Múzeumok Majálisa 2019 Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum

Múzeumok Majálisa 2019 Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum


Megújult a Múzeumkert! A 24. Múzeumok Majálisán több mint száz múzeum és kiállítóhely veszi birtokba a kertet és a múzeum klasszicista épületét. 2019. május 18-án és 19-én a Nemzeti Múzeum ismét büszke házigazdája a majálisnak: színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várja a családokat, érdeklődőket.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

24. Múzeumok Majálisa a megújult Múzeumkertben

Programok

2019. május 18.

 • MNM állandó kiállítások

10.00
Kötődések rejtvényfejtő - Tudássétány

Kötődsz egy-egy tárgyhoz? Szereted a ritka kincseket? Meglátod az összefüggéseket?
A Kötődések útvonalán közös felfedezésre hívunk mindenkit. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy az egyes korokból megmaradt tárgyak vajon hogyan, hányféleképpen köthetők össze egymással. Kincskereső lapunk segítségével bejárva a múzeum különböző kiállításait meglelheted-e te is a saját kincsed!
Időpont: 10:00 - 16:00

A kincskereső feladatok az MNM épületében, az Információs pultnál vehetőek át!

 • Színpad

10.00
Pénzügyőr Zenekar

11.30
Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon és más dalok

A Veronaki zenekart Tarján Veronika énekes, meseíró és Mogyoró Kornél ütőhangszeres, zeneszerző alapította. A zenekart népszerű és nagyszerű zenészek alkotják és teszik különlegessé. A Veronaki mesés világa Tarján Veronika meséiből és szövegeiből építkezik és alkot egy teljesen egyedülálló zenei világot, amit a gyermekek és a felnőttek is örömmel hallgatnak.

A zenekar célja, hogy családoknak szóló igényes, szerethető zenét alkossanak. Szem előtt tartják azt is, hogy mire ez a generáció felnő, igényes művészeti alkotásokra nyitott, zeneértő, zeneszerető közönség legyen. A Veronaki zenéje által olyan zenei stílusokat, fordulatokat ismerjenek meg, amitől hallásuk kifinomul, zenei intelligenciájuk fejlődik.

A Veronaki zenei palettája rendkívül színes. Jellemző, hogy egy dalon belül jelennek meg népzenei és könnyűzenei elemek, ezt eredményezi az is, hogy a tagok zenei világukban kötődnek a különböző népek muzsikáihoz legyen az afro, balkáni, erdélyi vagy akár blues zene.

A hangszerelés is igen változatos, találkozhatunk a török vidékekről származó hosszú nyakú szazzal, moldvai népzenéből ismert kobozzal, egzotikus, különleges ütőhangszerekkel, gitárral, brácsával, tamburákkal, tangóharmonikával és nagybőgővel. A zenei sokszínűséget a többszólamú vokális megszólalás teszi igazán különlegessé. A mesével körül szőtt zenei világ igazi különlegesség a gyermekeknek muzsika hatalmas óceánján.

13.00
Köszöntők – Az Év múzeuma 2019 és Az Év kiállítása 2019– díjátadó ünnepség

A díjakat Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára adja át.

14.30
Valami Swing - hot jazz & cool swing a Múzeumkertben

A Valami swing tagjai Django Reinhardt ösvényén taposva fejtik meg a jazz sötét titkait, hogy aztán teljesen letérjenek a kijelölt útról: a jazz számukra egy keret (mint az élet), amiben megértik egymást, de nem mindig értenek egyet (mint az életben). De ebből a feszültségből harmónia lesz, benne a zene a test, és az improvizáció az út amit a zene bejár.

Kis Kata - ének
Makk András - jazzgitár
Kádár Dávid - manusgitár
Gyüdi Sándor nagybőgő
Újj Zsombor - hegedű

16.30
Petruska EgySzemélyes

Petruska dalszerző-énekes az igényes könnyűzene hazai képviselője. Szuggesztív, közvetlen előadásmódjával, tartalmas dalaival meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték.

A 2014-es, budapesti metrómegállókat megzenésítő Metropolita, majd a két évvel későbbi, az Y-generációt vizsgáló Kapunyitó után, Petruska 2019-ben új nagylemezzel jelentkezik. A Reláció című albumot hallva egyértelműen azt érezhetjük, emelkedtek a tétek a szerző munkásságában: a 13 dal energikusabb és életigenlőbb, mint bármi, amit eddig ismertünk a zenésztől, a világzenei kalandozások pedig mintha most értek volna meg igazán. A szellemes szövegeiről ismert Babarci Bulcsú mellett ezúttal nem kisebb név volt Petruska szerzőtársa, mint Grecsó Krisztián.

Petruska több dalát játszotta rotációban a Petőfi Rádió. A Dal 2016 című tv-műsorban egy különdíj kíséretében a legjobb 4 között végzett a Trouble in My Mind című szerzeményével, valamint a Nagy-Szín-Pad című vetélkedő 2017-es évadában is szerepelt. Széles zenei látókörének köszönhetően, Petruska azon ritka hazai előadók közé tartozik, akinek a dalai egyaránt megállják a helyüket a nagy nyári fesztiválokon, valamint a világzenei, jazz, vagy irodalmi színtéren is.

18.00
Kerekes Band

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk.

A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből. A furulyahangzás spektrumát kitágító Fehér Zsombor, nemcsak a gyimesi népzenét, hanem Jimi Hendrix gitárhangzását is hosszasan tanulmányozta, hogy egy olyan sajátos pszichedélikus, riffes játékot fejlesszen ki, ami a zenekar egyedi soundját adja. A táncházakban edződött, de a rockzene energiáiból táplálkozó koboz és brácsa lüktetése, Námor Csaba és Csarnó Ákos kezében tovább erősíti a hagyományos zene béklyóitól megszabadult ethno funkot, ami végül a hazai stoner nagyágyú, Sohajda Péter, és a kettő-négy specialista, Fehér Viktor kezében formálódik egésszé.

