortobágyon.

Ki nem ismerné ezeket a világhírű magyar dallamokat? A magyar operett komponisták örökérvényű, csodálatos melódiái meghódították a világot. És ezt teszik most is, az operett világ fiatal sztárjainak előadásában.

A társulat látványos, színvonalas előadásához évek óta hozzászokhatott a magyarországi közönség, hisz számtalan nagy városban látható volt az operett csillagok társulata.Fergeteges előadásaik nemzetközi színpadokon is sikert aratnak. Amerikában, Izraelben, Németországban, Erdélyben, Oroszországban és legutóbb Luxemburgban is a közönség kedvence lett.A társulatot utazásaik során hatalmas ovációval, és álló tapsviharral fogadják, amelyben a legtehetségesebb magyar előadók, táncosok, zenészek szerepelnek. A kitűnő szólisták, zenészek, táncosok mellett felejthetetlen látványt nyújtanak gyönyörű jelmezek, és produkció látványvilága, az előadás így méltán érdemelte ki, a kritikusok szerint „a leglátványosabb magyar operett gála” címet. A 2022-es előadásban is közel 200 gyönyörű egyedileg tervezett jelmez lesz látható.

A fiatal társulat céljául tűzte ki a világhírű, hungarikumnak számító magyar operett hagyományainak megőrzését, népszerűsítését. 

A pörgős, lendületes gálában többek között a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Bajadér, A víg özvegy, a Cigányszerelem, a Mágnás Miska, a Mária főhadnagy a Csókos asszony dallamai is megszólalnak.

Felhőtlen hangulat, pezsgő, kacagás, humor, vidámság, romantika, gyönyörű dallamok, látványos, pompás jelmezek. Mindez az operettek csodálatos szórakoztató világával, és világhírű melódiáival egy igazi „ungarishe vircsaft” kíséretében az újévi operett koncerten.

Lepje meg szeretteit karácsonyra az ország leglátványosabb Operett showjával!


Kispesti Újévi koncert 2022 - Illúzió a szerelem

2022. JANUÁR 30. VASÁRNAP, 16:00
KMO Művelődési Központ és Könyvtár, Déryné Színházterem
Budapest


2022.01.01. Gárdonyi Géza Színház Eger
3300 Eger, Hatvani kapu tér 4.
2022.01.01. Corinthia Hotel Budapest
1073 Budapest VII. kerület, Erzsébet körút 43-49.
2022.01.01. 3100 Salgótarján
2022.01.01. Babits Mihály Kulturális Központ
7100 Szekszárd, Szent István tér 10.
2022.01.01. Paulay Ede Színház - Tokaj
3910 Tokaj, Serház utca 55.
2022.01.01. Papp László Budapest Sportaréna
1143 Budapest XIV. kerület, Stefánia út 2.
2022.01.01. A Vértes Agorája (A Közművelődés Háza)
2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.
2022.01.01. MÜPA
1095 Budapest IX. kerület, Komor Marcell utca 1.
2022.01.01. - 2022.01.02. Budapesti Operettszínház
1065 Budapest VI. kerület, Nagymező utca 17.
2022.01.01. - 2022.01.02. A Vértes Agorája (A Közművelődés Háza)
2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.
2022.01.02. RaM Színház
1133 Budapest XIII. kerület, Kárpát utca 23-25.
2022.01.02. A Várkert Bazár a főváros különleges ékszerdoboza, egyedülálló építészeti alkotás.
1013 Budapest I. kerület, Ybl Miklós tér 2-6.
2022.01.05. MÜPA
1095 Budapest IX. kerület, Komor Marcell utca 1.
2022.01.05. B32 Galéria és Kultúrtér Budapest
1111 Budapest XI. kerület, Bartók Béla út 32.
2022.01.07. Kálmán Imre Kulturális Központ Siófok
8600 Siófok, Fő tér 2.
2022.01.07. Csiky Gergely Színház
7400 Kaposvár, Rákóczi tér 1.
2022.01.07. MÜPA
1095 Budapest IX. kerület, Komor Marcell utca 1.
2022.01.07. - 2022.01.08. Miskolci Nemzeti Színház
3525 Miskolc, Déryné u. 1.
2022.01.08. Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ
1225 Budapest XXII. kerület, Nagytétényi út 274-276.
2022.01.11. MOM Kulturális Központ
1124 Budapest XII. kerület, Csörsz u. 18.
2022.01.14. Klauzál Gábor Budafok Tétényi Művelődési Központ - Klauzál Ház
1223 Budapest XXII. kerület, Nagytétényi út 31-33.
2022.01.23. Babits Mihály Kulturális Központ
7100 Szekszárd, Szent István tér 10.
2022.01.29. Vaskakas Bábszínház
9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17.
2022.01.30. Művészetek Háza Miskolc
3525 Miskolc, Rákóczi utca 5.
2022.01.30. KMO Művelődési Központ
1191 Budapest XIX. kerület, Teleki u. 50.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 1 400 Ft -tól 19 900 Ft -ig Online jegyvásárlás
Kapcsolat, elérhetőség
Pontos cím, geokód, térkép
, Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események