19.00
Utcabál a'la 80-as évek - Dj Hlásznyik

 • Múzeum Esztrád

11.00
Dalcsokor a Gyöngyösbokrétától

Résztvevők: A decsi Gyöngyösbokréta Hagyományőrző Egyesület asszonykórusa, a Görönd citerazenekar

12.00
Múzeumi a’la carte – egyszerű megoldás egy nagyszerű étlapról!

Szakmai előadás keretében bemutatjuk a Múzeumi a’la carte-ot, a múzeumpedagógiai és múzeumi programok, valamint kiállítások online adatbázisát, melyet 2013 óta koordinál a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ.
A felhasználóbarát, és nemzetközi szinten is elismert adatbázis informatikai korszerűsítésére a tavalyi évben került sor a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú európai uniós projekt keretében.

Résztvevők: Kajári Gabriella (Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ)

14.30
Az Év múzeuma 2019 és az Év kiállítása 2019 – kerekasztal-beszélgetés a díjazottakkal

16.30
Filléres játékaink. Mennyibe kerül a múzeumi játék? – kerekasztal-beszélgetés

Milyen játékra érdemes pénzt és időt áldozni? Mi az, amit érdemes házon belül tartani, és mi az, amit érdemesebb kiszervezni? Jó gyakorlatokról és költséghatékony megoldásokról beszélgetünk múzeumi szakemberekkel és játékfejlesztőkkel

Résztvevők: Németh Ádám (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum), Illés Péter (Csongrád Információs Központ), Horváth Zsolt (Digitális Legendárium)
A beszélgetést vezeti: Bayer Árpád (Open History)

 • Műtárgysétány ’89 időszaki kiállítás

15.00
1989/ a műtárgyak tekintetében

Tárlatvezetés a Műtárgysétány’89 című kiállításban (Gál Vilmos, Magyar Nemzeti Múzeum, tárigazgató-helyettes)

A tárlatvezetések a belső Információs-pulttól indulnak!

 • Az ismeretlen Görgei időszaki kiállítás

16.00
Ismerd meg Görgeit! - Tárlatvezetés Az ismeretlen Görgei című kiállításban

A tárlatvezetések a belső Információs-pulttól indulnak!

 • MALTER (múzeumpedagógiai műhely)

10.00
MNM Alkotóműhely - Majális a hagyomány!

Nekünk a Múzeumok Majális már igazi hagyomány! Az elmúlt években sokfajta kreatív foglalkozással vártuk a kicsiket és nagyokat. Idén ezek közül válogatunk és lehetőséget kínálunk, hogy igazi májusi vidám kreatívkodással töltsék el idejüket nálunk.
Időpont: 10:00-18:00

 • Történeti kiállítás 2-es terem

18.00
Ligák Harca | Élő stratégiai társasjáték

Legyél Te az ország ura! Érd el, hogy a Te családodból kerüljön ki az uralkodó!

Az 1450-es években járunk. A Nándorfehérvári Diadal után az országnak van ugyan uralkodója V. László személyében, de a valódi hatalom a bárók kezében van. A leghatalmasabb főurak ligákba tömörülnek, de nem a török ellen szövetkeznek, hanem az ország vezetését akarják megkaparintani.

A Ligák Harcában egy bárói család fejeként Te is aktívan részt veszel az ország történetének alakításában. A program rövid tárlatvezetéssel, a kor megismerésével kezdődik, majd indul a játék! A Nemzeti Múzeum rotundájában kerül felállításra a kancellária, ahol a birtok-ügyeidet intézheted. Az ország határánál, a Temességben a török ellen küzdhetsz busás zsákmányért. A lényeg azonban nem ezeken a helyszíneken zajlik: Te döntöd el, hogy hol kötöd meg azt a szövetséget, ami dicsőséget hoz a családodra. Az számít, hogy kiket nyersz meg az ügyednek. Nem biztos, hogy a legokosabb vagy a leggazdagabb fog nyerni. Itt a legnagyobb intrikusnak van a legtöbb esélye.

 • Díszterem

10.00
Játszd le velünk az 1848/49-es csatákat!| Fegyvermustra Takács Krisztiánnal

Interaktív társasjáték keretében elevenítjük fel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc nagy csatáit, kézzel festett ólomkatonákból épített hadseregekkel, élethű terepasztalon.
A játék során a szabadságharc fegyvereinek és egyenruháinak korhű másolatai kézbevehetők és akár fel is próbálhatóak.
A játék után irány „Az ismeretlen Görgei” c. kiállítás, és ismerkedj meg te is a 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik zsenijével.
Időpont: 10.00-18.00

A játékon egyszerre maximum 8 fő vehet részt! A játékon való részvételt érkezési sorrendben biztosítjuk!

11.00
Vetélkedőszoba

Kikapcsolódás és feltöltődés egy remek hangulatú és szórakoztató játékon!
Ha láttál már tévében kvízműsorokat, akkor biztos ismered azokat a nagy piros nyomógombokat, amik jelzik, melyik játékos nyomta le leggyorsabban a gombot, és válaszolhat az aktuális kérdésre.
Ismerd fel a hírességeket pusztán a szemük alapján, furfangos találós kérdések, képrejtvények, filmrészletek, memóriajáték, fejtörők, hangjáték, szemjáték, és még számtalan kvíztéma vár a Vetélkedőszoba játékán!
Éld át a kvízműsorok izgalmát a Múzeumok Majálisán!

Gyertek a Vetélkedőszoba standjához, minden félkor, és egészkor indul egy-egy 20 perces játék!
Játéklehetőség május 18-án szombaton 11:00-13:00, május 19-én vasárnap 11:00-17:00 óra között!

A Vetélkedőszobáról bővebben itt olvashatsz : www.vetelkedoszoba.hu

 • Pollack-terem

11.00
Eger piacán

Veronka, a szomolyai sütőasszony invitálja egy különleges időtöltésre a látogatókat. Eger piacán megismerkedhetnek a patikárius feleségével, egy jobbágyasszonnyal, aki kenyeret és perecet is árul. Szóra bírhatják a peregrinus diákot, aki kalandjairól mesél, az orvost, aki még félelmetes műszereit is bemutatja. A szabómester özvegye sok-sok titkot elárul mesterségéről, és különleges portékákat árul a papírmerítő-könyvkötő mester felesége. És persze Eger piacának elengedhetetlen figurája a hajdú is. Eger városának izgalmas korszakát és légkörét elevenítik meg a korhű öltözetben megjelenő alakok, akik számos izgalmas és érdekes történettel szórakoztatják majd a nagyérdeműt!

14.00
Eger piacán

Veronka, a szomolyai sütőasszony invitálja egy különleges időtöltésre a látogatókat. Eger piacán megismerkedhetnek a patikárius feleségével, egy jobbágyasszonnyal, aki kenyeret és perecet is árul. Szóra bírhatják a peregrinus diákot, aki kalandjairól mesél, az orvost, aki még félelmetes műszereit is bemutatja. A szabómester özvegye sok-sok titkot elárul mesterségéről, és különleges portékákat árul a papírmerítő-könyvkötő mester felesége. És persze Eger piacának elengedhetetlen figurája a hajdú is. Eger városának izgalmas korszakát és légkörét elevenítik meg a korhű öltözetben megjelenő alakok, akik számos izgalmas és érdekes történettel szórakoztatják majd a nagyérdeműt!

2019. május 19.

 • MNM állandó kiállítások

10.00
Kötődések rejtvényfejtő - Tudássétány

Kötődsz egy-egy tárgyhoz? Szereted a ritka kincseket? Meglátod az összefüggéseket?
A Kötődések útvonalán közös felfedezésre hívunk mindenkit. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy az egyes korokból megmaradt tárgyak vajon hogyan, hányféleképpen köthetők össze egymással. Kincskereső lapunk segítségével bejárva a múzeum különböző kiállításait meglelheted-e te is a saját kincsed!
Időpont: 10:00 - 16:00

A kincskereső feladatok az MNM épületében, az Információs pultnál vehetőek át!

 • Színpad

10.00
Katasztrófavédelem Központi Zenekara

10.30
Aerobic/fitnesz Béres Alexandrával: ahogy a ’80-as években csináltuk!

Ki ne emlékezne a 80-as évek aerobic őrületére?  Talán csak a túl fiatalok! :)
Jane Fonda volt az arca, elindítója a nemzetközi mozgalomnak.
Az idei Múzeumok Majálisán a Közös időnk – 1989-es kampányunkhoz kapcsolódva a hazai fitnesz sztárjának, Béres Alexandrának  vezetésével  hódolhatunk újra a rendszerváltozás előtti  aerobic őrületnek, stílszerűen korabeli zenékre  „korhű” outfitekben!
A legautentikusabb és legvagányabb aerobic öltözetben érkezőt és partnerét a zsűri értékes ajándékkal jutalmazza! A nyertes pár eltölthet egy éjszakát Sárospatakon a Rákóczi Múzeumban, Lórántffy Zsuzsanna hálószobájában.
Várunk mindenkit 2019. május 19-én 10.30-ra a Múzeumkertbe, aki a mozgás-tánc-zene szerelmese és egy lendületes, jókedvű programmal kezdené a vasárnapot!

11.30
Hahó Együttes

A múzeumban régi dolgok vannak.
A gyerekek pedig új dolgokban vannak.
Tanulni és tanítani a friss emberkéket a felnőttek feladata, még szerencse, hogy olyan sziperszuper, kreatív, barátságos, nyitott, kulturált muzsikák is segítenek ebben mint a Hahó Együttes! 
Sok- sok koncerttel a hátunk mögött, gyakorló apukaként bőven van tapasztalatunk a kis csibeszekről, nyugodtan ránk bizhatják, megesszük őket reggelire:)! 
Cuki dalok nem csak cuki gyerkőcöknek!Simogass kutyát, puszilj bogarat, ölelj fát, szedj szemetet, mindent lehet. A zene mindenek felett!

A múzeumi koncerten a Hahók bemutatják új, Tucat című dalukat!

13.00
Részvételi Múzeum - díjátadó

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum a közösségi tevékenységekkel rendelkező múzeumok számára átadja a Részvételi Múzeum elismeréseket.

14.00
Canarro - Manouche Swing Koncert

MAGYAR ZENEI ÍZZEL FŰSZEREZVE”

A virtuóz manouche swing Budapest múltszázadi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal,  a jazz zenei szabadságával.

A Canarro Magyarország egyik úttörő manouche swing zenekara.
A Canarro formációja egy különleges autentikus nyugat-európai manouche swing felállás, amelynek repertoárjában Django Reinhardt által ismertté vált gypsy jazz és a hazai tradíciók találkoznak.

Sidoo Attila - gitár
Szakál Tamás - hegedű / ének
Marosi Zoltán - harmonika
Jakab Viktor - gitár
Soós Márton - bőgő

17.00
VAN filmzenekar

A zenekar alakulását a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmnek köszönheti. A 2014-ben bemutatott film zenéjét és a kapcsolódó dalokat kiadták lemezen. Az akusztikus hangzású, tapssal és füttyszóval hangszerelt zenei anyagot nagy sikerrel egyetlen egy rádió sem játszotta, kivéve egy szófiai kalózrádiót, amely 2015-ben egyetlenegyszer tévedésből majdnem bekeverte egy időjárásjelentés szignáljába. A zenekar ezt a kudarcot nagyon nehezen viselte, többen kiszálltak, majd visszajöttek anyagi okokra hivatkozva. Az ezt következő évek az indentitáskeresés jegyében teltek - igaz, több zenekari tag a mai napig tagadja, hogy tisztában lenne ennek a kifejezésnek a jelentésével. A 2016-os évben egy lengyel, csirkehússal foglalkozó cég belsős videójához írtak rockoperát, amit jogi okok miatt azonban soha nem adhattak ki. Bizonyos források azt állítják, hogy azok a dalok valójában a Rossz versek című film zenéjének átiratai, mások - mint Janek, a krakkói egyetem kutatólaborjának főkertésze - viszont azt, hogy nem.

Egy biztos: a Rossz versek című film most bemutatkozó dalai egytől-egyig, ízig-vérig koppintások, értelmetlen dalszöveggel, amelyek meghallgatása rosszabb, mint bármi a világon, amit időpazarlásnak hívunk.

Tagok:
Szendrey-Nagy Olivér (ének)
Kálmán András (billentyűk)
Csorba Lóránt (gitár)
Koroknay András (basszusgitár)
Burucs Szabolcs (dob)
Lukács Roland (ütőhangszerek)
Reisz Gábor (gitár)

 • Múzeum Esztrád

11.00
A „málenkij robot”, GULAG, GUPVI kutatás új útjai

Dr. Bognár Zalánnak nem rég jelent meg „Málenkij robot” – A Magyarországról ítélet nélkül szovjetunióbeli kényszermunkára elhurcolt civilek története c. monográfiája. A kötet az eddig megjelent szakmunkák közül a legalaposabban dolgozza fel a második világháború végétől tömegesen elhurcolt polgári személyek sorstragédiáját. A kutató több mint 1500 kárpát-medencei település nevét gyűjtötte össze, amelyek érintettek az elhurcolásokban 1944-1945-ben. Másfél órás kötetlen beszélgetésben megismerhetik az eddigi kutatási eredményeket, és hogy milyen új kutatási irányzatra van szükség a téma alaposabb lefedettségére.

Résztvevők: Dr. Bognár Zalán (Károli Gáspár Református Egyetem docense, a Gulág-Gupvi kutatók Nemzetközi Társaságának elnöke), Makra Mónika (MNM Málenkij Robot Emlékhely)

12.30
Egy kastély titkos élete 1950-1990. Kiállításrendezés ikszes diákokkal

A rendszerváltozás előtti négy évtizedben szigorúan őrzött szovjet laktanya és szociális otthon működött egymás mellett a gödöllői kastélyban. Erről az időszakról még sosem készült kiállítás.
Most 18 diák vállalkozott arra, hogy — a kastély szakmai csapatának irányításával — összegyűjti és bemutatja ezt a zárt világot a nagyközönségnek. A kiállítás megszületésének, és működtetésének  folyamatát kísérhetik végig a prezentáció során az érdeklődők.

Résztvevők: Faludi Ildikó (Gödöllői Királyi Kastély)

13.15
A vihar kapujában - A Diadal Napja

Kuroszava nagysikerű filmje ihlette az ötletet, amikor is három  nézőpontból tekinthetünk egy történelmi eseményre. A palotai vár  leghíresebb eseményét, az 1566-os ostromot ismerhetik meg a látogatók  résztelesen, három interpretátor előadásában. Az első egy Habsburg  írnok, aki a császár és Salm gróf leveleiből olvas fel részleteket. A  második a török császár és Arszlán pasa levelezésből, a harmadik Thury  György leveleiből, amit a családjához és a császárhoz írt. Az előadás  körülbelül 20 perces időtartamú, ahol az eredeti leveleket és  történelmi adatokat vegyítettük a korszaknak megfelelő stílusban, mégis  élvezhetővé téve azt. A szereplők korabeli ruházatban elevenítik meg a  történelmi alakokat.

Résztvevők: Oláh Tibor Mihály, Budai László és Demeter Viktor Tamás

14.00
Art Mix Live a Majális színpadán!

A tavalyi évben új programsorozat indult útjára Győrben a Rómer Múzeumban, ART MIX LIVE címmel. A program során a  klasszikus zene, múzeumban őrzött műkincsek, képzőművészeti alkotások közös szerepeltetése révén történeti korszakok és művészeti irányzatok ismeretterjesztő bemutatása valósul meg.  A Győri Filharmonikus Zenekar művészeiből alakult új formáció, a Győr Quartett egy kiemelkedő zeneművet ad elő, amely tematikájához Grászli Bernadett művészettörténész, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum gyűjteményéből izgalmas tárgyakat, figyelemreméltó műalkotásokat választ.  A zenei élmény a Múzeumok Majálisának színpadán Antonín Dvořák F-dúr vonósnégyese. A cseh zeneszerzőt az Amerikában szerzett élményei inspirálták arra, hogy megírja az egyik legkedveltebb művét. Az Új Világ felfedezése, a 19. század utazóinak, művészeinek önkéntes vagy kényszerű emigrációja számos európai élettörténet meghatározó részévé vált. Ennek egyik legismertebb hazai példája a világhírű etnológus és kalandor Xántus János (John Xantus) Amerikában töltött évei. Az előadás során felidézzük Xántus nemrégiben előkerült mexikói levelezésének néhány gondolatát, elemezzük az általa készített képzőművészeti alkotásokat és arra is választ kapunk, hogy milyen fegyverrel járta egykor a Vadnyugatot Karl May hőse, az igazi Old Shatterhand.

Résztvevők:
Grászli Bernadett (Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, igazgató) Győri Filharmonikus
Zenekar művészei:
Győre Nóra-hegedű,
Váray Bálint-hegedű,
Burai Zsolt-mélyhegedű,
Villányi Péter-cselló

15.30
Közép-Európai piknik! Közép-Európa a rendszerváltozások tükrében – kerekasztal beszélgetés

Hogyan élték meg a rendszerváltoztatást a közép-európai nemzetek? Milyen kapcsolat van a szomszédos nemzetek és a magyar rendszerváltoztatás között? Milyen személyes élményei lehetnek a témát kutató történésznek és az eseményeket első kézből megtapasztaló újságírónak? Szakmai beszélgetésünk során többek között ezen kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők.

Résztvevők:
Dr. Kiss Gy Csaba, (Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem, nyugalmazott címzetes egyetemi tanár)
Dr. Bába Iván (volt államtitkár, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, magántanár)
Dr. Mészáros Andor, (Eötvös Loránd Tudomány Egyetem, egyetemi adjunktus) A beszélgetést vezeti: Gál Vilmos (Magyar Nemzeti Múzeum, tárigazgató-helyettes)

 • Műtárgysétány’89 időszaki kiállítás

13.00
1989/ a műtárgyak tekintetében

Tárlatvezetés a Műtárgysétány’89 című kiállításban (Gál Vilmos, Magyar Nemzeti Múzeum, tárigazgató-helyettes

A tárlatvezetések a belső Információs-pulttól indulnak!

 • Kelet és Nyugat határán 5. terem

15.00
A Vas fiai | Vaskori társasjáték

Stratégiai játék múzeumi környezetben! Legyél törzsfő, harcos, kézműves, vagy vallási vezető, és telepítsd le a törzsed a Kárpát-medencében, akár harcok árán is!

Az első szakaszban a játékosok megismerkednek a vaskor Kárpát-medencében élő népeivel és tárgyi kultúrájával. Ez alapján építik fel karaktereiket. Kelta és szkíta törzsek küzdenek a térség természeti kincseiért. Minden törzsben helyet kap kézműves, harcos, szakrális vezető (keltáknál druida, szkítáknál sámán), és törzsfőnök. Közösen határozzák meg, hogy milyen nyersanyagokra van szüksége a törzsnek. Ez alapján indul el a játék második szakasza: a letelepedés.

A Kárpát-medence birtokba vételéhez a törzs tudására, stratégiai érzékére és diplomáciai érzékére van szükség. A szomszédos törzsek háborúzhatnak a természeti kincsekért, de békésen is élhetnek egymás mellett. Az egyes karakterek különleges képességei döntőek lehetnek a játék végén, de sokat számít a törzstagok tudása is: akkor telepíthetnek le egy-egy nemzetséget, ha jól válaszolnak a játékmester által feltett kérdésre.

A győztes az lesz, aki először megszerzi a törzse számára szükséges nyersanyagokat.Az interaktív stratégiai társasjáték keretei között megismerkedhettek a vaskorban élt nép mindennapjaival.

 • Az ismeretlen Görgei időszaki kiállítás

16.00
Ismerd meg Görgeit! – tárlatvezetés Az ismeretlen Görgei című kiállításban

A tárlatvezetések a belső Információs-pulttól indulnak!

 • MALTER (múzeumpedagógiai műhely)

10.00
MNM Alkotóműhely - Majális a hagyomány!

Nekünk a Múzeumok Majális már igazi hagyomány! Az elmúlt években sokfajta kreatív foglalkozással vártuk a kicsiket és nagyokat. Idén ezek közül válogatunk és lehetőséget kínálunk, hogy igazi májusi vidám kreatívkodással töltsék el idejüket nálunk.
Időpont: 10:00 - 18:00

 • Díszterem

11.00
Vetélkedőszoba

Kikapcsolódás és feltöltődés egy remek hangulatú és szórakoztató játékon!
Ha láttál már tévében kvízműsorokat, akkor biztos ismered azokat a nagy piros nyomógombokat, amik jelzik, melyik játékos nyomta le leggyorsabban a gombot, és válaszolhat az aktuális kérdésre.
Ismerd fel a hírességeket pusztán a szemük alapján, furfangos találós kérdések, képrejtvények, filmrészletek, memóriajáték, fejtörők, hangjáték, szemjáték, és még számtalan kvíztéma vár a Vetélkedőszoba játékán!
Éld át a kvízműsorok izgalmát a Múzeumok Majálisán!

Gyertek a Vetélkedőszoba standjához, minden félkor, és egészkor indul egy-egy 20 perces játék!
Játéklehetőség május 18-án szombaton 11:00-13:00, május 19-én vasárnap 11:00-17:00 óra között!

A Vetélkedőszobáról bővebben itt olvashatsz : www.vetelkedoszoba.hu


Az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjak átadásának időpontja 2019. május 18-án 13 óra, a díjakat Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára adja át.

A lassan negyed évszázados Múzeumok Majálisa töretlen népszerűségét mutatja, hogy a látogatók száma évről évre nő. A két nap alatt több mint 40 ezren fordulnak meg a Múzeumkertben és a múzeum épületében. Jó lehetőség ez az ország legkülönbfélébb múzeumai számára: bemutathatják programjaikat, kiállításkínálatukat és kreativitásukat. A múzeumok közti szakmai eszmecserére is nyílik alkalom ezen a hétvégén.
A Múzeumok Majálisán idén is átadják az Év múzeuma- és Év kiállítása-díjakat, amelyet az előző év kiugró teljesítményével érdemelhetnek ki a kitüntetett intézmények. A díjazottakat egy kerekasztal-beszélgetésen ismerhetik meg a díjátadó után. Idén a szakmai programok színtere a múzeum Római udvara, ahol a majálisozók bekapcsolódhatnak a beszélgetésekbe, előadásokba, és bepillantást nyerhetnek a múzeumok szerteágazó életébe.

Idén az ICOM aktuális jelmondata: Museums as Cultural Hubs: The Future of Tradition - A múzeumok mint kulturális központok – A hagyomány jövője. Ez a gondolat a múzeumok kulturális megtartó erejére, a társadalom számára oly fontos, mélyen gyökerező hagyományok jövőjére, és ezek közösségmegtartó jelentőségére irányítja a figyelmet. Különös szerencse, hogy a 24. Múzeumok Majálisának első napja (2019. május 18.) a Múzeumok világnapjára, szombatra esik, a múzeum ezért 22 óráig nyitva tartja kapuit.

Az idei majális másik fő fókuszpontja 1989, azaz a rendszerváltoztatás. A Magyar Nemzeti Múzeum 2019-ben, a sorsfordító rendszerváltoztatás 30. évfordulójára emlékezve egész esztendőn átívelő programsorozattal készül KÖZÖS IDŐNK – 1989 címmel. Az eseménysorozat egyik legfontosabb célja – innen a névadás is –, hogy a magyar társadalom együtt, közösen emlékezzen a rendszerváltoztatás időszakára. Közösségi élményt igyekszik teremteni, így a közös emlékezésbe a múzeumokat is bevonta.

A Nemzeti Múzeum belső tereit behálózó Műtárgysétány’89 mindenki számára megidézi a rendszerváltoztatás évét. Rávilágítanak erre a korszakra az útvonallal összekötött tárgyak, némelyikére pusztán emlékezünk, mások az otthonokban rejtőznek még. A kiállítás 30 múzeum anyagából tevődik össze kifejezetten erre az alkalomra.

A Tudássétányon a vállalkozó szellemű látogatók tesztelhetik tudásukat. A különböző múzeumok sátrait összekapcsoló pontgyűjtő kirándulás kihagyhatatlan élményt nyújt. A játékban résztvevő múzeumok szórakoztató és tudásfejlesztő feladatokkal készülnek, és számtalan ajándék várja az érdeklődőket.

A 105 múzeum programkínálatát lehetetlenség lenne felsorolni, csak néhány a sok interaktív élmény közül: a majálisra érkezők belülről megtekinthetnek egy muzeális Nysa mentőautót, felülhetnek egy velocipédra. Egy látványos kísérlet során megismerkedhetnek a termonukleáris alapú villamosenergia-termeléssel, mikroszkóp alatt tanulmányozhatják a rovarokat.

Kipróbálhatnak büntetés-végrehajtási eszközöket, felölthetnek egy tűzoltó-, vagy postásegyenruhát vagy gázálarcot, ősállatot varázsolhatnak, és zsírkőből amulettet faraghatnak.

Viseletbemutató után lovagi felszerelésbe bújhatnak, barokk és reformkori ruhában pózolhatnak, hennatetoválást készíthetnek és elsajátíthatják a korongozás fortélyait.

A kicsik résztvehetnek bányamanó-képzésen, rajzfilmfigurákat színezhetnek, gyöngyöt fűzhetnek, bűvésztrükköket tanulhatnak vagy éppen szalmát fonhatnak.

Az időben visszautazva: vajon ki emlékszik az 1989-es érettségi botrányra vagy Öveges professzorra? Milyen volt a táskamagnó, a Commodore 64 számítógép, vagy a diavetítő és az írógép? Hogyan telefonáltak a tárcsás telefonon, mekkora volt az első mobiltelefon? A múzeumok sátraikban dokumentumok, fotók, tárgyak segítik az emlékezést.

A kétnapos fesztiválon a neves művészeknek és a jó zenének is fontos szerep jut. A gyerekeket a Hahó Együttes és a Veronaki szórakoztatja legújabb lemezével.

Egy vasárnap délelőtti programként: Béres Alexandra mozgatja meg a tornázni vágyókat „Jane Fonda” stílusában, a ’80-as évek aerobic lázát megidézve.

A Canarro magával ragadó zenéje a tradicionális gipsy jazz, más néven a manouche swing világába repít, de itt lesz a Valami Swing, a Petruska EgySzemélyes és a Kerekes Band is. A szombati zenei élményt az este 10-ig tartó utcabál zárja a ’80-as évek hangulatában.

A Majális zárókoncertjét a VAN Filmzenekar adja, akik a Rossz versek című film zenéjét szerezték. A film megnyerte a legjobb játékfilmnek járó 2019-es Magyar Filmdíjat, a koncerten fellép Reisz Gábor, a Rossz versek rendezője is, aki a legjobb rendező díját kapta.

A 24. Múzeumok Majálisa védnökei: Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Sára Botond, Józsefváros polgármestere.

Nyitva tartás:
2019. május 18. 9:00–22:00 (Múzeumkert), 10:00–22:00 (MNM)
2019. május 19. 9:00–22:00 (Múzeumkert), 10:00–18:00 (MNM)

További ajánlataink

2019.12.13. 16:00 ROTSCHILD KLÁRA kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT
A fűzőtől a kiskosztümig - A női divat változása a kora újkortól - tematikus tárlatvezetés
2019.12.13. 16:00 Rendhagyó tárlatvezetések Budapesten, interaktív tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban
A fűzőtől a kiskosztümig - A női divat változása a kora újkortól - tematikus tárlatvezetés
2019.12.13. 16:00 Tematikus tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban a Rotschild Klára divatkiállításhoz kapcsolódóan
A fűzőtől a kiskosztümig - A női divat változása a kora újkortól - tematikus tárlatvezetés
2019.12.13. 16:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
A fűzőtől a kiskosztümig - A női divat változása a kora újkortól - tematikus tárlatvezetés
2019.12.10. - 2019.12.15. Ismerje meg Magyarország történetét, állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.12.17. - 2019.12.22. Ismerje meg Magyarország történetét, állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.12.06. - 2020.03.15. Időszaki kiállítás Budapesten, MAGYAR VILÁG 1938–1940 címmel a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.12.18. Nemzeti Énekkar koncert 2019. Föld körüli utazás karácsonyi koncert, online jegyvásárlás
2019.12.18. 18:00 ROTSCHILD KLÁRA kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2019.12.18. 18:00 Tematikus tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban a Rotschild Klára divatkiállításhoz kapcsolódóan
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2019.12.18. 18:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2019.12.18. 18:00 Rendhagyó tárlatvezetések Budapesten, interaktív tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2019.12.18. 19:30 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
Föld körüli utazás / A Nemzeti Énekkar karácsonyi koncertje
2019.12.18. 19:30 Magyar Nemzeti Múzeum koncertek 2019
Föld körüli utazás / A Nemzeti Énekkar karácsonyi koncertje
2019.12.05. - 2020.03.05. Fegyver kiállítás Budapesten, ACÉL ÉS SZÍV 1000 ÉV TÖRTÉNETI FEGYVEREI címmel a Nemzeti Múzeumban
2019.12.01. - 2019.12.23. Múzeum bérlet ajándékba, lepje meg szeretteit karácsonyra Magyar Nemzeti Múzeum bérlettel
2019.01.22. - 2019.12.30. Közös időnk - 1989 virtuális kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Sajtótájékoztató helyszín Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Terembérlés Budapesten, a belvároshoz közeli Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Különterem Budapesten, terembérlési lehetőség a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Kávézó különterem bérlés Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Rendezvényterem Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Múzeumi órák 7. osztályosoknak a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Ősemberek élete, múzeumi foglalkozás óvodástól 6. osztályos korig a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Interaktív múzeum Budapesten, interaktív múzeumi órák a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Élet az Árpád-kori Magyarországon, múzeumi csoportos foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Magyar lovagkor múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Nagy Lajos korabeli fegyverek, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Mátyás király kora, múzeumi foglalkozás Mátyás király országáról a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Török hódoltság Magyarországon, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. 19. századi Magyarország, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Boldog Békeidők és Erzsébet királyné kora, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Milyen a katonaélet a II. világháborúban, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Szerelem - férfi és női szerepek a középkorban, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Várháborúk kora Magyarországon, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Török magyar várháborúk, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Polgárosodás kora Magyarországon, csoportos múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Budapest a dualizmus korában, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Etikett a 19. század végén, csoportos múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Honfoglaló mesék, múzeumi foglalkozás óvodásoknak a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Lovagmesék, múzeumi foglalkozás óvodásoknak a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Dráma foglalkozások felső tagozatosoknak, csoportos múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. 1848. március 15. állandó kiállítás és múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. A két világháború között, Horthy korszak - múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Élet a török uralom alatt, múzeumi témahét a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Végvári élet a török hódoltságban, múzeumi témahét a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Hogyan éltek a honfoglaló magyarok, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Múzeumpedagógiai foglalkozások 1-12. osztályos gyerekeknek Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. 19. század végi kultúrát bemutató állandó kiállítás látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Állandó kiállítás a 20. század eleji Magyarországról a Magyar Nemzeti Múzeumban, Boldog békeidők
2019.01.01. - 2019.12.31. A Rákóczi szabadságharc korát bemutató állandó kiállítás tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Állandó kiállítás a törökök kiűzéséről a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Erdélyt és a királyi Magyarországot bemutató állandó kiállítás látogatható a Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Hunyadi Mátyás korát bemutató állandó kiállítás tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Középkori városok és falvak mindennapi tárgyai tekinthetőek meg a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. A Koronzási Palást tekinthető meg állandó kiállítás keretében a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. A magyar nép történetét bemutató állandó kiállítás látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Középkori és kora újkori kőtár látogatható állandó kiállítás keretében a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Lapidárium, római kőtár a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Széchenyi Istvánt és korát bemutató kiállítás tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Zsigmond és a Hunyadiak korát bemutató kiállítás tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Állandó kiállítás a II. világháborúról a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Állandó kiállítás az Árpád-korról a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Szülinapi buli Budapesten minden korosztálynak, születésnapi helyszín a Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Török kor törtélmét bemutató kiállítás látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Őskori ember élete, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Egyéni idegenvezetés angol, német, olasz és francia nyelven a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Múzeumi tárlatvezetés egyéni és iskolai csoportoknak a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Boszorkányok és kirakatperek: Báthory Erzsébet az ördög asszonya? Élő múzeumi program Budapesten
2019.01.01. - 2019.12.31. Ókori római istenek, múzeumi csoportos foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeum római kőtárában
2019.01.01. - 2019.12.31. Reformkori eszmék, múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Fényességes padisah árnyékában - megelevenedik a török világ, élő interpretáció a Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Időutazó mese, időutazó múzeumi mesék óvodás csoportoknak a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Angol nyelvű idegenvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban Audio guide-dal az állandó kiállításokban
2019.01.01. - 2019.12.31. 16-17. századi élet Magyarországon, múzeumi nap a Városi kultúráról és kézművességről az MNM-ben
2019.01.01. - 2019.12.31. Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás és tárlatvezetés az MNM Malenkij Robot Emlékhelyen
POKOL BUGYRAI... `MÁLENKIJ ROBOT` - KÉNYSZERMUNKA A SZOVJETUNIÓBAN
2019.01.01. - 2019.12.31. Múzeumi szakkör a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Élő múzeum, interaktív tárlatvezetések a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Mária Terézia kora, állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.01.01. - 2019.12.31. Lapidáriumi tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeum Római Kőtárában
2019.01.01. - 2019.12.31. Fegyvertörténet, interaktív fegyvertörténeti foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.04.02. - 2019.12.31. Tárgy történet etc. KÖTŐDÉSEK kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.06.28. - 2019.12.31. A Seuso-kincs. Pannonia fénye állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.10.01. - 2019.12.31. Felfedező hátizsák - Izgalmas családi program a Magyar Nemzeti Múzeumban
2019.11.16. - 2020.04.30. ROTSCHILD KLÁRA kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT
2020.01.09. 17:00 Múzeumi tárlatvezetés Budapesten, az MNM MÁLENKIJ ROBOT Emlékhelyén
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.09. 17:00 Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás és tárlatvezetés az MNM Malenkij Robot Emlékhelyen
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.09. 17:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.11. 10:00 Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás és tárlatvezetés az MNM Malenkij Robot Emlékhelyen
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.11. 10:00 Múzeumi tárlatvezetés Budapesten, az MNM MÁLENKIJ ROBOT Emlékhelyén
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.11. 10:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.15. 18:00 Rendhagyó tárlatvezetések Budapesten, interaktív tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.15. 18:00 ROTSCHILD KLÁRA kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.15. 18:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.15. 18:00 Tematikus tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban a Rotschild Klára divatkiállításhoz kapcsolódóan
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.16. 17:00 Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás és tárlatvezetés az MNM Malenkij Robot Emlékhelyen
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.16. 17:00 Múzeumi tárlatvezetés Budapesten, az MNM MÁLENKIJ ROBOT Emlékhelyén
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.16. 17:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.18. 10:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.18. 10:00 Múzeumi tárlatvezetés Budapesten, az MNM MÁLENKIJ ROBOT Emlékhelyén
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.18. 10:00 Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás és tárlatvezetés az MNM Malenkij Robot Emlékhelyen
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.22. 18:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.22. 18:00 Tematikus tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban a Rotschild Klára divatkiállításhoz kapcsolódóan
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.22. 18:00 Rendhagyó tárlatvezetések Budapesten, interaktív tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.22. 18:00 ROTSCHILD KLÁRA kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.25. 10:00 Magyar Nemzeti Múzeum koncertek 2019
MÁV Unokák/3.
2020.01.25. 10:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
`MÁLENKIJ ROBOT` A DÉL-DUNÁNTÚLON - Szakmai előadás Márkus Beáta történész közreműködésével
2020.01.25. 10:00 Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás és tárlatvezetés az MNM Malenkij Robot Emlékhelyen
`MÁLENKIJ ROBOT` A DÉL-DUNÁNTÚLON - Szakmai előadás Márkus Beáta történész közreműködésével
2020.01.25. 11:30 Magyar Nemzeti Múzeum koncertek 2019
MÁV Unokák/3.
2020.01.29. 18:00 Tematikus tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban a Rotschild Klára divatkiállításhoz kapcsolódóan
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.29. 18:00 ROTSCHILD KLÁRA kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.29. 18:00 Rendhagyó tárlatvezetések Budapesten, interaktív tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.29. 18:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
CLARA - ROTSCHILD KLÁRA - DIVATKIRÁLYNŐ A VASFÜGGÖNY MÖGÖTT - Simonovics Ildikó kurátori tárlatvezetése
2020.01.30. 17:00 Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás és tárlatvezetés az MNM Malenkij Robot Emlékhelyen
„SZTÁLIN LOVÁSZA” | BODNÁR LAJOS MEZŐZOMBORI BÍRÓ EGYEDÜLÁLLÓ TÖRTÉNETE A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ UTOLSÓ NAPJAIBÓL
2020.01.30. 17:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.30. 17:00 Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 / 2020 Budapest
„SZTÁLIN LOVÁSZA” | BODNÁR LAJOS MEZŐZOMBORI BÍRÓ EGYEDÜLÁLLÓ TÖRTÉNETE A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ UTOLSÓ NAPJAIBÓL
2020.01.30. 17:00 Múzeumi tárlatvezetés Budapesten, az MNM MÁLENKIJ ROBOT Emlékhelyén
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.01.30. 17:00 Kényszermunka a Szovjetunióban című kiállítás és tárlatvezetés az MNM Malenkij Robot Emlékhelyen
TÁRLATVEZETÉS AZ MNM MÁLENKIJ ROBOT EMLÉKHELYÉN
2020.03.09. - 2020.03.12. Forradalmi hétköznapok, interaktív múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2020.03.16. Forradalmi hétköznapok, interaktív múzeumi foglalkozás a Magyar Nemzeti Múzeumban
2020.04.18. 10:00 Magyar Nemzeti Múzeum koncertek 2019
MÁV Unokák/4.
2020.04.18. 11:30 Magyar Nemzeti Múzeum koncertek 2019
MÁV Unokák/4.
Találatok száma: 6

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, tágas ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház

Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház

A kávézó hétfő kivételével, nyitvatartási időben, gazdag étel-ital kínálattal várja a múzeumba látogatókat a középkori kőemlékeket bemutató hangulatos térben. Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!

Magyar Nemzeti Múzeum
Magyar Nemzeti Múzeum
 • Budapest
 • VIII. kerület

Mikulásgyár


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG